Преглед збирке података – Ажурирано 2020

Преглед лежишта података

Иако нуди неограничену резервну копију, Дата Депосит Бок истиче се у сваком другом аспекту. Најбољи поглед негде другде.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

Решење за пословне сигурносне копије Дата Депосит Бок привлачи захваљујући чињеници да се за претплату може користити сигурносна копија за неограничене уређаје, укључујући рачунаре, паметне телефоне и сервере. Међутим, када се дође до крајњег закључка, услуга није толико приступачна као неке друге опције у нашој мрежи библиотеке за преглед резервних копија.

То је, како се испоставило, само један од многих разлога за тражење негде другде. Током овог прегледа платне књижице, упознаћемо вас са услугом о којој нисмо провели пуно времена пишући овде на Цлоудвардс.нет, и то с добрим разлогом, како се испоставило. Збуњујуће корисничко искуство и ограничене сигурносне копије, обнављање и сигурносне функције су све против.

Ако и даље осећате потребу да пружите шансу Дата Депосит Бок-у након што завршимо, искористите 30-дневно бесплатно пробно време пре него што се пријавите за услугу само да бисте били сигурни.

Ако мислите да је боље да потражите негде другде, наша најбоља подршка за бацкуп за пословање на мрежи има много бољих опција. За кућна решења за резервне копије, а не за пословна, погледајте наш општи најбољи водич за резервне копије на мрежи.

Алтернатива за шалтер података

Снаге & Слабости

Карактеристике

Дата Депосит Бок пружа интернетске резервне копије које су у првом реду намијењене малим и средњим предузећима. Подршка за уређај је једна од неколико атрактивних услуга, јер може да ствара резервне копије рачунара, мобилних уређаја и сервера под једном претплатом..

Подржани оперативни системи рачунара укључују Виндовс и МацОС, али не и Линук, тако да потражите наш најбољи резервни бацкуп за Линук водич ако је то приоритет. Апликације за паметне телефоне доступне су за Андроид и иОС. Резервна копија датотека сервера датотека нуди се за Виндовс.

Подржани су и спољни чврсти диск и НАС подршка, мада због неких проблема са лакоћом коришћења, између осталог, сигурно не уврштавамо Дата Депосит Бок међу најбоље резервно копирање на мрежи за НАС опције.  

Дата Депосит Бок такође није способан за копирање слике с диска, већ само резервно копирање према врсти датотеке. Имамо скуп најбољих сигурносних копија заснованих на слици ако је то потребно. Посебно препоручујемо ЦлоудБерри сигурносну копију за овај задатак (прочитајте нашу рецензију Цлоудберри Бацкуп-а).

Оно што ми волимо је да Дата Депосит Бок нуди прилагодљиву верзију датотека, која чува копије датотека које можете да вратите у случају случајних промена или оштећења датотеке, укључујући оне узроковане малвером.

На истом панелу са подешавањима можете и угасити резервне копије да бисте смањили утицај на ресурсе система.

Све у свему, функције које нуди Дата Депосит Бок помало су мешана торба. Највећи проблем у вези са услугом, открили смо, да он не користи десктоп клијент да би управљао процесима израде резервних копија. Овим проблемом ћемо се позабавити када у наставку разговарамо о једноставности коришћења.

Цене

Планови претплате за Дата Депосит Бок изграђени су око скупа слојних опција које почињу од 60ГБ и крећу се до 1ТБ. Ако вам је потребно више од 1ТБ, можете се обратити продаји.

Уплате се врше месечно у месец, што значи да можете отказати када желите. Не постоје никакви попусти за дугорочно пријављивање као што сте добили код многих других резервних сервиса на мрежи.

Стопе су више од већине других провајдера. На пример, помоћу ЦрасхПлан-а (прочитајте нашу рецензију ЦрасхПлан-а) можете добити неограничену резервну копију за један пословни рачунар за само 10 УСД месечно.

Тачно, морате да узмете у обзир да се Дата Депосит Бок може користити за израду сигурносних копија неограничених рачунара и сервера и мобилних уређаја. То чини ИДриве (прочитајте нашу рецензију ИДриве фор Бусинесс) бољом упоређивањем, услугом која вам омогућава да правите резервне копије неограничених уређаја и цена 1,25ТБ за око 50 УСД месечно.

Значи, претинац за податке још увек не изгледа посебно јефтино. Пре него што се посложите на шалтеру података као резервно решење, свакако би требало да искористите 30-дневно бесплатно пробно време да бисте утврдили да ли заиста задовољава ваше потребе.

Лакоћа коришћења

Пријављивање за шалтер података траје само неколико минута, након чега ћете морати да преузмете клијент за радну површину.

Међутим, процес креирања резервног плана и каснијег враћања датотека у потпуности се води путем веб ГУИ-ја. То иде против норме коју прати већина онлине резервних алата данас.

Иако нам не смета употреба веб ГУИ-ја преко ГУИ радне површине, дизајн се осећа старомодно, са малим фонтом и слабо користи расположиви простор. Због тога вам је тешко да набавите лежајеве у почетку.

Пребацивање између картица у алатки прегледача такође је резултирало дужим временима учитавања него што смо очекивали, проблемом који не би постојао са десктоп ГУИ-јем.  

Да се ​​не гомиламо, али такође нам се није допало то што је Дата Депосит Бок одмах почео са прављењем резервних копија рачунара без тражења. Док дуго обожавамо Бацкблазеов приступ сет-анд-форгет, услуга вам барем говори шта ће радити пре него што почне да ради, док са Дата Депосит Бок-ом нисмо били јасни шта се спрема..   

Резервна копија & Врати

Као што је већ поменуто, Дата Депосит Бок одмах започиње израду резервне копије вашег тврдог диска након што инсталирате десктоп клијента. Тим процесом се управља путем прегледача, али ако затворите прегледач, наставиће се правити сигурносна копија у позадини.

За непосредну израду резервних копија укључују се директоријуми радне површине, као и подмапе докумената и слика у вашој корисничкој мапи. Наравно, то можете променити ако желите, одузимате и додајете мапе, па чак и обележавање одређених датотека за резервне копије.

Идите на картицу „Сеттингс“ и кликните на „бацкуп селецтион“ да бисте видели и направили измене у резервном плану.

Израда сигурносних копија подразумевано ради континуирано, што вам омогућава најбољу количину заштите. Међутим, већина интернет алата за израду резервних копија такође вам даје могућност креирања заказаних резервних копија; Полог података не постоји.

С друге стране, постоји опција блокирања у којој можете заказати блокове времена током којих вам се леђа не покрећу. То није баш добро као распоред, али готово.

Датотеке можете да вратите кликом на дугме „Ресторај“ у веб корисничком сучељу. Када бирате датотеке, можете навести прошли датум сигурносног копирања за враћање претходних верзија датотека.

Након што одаберете датотеку, кликните на „дугме за преузимање“. Није вам дат избор датотека за враћање на првобитну локацију. Уместо тога, Дата Депосит Бок ће припремити .зип датотеку за вас.

Све у свему, нисмо били импресионирани процесом израде резервних копија и обнављања. Није ни приближно флексибилан и богат значајкама као и неке друге доступне резервне услуге, било да је ово врхунско решење попут Ацронис Бацкупа (прочитајте нашу рецензију Ацронис Бацкуп) или изабрани буџет попут ЦрасхПлана-а (прочитајте нашу ЦрасхПлан рецензију).

Брзина

Једна област у којој се поље података не греши је брзина. Услугу смо тестирали користећи мапу за тестирање од 1 ГБ, ону какву смо користили за процену њене конкуренције.

Ево бројева које имамо:

Касета за података СпеедТест Оне: Тест два: Просек:
Отпремити:01:10:0001:30:0001:20:00
Преузимање:00:16:0000:16:0000:16:00

Наши тестови су вршени преко ВиФи мреже са брзином преноса од 25 Мбпс и брзином пријеноса од 10 Мбпс, а наша тестна локација била је у југоисточној Азији. Очекивали бисте боље резултате ако сте ближе дата центру Дата Дата Бок, који се налази у Канади, и имате бољу интернетску везу.

Међутим, чак ни са наше далеке локације, времена нису лоша. Неком такмичењу, на пример, Царбоните, било је потребно неколико сати да се учита исти садржај.

Иако можда оправдано очекујете да преношење датотека од 1 ГБ траје око 15 до 20 минута, то обично није случај са мрежним алатима за израду сигурносних копија, осим ако не радите са напреднијом инфраструктуром попут Амазон С3 или Ацронис Бацкуп (прочитајте наш Ацронис Резервна рецензија).   

Сигурност

Дата Депосит Бок не открива много о његовом подешавању безбедности на мрежи, што је обично лош знак. Контактирали смо подршку да бисмо сазнали да су датотеке у ствари шифроване пре напуштања рачунара и остају шифроване до обнове, што значи да је шифровање крај до краја..

Ниво шифрирања који се користи је 448-битни Бловфисх. Иако је мање уобичајено од АЕС-а, то би и даље требало да чува ваше датотеке.  

Међутим, не постоји опција за приватно шифровање као што ћете данас наћи са најпогледнијим резервним сервисима на мрежи. То значи да Дата Депосит Бок управља вашим кључем за шифровање и може да дешифрује ваше датотеке у било којем тренутку.

Не постоји опција за двофакторну аутентификацију са Дата Депосит Бок-ом, као што је то код ИДриве-а, Бацкблазе-а и многих других мрежних резервних сервиса..

Дата Депосит Бок такође не даје никакве детаље о томе који су кораци неопходни да осигура своје центре података од виртуелних напада, прекршитеља и природних катастрофа. С обзиром на то, грешили бисмо на опрезу и претпоставили да није баш сигурно.

Подршка

Дата Депосит Бок пружа подршку путем телефона и е-поште. Отпустили смо неколико е-порука како бисмо тестирали ефикасност мреже подршке. Иако смо били сретни што смо добили одговоре у току радног дана, одговори које нисмо добили нису у потпуности одговорили на постављена питања.

На пример, тражили смо детаље о кориштеном протоколу шифрирања и да ли је приватни, а добили смо само обавештење да су датотеке, у ствари, шифроване, без икаквих других детаља које смо тражили.

Иако се у збирци података такође налази и лепа база знања на мрежи, открили смо да већина одговора на питања у којима нисмо били садржани. То је укључивало питања о шифровању и верзији.  

На сајту подршке постоји неколико лепих видео туторијала, али они ће вам помоћи само у најосновнијим питањима.  

Последње мисли

Дно црта је да, поред респектабилних брзина преноса у односу на конкуренцију, нема много тога што бисмо волели око Дата Депосит Бок-а. Корисничко искуство, посебно, изгледа као да је у збрци. Веб ГУИ је спор, с фонтом који се тешко чита и нема толико опција као што ћете наћи са модернијим мрежним решењима за резервно копирање, као што је ЦлоудБерри Бацкуп.

На пример, не можете да вратите датотеке на њихову оригиналну локацију, можете да преузмете само зип датотеку. А без опције за приватну енкрипцију или двофакторну аутентификацију, поље за похрану података једноставно се не осећа сигурно.

Било би вам боље да погледате нека од осталих решења у нашем најбољем резервном рачунару за пословање на мрежи. Премда заиста не постоји ниједна услуга која надмашује све остале, можете учинити прилично мало боље од Дата Депосит Бок-а.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map