Pregled Evernote – posodobljeno 2020

Evernote pregled

Vnuk vseh aplikacij za zapisovanje, Evernote je verjetno najbolj priljubljen te vrste tam. Pridružite se Cloudwards.net, ko bomo v tem pregledu Evernote pregledali njegove lastnosti, prednosti in slabosti ter vam pomagali odločiti, ali je to najboljša možnost za vas.


Kar zadeva orodja za zapisovanje v oblaku, nobeno ime ne odmeva več s pisci, učenjaki in drugimi… besednimi ljudmi… več kot z Evernoteom in to ni samo logotip kul slona. Če med 200 milijoni uporabnikov, ki so skakali na pasu od leta 2007, še niste, vam bo ta pregled Evernote pomagal ugotoviti, ali želite ta korak.

Čeprav Evernote temelji na oblaku in je sposoben shranjevati priloge datotek, ni nadomestilo za najboljše storitve za shranjevanje v oblaku. Vendar pa s tonami vgrajenih funkcij, zasnovanih za razbijanje zapiskov, izrezovanje spletnih strani in organiziranje misli, nimamo težav s potrditvijo, da Evernote stoji na vrhu razreda digitalnih prenosnikov.

Dejansko je za nekatere od nas Evernote nekaj obsedenosti, čeprav njegove možnosti naročnine niso tako stroškovno prijazne kot nekoč. Bodite z nami, ko razberemo razloge, zakaj Evernote pravila, poleg tega poudarite nekaj področij, kjer storitev ni več.

Alternativa za Evernote

Moči & Slabosti

Lastnosti

Evernote je orodje v oblaku, ki omogoča beleženje zapisov v računalniku ali pametnem telefonu, saj nudi več prednosti pred tradicionalnim pristopom za pisanje in papir ali s pomočjo urejevalnika besedil.

Prvič, ker se beležke skrivajo v oblaku, vam ni treba skrbeti za razlito kavo, zrušitve trdega diska in druge napake, s katerimi si izbrišete zapisane misli. Na žalost je zgornja meja tega, koliko podatkov lahko naložiš v oblak Evernote na mesec, ki ga pokrivamo v „cenah“ spodaj. Vendar bo to vplivalo le na najbolj plodne prejemnike opomb.

Še ena prednost opomb v oblaku je, da jih je mogoče sinhronizirati med napravami: vnesite prenosnik v prenosni računalnik in do njega lahko v skoraj realnem času dostopate do svojega pametnega telefona. Odjemalci Evernote so na voljo za Windows, Mac, Android in iOS. Do opomb je mogoče dostopati brez povezave, čeprav za pametne telefone, za katere je potrebna plačljiva naročnina.

Če morate do svojih zapiskov dostopati v računalniku, ki ni vaš, in ne želite namestiti odjemalca Evernote iz varnostnih (in bolečih v riti) razlogov, lahko svoje zapiske dobite tudi s pomočjo Evernote spletno orodje, čeprav nima vseh funkcij namiznega odjemalca.

Sposobnost zapisovanja in shranjevanja v oblaku pa ni tisto, kar Evernote predstavlja med priljubljene med množico rekordov. To so dodatne funkcije, zlasti organizacijske.

Te organizacijske funkcije so daleč od možnosti za združevanje beležk v zvezke, vključno z označevanjem beležk za razvrščanje, zamreženje beležk, shranjevanje prilog k zapiskom in vstavljanje kontrolnih seznamov in tabel.

Seveda lahko iščete besedilo v opombah, vendar lahko tudi v optičnem prepoznavanju znakov (OCR). To vključuje skeniranje ročno napisanih zapiskov in posnetke kamer na deskah. Naročniki Evernote Premium lahko iščejo besedilo tudi v dokumentih Microsoft Office in .pdfs ter priložijo .pdfs.

Za zbiranje raziskav ima Evernote priročen spletni ščipalnik za Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer in Opera. Pred izrezom opomb lahko označite besedilo in dodate vizualne opombe, da se spomnite, zakaj ste stran obrezali pozneje.

Naročniki Plus in Premium lahko vsak dan shranijo tudi do 200 e-poštnih sporočil na svoj račun Evernote, tako da jih posredujejo na poseben e-poštni naslov Evernote, čeprav je ta na voljo samo za plačevalce.

Znotraj namiznega odjemalca lahko ustvarite posebne “opombe s črnilom”, ki so ročno napisane.

Čeprav je uporaben za uporabnike tabličnih računalnikov, Evernote nima vgrajene funkcije za pretvorbo rokopisa v besedilo, kot to počne OneNote. Če je to potrebno, je eden od načinov uporabe pametnega piska, kot je Livescribe, ki lahko pretvori v besedilo in ima samodejno posredovanje Evernote.

Za tiste, ki imajo raje glasovne note, ima Evernote funkcijo snemanja zvoka, tako na namizju kot mobilnem telefonu.

Video zapiski niso podprti, čeprav lahko slike posnamete s spletno kamero in jih vdelate neposredno iz odjemalca Evernote. Videoposnetke pa lahko snemate z drugimi orodji in jih dodate v prilogo Evernote.

Če želite avtomatizirati določene naloge za zbiranje zapiskov, da prihranite čas, Evernote deluje tako z IFTTT kot z Zapierjem. Ta orodja, ki se uporabljajo za povezovanje različnih aplikacij skupaj z vzročno-posledičnim vedenjem, vam bodo omogočila, da samodejno shranite nove stike, dodane v telefon, v prenosnik, ali sestavite svoje Facebook statuse ali shranite e-poštna sporočila določenih posameznikov.

(Za tiste, ki želijo bolje razumeti, kako uporabljati IFTTT, mimogrede, imamo priročen priročnik o rezervnih receptih, ki bi morali pomagati.)

To so poudarki funkcije Evernote, čeprav bomo prvi, ki bomo priznali, da smo preskočili nekaj dobrih. Žal je to neizogibno: dovolj je, da napolnite zvezek ali dva.

Ko bomo razpravljali o uporabniški izkušnji, si bomo v nadaljevanju ogledali namizni odjemalec in splošni postopek zapisovanja. Najprej se pogovorimo o tem, koliko vas bo stal Evernote.

Cenitev

Evernote ima tri različne možnosti načrta. To vključuje brezplačno Evernote Basic in vključuje večino funkcij Evernote Plus in Evernote Premium.

Omejitve programa Evernote Basic so, da lahko sinhronizirate samo dve napravi, omejeni ste na 60 MB prenosov na mesec, opombe pa ne smejo biti večje od 25 MB.

Evernote Plus vam omogoča sinhronizacijo neomejenih naprav, hkrati pa povečate omejitev mesečnega nalaganja na 1 GB in omejitev velikosti opombe na 200 MB. Plus vam omogoča tudi pošiljanje opomb na račun Evernote in vam omogoča dostop do e-poštne podpore.

Evernote Basic: Evernote Plus: Evernote Premium:
Mesečni stroški:prost3,99 USD7,99 USD
Letni stroški:prost34,99 USD69,99 USD
Skupna shramba:NeomejenoNeomejenoNeomejeno
Mesečna zgornja meja za nalaganje:60 MB1 GB10 GB
Sinhronizirane naprave:2NeomejenoNeomejeno
Največja velikost opombe:25 MB200 MB200 MB

Z Evernote Premium vam naberejo do 10 GB prenosov na mesec, kar bi moralo biti dovolj tudi za najhitrejšega zapisovalca (npr. Učiteljevega ljubljenčka). Odklenjen je tudi klepet v živo s podporo za stranke in nekatere napredne funkcije, kot so iskanje po dokumentih v Officeu, .pdf opombe in skeniranje vizitk..

Medtem ko je Evernote v letu 2016 precej zvišal stroške Plus in Premium na veliko razočaranja svojih legij oboževalcev, je vrednost na splošno še vedno dobra za vaše izdelke.

Uporabniška izkušnja

Medtem ko ponuja neverjetno paleto funkcij, nabranih na splošno prijazno stranko, se zdi, da je Evernote na prvi pogled nekoliko pretiran. Vsekakor ni tako čist videz kot nekatera druga orodja za zapisovanje v oblaku, vključno z Googlom Keep.

Privzeti pogled namizja prikazuje vaše prenosnike na zgornjem levem robu, ki mu sledi stolpec za opombe na desni desni in podokno za dejansko beležko na desni strani. Spremenite velikost stolpcev za krmarjenje in podokno za opombe, vendar še vedno vse to ovira.

Če želite nekatere stvari očistiti, lahko izklopite levo ploščo (F10) in seznam opomb (F11) za večinoma enak učinek.


 

Ali pa z desno miškino tipko kliknite katero koli opombo in izberite “odprto beležko”, da jo odprete v ločenem oknu.

Preden začnete ustvarjati beležke, boste morali ustvariti zvezek, da jih boste ohranili. To lahko storite preprosto s klikom na ikono “+” zraven, kjer na vrhu navigacijskega stolpca piše “zvezki”..

Izberite ime zvezka, kliknite »v redu« in prenosni računalnik bo pripravljen za vaše razstave.

Če želite ustvariti beležko, kliknite modri gumb “nova beležka” v zgornjem desnem kotu Evernote. Odprlo se bo ločeno okno, v katerem boste lahko začeli tipkati svojo opombo. V notranjosti si lahko dodate ime in izberete, v katerem zvezku se bo hranil.

Opombe imajo na vrhu orodne vrstice za oblikovanje, tako kot urejevalnik besedil, tako da je treba del postopka takoj poznati. Lahko spremenite svojo pisavo in velikost pisave, krepko, poševno označite, podčrtate in poudarite besedilo ter dodate sezname oznak, kontrolni seznam in tabele.

Kot rečeno, imajo note tudi funkcijo zvočnega snemanja, ki jo lahko aktivirate s pritiskom na gumb. Na vašem fotoaparatu se vklopi še en gumb, ki omogoča fotografiranje in dodajanje fotografije, čeprav ne snema video zapisov.

Za druge vrste datotek jih lahko hitro dodate iz svojega datotečnega sistema kot priloge. Evernote se integrira tudi v Google Drive in vam tako omogoča, da priložite datoteke iz oblaka za shranjevanje.

Čeprav se na začetku morda zdi, da je razvrščanje po zvezkih, polnih beležk, resnično lahko, vendar Evernote vključuje več funkcij, s pomočjo katerih se boste lažje usmerili v norost. To vključuje zmožnost označevanja zapiskov za hitro razvrščanje sorodnih misli pozneje na posebnem zavihku »oznake«.

Besedilo v opombah je tudi iskalno, zato je iskanje posnetih misli precej enostavno.

Všeč nam je tudi, da lahko stolpec s seznamom beležk preklopite med prikazom izrezka, ploščic in sličic. Povečajte velikost stolpca in beležke lahko precej hitro pogledate, da najdete, kar želite.

Za lažje sodelovanje z drugimi lahko delite tako beležke kot beležke, tako da z desno miškino tipko kliknete predmet in izberete »share notebook« (ali »share note«). Nato vnesite e-poštni naslov osebe, s katero želite dati v skupno rabo, in nastavite dovoljenja (ogled, urejanje in povabilo) zanje.

Obstaja tudi funkcija za klepet, tako da lahko v živo govorite z drugimi, ne da bi zapustili aplikacijo Evernote, čeprav to ni Slack (s katerim se Evernote integrira).

Povezave z notami lahko delite tudi z drugimi in jim omogočite dostop do vaše opombe prek brskalnika (te iste povezave lahko prilepite v druge opombe za navzkrižno sklicevanje.)

Medtem ko je uporabniška izkušnja Evernote precej gladka, ko se privabite na orodje, če pa naletite na težave, lahko meni za pomoč v namiznem odjemalcu uporabite za dostop do spletne zbirke znanja.

Na voljo je tudi neposredna podpora, vendar le za plačevanje strank. Naročniki Evernote Plus imajo dostop do podpore za e-pošto, naročniki Evernote Premium pa tudi klepet v živo.

Varnost & Zasebnost

Evernote ne vzdržuje lastnih podatkovnih središč, ampak namesto tega uporablja Google Cloud za infrastrukturo. Google Cloud zagotavlja močno varnost podatkovnega centra, kar lahko delno pripišemo dejstvu, da je gostoval v istih podatkovnih centrih kot Googlove lastne podatkovne baze.

Podatki, shranjeni v Googlovem oblaku, se širijo v mirovanju s pomočjo 256-bitnega AES. Kljub temu šifrirne ključe upravlja Google, ne Evernote. Evernote ima možnost zasebnega šifriranja, vendar je omejen na kodiranje določenega poudarjenega besedila. Žal ne moreš šifrirati celotnih zvezkov ali celo zapiskov.

Z Googlom imamo tudi nekaj splošnih pomislekov glede varnosti, ki jih podrobno opisujemo v pregledu Google Drive, vključno z uporabo podatkov za trženje. Vendar je malo verjetno, da bi imel Google dostop do vaših datotek Evernote v te namene (upamo).

Datoteke v tranzitu šifrirajo Evernote z zaščito na transportni plasti (TLS). To bi vas moralo zaščititi pred napadi človeka v sredini in drugimi oblikami prisluškovanja WiFi, če pa ste v javnem omrežju, boste še vedno želeli uporabljati VPN, če želite ostati brez beleženja zgodovine. Vsaka izbira, uvrščena v naš najboljši VPN vodič, bi morala dobro sodelovati z Evernoteom.

Šifriranje ni od konca do konca. Ko prispete v podatkovni center, se vaše datoteke vrnejo v navadno besedilo za indeksiranje, ki se uporabi za pospešitev poznejšega iskanja in nato šifrirajo..

Kljub temu Evernote deluje s priročnim dodatkom, imenovanim SafeRoom. SafeRoom, ki ga lahko uporabljate tudi z OneDrive, vaše zapiske šifrira z zasebnim ključem, ki ga poznate samo vi, in doda dodatno plast varnosti. 

Kot v vseh oblakih, ki shranjujejo v oblaku, boste tudi tukaj morali biti pozorni na phishing napade. Če je vaše geslo ukradeno, lahko do vašega računa Evernote dostopate iz katerega koli brskalnika. Vendar pa obstaja dobra novica: Evernote podpira dvofaktorno overjanje.

Vklopite to funkcijo in ko se prijavite v svoj račun z neznanega stroja, boste morali vnesti varnostno kodo do Evernote. To kodo lahko prejmete s pomočjo Google Authenticator ali, če ste naročnik, prek besedilnega sporočila. Priporočamo, da ga uporabite, da ne bi videli, da je vaš osebni dnevnik na 4chan.

Pravnomočna razsodba

Na splošno Evernote ni tako dobro orodje za sodelovanje kot rešitev EFSS, kot je Egnyte Connect (preberite naš pregled Egnyte Connect) ali celo Dropbox, Google Drive ali OneDrive. Evernote veliko raje uporabljamo za osebne projekte, kot so akademske raziskave, revije in vojni manifesti. V ta namen pa si ne moremo zamisliti boljšega orodja.

Možnost organizacije misli v beležnice, označevanje, dodajanje prilog in glasovnih beležk in vse to na voljo v kateri koli napravi omogoča popolno orodje za zbiranje vaših nenavadnih idej in njihovo pretvorbo v knjižnico, ki jo lahko iščete.

Medtem ko ne skrbimo veliko za omejitev za dve napravi in ​​60MB mesečno omejitev prenosa na brezplačni račun, Evernote Plus odpravi to težavo in vam ne bo povrnil več kot stroške skodelice kave vsak mesec. Z neomejenim prostorom za shranjevanje se Evernote uvršča med najboljše beležnice v oblaku, ki smo jih pregledali, saj je premagal OneDrive, Google Keep in ostalo področje.

Ste super oboževalec Evernote ali mislite, da smo se zmotili? Pišite nam v komentarjih spodaj in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me