Pregled prenosnih računalnikov Zoho – posodobljeno 2020

Pregled prenosnika Zoho

Aplikacija za zapisovanje, ki je enostavna za uporabo, prenosnik Zoho morda ni ubijalec Evernote, ki si ga očitno želi, vendar uporabnikom še vedno ponuja veliko. Poleg tega je tam zunaj precej lepši videz. Za več informacij preberite celoten pregled prenosnika Zoho Notebook.


Kot mnogi marketinški oddelki pred njimi, tudi ekipa Zoho Notebook svoj prenosnik v oblaku oblikuje kot morilca Evernote. To je seveda smiselno, glede na to, da je priljubljeno mnenje v vseh kotičkih interwebza, vključno z našim malim kotičkom na Cloudwards.net, da je Evernote najboljša aplikacija za beleženje na splošno..

V primeru prenosnika Zoho Notebook pa lahko na trditev dejansko ostane kanček resnice, odvisno od potreb vaših osebnih digitalnih prenosnikov. Medtem ko vpisovanje Zoho nima skoraj impresivnega nadaljevanja funkcij, ki jih ima Evernote (ali OneNote, za to zadevo), je tam še vedno nekaj zelo radi, začenši s cenovno ceno.

Zgodovina Zoho je popolnoma brezplačna, kar vam omogoča, da v oblaku ustvarite neomejene beležke in zvezke, ne da bi vam bilo treba zapraviti peni. Poleg tega, čeprav ni na voljo namizne aplikacije, je spletni vmesnik Zoho Notebook umetniško delo, vse do ročno narisanih ovitkov, ki so na voljo za povečanje vaših prenosnikov.

V prihodnjem pregledu prenosnika Zoho bomo podrobneje pregledali aplikacijo, da bi videli, kje se dviga in kam pade, da vam bomo pomagali ugotoviti, ali je najboljši digitalni zvezek za vaše misli, beležke o sestankih in manifesti.

Alternativa za Zoho Notebook

Moči & Slabosti

Lastnosti

Zoho Notebook je spletno orodje za beleženje beležk. Ni nobenega odjemalca namizja, kot ga boste našli pri OneNote, Evernote in Box Notes (preberite naš pregled Box Notes). Obstajajo pa aplikacije za pametne telefone in za Android in iOS, če želite, da si opombe zabeležite, medtem ko se v podzemni železnici zataknete ali se vrnete v kavarno.

Opombe, ki jih Zoho imenuje “kartice”, lahko razvrstimo v zvezke. Tem prenosnikom so za hitrejšo prepoznavo na voljo posamezne platnice in prikazani v priročni obliki ploščic.

Kartice same po sebi ne smejo biti osnovane na besedilu. Zgodovina Zoho ima šest različnih vrst, med katerimi lahko izbirate:

  • Besedilna kartica: vnesite besedilne opombe
  • Kartica kontrolnega seznama: ustvarite sezname opravkov, recepte itd
  • Zvočna kartica: snemajte glasovne zapiske, predavanja itd.
  • Fotografska kartica: dodajte slike, skeniranje itd.
  • Sketch card: pišite ročno napisane opombe ali ročno narisane diagrame
  • Datoteka: priloži PDF, dokumente, preglednice itd.

V besedilne kartice lahko dodate tudi kontrolne sezname in slike, če želite ustvariti nekaj bolj dinamičnega. Sketch in zvočne kartice je mogoče ustvariti samo z aplikacijami Android in iOS, na žalost in ne z vmesnikom brskalnika.

Ročno napisanih opomb (včasih imenovanih “črnilo”), zbranih na skicerski kartici, tudi ni mogoče samodejno pretvoriti v besedilo, kot bi lahko z OneNote (preberite naš pregled OneNote). Poleg tega, medtem ko lahko skenirate dokumente s svojim pametnim telefonom, Zoho Notebook ne vsebuje nobenih algoritmov za optično prepoznavanje znakov (OCR) za črpanje besedila iz .pdfs ali slik.

Za pripravo spletnih raziskav ima Zoho dostojno spletno ščipalko, ki jo lahko uporabite za zajemanje povezav do spletnih strani, izbranega besedila ali posnetkov zaslona in jih dodate v beležko.

Podatki o lokaciji se pošljejo Zohu, da si lažje zapomni, kje ste si vzeli zapiske. Vendar vam ni treba izdati dovoljenja za pregled lokacije, če vas skrbi zasebnost. Če ste v javnem omrežju WiFi in zaščitite uporabo interneta z VPN, kakršen bi moral biti, lokacija tako ali tako ne bo natančna (glejte naš najboljši VPN vodič).

Poleg tega, da jih organizirate v zvezke, lahko ustrezne beležke razvrstite v svežnje. Vendar prenosnik Zoho Notebook ne dovoljuje označevanja kartic z nalepkami (npr. Ideje za knjige, najljubši recepti, mesta, ki jih želite obiskati). Opomb tudi z vgrajenimi povezavami ne morete prepletati, kar je naklon. Zaradi teh napak je slaba izbira za kompleksne raziskovalne projekte.

Medtem ko lahko zapiske pošljete drugim, Zoho Notebook sicer nima veliko možnosti delitve funkcij. Z Evernoteom lahko na primer ustvarite zvezke za sodelovanje, ki jih lahko uporabite za zbiranje raziskav z drugimi (preberite naš pregled Evernote).

Poleg tega ni nobenih receptov IFTTT ali Zapier za samodejno ustvarjanje zapiskov iz e-poštnih sporočil, objav v družbenih medijih in podobno.

Na splošno Zoho Notebook preprosto nima zmogljivosti naprednejšega prenosnika. Vendar to ne pomeni, da nima niše. Kot bomo razpravljali v naslednjih dveh razdelkih, sta cena in uporabniška izkušnja prenosnika Zoho Notebook vredna orodja za tiste, ki iščejo bolj preprosto orodje za spletno poročanje (kot so razpoloženi najstniki).

Cenitev

Tako kot Google Keep (preberite naš pregled Google Keep) je tudi Zoho Notebook popolnoma brezplačen. Brez omejitev lahko ustvarite toliko beležk in zvezkov, ki jih želite. To je tisto, kar ga ločuje tako od OneNote kot Evernoteja, čeprav imata oba ta prenosnika omejene brezplačne različice.

Poleg tega, da je brezplačna, vas Zoho Notebook ne bombardira z oglasi. V bistvu aplikacija podjetju nima nobene vrednosti prihodka, razen širjenja imena Zoho. Zoho ima seveda številne druge izdelke, s katerimi lahko trguje, vključno z orodji za upravljanje denarja in knjigovodskim programom, ki je tam z najboljšo računovodsko programsko opremo (preberite naš pregled Zoho Books).

Čeprav je brezplačna vedno dobra, vrednost temelji tudi na funkcijah, zlasti kadar te funkcije prihranijo čas in izboljšajo kakovost dela. Kot smo že omenili v zgornjem razdelku o funkcijah, medtem ko prenosni računalnik Zoho ni ravno odveč, vsekakor manjka veliko dobrih. Ker ni nobenega ustvarjanja prihodkov, se moramo vprašati, ali se bo Zoho zelo potrudil za izboljšanje.

Če bi iskali osnovno orodje za opombe, je cena Zoho Notebook prava.

Uporabniška izkušnja

Za tiste, ki niso ljubitelji spletnih prenosnikov, raje nameščajo namizne odjemalce, bo Zoho Notebook morda le premislil. V mnogih pogledih je to ena najlepše oblikovanih spletnih aplikacij, prenosni računalnik ali kako drugače.

Medtem ko je minimalizem morda pristop, ki ga večina spletnih storitev v oblaku uporablja s spletnimi vmesniki, pa marsikdo ne pride v poštev, ki se počutijo tako čiste in čiste kot Zoho Notebook. Zasnova omogoča enostavno osredotočanje na beleženje z minimalnimi motenji.

Na levem robu so navpično navedene povezave za »zvezke«, »vse opombe« in »iskanje«. Nadalje lahko dostopate do nastavitev in podatkov o vašem računu.

Če želite ustvariti nov prenosni računalnik, morate samo klikniti ikono “+” blizu vrha spletne aplikacije. Tako boste ustvarili zvezek, imenovan „brez naslova“, z naključnim ovitkom. Ime zvezka lahko spremenite tako, da kliknete nanj in vtipkate novo.

Prenosni računalniki lahko dobijo identifikacijske platnice, s pomočjo katerih lahko hitro razvrstite po njih. Kot rečeno, Zoho ponuja nekaj platnic, ki jih lahko uporabite, ali pa sami oblikujete svoje. Če želite zamenjati ovitek, ga preprosto kliknite z desno miškino tipko in v meniju izberite »spremeni naslovnico«.

Na začetku se lahko zdi nepomembno, vendar funkcija platnice prenosnika resnično izboljšuje uporabniško izkušnjo. Prepoznavanje svetle barve, edinstvene slike je veliko hitrejši način za iskanje vašega prenosnika med neredom.

Ustvarjanje kartic je mogoče storiti s pomočjo gumbov na desni strani ikone za ustvarjanje beležnice z ločenimi gumbi za besedilo, fotografijo, kontrolni seznam in zapiske datotek.

S klikom na besedilno kartico se kartica prikaže in takoj lahko začnete tipkati svojo beležko.

Na voljo je nekaj osnovnih možnosti oblikovanja besedila, kot so krepke, podčrtane in poševne črke. Prav tako lahko ustvarite označene in oštevilčene sezname in poravnate odstavke. Zagotovo ni toliko možnosti formatiranja, kot jih boste dobili pri OneNote, kar pa omogoča tudi, da besedilo postavite kamor koli želite v noto.

V besedilne kartice Zoho Notebook lahko vsaj vstavite kontrolne sezname in slike. Če želite, vam ni treba ustvariti ločenega kontrolnega seznama ali fotografskih kartic.

Na dnu katere koli vrste kartic lahko nastavite opomnik budilke, ki je uporaben za urejanje seznamov opravkov s priloženimi roki. Obstaja tudi možnost zaklepanja beležk in povrnitev prejšnjih različic beležk, če ste slučajno kaj prepisali.

Všeč nam je tudi dejstvo, da lahko pošljete opombe neposredno od Zoho drugim, namesto da jih morate ponovno ustvariti po e-pošti.

Če želite pozneje najti določene opombe, ima Zoho Notebook funkcijo iskanja in omogoča urejanje beležk po imenu, datumu ustvarjanja in nekaterih drugih poljih. Vendar ni nobene možnosti za označevanje beležk, kot jih boste našli pri številnih aplikacijah za zapisovanje. To lahko oteži organizacijo raziskovalnih projektov, tudi z domiselnimi platnicami za prenosnike.

Zaradi tega z vidika enostavne uporabe, če imate na voljo veliko digitalnih zapiskov, je Evernote še vedno verjetno najboljša stava zahvaljujoč končno vrhunski organizacijski lastnosti (da ne omenjam splošnejših splošnih lastnosti).

Vendar pa je za tiste, ki iščejo osnovno orodje za dnevnik, zaradi preproste zasnove prenosnika Zoho Notebook in odsotnosti stroškov dobra odločitev.

Varnost

Zoho je konec leta 2017 uvedel enkripcijo v mirovanju za vse dokumente in priloge datotek, shranjene na njegovih strežnikih z uporabo AES protokola kot šifrirja. To vključuje priloge, naložene s pomočjo Zoho Notebook-a in samih zapiskov. Šifriranje v mirovanju pa je bilo izvedeno samo za ameriške strežnike, ne pa za evropske račune.

Podatkovni centri Zoho so patruljirani 24 × 7, spremljajo jih z video nadzorom in so zaščiteni pred prestopniki z biometričnimi optičnimi bralniki (očitno tudi neprebojnimi stenami). 

Komunikacija med računalnikom in oblakom je zaščitena z zaščito na transportnem sloju (TLS) in AES šifriranjem, zato bi morale biti varne pred napadi človeka v sredini in drugimi vrstami spletnega prisluškovanja.

Zoho Notebook nima možnosti dvofaktorne avtentikacije. To pomeni, da se lahko vsakdo, ki poseduje vaše geslo, prijavi v račun z lahkoto (z 2FA bi bila potrebna dodatna varnostna koda, ko se prijavite iz neznanega stroja).

Skratka, prenosnik Zoho ni najbolj varna aplikacija za beleženje beležk, še posebej, če lahko zasebno šifrirate opombe za Evernote in OneNote z dodatkom SafeRoom drugega proizvajalca.

Končne misli

Medtem ko vrsta manjkajočih funkcij, kot so boljše oblikovanje besedila z bogatim besedilom, označevanje, zamreževanje opomb, optično prepoznavanje znakov in integracija avtomatizacije z IFTTT in Zapier, preprečujejo, da bi bil uzurper Evernote, za katerega Zoho trdi, da je, vseeno ne moremo pomagati, Zvezek Zoho.

Slab za velike raziskovalne projekte ima Zoho Notebook mesto med panteonom digitalnih prenosnih računalnikov kot enostavno orodje za objavljanje dnevnikov. Minimalistična aplikacija za brskalnik in svetle barve ovitkov za prenosnike, skupaj s stroški in neomejenimi opombami, omogočajo, da je idealen za ta namen.

Koristni so tudi zvočni snemalniki, kontrolni seznam in opomniki Zoho Notebook-a, čeprav menimo, da je izvajanje teh določenih funkcij v Googlu Keep (nekoliko preberite naš pregled Google Keep) nekoliko boljše.

To bomo izkoristili za prenosnik Zoho. Ne pozabite pustiti spodnjih vprašanj in komentarjev. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me