Цлоуд Бацкуп Сховдовн: Азуре вс Амазон С3 вс Гоогле Цлоуд вс Бацкблазе Б2

Генерално гледано, овде на Цлоудвардс.нет смо највише фокусирали на лична решења резервних копија облака попут оних која су представљена у нашем најбољем прегледу сигурносних копија у облаку. Што се тиче предузећа, често гледамо идеална резервна решења за мала и средња предузећа и промовишемо алате дизајниране за једноставност, који предузимају предузетнике да послују као предузетници.


Међутим, постоји много сложенија класа облачних платформи намењена програмерима апликација, предузећима са ригорозним захтевима усклађености и другима са ширим техничким потребама. Упоређиват ћемо четири најбоља од ових решења током овог детаљног прегледа: Амазон С3, Мицрософт Азуре, Гоогле Цлоуд Стораге и Бацкблазе Б2.

Ако се одлучите за било који од прва два на листи, направили смо почетничке водиче за Азуре и Амазон С3; имамо и Бацкблазе рецензију. За више апликација намењених предузетницима, погледајте најбољи преглед рачуноводственог софтвера или наших 30 апликација за чланак о малим предузећима.

За кога су ове услуге

За разлику од поједностављених интернетских сигурносних копија као што су ИДриве и Царбоните, складиштење пословне класе омогућава програмерима да граде масовно. АПИ-ји и портали прилагођени корисницима дизајнирани су за брзу интеграцију простора за похрану са апликационом инфраструктуром и сучељима, док мулти-регионални центри података смањују кашњење.

То чини таква решења опремљенијима за руковање медијима, финансијским подацима, научним подацима и сличним објектима велике потражње.

Платформе за складиштење попут оних представљених у овом чланку такође пружају врсту скалабилности и контролу трошкова који омогућава програмерима и предузећима да преусмеравају ресурсе на друге захтеве пројекта.

Таква флексибилност долази од модела цена за плаћање за шта користите. Уместо да плаћате одређену накнаду за претплату, постоји паушална цена за колико се гигабајта заправо чува током одређеног месеца. Такође често постоје накнаде за коришћење података за премештање података. Разумевање оба су кључни за задржавање трошкова складиштења.

Други кључни аспект услуга складиштења попут Амазон С3 и Азуре је уобичајена употреба „класа складиштења“. Класе складиштења омогућавају даљу контролу трошкова додељивањем података активном или хладном складишту. Уз хладно складиштење добијате смањене трошкове по гигабајту, али повећане трошкове употребе. Због тога је хладњача боље прилагођена архивирању и опоравку од катастрофе.

На крају, пре него што почнемо, а сваки од ових сервиса намењен је већим пројектима, можете их користити и за резервно копирање вашег кућног рачунара. Међутим, да бисте то учинили, мораћете да добијете техничку помоћ дизајнирањем сопствене апликације или коришћењем интерфејса командне линије или купите резервни софтвер дизајниран тако да се лако интегрише са одабиром складишта.

За то препоручујемо ЦлоудБерри Бацкуп о коме можете прочитати све у нашој ЦлоудБерри Бацкуп рецензији; сервис је такође наш преферирани начин за прављење резервних копија Виндовс сервера.

Тхе Баттле: Азуре вс Амазон С3 вс Гоогле Цлоуд вс Бацкблазе Б2

Преко пет рунди упоређивања дотакнит ћемо се неких основних трошкова и могућности о којима бисте требали знати прије него што напредујете с властитим сигурносним рјешењем.

Потрошит ћемо два круга одмотавајући повезане трошкове и три круга на брзину, сигурност и подршку. Иако има много више за размотрити пре него што се одлучите за прави алат за вас, овај преглед ће вам пружити руку која вам је потребна за доношење паметне одлуке.

Прво коло: Трошкови и класе складиштења

Први критични корак у вагању услуга складиштења захтева испитивање трошкова складиштења. У следећем кругу ћемо оборити цене коришћења, али за већину људи ће највећи део трошкова доћи из основних накнада за складиштење.

Све четири услуге нуде велику скалабилност пратећи раније наведени месечни модел цене по гигабајту, што поређења чини прилично једноставним. Различитост међу услугама долази од сложености класа складиштења и начина на који се чување података у једној класи насупрот стопи утицаја.

Азуре

Стопе складиштења Азуре се мењају у зависности од тога колико вам је простора потребно за складиштење, где се налазите, колико често намеравате да приступите сачуваном садржају и за какву редундантност података се одлучите. Иако је сложен, модел цена Азуре омогућава вам да пажљиво контролирате трошкове ако се њиме правилно управља.

Нема првих трошкова или накнада за раскид. Плаћате за оно што користите током одређеног месеца.

Регионални трошкови су слични за већину делова света, с изузетком Јужне Америке, где су приближно дупло већи од глобалног просека.

Ево цена за складиштење блокова у дата центру у источном САД-у:

ЛРС – СуперЛРС – ХотГРС – СуперГРС – Хот
Првих 50 ТБ месечно$ 0,0152$ 0,0208$ 0,0334$ 0,0458
Следећих 450 ТБ месечно$ 0,0152$ 0,0200$ 0,0334$ 0,0440
Преко 500 ТБ месечно$ 0,0152$ 0,0192$ 0,0334$ 0,0422

Горња табела односи се на четири уобичајене класе складиштења Азуре.

ЛРС означава “локално сувишно складиште”. Помоћу ове класе вишеструке, синхроне копије података чувају се у једном центру података.

ГРС је, у међувремену, скраћен за “географски сувишне складиште”. Ако идете са ГРС-ом, други синхронизовани скуп ваших података чува се у другом дата центру удаљеном стотинама километара. ГРС пружа додатни слој вишка и значи брже време приступа за људе из различитих делова света.

„Врућа“ меморија је за кориснике који намеравају да чешће приступе својим подацима, док је „цоол“ складиштење намењено архивирању и опоравку од катастрофе. Иако су трошкови складиштења по гигабајту виши код вруће складиштења него код цоол складиштења, трошкови приступа и трансакција о којима ћемо разговарати у следећем кругу су нижи..

Амазон С3

Амазон С3 пружа много исте флексибилности за скалирање ваших потреба за складиштењем као Азуре. Наплаћујете за оно што сте користили и нема никаквих накнада за унапред или укидање.

Највеће разлике између ове две су у томе што Амазон С3 нема мулти-регионалну меморију попут Азуре, већ пружа класу средњег нивоа између стандардне и архивске меморије која се зове „стандардно нередовити приступ“.

Ево трошкова складиштења за амерички регион Источна (Северна Вирџинија):

НивоСтандард по гигабајтуСтандардни – ретки приступ по гигабајту
Првих 50 ТБ / месечно$ 0,023$ 0,0125
Следећих 450 ТБ / месечно$ 0,022$ 0,0125
Преко 500 ТБ / месечно$ 0,021$ 0,0125

Накнаде се незнатно разликују по регионима, чак и унутар исте земље. Међутим, већина разлика у трошковима од једне до друге регије креће се у неколико пенија. Као и код Азуре-а, једини изузетак је Јужна Америка, која кошта знатно више.

Амазон С3 такође има нижи слој цена за сваку од ових класа, што спада под оно што Амазон назива „редукованим складиштењем залиха“ (РРС). Ова опција је намењена само некритичним подацима, јер смањење залиха повећава шансе за трајни губитак података.

Стандардно складиштење је за податке којима је потребан чест приступ. За податке који се не додирују активно – можда само једном месечно – можете их пренети на „ретки приступ“. Стопе приступа, као што ћемо видети, су веће, али трошкови складиштења су нижи. Имајте на уму да постоји минимална величина објекта од 128 КБ за складиштење ретког приступа. Можете да сместите мање предмете, али ће вам бити наплаћено 128КБ.

За податке којима не требате активни приступ, Амазон Глациер пружа неке од најнижих цена које ћете наћи. Помоћу Глациер-а можете само уносити податке и вадити их (за више информација о томе погледајте најбоље резервне алате за Амазон Глациер). Међутим, то ће бити у реду за потребе архивирања и опоравка од катастрофе.

Гоогле Цлоуд Стораге

Гоогле Цлоуд Стораге пружа лепу комбинацију опција класе складиштења које нуде Азуре и Амазон, што га чини нешто скалабилнијим од било ког. Ово укључује мулти-регионалне и регионалне опције, опцију приступа средњем распону која се зове „неарлине“ и архивску опцију на глечеру која се зове „хладна линија“.

Мулти-регионални по ГБРегионално по ГББлизина по ГБЦолдлине по ГБ
Опште цене$ 0,026$ 0,020$ 0,010$ 0,007
Токијске ценеН / А$ 0,023$ 0,016$ 0,010

Једна ствар коју треба приметити је да Гоогле Стораге користи једноставнији приступ од Азуре и С3, већином никинг варијабилних цена по регионима и слојевитих цена на основу укупног ускладиштеног гигабајта. Постоје само две могућности: цене у Токију за североисточну Азију и опште цене за свуда другде. Наплаћујете исту цену без обзира да ли у вашој продавници 50ГБ или 1000ТБ.

Ми преферирамо једноставност овог приступа, посебно јер су регионалне цене Гоогле Цлоуд-а приближно једнаке регионалним ценама Азуре-а и С3-а за оне који складиште више од 500ТБ месечно.

Гоогле-ова мултирегионална класа складиштења додаје предности редукције гео-садржаја вашем садржају. Најбоље је за садржај који ће се активно користити у целом свету, као што је стреаминг видео записа.

Регионално складиштење значи да ће се ваши подаци похранити само на сервере у вашој близини. Најбоље је за пројекте попут аналитике података.

Складиште близу линије дизајнирано је за садржај коме требате приступити само ретко, више у складу са традиционалним сигурносним копијама, док је складиштење хладних линија најбоље за архиве и опоравак од катастрофе..

Као и код Азуре и Амазон С3, не постоји накнада за почетак коришћења или отказивања услуге. Наплаћујете само колико података чувате.

Бацкблазе Б2

Бацкблазе је познат по једноставности и компанија следи по својим ценама за Б2 облачно складиштење. Општи трошкови су много једноставнији за анализу него остале три услуге обухваћене у овом чланку.

Постоји само једна класа складиштења и кошта само 0,005 центи по гигабајту месечно. То је само пени више по гигабајту од Амазон глечера и знатно је јефтинији од свих осталих класа које смо до сада гледали.

Осим што је прљавштина јефтина, још једна предност овог модела цена је та што не морате толико да управљате подацима да бисте умањили трошкове; на пример, нема потребе за пребацивањем података из активне класе складиштења у архивску класу.

Нема ни првих трошкова. Као и код осталих услуга, можете започети са бесплатним рачуном и додати податке о својој кредитној картици након што затворите 10 ГБ бесплатног простора за складиштење..

Лоша страна Б2-а је што не постоје регионалне опције. Пренесени подаци се чувају у више копија и на више сервера, али сви унутар истог дата центра у Сацраменту, Цалифорниа.

То вероватно значи спорије брзине преноса датотека за људе у другим деловима света, посебно ван Сједињених Држава.

Прве рунде мисли

Бацкблазе нема класе опција за скалабилност, али нису му потребне јер је тако јефтина. Иако постоје разлози да се с друге три услуге кренете ако развијате апликацију или имате запосленике који приступају вашим подацима широм света, приступачност Б2 ће јој донети победу за прву рунду.

За оне којима је потребна моћнија, мулти-регионална складишта, погледајмо поново цијене три услуге, овај пут споредне.

Ми ћемо сузити приказ само узимајући цене за мање од 50ТБ простора за складиштење (није да то има значаја за Гоогле Цлоуд Стораге). Имајте на уму да су за Азуре и Амазон С3 то амерички трошкови Источне обале, а за Гоогле Цлоуд они општи трошкови.

МултирегионалниРегионалниХладњача
Азуре$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Амазон С3Н / А$ 0,023$ 0,004
Гоогле Цлоуд$ 0,026$ 0,020$ 0,007
Бацкблазе Б2Н / А$ 0,005Н / А

Поједностављивање на страну, ова табела би вам требала дати бољу представу о упоређивању тих услуга. Све у свему, Азуре је најскупљи због високих трошкова своје архивске опције.

Док је опција Глациер Амазон С3 за 0,003 долара мања од хладне линије Гоогле Цлоуд-а, његова стандардна опција је 0,03 долара више. Такође, Амазон С3 нема вишерегионалну опцију, док Гоогле Цлоуд има ону која износи само 0,026 УСД по гигабајту.

На основу ових разматрања, за кориснике којима је потребно више од онога што добијате са Бацкблазе Б2, Гоогле Цлоуд је наш први круг.

Побједник првог круга: Бацкблазе Б2

Друго коло: Трошкови употребе

За многе ће већина трошкова повезаних са складиштењем у облаку бити готово у потпуности приписана трошковима складиштења по гигабајту. Међутим, свака од ових услуга наплаћује и употребу, што укључује операције манипулације подацима (тј. ПУТ, ЦОПИ, ПОСТ, ЛИСТ) и кретање података (тј. Преношење, преузимање и пријенос).

Ако намеравате да често приступате свом ускладиштеном садржају, што вероватно укључује израду апликације која приступа и обрађује похрањене податке, желећете да се упознате са тим трошковима.

Азуре

Употреба рачуна Азуре за операције и писање и преузимање података. Операције се наплаћују на 10.000 трансакција, док се писање и претраживање наплаћују по гигабајту.

Вруће (ЛРС): вруће (ГРС): цоол (ЛРС): цоол (ГРС): архива (ЛРС): архива (ГРС):
Читати:бесплатнобесплатно0,01 УСД0,01 УСД$ 0,02$ 0,02
Напишите:бесплатнобесплатнобесплатнобесплатнобесплатнобесплатно

Као што видите, и за писање и за преузимање су бесплатни за ЛРС-ХОТ и ГРС-ХОТ складиштење. Посебно су приметна бесплатна преузимања јер се већина осталих услуга наплаћује.

Ево других оперативних трошкова приликом коришћења Азуре-а.

ЛРС-цоолЛРС-врућеГРС-цоолГРС-Хот
ПУТ Блоб / Блоцк, ЛИСТ, Стварање контејнерских операција$ 0.100$ 0,050$ 0.200$ 0.100
Све остале операције осим Делете, које је бесплатно$ 0,010$ 0,004$ 0,010$ 0,004
Пренос података о гео-репликацији (по ГБ)Н / АН / А$ 0,020$ 0,020

Трошкови употребе за хладно чување отприлике су двоструко већи од врелог складиштења, због чега ћете за пројекте активног складиштења желети да ваши подаци буду топли.

Амазон С3

Амазон С3 употребне цене су изузетно сложене у зависности од тога шта радите и са којом врстом складишне класе радите. Нећемо покривати сваки аспект, већ ћемо се фокусирати на најпотребније трошкове како бисмо поједноставили поређење са другим услугама.

Међутим, комплетно рачуноводство трошкова можете пронаћи на страници са ценама за Амазон С3.

Трошкови које ћемо гледати односе се на амерички регион (Северна Вирџинија), али су слични за већину локација сервера широм света..

Почећемо са трошковима писања и преузимања података за стандардно складиштење. Отпреме на Амазон С3 су бесплатне. Преузимање из Амазон С3 Стандард Стораге-а заснива се на количини коју преузимате сваког месеца.

Првих 1 ГБ месечно бесплатно
До 10ТБ месечно0,090 УСД по ГБ
Следећих 40 ТБ месечно0,085 УСД по ГБ
Следећих 100 ТБ месечно0,070 УСД по ГБ
Следећих 350 ТБ месечно0,050 УСД по ГБ

Трошкови прикупљања података за стандардни – ретки приступ и глечер се различито цијене. Дохваћање података из ретког приступа кошта 0,01 УСД по гигабајту месечно.

Обрада ледењака обично траје дуже и додатно наплаћује убрзано дохваћање.

Ниво преузимањаВреме обрадеТрошак по ГБ
Убрзано15 минута0,03 УСД по ГБ
Стандардно3 – 5 сати0,01 УСД по ГБ
Товар5 – 12 сати0,0025 УСД по ГБ

Оперативни трошкови за манипулацију подацима и трансфери између класа (на пример, од Стандард Стораге до Глациер) углавном се наплаћују на 1.000 захтева.

СтандардноСтандардни – ретки приступАмазон Глациер
ПУТ, ЦОПИ, ПОСТ, ЛИСТ захтева0,005 УСД на 1.000 захтева0,01 УСД на 1.000 захтеваН / А
ГЕТ, сви остали захтеви0,004 УСД на 1.000 захтева0,01 УСД по 10 000 захтеваН / А
Прелаз животног циклусаН / А0,01 УСД на 1.000 захтева0,05 УСД на 1.000 захтева

У горњој табели, „транзиција животног циклуса“ односи се на прелазак из једне класе у другу. Тако, на пример, кошта 0,05 долара на 1.000 захтева за пренос података у Глациер. По захтеву може бити премештена било каква количина гигабајта.

Као што видите, трошкови за трансакције при раду са подацима похрањеним у стандардном – ретком приступу су прилично виши од рада са стандардним подацима. У међувремену, у Глациеру је већина трансакција забрањена.

Гоогле Цлоуд Стораге

Гоогле Цлоуд Стораге надокнађује релативну једноставност својих основних складишних цена са трансакцијским ценама које према сложености надмашују Амазон С3. Тако да можете боље разумети трошкове у односу на конкуренцију, разићићемо ствари најједноставније колико можемо.

Гоогле у запису или преносу података наводи „улазак“ и преузимање података или преузимања као „излазак“ у свом моделу одређивања цена. Трошкови у доњој табели односе се на мулти-регионално и регионално складиштење за америчке купце. Имајте на уму да “улагани” трошкови важе широм света, осим за Аустралију и Кину (умањени за САР из Хонг Конга), ове две имају посебне цене.

Мрежни улазакИзлазак мрежеИзлазак мреже (Кина)Излазак мреже (Аустралија)
0-1 ТБбесплатно0,12 долара по ГБ$ 0,23$ 0,19
1-10 ТБбесплатно0,11 УСД по ГБ$ 0,22$ 0,18
10+ ТБбесплатно0,08 УСД по ГБ$ 0,20$ 0,15

Трошкови преузимања за складиштење близу линије наплаћују се у износу од 0,01 УСД по гигабајту. Преузимања преко Интернета коштају 0,05 долара по гигабајту.

Остале операције коришћења наплаћују се променљивим стопама и по 10 000 операција. Постоје две различите класификације за груписање накнада: „Класа А“ и „Класа Б.“ Такође постоји мали подскуп бесплатних операција попут брисања.

Класа А (на 10.000 операција)Класа Б (на 10.000 операција)
Мултирегионални и регионални0,05 долара$ 0,004
Неарлине0,10 УСД0,01 УСД
Цолдлине0,10 УСД0,05 долара

Операције су прилично скупље за линијску и хладну линију, мада их можете изводити на хладној линији, што не можете са Амазон Глациер-ом. Рашчлањивање операција које спадају у коју класу се може наћи на овој страници.

Бацкблазе Б2

Као и код основног складиштења, Бацкблазе Б2 поједностављује ствари у начину наплате.

Ево свега што треба да знате на кратко:

ПреузимањеОтпремитиТрансакције
0,05 долара по ГБбесплатно0,004 долара по 10 000 преузимања 0,004 долара на хиљаду других трансакција

Наплата од 0,004 УСД по 10 000 преноса додатака је додатних 0,05 УСД по гигабајту, али не би требало пуно да повећа укупне трошкове. Првих 1 ГБ података који се преузимају сваки дан помоћу Бацкблазе Б2 је бесплатан. Поред тога, нема шта да се објасни.

Два круга мисли

Да бисмо схватили која услуга нуди највећу вредност, започнимо с трошковима преноса и преузимања и погледајмо основну опцију складиштења сваке услуге.

ОтпремитиПреузимање
Азуребесплатнобесплатно
Амазон С3бесплатно0,09 УСД по ГБ (испод 10ТБ)
Гоогле Цлоуд Сторагебесплатно0,11 УСД по ГБ (испод 10ТБ)
Бацкблазе Б2бесплатно0,05 долара по ГБ

Азуреово бесплатно преузимање података истиче се и помаже у надокнади високих трошкова архивског складиштења које смо видели у првом кругу. Иако је бесплатан најбољи, свиђа нам се и чињеница да Бацкблазе Б2 наплаћује половину онога што наплаћују Амазон и Гоогле.

Нећемо упоређивати сваку појединачну накнаду за ове четири услуге, али погледајмо неке основне цене за стандардну меморију.

Распон ценаПо захтеву
Азуре0,04 $ – 0,05 УСД10.000
Амазон С30,004 $ – 0,005 УСД1.000
Гоогле Цлоуд Стораге0,04 $ – 0,05 УСД10.000
Бацкблазе Б20,00 УСД1.000

Као што видите, оперативни трошкови су у основи исти за сваку услугу. Уз ништа више за додавање у разговор, Азуре-ова бесплатна преузимања побеђује у овом кругу.

Побједник другог кола: Азуре

Треће коло: Сигурносна брзина

Када имате пуне сигурносне копије или радите са великим датотекама, преношење датотека у облак може дуго трајати. Ако вам је брзина од суштинске важности, желећете да обратите пажњу на следећи круг.

Тестови за упоређивање брзине

Спровели смо све четири услуге кроз неколико основних тестова брзине да бисмо видели како се свака понашала у односу на остале. Ови тестови су изведени са компримираном мапом од 496МБ која се састоји од више различитих типова датотека.

Наша пробна локација била је тик испред Бостона, Массацхусеттс. Тестови су вршени преко ВиФи мреже са брзином Интернета од 39 Мбпс преузимања и 12 Мбпс учитавањем у тренутку када су се покренули..

Будући да Амазон С3, Азуре, Гоогле Цлоуд и Б2 нису осмишљени за учитавање и преузимање датотека без помоћи, прво смо интегрисали сваку од њих помоћу ЦлоудБерри Бацкупа.

За сваку интеграцију задржали смо подешавања иста током проласка кроз поступак чаробњака ЦлоудБерри Бацкуп-а. Одлучили смо се за резервно копирање на нивоу блока и компресију датотека како бисмо максимизирали брзину, али у супротном смо све оставили на миру.

Поред тога, обележили смо само нашу тестну датотеку за резервне копије. Овај приступ је помогао да се елиминира бука других резервних активности како би се осигурало да су бројеви које смо пратили били само за нашу датотеку за тестирање.

Након подешавања, одмах смо покренули сигурносно копирање и користили картицу „резервни планови“ ЦлоудБерри Бацкуп-а за надгледање напретка. На следећој слици можете видети како софтвер приказује брзине преноса датотека у МБ / с и Мбпс.

Иако приказује и протекло време, овај број је помало нетачан јер је ЦлоудБерри Бацкуп провео око једног минута припремајући ВСС снимак партиције и анализирајући тестну датотеку за сваки случај пре него што је креирање резервне копије.

Дакле, чекали смо док компримирана мапа коју смо припремили, „цлоудспеедтест (2) .зип“, није почела да се учитава. Ево резултата:

Амазон С3АзуреГоогле ЦлоудБацкБлазе Б2
Отпремити5:307:007:306:30
МБ / С1.51.31.21.4
Мбпс11.611.110.911.4

Три округле мисли

Све четири услуге су се оствариле добро, посебно у поређењу са услугама израде резервних копија потрошача попут ИДриве и ЦрасхПлан или облачним сервисима попут Дропбока и Гоогле диска, који се обично учитавају на око 1МБ / с.

За наше тестове, ипак, Амазон С3 је изашао на врх, а затим БацкБлазе Б2.

Треба споменути да су се у било којем тренутку ови тестови могли појавити другачије. Бројеви су били толико блиски да победа Амазон С3 вероватно не би требало да буде пресудни фактор у одабиру друге услуге.

Победник у трећем колу: Амазон С3

Четврто коло: Подршка

Током четвртог круга дотакћемо се ресурса за корисничку подршку који нуде наше истакнуте услуге. Све четири прегледане услуге нуде основну подршку за бесплатну и премиум подршку за програмере и производна окружења.

Упоредићемо трошкове и испитаћемо доступност, канале и мрежне ресурсе за сваки.

Азуре

Поред основне, бесплатне подршке, Азуре вам даје могућност плаћања за један од четири нивоа напредне подршке.

Бесплатна подршка омогућава вам помоћ 24/7 за наплату и мрежне ресурсе за све остало. Додати перкети за три нивоа плаћене подршке подељени су у доњој табели.

ДевелоперСтандардноПрофессионал Дирецт
Месечни трошак$ 29300 УСД1000 долара
Техничка подршкаРадно време24/724/7
Време одговора на критична питања< 8 сати< 2 сата< 1 сат
Управљање рачуномНеНеда
Саветодавне услугеНеНеда

Техничка подршка се такође односи на не-Мицрософтове технологије које раде на Азуре-у.

Постоји и пакет „премиер суппорт“ који покрива све Мицрософтове производе, има брз одзив (испод 15 минута) и услуге личног налога и саветодавне услуге. Цене за премијерну подршку доступне су само преко цене.

Без обзира који план подршке одабрали, приступ подршци Азуре траје преко портала Азуре. Центар за подршку је добро осмишљен са ресурсима као што су туторијали и чланци са упутствима како бисте започели и радили кроз основне теме.

Центар за подршку вам такође омогућава директан приступ наменском простору на форумима МСДН, Стацковерфлов.цом и Серверфаулт.цом где можете додирнути базу са ИТ професионалцима и програмерима.

На десној страни портала можете кликнути на „нови захтев за подршку“ да бисте отворили карту.

Сва подршка почиње карте. Азуре не нуди ливе цхат или телефонску подршку. Међутим, с обзиром на озбиљност вашег проблема, подршка може ескалирати до разговора уживо ако помаже да се ствари брже реше.

Постоји такође одељак за проверу здравља ресурса и услуга, плус линк зван „саветник“ који можете пратити да бисте добили препоруке.

Амазон С3

Амазон С3 такође нуди основни, бесплатни план подршке и три плаћена нивоа.

Бесплатна подршка омогућава вам 24/7 приступ корисничкој подршци за основне упите и проблеме са наплатом. Такође можете да посетите Амазонов портал подршке за приступ документацији, белим радовима и форумима.

Такође добијате приступ здравственом стању и услугама обавештења како бисте чували картице на складишту и четири основне провере „Трустед Адвисор“. АВС Трустед Адвисор интелигентно скенира вашу инфраструктуру и даје препоруке за побољшања процеса.

Три плаћена нивоа нуде низ додатних предности подршке. Следећа табела приказује неке од важнијих.

ДевелоперПосаоЕнтерприсе
Месечни трошакОд 29 долараОд 100 УСДОд 15.000 долара
Техничка подршкаРадно време24к724к7
Време одговора на критична питања< 12 сати< 1 сат< 15 минута
Архитектонска подршкаНајбоља праксаСлучај за употребуКонсултације
Софтверска подршка треће странеНедада
Подршка операцијамаНеНеПрегледи и извештавање
Здравствена подршкаЛична контролна табла за здрављеЛична надзорна плоча и АПИ-и за здрављеЛична надзорна плоча и АПИ-и за здравље
Провере поузданих саветникаЧетириПриступ свим чековимаПриступ свим чековима

Техничка подршка за план подршке за програмере доступна је само путем е-поште и омогућава вам контакт са сарадником за подршку у облаку. Техничка подршка предузећа и предузећа обухвата такође и подршку за цхат и телефонску подршку. Осим тога, уместо сарадника имаћете посла са искуснијим инжењерима за подршку у облаку.

Имајте на уму да се времена техничке подршке заснивају на озбиљности. На пример, на општа испитивања увек постоји време одзива у року од 24 сата.

Подршка за Амазон С3 води се путем централног портала за подршку. Тамо ћете пронаћи белешке о актуелним проблемима и моћи ћете да креирате и надгледате карте за помоћ.

Дуж десне стране портала за подршку налазе се линкови за документацију, техничка често постављана питања, форуме и базу знања, између осталих опција.

Центар знања је више ФАК-портала који покрива све АВС теме. Идите на документацију ако желите детаљнији преглед Амазон С3 и других АВС услуга.

Форуми су, у међувремену, добар извор за савете о развоју захваљујући пододељцима посвећеним Јави, Питхон-у, .НЕТ, ПХП и другим језицима. Понекад најбољи савет долази путем гужве.

Гоогле Цлоуд Стораге

Подршка за Гоогле Цлоуд Стораге слиједи пут који су навели Азуре и Амазон С3: Добијате бесплатну (бронзану) подршку за упите о наплатама, али за техничку подршку је потребно нешто новца.

Такође можете бесплатно да приступите Гоогле-овом центру за подршку где ћете наћи основна често постављана питања (ФАК), детаљну документацију, туторијале и форуме заједнице. Једна предност рада са Гоогле Цлоуд-ом је та што је Гоогле и даље веома популаран производ код програмера и има једну од најактивнијих база заједнице било ког цлоуд сервиса.

Гоогле такође сјајно ради на изградњи робусних библиотека за уџбенике. И, наравно, те библиотеке се могу претраживати.

Ево неких додатних предности које плаћате подршком:

СреброЗлатоПлатинум
Месечни трошак150 УСДПочиње од 400 долараСамо цитирањем
Техничка подршкаРадно време24/7 (само критична питања)24/7
Време одговора на критична питања4 радна сата1 сат15 минута
Телефонска подршкаНедада
Подршка за архитектуруНајбоља праксаСлучај за употребуСлучај за употребу
КонсултацијеНедада
Техничко управљање рачуномНеНеда

Трошкови за подршку злата и платине су минимални трошкови. Постоје стопе засноване на употреби које су проценат укупног износа који трошите на Гоогле Цлоуд Стораге и који ће вам бити наплаћен ако та цифра премаши минималну цену. То може бити између три и девет процената, у зависности од трошења.

Бацкблазе Б2

Бацкблазе Б2 заправо има два бесплатна плана подршке: „мега“ и „гига“. Аутоматски се надоградите на гига када додате податке о кредитној картици на свој рачун. Разлика између ова два је у томе што Бацкблазе смањује циљно време одзива са два радна дана на један.

Једна предност Бацкблазе Б2 је та што добијате подршку путем е-поште и за наплату и за техничке упите са бесплатним рачуном. Уз све нивое подршке добијате и приступ документацији производа, узорку кода и бази знања Бацкблазе.

Једине предности плаћене подршке су приступ већем броју људи, време одзива и телефонска подршка за највиши ниво.

ТераПета
Месечни трошак150 УСД400 долара
Време одзива< два радна сата< два радна сата
24/7 Телефонска подршкаНеда
Појединци са приступомДваПет

Проблем са Бацкблазе-ом је што не постоје опције за персонализованију подршку у погледу архитектонске подршке, управљања операцијама и подршке за алате трећих страна који користе Бацкблазе Б2.

За производна окружења ово је критични недостатак и снажан разлог да умјесто тога размислите о остале три услуге ако водите посао.

Четврте четврте мисли

Иако нам се свиђа чињеница да Б2 нуди бесплатну техничку подршку за бесплатну и телефонску подршку за свој најплаћенији план, у поређењу са остале три услуге, оно што добијете је прилично ријетко. Интернетски ресурси нису дубоки и прилагођени за подршку изградњи сложених производних окружења не нуде се.

Азуре, С3 и Гоогле Цлоуд сви нуде одређени степен техничког управљања налогом и консултација ако желите да платите.

Подршка за програмереПословна подршка
Азуре$ 29300 УСД
Амазон С3$ 29100 УСД
Гоогле Цлоуд150 УСДПочиње од 400 долара
Бацкблазе Б2150 УСД400 долара

Иако Гоогле Цлоуд нуди велике ресурсе, трошкови подршке су већи од Азуре или С3.

Између Азуре и С3, више волимо дизајн Азуре-овог портала за подршку. Међутим, уз С3 пословну подршку, добијате брже време преокрета, разговор у живо и телефонску подршку. Најближа подршка Азуреу је Твитер.

Побједник четвртог круга: Амазон С3

Пето коло: Безбедност

Током нашег петог и последњег круга испитујемо како наше четири представљене услуге шифрирају ваше податке.

Већина опција за складиштење у облаку нуди барем енкрипцију на страни сервера (ССЕ). То значи да добављач чува ваше податке пре него што их упише на диск. С вашим подацима заштићеним на серверу, свако ко се догоди да га прекрши, неће га моћи прочитати.

Неки сервиси за складиштење у облаку вам такође омогућавају да наведете кључеве за шифрирање података. То се назива шифровање на страни сервера са кључевима које обезбеђује корисник (ССЕ-Ц). У овом случају провајдер не зна кључ. То вам пружа већу сигурност, али ако изгубите кључ, провајдер не може да ресетује вашу лозинку. Значи, губите приступ свом садржају.

Алтернативно, можете ићи са системом управљања кључевима (КМС) ако га услуга нуди. Овим подешавањем ви и даље управљате кључевима, али се чувају у облаку за чување. КМС технологије помажу предузећима да контролишу приступ складишту и следе смернице за поштовање индустрије.

Азуре

Азуре подржава ССЕ који можете да поставите са портала Азуре.

Да бисте то учинили, једном у свом складишном налогу притисните дугме за шифровање у менију са леве стране. Ово вам омогућава да кликнете на дугме „омогућено“ у десном окну да бисте укључили шифровање. Ако напредујемо, све датотеке послате у облак Азуре биће шифроване.

Протокол шифровања који користи Азуре је АЕС-256, протокол који су препоручили амерички Национални институти за стандарде и технологију. Мицрософт кључеве за шифровање креира и чува.

Азуре још нема КМС који би вам омогућио креирање и управљање кључевима. Међутим, Мицрософт наводно ради на овој функцији.

Азуре подржава шифровање на страни клијента. Дакле, можете сами да шифрирате датотеке пре него што их пошаљете у облак. Ако користите ЦлоудБерри Бацкуп за управљање процесом преноса датотека, можете поставити протокол шифрирања (АЕС-128, АЕС-192 или АЕС-256) и лозинку из тог софтвера.

Амазон С3

Амазон С3 вам даје могућност да шифрирате страну вашег сервера података користећи или С3-управљани кључ (ССЕ-С3) или Амазон АВС КМС-управљани кључ (ССЕ-КМС).

Без обзира да ли користите ССЕ-С3 или ССЕ-КМС, ваши подаци ће бити шифровани АЕС-256.

Амазон такође дозвољава шифровање на страни клијента ако желите сами да пратите кључ за шифровање.

Ако користите ЦлоудБерри Бацкуп за слање података на Амазон С3, моћи ћете да одаберете начин шифровања током поступка подешавања (можете се вратити и изменити план резервних копија и касније).

Будући да Амазон С3 дозвољава шифрирање на страни клијента, можете рећи ЦлоудБерри Бацкуп-у да то уради за вас. Или можете одабрати ССЕ-С3 или ССЕ-КМС (мораћете да набавите и унесете свој КМС кључ ако идете са том опцијом) док креирате резервни план резервне копије ЦлоудБерри.

Гоогле Цлоуд

Било који садржај похрањен у Гоогле Цлоуду аутоматски се шифрује помоћу АЕС-256 и остаје такав док је у мировању. Свака се датотека распада на комаде и сваки дио има свој појединачни кључ за шифрирање.

Гоогле Цлоуд је једина услуга у овом прегледу која се подразумевано шифрира. Са другима морате укључити шифровање. Занимљиво је да са Гоогле Цлоуд-ом такође не можете искључити енкрипцију у мировању. То је рекло, вероватно не бисте желели.

Иако не морате да постављате шифровање са Гоогле Цлоуд-ом, услуга вам дозвољава да прилагодите приступ коришћен у одређеној мери.

Као и Амазон, представљене опције укључују систем управљања кључевима заснованим на облаку. Гоогле-ова верзија иде под називом „Цлоуд КМС.“ Међутим, иако је ова услуга доступна за већину Гоогле Цлоуд производа, интеграција складишта још увек није понуђена.

Но, док шири Цлоуд КМС алат није доступан, Гоогле Цлоуд и даље омогућава генерисање сопствених кључева за шифровање. Слаба страна је то што не можете радити ствари попут аутоматске ротације и уништавања кључева што вам омогућава добар КМС алат.

Алтернативно, Гоогле Цлоуд подржава шифровање на страни клијента. Дакле, креирање кључа за енкрипцијски кључ ЦлоудБерри Бацкуп поново је опција ако вам треба додатна приватност.

Бацкблазе Б2

Бацкблазе Б2 не шифрира ваше датотеке у мировању. То значи, остављено на миру, све што је тамо похрањено подложније је компромису у случају кршења података.

Дакле, да бисте осигурали датотеке, мораћете да их сами шифрирате пре него што их пошаљете у облак. Постоји много начина да се то постигне. Не морате користити ЦлоудБерри Бацкуп, али ми бисмо дефинитивно препоручили да се решимо решења пре него што извршимо било какве резервне копије.

Пето коло мисли

Без пружања сопственог решења за шифровање, Б2 је у овом кругу очит губитник. Остале три услуге нуде АЕС-256 енкрипцију.

Заиста, не постоји много тога што би их могло разликовати од тога. Све три олакшавају подешавање енкрипције у мировању. Гоогле Цлоуд можда прима мало кимања за вршење шифрирања према заданим поставкама, али то није велика предност све док пазите да то омогућите помоћу С3 и Азуре.

Дакле, ако треба одлука, овај круг се нагиње ка Амазону С3, који има потпуно реализовано КМС решење. Гоогле Цлоуд нуди један, али га још увек не може користити за складиштење у облаку. А Азуре-ов КМС је у међувремену очигледно још увек у пећници.

Побједник петог кола: Амазон С3

Последње мисли

Без обзира да ли развијате апликацију или водите неко предузеће, избор праве платформе за складиштење у облаку може вам помоћи да контролишете трошкове, побољшате могућности развоја, пружите подршку на високом нивоу и заштитите свој производ. Укратко, то може имати огроман утицај на успех вашег подухвата.

Доста смо покрили у овом мечу, али истина је да смо једва огребали површину онога што можете учинити са ове четири услуге складиштења у облаку. Иако имамо фаворита, наш избор неће бити најбољи избор за све.

Зато покушајте ове услуге. Сваки се може користити на пробној основи, а ако вам је потребан алат за брзо подизање и покретање, може и ЦлоудБерри Бацкуп.

За сада, ипак, препоручујемо вам да почнете са добрим погледом на Амазон С3. Иако су трошкови мало већи од онога што добијате од Азуре и Гоогле Цлоуд-а и много већи од Б2, С3 има најбољу подршку и најбоље подешавање безбедности од четворице и уско је победио у нашим брзинама.

Ако вам је стало само до смањења буџета и немате ништа против с временским кашњењима, шифровањем сопственог садржаја и подршке која можда не удовољава захтевима нивоа производње Б2 уштедеће вам пакет..

Мислиш да смо погрешили? Реците нам зашто у коментарима испод. Хвала за читање

Крајњи победник: Амазон С3

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me