Дегоо преглед 2020

Дегоо Ревиев

Дегоо обећава 100 ГБ бесплатног резервног простора на мрежи, али недостаје му практично свако друго. Осим његових мобилних апликација, које су прилично добре.


Бест Онлине Бацкуп Ревиевс

Бесплатна похрана нас једнако привлачи као и следећу особу, овде на Цлоудвардс.нет, па смо одлучили да Дегоо прођемо кроз наш уобичајени поступак прегледа: да видимо да ли се слаже са конкуренцијом.

Дегоо се наплаћује као резервно копирање у облаку, а не као складиште у облаку. Ако вам није јасна разлика, ево прилога за тему. Али, укратко, то значи да Дегоо није усмерен на продуктивност у раду као што су Дропбок или Синц.цом.

Дакле, нема интегрисаних апликација или синхронизације датотека, а могућности дељења датотека су такође ограничене. Проблем са Дегоо-ом који ради у резервном простору у облаку је тај што за те сврхе, 100 ГБ не доводи далеко.

Већини корисника је потребно више од тога да адекватно заштите садржај тврдог диска, тако да су шансе да ћете на крају платити Дегоо-у за претплату. И ту почињу ствари да се распадају са овом услугом. Дегоо наплаћује 9,99 УСД месечно за 2ТБ простора у облаку.

Али можете добити неограничен простор за складиштење услуга попут ЦрасхПлан и Бацкблазе, за упола мањи износ. Други проблем са Дегоо-ом је тај што је он у основи голих костију колико и резервна услуга.

Нема опција заказивања и не подржава континуирано прављење резервних копија. Поврх тога, датотеке не обрађују ефикасно у поређењу са напреднијим сервисима. Осим тога, сигурност је у реду, али није сјајна, а корисничка услуга је танка колико и постаје.

Ако се озбиљно бавите заштитом чврстог диска и немате смисла трошити 5 долара месечно, можете учинити много боље. За почетак погледајте неколико најбољих 2017 Бацкуп резервација. Све што је речено, поносни смо што смо пронашли услужни програм из било којег алата, и са задовољством смо пријавили, Дегоо има сјајну страну.

То је једно од ретких алата за израду резервних копија за више платформи са мобилним копијама. Ако тражите јефтин начин за израду сигурносних копија мобилног мултимедијског садржаја, 100 ГБ треба да учини трик баш у реду. Поред тога, мобилна апликација ове услуге до сада је најбољи интерфејс.  

Прочитајте за прљаве детаље.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Дегоо

Карактеристике

Дегоо долази са сасвим довољно функција за израду сигурносних копија уређаја људи.

Опис: Опис:
1. Израђује резервне копије било које фасциклеИзаберите било коју фасциклу на рачунару да бисте направили резервне копије
2. Десктоп апликацијеКлијенти доступни за Виндовс и Мац ОС
3. Мобилне апликацијеКлијенти доступни за Андроид, иОС и Амазон Киндле
4. Аутоматска израда резервних копијаРезервне копије се покрећу аутоматски сваких 24 сата
5. Постепене резервне копијеСамо резервне датотеке обнављају се за резервне копије
6. Турбо режимУбрзава резервну копију на штету системских ресурса
7. Сигурност шифровања256-битна енкрипција на страни сервера
8. Безбедност у транспортном слоју (ТЛС)Датотеке које путују у облак и из њега су заштићене сигурним ТЛС тунелима

Поред горе наведених перкс-а, ми смо у нашој анализи нашли прилично мало недостајања. На пример, Дегоо не дозвољава корисницима да закажу резервне копије или укључе континуирано прављење резервних копија, као и други сервиси.

Иако можете иницирати сигурносну копију у било које вријеме, Дегоо аутоматски израђује сигурносне копије сваких 24 сата. Више волимо већу контролу над данима и у којем року раде резервне копије.

Такође, док Дегоо користи инкрементални пренос датотека, не користи систем на нивоу блока. Са архитектуром на нивоу блока стварају се резервне копије само делова датотека које су промењене. Све остало остаје исто.

Овај систем помаже убрзавању процеса прављења резервних копија и спречава га да троши ресурсе система. Други главни проблем са Дегоо-ом је тај што корисници не могу да покрећу уплоад датотека или да приступе њиховом садржају директно путем прегледача.

Што за нас изазива одређену флексибилност и сигурност, јер значи да ћете морати да инсталирате апликацију за десктоп да бисте преузели садржај ако сте на нечијем рачунару.

Цене

Већина Дегоо-ових корисника вероватно се пријавила за бесплатни резервни простор од 100 ГБ, а поврх тога корисници могу добити додатни простор за складиштење позивајући пријатеља. Добијате 3ГБ по пријатељу, ограничено на границу од 500ГБ.

Постоји и опција да „позајмите“ Дегоо неискоришћене ресурсе процесора, за додатних 10 ГБ слободног простора. Дегоо користи ову додатну процесорску снагу за:

 • Рударите дигиталне валуте
 • Предвидите временске обрасце
 • Помоћ у научним прорачунима

Тако зарађују новац од бесплатних корисника. Једном када тим бесплатним корисницима коначно почне да понестане простора, Дегоо Премиум ће их сакупити до 2ТБ резервног простора.

Можете се месечно пријавити за 9,99 УСД или добити попуст од 20% плаћајући годину дана унапред. Или се можете 60 година унапред пријавити за попуст од 60%. Или, ако желите полудјети, остварите попуст од 90% тако што се пријавите за само 100 година!

Препоручујемо да се придржавате месечних или годишњих опција, имајући у виду брзину којом се мења технологија и компаније нестају.

Искрено, ипак, кад једном почнете размишљати о плаћању резервне копије на мрежи, боље је изгледати изван Дегоо-а. Остале компаније нуде већу вредност трошкова и боље услуге. Једна предност коју Дегоо има над практично било којим другим сервисом израде резервних копија (осим ИДриве-а и СпидерОак-а) је могућност израде сигурносних копија више уређаја са једном претплатом..

Дакле, ако имате мање од 2ТБ за прављење резервних копија и 3-4 рачунара, Дегоо би могао имати више смисла од осталих опција. Међутим, пре доношења те одлуке, топло препоручујемо да разумете значајна ограничења ове услуге, када су у питању функције и корисничко искуство.   

Десктоп Екпериенце

Већина основних операција израде сигурносних копија на Дегоо-у покренут ће се са апликације за радну површину. Након инсталације чаробњак ће вас провести кроз почетне кораке, почевши од избора мапа које ћете похранити на мрежи.

Можете додати више фасцикли у поступак прављења резервних копија притиском на њих контролним кликом. Потврдни оквир поред имена датотека олакшао би поступак, али није велика ствар

.  

Једном када су датотеке изабране, Дегоо ће покренути почетну израду сигурносних копија. Програм вас информише о томе колико су ствари далеко, са статусном траком и сатом одбројавања.

Ако установите да се Дегоо покреће прелако, клик на „помоћ“ при дну интерфејса пружиће неке додатне опције.

Ту спадају „турбо“ и „повер-савинг“ модови. Постављање и пребацивање ових опција помало су збуњујуће. Преферирали бисмо да их видимо у менију „подешавања“, што би било интуитивније. Да бисте укључили турбо и поново га искључили, морате да отворите, затворите и поново отворите окно „помоћ“ – згодно, исправно?

Не постоји једноставан начин за укључивање / искључивање. Ова кратковидност је посебно забрињавајућа, јер, када је турбо режим искључен (што је подразумевано), Дегоо ради превише споро да би био одржив резервни алат.

Обавезно прочитајте одељак „Перформансе“ за више детаља о овом питању. Непретентан дизајн такође нагриза Дегоо у другим областима, на пример, услуга нема резервни планер, за разлику од већине других мрежних алата за прављење резервних копија.

Код Дегоо-а, сигурносне копије једноставно раде свака 24 сата.

Ако не желите да чекате, кликните стрелицу на дну да бисте одмах покренули резервну копију. Понекад смо морали да кликнемо на њега два или три пута да бисмо га активирали, што је збуњујуће, јер није јасно да се кликом стрелице прво покреће резервна копија..   

Да бисте обновили датотеке, кликните на средњу картицу интерфејса под називом „преузми своје датотеке“. Затим кликните на дугме „старт нев рецовери“ (Покрени нови опоравак).

Отвориће се прозор прегледача који вам омогућава да прегледате сачуване мапе на Дегоо-у. Пронађите оно што желите (на основу структуре датотеке) и пре притиска на „старт рецовери“, проверите локацију за преузимање наведену на дну прозора.

Кликните на „промени“ ако желите да одредите другу локацију.

Завршна картица Дегоо-ове апликације за десктоп је „Преференцес“.

Где ћете пронаћи индикатор који показује колико се складиште користи, плус опције за:

 • Добијте више простора дељењем неискоришћене снаге процесора
 • Чувајте датотеке у Дегоо-у након што сте их избрисали са чврстог диска

Постоји и опција да прекинете везу рачунара са Дегоо-а, чиме ћете обрисати сав садржај који сте направили сигурносне копије на сада неповезаним рачунарима.  

Бровсер Екпериенце

Искуство Дегоо прегледача не мери се осталим резервним сервисима јер не постоји начин да се приступи чуваном садржају. Са услугама попут ИДриве и ЦрасхПлан, ако хард диск рачунара не успе и брзо вам треба датотека, једноставно идите на мрежу на другом рачунару и набавите га.

Са Дегоо-ом морате прво да преузмете десктоп клијент. Акт који представља безбедносни ризик, ако користите нечији други уређај да бисте добили свој садржај, плус, потребно је времена.

Способности Дегоо-а на мрежи ограничене су на активности као што су проверавање количине простора који сте користили, позив пријатељима да се пријаве, промена лозинке и надоградња налога. Постоји и могућност слања датотека другима, који нису директно везани за сигурносне копије датотека. Делује више као услуга преноса датотека, слично као ВеТрансфер.

Мобилно искуство

Дегоо има мобилне апликације за:

 • Андроид
 • иОС
 • Амазон Киндле

Ево једне ствари која је била јасна, чим смо започели тестирање мобилног искуства на нашем (незапаљивом) Самсунг Галаки Ноте-у 5: искуство мобилног уређаја је далеко најпобедљивији разлог за коришћење Дегоо-а.

Већина главних резервних решења пружају приступ ускладиштеном садржају из мобилне апликације, али многи не омогућавају корисницима да сами праве резервне копије мобилних података. Помоћу Дегоо-а можете аутоматски направити резервне копије фотографија, докумената, видео записа и музике, плус одабрати било коју другу датотеку за прављење резервних копија.

Постоји и опција за оптимизацију фотографија у којој се све ваше слике аутоматски преносе у Дегоо и смањују како би се уклопили у екран телефона.

Фотографије на Дегоо-у и даље можете да приступите фотографијама пуне величине, јер су слике сачуване на телефону само мање верзије. Прегледавање дугмета „мени“ у горњој левој страни апликације омогућиће вам да проверите стање резервне копије, приступите датотекама, извршите измене резервне копије и извршите друге задатке

Ту је и дугме на врху апликације, означено „слање датотека“.

Као и код могућности прегледача “слање датотека”, можете да пошаљете било коју датотеку путем телефона. Нисте ограничени оним што је сачувано у резервној копији. Такође можете приступити и послати датотеке сигурносне копије на рачунару.

Приликом одабира датотеке за слање, Дегоо креира УРЛ везу и копира је у међуспремник. Ту везу можете копирати у текст или је додати преко друштвених медија. Дегоо ће дозволити кориснику да одабере са којим апликацијама ће аутоматски слати датотеке, а то може бити било шта: ВхатсАпп, Гмаил, Слацк итд. Ипак, мобилна апликација не оправдава 9,99 УСД за 2ТБ простора, али у целини, искуство је прилично течно.

Добивених 100 ГБ бесплатног простора (плус могућности додатног простора) чини Дегоо лепим, јефтиним начином израде резервних копија и дељења мобилног садржаја, ако слободни простор који добијате уз Гоогле Дриве или иЦлоуд више није довољан.

Брзина перформанси (Турбо режим: УКЉУЧЕН)

Као и већина људи, постајемо нестрпљиви док чекамо да се изврше рачунарски задаци. Дакле, сваки пут када Цлоудвардс.нет тестира решење за складиштење у облаку или резервно копирање, извршимо неколико тестова брзине.

У овом случају пренијели смо компримирану тестну мапу од 250 МБ, која се састоји од више различитих типова датотека. Ова фасцикла је иста коју смо користили за сличне експерименте са другим облачним сервисима.

Обавили смо тест преко Ви-Фи везе на локацији непосредно изван Бостона, МА. Брзине преузимања и слања у време теста биле су 40Мбпс, односно 12Мбпс, респективно.

Ако се одлучите испробати Дегоо, напишите следећи део.

Дегоо је подразумевано искључио „турбо“ режим. Ако се задрже, фајлови ће се преносити брзином пужевима од 300 Кбит / с. Под том брзином је било потребно 1,5 сата да пренесемо нашу мапу за тестирање! Укључите „турбо“ режим и потребно вам је четири минута да уложите датотеку или фасциклу од 250 МБ.

Разлика у брзини је толико запањујућа да нема смисла чак ни турбо имати функцију која се може искључити на првом месту! Дегоо тврди да искључивање турбо-а помаже ослобађању системских ресурса, али нисмо приметили ни проблеме који су укључени.

Једини разлог за који мислимо да је турбо подразумевано искључен је чињеница да би Дегоо радије минимизирао ресурсе које ЦПУ намења за израду резервних копија, како би уместо тога могли да користе ваш процесор за вађење дигиталне валуте (под претпоставком да сте се определили за ту опцију за још десет бесплатних гигабајта простора за складиштење).

Укљученим турбо-ом, Дегоо надмашује већину резервних сервиса у облаку које смо гледали, бар када је реч о почетним брзинама слања.

Услуга: Пошаљите:
Бацкблазе10:50
ЦрасхПлан6:30
Возим8:40

Међутим, када је у питању ажурирање датотека које сте већ пренијели, исте услуге се препуне Дегоо-а, што се тиче брзине. Зашто? Па, то је зато што Дегоо не користи обраду података на нивоу блока у својој архитектури. Обрада на нивоу блока значи само резервне копије дијелова датотеке који су промијењени, умјесто да поново копирате цијелу датотеку.

Дакле, то је много брже. Покушали смо да потврдимо изостанак преноса на нивоу блока са Дегоо-ом, али нисмо могли да добијемо одговор (више о том питању даље у тексту).

То је сувише лоше јер би додавање обраде на нивоу блока уштедело системске ресурсе, а притом би се непрестани пренос података кретао – што би Дегоо могао да окрене према својим рударским активностима (ако је то нешто чему бисте могли приступити).

Сигурност

Многи људи превиђају сигурност приликом одабира услуге сигурносне копије у облаку. Међутим, на Цлоудвардс.нет-у држимо приватност при врху наше контролне листе. Сједиште компаније Дегоо је у Шведској прилагођеној приватности, а ваше податке ставља ван досега службене владе САД-а.

Напомена: Наравно, ако сте у Сједињеним Државама, ваше податковне активности још увек могу да се надгледају, укључујући сада ИСП-ове. Сада је време да се ВПН услуге размотре озбиљно.

Дегоо укључује вишеструких дата центара како би осигурао да је садржај увек доступан. Ти податковни центри су “отврднути”, што значи да су заштићени од

 • Квар хард диска
 • Природне катастрофе
 • Покушаји провале
 • Крадљивци података

Услуга шифрира податке док је у транзиту између уређаја и центра података, са ССЛ / ТЛС тунелима. Једном када информације стигну у центар података, то је шифрована страна сервера са 256-битном АЕС енкрипцијом.

Овај ниво шифрирања је нај стандарднији за услуге у облаку и још увек није пробијен (још увек). Дегоо такође обезбеђује лозинке у свом систему са ПБКДФ2, алгоритмом за истицање кључева и ХМАЦ512, кодом за потврду идентитета поруке са кључем.  

То је све у реду и добро, али желимо да и Дегоо понуди приватно ен-енд шифрирање. Познат и као шифровање нултег знања, овај приступ безбедности значи да услуга уопште не чува вашу лозинку и кључ за шифровање.

Одобрено, нулти знање такође значи да је заборавити кључну лозинку исто што и заувек љубити своје податке. Али то није добро што менаџер лозинки не може решити. За кориснике који преферирају виши ниво шифрирања, ИДриве, ЦрасхПлан и Бацкблазе сви нуде шифрирање без знања.

За крајњу напомену везано за безбедност, Дегоо не нуди двофакторну аутентификацију; начин заштите рачуна са додатним захтевом за верификацију приликом уношења поверљивих података корисника (обично у облику текстуалне поруке или е-поште).

Овакав надзор чини Дегоо подложнијим нападима бруталним силама. 

Подршка муштеријама

Добра подршка је пресудна при чувању временски осетљивог садржаја, а такође је и место на коме се многи облачни алати скраћују, па Дегоо пада управо у понор са тим трендом. Њихов портал за подршку нуди прегршт корисних чланака који се могу претраживати, мада је већина садржаја прилично танка по детаљима, сигурно смо видели и горе.

Ево главног проблема: Ако не можете да пронађете оно што тражите, Дегоо има само једну могућност контакта: е-пошту. Нису доступне телефонска подршка или опције за ћаскање уживо.

Да ствар буде још гора, Дегоо не одговара на поруке е-поште. Поставили смо неколико питања за тестирање како бисмо тестирали њихово време одговора и тачност информација. Затим смо стрпљиво чекали, а затим мање стрпљиво.

Чекали смо већ недељу дана, а још увек нема одговора!

У време ове публикације још увек нисмо добили одговоре на наше почетне и следеће е-поруке, али ако се то икада промени, обавестићемо вас.

Одувек, можда ћете чути од наше велике унуке по том питању (можда тај 100-годишњи план ипак има смисла).

Последње мисли

У реду је Дегоо поштено обавити паметни телефон, јер не само да је 100 ГБ (или више) бесплатног резервног простора врло добродошло на телефону, чини се да је Дегоово мобилно искуство једино што вреди. Будући да су прегледник и радна површина искуства мање од звјезданих.

Такође, Дегоо није толико исплатив као што су модерније опције резервне копије у облаку. Поврх свега, његова ријетка апликација за радне површине, сложен дизајн, готово непостојеће искуство претраживача и неодговарајућа подршка оставили су нам да тресемо главом. Тешко је не запитати се да ли је Дегоо толико вољан да користи неискориштену процесорску снагу да би зарадио новац, да су им скренули поглед с развоја доброг резервног производа.

Упркос томе, неколико наших омиљених резервних сервиса не нуди било какве сигурносне копије мобилних података. Дакле, ако сте купац тих услуга и треба вам сигурносна копија паметних телефона која неће пробити банку, Дегоо је вредан прегледа.

100ГБ ће бити довољно за већину и неће вас коштати ни динара. Дакле, то је оно што смо преузели Дегоо. Волели бисмо да чујемо ваше у одељку за коментаре испод и хвала вам на читању!  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map