ИДриве вс Царбоните: Неограничени уређаји или неограничено складиштење?

Неограничена подршка за око пет долара месечно? Веома лепо. Да ли можете резервно копирати неограничене уређаје за исту цену? Такође врло лепо. Нажалост, када је у питању облак, не можете ни свој колач, ни појести га. Барем, не без трошења више новца. Најбоље сервисне копије путем Интернета за потрошаче нуде или неограничене резервне копије или неограничене уређаје, али никада оба.


Да бисмо вам лакше донели тешку одлуку, одлучили смо да анализирамо два наша омиљена алата: ИДриве који вам даје 1ТБ података за онолико уређаја колико желите и Царбоните који вам даје неограничену резервну копију за један уређај. Погледајте наше видео прегледе сваке услуге у наставку.

ИДриве Видео Ревиев

Царбоните Видео Ревиев

Дефинисање Цлоуд Бацкуп-а

Израђујемо резервне копије података јер што се више живота пребацује на дигитални спектар, то морамо више изгубити. У прошлости су сигурносне копије потрошача обично укључивале снимање ЦД-ова или учитавање УСБ флеш уређаја. Приступ је дјеловао све док се ваш ЦД није преполовио или нисте пустили ваш флеш диск у библиотечки рачунар.

Остале опције, и даље популарне, укључују екстерне погоне у распону од уређаја са једним диском до РАИД и НАС меморије попут Синологи ДискСтатион. Нећете нас сматрати оспоравањем да те опције и даље имају место у непробојној стратегији израде резервних копија, која укључује и спољну и облак резервну копију.

Најочитија предност спољних дискова је што омогућавају бржи опоравак података од облака. Тамо где они постају најкраћи је њихова рањивост. Баш као што је чврсти диск или преносиви медиј рачунара, спољни дискови су подложни физичким оштећењима, кваровима, оштећењима, губицима и крађи..

Алат за сигурносно копирање у облаку, попут ИДриве и Царбоните, пружа предност чувања података у удаљеним, сигурним центрима података. Сервери у овим центрима података изграђени су за вишак, осигуравајући да ако диск не успе, увек ће се налазити друга или трећа копија на другом месту.

Сами центри података су обично под контролом температуре и изграђени су тако да издрже природне катастрофе попут поплава и земљотреса, а осим тога штите се од физичких и виртуелних прекршаја..

Ефекат је у томе што сигурносна копија у облаку осигурава да негде увек имате копију својих најдрагоценијих података. Замислите сигурносну копију у облаку као сигуран дигитални трезор којем можете приступити са било којег уређаја и било којег места.

Битка: ИДриве против Карбонита

Иако је основна идеја овог сигурног дигиталног трезора централна за све сервисе сигурносних копија у облаку, имплементација увелико варира. Кључне разлике укључују платформу, брзину преноса датотека, сигурносне протоколе и сигурносне копије и могућности опоравка. Онда су ту такође трошкови, простор и покривеност.

Склони смо веровању да је таква варијација између конкурената добра ствар за потрошаче. Чињеница да је поље тако широко значи да је већа вероватноћа да ћете пронаћи интернетско резервно решење које одговара вашим специфичним потребама и начину живота.

Током пет сегмената хеад-то-хеад испитаћемо како се ИДриве и Царбоните постављају један против другог с обзиром на многе од тих елемената. Иако желимо да будемо темељни, покренућемо већи део дискусије око тога шта се чини вероватно највише зависним од корисника аспекта бирања једног или другог: Да ли чињеница да ИДриве нуди неограничену подршку уређаја има више смисла за ваше потребе од Царбонитеових неограничен простор за складиштење?

1

Подршка за цене и платформу

Током наше рунде стартања, размотрићемо опције плана за наше две конкурентне услуге. Размотрићемо трошкове, подржане платформе и ограничења уређаја. И ИДриве и Царбоните нуде претплату за пословање, па ћемо се и њих дотакнути. Ако желите знати више о било којој услузи, препоручујемо вам да погледате наш преглед карбонита као и нашу рецензију ИДриве.

Возим

ИДриве заузима јединствено место у резервном простору из неколико различитих разлога. Једна од највећих је та што, поред тога што пружа резервну услугу, такође синхронизује ваше уређаје. То га чини нечим хибридним, мешајући елементе и резервне копије у облаку и складишта у облаку.

(Напомена: Ако вам није јасна разлика између то двоје, овај брзи преглед сигурносних копија у односу на складишни простор ће вам помоћи).

ИДриве ово чини тако што корисницима даје засебне, једнаке алокације за резервне копије и синхронизацију. На тај начин вам није преостало да покушате да уравнотежите простор између њих двоје, што може брзо да постане проблематично.

Услуга има и планове за личну употребу од 1 ТБ и 10 ТБ, као и неколико пословних планова.

Већина корисника ће добити добро од 1ТБ. Опет, то је 1ТБ за резервно копирање и засебна 1ТБ за синхронизацију. Тако да стварно добијате 2ТБ. Такође можете да дате тестну вожњу ИДриве са бесплатним планом од 5 ГБ. То ће бити довољно за неке задатке за синхронизацију, али готово сигурно неће бити довољно за резервну копију тврдог диска.

ИДриве нема неограничени резервни план као и већина његових најближих конкурената, али то је због тога што подржава онолико уређаја колико вам треба. У међувремену, неограничене резервне услуге готово су увек ограничене на један уређај.

Разлог је јасан ако размислите. Услуга која нуди неограничену резервну копију за неограничене уређаје од око 5 долара месечно пребрисала би се прилично брзо и вероватно ускоро банкротирала. Што се тиче подржаних уређаја, ИДриве се може користити за израду сигурносних копија десктопа, спољних чврстих дискова и мобилних уређаја. Укључивање мобилних сигурносних копија је реткост која ИДриве чини посебно флексибилним.

ИДриве пословни рачуни омогућавају вам да креирате корисничке подрачуне и надгледате све процесе са управљачке конзоле администратора. Ови планови такође подржавају израду резервних копија:

 • Линук сервери
 • МС СКЛ Сервер
 • МС СхареПоинт Сервер
 • МС Екцханге Сервер
 • ВМВаре
 • Орацле Сервер

Израда резервних копија са ИДриве Бусинесс помаже предузећима да се придржавају државних мандата за различите индустрије, укључујући правне, медицинске и рачуноводствене праксе.

Карбонит

Карбонит је строго резервна услуга, али је добар. Нашао се на трећем месту у нашем водичу за најбоље мрежне услуге за неограничено стварање сигурносних копија.

Карбонит вам даје толико резервних копија колико ће вам требати за један рачунар. То ову услугу чини идеалном за људе који се баве великим количинама података, попут фотографа и видеографа.

Услуга има три различита плана претплате за кућне кориснике.

Царбоните Басиц је у складу са ИДриве и осталим резервним сервисима. За многе људе то ће урадити посао.

Разлика између Басиц-а и Плус-а је у томе што Плус омогућава сигурносно копирање спољних чврстих дискова у вашу мрежну меморију. Желели бисмо да је карбонит ту способност укључио у свој основни план као што је ИДриве. Ако тражите неограничену резервну услугу која укључује спољни погон у основну цену претплате, ЦрасхПлан вам је покрио исти трошак као и Царбоните (59,99 УСД).

Царбоните Приме додаје комбинацију аутоматске израде сигурносних копија и услуге курирске услуге опоравка.

Царбоните такође има три пословна плана. Међутим, они не долазе са неограниченим простором складиштења. Уместо тога, добијате постављени број гигабајта и можете додати додатних 100 ГБ за 99 долара годишње.

ПланСкладиштеГодишњи трошакБрој рачунараБрој сервера
Језгро250ГБ$ 269,99НеограниченоНиједан
Снага500ГБ$ 599,99Неограничено1
Крајњи500ГБ$ 999,99НеограниченоНеограничено

Сви ови планови подржавају неограничене рачунаре, спољне чврсте дискове и НАС меморију. План напајања додаје резервне копије једног сервера, док Ултимате план омогућава сигурносно копирање неограничених сервера.

Прве рунде мисли

Ако не водите бизнис, ако вам треба више од 1ТБ простора за похрану, морат ћете ићи с Царбоните-ом преко ИДриве-а. ИДривеов план од 10ТБ је прескуп да би био практичан за већину људи.

За кориснике који имају мање од 1ТБ, ИДриве је јасни победник. Могућност прављења сигурносних копија више уређаја, укључујући ваш телефон, за цијену једне претплате је велика предност. Могућности синхронизације ИДриве-а значе још већу вредност. Међутим, не очекујте да ће ИДриве бити тотална замена продуктивности рада за Дропбок.

Што се тиче пословних планова, ИДриве доноси значајно већу вредност трошкова, почевши од свог плана цена од 250 ГБ (99,50 долара насупрот 269,99 долара за карбонит).

Коло: Точка подршке и цене за платформу за ИДриве

ИДриве Лого
Царбоните Лого

2

Корисничко искуство

Већина резервних сервиса користи десктоп алат за управљање основним процесима израде сигурносних копија. Постоје, међутим, неке значајне разлике у вези са функционисањем ових сучеља о којима ћете желети да сазнате пре него што се претплатите на годишњу претплату..

Током овог круга погледаћемо како се доживљај радне површине разликује између ИДриве-а и Царбоните-а. Такодје ћемо се дотакнути веба и веб услуга сваке услуге.

Возим

ИДриве има три главна начина за приступ услузи, путем десктоп клијента, као и путем интернета и мобилног.

Десктоп

ИДриве има апликације за десктоп и за Виндовс и Мац. Обоје изгледају и функционишу слично.

Дуж леве стране наћи ћете картице за израду резервних копија, враћање, заказивање, синхронизацију, резервне копије сервера и подешавања.

Као што сте вјероватно погодили, на картици сигурносне копије налази се мјесто на којем ћете означавати мапе и датотеке за израду сигурносних копија помоћу ИДриве-а. Објекте можете означити кликом на дугме „промени“ и кретањем по датотечном систему да бисте пронашли оно што тражите.

Када инсталирате ИДриве, одређене мапе ће се такође аутоматски означити за резервне копије, као што је ваша корисничка фасцикла. Али у највећем делу, на вама је да управљате оним што се ствара сигурносна копија, а шта није.

Картица „планер“ је место на које требате подесити када се направе резервне копије.

ИДриве-ово преузимање плана укључује више опција прилагођавања од већине резервних сервиса. Назначите у које дане у недељи ради резервна копија, у које доба дана се започиње и у које време се прекида процес.

Такође можете подесити ИДриве да ради сигурносно копирање континуирано или по сату, што ће се свидети корисницима којима је потребан чешћи поступак израде резервних копија. Ово је посебно корисно особама које имају захтеве за поштовање правила.

ИДриве вам чак омогућава постављање обавештења како би вам помогли да будете у току са резервним додацима и кваровима.

Веб

Веб локација ИДриве омогућава вам приступ датотекама и даљинско управљање процесима израде резервних копија.

Да бисте приступили датотекама из прегледача, само кликните на име вашег уређаја.

Тада ћете моћи да се крећете кроз сачувани садржај и да га отворите на даљину. Такође можете да кликнете десним тастером миша на било коју фасциклу или датотеку да бисте је поделили са другима.

На тај начин ће се генерисати УРЛ веза до објекта. Ту везу можете копирати и залепити да бисте је поделили, аутоматски је објавити на Фацебооку или Твиттеру и делити је путем е-поште. Било која веза може се заштитити лозинком и дати или „виев“ или „едит“ дозволе.

Да бисте управљали процесима израде резервних копија на радној површини, кликните на „надзорну таблу“, а затим на „подешавања“. Отвориће се прозор са општим подешавањима, резервним изборима и картицама распореда.

Иако можете даљинско управљати процесима израде сигурносних копија на било којем повезаном уређају, тај уређај ће наравно требати бити укључен пре него што се промене изврше.

Прегледник ИДриве има „дељено са мном“ и „дељено са мном“ картицама које вам омогућавају да пратите дељени садржај. Први је посебно леп, јер је лако изгубити траг о везама које сте створили. Од фебруара 2017. године, ИДриве такође нуди Оффице 365 могућност повезивања, што је добродошла вест која услугу ставља у више сврхе да се надмеће са услугама попут Дропбока, Гоогле диска, па чак и ОнеДриве-а..

Ако повежете ИДриве са ОнеДриве, можете да похраните садржај ОнеДриве у ИДриве, плус отворите и измените ОнеДриве датотеке. Након успостављања везе, посебна мапа „ОнеДриве“ ће се појавити на контролној табли вашег прегледача.

Мобиле

Мобилне могућности ИДриве-а су солидан разлог да га одаберете преко Царбоните-а, ЦрасхПлана-а, Бацкблазе-а и већине остатка резервног поља. Дивно дизајниране апликације доступне су и за Андроид и иОС.

С почетног екрана мобилне мреже можете одабрати сигурносно копирање телефона или чак Фацебоок и Инстаграм налога.

Прегледајте “сигурносну копију” и можете дозволити да ИДриве аутоматски израђује сигурносне копије ваших контаката, фотографија и видео записа. Такође постоје опције за резервно копирање дневника позива, текстова, календара, музике, апликација и „других датотека“.

Мобилна апликација ИДриве-а један је од најбољих и најлакших начина за прављење резервних копија података на Андроид-у.

Карбонит

Слично свом супарнику, Царбоните има три различита портала у свом сервису.

Десктоп

Карактеристика карбонита је једноставност. Једном када преузмете и инсталирате апликацију за радну површину, она ће аутоматски тражити и започети прављење резервних копија одређених типова датотека на рачунару. За разлику од ИДриве-а, услуга не захтева прављење резервне копије у мапи и појединачној датотеци. Израда сигурносних копија на основу врсте датотеке штеди вријеме и спречава вас да случајно не завирите датотеке.

Карбонит то може учинити јер добијате неограничен простор. ИДриве, са ограничењем од 1 ТБ, захтева више дискреционог права корисника.

Подразумеване врсте датотека које подржава Царбоните укључују:

 • Документи: Ворд документи, Екцел прорачунске табеле, .ПДФ и више
 • Фотографије: ЈПГ, ПНГ, ГИФ, БМП итд.
 • Датотеке е-поште: Оутлоок, Тхундербирд, ИнцредиМаил и Виндовс Ливе Маил
 • Интернет фаворити и обележивачи
 • Датотеке финансијских података: Куицкен, Куицкбоокс и слични програми
 • Мултимедија: музичке и видео датотеке

Неке датотеке, укључујући системске датотеке, не могу се аутоматски направити сигурносне копије. Овде можете наћи пуну листу.

Ако постоје одређене мапе и датотеке које не желите да правите резервне копије, реците Царбоните-у да их игнорише кликом десним кликом на било који објект. Изаберите „Царбоните“, а затим „немојте копирати ово“.

Или изаберите „Царбоните“ и „Пропертиес“ да бисте проверили стање резервне копије датотека, доступне верзије и друге податке.

Царбоните-ова апликација за радну површину може се користити за проверу статуса резервних копија, подешавање распореда резервних копија, враћање садржаја и обављање неколико других ствари. Осим тога, нема много потребе да се било шта прати.

Да бисте изменили резервни распоред, кликните на „поставке & контрола. “

Карбонит подразумева сталну израду резервних копија, што значи да се појединачне датотеке враћају у облак сваки пут када се изврше промене. Ако радите са великим и вишеструким датотекама, можда ћете констатовати да континуирано копирање превише ограничава ресурсе система.

У том случају, можете рећи Царбоните-у да се само направи резервну копију једном дневно или да кажете, „не правите резервне копије током одређених сати“. Постоји и опција да „смањите употребу Интернета од Царбоните-а“ која ће ослободити ресурсе и успорити израду резервних копија.

За већину, међутим, алгоритми преноса датотека Царбоните-а, о којима ће бити речи у следећем кругу, требало би да се баве непрекидним копирањем без утицаја на ваш други посао.

Ако требате да вратите датотеке, то можете учинити са главног екрана радне површине кликом на „врати моје датотеке“. Бићете у могућности да вратите или вратите одређене датотеке или све одједном.

Ако одаберете другу опцију за враћање свега одједном, учинићете то помоћу алата за производњу карбонита. Прва опција, обнављањем појединачних датотека, преусмерава вас на веб локацију Царбоните да бисте довршили поступак.

Веб

Царбоните интерфејс прегледача омогућава вам гледање датотека сачуваних у облаку и покретање поступка обнављања. Сви уређаји прикључени на ваш Царбоните налог биће приказани на главној страници.

Кликните на „прегледавање датотека“ да бисте прегледали сачувани садржај. Можете да се крећете по свом мрежном складишту на основу истог распореда датотечног система који користи ваш рачунар.

Означите садржај кликом на потврдни оквир поред појединачних мапа и датотека, а затим на дугме „преузми“. Можете преузети до 5000 датотека и 10 ГБ података одједном. Све преузете датотеке додају се у зип датотеку, која се може извући на било коју локацију коју желите.

Поред тога, све остало што можете да учините на мрежи ограничено је на управљање налогом. Карбонит вам не дозвољава даљинско управљање процесима израде резервних копија.

Мобиле

Мобилна апликација Царбоните омогућава вам удаљени приступ датотекама са рачунара заштићеног карбонитом.

Апликација вам такође омогућава да аутоматски направите резервне копије фотографија снимљених са телефона. Међутим, то је све што можете направити сигурносну копију.

Да бисте прегледали резервне копије фотографија или датотека са рачунара, једноставно одаберите свој мобилни уређај или име рачунара са почетног екрана апликације.

Мобилна апликација такође вам омогућава да заштитите свој мобилни уређај од крађе могућностима даљинског брисања. Ово спречава друге да приступају вашем Царбоните налогу и другим телефонским подацима вршећи фабричко ресетовање. Још један супер трик: омогућава вам даљинску промену лозинке за закључавање екрана телефона и закључавање екрана.

Два круга мисли

Дивимо се основној једноставности искуства са карбонитом. Не чине ствари тако лако као ривал Бацкблазе, али је прилично близу. ИДриве, за поређење, захтева више посла како би осигурао да сваки појединачни документ, фотографија и видеозапис који вредите буду заштићени.

Међутим, већина корисника, нарочито техничари и они са високим садржајем, вероватно ће волети проширене могућности ИДриве-а. Опсежне резервне функције доступне преко десктоп апликације и чињеница да можете контролирати поступак прављења сигурносних копија на даљину из ИДриве прегледача су лепе предности.

Царбоните веб искуство је готово преуско. Такође, иако ценимо да можемо да правимо резервне копије фотографија са мобилне апликације Царбоните, чињеница да нам ИДриве омогућава резервне евиденције позива, текстуалне поруке, контакте и било шта друго требало би одушевити кориснике паметних телефона.

Рунда: Корисничко искуство за ИДриве

ИДриве Лого
Царбоните Лого

3

Брзина преноса датотеке

Једна од проблема са имплементацијом стратегије сигурносне копије у облаку је да преношење датотека између вашег рачунара и облак сервера може потрајати неко време. Да би убрзали ствари, најбоље услуге имплементирају архитектонске компоненте попут инкременталних преноса датотека на нивоу блока и компресије датотеке.

Током овог круга видећемо да ли ИДриве и Царбоните следе следећи модел. Али прво ћемо поделити резултате неких основних тестова преноса које смо извршили да бисмо видели који сервис може да најбрже помера датотеке.

ИДриве вс Царбоните: Тестови брзине

Да бисмо измерили брзину преузимања и слања за обе услуге, извршили смо неколико преноса помоћу компресоване мапе од 250 МБ. Ова се мапа састоји од више различитих типова датотека. Тестови су извођени са локације изван Бостона, Масачусетс, преко ВиФи мреже. Пре почетка, проверили смо брзину података на Спеедтест.нет-у:

 • Брзина отпреме: 12Мбпс
 • Брзина преузимања: 32Мбпс

Имајте на уму да би ваше сопствене брзине преноса датотека за било коју услугу могле драстично варирати у зависности од мјеста на којем се налазите и снаге ваше везе.

Ево наших резултата:

ОтпремитиПреузимање
Возим9:461:12
Карбонит8:101:30

Брзина преноса обе услуге је у складу са осталим врхунским сервисима у облаку, што сугерира да они добро подносе компресију датотека.

Одобрено, ако имате стотине гигабајта података за пренос, још увек можете чекати неко време. Вероватно гледате у отпремањима од 15-20 минута по гигабајту. Дакле, потребно је око 100 ГБ да бисте је пребацили дневно.

Да би се ствари кретале, након што се датотека сигурносно копира у облак, она се обично копира поново само ако је дошло до промене датотеке. То се назива „инкрементална израда сигурносних копија“. Скоро све услуге сигурносног копирања у облаку то раде јер би у противном створио огромне проблеме са ширином опсега. Друга, мање уобичајена алгоритамска техника која се назива „инкрементална израда резервних копија на нивоу блока“ модификује приступ. Преноси на нивоу блока значе да се копирају само делови датотеке који су се мењали, а не преносе читаву датотеку поново.

Коришћењем овог приступа, пре него што вам је потребно четири минута да отпремите датотеку од 250 МБ, обично је потребно само толико времена колико је потребно за пренос промена. Дакле, додавање 25МБ података у нашу 250МБ датотеку требало би да траје само 20-30 секунди.

И ИДриве и Царбоните спроводе преносе на нивоу блока, тако да ћете у било ком случају бити у доброј форми. Да бисмо били сигурни да ради како је дизајнирано, направили смо малу измену наше компримоване тестне мапе: уклонили смо датотеку из ње.

Промјена је трајала мање од 30 секунди како би се одразила у нашој мрежи сигурносне копије за обје услуге, како се и очекивало.

Три округле мисли

И ИДриве и Царбоните су се одлично провели у нашим тестовима брзине. Иако је карбонит имао малу предност, разлика је лако могла бити фактор локације, а не технологија. Будући да желимо да прогласимо победника, одлучили смо да уведемо ласт-бреак тиекер: курирску службу.

Уз курирску службу, услуге израде резервних копија обузимају споро споро израду сигурносних копија и потпуно обнављају слањем спољног погона. Пренос података на и са екстерних дискова је много бржи него преношење путем Интернета.

ЦрасхПлан нуди курирску службу само за ресторане и само ако плаћате Царбоните Приме. ИДриве нуди курирску услугу и за прављење резервних копија и враћање, а нуде је свим купцима бесплатно. Услуга се зове ИДриве Екпресс и то је лепа предност ако имате посла са стотинама гигабајта података.

Коло: Тачка брзине преноса датотека за ИДриве

ИДриве Лого
Царбоните Лого

4

Сигурност

Због пораста глобалних кршења података, напада рансомвареа, напада човека у средини и надзора информација, безбедност је тема коју никада не смете занемарити приликом прегледа облачних услуга. Аспекти за истраживање укључују протоколе шифрирања, заштиту лозинком и сигурност дата центра.

Возим

Када сигурносно копирате податке помоћу ИДриве-а, они чувају све ваше податке на њиховим серверима. На тај начин, ко крши њихове сервере, не може погледати шта имате тамо похрањене.

Протокол шифрирања који ИДриве користи је 256-битни АЕС. АЕС је протокол који је препоручио амерички Национални институт за стандарде и технологију. Иако популарност АЕС-а чини примамљиву мету хакера, процењује се да би чак и најмоћнијим суперрачунарима на свету требало неколико милијарди година да пробију шифровање.

ИДриве такође штити ваше податке у транзиту између вашег уређаја и облака ТЛС тунелима да спречи прислушкивање.

И енкрипција у мировању и током транзита су уобичајене за услуге у облаку. ИДриве се, међутим, издваја тако што вам пружа могућност подешавања приватне ен-енд енкрипције.

Са приватним крајњим шифрирањем, само ви знате кључ за шифровање, па ни ИДриве не може да дешифрује ваше податке. Међутим, то такође значи да ако заборавите лозинку, не можете добити ни своје податке.

Једна ствар коју ИДриве не нуди то би била добродошла: верификација са два фактора. Провера са два фактора захтева да приликом пријављивања са непознатих уређаја додате сигурносни код поред корисничког имена и лозинке. Он људима који су украли лозинку спречава приступ вашим подацима.

ИДриве ипак подржава верзију верзије, што значи да се задржи одређени број претходних верзија датотека. На тај начин, ако вас циља напад против рансомвареа, који функционише тако што оштећује ваш садржај, можете се вратити на неконтролирану верзију након што уклоните одговорни злонамјерни софтвер. Помоћу ИДриве-а чува се десет копија датотека и за резервне копије и за синхронизацију.

Карбонит

Карбонит штити страну вашег сервера садржаја коришћењем било 128-битног или 256-битног АЕС-а. 128 бита се користи подразумевано, док се Царбоните пребацује на 256 бита ако се одлучите за приватну енкрипцију.

Као и ИДриве, приватна енкрипција значи да сте поставили свој кључ и Царбоните никад не зна о чему се ради. Опет, иако ово пружа најбољи ниво сигурности, то такође значи да Царбоните не може да ресетује вашу лозинку ако је изгубите.

Једном када будете имали проблема са подешавањем приватне енкрипције помоћу Царбоните-а, то морате учинити када први пут инсталирате програм и поставите резервну копију. Током тог поступка, ако одлучите да Царбоните уместо тога управља кључем за шифровање, нећете моћи пребацивати касније.

Кодирање у транзиту користи ТЛС тунеле да спречи људе да шпијунирају ваш садржај током кретања између вашег уређаја и центра података. Карбонит подржава верификацију са два фактора, коју назива верификацијом у два корака.

Подешавање се врши путем интернета пријављивањем на ваш налог и посећивањем картице „лични подаци“.

Четврте четврте мисли

Оба сервиса раде исправно тако што криптирају садржај у мировању и нуде корисницима приватну енкрипцију. Дефинитивно није могуће пребацивање на приватно шифровање након што сте одлучили да Царбонитеу дозволите да управља кључем за шифровање..

Онда опет, Царбоните вам омогућава да подесите верификацију у два корака, а ИДриве не. Чињеница да су и приватна енкрипција и верификација у два корака на столу са карбонитом нагиње овај последњи круг у своју корист, али једва.

Рунда: Безбедносна тачка за карбонит

ИДриве Лого
Царбоните Лого

5

Пресуда

И ИДриве и Царбоните нуде велику вредност и пружају изванредно корисничко искуство. Због тога су се током година оба сервиса непрестано сврставала међу најбоље резервне сервисе у облаку које смо оценили. У нашој 2017 позицији за резервно копирање у облаку, ИДриве и Царбоните су били на првом месту, на петом месту.

Упркос чињеници да је ИДриве био на врху наше ранг листе за 2017. годину и иако је прва три кола овог меча одиграо релативно лако, није фер рећи да је то идеалан избор за све. Оно што ће Царбоните учинити бољим избором за неке кориснике своди се на његово неограничено складиштење.

Ова могућност значи да се никада не требате бринути око управљања простором помоћу Царбоните-а, а Царбонитеу је такође омогућено да створи много једноставније корисничко искуство од оног што ћете наћи код ИДриве-а. Израда сигурносне копије датотеке значи за вас спремање сигурносне копије, тако да своје драгоцјено вријеме можете потрошити на друге задатке.

Међутим, за већину корисника који имају испод 1ТБ података за резервно копирање и могућност заштите рачунара, таблета и телефона једним претплатничким претплатом пружа се већа вредност од оне с којом се Царбоните може такмичити. Као и увек, хвала на читању. Волели бисмо да чујемо о вашим властитим мислима и искуствима са било којом од услуга.

Слободно поделите у коментарима испод.

Укупни победник: ИДриве

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map