Погоплуг преглед

Тренутно већину својих података чувам сигурносно копирано на 1ТБ спољном чврстом диску, а већина података о послу је сигурносна копија Гоогле диск, за лак приступ. У својим напорима да пронађем савршено решење за резервне копије на мрежи, данас преиспитујем Погоплуг.


Гоогле диск је пре свега алат за синхронизацију датотека – једном када избришете датотеку са једног рачунара, биће уклоњена са свих осталих машина повезаних са вашим налогом, и иако се спољни чврсти дискови користе за континуирано прављење резервних копија, ко има времена за то?

У случају да се суочите са истом дилемом, време је да пронађете савршено решење за резервне копије на мрежи; можда би Погоплуг могао бити одговор?

Треба размотрити ствари пре куповине онлајн резервног решења

Уместо да покрену једнократну израду сигурносних копија, мрежне услуге могу се непрекидно приказивати у позадини, осигуравајући да се направи сигурносна копија сваке нове датотеке или модификације. Са мрежним сервисима израде сигурносних копија подаци су сигурно заштићени у удаљеном центру података, па чак и ако тврди диск не успе, подацима се и даље може приступити.

А да не заборавимо, сигурносне копије путем Интернета елиминишу потребу за преносом тврдог диска свуда. Пре него што набавите интернетско резервно решење, наведите следеће захтеве:

 • Колико података желите да сигурносно копирате?
 • Да ли вам треба снажна енкрипција?
 • Да ли желите мобилни приступ?
 • Да ли желите и синхронизацију датотека?
 • Колико сте спремни потрошити?

Код већине сигурносних копија у облаку постоји разлика између цене и функција које пружају. На пример, ЦрасхПлан нуди неограничено резервно копирање у облаку за 59,99 долара годишње, с друге стране, ИДриве нуди простор за синхронизацију од 1 ТБ и резервни простор за резервне копије за 52 долара годишње.

За кога је Погоплуг?

Погоплуг је намењен кућним корисницима који желе да користе једну апликацију за израду сигурносних копија радне површине и паметних телефона. Најбоље је за кориснике који не желе много сложених функција, а све што им је потребно је једноставно резервно решење.

И Погоплуг у потпуности прихвата ту тврдњу. Али није погодан за пословне кориснике, углавном зато што не постоји локална енкрипција, подаци се резервно копирају само у транзиту користећи 256-битни ССЛ.

Снаге & Слабости

О Погоплугу

Погоплуг су основали у марту 2007. године Тед Путтерман (ЦЕО) и Грегори Смитх (ЦФО). До сада је компанија добила 33,2 милиона долара финансирања.

Осим резервног решења, пружају и софтвер за синхронизацију у облаку и Погоплуг Сериес 4, који се укључује у рутер и омогућава корисницима да угоштају своју приватну облаку складишта.

Планови & Цене

Када сам отворио веб локацију да се пријавим и преузео њихов софтвер за радну површину, приметио сам наранџасто дугме на коме је писало „Узми Погоплуг бесплатно“, па сам претпоставио да вероватно дају неколико гигабајта бесплатно.

Па, био сам у криву. Уопште нема бесплатног плана, само суђење од 15 дана, а плаћене планове могао сам видети тек након што се пријавим за услугу. Погоплуг пружа само две врсте планова цена – месечни и годишњи. Сваки од њих поседује неограничено складиште у облаку.

Оцена – 75%

Карактеристике

Оно што се за мене истицало је једноставност десктоп апликације и лако разумљив интерфејс. Нема превише збуњујућих опција које компликују корисничко искуство. Са друге стране, једноставност апликације за радне површине за неке би се могла показати фрустрирајућом.

Још једна карактеристика која ми се допала била је опција дељења веб апликације; датотеке се могу делити директно путем веза или путем е-поште, такође постоји и опција за онемогућавање веза, у случају да се записи више не морају делити. Ово би могло бити прилично корисно када датотеке треба делити само током одређеног периода.

Оцене – 60%

Брзина & Перформансе

Пре него што размотримо тестове брзине, разговарајмо о проблему на који сам наишао током истраживања Погоплуга. Према чланку Тимеа, Погоплуг гас гаси брзине пријеноса након првих 1ТБ укупне резервне копије података. Корисници су редовно пријављивали ниске стопе и контактирали подршку за објашњење.

Генерални директор напокон је послао пошту признајући да су у ствари смањивали брзине слања. Најгори део је што ни њихова често постављана питања нити Услови компаније ништа о томе нису навели. Чак и ако никада не прочитам ТоС било које веб локације, желео бих да ови услови буду јаснији и прецизнији. Упркос овој чињеници, брзински тестови за Погоплуг били су углавном добри.

Моја брзина интернета током тестирања била је:

Преузимање – 3.7 мбпс  Отпремити – 0.5 мбпс

Тест 1

2. тест

Максимално отпремање:

0.44мбпс

0.39мбпс

Преузми Мак:

3.9мбпс

3.69мбпс

Просек

Укупно време учитавања:

5 мин

18с

5 мин

Укупно време преузимања:

25с

36с

Оцене – 50% (За дробљење)

Онлине Бацкуп

Добијање Погоплуговог софтвера је невероватно једноставно; на дну странице налази се картица за преузимање која ће вас одвести до главног центра за преузимање веб локације. Нажалост, Погоплуг подржава само Виндовс и Мац платформе, а ту уопште нема Линук љубави.

Чим сам се пријавио у десктоп апликацију, угледао сам велико дугме „Старт“ које ме је искрено мало збунило. Да ли сам требао одмах покренути поступак израде резервних копија? Зар не постоји опција да прво изаберете шта посебно желим да направим сигурносну копију?

А онда сам видео опцију “Прикажи детаље” написану малим фонтом. Напустивши се сопственим уређајима, Погоплуг директно започиње израду резервних копија докумената, слика, музике и видео записа. Али корисници могу да одаберу одређену фасциклу или датотеку за резервне копије, користећи опцију „Додај више“.

Одредишна мапа може бити главна мапа или било која друга креирана унутар главне мапе. Мада, волио бих да постоји опција за креирање нове мапе попут Гоогле диска, управо у вријеме пријеноса.

Када говорим о томе, преношење података било је несметано, и био сам у стању да видим резервне копије података на веб апликацији, готово тренутно. Током процеса видео сам које се датотеке преносе, али не и колико брзо иду.

Додао сам нову датотеку у један од пренесених фасцикли да видим колико ће времена требати да Погоплуг препозна промену и започне са отпремањем и почео је да тренутно отпрема нове податке..

Такође сам унео измене у датотеку да видим колико брзо ће покренути инкременталну израду сигурносних копија и покренуо је прављење резервних копија измена чим притиснем на снимање. Хајде да разговарамо о неколико негативних питања које сам приметио:

 • На апликацији за радну површину не постоји картица поставки; иОС и Андроид апликације имају картицу за конфигурацију, али нигде је нема на верзији за десктоп.
 • Није било расположивог распореда резервних копија, поступак израде сигурносних копија треба покренути и зауставити ручно од стране корисника.
 • Нема начина да филтрирате датотеке према врсти датотеке, датуму, величини или било чему сличном.
 • Такође на уређају нема верзије датотека, нити Погоплуг може преузимати избрисане датотеке са својих сервера.

Сигурност

Погоплуг користи 256-битну ССЛ енкрипцију, што значи да се датотеке шифрирају само када су у транзиту. На страни корисника није доступно шифровање, али Погоплуг препоручује шифровање датотека пре него што се учитају.

Моје питање је, зашто засебан софтвер прво шифрира моје податке, а затим га шаље у Погоплуг, када резервне услуге попут ЦрасхПлан и Царбоните пуните скоро исто за неограничено складиштење, а такође шифрирајте податке корисничким кључем.

Обнављање датотеке

Обнављање датотека може се извршити кроз;

 • Десктоп апликација
 • Веб апликација

Апликација за радну површину има засебну картицу Врати. Мапе или појединачне датотеке могу се вратити кликом десне типке миша на њих и одабиром обнављања или одабиром више датотека и одабиром опције Врати на врху..

Веб апликација такође даје могућност преузимања датотека и мапа, али са овом опцијом сви се директоријуми преузимају као Зип датотеке, док их десктоп апликација преузима директно у оригиналној структури мапа.

Оцена – 80%

Синхронизација и дељење датотека

Погоплуг је једноставна сигурносна копија, али нуди засебан алат за синхронизацију у облаку за синхронизацију датотека; међутим дељење датотека доступно је на веб и мобилним апликацијама.

Као што сам већ напоменуо, датотеке се могу делити путем веза, а те везе могу се директно слати примаоцима.

И да, функција за онемогућивање везе је одличан додатак, јер у било које време можете престати дељење датотека. Али, волео бих када би кориснике могли позвати користећи адресу е-поште уместо само јавне везе.

Када гледате фотографије, постоји опција да их делите путем линкова до Фацебоока, Твиттера и Гоогле +. Дијељење стварних слика на друштвеним мрежама (умјесто само њихових веза) било би боље.

Мобилни приступ

Апликације су доступне и за иОС и Андроид, али нажалост, нема подршке за Виндовс телефоне. Одлучио сам да тестирам апликације једни против других и да видим да ли постоји разлика.

Обе апликације траже да одмах пребаците ролну камере када се пријавите, а њихови интерфејси су врло слични.

Прва разлика коју сам приметио је датотека „Теам Фолдерс“ у Андроид апликацији. Нисам пронашао ову фасциклу у апликацијама за иОС, веб или десктоп. Потражио сам проблем на бази знања Погоплуг и открио да се „тимске мапе“ користе за апликацију Погоплуг Цлоуд Синц.

Дакле, можда је то била само грешка будући да Погоплуг користи исту апликацију за резервно копирање и синхронизацију у облаку, а једини начин да се разликује то су поверљиви подаци за пријаву корисника.

Датотеке се могу прегледати, делити са различитим апликацијама и приказати презентацију са свим сликама. Обе апликације имају могућност креирања и враћања снимка, започињања преноса телефона, а Андроид апликација има могућност резервних копија порука на телефону.

Све у свему, био сам прилично импресиониран мобилним апликацијама, захваљујући њиховим природним сучељима и богатим функцијама.

Оцена – 90%

Веб приступ

Пошто је апликација за радну површину тако ограничена, морао сам да проверим веб апликацију да видим шта има у продавници. Веб апликација може да преноси видео записе и приказује презентацију свих слика, али нисам могао да видим своје документе на њој, што је само разочарало.

(Могу да видим извештаје на мобилним апликацијама).

Да бисте погледали документ, прво га морате преузети. Кликом на бочну стрелицу на датотеке и мапе представљено је неколико опција:

 • Преузимање
 • Копирај / премјести
 • Избриши
 • Добити линк
 • Пошаљи линк

Опција за онемогућивање везе долази тек након што је за ту датотеку или мапу генерисана веза, што се такође може урадити тако што ћете отићи у Подешавања и изабрати „Управљање везама“.

У менију Подешавања постоји опција за прилог е-поште која након активирања омогућава корисницима да учитавају датотеке слањем е-поште као прилоге на унапред дефинисану Погоплуг адресу е-поште..

Оцена – 85%

Подршка

Према страници за подршку, купци се могу обратити особљу тако што ће подићи карту или их контактирати на Фацебооку или Твиттеру у реалном времену..

Па, Твиттер профил није ажуриран од априла 2015. године, а када сам кликнуо њихову Фацебоок страницу, није постојао.

Тако сам подигао карту преко подршке Зендеску да проверим њихово време одзива, које је испало девет сати, и мислим да је то било прилично пристојно.

Оцена – 90%

Укратко…

Све у свему, Погоплуг ми је био прилично просечан. Свиђају ми се веб сучеље и мобилне апликације, али радној површини недостају битне карактеристике као што су резервно заказивање и локално шифрирање. Омогућава неограничено складиштење по истој цени као: ЦрасхПлан, Царбоните и Бацкблазе. 

Али будући да Погоплуг гас смањује брзину учитавања након првих 1ТБ, нема разлога да одаберем ову услугу на већ етаблираним и угледнијим резервним сервисима. Иако бих поново посетио Погоплуг уколико одлуче да додају више функција у десктоп апликацију.

Имате ли мишљења или искуства за дијељење о Погоплугу? Слободно их оставите испод у одељку коментара.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map