Преглед резервних копија облака Зоолз Хоме Упдате – Ажурирано 2020

Преглед резервних копија Зоолз Хоме Цлоуд

Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп је једноставно решење за израду сигурносних копија на мрежи које има Амазон Глациер као подлогу. Свеукупно је прилично добро, али нема мобилне апликације и необичан изглед са својим животним плановима. Прочитајте наш комплетан преглед Зоолз за детаље.


Слидер1

Слидер2

Слидер3

Слидер4

Претходна

Следећи

Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп је услуга за прављење резервних копија која вам омогућава висок степен контроле над датотекама, као и одличну сигурност, приватност и корисничку услугу. Такође добијате доста простора за складиштење по цени, иако је већина “хладна”. Ако вам ово звучи као занимљив пакет, наставите да читате нашу рецензију Зоолз да бисте научили све што требате да знате.

Нису све добре вести, јер постоје и неке значајне слабости. Не постоје Зоолз мобилне апликације, као ни опција за прављење слике пуног диска. 

Шему цена је такође тешко утврдити, јер постоји неколико различитих страница на Зоолзовим веб локацијама које приказују потпуно различите планове. Штавише, будући да је већина складишта у облаку „хладно“, у већини случајева не можете одмах вратити датотеке са сервера.

Ако вам ове слабости звуче као проузроковани уговори, можете провјерити нашу листу најбољих интернетских сигурносних копија за алтернативе.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп

Карактеристике

Док се неки резервни сервиси одлучују за паковање клијента пуних функција, од веза на друштвеним мрежама до традиционалног складишта у облаку, Зоолз се уместо тога фокусира на пружање добро функционалног, али основног решења резервних копија без превише напредних функција о којима говоримо.

Основни стуб Зоолза је двоструки облачни приступ сигурносним копијама који користи и редовно и хладно складиштење. 

Слично као код Амазонијег глечера, хладњача омогућава да Зоолз понуди релативно јефтин простор за складиштење подложан одређеним ограничењима. Што је најважније, све што ставите у хладњак неће бити одмах доступно. Када покренете преузимање за враћање из хладног складишта, мораћете да сачекате од три до 12 сати пре него што преузимање преузме.

Зоолз-Цолд-Стораге-Ресторе

Иако је ово значајно ограничење, није најгора ствар ако требате све резервне копије датотека које ретко користите, као што су старе фотографије и ријетко коришћени документи. Поред тога, мноштво решења за складиштење хладњака – као што је Амазон Глациер – наплаћиваће вам новац за свако враћање посла, што Зоолз ради бесплатно.

Зоолз-Хладно-Поређење

Што се типова уређаја тиче, Зоолз можете користити за прављење резервних копија сервера и рачунара, али не и за мобилне уређаје. Постоји и хибридна сигурносна копија, која омогућава истовремено складиштење датотека на облаку и локалном одредишту.

О овим значајкама детаљније ћемо говорити у одељку „прављење резервних копија и враћање датотека“ у даљем тексту рецензије, као и о сервису за опоравак курира који Зоолз нуди.

Нажалост, не постоји опција за снимање диска, што значи да не можете да клонирате цео систем. Ово је функција коју можете добити уз мноштво других резервних решења, као што су ИДриве или ЦлоудБерри, па ако је ово функција која вам је потребна, уместо тога можете да проверите ове услуге.

Верзија за Зоолз

Верзија је једна од главних предности Зоолза, јер можете тачно одабрати колико претходних верзија датотека желите да задржите, као и колико дуго избрисаних датотека треба да остане у архиви. Зоолз у овом погледу не намеће ограничења, тако да можете изабрати да заувек задржите неограничен број прошлих верзија датотека и да се закачите на избрисане ако желите.

Зоолз-Версионинг-Сеттингс

Изван саме резервне функције, не може се пуно рећи о Зоолзовим функцијама. Међутим, можете да делите датотеке које сте отпремили на његове сервере преко веб клијента, било путем е-поште или преко прилагођене везе.

Зоолз-Схаре

Нажалост, не постоји Зоолз апликација за Андроид или иОС, што значи да не можете да користите услугу за прављење резервних копија својих мобилних уређаја, нити можете да приступите сигурносно копираним датотекама без проласка кроз клијент прегледача. 

У најмању руку, мобилне апликације за приступ датотекама су нешто што нуди већина других резервних сервиса (као што су Дегоо или Бацкблазе), чак и ако не могу да направе резервне копије самог мобилног уређаја, као што је на пример ИДриве.

Преглед функција Зоолз Хоме

Логотип Зоолз Хоме Цлоуд Бацкупввв.зоолз.цом

Почиње од 416 долара месечно за 1000 ГБАлл планова

Резервна копија

Бацкуп Сцхедулер

Континуирано прављење резервних копија

Инцрементал Бацкуп

Сигурносно копирање на основу слика

Вањска резервна копија диска

НАС Бацкуп

Бацкуп сервера

Хибрид Бацкуп

Сигурносна копија мобилних уређаја

Неограничено резервно копирање

Неограничени уређаји

Спеед Тхроттлинг

Копирање датотека на нивоу блока

Мултитхреадед Бацкуп

Врати

Курирска служба за опоравак

Приступ прегледачу

Приступ за мобилне апликације

Верзија

Задржавање избрисаних датотека

Сигурност

Приватно шифровање

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту

Енцриптион Протоцол
АЕС 256-битни

Двофакторна аутентификација

Ојачани центри података

Подешавања проки сервера

Компатибилно са ХИППА

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Дељење датотека

Синкронизација уређаја

Бесплатна реклама
Неограничено

Цене

Иако сигурно није најјефтинија опција, Зоолз нуди читав простор за одлагање простора за све своје планове са малим разликама у погледу карактеристика. То је речено, проналажење самих стварних планова збуњујући је процес, јер не постоји јединствена страница о ценама.

Прва два кућна корисника која Зоолз нуди су Породични и Тешки план, који омогућавају пет корисника. 

Једина разлика између два плана у погледу карактеристика је та што породични рачуни могу да праве резервне копије три спољна / мрежна погона, док тешки рачуни у том погледу немају ограничења. Ниједан план не омогућава месечно плаћање, што значи да се морате пријавити током читаве године.

Породица Зоолз-и-тешка

Породични план вам омогућава приступ складишту хладњака од 1 ТБ за 69,99 долара годишње, а тешки план обезбеђује 4ТБ за 249,99 долара годишње. Ови планови су тренутно на великом попусту, што значи да их можете добити за 39,95 УСД годишње и 99,95 УСД годишње ако се сада пријавите..  

Иако ово сигурно није најјефтинија опција, поготово ако имате пуно података за резервно копирање, то је отприлике у складу с неким другим провајдерима попут ИДриве-а, где добијате 2ТБ простора за складиштење за 69,50 УСД годишње или 5,79 УСД месечно.

Преостала три плана – Зоолз 1ТБ, Зоолз 2ТБ и Зоолз 5ТБ – различити су по томе што дозвољавају само једном кориснику на свакој Зоолз пријави, али сва три вам омогућавају да направите резервне копије неограниченог броја уређаја и спољних погона. 

Ова три плана обично коштају 49,95 УСД, 149,90 УСД и 124,90 УСД годишње, али сви су тренутно 60-постотни. То значи да можете да га купите за 19,95, 59,95 долара или 49,95 долара годишње, ако се тренутно пријавите, али немамо појма колико ће трајати ова понуда.

Зоолз-Три-нова плана

Уз изузетак Зоолз 2ТБ плана, све претплате долазе само са хладњачом. Ако вам је потребан тренутни приступ сигурносно копираним датотекама, 2ТБ план обезбеђује 1 ТБ хладне и редовне (или „тренутне“, како Зоолз назива) складиштења, због чега долази са вишом ценом од плана од 5ТБ.

Зоолз табела са ценама

Ако нисте сигурни да желите да издвојите овај износ готовине за резервну услугу, Зоолз нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију са 50 ГБ редовног складиштења и 100 ГБ хладног складиштења како бисте је могли темељито тестирати.

Пробни поступак без зоолза

Уз све то речено, Зоолз је очигледно на скупим стварима ако желите да направите резервне копије више од 1ТБ података. Постоји неколико алтернативних сервиса који нуде неограничено складиштење за нижу цену, као што су Бацкблазе или Царбоните.

Зоолз је такође имао сумњиву част што је наведен у нашем извештају о држави Цлоуд у фебруару 2020. године, у којем смо детаљно описали неке прикривене пословне праксе компаније у вези са својим претплатницима током целог животног века..

Комплетну причу можете прочитати у горе наведеном чланку, али укратко, до пре годину дана могли сте набавити Зоолзов животни план. Остварили сте или 1ТБ простора за складиштење или 100 ГБ доживотног приступа интелигентном облаку Зоолз за једнократну уплату од око 30 до 40 УСД. 

То је без сумње било много, и многи људи су скочили на ову понуду претпостављајући да ће то задржати у вечности.

Међутим, то се променило средином јануара 2020. године, када је Зоолз послао е-пошту у којој је поручио претплатницима да доживотно примећују да ће од фебруара морати да плаћају 1,50 долара месечно да би задржали приступ својим резервним датотекама. Ово доводи у питање поузданост компаније, јер је тешко поверити је својим датотекама након што је она већ испреплетена са својим условима.

Лакоћа коришћења

Зоолз Цлоуд, слично као и његов рођак БигМИНД Хоме, има једноставан интерфејс који је једноставан за употребу, темељит поступак увођења и јасан изглед који олакшава проналазак онога што тражите. Такође вам је дата велика контрола над процесом израде резервних копија, као и пуно информација о томе шта се дешава у било ком тренутку.

Када се први пут пријавите, бићете преусмерјени на веб контролну таблу и затражени вам је да преузмете клијент за радну површину. Веб-контролна табла је једноставна и приказује неке основне информације о вашим активним уређајима, као и колико простора користите и евентуална упозорења на чекању.

Зоолз-Веб-Дасхбоард

Након што преузмете клијент, проћи ћете кроз увод који вас тражи да одаберете шта желите да направите резервну копију, као и која подешавања резервне копије желите да користите..

Бирање датотека

У делу за избор података у подешавању можете аутоматски бирати датотеке на основу категорије користећи Зоолзову функцију „паметног избора“. Ове категорије укључују задате Виндовс библиотеке, попут докумената, радне површине и видео записа, као и врсте датотека, попут финансијских датотека и е-књига и ПДФ-ова.

Зоолз-Избор података-Смарт

Ако радије изаберете тачно које датотеке и мапе желите сигурносно копирати, тада можете користити другу картицу под називом “мој рачунар”, која је само основни приказ структуре дрвећа вашег система.

Зоолз-Веб-Ми-Цомпутерс

Коначно, избор података такође вам даје могућност смештања датотека у хладно складиште. Као што ћемо објаснити у следећем одељку, ово је засебно складиште у облаку које је јефтиније, али није одмах доступно.

Зоолз-Одабир података-Хладно складиштење

Након што одаберете шта желите да направите за резервну копију, у задњем дијалогу можете подесити подешавања распоређивања, истицања и “хибридног +”. Овде можете поставити и свој приватни кључ, а ако то сада не учините, мораћете поново да инсталирате Зоолз да бисте добили могућност да то поново учините.

Зоолз-Интро-Сеттингс

Након што поставите, Зоолз је невероватно сличан БигМИНД Хоме-у, што и није све изненађујуће с обзиром да их је развила иста матична компанија, Гение9. 

Главни панел вам даје једноставан преглед вашег тренутног нивоа заштите и статуса било које резервне копије која је тренутно у току. На дну плоче налазе се три дугмета: „избор података“, „подешавања“ и „обнављање“.

Зоолз-главна плоча

Мени за избор података је исти онај који сте прошли током подешавања, а ми ћемо покрити мени за опоравак у следећем одељку овог прегледа. Подешавања су у међувремену подељена у шест категорија: распоред, оптимизација ресурса, веза, хибридни +, напредна подешавања и преференције.

Зоолз-распоред

У прве две од њих, „заказивање распореда“ и „оптимизација ресурса“, можете да промените подешавања за колико често ће Зоолз израдити резервну копију, као и друге опције као што су лептирање, мултитхреадинг и омогућавање презентације и начина рада батерије.

Зоолз-Оптимизација ресурса

Картица „веза“ омогућава вам да одлучите које врсте мрежа желите да пренесете, укључујући жичане, бежичне и мобилне везе. Такође можете да омогућите или онемогућите прављење резервних копија преко одмерених веза и отворите подешавања проки-а уређаја, што Зоолз наслеђује.

Зоолз-Цоннецтион

У одељку „хибрид +“ подешавања можете да конфигуришете поставке за Зоолзову функцију хибридне резервне копије. Ово укључује подешавање пута за локалну израду сигурносних копија, било на самом уређају или на мрежним погонима, као и филтере и капице које желите да наметнете хибридној резервној копији.

Зоолз-Хибрид +

У „напредним подешавањима“ имате неколико основних функција, као што су омогућавање прегледа слика, приказивање скривених датотека и омогућавање Виндовс контекстног менија. Овде такође постављате за које типове датотека желите да Зоолз користи своје ВСС и алгоритме на нивоу блока, а оба ћемо детаљније објаснити у следећем одељку овог прегледа.

Зоолз-Адванцед-Сеттингс

Коначно, одељак „поставке“ приказује засебан прозор у који можете подесити изузеће датотека, омогућити напредну евиденцију и променити погон који Зоолз користи за кеширање.

Зоолз-Преференцес

Поред десктоп клијента, Зоолзов веб интерфејс можете да користите и за прављење резервних копија датотека и управљање налогом. На надзорној табли можете да кликнете на „моји рачунари“ да бисте добили преглед свих својих уређаја и простора за складиштење. Одавде можете и директно да преносите датотеке, мада су стабилност и брзина много бољи кроз десктоп клијента.

Зоолз-Веб-Ми-Цомпутерс

Резервна датотека & Ресторатион

Иако није тако препун функција као неки од његових конкурената, Зоолз и даље обезбеђује солидан резервни процес који је лако конфигурисати и управљати. Док је израда резервних копија, дати сте обиље информација о његовом статусу, тако да је увек лако видети шта се догађа.

Као што је споменуто у одељку „функције“, можете користити Зоолз за прављење сигурносних копија и десктоп уређаја и сервера, али не постоји начин да правите резервне копије мобилних уређаја или чак да приступите подацима преко мобилне апликације.

Сам процес израде резервних копија је врло једноставан. Све што требате да урадите је да одаберете датотеке које желите да правите резервне копије, а ако сте се одлучили за 2ТБ план, такође можете изабрати шта ћете ставити у хладњачу и шта прећи у „тренутни трезор“.

Заказивање резервних копија

Иако не постоји непрекидно прављење сигурносних копија, сами по себи можете подесити распоред рада на сваких пет минута, што је у пракси готово иста ствар. Распоред се такође може подесити на дуже интервале, са опцијама у распону од сваких пет минута до свака 24 сата. Ако желите мање сигурносне копије, можете да одаберете и одређене дане у недељи.

Такође можете да извршите одређену контролу над резервном копијом у погледу филтера и испуштања, као и неколико различитих „модуса“ за отпрему и преузимања. Прво, филтри вам омогућавају да игноришете датотеке на основу врсте датотека, величине, старости и њихових локација. Дување, са друге стране, ограничава брзину преноса, што је добро ако желите да радите друге ствари док правите резервне копије..

Зоолз-Филтери

У овом погледу су и различити начини учитавања невероватно корисни. „Режим презентације“ аутоматски зауставља учитавање када уређај користите за играње, гледање видео записа или презентације, док „режим рада батерије“ ради исто када је уређај слаби са напајањем.

Зоолз подржава вишеслојно учитавање и учитавање, а користи и алгоритам нивоа блока за одређене типове датотека како би избегао поновно учитавање целе датотеке када се променио само мали део датотеке. Слично томе, ВСС сервиса, скраћеница за “копирање у сенци волумена”, омогућава Зоолзу да учитава датотеке док се користе..

Као што је раније споменуто, не постоји функција снимања диска, што је нешто што можете добити, на пример, Ацронис Труе Имаге или Бацкблазе. Ако желите да будете у могућности да вратите цео систем точно онако како је био на новом уређају, уместо тога бисте требали да проверите неку од ових алтернатива.

Курирска служба

Ако израђујете резервну копију или враћате велики број датотека путем споре везе, Зоолз нуди курирску услугу под називом “Зоолз увоз / извоз” како би вам уштедио пропусни опсег. 

Овде имате две могућности. Први је да можете користити сопствени чврсти диск који можете да користите за прављење резервних копија или враћање 1ТБ, 2ТБ, 4ТБ, 8ТБ или 10ТБ по цени од 160, 225, 380, 380, 740 и 1500 долара, респективно.

Зоолз-Импорт-Екпорт

Друга опција – коришћење Амазоновог „снежног“ уређаја који је пружио Зоолз – је много боља опција за веома велике резервне копије. Овом опцијом можете да пошаљете до 100ТБ података на обезбеђеном уређају или уређајима, уз фиксну накнаду од 500 УСД плус накнаду за обраду, која се разликује у зависности од величине преноса (100 УСД за 10ТБ или 300 УСД за 50ТБ).

Међутим, услуга увоза / извоза доступна је само клијентима Зоолза који се налазе у Европи, Северној Америци или Аустралији, тако да ће свако други морати да прави резервне копије својих датотека на старински начин.

Враћање датотека помоћу Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп-а је једноставна ствар. Све што требате је да уђете у мени „рестаурирај“ са главне плоче клијента, што ће вам отворити посебан прозор.

Зоолз-Ресторе

Одавде можете да изаберете који уређај желите да обновите на падајућој листи на врху прозора, на којој ће се на списку свих датотека које сте пребацили са наведеног уређаја пребацити на Зоолзове сервере за складиштење у облаку..

Опције Зоолз-Ресторе

Након што одаберете датотеке које желите да вратите, следећи корак вам даје неколико опција за преузимање. Ово укључује локацију на коју желите да преузмете (било ручно дефинисану или оригиналну локацију) и да ли да користите мултитхреадинг да бисте убрзали преузимање и филтере на основу старости датотека.

Брзина

Брзина је од пресудне важности за сигурносне копије у облаку јер корисници често морају да учитају и преузму велики број датотека, посебно током почетног копирања. Зоолз се одлично сналази у овој области, с брзим стопама преноса и за отпрему и за преузимање, чак и када се налазите далеко од сервера..

Да бисмо тестирали брзину Зоолз Хоме Цлоуд Бацкупа, извршили смо два отпремања и два преузимања мапе 3,51 ГБ преко везе са брзином преноса од 20 / Мбпс и брзином преноса од 10 / Мбпс. Реално, волели бисмо да уплоад завршимо за отприлике три сата, а преузимање за око сат и по.

Први покушај: Други покушај: Просек:
Отпремити02:49:0001:56:0001:22:30
Преузимање01:42:0001:24:0001:33:00

Као што видите, ово су поприлично резултати којима смо се надали. Иако је теоретски могуће постићи веће брзине на нашој вези, то све зависи од оптерећења мреже – и на нашем крају и Зоолза – као и физичке удаљености до сервера. За наше тестове, омогућили смо мултитхреадинг и турбо режим (који даје приоритет Зоолзу на вашој мрежној вези) да максимизирамо брзину.

Локације Зоолз-Дата-Центер

Вриједно је имати на уму да смо, будући да смо изводили ове тестове из Азије, извршили задане вредности у центрима података који се налазе у Сједињеним Државама, што резултира значајном удаљеношћу – географски гледано – наших уређаја и сервера. Корисници у регионима са наменским серверима (Северна Америка, Европа, Аустралија / Нови Зеланд и Јапан) требало би да виде боље резултате.

Сигурност

Када бирате интернетску сигурносну копију, важно је да се осјећате сигурни у сигурност датотека, било да су то виртуалне пријетње, попут хакера и цибер-криминалаца, или физичке, попут крађе и природних катастрофа. Зоолз се томе добро слаже, с тим што је једини изузетан изузетак био недостатак двофакторске аутентификације.

Ваше датотеке су заштићене коришћењем АЕС 256-битне енкрипције, што је довољно добро да би пробијање грубом силом требало хиљадама – ако не и милионима година. За детаљније објашњење како ово функционише, провјерите наш опис шифрирања.

Иако шифровање подразумевано није приватно, можете поставити свој приватни кључ током поступка подешавања сваког уређаја. Док су ваше датотеке у покрету, Зоолз користи ССЛ како би осигурао да нису изложени ризику од напада човека у средини.

Зоолз-Привате-Енцриптион

С аспекта физичке сигурности ствари, Зоолзови центри података су заиста само Амазонови, јер АВС пружа серверску инфраструктуру коју услуга користи. То значи врхунску заштиту, укључујући отврдњавање од природних катастрофа и најсавременије безбедносне системе за спречавање физичких провала и крађе.

Зоолз-АВС

Иако је рођак Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп-а, БигМИНД Хоме, нуди двофакторну аутентификацију, то није нешто што је доступно за редовне Зоолз-ове кориснике. Ово је срамота, јер је то једини пропуст у безбедности у случају да је иначе веома безбедна услуга.

Приватност

Наша интернетска приватност континуирано је угрожена, стога је важно знати да мрежно рјешење за сигурносно копирање чини све што је у његовој моћи како би осигурало вашу приватност и анонимност. Као и са сигурношћу, Зоолз се одлично сналази са овим, који садржи снажну енкрипцију и солидну политику приватности.

Као што је споменуто у претходном одељку, Зоолз користи снажну приватну енкрипцију која штити ваше датотеке од знатижељних очију и у мировању и у транзиту. Пошто је кључ приватни, то значи да само можете дешифровати датотеке.

Будући да Зоолз користи Амазонове центре података за своје сервере, тачно где се ваши подаци чувају зависи од тога где се налазите. Британски и европски купци своје податке чувају у Великој Британији, док се дата центри у Аустралији користе за оне који се налазе у Аустралији или Новом Зеланду, а јапански корисници ће своје податке сместити у дата центре у самом Јапану..

Амерички корисници – и сви остали који нису поменути горе – биће задати Амазоновим центрима података у САД-у. То је помало несрећно, јер САД имају ноторно лоше законе о приватности на мрежи, а неки примери су Патриот Ацт и ПРИСМ. Имајући то у виду, већина интернетских сервиса за израду сигурносних копија користи центре података у САД-у, тако да није баш Зоолз јединствен по овом питању..

Зоолз-Приваци-Полици

Зоолз има чврсту политику приватности из које се јасно види да, иако они прикупљају одређене метаподатке о својим корисницима – укључујући имена, адресе и податке о плаћању – ове податке не продаје никоме и делиће их само са поузданим партнерима или са властима да се придржавају закона.

Зоолз-Цомплианце

Гение9, матична компанија Зоолз и БигМИНД, такође је у складу са ГДПР и ХИПАА, као и са неколико других прописа о приватности.

Кориснички сервис

Верујете пружаоцима сигурносних копија облака у наше најважније датотеке, тако да је важно да они пруже одговарајућу корисничку услугу како би се осетили безбедно знајући да се са њиховим датотекама рукује добро. Са одзивним одељењем за услуге купцима, Зоолз се одликује у томе, упркос недостатку телефонске подршке.

За већину упита, од вас ће се затражити да пошаљете подршку путем обрасца за е-пошту, који ће од вас затражити да детаљно објасните свој проблем. Неколико пута смо тестирали реактивност на то и увек смо добијали одговор у току једног дана, а понекад и у року од само неколико сати.

Зоолз-Образац за е-пошту

Подршка за ћаскање је значајно ограничена, јер је углавном усмерена на пружање помоћи у продаји. Речено је да га можете користити за мања техничка питања, али било шта сложеније вероватно ће резултирати упућивањем на раније поменути образац за е-пошту.

Зоолз-Цхат

Пресуда

Овим се закључује наша рецензија Зоолза. Ако је све што тражите сигурно решење сигурносне копије у облаку за датотеке којима не требате стални приступ, Зоолз је без сумње снажан избор. Веб интерфејс који је једноставан за употребу и десктоп клијент нуди вам велику контролу над процесом израде резервних копија, а сигурност и приватност су врхунски..

Имајући то у виду, недостатак мобилних апликација и опција снимања диска, као и ослањање на хладноћу, за многе могу бити прекида. Цене су такође нешто високе, посебно у поређењу са услугама попут Бацкблазе-а или Царбоните-а, који нуде неограничено складиштење за сличну цену као 1ТБ план који Зоолз пружа.

Шта мислите о нашем прегледу? Да ли се слажете да кључ у свим најважнијим оквирима за резервну услугу или је недостатак мобилних апликација и значајка снимања диска – плус неугледне пословне праксе у погледу животног плана – довољно да вас не заобиђу? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me