Ако живите на Великом Белом Северу и тражите најбољу резервну копију за Канаду, имамо лоше вести: и поред великих закона о приватности, тренутно ниједан од наших најбољих резервних провајдера на мрежи нема сервера у Канади. То значи да ће канадски корисници трпети исти надзор као и њихови јужни суседи у облику Патриот Ацт, ЦЛОУД и ПРИСМ.


Да бисмо то надокнадили, у овом списку смо ставили посебан нагласак на сигурност и приватност ваших датотека и брзину преноса, као и осигурали да службе правилно имплементирају протоколе нулте знања.

У вашем најбољем интересу је да направите резервну копију јер не можете бити сигурни колико ће трајати чврсти диск и ваши подаци могу бити изгубљени због квара или пада. Можете да користите софтвер за опоравак података, али његов успех није сигуран. ССД уређаји такође нису потпуно поуздани, јер имају више грешака у подацима, упркос нижој стопи отказа.

Ако овде тражите складиште, погледајте наш чланак о најбољем складишту у облаку за Канаду. Пре него што наставимо са списком, дефинишите критеријуме помоћу којих смо га направили.

Најбоља резервна копија на мрежи у Канади у 2020

Шта је најбоља израда сигурносних копија на мрежи за Канаду

Услуге израде резервних копија требало би да пружају ен-транзит, у мировању и приватну енкрипцију, што значи да нико осим вас не може да чита ваше податке из облака. Услуга би требало да обезбеди двофакторску аутентификацију за заштиту ваше лозинке од хакера.

Почетно копирање може трајати дуго. Колико дуго зависи од вашег провајдера Интернета и колико сте блиски са сервером. Што сте ближи, то ће бити јача ваша веза. Најбоље је ако вам сервис омогућава подешавање поставки преноса, брзину гаса и користи алгоритам преноса на нивоу блока, који помаже након почетног прављења сигурносних копија.

Сви желимо да добијемо више и мање плаћамо, а то је оно што смо тражили од ових услуга. Узели смо у обзир и колико планова услуга нуди у обзир. Што више планова имате, више избора имате. Одлично је и ако има бесплатан план или пробну верзију, тако да можете испробати услугу пре него што се претплатите.

И на крају, добро корисничко искуство омогућит ће вам да користите услугу без главобоље. Да би се то осигурало, десктоп клијент би требало да ради на већини оперативних система и њихови интерфејси, заједно са онима на веб клијенту и мобилној апликацији, треба да буду пријатни и једноставни..

1. Најбоља резервна копија на мрежи за Канаду: ИДриве

ИДриве, ветеранска компанија покренута 1995. године, на врху је наше најбоље листе поређења у облаку. Користи АЕС 256-битну енкрипцију за скенирање датотека у транзиту и у мировању. Међутим, мораћете да омогућите приватну енкрипцију пре него што је прво правите резервне копије да бисте је користили. Ако то не урадите, ИДриве ће се задржати на вашем кључу за шифровање. Не постоји двофакторска аутентификација, зато своју лозинку учините јаком.

ИДриве-Цлиент-Бацкуп-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Ресторе-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Сцхедулер-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-Цлиент-Синц-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

ИДриве-клијент-диск-слика-клизач5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Њени амерички податковни центри могу издржати пожаре и природне катастрофе, јер имају регале, подигнуте подове и зоне хлађења. Да би се заштитили од упада људи, користе надзор, сензоре покрета и аларме.

У нашим тестовима смо поставили мапу од 1 ГБ за око 20 минута. То је близу теоријских 15 минута које би требало да трају. Тестови су вршени преко мреже са Тајланда, па се разлика вероватно може приписати удаљености од сервера.

Остали разлози који нам се свиђају

Тренутно се снижавају два годишња лична плана: 2ТБ за 52 УСД и 5ТБ за 75 $. Добијате 2ТБ или 5ТБ простора за синхронизацију, што укупно износи 4ТБ или 10ТБ. Поврх тога, оба вам омогућавају да правите резервне копије неограничених рачунара.

ИДриве Бусинесс почиње од 75 УСД за неограничене рачунаре и кориснике и пружа 250 ГБ резервног простора. Простор можете повећати до 12,5ТБ.

Пре него што се одлучите за дугорочну претплату, можете користити бесплатни план који обезбеђује 5 ГБ простора за смештај.

Морате да ручно бирате датотеке за прављење резервних копија јер ИДриве не прави резервне копије по типовима датотека попут неограничених провајдера резервних копија. То не значи једноставно корисничко искуство. Поред тога, на располагању је много опција које би могле да отежају пословање редовним корисницима.

ИДриве има конкурентне цене, велике брзине везе, приватну енкрипцију како би се заштитила ваша приватност и омогућили прављење резервних копија неограничених рачунара. Међутим, нема двофакторну аутентификацију или једноставно корисничко искуство. Ипак, довољно је да то постане наш најбољи избор за Канаду. Да бисте сазнали детаље, прочитајте нашу рецензију ИДриве.

2. Ацронис Труе Имаге

Ацронис представљен пре 15 година, што је дуго у софтверу, тако да није чудо да је Труе Имаге један од најбољих резервних сервиса на мрежи..

Сервис користи 256-битни АЕС за шифрирање ваших датотека пре преноса, а ТЛС / ССЛ протокол штити их током транспорта. Кодирање захтева да користите лозинку коју знате само ви, што Ацронис чини нула знања компатибилним. Због тога компанија неће моћи да преузме вашу лозинку, тако да будите сигурни да је не заборавите. Нема двофакторне аутентификације.

Ацронис-Труе-Имаге-Бацкуп-Сетуп-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Дестинатион-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Ацтиве-Протецт-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Сеттингс-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

Ацронис-Труе-Имаге-Тоолс-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

Ацронис нас је изненадио својом брзином. Било је потребно само 15 минута за израду сигурносне копије и опоравка мапе од 1 ГБ. Користили смо „оптимално“ подешавање за преузимање, али постоји и „максимално“, које је, вероватно, још брже.

Остали разлози који нам се свиђају Ацронис Труе Имаге

Избегавајте Ацронисов животни план јер много тога изоставља. Бићете бољи са било којим од два годишња плана: Напредним или Премиум.

Адванцед нуди 250 ГБ резервног простора за 49,99 УСД или 500 ГБ за 69,99 УСД. Премиум почиње од 99,99 УСД за 1ТБ резервног простора и завршава на 5ТБ за $ 259,95. Можете повећати број рачунара за резервно копирање и количину резервног простора, али то ће вас коштати више.

Коришћење десктоп клијента је једноставно и интуитивно. На левој страни се налази мени за навигацију кроз апликацију. Можете да направите резервне копије према врсти датотеке, уместо да одаберете одређене датотеке, што заузима више простора, али стварање резервног плана чини много једноставнијим. Ако треба да уштедите простор, можете изузети датотеке које не желите да правите резервне копије.

Ацронис има велике резервне брзине и приватно шифровање, али недостаје двофакторна аутентификација, а његове цене нису толико конкурентне колико ИДриве-ове. То га чини прикладним за друго место. Ако желите да видите детаље, таблице брзине и цене, прочитајте наш преглед Ацронис Труе Имаге.

3. БигМИНД

БигМИНД Хоме је нова интернетска копија сигурносних копија од компаније која је креирала Зоолз Хоме Бацкуп која долази са многим карактеристикама старије услуге не.

Датотеке на серверима се шифрују помоћу АЕС 256-битне енкрипције. БигМИНД ће, међутим, управљати вашим кључем ако се не укључите у приватно шифровање током постављања резервног плана. Имајте на уму да касније то не можете. Ако се пријавите, БигМИНД неће моћи да преузме вашу лозинку. ССЛ протокол штити датотеке у транзиту, али, зачудо, морате их укључити сами.

БигМИНД Десктоп Дасхбоард

Опције повезивања БигМИНД

БигМИНД Смарт Селецтион

БигМИНД Бацкуп Сцхедуле

БигМИНД Онлине Екплоре Филес

Претходна

Следећи

Очекивали бисте брзо преношење и мале брзине преузимања јер БигМИНД користи Амазон Глациер, хладно складиште дизајнирано за дугорочно архивирање, за резервне копије. Ако вам то звучи као шоља чаја, прочитајте нашу рецензију Амазон глечера. Просечно време учитавања за 1ГБ података требало би да буде око 30 минута.

Други разлози које волимо БигМИНД

БигМИНД лични план кошта 2,99 долара месечно, ако се плаћа годишње, а даје вам само 100 ГБ резервног простора за једног корисника и до три рачунара. Породични план кошта 6,99 долара месечно и пружа нешто бољи посао са 500 ГБ за три корисника, девет рачунара и шест мобилних уређаја.

Одговарајућа количина простора, 1 ТБ, долази са Фамили Плус планом, који кошта 12,99 долара месечно. То још увек није најбоља понуда за количину простора који нуди, али можете да је делите са још четири корисника на 15 рачунара и неограниченим мобилним уређајима.

Десктоп клијент, за Виндовс или мацОС, је од помоћи јер вам показује тренутни статус сигурносне копије, када је била задња сигурносна копија, колико је резервних копија датотека и колико их чека. Можете да направите сигурносну копију према врсти датотеке или локацији. Понуда избора је лијеп додир, с обзиром на то да друге услуге користе само једну методу.

Веб интерфејс који вам нуди категорије датотека и уређаје је шаренији и омогућава вам лако прегледавање садржаја у облаку. Постоји контролна табла која показује колико је уређаја повезано на БигМИНД, а колико резервних копија. Графикон приказује и ваше резервне активности током времена, а пита дијаграм даје вам преглед врста датотека.

Ако нисте за рачунаром, можете да користите Андроид или иОС апликацију за приступ датотекама. Да бисте детаљно погледали функције БигМИНД-а, прочитајте нашу БигМИНД рецензију.

4. Бацкблазе

Бацкблазе је један од најпопуларнијих сервиса и налази се на врху листе онлајн прегледа резервних копија.

Има мноштво безбедносних функција, укључујући приватну енкрипцију. Ако га омогућите, задржите кључ за шифровање, иначе ће га Бацкблазе задржати. У сваком случају, морате послати своју лозинку за Бацкблазе да би могао опоравити датотеке. Наводно га компанија касније брише. Такође можете да омогућите двофакторску аутентификацију да бисте заштитили рачун од хакера.

Бацкблазе-Слидер1
© Цлоудвардс.нет

Бацкблазе-Слидер2
© Цлоудвардс.нет

Бацкблазе-Слидер3
© Цлоудвардс.нет

Бацкблазе-Слидер4
© Цлоудвардс.нет

Бацкблазе-Слидер5
© Цлоудвардс.нет

Претходна

Следећи

За разлику од многих других услуга, Бацкблазе не треба много времена да се заврше почетне сигурносне копије. То је брзо и не ограничава брзину учитавања или преузимања. Поред тога, можете повећати број сигурносних копија које покрећете да бисте брже учитали. Међутим, ваша удаљеност од сервера у Калифорнији биће фактор за ваше највеће брзине.

Остали разлози за које нам се свиђа бацкблазе

Бацкблазе има једноставну шему цена са само једним планом. За 5 УСД месечно добијате неограничен резервни простор за један рачунар. Будући да је месечни план, можете отказати у било које време што је погодна опција коју већина услуга не нуди. Ако платите за годину дана унапред, добићете попуст од 10 УСД, док ће две године нето платити 25 УСД. Услугу можете тестирати бесплатним пробним временом од 15 дана.

Постављање резервне копије једноставно је колико и шема цена јер не захтева да управљате колико или шта резервно копирате. То је зато што Бацкблазе може правити резервне копије према врсти датотеке, искључујући системске и привремене датотеке. Таква лакоћа долази и са споријим процесом израде резервних копија, зато у менију „подешавања“ искључите датотеке које вам нису потребне..

Ако сте заинтересовани да сазнате више о Бацкблазе-у, прочитајте наш Бацкблазе преглед.

5. Карбонит

Карбонит је један од најстаријих резервних сервиса, јер послује од 2005. године. Циљан је на кућне кориснике и мала предузећа.

Услуга користи АЕС 128-битну енкрипцију за заштиту датотека на серверима, али ако омогућите приватну енкрипцију, прелази на АЕС 256-битну и омогућава вам да држите кључ. То га чини нултим знањем, што значи да неће моћи да ресетујете лозинку. Карбонит захтева да направите јаку лозинку и пружа двофакторну аутентификацију за случај да је неко украде.

Почетни поступак прављења резервних копија карбоната је спор и не приближава се брзини преноса његових конкурената. Међутим, пренос измењених датотека је много бржи захваљујући преносу на нивоу блока.

Остали разлози који волимо карбонит

Можете бирати између три неограничена плана складиштења: Басиц, Плус и Приме. Басиц вам нуди неограничено складиштење без посебних функција за 72 УСД годишње. Плус додаје екстерни погон и аутоматско прављење резервних копија видео записа за 112 УСД годишње, а Приме надокнађује услугу опоравка курира за 150 УСД годишње.

Са Царбонитеом је лако радити јер су његови клијенти за радне површине једноставни и једноставни за инсталирање. За покретање сигурносне копије потребан вам је само један корак јер је већина процеса аутоматизирана.

Боја услуге шифрира ваше датотеке тако да можете на први поглед да проверите њихов статус. Изузима неке датотеке и проширења и не прави резервне копије датотека веће од 4 ГБ. Да бисте их укључили, морате их ручно означити.

Такође постоји и атрактивно веб интерфејс који вам омогућава да проверите свој статус резервне копије, приступите датотекама и управљате налогом.

Мобилна апликација омогућава вам и то. Има јасан, минималистички интерфејс, тако да вас неће збунити. Поред смештања датотека, апликацију можете користити и за аутоматско копирање фотографија на телефону. То не можете учинити са другим типовима датотека, али неограничена сигурносна копија фотографија је и даље много. Да бисте сазнали више о услузи, прочитајте нашу рецензију карбонита.

Почасна спомињања: Сигурносна копија сигурносних копија карбонита

Царбоните је додао локацију резервне копије у облаку у Канади, али само за безбедну сигурносну копију за Царбоните Сафе Сервер. Превише је за поједине и мале пословне потрошаче, али ће одговарати неким предузећима.

Услуга може да обнови једну датотеку или читав сервер у неколико корака. Поред тога, можете бирати између детаљних и потпуних сигурносних копија система, укључујући израду сигурносних копија. Хибридна сигурносна копија омогућава вам заштиту података локално и у облаку.

АЕС-128 бит штити ваше датотеке, али постоји опција да се приватним кључем пребаци на АЕС-256 бит. За време преноса, ТЛС / ССЛ протокол чува ваше податке.

Да бисте уживали у тим погодностима, морате се претплатити на Повер Повер план за 50 долара месечно, а наплаћује се годишње. Омогућава 500 ГБ резервног простора и моћи ћете да правите резервне копије једног сервера и 25 рачунара. Ултимате план вам даје исту количину простора али вам омогућава да правите резервне копије неограничених сервера и 25 рачунара за 83 долара месечно.

Последње мисли

Израда резервних копија података у Канади је добра тактика ако желите да имате користи од њених закона о заштити приватности, али постоји недостатак пружалаца резервних копија облака. Били смо приморани да гледамо услуге у Сједињеним Државама, али осигурали смо да нуде строгу заштиту и заштиту приватности.

ИДриве је наш најбољи избор због конкурентних цена, приватног шифровања и брзе везе. Ако желите услугу која је бржа, али не баш јефтина, изаберите Ацронис Труе Имаге. За оне којима треба много резервног простора, одговарајуће последње две услуге на листи.

Шта ви мислите о нашој листи? Да ли живите у Канади и користите другу услугу израде резервних копија него што смо је представили? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me