Google Keep Review – posodobljeno 2020

Google Keep Review

Google Keep je priročna majhna aplikacija, ki vam pomaga zapisovati zapiske in ponuja integracijo z Google Drive. Kot lahko preberete v našem pregledu Google Keep, pa se v resnici ne dvigne nad raven "priročen" ker ima preprosto manj funkcij kot konkurenca.


Ko vam ta majhna žarnica ugasne v glavi, je Google Keep zelo priročen. Ta aplikacija za zapisovanje v oblaku omogoča zapisovanje misli na podoben način kot pri zapiskih Post-it, ki jih lahko nato vključite v Google Dokumente (preberite pregled Google Drive). 

V primerjavi z drugimi aplikacijami je precej osnovna, vendar je brezplačna in enostavna za uporabo, zato lahko to odpustimo.

Omogoča vam ustvarjanje neomejenega števila zapiskov z do 20.000 znaki v vsaki, ustvarite pa lahko tudi oznake za njihovo urejanje. Kljub temu, da odkljukuje vsa polja za aplikacijo, ki jo lahko hitro izbrišete in si omislite svojo idejo, preden se bo spomin zlate ribice ujel, nimajo funkcij, ki jih ponujajo druge aplikacije za zapisovanje.

Na primer, Evernote ponuja več organizacijskih funkcij, besedilo pa lahko formatirate (preberite naš pregled Evernote). Kljub temu si je Google Keep prislužil mesto na našem seznamu najboljših aplikacij za beleženje. 

Z Google Keepom lahko na enem mestu sestavite vse svoje ideje, nakupovalne sezname in opomnike in do njih enostavno dostopate z drugega namizja ali naprave. Za več si preberite pregled Google Keep.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za Google Keep

Lastnosti

Čeprav Google Google na prvi pogled izgleda podobno kot beležka Post-it, vam omogoča ustvarjanje različnih vrst beležk. Povezana je tudi z vašim Google Računom, tako da ne glede na napravo, ki jo uporabljate, bodo vaše zapiske sinhronizirane, če boste povezani z internetom in prijavljeni..

Hitro si zapišite in izbirate lahko po besedilu, kontrolnem seznamu, zvočnem snemanju, risanju ali sliki. Opombe imajo omejitev znakov 20.000, kar je daljše od všečkov Zoho Notebook (preberite naš pregled Zoho Notebook), vendar krajše od, recimo, Box Notes, ki omogoča ogromnih 500.000 znakov (preberite naš pregled Box Notes).

Omejitev Google Keep Notes

Glede na to ni omejitve števila zapiskov, ki jih lahko ustvarite, in omejitve pasovne širine ni. niti ne ustreza omejitvi prostora za shranjevanje v storitvi Google Drive.

Google Keep manjka nekaterih funkcij, ki jih imajo njeni konkurenti, na primer več zvezkov in video zapisov. Poleg tega mu manjka urejanje obogatenega besedila, zato ni najboljša izbira, če ustvarjate raziskovalne opombe ali jih uporabljate za podjetja.

Vendar vseeno dobite možnost, da vse svoje značilnosti dodate v eno opombo. Lahko imate sliko, risbo, glasovno beležko, seznam potrditvenih polj in besedilno opombo, vse na enem mestu. To lahko storite tudi ločeno, vendar je dobro za opombe, kot so recepti, saj lahko na vrhu poslikate sliko in pod njo imate, recimo, kontrolni seznam sestavin.

google-Keep-review-kontrolni seznam

Če želite zapisati v nekaj bolj elegantnega, ga lahko vključite v Google Dokument. Nato lahko dodate oblikovanje in vse, kar se vam zdi primerno, vendar ne pozabite, da to ne bo več “beležka”.

Google OCR v programu Keep

Uporabite lahko optično prepoznavanje znakov Keep za črpanje besedila iz izrezanih virov in drugih slik. Poleg tega z Googlovim natančnim prepoznavanjem govora ni presenečenje, da je bilo več kot primerno za narekovanje zapiskov in omogočanje, da jih Google Keep prepisuje.

Google Keep vam omogoča tudi ustvarjanje seznamov s črkami in kontrolnih seznamov, ki so odlični za nakupovanje živil, saj lahko med njimi odkrijete predmete. Omogoča si skupno rabo zapiskov in dodeljevanje sodelavcev, tako da lahko drugi dodajo na seznam ali preverjajo elemente. Nič več kazalcev s prsti, ko je kdo pozabil dobiti mleko. Za večje naloge vam bo bolje, da uporabite aplikacijo za upravljanje projektov.

Poleg tega lahko opomnike nastavite po datumu in času ali lokaciji, kar je priročno, če želite, da se vaš nakupovalni seznam prikaže, ko pridete v trgovino.

Google Keep Mobile Apps

Na voljo so aplikacije za Android in iOS in jih lahko uporabljate tudi v brskalniku. Vendar ni posebnega odjemalca namizja. Namesto tega obstaja aplikacija Google Chrome, ki po namestitvi deluje kot samostojna aplikacija. Odprete ga lahko na strani z aplikacijami za Chrome ali v sistemu Windows 10 po namestitvi odprete meni »Start« in ga pripnete na opravilno vrstico.

google-Keep-review-windows

Vsaka različica ima tudi približno isto postavitev, zato se ne boste zmedli, če bi preklapljali naprave. 

Obstaja tudi razširitev za Chrome, s katero lahko izrezujete spletno vsebino in jo shranite naravnost v Google Keep iz brskalnika. Obstaja nekaj načinov, kako ga lahko uporabite. Najprej lahko označite vsebino, ki jo želite shraniti. Nato lahko v naslovni vrstici kliknete logotip Google Keep ali z desno miškino tipko kliknite vsebino in nato »Shrani izbor v Obdrži«. 

google-hold-review-hold-extension

Če naredite katerega koli od teh, se z izbiro v Keepu odpre majhno okno in samodejno doda povezavo do strani, ki jo lahko odstranite. Nato lahko dodate naslov ali oznako ali ga izbrišete, ker se samodejno shrani. 

Če želite vnesti kakšne druge spremembe, na primer barvo, lahko s klikom na majhno puščico v desnem kotu odprete Keep v spletnem brskalniku in uredite opombo od tam..

google-Keep-review-save-to-Keep

Kljub temu ne morete izrezati celotne spletne strani, kot v nekaterih aplikacijah za beleženje, na primer Evernote ali OneNote (preberite naš pregled OneNote). Če nobene vsebine ne označite, bo povezava na stran samo prirezana, stvari pa lahko dodate sami, kot smo opisali prej.

Google Keep Pregled

Logotip Google KeepKeep.google.com

prost

Lastnosti

Sinhronizacija

Deliti

Vdelajte povezave do opomb

Opombe z oznakami

Priloge datotek

E-poštne opombe

Spletni ščipalnik

Diktafon

Video snemalnik

Podpora za rokopis

Pokrivanje besedila v besedilo

Optično prepoznavanje znakov (OCR)

IFTTT / Zapier

Cenitev

Eden od nagib Googla ohranja, da je popolnoma brezplačen. Ne stane niti penija, zato je vsekakor dobra izbira, če imate malo denarja.

Poleg tega, ker ni omejitev, koliko beležk lahko hranite, in dejstvo, da ne prispeva v vaš prostor za shranjevanje v storitvi Google Drive, za razliko od OneDrive (preberite naš pregled OneDrive), Google Keep še bolj privlači.

Uporabniška izkušnja

Po eni strani je uporabniški vmesnik Google Keep odličen, ker je tako preprost. Po drugi strani je morda preveč preprosto. Druge aplikacije za zapisovanje, na primer Evernote, ponujajo popolnoma vklopljen vmesnik, kar vam omogoča več možnosti izbire. Glede na to, preprosta postavitev Google Keep-a omogoča enostavno razumevanje, kaj je.

Čeprav namiznega odjemalca ni, aplikacija Chrome precej nadomešča potrebo po tem. Če pa želite to doseči, boste morali prenesti spletni brskalnik Chrome, če ga še niste namestili. Lahko pa namesto tega uporabite različico brskalnika.

Ker je postavitev vseh odjemalcev skoraj enaka, ne preseneča, da sta tudi aplikacija za Android in iOS enostavna za uporabo. Obstajajo le manjše razlike, na primer, da je meni z nastavitvami na drugem mestu in je še vedno enostavno krmariti.

V osrednjem oknu so vaše zapiske privzeto prikazane v obliki ploščic, vendar jih lahko po želji spremenite v prikaz seznama. Meni hamburgerja vam omogoča preklapljanje med opombami in opomniki, pojdite do določene nalepke ali ustvarite novo ter si ogledate svoje arhivirane ali izbrisane zapiske. Za mobilne aplikacije lahko do nastavitev dostopate tudi od tukaj. 

google-Keep-review-layout

Novo opombo je preprosto. Začnite vnašati v polje z napisom »Vzemite si opombo …« ali izberite eno od drugih metod: potrditvena polja, risanje, glasovni zapis ali slika. Kot smo že povedali, možnosti oblikovanja obogatenega besedila niso na voljo, vendar nam je všeč dejstvo, da lahko dodate tudi druge možnosti, na primer barvno kodiranje, oznake in opomnike, kar olajša organiziranje zapiskov.

Orodja za risanje Google Keep

Če želite narisati opombo, je vključenih nekaj orodij. Dobite peresnik, marker in označevalnik, vsi pa lahko izberete barvo in velikost v spustnem meniju. Dobite tudi gumijasto orodje in če kliknete njen spustni meni, lahko stran počistite. 

Obstaja tudi orodje za rezanje, ki vam omogoča premikanje, vrtenje in spreminjanje velikosti izbrane vsebine. Izberete lahko celo mrežo, na kateri boste risali: kvadratke, pike ali “pravila”.

google-Keep-review-risba

Razširitev za Google Keep je priročna, če želite hitro posneti nekaj iz interneta ali shraniti povezavo do strani, vendar je škoda, da ne morete izrezati celotne spletne strani..

Na splošno je Google Keep odličen, če uporabljate preprosto orodje za hitro zapisovanje zapiskov in idej. Deluje dobro pri nakupovalnih seznamih in tudi na očeh je enostavno. 

Če želite obdržati glasovne opombe, je Google Keep ena boljših možnosti zaradi Googlovih zmožnosti prepoznavanja govora. Združite vse to z dejstvom, da je brezplačno, in zagotovo postane odlično orodje.

Varnost & Zasebnost

O varnosti Googla Keepa ni veliko informacij, vendar če predpostavimo, da je enaka vsaki Googlovi aplikaciji, je nekaj težav. Google zbira podatke za namene oglaševanja in ciljanega trženja. Ko preberete njegove pogoje storitve, boste opazili, da je ta bolj poglobljena, kot si nekateri mislijo. 

Prvič, navaja, da ob nalaganju, oddajanju, shranjevanju, pošiljanju ali prejemanju vsebine dajete Googlu in podjetjem, ki delajo, pravico do uporabe te vsebine. Gre v podrobnejše podrobnosti, toda idejo dobite. Poleg tega posebej navaja naslednje:

»Naši avtomatizirani sistemi analizirajo vašo vsebino (vključno z e-poštnimi sporočili), da vam zagotovijo osebno ustrezne funkcije izdelka, kot so prilagojeni rezultati iskanja, prilagojeno oglaševanje ter odkrivanje neželene in zlonamerne programske opreme. Ta analiza se pojavi, ko je vsebina poslana, prejeta in ko je shranjena. “

Google v glavnem ne kroji oglasov samo tako, da pogleda, kaj ste iskali v brskalniku. Namesto tega si lahko ogleda vse, kar imate shranjeno pri njih, za kar domnevamo, da vključuje tudi Google Keep. 

Poleg tega Googlova politika zasebnosti pravi, da za zaščito vaših podatkov uporablja šifriranje, hkrati pa omenja, da mora Google med drugim hraniti podatke..

Hranite ni najboljše mesto za shranjevanje občutljivih podatkov, kot so podatki za prijavo in gesla, ker boste najverjetneje vsaj v eni napravi prijavljeni v Google Račun. 

To pomeni, da lahko vsi, ki jih dobijo, dostopajo do vaših Googlovih storitev, vključno z Keep. Svoj račun pa lahko zaščitite z dvofaktorno avtentikacijo in tako, da se odjavite.

Pravnomočna razsodba

Google Keep je preprosta, a hkrati zadovoljiva aplikacija za beleženje. Odličen je za hitro zapisovanje naključnih zapisov in tudi njihovo dobro organiziranje. Vendar na nekaterih področjih primanjkuje, na primer brez oblikovanja besedila ali zvezkov. 

Ker je Keep svoboden, je vsekakor dobro orodje imeti pri roki. Opombe lahko hitro in enostavno ustvarjate in si ogledate, jih dovolj dobro organizirate in jih tudi sinhronizirate z napravami. Če pa imate več možnosti organizacije in oblikovanja besedila, je Evernote morda boljša izbira. 

Kakšna je vaša razsodba v Googlu Keep? V komentarju delite svoja mnenja. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me