Царбоните вс Бацкблазе вс ИДриве: Тражење најбоље услуге израде резервних копија

Кад је ЦрасхПлан сада ван потрошачке интернетске сигурносне копије, одлучивши се фокусирати на своје пословне клијенте и њихове дубоке џепове, на тржишту се одједном доминира банда од три: Царбоните, Бацкблазе и ИДриве. Свака од ове три услуге се из добрих разлога добро провела у он-лине резервацијским резервама на Цлоудвардс.нет-у. Међутим, нису сви добри разлози једнаки.


Пре него што се пријавите за претплату са било којим од њих, не само да се исплати знати шта добијате, већ и знате како оно што добијате у поређењу са оним што можда не добијате. Донеси?

Будући да се сви бавимо паметним изборима (током радног времена), одлучили смо да постоји само један начин да решимо питање које од ова три онлајн резервна решења заслужује најоштрију препоруку Цлоудвардс.нет-а.  

У основи, ми ћемо их пустити да то изведу.

Бест Онлине Бацкуп Сервицес 2020

Тхе Баттле: Царбоните вс Бацкблазе вс ИДриве

Време за борбу је овде Цлоудвардс.нет. Сваку од три истакнуте услуге стављаћемо на тест, једну за другом, гледајући пет кључних категорија у средишту било које добре услуге израде резервних копија: вредност, резервне функције, могућности опоравка, безбедност и подршка. Након сваког круга, укратко ћемо сумирати своје налазе и објавити победника рунде. Затим, када завршимо сваки круг, објединићемо то и објавити наш најбољи избор на основу изведених доказа.

Ако желите да сазнате више о томе шта треба потражити у добром мрежном алату за израду резервних копија, наш најбољи мрежни водич за резервне копије ће вам све заједно са препорукама поделити. Тамо ћете наћи Царбоните, Бацкблазе и ИДриве одлично представљене. Такође имамо посвећене прегледе сваке од ове три услуге ако желите детаљнији изглед:

  • Преглед карбонита
  • Бацкблазе преглед
  • ИДриве преглед

То је довољно преамбуле. Хајдемо до нереда.

Прво коло: Цена

Почећемо ствари лаганим: дно црта. Погледаћемо колико коштају ове три услуге, колико резервног простора на мрежи добијате и колико уређаја можете да направите резервне копије помоћу једне претплате.

Карбонит

Карбонит има три различита нивоа потрошачке цене и сваки вам даје неограничену резервну копију за један рачунар (ПЦ или Мац). Свака претплата се мора купити и платити годишње; нема опција за месец по месец. Можете уштедјети пет посто двогодишњом претплатом и десет посто трогодишњом претплатом, мада те уштеде изгледају прилично тако дуготрајно.  

С обзиром да вам сваки план даје неограничен простор за резервно копирање вашег тврдог диска, очигледно питање је зашто плаћати Плус или Приме план? Плус вам омогућава да правите резервне копије ваших спољних чврстих дискова и онолико колико желите. Такође додаје аутоматску резервну копију видео записа. Приме додаје услугу опоравка путем курирске службе, иако уз додатни трошак од 100 УСД годишње преко Царбоните Басиц-а, то заиста и не вреди с обзиром да услугу и даље можете да користите за накнаду од 99 УСД.

Царбоните такође има мобилне апликације за Андроид и иОС које се могу користити за приступање датотекама резервних датотека до облака. Царбоните Мобиле такође вам омогућава да направите резервне копије фотографија које снимите на свом мобилном телефону. Нису заштићени други телефонски подаци.

Бацкблазе

Као и Царбоните, Бацкблазе вам омогућава да направите сигурносну копију неограничених података за један рачунар. Међутим, он поједностављује поступак куповине нудећи само један план цена. Бацкблазе вам такође даје могућност плаћања претплате месечно у месец или годишње. Једногодишња претплата штеди вам 10 долара, док двогодишња претплата штеди 25 УСД.

Доступни су и ПЦ и Мац резервни клијенти. Иако је резервна копија можда ограничена на један рачунар, Бацкблазе можете правити резервне копије свих спољних чврстих дискова без додатних трошкова. Доступне су иОС и Андроид апликације, али само за приступ датотекама; не могу се користити за израду сигурносних копија било којих мобилних датотека, чак и фотографија.

Возим

ИДриве користи другачији приступ мамању купаца. Уместо да нуди неограничен резервни простор, компанија нуди резервне копије за неограничене уређаје. Клијенти су доступни за ПЦ и Мац, а скрипте су доступне и за сигурносну копију Линука. Укључена је и резервна копија спољног тврдог диска. Постоје и апликације за Андроид и иОС уређаје.

Донедавно, основни ИДриве план пружио вам је 1ТБ резервног простора за заштиту свих ваших уређаја. Сада добијате 2ТБ резервног простора. ИДриве такође није повећао своје цене заједно са издвајањем складишта.

За већину корисника 2ТБ резервне копије на мрежи треба бити доста простора за складиштење. Међутим, ако направите пуно фотографија високе разлучивости, имате велику колекцију филмова или сами креирате видео записе, можда ће вам требати више. За то ИДриве такође има план од 5ТБ по веома повољним ценама.

Месечне цене за месец, међутим, нису опција. Можете се пријавити за годину или две године радног стажа одједном.  

Већ прве године добијате ИДриве по сниженој цени. Након тога, цена се креће и до 69,95 УСД. Предност двогодишњег плана је да продужујете попуст.

О томе ћемо причати у наредном кругу, али претплата ИДриве такође укључује издвојено, али једнако распоређивање простора за синхронизацију, што га чини још бољим. Такође се спомиње да је првих неколико ГБ бесплатно, а за више информација о томе погледајте наш најбољи бесплатни чланак за складиштење у облаку.  

Прве рунде мисли

Између Царбоните-а, Бацкблазе-а и ИДриве-а, управо сада морамо рећи да карбонит нуди најмање вредности. Разлог за то је, једноставно, трошак. И Царбоните Басиц и Бацкблазе омогућавају да направите сигурносну копију неограничених података за један рачунар, али Бацкблазе вам омогућава да то урадите за 10 долара мање годишње. Такође, Бацкблазе има месечни план од 5 долара, а карбонит не. Поред тога, Царбоните Басиц не укључује резервне копије спољног диска.  

За нас се ово коло своди на то да ли желите неограничен простор за један уређај са Бацкблазе-ом или 2ТБ простора за неограничене уређаје са ИДриве-ом. За већину корисника подршка за један рачунар требало би да буде довољна, посебно имајући у виду да и Андроид (Гоогле Дриве) и иПхоне (иЦлоуд) нуде бесплатну заштиту датотека. Такође, када истекне почетни резервни попуст, плаћаћете 20 УСД више за ИДриве годишње него Бацкблазе.

Побједник првог круга: Бацкблазе

Друго коло: Карактеристике

У овом кругу погледаћемо које су карактеристике сваке услуге и колико су добро изведене. Уобичајене могућности сигурносног копирања на мрежи укључују ствари попут заказивања резервних копија, удаљеног приступа и верзија.   

Карбонит

У првом кругу смо споменули да Царбоните има десктоп клијенте за ПЦ и Мац. Десктоп клијент је оно што ћете користити за управљање резервним планом. Изнутра можете упутити Царбоните да изводи континуиране или планиране резервне копије. Предност континуираног прављења резервних копија је у томе што се датотеке праве сигурносном копијом како су промењене. То значи да ако вам се рачунар поквари подне, мања је вероватноћа да трајно изгубите било коју датотеку.

Заказане сигурносне копије су добре за спречавање процеса сигурносних копија да ометају ваш други рад. Царбоните клијент вам омогућава да одаберете време за покретање резервне копије или да одредите сате између којих се резервне копије неће покренути.

Резервно копирање карбонита ради без проблема захваљујући употреби инкременталних датотека на нивоу блока. То значи да се стварају сигурносне копије само нових датотека или измењених датотека, а заправо се преносе само делови (блокови) постојећих датотека који се мењају. Ово штеди вријеме и ширину појаса.

Царбоните такође подржава верзије, али само за Виндовс рачунаре. Барем се три претходне верзије било које датотеке чувају (под условом да их има много) неограничено. Поред тога, ако је доступна, чува се једна верзија сваке датотеке за сваких претходних седам дана, једна за сваку од претходне три недеље и једна за претходна два месеца.  

Бацкблазе

Као и Царбоните, Бацкблазе такође има клијенте за десктоп рачунаре и Мац који су од суштинског значаја за основни процес прављења резервних копија. Подразумевано, резервне копије раде у континуитету. Ако бисте радије заказали прављење резервних копија, то је опција која је доступна у клијенту. Можете рећи Бацкблазе-у када треба да покренете прављење резервних копија и када да се зауставите.

Међутим, препоручује се континуирано прављење сигурносних копија и не би требало превише утицати на ресурсе система. То је зато што Бацкблазе такође ради инкрементално, резервне копије на нивоу блока. У ствари, у разним тестовима брзине које смо спровели последњих година опћенито смо открили да Бацкблазе ради брже од Царбоните-а.

Једна од главних промашаја функције Бацкблазе-а је да, иако не садржи колико верзија датотека се задржава, задржава их само 30 дана. То чини Бацкблазе-ом лошим избором када је у питању заштита од нуклеарног софтвера.

Као што је већ поменуто, Бацкблазе такође има курирску службу опоравка. Морате да платите унапред за уређај, али Бацкблазе ће вам вратити новац након што га пошаљете назад. Можете се одлучити или за 128 ГБ флеш диск или за 4ТБ екстерни уређај. Ово је добар начин да убрзате опоравак ако имате пуно података.

Возим

ИДриве има можда најбољу подршку за платформу било ког потрошачког он-лине решења за резервне копије доступних данас. Покрили смо шта су то када смо разговарали о ценама. Оно што нисмо споменули је да мобилне апликације ИДриве-а, доступне за Андроид и иОС, нису само за приступ датотекама као што су Царбоните и Бацкблазе: обе мобилне апликације могу се користити за израду резервних копија контаката, медија и догађаја у календару. Андроид апликација такође може да прави резервне копије текстуалних порука, евиденција позива и података о апликацији.

ИДриве такође има један од најприлагодљивијих резервних планера који смо икада прегледали. Можете поставити време покретања резервне копије, поставити време искључивања резервних копија и одабрати који дани у седмици се покрећу. Такође можете да кажете ИДриве-у да ради сатне резервне копије.

Ако бисте радије да ИДриве стално израђујете резервне копије, то је такође опција. Из подешавања можете чак да одредите количину времена да сачекате пре прављења резервних копија измењених датотека. ИДриве такође копира датотеке по блоку и израђује сигурносне копије, баш као и Царбоните и Бацкблазе. Због тога би ствари требале несметано да се одвијају чак и уз стално укључено сигурносно копирање.

Поставке су такође тамо где ћете конфигурисати одличне опције обавештења ИДриве-а како би вас упозорили на резервне активности, као што су неуспех. Доступно је и много више поставки – у ствари превише, да би се покрило у овом простору.

Осим што ствара резервне копије датотека, ИДриве подржава и сигурносно копирање на основу слика. То је карактеристика коју је до недавно понудио и Царбоните Хоме, пре него што је повукао из збуњујућих разлога (компанија тврди да резервне копије засноване на слици нису тако јаке као сигурносне копије засноване на датотекама; то може бити тачно, али има доста други разлози за тражење резервне копије засноване на слици).

Што се верзије тиче, ИДриве одржава последњих десет верзија било које датотеке, без обзира на старост. Ово би требало бити довољно да вас заштити од већине грешака у промени датотека, корупције и напада рансомвареа.

ИДриве Екпресс је назив курирске службе ИДриве-а, која се за разлику од Царбоните-а и Бацкблазе-а може користити и за опоравак и за почетно прављење резервних копија. То је велика предност у корист ИДриве-а. Такође, ИДриве Екпресс је бесплатан једном годишње за кориснике ИДриве Персонал.  

Једна од најистакнутијих карактеристика ИДриве-а је да то није само резервна услуга. Такође се може користити за синхронизацију датотека, што је традиционално способност повезана са складиштењем у облаку. Уместо да уравнотежите свој 2ТБ од 5ТБ простора између резервне копије и синхронизације, ИДриве вам заправо даје засебну поделу за смештај за сваки.

Два круга мисли

У овом кругу заиста нема много простора за расправу. Због чињенице да нуди резервне копије смартфона и синхронизацију уређаја, ИДриве излази на врх. ИДриве такође има боље опције заказивања и обавештавања, а ИДриве Екпресс је велика предност када је у питању та иницијална израда резервних копија, која преко интернета може потрајати недељама.

Иако волимо многе карактеристике ИДриве-а, све то долази по цени: сложеност. Међутим, то ће се одиграти у наредном кругу, када разговарамо о лакоћи коришћења.  

Побједник другог кола: ИДриве

Треће коло: Једноставност употребе

Проблем са постављањем резервног плана рачунара је у томе што је то, историјски гледано, било болно радити. Прелазак са спољних погона на облак ствари је мало олакшао, мада неки сервиси и даље отежавају процес. Током овог круга погледаћемо корисничко искуство и шта Царбоните, Бацкблазе и ИДриве чине да корисницима олакшају живот.

Карбонит

Карбонит користи предност чињенице да је неограничен добављач резервних копија како би искуство сигурносног копирања учинио релативно неприметним. То се чини сигурносном копијом према врсти датотеке а не локацији датотеке.

Након што преузмете клијент, скенират ће ваш чврсти диск и аутоматски направити сигурносне копије датотека. Овај процес укључује најчешће врсте датотека, укључујући документе, видео снимке, фотографије, музику и е-пошту. У ствари, нису у ствари укључене системске и привремене датотеке.

Не стављајући ознаке на мапе и датотеке које желите да направите резервне копије, Царбоните вам штеди драгоцено време. Приступ такође помаже да се осигура да не изгубите ниједну датотеку. Ако желите бити изузетно опрезни, Царбоните такође може обојати датотеке кодова у вашем датотечном систему како би вас обавестио о њиховом стању резервних копија.

На икони траке Царбоните такође можете брзо да проверите стање резервне копије и потражите резервне датотеке. И Царбоните веб и мобилни доживљаји такође су прикладни за провјеру статуса сигурносних копија и приступ похрањеним датотекама.

Заиста је врло мало негативних ствари на које можемо указати када је у питању лакоћа употребе карбонита. У ствари, вероватно бисмо га сматрали савршеним дизајном, ако не за…

Бацкблазе

Бацкблазе користи исти приступ као и Царбоните у једноставном прављењу резервних копија датотека за које клијент сматра да би требали бити заштићени. Међутим, читав процес се чини још једноставнијим захваљујући клијенту који одише минимализмом.

Много интернетских сервиса израде сигурносних копија користи сет сет-анд Форготтен; ниједан не схвата сасвим тачно као Бацкблазе. Током инсталације клијента скенират ће ваш чврсти диск како би направило сигурносну копију и вратио извјештај. Само притисните “у реду” и процес ће почети.

Његова једноставност треба да се допадне сваком кориснику који жели да заштити свој рачунар, али не жели превише да размишља о њему. Постоји неколико подешавања са којима можете да играте ако желите, укључујући опције за додавање изузетака из мапе и датотеке, али у супротном нема много тога да се уради.

Део онога што клијенту изгледа тако једноставно је то да се сви процеси враћања за Бацкблазе покрећу кроз веб сучеље. Међутим, иако је мало сложенији од десктоп клијента, веб искуство је такође добро урађено. Картице за навигацију налазе се на левој страни где очекујете да буду, а укључују картицу „преглед“ да бисте проверили стање вашег налога и картицу „прегледај / обнови“ за приступ датотекама.

Возим

Стварање копије са ИДриве-ом није баш тешко, али је сигурно компликованије од приступа и заборави који су предузели Царбоните и Бацкблазе. Разлог за то је што сте ограничени на 2ТБ резервног простора. Без неограничене резервне копије, ИДриве не може једноставно направити резервну копију сваке појединачне датотеке на основу екстензије.

Уместо тога, клијент ИДриве израђује резервне копије датотека на основу локације у вашем датотечном систему. Након што инсталирате клијент, он аутоматски означи неколико директоријума који су обично заштићени, али то је то. Потребно је да прођете кроз свој систем датотека и означите мапе и датотеке за резервне копије. Поврх тога, датотеке је врло лако занемарити.

Као што је споменуто у кругу функција, ИДриве такође има доста поставки за играње. Иако ово може бити одлично за прилагођавање, то такође отежава употребу ИДриве-а.

Интернет искуство ИДриве много је мање компликовано и у ствари има неколико корисних приказа за лако праћење дељеног садржаја и приступање сигурносним копијама повезаним са различитим уређајима.

Мобилно искуство је такође примамљиво једноставно, што помаже да се искористе могућности ИДриве мобилног копирања.

Три округле мисли

ИДриве је био бежи победник у другом колу, карактеристике, али у трећем колу ставља далеку трећину. И Царбоните и Бацкблазе имају велику предност што су неограничени пружаоци сигурносних копија да би корисничко искуство било изузетно једноставно. Међутим, Бацкблазе успева то боље. Бацкблазе клијент је тако једноставан за употребу, а поступак чини забавним, што је чудно рећи о интернетској копији.

Побједник трећег кола: Бацкблазе

Четврто коло: Безбедност

Сигурност у облаку је врућа тема од средине 90-их, с добрим разлогом: поверење некоме да штити ваш садржај велика је ствар, посебно када тај садржај укључује финансијске документе, интелектуалну својину и секси фотографије. Тако ћемо током овог круга испитати колико добро наше истакнуте услуге чувају ваше датотеке заштићене.

Карбонит  

Карбонит шифрира ваше датотеке и у мировању и у транзиту користећи АЕС протокол. Ово је протокол који већина Цлоуд услуга користи и онај који препоручује амерички Национални институт за стандарде и технологију (НИСТ).

Генерално, ниво АЕС-а који користи карбонит је 128-битни. Међутим, карбонит вам такође омогућава да укључите приватну енкрипцију и да, уз ту функцију, прелази на 256-битни АЕС.

Приватно шифровање значи да само ви имате приступ кључу за шифровање ваших датотека, пружајући предност која се понекад назива и енкрипција са нултим знањем. Нагла је да нико на Царбоните-у не може створити читљиве копије ваших датотека и владини програми за надзор, попут НСА-иног ПРИСМ пројекта, одсечени су од ваших података. Лоша страна је да ако заборавите лозинку, Царбоните не може да је ресетује уместо вас и изгубит ћете приступ резервној копији.

Карбонит вам омогућава и да омогућите двофакторску аутентификацију (2ФА), што значи да ће вам бити потребан посебан код поред ваших уобичајених корисничких акредитива приликом приступа резервној копији са непознатог уређаја. Предност 2ФА је та што чак и ако неко украде или хакује лозинку вашег налога, неће моћи да приступи вашим подацима а да такође није украо рачунар или мобилни уређај.

Бацкблазе

Бацкблазе такође шифрира податке сачуване на својим серверима помоћу АЕС-а. Степен шифровања који се користи је 128-битни. Подаци су такође обезбеђени у транзиту.

Бацкблазе вам такође омогућава да укључите приватну енкрипцију како бисте то искористили без икаквих сазнања ако сте забринути због кршења података, лоших радника или шпијуна који просију кроз ваше личне датотеке. Међутим, не прелази се на 256-битну енкрипцију, као што је то случај са Царбоните-ом када је омогућено.

Препоручујемо да искористите ову функцију, али будите сигурни и чувајте лозинку негде на сигурном. Постоји неколико одличних опција за складиштење у облаку за лозинке које би требале урадити трик.

Бацкблазе вам такође омогућава да омогућите двофакторску аутентификацију како бисте заштитили резервну копију од хаковања лозинком. Можете да одлучите да примите свој безбедносни код када се пријављујете са непознатих уређаја путем мобилног уређаја или Гоогле Аутентификатора.

Као бонус, Бацкблазе има функцију локације за проналажење вашег преносног рачунара у случају да је изгубљен или украден.

Возим

ИДриве шифрира све датотеке похрањене у својим подацима помоћу 256-битног АЕС-а, што му даје јачи задани протокол шифрирања од Царбоните-а или Бацкблазе-а. Међутим, иако 128-битни АЕС није тако јак као 256-битни АЕС, проћи ће процијењено неколико милијарди година. Разлика је у овом тренутку више маркетиншки бонус него било шта друго. Десет година од сада можда ћемо отпевати другачију мелодију.

ИДриве подржава опционалну приватну енкрипцију, чинећи је заштитном функцијом коју заједничке су све три услуге.

То је све добро и добро, али ИДриве не нуди опцију за двофакторну аутентификацију и то је проблем. Иако би 256-битни кључ за шифровање могао пробити неизрециво много времена, слаба лозинка неће бити. Без двофакторске аутентификације, свако ко добије вашу лозинку моћи ће неометано приступити вашим подацима.

Међутим, ценимо чињеницу да ИДриве омогућава искључење синхронизованих уређаја. Помоћу те функције, ако неко украде ваш рачунар или мобилни телефон, можете бар да одсечете приступ датотекама.

Четврте четврте мисли

Свиђа нам се што вам ове три услуге пружају могућност приватног шифрирања. Ако се осећате нелагодно због чувања личних датотека у облаку, то би вам требало умирити. Ако је омогућена приватна енкрипција, нико неће моћи да дешифрује ваше датотеке без ваше лозинке, која се не чува нигде где не желите да буде.

Имајући то у виду, с обзиром на то да се лозинке могу украсти или грубо искористити с пуно више лакоће него кључ за дешифрирање, додавање двофакторске провјере идентитета је једнако важно. Због недостатка ове сигурносне карактеристике ИДриве-а то не узима у обзир за овај круг.

Избор између Царбоните-а и Бацкблазе-а није лак с обзиром на то да оба нуде прилично сличне безбедносне поставке. Свиђа нам се чињеница да вам Бацкблазе пружа услугу локације уређаја, али постоје и боље, наменске опције за ту ствар, попут Преи-а.

Заправо, једино на шта можемо указати је чињеница да је са укљученом двофакторском аутентификацијом карбонит повећао ниво енкрипције са 128-битног на 256-битни АЕС. Чињеница да Бацкблазе користи 128-битни АЕС заправо није проблем … али мрзимо везе.  

Побједник четвртог круга: Царбоните

Пето коло: Подршка

Тешку корисничку подршку тешко је пронаћи, посебно када је реч о облачним технологијама за потрошаче. Пословни корисници добијају све погодности, баш као и у авионима. Међутим, то не значи да добре мреже подршке нису тамо. Царбоните, Бацкблазе и ИДриве су три најбоља, додајући дугачку листу разлога због којих их заиста волимо због опоравка од катастрофе. Који ипак нуди најбољу подршку? Хајде да сазнамо.

Карбонит

Царбоните је освојио неколико награда за своју мрежу подршке за кориснике, која пре свега зависи од његове снажне, америчке телефонске подршке.

Телефонска подршка нуди се седам дана у недељи, од 8:30 х .. до 21:00 ЕСТ. Иако бисмо волели да имамо подршку 24 сата на сат, сати су и даље веома добри, посебно зато што толико мрежних резервних сервиса уопште не нуди телефонску подршку..  

Царбоните пружа и подршку 24/7 путем е-поште такође. Ми смо тестирали ову мрежу састављајући наш најновији преглед карбонита и обично смо добили одговор путем е-поште у року од шест сати.

Царбоните не нуди подршку за ћаскање уживо То је непријатно за оне који мрзе да се баве проблемима телефоном. Опет, ћаскање је функција коју многе резервне услуге не нуде, али у овом случају укључује и карбонит.

За оне који то воле сами, карбонит има пристојан центар знања. Можете да пронађете упутства, често постављана питања и чланке за решавање проблема, центар за подршку укључује опцију претраге како бисте брже пронашли садржај.

Бацкблазе

За разлику од Царбоните-а, Бацкблазе заправо нуди подршку за цхат уживо и прилично је добра. Нажалост, часови за ћаскање су такође веома ограничени: од понедељка до петка, од 9х до 17х. ПСТ. Представници подршке за ћаскање такође очигледно узимају сат времена за ручак јер није доступан између поднева и 13:00.

Бацкблазе не нуди било који облик телефонске подршке за кућне кориснике. Пожељни начин техничке подршке је путем е-маила. На срећу, подршка путем е-поште је одлична. Техничари раде 24/7, а Бацкблазе гарантује одговор у року од 24 сата. Током наше последње Бацкблазе рецензије, добили смо одговоре подршке на наша питања у року од два сата.

Бацкблазе центар за подршку такође је врло добар, са наменским категоријама за ствари као што су инсталација, решавање проблема, прављење резервних копија и често постављана питања. Такође се може претраживати.

Возим

ИДриве погађа трифецта подршке: пружа подршку путем телефона, четова и е-поште. Телефонска подршка доступна је од 18:00 до 18:00. ПСТ током радног дана, али, импресивно, разговор уживо је доступан 24/7.

Још боље, представници подршке за цхат брзи су одговор и врло су корисни. Иако се чини да је подршка бар делимично препуштена Индији, нисмо имали никаквих проблема са комуникацијом када смо током најновијег прегледа тестирали подршку компаније ИДриве..

Подршка путем е-поште је такође врло добра, али није посебно потребна када је 24/7 ливе цхат опција.

Поред одличне директне подршке, ИДриве има одличан центар за подршку мноштва младих. Тамо можете пронаћи често постављана питања (ФАК), водиче, па чак и видео туториал.

Пето коло мисли

Све три услуге могу пружити бољу подршку од просека у поређењу са већином резервних провајдера, али по нашем мишљењу, његов ИДриве уместо карбонита који би требало да донесе награде. То је једина од три врсте која пружа и телефонску подршку и ливе цхат, а чињеница да је ливе цхат доступан читаво време је огромна предност.

Побједник петог кола: ИДриве

Коначна пресуда

Не можете погријешити ни с једном од ове три услуге. Међутим, према нашем мишљењу, један од њих је удаљени трећи за остала два.

Карбонит је у већини начина решење за опоравак од катастрофе. Израда сигурносних копија је релативно безболна и пружа кључне сигурносне опције попут приватне енкрипције и двофакторске провјере идентитета. Такође ће чињеница да он обезбеђује неограничен резервни простор за рачунар привући много људи.

Проблем је што Бацкблазе такође обезбеђује неограничену резервну копију, приватну енкрипцију и двофакторну аутентификацију, а истовремено је лакши за употребу и јефтинији од Царбоните-а. У ствари, ако желите да имате резервну копију спољног хард диска, годишња претплата на Царбоните коштат ће вас готово 40 посто више од годишње претплате на Бацкблазе.  

С обзиром на те чињенице, тешко је не разумети тренутно тржиште резервних копија потрошача као крајњу трку с два коња између Бацкблазе-а и ИДриве-а.

Када говоримо о ИДриве-у, иако он не пружа неограничену резервну копију као што је Царбоните или Бацкблазе до, он пружа резервне копије за неограничене уређаје. Његов 2ТБ план требао би бити довољан за већину корисника и само почетно кошта 12 УСД годишње него Бацкблазе (прије него што скочите на 69,99 УСД након 12 или 24 мјесеца, овисно о опцији претплате с којом започнете).

Свиђа нам се чињеница да је ИДриве препун толико сјајних функција, укључујући сигурносно копирање смартфона и његову бесплатну ИДриве Екпресс услугу. Неки ће корисници такође воле да користе практични приступ кориштењу ИДриве-а, укључујући његове напредне опције заказивања.

Међутим, већина корисника вероватно неће. Иако немамо чврстих доказа који би то подржали, анегдотски, схватили смо да је велики разлог што се многи уопште не баве сигурносним копијама рачунара тај што цео процес изгледа као више проблема него што вреди. ИДриве не мења ту перцепцију. Међутим, ако су ти исти људи пробали Бацкблазе, сумњамо да ће доћи да погледају резервну копију на мрежи у много повољнијем светлу.

Крајњи победник: Бацкблазе (јер је јефтин и лаган)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me