Pregled varnostne kopije Arq – posodobljeno 2020

Pregled varnostne kopije Arq

Arq Backup je kul storitev, ki povezuje do več ponudnikov pomnilnika, tako da dobite zelo prilagodljivo izkušnjo varnostnega kopiranja; lahko greš celo v staro šolo in se podpreš na fizični pogon. Ni tako vsestranski kot CloudBerry, a prihaja z nižjo cenovno ceno. Oglejte si naš celotni pregled Arq za prednosti in slabosti.


Najboljše spletne varnostne kopije

Arq Backup se je začel oblikovati v mislih svojega ustvarjalca Stefana Reitshamerja leta 2009. Želel je enostavno in zanesljivo aplikacijo za varnostno kopiranje, vendar je takrat ni mogel najti, zato jo je zgradil. Sprva je za rezervno destinacijo izbral Amazon S3, saj je imel močno infrastrukturo in neomejeno prostora za shranjevanje. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Amazon S3.

Zdaj lahko Arq Backup ustvari varnostno kopijo v več storitev v oblaku in obstaja ločena različica z imenom Arq Cloud Backup, ki je na voljo z lastnim prostorom v oblaku. Ta različica je za macOS na voljo samo v času pisanja, zato se bomo osredotočili na izvirno Arq Backup aplikacijo, ki deluje kot nadzorni center vašega rezervnega prostora.

Tisti bralci, ki so seznanjeni s trgom varnostnih kopij v oblaku, bodo morda spomnili na CloudBerry Backup in bi jih prav primerjali, vendar se Arq Backup ne ujema povsem z njimi. To je zato, ker ima manj možnosti shranjevanja, s katerimi se lahko poveže, slab načrt aplikacije in pomanjkanje varnostne kopije na podlagi slik. Če se vam zdi CloudBerry Backup zanimiv, več o tem preberite v našem pregledu CloudBerry Backup.

Kljub temu ima Arq Backup varnostne kopije, ki vključujejo varnostno kopiranje v lokalno shrambo, kot kateri koli najboljši ponudnik varnostnih kopij brez povezave, brez omejitev velikosti datoteke, različice datotek, močne šifriranja in inkrementalne varnostne kopije.

Če to ne bo naklonilo tehtnic v prid Arq Backupa in iščete rešitev za varnostno kopiranje, ki vključuje shranjevanje in je enostavnejše za uporabo kot rešitve “center za nadzor varnostnih kopij v oblaku”, se za ideje obrnite na naš najboljši spletni pregled varnostnih kopij. V nasprotnem primeru se držite nas, ko se bomo poglobili v podrobnosti v tem pregledu Arq Backup.

Moči & Slabosti

Alternativa za Arq Backup

Lastnosti

Arq Backup ponuja odjemalca namizja, ki ga lahko povežete z več možnostmi shranjevanja, vključno z nekaterimi najboljšimi ponudniki za shranjevanje v oblaku, kot so Dropbox, Microsoft OneDrive in Google Drive. Skupno Arq sodeluje z osmimi ponudniki, vključno z Wasabijem. Wasabi je poceni, hiter in prilagodljiv. Podrobnosti o tem lahko izveste v našem pregledu Wasabi.

Povezava z oblakom za shranjevanje v oblaku vam omogoča, da preprosto shranjevanje v oblaku pretvorite v spletno varnostno kopijo, kar vam omogoča, da uporabite samodejno načrtovanje varnostnih kopij, deduplikacijo in obnovitev Arq Backup. V tem primeru bodo vaše datoteke zaščitene pred napakami programske opreme ali trkom trdega diska. Poleg tega ima Arq Backup zasebno šifriranje, o katerem bomo več govorili v varnostnem razdelku.

Arq Backup hrani tudi vse predhodne različice datotek. To je koristno, ker vas lahko zaščiti pred odkupno programsko opremo, ki lahko okuži vaš računalnik.

Ne morete ustvariti pravilnika o različicah, vendar shranjevanje številnih različic ne bi smelo biti težava, ker Arq Backup izvaja inkrementalne varnostne kopije in prenaša le dele datotek, ki so se spremenili, ne pa celotne datoteke. Varnostno kopiranje je tudi stalno, kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti za posodabljanje varnostne kopije.

Stranka varnostno kopira varnostno kopijo in ne omejuje velikosti ali vrste datotek, ki jih lahko varnostno kopirate. Kljub temu pa je za postavitev in upravljanje potrebno več dela kot pri običajnih rešitvah, kot je Backblaze. Za več informacij o ravnanju Backblaze preberite naš pregled Backblaze. Arq Backup nima niti toliko funkcij kot CloudBerry Backup ali Duplicati.

Arq Backup lahko ustvari varnostno kopijo v omrežni napravi za shranjevanje, tako da lahko uporabite pravilo 3-2-1 varnostne kopije in pridobite prednosti lokalne in oddaljene varnostne kopije. Poleg tega lahko uporabite Arq Backup za varnostno kopiranje na strežnik SFTP. Če niste seznanjeni s protokolom SFTP, preberite naš vodič FTP.

Za razliko od CloudBerry Backup ali Arq Backup je Duplicati brezplačen. Če vam je to pomembno, si oglejte naš pregled v dvojniku. V arsenalu funkcije Arq Backup manjkajo varnostne kopije slik na disku in mobilne aplikacije, ki omogočajo dostop do varnostne kopije na poti. Če želite izvedeti več o funkcijah varnostnega kopiranja in spletnem varnostnem kopiranju, se posvetujte z našo spletno knjižnico varnostnih kopij.

Pregled funkcij Arq

Arq Backup Logotipwww.arqbackup.com

139 USD mesečno

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom
TLS

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika
n / a

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Arq Backup lahko kupite za enkratno plačilo 49,95 USD. To vam omogoča doživljenjsko, prenosljivo licenco, ki jo lahko uporabite za svoj računalnik ali strežnik. Če niste prepričani o Arq Backup, lahko uporabite brezplačno 30-dnevno preskusno različico, da vidite, kako deluje.

Rekli smo, da Arq Backup ne vsebuje prostora za varnostno kopiranje v spletu, vendar je pomembno poudariti, ker to pomeni, da boste morali opraviti ločen nakup in za to boste potrebovali mesečno ali letno naročnino.

Čeprav to lahko nekatere uporabnike umakne, bodo drugi imeli korist, ker pristop Arq Backup omogoča bolj prilagodljiv. Ta pristop še zdaleč ni prevarant, saj Arq Backup ponuja veliko več prilagodljivosti kot možnosti spletnega varnostnega kopiranja, kot sta Carbonite in IDrive.

Arq Backup ima trenutno na voljo osem oblačnih možnosti: Amazon Drive, Amazon S3, Amazon Glacier, Dropbox, Google Drive, Google Cloud Storage, Backblaze B2, Microsoft OneDrive, Wasabi in kateri koli Amazon S3, združljiv strežnik. Če ne veste, katera bi ustrezala vašim potrebam, Arq ohranja stran, ki vam bo pomagala pri odločitvi.

Mnoge od teh rešitev so na našem najboljšem seznamu primerjave za shranjevanje v oblaku, zato se posvetujte, če želite vedeti podrobnosti o storitvah. Druge so tako imenovane rešitve za infrastrukturo kot storitev. Najboljše od njih imamo v najboljšem članku IaaS v oblaku za članek o gostovanju datotek.

Večina uporabnikov bo prav izbrala Arq Backup, vendar ni tako impresivna kot ponudniki 60 plus, ki so na voljo z CloudBerry Backup. Za licenco namizja CloudBerry Backup morate plačati le 29,99 USD.

Enostavnost uporabe

arq-namizni odjemalec

Namizni odjemalci Arq Backupa so na voljo za Windows in macOS. Namestitev ne traja dolgo in ko zaženete odjemalca, vas bo vodila skozi nastavitev rezervnega načrta. Vodnik sicer ni izčrpen. Pozneje boste morali prilagoditi številne nastavitve.

Stranko je preprosto uporabiti, če imate tehnično znanje, vendar se zdi, da je izdelek 90-ih. Tudi sami ne boste navdušeni nad tem, kako privlačna je. Za interakcijo z aplikacijo boste morali uporabiti spustne menije na vrhu okna ali stransko vrstico.

To je v nasprotju z velikimi barvnimi gumbi in operacijami z enim klikom, ki jih pričakujemo od bolj intuitivnih rešitev na trgu varnostnih kopij v oblaku. Če ne želite sodelovati pri vzdrževanju varnostnega načrta, izberite storitev, kot sta Backblaze ali Carbonite, ki zagotavljata prostor za shranjevanje.

Če želite izbrati in konfigurirati shrambo, vam CloudBerry Backup omogoča več funkcij in možnosti, je uporabniku prijaznejši in videti privlačnejši.

Do varnostne kopije ne morete dostopati, ko je zunaj računalnika, ker Arq Backup nima mobilnih aplikacij. Če želite to in potrebujete varnostno kopijo podatkov za mobilne naprave, je najbolje, da uporabite IDrive. Za razliko od večine varnostnih kopij lahko poleg fotografij in videoposnetkov varnostno kopira tudi mobilne podatke. Več o tem si preberite v našem pregledu IDrive.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Ko namestite varnostno kopijo Arq, boste morali izbrati cilj za varnostno kopiranje.

arq-cloud-destinacije

Kot smo rekli, lahko izbirate med osmimi možnostmi za shranjevanje v oblaku. Druge možnosti vključujejo varnostno kopijo SFTP na svoj strežnik in varnostno kopijo na zunanji pogon ali NAS napravo.

nastavitev arq-oblaka

Za preizkuse smo se odločili za varnostno kopiranje podatkov v Google Drive. Povezovanje z njim je enostavno. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete svoje poverilnice za Google in daste Arq Backup dovoljenje za dostop do vašega pogona.

arq-šifriranje-geslo

Po tem morate nastaviti geslo za šifriranje. Arq Backup tega ne bo vedel, samo vi boste, in zaradi tega boste izgubili dostop do varnostne kopije, če ga pozabite.

Arq Backup privzeto izbere pogon C za varnostno kopiranje. To lahko spremenite in spremenite svoj rezervni razpored, če želite. Poleg tega lahko iz varnostne kopije dodate datoteke za izključitev z razširitvijo ali imenom datoteke ali mape. Manjka možnost izbire najpogostejših vrst datotek ali map za varnostno kopiranje.

možnosti arq-destinacija

Arq Backup izvaja varnostne kopije vsako uro, vendar lahko urnik spremenite v podoknu s ciljnimi nastavitvami tako, da dvokliknete cilj ali izberete cilj in kliknete gumb »uredi«. Nastavite jih lahko tako, da delujejo v intervalih določenega števila ur, ob določenem času čez dan ali ročno.

Okno z naprednimi nastavitvami vam omogoča, da izberete možnost, imenovano “tanke varnostne kopije iz urnega v dnevno v tedensko.” V tem primeru bo Arq shranil vse vaše urne varnostne kopije v zadnjih 24 urah, vse dnevne varnostne kopije iz preteklega meseca in tedenske varnostne kopije, dokler ne dosežete omejitve shranjevanja, ki ste jo določili.

Arq Backup samodejno zažene postopek deduplikacije, kar pomeni, da ista vsebina datoteke ne bo večkrat shranjena.

Če želite obnoviti datoteke, morate uporabiti hierarhijo obnovitve v stranski vrstici na levi strani. Ko najdete datoteke, ki jih želite obnoviti, morate v srednjem podoknu klikniti določeno obnovitev. Vaše datoteke se bodo pojavile v srednjem podoknu. Izberite, kar želite in kliknite spodnji gumb “obnovi”. Celoten postopek se zdi neroden in je lahko bolj uporabniku prijazen.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo dolgo, odvisno od tega, koliko podatkov morate zaščititi in kako blizu ste strežniku. V tem primeru to pomeni strežnik iz storitve Google Drive. Zaradi Googlovega globalnega omrežja so hitrosti običajno velike. Več o uspešnosti Google Drive si lahko preberete v našem pregledu Google Drive.

Za oceno Arq Backup smo izvedli teste za nalaganje in prenos z uporabo mape z 1 GB z zadrgo. Uporabili smo WiFi povezavo iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečen
Čas nalaganja00:25:1000:26:1600:25:43
Čas prenosa00:15:2400:15:1900:15:23

Povprečna hitrost nalaganja 1 GB je bila 25 minut in 43 sekund, kar je odličen rezultat, če nekatere storitve trajajo približno eno uro. Ko končate z začetnim prenosom, se bodo stvari še hitreje premikale zahvaljujoč algoritmu za kopiranje datotek na ravni Arq Backup, ki prenaša le spremenjene dele že naloženih datotek.

Rezultati preizkusa prenosa niso tako rožnati. Arq Backup je v povprečju potreboval 15 minut in 23 sekund, kar je precej počasneje kot minuta, ki bi jo morala v teoriji vzeti.

možnosti arq-speed

Če Arq zavzame preveč vaše pasovne širine, ga lahko ugasnete tako, da določite omejitev ali ga upočasnite, ko internetno povezavo uporabljate za druge namene.

Varnost

Kot rečeno, Arq Backup omogoča uporabo lastnega gesla za ustvarjanje šifrirnega ključa, kar pomeni, da ima zasebno šifriranje. To pomeni, da se bodo vaše datoteke pred zapuščanjem računalnika šifrirale in šifrirale, dokler jih ne obnovite.

Tako ne glede na to, katero storitev shranjevanja uporabljate, ne bo mogel brati ali skenirati datotek. Uporabljena raven šifriranja je 256-bitna AES.

Arq Backup uporablja protokol SSL za zaščito datotek med prevozom. En primer groženj, ki se predstavljajo med prenosom, je napad človeka v sredini.

To so vsi varnostni ukrepi, ki jih uporablja Arq Backup. Poleg tega sta raven varnosti in zasebnosti odvisna od ponudnika pomnilnika, ki ga uporabljate. Vsi razpoložljivi ponudniki shranjujejo podatke na strežnike RAID v varnih podatkovnih centrih, ki lahko prenesejo naravne nesreče ter fizične in virtualne napade. Vaši podatki bi morali biti varni ne glede na storitev, ki jo izberete.

Zasebnost

Zasebno šifriranje bo komu preprečilo branje vaših datotek, zato vam o tem ne bo treba skrbeti, vendar smo preverili politiko zasebnosti Arq Backupa glede sumljivih določb o ravnanju z vašimi osebnimi podatki.

Politika zasebnosti je kratka in jasna. V njem piše, da Arq Backup zbira osebne podatke, ko jih posredujete in ko uporabljate storitev. Ko se registrirate, navedete svoje kontaktne podatke, vključno z imenom in e-poštnim naslovom. Ko kupite licenco v spletni trgovini Arq Backup, izročite podatke o svojem finančnem računu, vendar jih Arq Backup ne shrani.

Arq Backup prejme tudi informacije, ko stopite v stik z njim, kot so vaše ime, e-poštni naslov, telefonska številka in drugi podatki, ki jih izberete..

Kot številne storitve lahko tudi Arq Backup določene podatke samodejno zbira iz vaše naprave. Informacije lahko vključujejo naslov IP, vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev, operacijski sistem in drugo.

Arq Backup uporablja kontaktne podatke za e-poštna potrdila o nakupih, obvestila o posodobitvah programske opreme, obvestila o posodobitvah varnosti in nekaj koristnih e-poštnih sporočil. Občasno lahko pošilja tudi promocijska e-poštna sporočila. Obljublja, da vaših podatkov ne bo prodal tretjim osebam.

Pravna podlaga za zbiranje osebnih podatkov je naslednja:

“Vendar bomo običajno od vas zbirali osebne podatke (i) kadar potrebujemo osebne podatke za sklenitev pogodbe z vami; (ii) kadar je obdelava v našem legitimnem interesu in ne prevlada nad vašimi pravicami; ali (iii) če imamo za to vaše soglasje. Imamo upravičen interes, da razvijemo svoje storitve in komuniciramo z vami, če je to potrebno, na primer, ko odgovarjamo na vaša vprašanja, izboljšujemo našo programsko opremo ali tržimo. “

Če vam te prakse niso všeč, se lahko odjavite od prejemanja določenih promocijskih e-poštnih sporočil. Piškotke lahko tudi onemogočite, če se ne strinjate, ker nekateri vidiki Arq Backup ne delujejo. Za dostop do informacij, povezanih z vašim računom, lahko zahtevate tudi po e-pošti [zaščitena e-pošta].

Arq Backup hrani osebne podatke, ki jih zbira od vas le, če ima to stalno in zakonito poslovno potrebo. To je v skladu s tem, kako deluje večina storitev, in nismo našli sumljivih klavzul.

Podpora

arq-dokumentacija

Za pomoč pri težavi lahko uporabite priloženo dokumentacijo. Ni veliko člankov, vendar so jasni, imajo posnetke zaslona in jih je enostavno spremljati. Vendar ni možnosti iskanja. Če članki ne pomagajo, se lahko obrnete na podporo.

Če želite to narediti, morate poslati e-pošto na [email protected] Arq Backup pravi, da poskuša odgovoriti na e-poštna sporočila v enem delovnem dnevu. Poslali smo elektronsko sporočilo z vprašanji, da to preizkusimo, odgovor pa je prišel čez 10 ur.

Druge oblike podpore, kot so klepet, forumi uporabnikov in telefon, niso na voljo.

Razsodba

Kljub izrazitemu vtisu, da je Arq Backup zasnoval z roko inženirja, je to spodobno orodje za varnostno kopiranje. Kljub temu obstajajo veliko boljše možnosti, zato priporočamo, da pobrskate po spletnih varnostnih rezervacijah.

Storitve varnostnega kopiranja med temi pregledi, kot so Zoolz Home Backup, Acronis True Image in drugi, ki smo jih omenili, bodo verjetno stale manj denarja, ko boste upoštevali stroške shranjevanja.

Če potrebujete orodje s podobnimi zmožnostmi, pojdite z CloudBerry Backup. Če ste uporabnik macOS-a, preberite članek Time Machine vs. Arq Backup vs. Duplicati vs. CloudBerry Backup.

Radi bi slišali o vaših izkušnjah z Arq Backupom, zato ne odlašajte in objavljajte komentarjev. Če za ustvarjanje varnostnih kopij uporabite drugo orodje, bi radi slišali tudi o tem. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map