Мемопал Онлине Бацкуп Ревиев – Ажурирано 2020

Мемопал Онлине Бацкуп Ревиев

Иако су намере иза тога очигледно добре, Мемопал Онлине Бацкуп пати од непријатељског сучеља као и да има све погрешне функције на погрешним местима.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

Мемопал Онлине Бацкуп заснован изван Италије нуди услуге за кућне и пословне потрошаче. Иако ћемо се у овом Мемопал прегледу фокусирати на његову личну претплату од 500 ГБ, већина наших открића односи се и на његове пословне планове. Нажалост, то је лоша вест за све.

Иако има пристојну подршку за платформу и не кошта је много више од мрежних алата за израду резервних копија као што су Царбоните, Бацкблазе и ИДриве, због фрустрирајућег недостатка флексибилности компаније Мемопал осећа се прецијењеном. Стварање резервног плана омета клијент који се осећа превише упакованим, иако његове кључне функције које недостају као што су изузимање типа датотеке и враћање датотека на првобитну локацију.

Сигурност је још једна брига. Датотеке су шифроване, али приватна енкрипција се не нуди онако као што је то боља мрежна резервна решења. Да све надокнадим, Мемопал једноставно није брз.

Ниједан од његових недостатака није смањен ни од стране Мемопалових функција за синхронизацију и дељење датотека. Иако услугу можете испробати ако желите са бесплатним рачуном од 3 ГБ, можда би било боље да започнете с неким од предлога који су наведени у нашем најбољем прегледавању резервних копија на мрежи. Ако тражите решење за посао, такође имамо водич за најбољу резервну копију за пословање на мрежи.

Ако тражите резервну копију са функцијама за складиштење у облаку као што је Мемопал, наш алат за поређење такође вам може помоћи. Погледајте нашу СпидерОак ОНЕ рецензију за једног од наших фаворита.

Алтернатива за Мемопал Онлине Бацкуп

Снаге & Слабости

Карактеристике

Мемопал је интернетско сигурносно копирање са неким функцијама за складиштење у облаку. То је данас помало необично, јер се већина служби држи за једну или другу. Имамо чланак о разликама између израде резервних копија и складиштења ако нисте сигурни шта су.

Функције складиштења у облаку које добијате уз Мемопал укључују дељење датотека и синхронизацију. Међутим, као решење за складиштење у облаку не приближава се гарантовању спомињања као једне од најбољих опција за складиштење у облаку.

Затим опет не иде много боље као мрежни алат за израду сигурносних копија, чији је циљ опоравак од катастрофе у случају пада хард диска или изгубљеног рачунара. Наша најбоља подршка за кућне прегледе на мрежи за кориснија решења.  

Мемопал има добру подршку за платформу, која може да прави резервне копије Виндовс, МацОС и Линук рачунара. Не постоји ограничење на колико рачунара можете да правите резервне копије помоћу једне претплате. Међутим, са само 500 ГБ за рад, ионако ћете можда морати да купите додатне лиценце.

Мемопал ХД Бацкуп

Мемопал се такође може користити за израду сигурносних копија спољних чврстих дискова и постоји клијент за резервне копије система Виндовс Сервер. У оба случаја, међутим, не сврставамо га међу најбоље резервне копије спољних уређаја или најбоља решења за резервне копије Виндовс сервера.  

Израда сигурносних копија паметних телефона није функција, али постоје апликације за Андроид и иОС које можете да користите за приступ датотекама.

Наш главни проблем са Мемопалом, осим ограниченог простора за резервне копије, је тај што он није баш толико флексибилан упркос пристојној платформи.

Ми ћемо се детаљније дотакнути неких његових слабости током овог прегледа, али неке од горњих су оне да можете да правите резервне копије само по мапама, али не и по датотеци, не можете изузети одређене врсте датотека из резервне копије, не можете вратите датотеке на првобитну локацију и не постоји опција за приватну енкрипцију или двофакторну аутентификацију.

Мемопал такође није способан за копирање слике са диска. Погледајте наш најбољи резервни чланак за резервне копије слика за нека рјешења.

Барем добијате неограничену верзију са Мемопал-ом, што вам омогућава да се вратите на претходна стања датотека у случају случајне промене или оштећења датотеке. Датотеке избрисане са рачунара такође се не бришу из облака осим ако их не избришете одвојено.

Цена

Мемопал има бесплатан план који можете користити да бисте га испробали. За само 3 ГБ, то би требало бити добро, јер већина људи има много више података на свом чврстом диску од тога да направе резервне копије.

Након тога, можете скочити до Мемопал Про-а, који вам даје 500 ГБ резервног простора за рад. Међутим, имамо неколико проблема са овом понудом.

За једно, 500 ГБ није много резервног простора за рад. Иако ће они са малим ССД уређајима вероватно бити у реду, корисници са већим чврстим дисковима и спољним дисковима за прављење резервних копија можда ће бити приморани да оставе неке датотеке из резервне копије.

Други проблем је што око 97 долара годишње (79 евра) такође није баш добар посао. То ће вам помоћи преко осам долара месечно.  

Можете и боље да направите резервну копију код куће. Бацкблазе, на пример, даје вам неограничен простор за резервне копије рачунара и спољних погона, а кошта само 5 УСД месечно. Прочитајте наш комплетан Бацкблазе преглед ако вам и то звучи добро.

Наравно, Бацкблазе нема подршку за Линук као и Мемопал. Уместо тога, указаћемо вам на наш најбољи бацкуп за Линук водич, уместо тога, ако је то потребно. Поента је у томе да се тамо мора наћи бољи договор.

Лакоћа коришћења

Мемопална регистрација и инсталација трају само неколико минута. Ако се прво региструјете за бесплатан налог, можете се пријавити преко десктоп клијента након што га инсталирате.

Само сучеље за радну површину било је мало да би се ефикасно користило. То је посебно тачно када прегледавате фасцикле укључене у резервни план. Можете видети шта мислимо са снимака екрана у следећем сегменту прегледа.  

Већи проблем је што приликом стварања прилагођеног плана резервних копија можете истовремено одабрати само једну фасциклу како бисте је додали. То чини стварање свеобухватних планова за заштиту вашег тврдог диска много дужим и много већим процесом склоним грешкама него што треба да буде.

Остале услуге, попут ИДриве и Царбоните, много су једноставније за употребу захваљујући великим интерфејсима који вам омогућавају да управљате вишеструким додацима датотека и датотека одједном. Иако бисте једноставно могли да додате много директоријума највишег нивоа у свој резервни план, чињеница да вас Мемопал ограничава на само 500 ГБ резервне копије може представљати тежак задатак за управљање.

Својим датотекама такође можете приступити путем веб ГУИ-а, који је, иако није леп као неки који смо видели, много боље дизајниран од Мемопал десктоп клијента.  

Везе за навигацију надоле са леве стране омогућавају вам да прескачете између резервних и синхронизационих мапа. Такође можете брзо да приступите недавно пренесеним датотекама, фаворитима и заједничким датотекама.

Мемопал доживљај смартфона, и за Андроид и иОС апликације, такође је добро урађен, са сличним могућностима као и веб ГУИ.

Резервна копија & Врати

Мемопал десктоп клијент аутоматски означава вашу „директоријум мојих докумената“ ради резервне копије (ако сте корисник система Виндовс). Међутим, можете да прилагодите резервну копију.

Ако желите да промените резервни план, само кликните где пише „прилагођено“.

Затим кликните „додај“.

Бићете у могућности да прегледате ваш датотечни систем и одаберете мапе за резервне копије. Имајте на уму да датотеке не могу бити изабране или искључене за израду сигурносних копија; можете да додате само мапе, што је помало необично и ограничавајуће.

Израда резервних копија подразумевано траје континуирано. Ако не желите континуирано прављење резервних копија, можете да креирате дневни или чак недељни план прављења резервних копија кликом на дугме „Напредно“, а затим помоћу падајућег менија „Поставке распореда“..

Мемопал-ове опције заказивања резервних копија нису ни приближно тако широке као већина наших омиљених резервних решења. Међутим, непрекидно прављење сигурносних копија пружа најбољу заштиту рачунара, тако да је уопште најбоље не додирнути га.

Утицај више од његових недостатака у заказивању је што не можете искључити одређене врсте датотека за резервне копије. На пример, помоћу функције Бацкблазе можете да додате екстензије за типове датотека које не желите да буду укључене у резервну копију.

Можете, међутим, прилагодити максималну величину датотеке коју је Мемопал пренео. У ствари, подразумевано је само из неког разлога постављено на 500 МБ, тако да ћете вероватно желети (10 ГБ је горња граница).   

Такође можете прилагодити брзину израде резервних копија. Подразумевано је постављено на аутоматски, што значи да ће клијент прилагодити брзину израде резервних копија на основу доступних рачунарских ресурса.

Након што поставите сва подешавања онако како желите, кликните на „примјени“ да бисте покренули прву резервну копију.

Клијент ће вас обавештавати о напретку. Такође вам показује колико брзо се израђује сигурносна копија и колико вам преостаје времена пре него што се заврши. Брзину израде резервних копија покривамо у следећем делу овог прегледа.

Након што се ваше датотеке сигурносно копирају у облак, можете им приступити путем клијента кликом на мјесто гдје пише „приступ“. Ово ће отворити веб ГУИ.

Можете да прегледате одређене врсте датотека у веб ГУИ-у (мада је то само зато што Мемопал не користи приватно шифровање) и преузимате појединачне датотеке. Ако желите, можете и отпремити датотеке.

Ако желите да извршите потпуно опоравак, кликните на „Ресторе“ у десктоп клијенту уместо „аццесс“. Ово ће вам омогућити да опоравите више датотека одједном. Такође можете да се вратите на претходне верзије датотека.

Међутим, не можете да вратите датотеке на њихову оригиналну локацију. Можете их преузети само у одабрану мапу, као што је фасцикла за преузимање или спољни диск. Ми преферирамо избор, као што је то случај са Ацронис Труе Имаге, много свестранијим мрежним бацкуп решењем (прочитајте нашу рецензију Ацронис Труе Имаге).   

Брзина

Провели смо Мемопал кроз неке тестове брзине да бисмо осећали колико дуго могу трајати процеси израде резервних копија и опоравка. Ови тестови су спроведени преко ВиФи мреже са брзином преноса од 25 Мбпс и 12 Мбпс.

Резултати нису били сјајни:

Први тест: Други тест: Просек:
Отпремити:02:30:0002:20:0002:25:00
Преузимање:00:40:0000:25:0000:32:00

Просечно два и по сата да бисте направили резервну копију једног гигабајта значи да бисте могли да чекате дане или недеље да се почетна резервна копија заврши.

Иако је то оно што можете очекивати од ИДриве-а током резервног времена, најмање ИДриве вам нуди бесплатну резерву путем курирског кабинета за његову спорост, о чему можете прочитати у нашој рецензији ИДриве..

Део питања у вези са брзином је да Мемопал има прилично ограничену инфраструктуру, са јединим дата центром који се налази у Италији. Вероватно ћете постићи веће брзине ако сте са седиштем у Европи.

Ако нисте, најбоља опклада за брза времена резервних копија је најбоља опклада са пружатељем услуга облака са глобалнијим присуством. Цлоудберри Бацкуп упарен са Амазон Веб Сервицес или Ацронис Труе Имаге оба су добра избора за нестрпљиве (прочитајте наш преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а за више о овој услузи).

Сигурност

Датотеке сигурносно копиране на Мемопал-у се шифрују пре напуштања рачунара и остају шифроване док се одмарају у облаку. Коришћени криптографски протокол је 256-битни АЕС, што је исти случај као и већина других резервних интернетских рјешења, поред банака и војних институција.

Преноси датотека између вашег рачунара и Мемопал облака заштићени су и помоћу ТСЛ-а који ће спречити електронске прислушкиваче да дешифрују било које датотеке које могу пресрести путем јавног ВиФи-а (иако бисте требали користити и ВПН да осигурате приватност у јавности; погледајте наш најбољи ВПН водич за препоруке).  

Иако је то добро, Мемопал вам не даје могућност приватног шифровања. То значи да компанија увек управља вашим кључевима за шифровање, који се чувају на серверу у њеном центру података.

Свако решење за резервне копије на мрежи које топло препоручује Цлоудвардс.нет бар вам даје могућност приватне енкрипције. Назива се и енкрипцијом са нултим знањем, а са приватном енкрипцијом знате само ваш кључ за шифровање, тако да само можете икада да дешифрујете датотеке.

Још један погрешни корак компаније Мемопал је недостатак двофакторске провере идентитета, средства за заштиту вашег рачуна чак и ако вам буде украдена лозинка. Иако није толико уобичајена као приватна енкрипција, то је ипак функција коју волимо да видимо у безбедности у облаку.

Подаци похрањени у Мемопал облаку дистрибуирају се у комадима и чувају се сувишно на више сервера. Метода коју Мемопал користи је РАИД 5, што је прилично стандардно за већину цлоуд услуга.

Све у свему, Мемопал би могао да уради много бољи посао са сигурношћу. Чак и ако нисте у реду са осталим његовим недостацима, то је добар разлог да одете са другом услугом.  

Подршка

Мемопал има адресе е-поште и за продају и за техничку подршку. Послали смо тестну е-пошту техничкој подршци за мерење времена одзива. Одговори су примљени за нешто више од једног радног дана.  

Такође се нуди и телефонска подршка, мада током веома ограничених сати. До Мемопала можете доћи од 10:00 до 16:00, по средњоевропском времену од понедељка до петка.

На веб локацији Мемопал доступна је и опција за онлајн ћаскање. Ипак, чини се да није добро наоружан. Поставили смо питање и чекали сат времена, а да нисмо добили одговор.

Ако бисте радије схватили ствари без да чекате одговор од Мемопала, можете да користите веб локацију компаније. На сајту се може претраживати или можете прегледати по категоријама.

Обавили смо неколико претрага тема попут „шифрирања“ и „верзије“, а нисмо пронашли ниједан чланак који се бави њима. Чини се да је сама локација прилично плитка. Међутим, они чланци који су доступни су бар разумно написани.

Веб локација за подршку такође садржи неке основне видео туторијале ако сте више визуелни ученик, иако је тема основна.

Коначна пресуда

Тешко је избећи осећај да се Мемопал осећа напола печен. Уместо да укључује функције за складиштење у облаку као што су синхронизација, развојни тим је требао уложити више напора у стварање способне резервне услуге.

Комфорнији клијент за радне површине, боље функције заказивања, могућност израде сигурносних копија одређених датотека а не само мапе, изузеци типа датотеке и враћање датотека на првобитну локацију све су функције које бисмо волели да додамо. Можда је још важније, па су и приватна енкрипција и двофакторна аутентификација.

До тада, не можемо оправдати препоруку Мемопала-а, осим да напомињемо да постоје барем лошије опције које су укључене у нашу мрежну библиотеку рецензија. Нортон Онлине Бацкуп, било ко?

Наравно, отворени смо за друга мишљења. Оставите нам своје мисли о Мемопалу у коментарима испод и хвала вам на читању.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map