Pregled okvirnih opomb – posodobljeno 2020

Pregled opomb o opombah

Dostojna aplikacija za beležke, ki ima več koncertov brezplačnega prostora za shranjevanje v velikem bratu za shranjevanje v oblaku, Box Notes nima ravno pravega rezultata in svojih glavnih konkurentov. Preberite si celoten pregled Box Notes, če želite videti, kaj mislimo pod tem.


Trg digitalnih prenosnih računalnikov je v razcvetu in številne najboljše storitve za shranjevanje v oblaku zdaj ponujajo svoje aplikacije za zapisovanje. Med pomembnimi primeri so Google Keep, OneNote, Dropbox Paper in Box Notes, tema tega članka.

Razvil ga je Box.com, razvijalec oblakov, ki bolj skrbi za podjetja, Box Notes je bolj tehnologija na delovnem mestu kot aplikacija za zapisovanje, ki bo všeč študentom, pisateljem in bolj obsesivnim prevajalcem. Pravzaprav, kot bomo podrobneje razpravljali v prihodnjem pregledu Box Notes, se zdi, da so vse skupaj precej bore.

Na primer, ni možnosti, da bi beležke razvrstili v zvezke ali beležke zapisali za razvrščanje. Box Notes tudi ne vsebuje spletnega strižnika in ne omogoča snemanja glasovnih zapiskov. Za razliko od Evernote, ki je še vedno najboljša aplikacija za beleženje na splošno, Box Notes preprosto ni primeren za zbiranje podrobnih raziskav.

Če želite preizkusiti svoje mnenje, se lahko s Boxom prijavite za 10 GB brezplačnega osebnega računa za shranjevanje v oblaku in naložite namizni odjemalec ali mobilne aplikacije. Za tiste, ki gledajo na Box kot na rešitev za shranjevanje v oblaku na delovnem mestu, imamo tudi pregled Box Business.

Alternativa za Box Notes

Moči & Slabosti

Lastnosti

Box Notes je aplikacija za zapisovanje v oblaku, ki je podobna Microsoftu OneNote, največja podobnost pa je, da je integriran z oblakom Box, tako kot je OneNote integriran z OneDrive.

Kot Note OneDrive ima Box Notes tudi namizni odjemalec za ustvarjanje zapiskov, ki so na voljo za Windows in MacOS. Ni vam treba delati prek spletnega odjemalca, kot pri Zoho Notebook (preberite naš pregled Zoho Notebook).

Do brskalnika je dostop, če ga želite prek vmesnika za shranjevanje v oblaku Box. Spletna različica Box Notes izgleda in se obnaša tako kot namizni odjemalec in je uporabna za dostop do urejanja in urejanje beležk, če ste v računalniku, ki vam ne pripada. Poleg tega sta na voljo še Box za Android in Box za iOS, ki vam omogočata dostop in zapiske.

Skupna raba s poljemi opomb

Kot podjetje s poslovnimi uporabniki v svojem cilju ima Box Notes tudi nekaj odličnih funkcij za spodbujanje sodelovanja na delovnem mestu. Hkrati lahko do 20 ljudi uredi isto beležko. Dostop do zapiskov lahko delite po e-pošti ali tako, da ustvarite povezavo, ki kaže na to beležko.

Če ste lastnik računa ali imenovani skrbnik, lahko na skrbniški konzoli Box.com nadzorujete tudi uporabo Notes Notes, ki beleži primere na novo ustvarjenih, pregledanih, urejenih in izbrisanih zapiskov.

Box Notes ustvari tudi nove različice zapiskov vsakih 30 sekund. Različica vam omogoča sledenje sprememb opomb in vrnitev neželenih.

Manjkajoče funkcije beležk

Kljub temu pa so nekatere njegove zmogljivosti uporabne in všeč nam je, da je Box razvil odjemalca za namizje, vendar orodje zaostaja za vrhunskimi aplikacijami za beleženje, kar zadeva skupni nabor funkcij. Največja napaka je odsotnost zvezkov, ki bi svoje zapiske organizirali tako, kot lahko z Evernote in OneNote (preberite naš pregled Onenote).

Manjka tudi možnost označevanja opomb z oznakami po meri (npr. “Ideje knjig”, “recepti”, “žarek smrti morilca”). Zaradi tega je pozneje težko razvrščati sorodne opombe; Največ, kar lahko naredite s Box Notesom, je “najljubša” beležka, ki je precej neuporabna, ko se vaše beležke začnejo kopičiti, tako rekoč.

Druga težava z orodjem je, da ima Box Notes zelo statičen pristop k vodenju zapiskov. Z OneNote ne morete organizirati besedila kamor koli želite, nima veliko možnosti za oblikovanje obogatenega besedila in ni orodij za risanje. V opombe lahko vsaj vstavite sezname (vključno s kontrolnimi seznami), slike in tabele, vendar vse, kar je lepo 2015.

Morda se zdi, da ga malo nabiramo, želimo pa tudi, da bi imel Box Notes spletni odsek, kot so najboljši digitalni zvezki, ki vam omogoča, da samodejno ustvarjate zapiske na spletnih straneh z razširitvijo brskalnika..

Kot je mogoče prebrati v našem pregledu Evernote, vam Evernote omogoča tudi samodejno pošiljanje e-poštnih sporočil v prenosni računalnik za shranjevanje in ima več odličnih receptov IFTTT in Zapier za avtomatizacijo stvari, kot je ustvarjanje zapiskov na podlagi objav v družbenih medijih. Box Notes ne stori nič od tega.

Okvir daje nekaj priporočil glede omejitev za ustvarjanje opomb, čeprav ni opredeljenih nobenih trdih pokrovčkov in priporočila so bolj zaradi razlogov uspešnosti. Preseganje priporočenih meja lahko domnevno povzroči resno zaostajanje, čeprav tega nismo preizkusili (ker smo nekateri ta teden dejansko imeli družabno življenje, hvala lepa).

Nekatere od teh priporočenih omejitev so precej obsežne, na primer 200 strani besedila ali 500.000 znakov za posamezne opombe. Nekateri so na drugi strani bolj restriktivni, na primer vodenje seznamov pod 100 postavk in slik pod 20 MB.

Seveda bo verjetno najbolj vplivna omejitev Box Notes, koliko shranjevanja v oblaku imate. Zraven si bomo ogledali cene, da bomo bolje razumeli, kakšne so te omejitve.

Cenitev

Box Notes sam ne stane ničesar, zahteva pa, da se prijavite za račun za shranjevanje v oblaku Box. Če ste domači uporabnik, boste v polju dobili 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje, kar je dovolj za shranjevanje kar nekaj zapiskov. Vendar je ta prostor v skupni rabi, zato lahko hitro izgine, če za shranjevanje dokumentov, videoposnetkov, fotografij in drugih datotek uporabite tudi shrambo v oblaku Box.

V tem primeru boste morali nadgraditi na Box Personal Pro. 11,50 USD na mesec za samo 100 GB prostora za shranjevanje, to je ena najslabših ponudb za shranjevanje v oblaku (na primer pCloud vam nudi 2TB prostora za shranjevanje za 8 USD na mesec; za več o tem preberite naš pCloud pregled). Razlog za to verjetno leži v dejstvu, da Box ne skrbi za domači trg, saj je najprej poslovna rešitev.

V zvezi s tem ima podjetje nekaj vabljivih možnosti poslovnega načrta, vključno z neomejenim pomnilnikom za 17,30 USD na uporabnika na mesec (najmanj trije uporabniki). V kombinaciji z Box Notesom takšni načrti lahko pomagajo pri racionalizaciji skupnih projektov za vaše podjetje.

Če pa samo iščete aplikacijo za zapisovanje zase, verjetno ne boste imeli veliko pritožb, ko bodo tam boljše ponudbe, vključno z neomejenimi opombami z Zoho Notebook brezplačno (preberite naš pregled Zoho Notebook).

Uporabniška izkušnja

Če najprej uporabite Box Notes, morate ustvariti račun Box. Poverilnice so enake tako za aplikacijo za zapisovanje kot tudi za storitev shranjevanja v oblaku. Ko to storite, lahko namestite in se prijavite v namizni odjemalec Box Notes.

Stranka je postavljena precej preprosto, zato ne bi smelo trajati dolgo, da se naučite svojo pot. Spodaj na levem robu so možnosti za krmarjenje med mapo »Prejeto« (kjer so shranjene vse), nedavnimi in priljubljenimi.

Nadalje so na voljo navigacijski gumbi za odpiranje nastavitev in ogled bližnjic na tipkovnici.

Prvi stolpec odjemalca navaja vaše opombe, medtem ko je okno desno besedilno okno, ki prikazuje vsebino izbrane beležke in vam omogoča urejanje.

Nad besedilnim oknom imate dostop do možnosti oblikovanja besedila. Vendar so te možnosti omejene na:

  • Spreminjanje barve in velikosti pisave
  • Drzno, podčrtano ali poševno besedilo
  • Dodajanje kontrolnih in oštevilčenih seznamov in seznamov

Ne morete spremeniti vrste pisave, zato boste oboževalci stripov morali iskati drugje.

Poleg tega Box Notes ne omogoča ustvarjanja risb v roki ali zapisovanja ročno napisanih zapiskov, niti na vašem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. To je velika slabost, če poskušate narisati procese v svojih zapiskih (ali na srečanjih s statusom projekta risati smešne karikature svojega šefa).

Okvirne opombe vam ne dajejo prav veliko funkcij organizacije, kot smo že omenili. Opombe lahko “priljubljene” in v njih obstaja iskalna funkcija, toda brez načina za označevanje ali urejanje zapiskov v zvezke je preveč enostavno izgubiti sled.

Ko ustvarite novo beležko, lahko izbirate s seznama predlog, da nekatere poenostavite. Možnosti predloge vključujejo “dnevni red sestanka”, “koledar” in “stanje projekta.”

Verjetno je naša najljubša stvar pri Box Notesih ta, da si lahko delite zapiske z drugimi prek e-poštnega naslova ali z ustvarjanjem povezav, ki jih lahko uporablja vsakdo.

Tako je preprosto deliti zapiske o sestankih z drugimi in sodelovati pri načrtih projektov. Kot že omenjeno, lahko Box Notes olajša do 20 urednikov hkrati. Medtem ko je štirideset prstov v pitah nekaj preveč, lahko pri napakicah vrnete zapiske s funkcijo različice Box Note..

Obstaja tudi možnost, da v komentarjih dodate komentarje na opombe in druge označite.

Funkcije sodelovanja dodajo vrednost uporabniški izkušnji, vendar na splošno Notes Notes preprosto ne ponuja dovolj prožnosti, da bi najbolje našli nekatere druge aplikacije za beleženje tam. Zagotovo je koristno za sestanke, vendar bo najverjetneje le spodletelo tiste, ki potrebujejo več ustvarjalne svobode.

Varnost & Zasebnost

Kot storitev, ki bolj skrbi za podjetja kot za domače potrošnike, boste s Boxom na splošno dobili bolj zanesljivo varnost in zasebnost, kot boste s storitvijo, kot je Google Drive (preberite naš pregled Google Drive, če želite izvedeti, zakaj).

Čeprav Box shranjuje šifrirne ključe, ki se uporabljajo za zapisovanje datotek na svojih notranjih strežnikih, podjetje ne zasluži z prihodki od oglaševanja, kot to počne Google. To pomeni, da ni verjetno, da bodo vaše opombe pregledane po ključnih besedah ​​in jih pretvorile v ciljne marketinške kampanje, kar je manj jamstva za Google Keep (preberite pregled Google Keep).

Ker pa Box upravlja šifrirne ključe, bi podjetje lahko prisililo, da spoštuje vladne programe nadzora in zahteve po pregonu organov. Box se integrira s Boxcryptorjem, če želite datoteke zakleniti z zasebnim šifriranjem, vendar Boxcryptor ne bo sodeloval s Box Notes (preberite naš pregled Boxcryptor).

Na trgu ne poznamo veliko zmožnih aplikacij za zapisovanje ničelnega znanja. Vendar je SpiderOak že pred tem izjavil, da ga bomo izdali v letu 2018 (preberite naš pregled SpiderOak), SafeRoom pa se bo uporabljal za šifriranje Evernote in OneNote, kar zagotavlja boljšo varnost, kot jo boste dobili s Box Notes.

Okvir ščiti opombe med prevozom med napravami in oblakom z zaščito na transportnem sloju (TLS), kar naj bi pomagalo preprečiti vse poskuse prisluškovanja internetu. Na strani strežnika bodo vaše zasebne misli šifrirane s pomočjo 256-bitnega AES-a, priporočenega in najpogosteje uporabljenega kriptografskega protokola za storitve v oblaku.

Okvir vam omogoča tudi vklop dvofaktorske avtentikacije (2FA). Pri tej funkciji boste morali vnesti dodatno poverilnico, ko se prijavite iz neznanega stroja. Ideja je, da vas ščiti pred kršitvami v primeru, da bi bilo vaše geslo Box ukradeno. Dodatna poverilnica je varnostna koda, poslana na vaš pametni telefon.

Pravnomočna razsodba

Box Notes ni grozljiva aplikacija za beležke, toda če je v storitvi Box Business naprodaj kot rešitev za sinhronizacijo in skupno rabo vašega podjetja, obstaja veliko boljših možnosti. Pravimo, da tudi z brezplačnim načrtom shranjevanja v oblaku 10 GB Box na voljo za osebno uporabo.

Težava pri Box Notes je, da če ste bogat iskalnik beležk, je preprosto izgubiti svoje misli v digitalni premestitvi brez prenosnikov in oznak, da bi stvari bile naravne. Ugotavljamo tudi, da Box Notes preprosto ni primeren za ustvarjanje dinamičnih zapiskov brez orodij za risanje in več možnosti oblikovanja besedila.

Če vam je všeč ideja aplikacije za beležke, integrirane s shrambo v oblaku, je kombinacija OneNote in OneDrive boljša možnost na splošno, ki ponuja veliko več funkcij in prilagodljivosti, poleg integracije SafeRoom za zasebno šifriranje zapiskov.

Kakorkoli, to je naše mnenje. Pozdravljamo vaše misli o Box Notesu v spodnjih komentarjih. Hvala za branje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me