Pregled varnostnih kopij za domači oblak Zoolz – posodobljeno 2020

Pregled varnostnih kopij za Zoolz domači oblak

Zoolz Home Cloud Backup je enostavna spletna rešitev za varnostno kopiranje, ki ima Amazon Glacier kot nadomestno okolje. Na splošno je precej dober, vendar nima načrtov za mobilne naprave in čudno kožo s svojimi življenjskimi načrti. Za podrobnosti preberite celoten pregled Zoolza.


Drsnik1

Drsnik2

Drsnik3

Drsnik4

Prejšnja

Naslednji

Zoolz Home Cloud Backup je storitev za varnostno kopiranje, ki je enostavna za uporabo, ki vam omogoča velik nadzor nad datotekami, pa tudi odlično varnost, zasebnost in storitev za stranke. Za ceno dobite tudi precej prostora za shranjevanje, čeprav je večina “hladna”. Če se vam zdi to zanimiv paket, preberite naš pregled Zoolz, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti.

To niso vse dobre novice, saj so tudi nekatere pomembne slabosti. Ni mobilnih aplikacij Zoolz, pa tudi ni možnosti za ustvarjanje slike celotnega diska. 

Tudi shemo cen je težko razbrati, saj na spletnih straneh Zoolza obstaja več različnih strani, ki prikazujejo povsem drugačne načrte. Ker je večina shranjevanja v oblaku “hladna”, v večini primerov datotek ne morete takoj obnoviti s strežnikov.

Če se vam te slabosti zvenijo kot ponudniki preusmeritev, si lahko ogledate naš seznam najboljših spletnih varnostnih kopij za druge možnosti.

Moči & Slabosti

Alternativa za Zoolz Home Cloud Backup

Lastnosti

Medtem ko se nekatere varnostne storitve odločajo za pakiranje odjemalca, polnega funkcij, od povezav do družbenih medijev do običajnega shranjevanja v oblaku, se Zoolz namesto tega osredotoča na zagotavljanje dobro delujoče, a osnovne varnostne rešitve brez preveč naprednih funkcij, o katerih bi lahko govorili.

Osrednji steber Zoolza je njegov dvojni oblačni pristop do varnostnih kopij, ki uporablja tako redno kot hladilno shranjevanje. 

Podobno kot Amazon Glacier, hladilnica omogoča, da Zoolz ponuja razmeroma poceni skladiščni prostor, ki je pod določenimi omejitvami. Najpomembneje je, da vse, kar postavite v hladilnico, ne bo takoj dostopno. Ko zaženete obnovitveni prenos iz hladilnika, morate počakati od tri do 12 ur, preden se lahko začne prenos.

Zoolz-Cold-Storage-Restore

Čeprav je to precejšnja omejitev, ni največja stvar, če potrebujete vse varnostne kopije datotek, ki jih redko uporabljate, na primer stare fotografije in redko uporabljeni dokumenti. Poleg tega vam bo veliko rešitev za shranjevanje hladilnika – na primer Amazon Glacier – zaračunalo denar za vsako obnovitev, kar Zoolz počne brezplačno.

Zoolz-Cold-Primerjava

Kar zadeva vrste naprav, lahko Zoolz uporabite za varnostno kopiranje strežnikov in računalnikov, ne pa tudi mobilnih naprav. Na voljo je tudi možnost hibridne varnostne kopije, ki omogoča shranjevanje datotek hkrati v oblaku in na lokalni cilj.

O teh funkcijah bomo podrobneje govorili v razdelku »Varnostno kopiranje in obnova datotek« v nadaljevanju pregleda ter o storitvi za obnovitev datotek, ki ga ponuja Zoolz.

Na žalost ni možnosti za slikanje diskov, kar pomeni, da ne morete klonirati celotnega sistema. To je funkcija, ki jo lahko dobite z veliko drugimi varnostnimi rešitvami, na primer IDrive ali CloudBerry, tako da, če je to funkcija, ki jo potrebujete, lahko namesto tega preverite te storitve.

Različica Zoolz

Različica je ena izmed večjih prednosti Zoolza, saj lahko natančno izberete, koliko prejšnjih različic datotek želite obdržati, in koliko časa morajo izbrisane datoteke ostati v arhivu. Zoolz v zvezi s tem ni nobenih omejitev, zato se lahko odločite, da boste za vedno obdržali neomejeno število preteklih različic datotek in se obdržali na izbrisane, če želite.

Nastavitve za Zoolz-različice

Zunaj same varnostne kopije ne moremo veliko povedati o Zoolzovih funkcijah. Vendar lahko datoteke, ki ste jih naložili na njegove strežnike prek spletnega odjemalca, delite po e-pošti ali po povezavi po meri.

Zoolz-Share

Na žalost ni aplikacije Zoolz za Android ali iOS, kar pomeni, da storitve ne morete uporabljati za varnostno kopiranje svojih mobilnih naprav, niti ne morete dostopati do varnostnih kopij datotek, ne da bi šli skozi odjemalca brskalnika. 

Vsaj vsaj mobilne aplikacije za dostop do datotek ponujajo večino drugih storitev za varnostno kopiranje (na primer Degoo ali Backblaze), tudi če ne morejo sami varnostno kopirati mobilne naprave, na primer IDrive.

Pregled funkcij Zoolz Home

Zoolz logotip za varnostno kopijo domačega oblakawww.zoolz.com

Začne od 416 dolarjev mesečno za 1000 načrtov GBA

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
Neomejeno

Cenitev

Čeprav zunaj zagotovo ni najcenejša možnost, Zoolz ponuja vse veliko prostora za shranjevanje za vse svoje načrte z le malo razlike med njimi v lastnostih. Glede na to je iskanje samih načrtov zmedeno, saj ni enotne strani s cenami.

Prva dva načrta za domače uporabnike, ki jih Zoolz ponuja, sta družinski načrt in načrt težkih, ki omogočata pet uporabnikom. 

Edina razlika med obema načrtoma v smislu funkcij je, da lahko družinski računi varnostno kopirajo tri zunanje / omrežne pogone, medtem ko težki računi v zvezi s tem nimajo omejitev. Noben načrt ne omogoča plačevanja na mesec, kar pomeni, da se morate prijaviti celo leto.

Družina Zoolz-In-težka

Družinski načrt vam omogoča dostop do 1 TB hladilnika za 69,99 USD na leto, Heavy načrt pa 4TB za 249,99 USD na leto. Ti načrti so trenutno na velikem popustu, kar pomeni, da jih lahko prejmete za 39,95 USD na leto in 99,95 USD na leto, če se prijavite zdaj.  

Čeprav to zagotovo ni najcenejša možnost, še posebej, če imate na voljo veliko podatkov za varnostno kopiranje, je približno v skladu z nekaterimi drugimi ponudniki, kot je IDrive, kjer dobite 2TB prostora za shranjevanje za 69,50 USD na leto ali 5,79 USD na mesec.

Preostali trije načrti – Zoolz 1TB, Zoolz 2TB in Zoolz 5TB – so različni po tem, da omogočajo le enega uporabnika pri vsaki prijavi v Zoolz, vsi trije pa omogočajo varnostno kopiranje neomejenega števila naprav in zunanjih pogonov. 

Ti trije načrti običajno stanejo 49,95 dolarja, 149,90 do 124,90 dolarja na leto, vendar so trenutno vsi za 60 odstotkov. To pomeni, da ga lahko založite za 19,95, 59,95 dolarja ali 49,95 dolarja na leto, če se prijavite zdaj, vendar nimamo pojma, koliko časa bo ta ponudba trajala.

Zoolz-trije novi načrti

Z izjemo načrta Zoolz 2TB, vse naročnine prihajajo samo s hladilnikom. Če potrebujete takojšen dostop do varnostnih kopij datotek, načrt 2TB zagotavlja po 1 TB hladne in redne (ali “takojšnje”, kot jo imenuje Zoolz), zato ima ceno z višjo ceno kot 5TB načrt.

Tabela cen Zoolz

Če niste prepričani, da želite pripraviti to količino gotovine za rezervno storitev, Zoolz ponuja 14-dnevno brezplačno preskusno različico s 50 GB običajnega in 100 GB hladilnika, da ga boste lahko temeljito preizkusili.

Preizkus brez zoolza

Če naštejemo vse, je Zoolz nedvomno na dragem koncu, če želite varnostno kopirati več kot 1TB podatkov. Obstaja več alternativnih storitev, ki ponujajo neomejeno skladiščenje za nižjo ceno, na primer Backblaze ali Carbonite.

Zoolz je imel tudi dvomljivo čast, da je bil predstavljen v poročilu o zvezni državi Cloud za februar 2020, v katerem smo podrobno opisali nekaj zahrbtnih poslovnih praks v zvezi z življenjskimi naročniki..

Celotno zgodbo lahko preberete v zgornjem članku, vendar povzamem, do pred enim letom ste lahko kupili življenjski načrt Zoolza. Dobili ste 1TB prostora za shranjevanje ali 100 GB dosmrtnega dostopa do pametnega oblaka Zoolz za enkratno plačilo od približno 30 do 40 USD. 

To je bilo brez dvoma veliko in mnogi so na to ponudbo skočili ob predpostavki, da bodo to ohranili v večnosti.

Vendar se je to spremenilo sredi januarja 2020, ko je Zoolz poslal elektronsko sporočilo, v katerem je naročnikom za vse življenje naročil, da bodo morali od februarja plačati 1,50 USD na mesec, da ohranijo dostop do svojih varnostnih kopij datotek. To postavlja pod vprašaj zanesljivost podjetja, saj ji je težko zaupati svojim datotekam, potem ko se je že enkrat spoznal s svojimi pogoji.

Enostavnost uporabe

Zoolz Cloud, podobno kot bratranec BigMIND Home, ima preprost vmesnik, temeljit postopek uvajanja in jasno postavitev, ki omogoča preprosto iskanje tega, kar iščete. Prav tako imate veliko nadzora nad varnostnim kopiranjem in obilo informacij o tem, kaj se dogaja v danem trenutku.

Ko se prvič prijavite, boste preusmerjeni na spletno nadzorno ploščo in zahtevali prenos namiznega odjemalca. Spletna nadzorna plošča je preprosta in prikazuje nekaj osnovnih informacij o vaših aktivnih napravah, pa tudi koliko prostora uporabljate in morebitna čakalna opozorila.

Zoolz-Web-nadzorna plošča

Ko naložite odjemalca, vas bo vodil uvod, ki vas bo pozval, da izberete, kaj želite varnostno kopirati, in katere nastavitve varnostnih kopij želite uporabiti.

Pobiranje datotek

V delu za izbiro podatkov v nastavitvi lahko samodejno izberete datoteke glede na kategorijo z Zoolzovo funkcijo »pametnega izbora«. Te kategorije vključujejo privzete knjižnice sistema Windows, kot so dokumenti, namizni računalniki in videoposnetki, pa tudi vrste datotek, kot so finančne datoteke in e-knjige in PDF-ji.

Zoolz-Izbira podatkov-Smart

Če raje izberete, katere datoteke in mape ročno varnostno kopirate, lahko uporabite drugi jeziček z oznako “moj računalnik”, ki je samo osnovni prikaz drevesne strukture vašega sistema.

Zoolz-Web-My-Computers

Končno vam izbor podatkov omogoča tudi namestitev datotek v hladilno shrambo. Kot bomo razložili v naslednjem razdelku, je to ločen del oblaka za shranjevanje, ki je cenejši, a ni takoj dostopen.

Zoolz-Izbira podatkov-hladilnica

Ko izberete varnostno kopiranje, lahko v zadnjem pogovornem oknu nastavite nastavitve razporeda, preusmeritve in “hibridnega +”. Tukaj lahko nastavite tudi svoj zasebni ključ, in če tega ne storite zdaj, boste morali znova namestiti Zoolz, da boste lahko ponovno pridobili možnost.

Zoolz-Intro-Settings

Ko nastavite nastavitev, je Zoolz izjemno podoben BigMIND Home, kar ni presenetljivo, če jih je razvilo isto matično podjetje, Genie9. 

Na glavni plošči je preprost pregled vaše trenutne ravni zaščite in stanja kakršne koli varnostne kopije, ki je trenutno v teku. Na dnu plošče so trije gumbi: “izbira podatkov”, “nastavitve” in “obnovitev”.

Zoolz-glavna plošča

Meni za izbiro podatkov je enak tistemu, ki ste ga uporabili med namestitvijo, in v naslednjem razdelku tega pregleda bomo objavili meni za obnovitev. Medtem so nastavitve ločene v šest kategorij: urnik, optimizacija virov, povezava, hibrid +, napredne nastavitve in nastavitve.

Zoolz-razpored

V prvih dveh od njih, »urnik« in »optimizacija virov«, lahko spremenite nastavitve, kako pogosto bo Zoolz izvajal varnostno kopijo, ter druge možnosti, kot so stiskanje, večstransko branje in omogočanje predstavitve in načina delovanja baterije.

Zoolz-Optimizacija virov

Kartica »povezava« vam omogoča, da se odločite, katere vrste omrežij želite naložiti, vključno z žičnimi, brezžičnimi in mobilnimi povezavami. Prav tako lahko omogočite ali onemogočite varnostne kopije prek odmerjenih povezav in odprete nastavitve proxyja naprave, ki jih Zoolz podeduje.

Zoolz-Connection

V razdelku »hibrid +« nastavitev lahko konfigurirate nastavitve za Zoolzovo funkcijo hibridne varnostne kopije. To vključuje nastavitev poti za lokalno varnostno kopijo bodisi na napravi sami ali na omrežnih pogonih, pa tudi filtre in kapice, ki jih želite naložiti hibridni varnostni kopiji.

Zoolz-Hybrid +

V “naprednih nastavitvah” imate nekaj osnovnih funkcij, na primer omogočanje predogled slik, prikazovanje skritih datotek in omogočanje možnosti kontekstnega menija Windows. Tukaj nastavite tudi, za katere vrste datotek želite, da Zoolz uporablja svoje algoritme VSS in blok ravni, oba pa bomo podrobneje razložili v naslednjem razdelku tega pregleda.

Zoolz-Advanced-Settings

Na koncu se v razdelku z nastavitvami pojavi ločeno okno, v katerem lahko nastavite izključitve datotek, omogočite napredno beleženje in spremenite pogon, ki ga Zoolz uporablja za predpomnjenje.

Zoolz-Preferences

Poleg namiznega odjemalca lahko uporabite tudi Zoolzov spletni vmesnik za varnostno kopiranje datotek in upravljanje računa. Na nadzorni plošči lahko kliknete »Moji računalniki«, da dobite pregled vseh naprav in prostora za shranjevanje. Od tu lahko tudi neposredno nalagate datoteke, čeprav sta stabilnost in hitrost prek namiznega odjemalca bistveno boljša.

Zoolz-Web-My-Computers

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Kljub temu, da ga nekateri konkurenti nimajo več funkcij, Zoolz še vedno zagotavlja trden postopek varnostnega kopiranja, ki ga je enostavno konfigurirati in upravljati. Medtem ko je varnostno kopiranje v teku, ste dobili veliko informacij o njegovem statusu, tako da je vedno enostavno videti, kaj se dogaja.

Kot je omenjeno v razdelku »Funkcije«, lahko z Zoolzom varnostno kopirate tako namizne naprave kot strežnike, vendar ne morete varnostno kopirati mobilnih naprav ali celo dostopati do svojih podatkov prek mobilne aplikacije.

Sam postopek varnostnega kopiranja je zelo preprost. Vse, kar morate storiti, je, da izberete datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, in če ste se odločili za načrt 2TB, lahko izberete tudi, kaj naj postavite v hladilnik in kaj gre v “takojšen trezor.”

Načrtovanje varnostnih kopij

Čeprav samodejno ni nobenega varnostnega kopiranja, lahko nastavite urnik za vsakih pet minut, kar je v praksi skoraj enaka stvar. Urnik lahko nastavite tudi na daljše intervale, pri čemer so možnosti od vsakih pet minut do vsakih 24 ur. Če želite manj pogoste varnostne kopije, lahko izberete tudi določene dneve v tednu.

Izvajate lahko tudi nekaj nadzora nad varnostno kopijo v smislu filtrov in droženja, pa tudi več različnih “načinov” za nalaganje in prenos. Najprej filtri zanemarjajo datoteke glede na vrsto datotek, velikost, starost in njihove lokacije. Po drugi strani s pritiskanjem omejite hitrost prenosa, kar je dobro, če želite med varnostnim kopiranjem početi tudi druge stvari..

Zoolz-filtri

Tudi različni načini prenosa so v tem pogledu izjemno koristni. »Način predstavitve« samodejno ustavi nalaganje, ko napravo uporabljate za igranje iger, gledanje videoposnetkov ali predstavitve, medtem ko »način delovanja baterije« naredi enako, če je v napravi skoraj brez energije.

Zoolz podpira več zapore prenosov in prenosov, za določene vrste datotek pa uporablja tudi algoritem na ravni blokov, da se izogne ​​ponovni nalaganje celotne datoteke, če se je le majhen del datoteke spremenil. Podobno je VSS storitve, ki je kratek za “prostorninsko kopiranje,” omogoča, da Zoolz naloži datoteke med njihovo uporabo..

Kot smo že omenili, ni nobene funkcije slikanja diskov, kar lahko dobite z na primer Acronis True Image ali Backblaze. Če želite obnoviti celoten sistem tako, kot je bil na novi napravi, raje preverite eno od teh možnosti.

Kurirska služba

Če varnostno kopirate ali obnavljate večje število datotek prek počasne povezave, Zoolz ponuja kurirsko storitev, imenovano “uvoz / izvoz Zoolz”, da vam prihrani nekaj pasovne širine. 

Tu imate dve možnosti. Prvi je ta, da lahko uporabite svoj trdi disk, ki ga lahko uporabite za varnostno kopiranje ali obnovitev 1TB, 2TB, 4TB, 8TB ali 10TB s cenami 160 USD, 225 USD, 380 USD, 740 USD in 1500 USD..

Zoolz-uvoz-izvoz

Druga možnost – uporaba Amazonove “snežne kepe”, ki jo je ponudil Zoolz, je veliko boljša možnost za zelo velike varnostne kopije. S to možnostjo lahko pošljete do 100TB podatkov na priloženi napravi ali napravah, in sicer s fiksno pristojbino 500 USD plus pristojbino za obdelavo, ki se razlikuje glede na velikost prenosa (100 USD za 10TB ali 300 USD za 50TB).

Vendar je storitev uvoza / izvoza na voljo samo strankam Zoolz, ki se nahajajo v Evropi, Severni Ameriki ali Avstraliji, tako da bo moral kdo drug varnostno kopirati svoje datoteke na starinski način.

Obnavljanje datotek z Zoolz Home Cloud Backup je preprosta zadeva. Vse, kar morate storiti, je, da na glavni plošči odjemalca odprete meni za obnovitev, kar bo odprlo ločeno okno.

Zoolz-Restore

Od tu lahko na spustnem seznamu na vrhu okna izberete, katero napravo želite obnoviti, na kateri bodo vse datoteke, ki ste jih naložili iz navedene naprave, na strežnike za shranjevanje v oblaku Zoolz.

Možnosti Zoolz-Restore-Restore

Ko izberete datoteke, ki jih želite obnoviti, vam v naslednjem koraku ponudi nekaj možnosti za prenos. To vključuje lokacijo, ki jo želite prenesti (bodisi ročno določeno, bodisi prvotno lokacijo) in ali uporabljati večberežno pospeševanje prenosa in filtre glede na starost datotek.

Hitrost

Hitrost je ključna pri storitvah varnostnih kopij v oblaku, saj morajo uporabniki pogosto naložiti in prenesti večje število datotek, zlasti med prvotno varnostno kopijo. Zoolz je na tem področju zelo dober, saj ima visoke hitrosti prenosa tako za nalaganje kot za prenos, tudi če se nahajate daleč stran od strežnika.

Za testiranje hitrosti Zoolz Home Cloud Backup smo izvedli dva prenosa in dva prenosa mape 3,51 GB prek povezave s hitrostjo prenosa 20 / Mbps in hitrostjo nalaganja 10 / Mbps. Realno gledano želimo, da se prenos prenese v približno treh urah, prenos pa v približno uri in pol.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Naloži02:49:0001:56:0001:22:30
Prenesi01:42:0001:24:0001:33:00

Kot vidite, so to precej rezultati, na katere smo se upali. Čeprav je na naši povezavi teoretično mogoče doseči večje hitrosti, je vse to odvisno od obremenitve omrežja – tako na našem koncu kot Zoolza – kot tudi fizične oddaljenosti do strežnikov. Za naše preizkuse smo omogočili večnamenski in turbo način (ki daje prednost Zoolzu v omrežni povezavi), da maksimiramo hitrost.

Lokacije podatkovnega centra Zoolz

Upoštevati je treba, da smo se, ker smo te preizkuse izvajali iz Azije, privzeli do podatkovnih centrov, ki se nahajajo v ZDA, kar ima za posledico veliko razdaljo – geografsko gledano – med našo napravo in strežniki. Uporabniki v regijah z namenskimi strežniki (Severna Amerika, Evropa, Avstralija / Nova Zelandija in Japonska) bi morali videti boljše rezultate.

Varnost

Pri izbiri spletne varnostne kopije je pomembno, da se lahko počutite prepričani v varnost svojih datotek, bodisi iz virtualnih groženj, kot so hekerji in kibernetski kriminalci ali fizične, kot so tatvine in naravne katastrofe. Zoolz se glede tega dobro drži, edina opazna izjema je pomanjkanje dvofaktorne avtentikacije.

Datoteke so zaščitene z AES-ovo 256-bitno enkripcijo, kar je dovolj dobro, da bi potrebovali na tisoče (če ne celo milijone) let, da bi se s polno silo razbili. Za podrobnejšo razlago, kako to deluje, si oglejte naš opis šifriranja.

Čeprav šifriranje privzeto ni zasebno, lahko med postopkom nastavitve vsake naprave nastavite svoj zasebni ključ. Medtem ko so vaše datoteke v gibanju, Zoolz uporablja SSL, da zagotovi, da ne bodo ogroženi napadi človeka v sredini.

Zoolz-Private-Encryption

Z vidika fizične varnosti so Zoolzovi podatkovni centri res samo Amazonovi, saj AWS zagotavlja strežniško infrastrukturo, ki jo uporablja storitev. To pomeni vrhunsko zaščito, vključno s utrjevanjem naravnih nesreč in najsodobnejšimi varnostnimi sistemi za preprečevanje fizičnih vlomov in kraje.

Zoolz-AWS

Čeprav je bratranec Zoolz Home Cloud Backup, BigMIND Home, ponuja dvofaktorno preverjanje pristnosti, to ni nekaj, kar je na voljo za redne Zoolzove uporabnike. To je škoda, saj je to edina varnostna napaka, kar je sicer zelo varna storitev.

Zasebnost

Naša spletna zasebnost je nenehno kršena, zato je pomembno vedeti, da spletna rešitev za varnostno kopiranje naredi vse, kar je v njeni moči, da zagotovi vašo zasebnost in anonimnost. Podobno kot z varnostjo tudi Zoolz s tem uspeva, saj vsebuje močno šifriranje in trdno politiko zasebnosti.

Kot smo že omenili v prejšnjem razdelku, Zoolz uporablja močno zasebno šifriranje, ki varuje vaše datoteke pred radovednimi očmi tako v mirovanju kot med prevozom. Ker je ključ zaseben, to pomeni, da lahko samo datoteke dešifrirate.

Ker Zoolz za svoje strežnike uporablja Amazonove podatkovne centre, je natančno to, kje so vaši podatki shranjeni, odvisno od tega, kje se nahajate. Britanski in evropski kupci imajo svoje podatke shranjene v Združenem kraljestvu, medtem ko se podatkovni centri v Avstraliji uporabljajo za tiste, ki se nahajajo v Avstraliji ali na Novi Zelandiji, japonski uporabniki pa bodo svoje podatke postavili v podatkovne centre na Japonskem.

Ameriški uporabniki – in vsi drugi, ki niso omenjeni zgoraj – bodo privzeti Amazonove podatkovne centre v ZDA. To je nekoliko nesrečno, saj imajo ZDA slabo slabe zakone o zasebnosti na spletu, nekaj primerov pa sta zakon Patriot in PRISM. Kljub temu večina spletnih storitev za varnostno kopiranje uporablja podatkovne centre v ZDA, zato ni všeč, da je Zoolz v tem pogledu edinstven.

Zoolz-zasebnost-politika

Zoolz ima trdno politiko zasebnosti, iz katere je jasno razvidno, da medtem ko zbirajo določene metapodatke o svojih uporabnikih – vključno z imeni, naslovi in ​​podatki o plačilih – teh podatkov ne proda nikomur in jih bo delil samo z zaupanja vrednimi partnerji ali z oblastmi spoštovati zakone.

Zoolz-skladnost

Genie9, matično podjetje Zoolz in BigMIND, je prav tako skladno z GDPR in HIPAA, pa tudi z več drugimi predpisi o zasebnosti.

Storitev za stranke

Ponudnikom varnostnih kopij v oblaku boste zaupali naše najpomembnejše datoteke, zato je pomembno, da zagotavljajo ustrezno storitev za stranke, da se boste lahko počutili varno, saj veste, da z datotekami ravnate dobro. Z zelo odzivnim oddelkom za storitve za stranke, Zoolz pri tem izstopa, kljub pomanjkljivi telefonski podpori.

Za večino poizvedb boste prek e-poštnega obrazca poslali prošnjo za podporo, ki vas bo pozvala, da predložite podrobno razlago svoje težave. Odzivnost tega smo preizkusili večkrat in odziv smo vedno prejeli v enem dnevu, občasno pa v samo nekaj urah.

Zoolz-Obrazec za elektronsko pošto

Podpora za klepet je bistveno bolj omejena, saj je večinoma usmerjena v zagotavljanje prodajne pomoči. Kljub temu ga lahko uporabljate za manjše tehnične težave, toda kaj bolj zapletenega bo verjetno prišlo do napotitve na prej omenjeni e-poštni obrazec.

Zoolz-Chat

Razsodba

S tem smo zaključili naš pregled Zoolza. Če je vse, kar iščete, varna varnostna rešitev v oblaku za datoteke, do katerih ne potrebujete stalnega dostopa, je Zoolz nedvomno dobra izbira. Sprostljivi spletni vmesnik in odjemalci namiznih računalnikov vam nudijo velik nadzor nad postopkom varnostnega kopiranja, varnost in zasebnost pa sta vrhunski..

Kljub temu bi lahko pomanjkanje mobilnih aplikacij in možnosti slikanja diskov ter zanašanje na hladilno shranjevanje marsikoga ovirali. Cene so tudi nekoliko visoke, še posebej v primerjavi s storitvami, kot sta Backblaze ali Carbonite, ki ponujajo neomejeno skladiščenje za podobno ceno kot 1TB načrt, ki ga zagotavlja Zoolz.

Kaj menite o našem pregledu? Ali se strinjate, da odkljukuje vse najpomembnejše škatle za varnostno kopiranje ali je pomanjkanje mobilnih aplikacij in funkcija slikanja diskov – in dodobra poslovne prakse glede življenjskega načrta – dovolj, da vas ne vodijo stran? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map