Царбоните Ревиев

Нудећи једноставност коришћења и неограничену израду резервних копија за један уређај, Царбоните је без сумње један од најдражих провајдера интернетске копије Цлоудвардс.нет. Међутим, мале резервне брзине представљају велику забринутост. Прочитајте наш комплетан преглед карбонита за детаље.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

Карбонит је део резервног тржишта од 2005. године, што је древно у ИТ годинама. Ипак, има пуно искуства и то показује. Одлично је за личне кориснике који желе неограничене резервне копије за један или више рачунара и не смета да плаћају премију како би је добили.

У складу са тим, довршење резервног копирања ће вам требати много времена јер је Царбоните међу најспоријим сервисима које смо тестирали. Не можете га убрзати повећањем броја сигурносних копија, али можете га успорити ако омета ваше ресурсе система.

С друге стране, Царбоните је једноставан за употребу без обзира јесте ли на десктоп клијенту, вебу или мобилном уређају. Аутоматска израда сигурносних копија ослободиће вас проблема при ручном одабиру датотека за израду сигурносних копија и непосредан поступак враћања помоћи ће вам да вратите датотеке.

Нећете морати да бринете о својим датотекама јер Карбоните пружа приватну енкрипцију, заједно са другим безбедносним функцијама. Ни заштита приватности не разочара. У ствари, то је једно од најјачих што смо видели.

Ако све то звучи као да је у вашој уличици, будите с нама док ћемо детаљније говорити у овом прегледу о карбониту. У супротном, одаберите другу услугу са наше најбоље листе сигурносних копија на мрежи.

Снаге & Слабости

Алтернатива за карбонит

Карактеристике

За разлику од најбољих услуга за складиштење у облаку, Царбоните није намењен смањењу количине простора на чврстом диску или синхронизацији података на уређајима. Као интернетска сигурносна копија услуга помаже вам када дође до катастрофе враћањем датотека. То је корисно јер ваш чврсти диск може да се сруши и узме ваше податке. ССД уређаји су бољи, али имају више грешака у подацима.

Ако су вам потребна оба, можете добити услугу као што је ИДриве, која може да направи резервне копије података и обезбеди вам простор за синхронизацију. Више о томе можете сазнати у нашем прегледу ИДриве. Ако вам није јасно која је разлика између складишта на мрежи и сигурносне копије на мрежи, прочитајте наше објашњење.

Карбонит пружа неограничен простор за складиштење без тајних ограничења података или ограничења брзине преноса. Будући да је неограничено, нећете моћи да правите сигурносне копије неограничених уређаја. Уместо тога, можете направити резервну копију само једног уређаја или рачунара са личним планом. То је уобичајени компромис када бирате између неограничене резервне копије и неограничених уређаја.

Уз то, Царбоните можете користити за прављење сигурносних копија фотографија снимљених паметним телефоном. Потражите у нашем најбољем неограниченом чланку о сигурносним копијама на мрежи да бисте видели како се Царбоните упоређује са осталим неограниченим резервним сервисима.

Карбонитне карактеристике

Поред неограничене резервне копије, функције Царбоните-а укључују и заказивање резервних копија, приватну енкрипцију, аутоматску израду сигурносних копија видео записа, даљински приступ датотекама и верзије, које не раде на мацОС-у. Поред тога, сви планови осим Царбоните Сафе Басиц могу резервне копије спољних чврстих дискова.

Царбоните ради са свим уобичајеним екстензијама датотека. Будући да је неограничен, аутоматски може означити уобичајене типове датотека за резервне копије након што га инсталирате. Речено је да је аутоматско копирање видео записа доступно само претплатницима Царбоните Сафе Плус и Царбоните Сафе Приме. Основни корисници морају видео записе учитавати ручно.

Царбоните такође има курирску службу за опоравак која вам шаље ваше налазе у пошти, а то може бити пуно брже од преузимања. Већина резервних услуга то не нуди.

Иако вам Царбоните омогућује сигурносно копирање вањских чврстих дискова, он не може направити сигурносне копије на вањским чврстим дисковима. То, међутим, није велики недостатак, јер неограничена израда сигурносних копија не ради добро са ограниченим бројем спољних погона.

Поврх свега, претплатници Плус и Премиум више немају приступ функцији израде резервних копија у огледалу. Сигурносна копија зрцалне слике узима резервну копију слике на диску оперативног система рачунара и враћа је на спољни чврсти диск. То омогућава корисницима да врате ОС и рачунаре свог рачунара на исти рачунар.

Царбоните каже да је уклонио функцију јер ограничења верзије спречавају сигурносну копију зрцалне слике да штити кориснике, као и резервне копије засноване на датотекама. То је можда тачно, али значајка зрцалне слике је била драгоцена јер омогућава брз опоравак срушених чврстих дискова.

У наставку ћемо детаљније говорити о резервним и сигурносним функцијама, па прочитајте даље. Обратите се нашој библиотеци резервних копија како бисте сазнали више о сигурносном копирању у облаку.

Цене

За разлику од цлоуд бацкуп услуга које нуде један неограничени план, као што је Бацкблазе, Царбоните нуди три: Басиц, Плус и Приме. Планови су намењени кућним и пословним корисницима који немају много рачунара. Имајте на уму да планови омогућавају само сигурносно копирање једног унутрашњег чврстог диска.

Басиц износи 71,99 УСД годишње и пружа неограничену израду резервних копија без додатних функција.

Плус вам омогућава сигурносно копирање екстерног уређаја и аутоматску израду сигурносних копија за 111,99 УСД годишње. То је најпопуларнији план, али скупљи у односу на Бацкблазеов план, који износи само 60 УСД годишње и нуди исте карактеристике. Више о Бацкблазе можете прочитати у нашој Бацкблазе рецензији.

Приме је 149,99 УСД годишње. Додаје услугу опоравка путем курирске услуге поред Плусових функција.

На било којем плану можете уштедјети 5 посто ако се претплатите на двије године или 10 посто ако се пријавите за три. Такође можете да купите Царбоните Сафе Бацкуп за до 100 рачунара. Ако нисте сигурни у карбонит, можете користити бесплатни пробни рок од 15 дана да бисте то одлучили.

Лакоћа коришћења

карбонет-веб-клијент

Дизајн Царбоните веб клијента је упечатљив, али функционалан. На главној страници приказују се рачунари које сте направили сигурносне копије. Такође можете да прегледате или вратите датотеке, додате рачунар или поново инсталирате Царбоните.

Мени са леве стране омогућава вам навигацију до кредитних картица и претплате и личних података, као и преглед историје плаћања и приступ подршци. Ако имате податке у резервној копији, можете користити траку за претраживање да бисте пронашли датотеке или мапе по имену или са одређеним проширењем.

карбонит-десктоп-клијент

Царбоните десктоп клијент ради на Виндовс и мацОС, али не и у Линуку. За подршку за Линук, погледајте наш најбољи бацкуп чланак за Линук. Једном када га инсталирате, водиће вас кроз поступак креирања резервне копије. Једноставно је и морате извршити само један корак.

Царбоните аутоматски бира најчешће типове датотека које треба континуирано правити сигурносне копије. Ако нисте у реду с тим, можете само покренути поступак израде резервних копија или можете ући у напредна подешавања. Аутоматска израда резервних копија је згодна јер не морате ручно да трошите на одабир датотека и мапа које желите да сачувате.

Клијента можете покренути помоћу иконе системске траке. Клијент представља најважније информације које требате видети одмах.

Лева страна приказује слику рачунара и везу која приказује поставке. Средина приказује статус ваше резервне копије и омогућава вам додавање датотека, укључивање аутоматске резервне копије или враћање датотека. Десна страна приказује облак и могућност прегледавања сигурносних копија.

Дугме за враћање датотека назива се „врати моје датотеке“, а веза за прегледа датотеке каже „прегледај резервну копију“. Та имена никога неће збунити.

Царбоните Цолор Цодинг

Боја карбонита кодира ваше датотеке, тако да можете на први поглед видети њихов статус.

Наранџаста тачка на датотеци значи да је одабрана за резервно копирање, док зелена значи да је датотека резервна копија.

Жута тачка у мапи значи да су датотеке или подмапе у мапи изабране за израду сигурносних копија. Пола зелена тачка значи да је фасцикла изабрана за резервно копирање и неке датотеке у њој су резервне копије, док друге нису изабране за резервне копије. Зелена тачка у мапи значи да су све датотеке у тој мапи сигурносно копиране.

карбонат-мобилни-клијент

Мобилна апликација је минимална и једноставна за употребу. Можете да га користите за приступ резервној копији, као и да сачувате резервне копије датотека за брзи и офлајн приступ. Поред тога, можете додати још рачунара за резервне копије, што значи да ће вам Царбоните послати е-пошту са везом коју морате да отворите са рачунара који желите да направите резервну копију..

Ипак, апликација је последњи пут ажурирана у октобру 2017. године, а рејтинг Гоогле Плаи продавнице је скромних 3,7 звезда.

Резервна датотека & Ресторатион

Након што инсталирате Царбоните десктоп клијент и покренете почетну сигурносну копију, клијент ће скенирати ваш чврсти диск и почети да га отпрема..

Као што је већ поменуто, не морате да бирате датотеке које желите јер их Царбоните бира за вас. Његов избор је паметан и укључује документе, слике, музику, е-пошту, ознаке прегледача, финансијске податке и „све важно“.

Царбоните изузима неке ОС и привремене датотеке из аутоматске резервне копије. Које ћете наћи на листи искључених типова датотека на њеној веб локацији.

Почетне резервне копије често захтевају много времена да се доврше. Међутим, када то завршите, биће много брже захваљујући континуираном прављењу резервних копија, које датотеке преносе када их промените. Да би то учинио, Царбоните користи алгоритам копирања датотека на нивоу блока.

Алгоритам преноси само делове датотеке који су се мењали, уместо целе датотеке. Препоручујемо употребу непрекидне израде сигурносних копија. У овом случају, као и у многим другима, он функционише без ометања остатка система. То је речено, ако више волите да закажете резервне копије за време када не користите рачунар, то можете и ви.

подешавања резервних копија карбоната

Можете да направите резервне копије једном дневно у одређено време или подесите да се не праве резервне копије током одређених сати. Иако је то прикладно, Царбоните има мање могућности заказивања него остали сервиси. На пример, Ацронис Труе Имаге омогућава вам да изводите резервне копије два пута дневно у одређено време, сваких један до осам сати, недељно, месечно или по неком догађају.

Више о Ацронис Труе Имаге можете прочитати у нашој рецензији Ацронис Труе Имаге.

Карбонит чува ваш садржај у центрима података који користе РАИД. То значи да се ваше датотеке налазе на више сервера због вишка, што помаже да их заштитите ако сервер не ради. Царбоните има најмање три копије резервне копије на 15 чврстих дискова.

карбонет-обнављање-корак1

Враћање датотека помоћу Царбоните-а је једноставно. Кликните тастер „врати моје датотеке“ у клијенту радне површине. Следећи прозор вам омогућава да вратите све или одређене датотеке или мапе.

Ако требате да вратите све датотеке, имате могућност избора између враћања на оригиналну локацију или преузимања у нову фасциклу на радној површини.

Ако одлучите да вратите одређене датотеке или мапе, десктоп клијент ће отворити веб локацију Царбоните како би вам помогао да пронађете садржај који вам је потребан. То је корисно ако вам је потребно да нешто брзо вратите и немате времена да извршите потпуно враћање.

Веб клијент приказује ваш садржај на основу вашег датотечног система, тако да не бисте требали имати проблема са његовим проналажењем. Ако то учините, можете користити траку за претраживање да бисте пронашли датотеке по називу датотеке и екстензији. Након што лоцирате свој садржај, кликните на дугме за преузимање поред њега да бисте га преузели или одаберите више датотека и мапа помоћу потврдних оквира, а затим кликните на „преузми“.

Верзија карбонита

Царбоните подржава верзију датотека за Виндовс, али не и за Мац. Верзија вам омогућава да преузмете претходне итерације датотека, што значи да можете поништити случајне промене у њима. Верзија вас такође штити од рансомвареа, који може оштетити ваше датотеке и захтевати плаћање за њихово враћање.

Царбоните чува најмање три најновије верзије датотеке, без обзира на старост. Поред тога, старе верзије измењених датотека чувају до три месеца. Поред тога, једна дневна верзија датотеке за сваки дан протекле недеље, једна недељна верзија за сваку од претходне три недеље и једна месечна верзија за сва претходна два месеца када је датотека била резервна копија.

Његова политика задржавања датотека каже да чува избрисане датотеке 30 дана. Ако сте муштерија Царбоните Сафе која живи у САД-у, можете користити курирску службу за враћање избрисаних датотека. Главни претплатници укључују укључење опоравка путем курира, тако да морају платити само 9,99 УСД по опоравку. Ако користите Басиц или Плус, морате платити 99,99 УСД.

Без обзира на план, морате да вратите чврсти диск на Царбоните како бисте избегли плаћање накнаде за неповратне уређаје, која износи 130 или 300 долара, зависно од величине уређаја.

Поврх тога, корисници који управљају њиховим приватним кључем морају га учитати прије него што затраже курирску службу. То је разумљиво јер карбонит мора да дешифрује ваше податке пре него што их будете могли користити, али то и даље представља питање приватности. О томе ћемо говорити више у наставку.

Информације о ценама за курирску службу можете видети у табели на овој страници.

Брзина

Рекли смо да почетна израда резервних копија може трајати дуго, али с обзиром на резултате Царбоните-а може потрајати више од тога. Колико ће трајати зависиће од ваше брзине везе и колико сте блиски са Царбонитеовим серверима. Правило је да ће брзина преноса бити боља што се више приближавате.

Можете да одете у подешавања у десктоп клијенту и потврдите оквир који смањује употребу Интернета од Царбоните-а, али не можете да повећате број резервних нити да бисте повећали брзину.

За тестирање брзине преноса и преузимања користимо фасциклу са компримираним 1 ГБ. Испитивали смо карбонит помоћу Етхернет везе у Београду, са брзином преноса од 6 мегабита у секунди и брзином преноса од 100 Мбпс..

Ове брзине подразумевају да би требало да траје око 21 минут да би се учитала наша мапа за тестирање и нешто више од једног минута за преузимање без претходних трошкова. Међутим, резултати наших тестова били су далеко од тога. За преузимање нам је требало више од једног сата и преузимање више од седам минута.

Нисмо били близу Сједињених Држава, где Царбоните чува своје центре података, а резултати су то одражавали, али су и даље лоши у поређењу с другим услугама.

Први покушај: Други покушај: Просек:
Вријеме отпреме:00:59:5001:25:0001:12:25
Вријеме преузимања:00:03:1100:12:2200:07:46

Сигурност

карбонитна сигурност

Царбоните користи 128-битни ССЛ протокол да заштити датотеке од напада човека у средини који се дешавају током процеса преноса података. На својим серверима шифрира датотеке у мировању са 128-битном АЕС енкрипцијом. То није тако снажно као његов тежи рођак, АЕС 256-битни, али пружа велику сигурност. Колико нико зна, нико га није провалио.

Царбоните подразумевано рукује вашим шифром за шифровање. То омогућава компанији да ресетује вашу лозинку ако је заборавите, али такође представља и ризик од приватности јер би је лош запослени могао да користи за читање ваших датотека. Да бисте то избегли, можете да укључите приватну енкрипцију.

Ако то учините, користите управљач лозинком да не бисте изгубили лозинку. Ако не знате ниједно, можете га одабрати од наших најбољих менаџера лозинки за 2019. годину.

Када укључите приватну енкрипцију, карбонит прелази на АЕС 256-битни. С обзиром на то да имате приватни кључ, компанија не може да чита ваше датотеке или их испоручује када то по закону захтева.

Иако је пуцање вашег приватног кључа можда немогуће, то није случај са вашим лозинкама. Слаба лозинка је лак плен за грубе нападе, па створите јаку. То би могло рећи да, чак и ако је ваша лозинка јака, требали бисте укључити двофакторску провјеру идентитета.

Након што то учините, поступак пријаве ће имати додатни слој заштите који ће вам помоћи да сачувате свој рачун. Кад год унесете своје акредитиве, од вас ће се тражити да унесете сигурносни код. Можете га добити путем текстуалног или телефонског позива. Више о безбедносном приступу карбонита можете да сазнате у његовом безбедносном листу.

Карбонит чува ваше податке у очврслим центрима података. Такви податковни центри дизајнирани су да издрже природне катастрофе, попут пожара и земљотреса, као и физичке и виртуелне нападе.

Приступ својим центрима података контролише комбинација биометријских скенера и електроничких картица са кључевима. Доступан је телевизијски надзор затвореног круга, заједно са контролом температуре, непрекидним напајањем, резервним генераторима и приступом серверу који се контролишу електронским кључевима и ПИН кодовима. Чувари су активни 24 сата дневно, 365 дана у години.

Приватност

Политика приватности Царбонита је јасна и нема сумњиве клаузуле које неки облачни сервиси раде. Политика приватности Царбонита је јасна и директно наводи које врсте података прикупља, укључујући податке које пружају корисници, као што су име, адреса, адреса е-поште, кредитна картица и друге информације потребне за регистрацију и куповину карбонит производа.

Поред тога, Царбоните чува ваше датотеке, величине и проширења, заједно са подацима о повезаним уређајима. Такође прикупља податке о вашој ИП адреси, врсти прегледача, врсти уређаја, добављачу Интернет услуга, упућивању или излазу са страница, ОС-у, датумима и временским маркама.

Царбоните каже да податке користи у различите сврхе, попут слања маркетиншких материјала уз сагласност корисника или купца, олакшавања израде сигурносних копија и враћања података, архивирања, пружања техничке подршке и придржавања закона.

Услуга каже да неће продавати личне податке трговцима или другим продавцима и не приступа подацима које похрањују купци. Уз то, Царбоните понекад дели информације са трећим странама, али само како би осигурао да се интерни производи покрећу.

Ако не желите да примате маркетиншке материјале, можете се одјавити слањем е-поште [заштићен е-поштом], контактирањем корисничке подршке на број 1-877-222-5488 или одговарајућим географским бројем телефона који се овде налази..

Према важећим законима о заштити података, купци и корисници имају следећа права у погледу личних података којима управља Карбонит:

  • Право на приступ личним подацима које поседује Царбоните.
  • Право да затражите исправку личних података који су непотпуни, нетачни, непотребни или застарели.
  • Право да затражите брисање личних података који су непотпуни, нетачни, непотребни или застарели у разумном року.
  • Право да се из одређених разлога затражи ограничење обраде личних података
  • Право на добијање копије личних података од Царбоните-а у структурираном, сигурном, најчешће кориштеном и машинско читљивом формату.
  • Право на повлачење сагласности за личне податке који се обрађују у било којем тренутку ако се ти подаци обрађују на основу искључиво сагласности, а не било којег другог правног основа.
  • Право да се обратите надлежном регулатору за заштиту података у вези са поступком са личним подацима компаније Царбоните.

Карбонит се такође придржава ЕУ-а. Приваци Схиелд и Свисс-У.С. Оквири приватности штит. Такође је у складу са Опћом уредбом о заштити података или ГДПР-ом, која је на снази за грађане ЕУ. Више о томе прочитајте у нашем ГДПР водичу.

Подршка

карбонетна база знања

Ако се заглавите, ваша прва опција је да прегледате базу знања о карбониту. Омогућује вам филтрирање тема помоћи према производу и уређају. Једном када одаберете производ и уређај, добићете листу најчешћих тема и популарних чланака. Постоји такође и видео библиотека која садржи неколико видео туторијала о популарним темама. Можете претражити и базу знања.

карбонет-база знања-преглед

Ако то не помогне, постоји одељак ФАК који садржи одговоре на уобичајена питања. Ако и даље то није довољно, требате контактирати техничку подршку.

За разлику од многих сервиса, Царбоните свим купцима пружа телефонску подршку. Телефонска подршка није доступна 24 сата дневно, али можете назвати било који дан у недељи, осим америчких празника, од 9:00 до 20:00. ЕСТ.

Подршка путем е-поште је доступна и Царбоните каже да одговори углавном долазе у року од 24 сата. Да бисмо то тестирали поставили смо питања помоћу контакт обрасца. Одговор карбонита стигао је испод шест сати, што је одлично. Било је детаљно и имало је линкове који су нам помогли да сазнамо више.

На својој страници за бригу о купцима, Царбоните тврди да има више од 200 агената који поседују Мицрософт Тецхнологи Ассоциате сертификат. Служба за кориснике Царбонита освојила је 64 награде у последњих пет година.

Пресуда

Карбонит ради добар посао пружања неограничене резервне копије. С обзиром на посао са Бацкблазе-ом, карбонит није толико јефтин колико би могао да буде, али није ни међу најскупљим услугама. Лако је извршити сигурносну копију датотека и вратити их захваљујући фином десктоп клијенту. Ако сте на другом рачунару, можете да користите клијент прегледача да бисте прегледали и вратили резервне копије.

Датотеке из сигурносне копије заштићене су снажним сигурносним функцијама међу којима је приватна енкрипција битна. Јасна политика приватности такође обезбеђује вашу приватност. Речено је да је карбонит спор, нема верзије за мацОС и могао би бити јефтинији. Ако вам то прекрши уговор, потражите алтернативну услугу на нашим мрежним прегледима резервних копија.

Шта мислите о карбониту? Да ли је погодан за вас? Користите ли друге услуге? Реците нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me