Pregled zbirke podatkov – posodobljeno 2020

Pregled zbirke podatkov

Čeprav ponuja neomejeno varnostno kopijo, Data Deposit Box izstopa v vseh drugih vidikih. Najbolje poglejte drugje.


Najboljše spletne varnostne kopije

Poslovna rešitev za varnostno kopiranje Podatkovna zbirka privlači zahvaljujoč dejstvu, da je za naročanje neomejenih naprav, vključno z računalniki, pametnimi telefoni in strežniki, mogoče uporabiti eno naročnino. Vendar pa storitev ni ravno tako dostopna kot nekatere druge možnosti v naši spletni knjižnici za pregledovanje varnostnih kopij.

To je, kot se izkaže, le eden od mnogih razlogov, da pogledamo drugam. Med tem pregledom zbirke podatkov vas bomo seznanili s storitvijo, o kateri nismo porabili veliko časa za pisanje tukaj na Cloudwards.net in z dobrim razlogom, kot se izkaže. Zmedeno uporabniško izkušnjo in omejene funkcije varnostnega kopiranja, obnavljanja in varnosti so vse proti.

Če še vedno čutite željo, da bi po tem, ko bomo končali, dobili priložnost, da izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico, preden se naročite na storitev, da se prepričate..

Če menite, da je bolje iskati drugje, ima naša najboljša spletna varnostna kopija za podjetja veliko boljših možnosti. Za domače varnostne rešitve, ne pa poslovne, si oglejte naš splošni najboljši spletni vodič za varnostne kopije.

Nadomestne zbirke podatkov

Moči & Slabosti

Lastnosti

Podatkovno okno omogoča spletno varnostno kopiranje, namenjeno predvsem malim in srednjim podjetjem. Podpora za napravo je ena izmed privlačnih storitev, saj lahko z eno naročnino varnostno kopirate računalnike, mobilne naprave in strežnike..

Podprti računalniški operacijski sistemi vključujejo Windows in MacOS, ne pa tudi Linuxa, zato si oglejte našo najboljšo spletno varnostno kopijo za vodnik za Linux, če je to prednostna naloga. Aplikacije za pametne telefone so na voljo za Android in iOS. Na voljo je varnostna kopija datotečnega strežnika za Windows.

Podprt je tudi zunanji trdi disk in podpora za NAS, čeprav zaradi nekaterih težav z enostavno uporabo med drugim zagotovo ne uvrščamo Data Deposit Box med najboljše spletne varnostne kopije za NAS-jeve možnosti.  

Podatkovna zbirka prav tako ni sposobna varnostno kopirati slike na disku, samo varnostno kopijo glede na vrsto datoteke. Na voljo imamo pregled najboljših varnostnih kopij na podlagi slik, če je to potrebno. Za to opravilo še posebej priporočamo varnostno kopijo CloudBerry (preberite naš pregled Cloudberry Backup).

Všeč nam je, da zbirka podatkov ponuja prilagodljivo različico datotek, v kateri so shranjene pretekle kopije datotek, ki jih lahko vrnete v primeru nenamernih sprememb ali poškodb datotek, vključno s tistimi, ki jih povzroči zlonamerna programska oprema.

Na isti plošči z nastavitvami lahko tudi varnostno kopirate, da zmanjšate vpliv na sistemske vire.

Na splošno so funkcije, ki jih ponuja Data Deposit Box, mešanica. Največja težava pri storitvi, ki smo jo ugotovili, je, da ne uporablja odjemalca namizja za upravljanje procesov varnostnega kopiranja. To vprašanje bomo obravnavali več, ko bomo v nadaljevanju razpravljali o enostavnosti uporabe.

Cenitev

Naročniški načrti za Data Deposit Box so sestavljeni okoli niza stopenj možnosti, ki se začnejo pri 60 GB in sežejo do 1 TB. Če potrebujete več kot 1TB, se lahko za pogoje obrnete na prodajo.

Plačila so mesečna na mesec, kar pomeni, da lahko prekličete kadarkoli želite. Pri podpisu dolgoročne prijave ni popustov, kakršnih dobite pri mnogih drugih spletnih varnostnih storitvah.

Tudi cene so višje od večine drugih ponudnikov. Na primer, s programom CrashPlan (preberite naš pregled CrashPlan) lahko za en poslovni računalnik dobite neomejeno varnostno kopijo za samo 10 USD na mesec.

Res je, morate upoštevati, da se Data Deposit Box lahko uporablja za varnostno kopiranje neomejenih računalnikov in strežnikov ter mobilnih naprav. Zaradi tega je IDrive (preberite naš pregled IDrive for Business) boljša primerjava, storitev, ki vam omogoča varnostno kopiranje neomejenih naprav in cen 1,25TB za približno 50 USD na mesec.

Pomeni, da zbirka podatkov še vedno ne izgleda posebej poceni. Preden se dogovorite za Data Deposit Box kot rezervno rešitev, vsekakor izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico in ugotovite, ali res ustreza vašim potrebam.

Enostavnost uporabe

Prijava v zbirko podatkov traja le nekaj minut, nato pa boste morali prenesti namizni odjemalec.

Vendar se postopek ustvarjanja varnostnega načrta in poznejše obnovitve datotek v celoti izvaja prek spletnega vmesnika. To je v nasprotju z normo, ki ji danes sledi večina spletnih orodij za varnostno kopiranje.

Čeprav ne uporabljamo spletnega grafičnega uporabniškega vmesnika prek namiznega vmesnika, se dizajn zdi staromoden z majhno pisavo in slabo izkorišča razpoložljivi prostor. Zaradi tega je sprva težko dobiti ležaje.

Preklapljanje med zavihki v brskalniškem orodju je povzročilo tudi daljše čase nalaganja, kot smo pričakovali, težava, ki ne obstaja pri namiznem vmesniku.  

Ne da bi se kopičili, toda prav tako nam ni bilo všeč dejstvo, da je zbirka podatkov takoj začela varnostno kopirati računalnik brez poziva. Medtem ko dolgo občudujejo Backblazejev pristop za pozabo, ta storitev vsaj pove, kaj bo naredil, preden začne to storiti, medtem ko s poljem za shranjevanje podatkov nismo razumeli, kaj je bilo varnostno kopirano.   

Rezerva & Obnovi

Kot smo že omenili, Data Deposit Box takoj začne z varnostnim kopiranjem vašega trdega diska po namestitvi namiznega odjemalca. Ta postopek se upravlja prek brskalnika, če pa zaprete brskalnik, bo nadaljeval z varnostnim kopiranjem v ozadju.

Za takojšnjo varnostno kopijo so vključene mape za namizje ter podmape dokumentov in slik v uporabniški mapi. Seveda lahko to spremenite, če želite, odštevanje in dodajanje map ter celo označevanje določenih datotek za varnostno kopiranje.

Pojdite na zavihek »Nastavitve« in kliknite »Izbira varnostnih kopij«, da vidite in spremenite varnostni načrt.

Varnostno kopiranje se privzeto izvaja neprekinjeno, kar vam nudi najboljšo mero zaščite. Vendar večina spletnih orodij za varnostno kopiranje omogoča tudi ustvarjanje načrtovanih varnostnih kopij; Podatkovna zbirka ne.

Na drugi strani pa obstaja možnost blokiranja, kjer lahko razporedite časovne bloke, v katerih hrbet ne teče. To ni tako dobro kot urnik, vendar skoraj.

Datoteke lahko obnovite s klikom na gumb »obnovi« v spletnem grafičnem vmesniku. Pri izbiri datotek lahko navedete pretekli datum varnostne kopije za obnovitev prejšnjih različic datotek.

Ko izberete datoteko, kliknite »gumb za prenos«. Nimate izbire za obnovitev datotek na prvotno lokacijo. Namesto tega bo zbirka podatkov za vas pripravila datoteko .zip.

Na splošno nismo bili navdušeni nad postopkom varnostne kopije in obnovitve. Ni niti približno tako prožen in bogat kot nekatere druge storitve, ki so na voljo, ne glede na to, ali gre za vrhunsko rešitev, kot je Acronis Backup (preberite naš pregled Acronis Backup) ali proračun, ki je primeren za proračun, kot je CrashPlan (preberite naš pregled CrashPlan).

Hitrost

Hitrost je eno od področij, kjer se zbirka podatkov ne moti. Storitev smo preizkusili s preskusno mapo 1 GB, enako kot smo jo uporabili za merjenje njene konkurence.

Tu so številke:

Hranilnik podatkov SpeedTest One: Test dva: povprečje:
Naloži:01:10:0001:30:0001:20:00
Prenesi:00:16:0000:16:0000:16:00

Naši testi so bili izvedeni prek omrežja WiFi s hitrostjo prenosa 25 Mbps in hitrostmi nalaganja 10 Mbps, naša testna lokacija pa je bila v jugovzhodni Aziji. Pričakujete boljše rezultate, če boste bližje podatkovnemu centru Data Deposit Box, ki je v Kanadi in imate boljšo internetno povezavo.

Vendar pa tudi z naše oddaljene lokacije časi niso slabi. Nekateri natečaji, na primer Carbonite, so potrebovali več ur za nalaganje iste vsebine.

Čeprav lahko upravičeno pričakujete, da bo prenos datotek 1 GB trajal približno 15 do 20 minut, pa to ni običajno pri spletnih orodjih za varnostno kopiranje, razen če delate z naprednejšo infrastrukturo, kot sta Amazon S3 ali Acronis Backup (preberite naš Acronis Rezervni pregled).   

Varnost

Orodje Data Deposit Box ne razkriva veliko o njegovi varnostni namestitvi v spletu, kar je ponavadi slab znak. Povezali smo se s podporo, da bi ugotovili, da so datoteke v resnici šifrirane, preden zapustijo računalnik in ostanejo šifrirane do obnovitve, kar pomeni, da je šifriranje od konca do konca.

Uporabljena raven šifriranja je 448-bitna Blowfish. Čeprav je manj pogost kot AES, bi morale datoteke še vedno biti varne.  

Vendar ni možnosti za zasebno šifriranje, kakršno boste našli pri najbolj uglednih spletnih varnostnih storitvah danes. To pomeni, da Data Deposit Box upravlja vaš šifrirni ključ in lahko kadar koli dešifrira vaše datoteke.

Prav tako ni možnosti za dvofaktorsko preverjanje pristnosti s podatkovnim poljem, tako kot pri IDrive, Backblaze in mnogih drugih spletnih varnostnih storitvah.

Tudi polje Data Data Box ne vsebuje podrobnosti o tem, kakšne korake je potrebno za zaščito svojih podatkovnih centrov pred navideznimi napadi, prestopniki in naravnimi nesrečami. Glede na to bi naredili previdnost in domnevali, da ni zelo varna.

Podpora

Podatkovna zbirka ponuja podporo prek telefona in e-pošte. Odpravili smo nekaj e-poštnih sporočil, da smo preizkusili učinkovitost podpornega omrežja. Čeprav smo bili z veseljem prejeti odgovore v delovnem dnevu, odgovori, ki smo jih dobili, niso v celoti odgovorili na zastavljena vprašanja.

Na primer, povprašali smo podrobnosti o uporabljenem šifrirnem protokolu in o tem, ali je zaseben, in nam le sporočili, da so datoteke v resnici šifrirane, brez kakršnih koli drugih podrobnosti, ki smo jih zahtevali.

Medtem ko ima zbirka podatkov tudi spletno bazo znanja, smo ugotovili, da je večina odgovorov na vprašanja, ki jih nismo našli. To je vključevalo vprašanja o šifriranju in različici.  

Na spletnem mestu za podporo je nekaj lepo videti video vaje, vendar vam bodo pomagali le pri najbolj osnovnih vprašanjih.  

Končne misli

Zaključno je, da poleg uglednih hitrosti prenosa v primerjavi s konkurenco ni veliko rad tudi o zbirki podatkov. Uporabniška izkušnja še posebej čuti kot nered. Spletni grafični vmesnik je počasen, pisava je težko berljiva in nima toliko možnosti, kot jih boste našli pri sodobnejših spletnih varnostnih rešitvah, kot je CloudBerry Backup.

Na primer, ne morete obnoviti datotek na njihovo prvotno lokacijo, naložite lahko le zip datoteko. In brez možnosti za zasebno šifriranje ali dvofaktorsko preverjanje pristnosti se zbirka podatkov preprosto ne zdi varna.

Bolje si boste ogledali nekatere druge rešitve v našem najboljšem spletnem varnostnem kopiranju za poslovni vodič. Medtem ko v resnici ni nobene storitve, ki bi prekašala vse ostale, lahko naredite pošteno malo boljše od zbirke podatkov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me