Кеепит Ревиев – Ажурирано 2020

Кеепит Ревиев

Кеепит је солидан провајдер на више начина, али ћете морати да се носите са неспретним интерфејсом. Међутим, ако то пређете, добићете неограничене резервне провајдере који се лијепо играју са Линуком. Прочитајте наш комплетан преглед Кеепит за детаље.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

Кеепит је интернетски резервни добављач са сједиштем у Данској, који послује од 2007. године. Има два производа: Кеепит и Кеепит Цлассиц. Прва је услуга резервне копије у облак која огледа датотеке у Оффице 365, Г Суитеу и ускоро Дропбоку. Потоње је слично као и маинстреам бацкуп решења попут оних које можете пронаћи на нашој најбољој листи сигурносних копија на мрежи.

Кеепит Цлассиц може правити резервне копије сервера, а не само кућних рачунара или лаптопа. Будући да је верзија „облак у облак“ погоднија за предузећа која чувају огромне количине података, овај преглед ће се фокусирати на Кеепит Цлассиц који је погодан за кућне кориснике.

Кеепит Цлассиц има пуно преокрета, али постоје и озбиљни недостаци. Нуди неограничену резервну копију за јефтине, подржава све типове датотека, што је реткост, има 60-дневну верзију и ради на неколико Линук дистрибуција. Међутим, његово сучеље је лагано и нема веб клијента или мобилне апликације коју бисте користили кад нисте на рачунару..

За разлику од других резервних решења, опције заказивања су ретке. Ако наиђете на проблем, мораћете да сачекате одговор подршке, јер веб локација за помоћ има мало одговора, а неки су на данском. Политика приватности такође има свој део проблема. Ако вам то звучи као пуно недостатака, размислите о још једној услузи из наших најбољих рецензија на мрежи.

Ако вас и даље занима Кеепит, обратите се нама када детаљније будемо у овој рецензији Кеепит Цлассиц.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Кеепит

Карактеристике

Чврсти дискови, били они унутрашњи или спољашњи, на крају неће успети. Једино што варира је колико ће трајати. Спољни погони могу дуже трајати јер се не користе толико колико унутрашњи погони, али се такође могу покварити, ухватити у пожару или поплави или их је неко могао украсти.

Кеепит Цлассиц каже да се претплатом на њих и прављењем резервних копија података у облак можете томе избећи и мирите. То је реална тврдња, јер је главна карактеристика Кеепит Цлассиц-а неограничен простор за резервне копије, што ће вам помоћи да заштитите своје податке.

Можете да правите резервне копије датотека било које величине и врсте, укључујући, на пример, сесије Про Тоолс и пројекте Адобе Премиере Про. Ако сте професионалац који ради са ретким типовима датотека, то је главна карактеристика.

Када отпремите своје податке у центар података података Кеепит, они ће се копирати на бар још један центар података на засебној географској локацији. Ако грешку обришете датотеку или постанете жртва рансомвареа, а датотеке су оштећене, можете се ослонити на њену 60-дневну историју сигурносних копија за опоравак. Омогућава вам да вратите избрисане датотеке или претходне верзије истих из последњих 60 дана.

Још једна занимљива карактеристика за предузећа која користе Виндовс је могућност дистрибуције Кеепита својим корисницима путем МСИ имплементације. Ако требате направити сигурносну копију и обновити цијели систем, можете, али само ако се претплатите на најскупљи план.

Ако се ваше потребе покрећу у том правцу, али требате још опција, покушајте ЦлоудБерри Бацкуп. Пуно је функција и опција које вам омогућавају да прилагодите резервне копије. Имајте на уму да би то могло бити превише за маинстреам кориснике. Сазнајте више о томе у нашој ЦлоудБерри Бацкуп рецензији.

Кеепит заказивање

Кеепит Цлассиц, за разлику од већине мрежних решења за резервне копије, нема много опција заказивања резервних копија. Резервна копија је подразумевано континуирана и инкрементална, што значи да је након почетног прављења сигурносних копија довршена само преиначена измена дела датотеке, што штеди време и ширину појаса..

Тај приступ се назива копирање на нивоу блока.

Не можете да подесите време покретања резервне копије. Уместо тога, покретаће се аутоматски једном сваког дана. Оно што можете да урадите је да одаберете дане у седмици у којима желите да се покрене. То је ријетко у поређењу с другим услугама. Кеепит Цлассиц такође нема службу за доставу курира, што би било корисно за велике операције враћања.

ИДриве има способну курирску службу која вам омогућава сигурносно копирање или враћање датотека путем поште. Није слободна за обнављање, али је корисно ако требате да вратите пуно података. Више о томе прочитајте у нашем прегледу ИДриве.

Кеепит Цлассиц користи АЕС 256-битни скенирање датотека, али недостаје двофакторска аутентификација. О томе ће бити више детаља у нашем „безбедносном“ одељку. Ако желите да сазнате више о резервним функцијама, услугама и праксама, консултујте нашу резервну библиотеку.

Преглед функција Кеепит-а

Кеепит Логоввв.кеепит.цом

Почиње од 454 УСД месечно за 1000 ГБАлл планова

Резервна копија

Бацкуп Сцхедулер

Континуирано прављење резервних копија

Инцрементал Бацкуп

Сигурносно копирање на основу слика

Вањска резервна копија диска

НАС Бацкуп

Бацкуп сервера

Хибрид Бацкуп

Сигурносна копија мобилних уређаја

Неограничено резервно копирање

Неограничени уређаји

Спеед Тхроттлинг

Копирање датотека на нивоу блока

Мултитхреадед Бацкуп

Врати

Курирска служба за опоравак

Приступ прегледачу

Приступ за мобилне апликације

Верзија

Задржавање избрисаних датотека

Сигурност

Приватно шифровање

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту

Енцриптион Протоцол
АЕС 256-битни

Двофакторна аутентификација

Ојачани центри података

Подешавања проки сервера

Компатибилно са ХИППА

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Дељење датотека

Синкронизација уређаја

Бесплатна реклама
30

Цене

Таблица са ценама на веб локацији приказује три плана, али не видите сваку доступну верзију док не дођете на страницу за наплату.

Без обзира који план одабрали, можете платити само годину или две године. Не постоји могућност плаћања на месечном нивоу. Било би лијепо имати опцију, чак и ако је то неколико долара више, јер вам гарантира флексибилност. Нема попуста ако плаћате годину дана, али добијате мали попуст и два слободна месеца ако плаћате две године.

Пре него што се одлучите за претплату, можете користити бесплатну пробну верзију од 30 дана за тестирање услуге. Можете испробати Хоме Унлимитед план или Про Десктоп план.

Хоме Унлимитед пружа неограничен резервни простор за 4,95 УСД месечно или 59,40 УСД годишње. То је довољно добро ако само желите да направите резервну копију свог личног рачунара.

Про Десктоп додаје централне алате за конфигурацију, размештање и извештаје који ће вам помоћи да управљате пословним рачунарима. То је 179,40 долара годишње што падне на 14,95 долара месечно. Подржава више корисника и можете да дистрибуирате лиценце по вашим системима, додајете смернице за прављење резервних копија на појединачне машине или групе и управљате њима са своје контролне табле.

Следећи план у реду је Про Сервер, који долази у неколико верзија, почев од Про Сервер 100.

Про Сервер 100 нуди 100 ГБ резервног простора за ваш сервер. Поред функција у програму Про Десктоп нуди потпуну сигурносну копију и могућност враћања у систем. Да бисте уживали у тој добробити и заштитили своје сервере, мораћете да скупа поједете 588 УСД годишње. Последње верзије додају више простора и подижу цену још више. Верзија од 500 ГБ износи 2.028 долара годишње.

Ако вам треба више простора, Кеепит Цлассиц омогућава вам да купујете више. Понуда је скалабилног значења ако достигнете максимални капацитет, Кеепит Цлассиц ће додати простор у корацима од 500 ГБ за додатних 165 УСД месечно. 500ГБ је 165 УСД месечно, 1ТБ је 330 УСД месечно и тако даље.

За кућне кориснике, карбонит је најдиректнији конкурент. Његов основни план такође нуди неограничену резервну копију, али износи 71,99 УСД годишње у односу на 59,50 УСД компаније Кеепит Цлассиц. У складу с тим, Царбонитеови други планови знатно су бољи од оних компаније Кеепит Цлассиц и они нуде аутоматску израду сигурносних копија и услуге курирске обнове. Ако вам је то потребно, обратите се нашем прегледу о карбониту да бисте сазнали више.

Лакоћа коришћења

Када слетиш на веб локацију Кеепит, представљаће ти се Кеепит, а не Кеепит Цлассиц. Да бисте се пријавили за Кеепит Цлассиц, морате да кликнете на везу у подножју странице. Да бисте додали конфузију, постоји почетна резервна верзија услуге Кеепит која не нуди бесплатну пробну верзију.

Једном када дођете на страницу Кеепит Цлассиц, можете се пријавити за пробно планирање куће Унлимитед или плана Про Десктоп. Након тога морате преузети клијент који ради на свим главним верзијама оперативног система Виндовс и мацОС-у, као и на Дебиан и РедХат верзијама Линука. Ако имате другачију верзију Линука, прочитајте наш најбољи бацкуп чланак на мрежи за Линук.

Кеепит-десктоп-апп

Апликацију је лако инсталирати. Само следите упутства у програму за инсталацију и биће вам добро да кренете. Након инсталирања, видећете апликацију Кеепит Цлассиц са четири картице дуж врха који вам омогућавају да се крећете по њој. Дизајн се чини датим и апликација није тако интуитивна као неки конкуренти Кеепит Цлассиц-а.

За прелазак с картице на картицу понекад је потребно неколико кликова пре него што апликација одговори. Кретање и одабир датотека такође се чини споро и неспретно. На пример, Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп има сличан приступ, али је дрво фасцикли јасније и приказ одабира има два прозора која вам омогућавају лако кретање. Више о томе прочитајте у нашој рецензији Зоолз Хоме Цлоуд Бацкуп.

У складу са тим, картице картице Кеепит Цлассиц нису препуне информација и приказују само оно што требате да знате. Захваљујући томе и једноставној структури, клијент је једноставан за употребу.

За разлику од многих решења, Кеепит Цлассиц нема мобилну апликацију која би вам омогућила да прегледате резервне датотеке док сте ван рачунара. Међутим, постоје услуге којима недостају, па је пропуст као мало изненађење.

Оно што је више изненађујуће је чињеница да Кеепит Цлассиц нема веб клијент, који би вам омогућио приступ резервној копији са другог рачунара.

Резервна датотека & Ресторатион

Када правите резервне копије са Кеепит Цлассиц-ом, нећете моћи да изаберете фасцикле или датотеке за резервне копије из вашег датотечног система. Уместо тога, довршићете поступак из апликације Кеепит Цлассиц.

Кеепит-фолдер-селецтион

Картица „Подешавања“ помоћи ће вам да одаберете шта желите да направите сигурносну копију. Међутим, његово постављање је збуњујуће. Подразумевани приказ у њему је једноставан приказ. Једноставан приказ предодређује неколико мапа. У Виндовс-у су то документи, радна површина, фаворити и слике.

Кеепит-напредни избор

Ако желите да сами изаберете фасцикле, морате да омогућите напредни режим тако што ћете кликнути везу „Напредни приказ“ са десне стране. Одабир одређених датотека за израду сигурносних копија преко стабла уместо датотечног система је довољно лош, али само је могућност избора мапа горе.

Након што одаберете мапе које желите да направите сигурносну копију, можете одабрати у које дане желите да се сигурносна копија извршава. Не можете да одаберете датотеке, али нисте ограничени ни на мапе. Можете одабрати све изнад мапе у вашој хијерархији датотека.

Та опција, без ограничења величине или врсте датотеке, омогућава вам да без проблема правите сигурносну копију читавог чврстог диска или чак низа њих у РАИД конфигурацији..

Кеепит-Ресто-таб

Да бисте обновили датотеке, морате да кликнете на картицу „Ресторе“. Затим морате да кликнете на везу “погледајте све сигурносне копије” или “врати најновије сигурносне копије”. Подразумевано одредиште за враћање је „радна површина“, коју можете променити кликом на „промени одредиште“.

Кеепит-Ресторат-сетови

Веза „виев алл бацкуп“ приказује ваше сетове сигурносних копија. Све можете вратити из резервног сета или га прегледати. Ако одлучите да урадите последње, видећете стабло структуру као ону која се користи за стварање резервних копија.

Кеепит-Ресторе-датотеке

Одатле можете одабрати одређене датотеке за враћање. Одаберите датотеке или мапе које желите да вратите и кликните на „Ресторе“. Ако желите да промените одредиште свог враћања, кликните везу „промени одредиште“ испод хијерархије мапе.

На крају, ако желите да преузмете нешто што је било укључено у вашу последњу копију, само кликните на „врати најновију сигурносну копију“ и процес враћања обновиће само те датотеке.

Брзина

Почетне сигурносне копије могу дуго трајати, а то је још вероватније када можете направити сигурносну копију неограничених података као што је то могуће са Кеепит Цлассиц-ом. Колико траје, зависи од многих фактора, али главни међу њима су ширина опсега ваше везе и колико сте близу једног од података у центрима компаније Кеепит. Они су у Данској, Сједињеним Државама и Аустралији.

Не можете смањити брзину ако Кеепит Цлассиц превише узме из вашег опсега и не постоји могућност повећања броја резервних нити.

Да бисмо тестирали брзину Кеепит Цлассиц-а, користили смо компримирану мапу од 1 ГБ. Тестове смо обавили ВиФи везом у Београду која је имала брзину слања од 6 мегабита у секунди и брзину преузимања од 100 Мбпс. С тим брзинама, израчунали смо да би требало да преузмемо нашу тестну мапу око 21 минут, а нешто више од једног минута да је преузмемо без надземне брзине.

Брзина преноса је била велика јер је трајала 28 минута и 55 секунди. За поређење, многим сервисима је потребно готово сат времена да направе сигурносну копију наше мапе са истим брзинама. Да би се то избалансирало, брзине преузимања биле су ужасне. Вријеме преузимања потребно је у просјеку 23 минуте и 23 секунде, док већина услуга траје око двије минуте.

Први покушај: Други покушај: Просек:
Вријеме отпреме:00:28:3200:29:1800:28:55
Вријеме преузимања:00:22:1300:24:3300:23:23

Сигурност

холдит-сецурити

Информације о безбедносним праксама компаније Кеепит су мало. Оно што знамо је да Кеепит Цлассиц користи АЕС 256-битну енкрипцију и омогућава вам да сачувате копију кључа. Будући да чувате само његову копију, а не једину копију, услуга није нула знања. Постоји такође упитна клаузула у политици приватности која се односи на то. Више о томе прочитајте у наредном одељку.

Снажна енкрипција помоћи ће у заштити датотека, али не чини ништа за акредитиве вашег налога. Аутентификација са два фактора, додуше, постоји, али Кеепит Цлассиц нема. Због тога бисте требали избјегавати стварање слабе лозинке, што би био лак плијен за бруталне нападе. Посаветујте се са нашим водичем о томе како да направите јаку лозинку да бисте били сигурни да то желите.

Кеепит Цлассиц користи ТЛС протокол да би осигурао ваше датотеке у промету. Захваљујући томе, можете бити сигурни да напади човека у средини неће моћи пресрести ваше датотеке.

Приватност

Лични подаци које дајете Кеепит-у нису шифровани, тако да је ваша једина заштита снажна политика приватности. Улажемо у то да видимо колико је јак. Прво што смо приметили био је датум 18. фебруара 2008. године, који није био охрабрујући. Политика је постала неважећа од тада не помиње ништа о Генералној уредби о заштити података.

ГДПР је уредба која штити приватност грађана ЕУ, а ступила је на снагу 25. маја 2018. Више о томе можете прочитати у нашем ГДПР водичу.

Кеепит-ова политика приватности се не чита као неке од бољих политика које смо прочитали. Није све тако јасно и има клаузуле које ће вас натерати да гребате по глави. Узмимо, на пример, доле.

„КЕЕПИТ има право да користи екстерне добављаче различитих услуга који захтевају размену информација о клијентима за правилно обављање услуге. Сви добављачи КЕЕПИТ-а дужни су да обришу све информације по завршеној испоруци. КЕЕПИТ се одриче одговорности за кршење односа појединог добављача. “

Лепо је што спољни добављачи морају да обришу податке, али нема гаранције да хоће. Поред тога, не знамо који спољни добављачи или чак какве услуге раде са Кеепитом.

Кеепит и треће стране

Постоји и клаузула која штити права трећих страна над корисницима ‘. Чини се да треће стране имају већу заштиту од корисника.

„Купац је одговоран за КЕЕПИТ да осигура да подаци о клијентима не крше права трећих лица. Ако постоји законска тужба против купца или КЕЕПИТ-а, која тврди да услуге КЕЕПИТ-а крше права трећих лица, КЕЕПИТ има право на њихов избор да (И) промени своје услуге тако да прекршаји престану или (ИИ) раскине овај уговор у у целини или делом без додатне одговорности за КЕЕПИТ. “

Уз то, Кеепит мора да третира податке корисника у складу са важећим законима о личним подацима.

„Потписом претплате КЕЕПИТ ће регистровати информације о клијентима, конкретно име, адресу и е-маил у КЕЕПИТ-овој корисничкој бази података. КЕЕПИТ ће третирати такве податке и биће у складу са законом о поступању са личним подацима. “

Чудно је да купац обавештава Кеепит о променама у адреси е-поште, што има смисла, али и променама на њиховој адреси становања. Ако то не ураде, Кеепит може повући своје услуге. Осим тога, корисници се сматрају одговорним за податке које чува Кеепит.

„Купац одлучује и одговоран је за личне податке и податке који су забиљежени у претплати купца и како се користе. КЕЕПИТ углавном управља таквим личним подацима према упутствима купца. “

Корисници морају писмено да обавештавају Кеепит ако су подаци које дају подлегли закону.

„Ако постоје подаци који подлежу закону о поступању са личним подацима на серверима КЕЕПИТ-а, клијент мора КЕЕПИТ-у дати писмено обавештење о томе и закону о поступању са личним подацима, члан 41, став. 3-5 се односи на поступање КЕЕПИТ-а са личним подацима. “

Плус, Кеепит не преузима никакву одговорност за питања која се тичу закона о обради личних података и корисничких података.

„КЕЕПИТ је у сваком аспекту без одговорности за сва питања која спадају у Закон о обради личних података у вези са обрађеним подацима купца. Купац ће надокнадити КЕЕПИТ за сваки захтев који проистиче из Закона о обради личних података, другог уређења личних података или другог јавног прописа у вези с тим. “

Као што смо рекли, нулти знање је велики плус за било који сервис који жели да осигура приватност својих корисника. Кеепит вам омогућава да задржите ваш приватни кључ, али чини се да и њему може приступити, јер је потребно да настави са радом и одржава безбедност.

„КЕЕПИТ задржава право да приступи сачуваним подацима клијента, у мери у којој је након што је најбоља процена КЕЕПИТ-а неопходна за радну и / или безбедносну ситуацију КЕЕПИТ-а. КЕЕПИТ и њено особље ће у вези с тим бити подложни поверљивости и обавестити купца да је КЕЕПИТ имао приступ сачуваним подацима. “

Ако желите да будете сигурни да нико не може да прегледава ваше датотеке, можда ћете желети да избегнете Кеепит и уместо тога сазнате више о нашим најбољим облачним сервисима са нултим знањем.

С друге стране, Кеепит ће избрисати све ваше податке у року од 30 дана од завршетка претплате.

Подршка

Кеепит-суппорт-сите

Кеепит има веб локацију за претрагу која ради са свим Кеепит производима, укључујући Кеепит Цлассиц. Резултати су раздвојени према производима, тако да када тражите решење, можете да бирате између њих и видите решења за свако. Бољи приступ би био да одаберете производ да бисте видели најчешће проблеме, а затим извршите претрагу ако је потребно

Постоји неколико чланака за Кеепит Цлассиц а већина је на данском језику, иако је веб локација на енглеском. Форуми су доступни, али ни они неће бити од велике помоћи, јер нису активни.

Захтев можете послати е-поштом и добити одговор у року од 24 сата. Открили смо неколико питања, али добили смо одговор само на једно. И то је било скромно, а пружало је само ограничене информације. Постоји и опција за ћаскање, али када смо је испробали током радног дана, рекло се да је тим за подршку за ћаскање оффлине.

Пресуда

Кеепит Цлассиц је одлична услуга, ако занемарите његове грешке, попут његове шкакљиве политике приватности, недостатка чланака подршке на веб локацији за помоћ, незграпног и датираног десктоп клијента и недостатка веб клијента. Поред тога, десктоп клијент има неколико опција заказивања, а мобилна апликација уопште недостаје.

Ако пређете преко тих грешака, открит ћете да Кеепит Цлассиц пружа неограничен простор за резервне копије јефтино, подржава све врсте датотека и омогућава вам уживање у 60-дневној верзији резервних копија. Такође ради на Линуку, за разлику од многих сервиса. Да ли ће то бити довољно за разматрање претплате на њега, зависи од ваших потреба.

Шта мислите о Кеепит Цлассиц? Да ли је неограничена резервна копија довољно јефтина да не занемари своје мане? Ако не, о којим другим услугама размишљате? Реците нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map