ЕлепхантДриве преглед – ажурирано 2020

ЕлепхантДриве преглед

ЕлепхантДриве је свестрана сигурносна копија која пати од неких озбиљних недостатака. Међутим, за одређене људе могао би бити одличан фит. Погледајте наш комплетан преглед ЕлепхантДриве да видите да ли сте један од њих.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

ЕлепхантДриве је услуга у облаку са седиштем у облаку заснованом на САД-у која се бори да усклади услуге близу врха наших рецензија на мрежи. То је захваљујући неконкурентним ценама, лошем корисничком искуству на радној површини, недостатку обнављања датотека са десктоп клијента и слабим политикама приватности.

Међутим, ЕлепхантДриве има преокрете. Поред тога што може да направи резервне копије датотека, може их синхронизовати на свим уређајима и делити их са другима. Поред тога, можете правити резервне копије датотека у локалну меморију, укључујући мрежне уређаје за складиштење и спољне погоне. Без додатних трошкова, такође можете да правите резервне копије вашег сервера. Има јаку сигурност и нуди заштиту нула знања.

У остатку овог прегледа ЕлепхантДриве, ући ћемо у детаље како бисмо вам помогли да одлучите да ли је ЕлепхантДриве услуга за вас.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ЕлепхантДриве

Карактеристике

Као и друге услуге са наше најбоље листе сигурносних копија на мрежи, ЕлепхантДриве може заштитити ваше датотеке од кварова на чврстом диску, нежељених измена и случајних брисања. Поврх тога, нуди више функција, чак и неке које су чешће за услуге складиштења у облаку. Корисници који требају додатне функције сматрат ће да је ЕлепхантДриве солидан спој.

Поред израде резервних копија рачунара и мобилних уређаја, ЕлепхантДриве може да направи резервне копије ваших НАС уређаја и сервера. Услуге израде резервних копија, као што је Кеепит, обично наплаћују додатну копију за резервне копије на серверу, али то није случај са ЕлепхантДриве. Његов почетни план укључује сигурносне копије сервера и екстерне дискове. У том случају, ако желите научити како Кеепит то ради, прочитајте нашу ревизију Кеепита.

волон слонова - свуда

ЕлепхантДриве може учинити више од резервних датотека. Такође их може синхронизовати и делити. Синхронизација је кратка за синхронизацију, што значи да можете да синхронизујете датотеке на различитим уређајима. Омогућава вам да уредите датотеку на једном уређају и видите те промене које се одражавају на други у скоро стварном времену.

Да бисте то постигли, морате да превучете датотеке у фасциклу названу „свуда“, која се налази унутар ваше ЕлепхантДриве мапе. Чим додате датотеке, оне ће се копирати на друге рачунаре и уређаје на којима имате ЕлепхантДриве. То важи и за измене које унесете у ваше датотеке.

слон-погон-синхронизацију-локацију

Број уређаја је ограничен, па ако вам се допада ова функција, али морате да синхронизујете многе уређаје, ЕлепхантДриве неће радити. Ваша најбоља опклада је ИДриве, који је јефтин и може да прави резервне копије и синхронизује неограничене уређаје. Више о томе прочитајте у нашем прегледу ИДриве.

слон-дриве-схаре

ЕлепхантДриве вам такође омогућава да делите своје податке. Датотеке можете делити са пријатељима и саиграчима генерисањем и слањем УРЛ веза. Ако желите да будете сигурни да им трећа страна не може приступити, можете их заштитити лозинком. Постоји опција за дељење фолдера такође.

Ако су вам потребне функције али не волите ЕлепхантДриве, погледајте СпидерОак ОНЕ. Има јаку сигурност на врху функција синхронизације и дељења. Више о томе прочитајте у нашој СпидерОак ОНЕ рецензији.

ЕлепхантДриве Версионинг

Верзија датотеке омогућава вам да преузмете претходне верзије датотека да бисте поништили нежељене промене. Такође вам помаже да заштитите од рансомвареа који шифрира ваше датотеке и захтева плаћање за њихово дешифровање. Можете да користите веб клијент да одредите колико верзија и колико дана желите да их задржите.

Када из веб клијента избришете датотеке или мапе, оне се не трајно бришу. Уместо тога, они су послати у мапу „смеће“ компаније ЕлепхантДриве. Да бисте трајно избрисали податке, морате их избрисати из те мапе. Ако желите да одредите како треба да функционише задржавање избрисаних датотека, можете да користите „контролу архиве“ у десктоп клијенту.

Избрисане датотеке подразумевано остају на вашем налогу 30 дана. Можете их дуже задржати постављањем одређеног броја или одабиром да их задржите у недоглед.

ЕлепхантДриве такође може да закаже резервне копије, укључујући континуирано прављење резервних копија, и може да заштити ваше датотеке коришћењем приватне енкрипције. О томе ћемо више говорити у одељку „безбедност“.

ЕлепхантДриве такође има недостатака. Постављају ограничења за учитавање величине датотеке: 2 ГБ за почетне планове и 15 ГБ за пословне планове. То није много, посебно за кућне кориснике, јер су филмови високе резолуције преко 2 ГБ. Поврх тога, ЕлепхантДриве вам не дозвољава да се опоравите са десктоп клијента. Уместо тога, морате да користите веб клијент.

Ако желите да сазнате више о могућностима израде резервних копија, обратите се нашој мрежи библиотека за резервне копије.

Преглед карактеристика ЕлепхантДриве

ЕлепхантДриве Логоввв.елепхантдриве.цом

Почиње од 833 УСД месечно за 1000 ГБАлл планова

Резервна копија

Бацкуп Сцхедулер

Континуирано прављење резервних копија

Инцрементал Бацкуп

Сигурносно копирање на основу слика

Вањска резервна копија диска

НАС Бацкуп

Бацкуп сервера

Хибрид Бацкуп

Сигурносна копија мобилних уређаја

Неограничено резервно копирање

Неограничени уређаји

Спеед Тхроттлинг

Копирање датотека на нивоу блока

Мултитхреадед Бацкуп

Врати

Курирска служба за опоравак

Приступ прегледачу

Приступ за мобилне апликације

Верзија

Задржавање избрисаних датотека

Сигурност

Приватно шифровање

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту
ССЛ

Енцриптион Протоцол
АЕС 256-битни

Двофакторна аутентификација

Ојачани центри података

Подешавања проки сервера

Компатибилно са ХИППА

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Дељење датотека

Синкронизација уређаја

Бесплатна реклама

Цене

ЕлепхантДриве нуди три плана претплате: Бесплатно, кућни и пословни.

Бесплатни план вас неће коштати ни секунде, али пружа само 2 ГБ простора за складиштење. То није много, али довољно је добро да тестирамо ЕлепхантДриве. Можете да испробате већину функција, укључујући НАС и сервер сигурносне копије, синхронизацију и дељење. Такође можете заштитити своје датотеке коришћењем шифрирања од почетка до краја. Бесплатни корисници добијају ФАК и подршку путем е-поште.

Ретко је видети резервну услугу која има бесплатан план. Већина нуди само суђења. Бесплатни планови су чешћи међу услугама складиштења у облаку, а можете видети који од њих нуде највише у првих пет провајдера са великим чланком о плановима сервиса..

слон-погон-више-складиште

Већина личних корисника мораће надоградити на Почетни план. То је 9,95 УСД месечно. Ако се одлучите за плаћање за годину дана унапред, цена ће се спустити на 99,95 УСД. План повећава вашу меморију на 1ТБ и повећава ограничење датотеке на 2 ГБ. Можете да направите резервну копију највише три уређаја.

Поврх функција слободног плана додаје могућност резервних копија спољних дискова и закључаних датотека и мапа. Доступна је планирана подршка за ћаскање. Ако не обезбеђује довољно простора за складиштење, можете да га повећате за 1ТБ за 10 УСД месечно. Максимална количина складиштења коју можете да имате је 10ТБ, а број уређаја које можете резервно копирати је 10. План омогућава три подрачуна.

Пословни корисници ће извући највише из, па, пословног плана. Корисницима нуди 2ТБ простора за складиштење за 39,95 УСД месечно. Ограничење величине датотеке је 15ГБ. Ако вам је потребно више простора за складиштење, можете га додати у корацима од 1 ТБ. Сваки прираштај коштат ће вас 20 долара мјесечно. Максимални простор за складиштење до којег можете доћи је 50ТБ.

Можете направити сигурносну копију 20 уређаја помоћу 25 налога. План такође додаје директну телефонску линију за ЕлепхантДриве и могућност да се управља обнавља.

Ако пословни план не смањи, можете да контактирате ЕлепхантДриве да бисте добили цену за прилагођени план. Омогућава 5ТБ простора за складиштење, подиже ограничење величине датотеке на преко 50 ГБ и не поставља ограничење количине меморије коју можете да купите. Ако купите додатни простор за складиштење, плаћате по ГБ-у. Такође вам омогућава да направите резервну копију више од 100 уређаја и имате преко 100 подрачуна.

Као прилагођени корисник, добићете приоритетну подршку и наменског менаџера налога.

Поменули смо да ИДриве има сличне карактеристике, али и његови планови имају бољу вредност. Почетни план компаније ЕлепхантДриве износи 95,99 УСД годишње и нуди само 1ТБ, док лични план ИДриве-а од 5ТБ износи 74,62 долара годишње.

Ако желите само 1 ТБ за јефтине, а истовремено можете да правите резервне копије спољних уређаја, погледајте нашу рецензију Зоолз Хоме. Породични план Зоолз Хоме-а износи 39,95 УСД годишње током писања и нуди 1ТБ резервног простора.

Лакоћа коришћења

ЕлепхантДриве клијенти доступни су за Виндовс, мацОС, Линук, иОС и Андроид. Подесити клијента је лако Потребно је само да унесете адресу е-поште и лозинку да бисте регистровали налог. Једном када је креиран, можете преузети клијент за ваш оперативни систем и инсталирати га.

постављање слонова погона

Током подешавања, ЕлепхантДриве вам даје могућност креирања сигурносних копија уобичајених фасцикли, попут ваших фасцикли „десктоп“, „музике“ и „докумената“. Након тога, од вас се тражи да одредите где желите да сместите мапу „ЕлепхантДриве“. Унутар ње ће се створити мапа за израду резервних копија и мапа за синхронизацију.

Клијент нема контролни центар као што то чине клијенти других услуга, али има икону системске траке помоћу које можете да поставите поставке, отворите резервне копије и синхронизујете директоријуме, покренете веб клијент и још много тога.

елепхант-дриве-бацкуп-драг

Можете да правите резервне копије и синхронизујете датотеке помоћу неколико метода, али најјасније је то кроз ваш ОС. Потребно је само да превучете и испустите датотеке у мапе које ЕлепхантДриве ствара и сачекате да се пренос заврши. Ако морате да направите резервну копију мапе, једноставно је кликните десним тастером миша и изаберите „сигурносно копирање ове мапе“ из менија ЕлепхантДриве.

слон-погон-веб-клијент

Можете и да направите резервне копије са телефона или прегледача. Веб клијент је једноставан за употребу, али делује помало углађено и неуобичајено.

Када се пријавите на свој налог, видећете листу својих уређаја, на врху су дугмад за радњу и трака за претрагу. Дугмад омогућавају преузимање, преименовање, брисање и извршавање других радњи на мапама и датотекама. Функција претраживања је брза, али може је претражити само кроз тренутне мапе. Можете да учитате датотеке у облак преко веб клијента, али нема превлачења и пребацивања.

слон-погон-мобилни

Мобилна апликација може израдити резервне копије фотографија и контаката са вашег телефона, али то је све. Можете поставити резервну копију да се изводи на дневној или месечној основи. Ако не желите аутоматско прављење сигурносних копија, можете прећи на ручни режим. Мобилна апликација такође омогућава приступ фотографијама, аудио датотекама и видео датотекама смештеним на мрежи.

ЕлепхантДриве је једноставан за употребу када не морате ништа да мењате, али није тако пријатно када морате да промените подешавања резервних копија. То укључује приступ менију „акције“ са траке задатака, навигацију до жељене сигурносне копије, одабир и клик на дугме „уреди резервну копију“. Није тешко, али осећа се климаво и збуњено.

Радије бисмо видели контролни центар који на погоднији начин приказује статус резервне копије, заједно са другим опцијама. Међутим, неки би можда више волели „танки“ приступ ЕлепхантДриве-а.

Резервна датотека & Ресторатион

Примарни начин креирања резервних копија је онај који вам апликација прикаже током подешавања. То укључује повлачење и испуштање датотека у две мапе које клијент клијент радне површине ствара на вашем главном диску.

Постоји директоријум за резервно копирање и мапа за синхронизацију, али крајњи резултат биће исти. Можете израдити сигурносну копију мапа из вашег датотечног система извођењем десног клика о којем смо говорили у претходном одјељку.

слон-дриве-фолдер

Током преноса фасцикле приказују плави симбол преноса током преношења и зелену ознаку када заврше. Нећете добити више увида у оно што се догађа осим ако не отворите прозор активности. ЕлепхантДриве може сигурносно копирати уобичајене типове датотека заједно са неким ретким.

слон-дриве-едит-бацкуп

Промјена поставки сигурносне копије није једноставна. Морате користити икону траке задатака за управљање преференцијама, укључујући уређивање сигурносних копија. Из подешавања сигурносне копије можете поставити изузеће за сигурносне копије. То могу бити одређене мапе, врсте, датотеке веће од ограничења које сте поставили или старији од одређеног датума.

Такође можете подесити колико често се праве резервне копије. Клијент вам омогућава да их закажете дневно, недељно, месечно или непрекидно. Препоручујемо употребу непрекидне израде сигурносних копија. Ако га користите, нећете морати да бринете да ли сте направили сигурносну копију свега, јер аутоматски ствара резервне копије нових датотека и мења постојеће датотеке.

слон-погон-обнављање-мапа

Нажалост, не можете да вратите датотеке користећи десктоп клијент. Уместо тога, морате да користите веб клијент. Постоје две могућности за враћање датотека помоћу њега. Прво је преузимање мапе или датотеке, а друго је враћање мапе. Да бисте то учинили, морате да пронађете фасциклу коју желите да вратите, кликните је десним тастером миша и изаберите „Ресторе фолдер“.

подешавања мапе слон-дриве-Ресторе-фолдер

Видећете прозор који захтева да унесете информације и подесите подешавања. Можете одабрати уређај на коме желите да обнови, унесите путању враћања, изаберите када ћете покренути посао, пребрисати или сачувати постојеће датотеке и укључити или искључити архивиране датотеке.

слон-погон-обнављање-посао-активност

Једном када направите посао, десктоп клијент ће почети и радити на њему. Нисмо видели обавештења о процесу. Уместо тога, морали смо да отворимо прозор активности. Да бисте то учинили, кликните на икону системске траке, а затим задржите показивач миша изнад „акције“ и изаберите „активност“. Посао је трајао неко вријеме за нас, али досије је слетио тамо гдје је требало.

Други приступ захтева да пронађете датотеку или мапу коју желите да вратите, кликните је десним тастером миша и изаберите „преузми“. Затим ће ЕлепхантДриве Трансфер Манагер покренути и тражити од вас да одаберете где желите да сачувате своје податке. Када то учините, започет ће преузимање.

Оба приступа су напорна и компликована у поређењу с обнављањем других решења. Више би волели функцију обнављања једним кликом коју можете измијенити ако је потребно.

Брзина

Почетне сигурносне копије могу дуго трајати у зависности од количине података које желите направити сигурносну копију.

Брзина преноса ће се ослонити на то колико сте далеко од податаканих центара компаније ЕлепхантДриве, који се налазе у САД-у, вашег провајдера интернетских услуга и колико брзо ЕлепхантДриве управља шифровањем и дедупликацијом ваших података.

За тестирање брзине преноса и преузимања користимо фасциклу са 1ГБ компримираним. За овај преглед користили смо ВиФи везу из Београда, Србија, са брзином преноса од 6 мегабита у секунди и брзином преноса од 100 Мбпс..

Први покушај: Други покушај: Просек:
Вријеме отпреме:00:25:2000:25:1600:25:18
Вријеме преузимања:00:04:5300:04:4700:04:50

Као што можете видети из табеле, учитавање је трајало 25 минута и 18 секунди. То је близу 21 минуту који би теоретски требало да прође. Већини услуга треба око сат времена да би се пребацила мапа од 1 ГБ, тако да је ово одличан резултат.

То се не може рећи за време преузимања, јер би у теорији требало да остане мало више од једног минута, и мало више када уочимо у режијске процесе. Приближавање пет минута је лош резултат. ЕлепхантДриве недостаје алгоритам преноса на нивоу блока да убрза пренос већ учитаних датотека слањем само измењених делова.

Сигурност

ЕлепхантДриве шифрира ваше датотеке пре него што напусте уређај користећи АЕС 256-битну енкрипцију. Током преноса, 128-битни ССЛ протокол штити их од напада човека у средини.

шифрирање погона слонова

Можете подешавати шифровање у зависности од ваших потреба. Кодирање је подразумевано на страни сервера, што значи да ЕлепхантДриве аутоматски генерише и управља кључем за вас. ЕлепхантДриве ће дешифровати ваше датотеке када их преузмете, тако да нећете морати да се бавите уношењем кључа.

Ако одлучите да управљате својим кључем, уживаћете у предностима енкрипције од краја до краја, што значи да запосленици компаније ЕлепхантДриве неће моћи да приступе вашим подацима. То такође значи да ако заборавите лозинку, ЕлепхантДриве неће моћи да је ресетује уместо вас. Набавите једног од наших најбољих менаџера лозинки како бисте били сигурни да не заборавите лозинку.

Трећа опција је да нема шифрирања за убрзање сигурносних копија. То ипак не препоручујемо, с обзиром на број онлајн претњи вашој безбедности.

Шифрирање неће помоћи када неко покуша украсти ваше вјеродајнице за пријаву. Аутентификација са два фактора ће имати, али ЕлепхантДриве нема. Оно што можете да заштитите свој налог јесте да створите јаку лозинку.

ЕлепхантДриве чува ваше податке у учвршћеним центрима података којима само овлашћено особље може приступити. Објекти контролирају температуру, имају вишак снаге, повезаност и заштитне мјере од поплава и пожара. Поред тога, користе закључане кавезе да заштите сервере.

Дизајн сигурносног система је транспарентан како би омогућио независним стручњацима за сигурност да га прегледају и дају повратне информације о рањивости. Можете прочитати више о томе и другим безбедносним функцијама које ЕлепхантДриве користи на овој страници.

Приватност

Одлучили смо да проверимо политику приватности компаније ЕлепхантДриве јер сумњиве клаузуле могу да наштете вашој приватности, чак и ако имате приватну енкрипцију.

Уз то смо открили да је ЕлепхантДриве усаглашен са ЕУ-У.С. и Свисс-У.С оквири заштите приватности. Оквири управљају прикупљањем, употребом и чувањем личних података које су из Европске уније и Швајцарске пренели у Сједињене Државе.

Када креирате свој налог, ЕлепхантДриве комбинује податке које сте дали са подацима трећих страна да бисте креирали профил. Међутим, за неке услуге можете се одустати од тога.

Информације укључују ваше име, адресу и адресу е-поште. Такође чува податке о вашој кредитној картици у шифрираном облику. Иако је шифровано, то је и даље забрињавајуће.

Када је у питању приступ вашим подацима, ствари нису тако јасне. Политика приватности каже да ЕлепхантДриве неће приступити вашим подацима без ваше дозволе, али постоји изузетак. Тај део политике гласи:

„ЕлепхантДриве неће надгледати, уређивати или откривати било какве информације у вези са вашим подацима о трезору без ваше дозволе, осим у складу са овом политиком и нашим условима коришћења услуге. ЕлепхантДриве може приступити вашем налогу, укључујући податке о трезору, како би одговорио на захтеве клијената или током ревизије, истраживања и анализа у циљу одржавања, заштите и побољшања наших услуга. “

Услуга може приступити вашим подацима и није довољно јасна о томе у политици приватности.

Да ствар буде још гора, ЕлепхантДриве је смештен у Сједињеним Државама, а чини се да не би имао проблема са руковањем вашим подацима америчкој Националној безбедносној агенцији. Компанија одређује шта треба пренети следећим методом:

„У доброј вери верујемо да је приступ, употреба, очување или откривање таквих информација разумно неопходно да (а) испуне сваки важећи закон, уредбу, правни поступак или извршни захтев владе, (б) да спроведу примењиве услове коришћења услуге, укључујући истрагу (ц) откривање, спречавање или на други начин решавање преваре, безбедносних или техничких питања или (д) заштита од непосредног оштећења права, имовине или безбедности компаније ЕлепхантДриве, њених корисника или јавности како то захтева или дозвољава закон. “

Као и код већине услуга, ЕлепхантДриве у својој политици приватности има клаузуле које се тичу дељења ваших података са трећим лицима ван закона за спровођење закона. Личне податке дели са трећим лицима само ако има ваш пристанак и то чини само са зависним друштвима, повезаним компанијама или другим поузданим предузећима или особама за обраду личних података у њено име.

Када ЕлепхантДриве пренесе информације, обезбедиће се да такви подаци могу бити обрађени само за посебне сврхе и да ће трећа страна пружити исти ниво заштите као ЕлепхантДриве и обавестити га ако то не може учинити..

Поврх тога, ЕлепхантДриве поштује Општу уредбу о заштити података. ГДПР је закон који помаже у заштити личних података грађана ЕУ. Више о томе можете сазнати у нашем ГДПР водичу.

Политика приватности не управља вашом приватношћу на најбољи могући начин. Да бисте били сигурни да су ваше информације сигурне, препоручујемо вам да рукујете приватним кључем, који би вам пружио заштиту од нула знања.

Подршка

подршка за погон слонова

Врсте подршке које добијате зависе од врсте налога који имате. Почетни план је заказао ћаскање, али требате ескалирати своју карту да бисте је покренули. Бизнис план додаје подршку заказаних телефонских бројева, док вам прилагођени план даје приоритетну подршку. Сви планови, укључујући бесплатни, имају приступ захтевима е-поште и центру за помоћ.

Можете потражити центар за помоћ да бисте добили одговор на ваше питање или га можете одабрати из одељка ФАК. Има пуно одговора и њих је јасно и лако пратити. Они који објашњавају како нешто учинити такође имају снимке заслона да вам помогну. Кориснички форум ће, ипак, помоћи у необичним проблемима. Видео снимци би такође били добродошли.

Подршка путем е-поште не ради 24 сата дневно, али захтев можете послати у било ком тренутку. Одговорили смо и добили одговор за мање од једног дана, што је брзо.

Пресуда

ЕлепхантДриве има пуно нагоре, али има и озбиљних недостатака. Услуга одлично функционише ако желите да направите резервне копије више рачунара и других уређаја, укључујући спољне драјвове, НАС и сервере. Међутим, корисничко искуство је оштро потребно поправити, јер се не подудара са најбољим услугама на тржишту. То важи и за модел цена.

Једном када направите резервну копију, можете да користите услугу за синхронизацију и дељење датотека што вам омогућава да опонашате неке функције које су заједничке услугама складиштења у облаку. Будући да је резервна услуга, није чудо што ЕлепханДриве не може да се успореди са услугама у нашем најбољем поређењу у облаку.

Шта мислите о ЕлепхантДриве? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map