Pregled povratnih žarnic – posodobljeno 2020

Pregled povratnih plamenov

Backblaze je zaradi svoje izjemne enostavne uporabe in prijaznih cen najboljši spletni ponudnik varnostnih kopij Cloudwards.net. Vendar pa mu primanjkuje prilagajanja, kar pomeni, da če niste miselnosti nastavite in pozabite, boste morda želeli iskati drugje. Za podrobnosti preberite celoten pregled Backblaze.


Drsnik1

Drsnik2

Drsnik3

Drsnik4

Drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Backblaze ima več prepoznavnosti imen kot katera koli druga storitev v varnostnem kopiranju v oblaku in če ste poslušali podcast v zadnjih nekaj letih, obstaja velika verjetnost, da ste ime že večkrat slišali. Čeprav ima Backblaze poenostavljeno storitev z neomejenim pomnilnikom, še vedno ostaja vprašanje, ali to ustreza hipeju? Če želite to izvedeti, preberite ta pregled Backblaze.

Backblaze jasno daje prednost poenostavitvi postopka varnostne kopije zaradi pakiranja storitve, polne funkcij in nastavitev, ki jih lahko ročno upravljate. 

Čeprav je to posledica storitve, ki jo je enostavno nastaviti in zagnati, pa je tudi glede funkcij in nadzora precej zaželeno. Poleg tega so naprednejše funkcije, kot so varnostne kopije na podlagi slik in varnostne kopije za mobilne naprave, v celoti odsotne.

V tem pregledu vam bomo podrobno predstavili, kaj Backblaze deluje dobro in kje ne pride v poštev. Če so za vas pomembna enostavna namestitev, neomejeno skladiščenje in primerne cene, potem berete. 

Če pa ste takšen človek, ki se rad sprehaja z nastavitvami in ima velik nadzor nad svojo programsko opremo, potem to verjetno ni rezervna rešitev za vas. V tem primeru pojdite na naš seznam najboljših spletnih varnostnih kopij in si oglejte nekaj možnosti.

Moči & Slabosti

Alternativa za Backblaze

Lastnosti

Kot smo omenili v našem uvodu, Backblaze ne daje močnega poudarka na lastnostih. Namesto tega se odloči za samodejno in racionalizirano izkušnjo, se Backblaze osredotoča na varnostno kopiranje računalnika z minimalnimi napori, ki jih potrebujete. To bi morda bilo privlačno za nekatere uporabnike, vendar stranke kljub temu pustijo zelo redko.

Tako manjkajo stvari, kot so varnostne kopije na osnovi slik, strežnikov in hibridnih naprav, mobilnih naprav pa tudi ne morete varnostno kopirati. Če so vam te stvari pomembne, si oglejte naš pregled IDrive, saj so vse te funkcije vključene v to storitev.

Ko gre za različico – torej hrambo izbrisanih podatkov ali prejšnjih različic datotek – je Backblaze podobno osnovno, le da arhiv datotek hrani največ 30 dni. To je v nasprotju z na primer SpiderOak ONE (preberite naš pregled SpiderOak), ki vam omogoča, da obnovite izbrisane in spremenjene datoteke brez datuma poteka..

Ob vsem tem je treba omeniti nekaj funkcij Backblaze. Najprej je funkcija deljenja, ki vam omogoča enostavno ustvarjanje povezave, ki jo lahko nato delite na kateri koli način. To ga v tem pogledu postavlja pred IDrive, saj je edina možnost, da to povezavo pošljete po e-pošti.

Backblaze-Share-With-Link

Druga odlična vključitev je zmožnost podedovanja varnostnih kopij stanj iz prejšnjih računalnikov. Če ste preklopili naprave, to pomeni, da lahko ustvarite varnostno kopijo novega računalnika, ne da bi Backblaze zapravljal čas in vire znova naložil datoteke, ki ste jih že ustvarili.

Backblaze-Dedovanje-Backup-Stanje

Končno in nekoliko nenavadno vam spletna stranka Backblaze ponuja možnost lociranja računalnika v primeru izgube ali kraje. To je nenavadna funkcija za spletno varnostno kopiranje, vendar je kljub temu dobrodošla. 

Backblaze-Find-Computer

Če želite uporabljati to funkcijo, morate vklopiti nastavitev spletnega odjemalca za »preslikavo« in upati, da se lahko vsak, ki ima vašo napravo, poveže z internetom, ne da bi najprej opravil popolno brisanje pogonov..

Cenitev

Struktura cen Backblaze-a je tako preprosta, kot so cene, cene pa so primerne v primerjavi z drugimi spletnimi varnostnimi storitvami. 

Izbirate lahko samo en načrt – osebni neomejen načrt – ki zagotavlja neomejeno shrambo za 6 USD na mesec. Nekaj ​​denarja lahko prihranite tako, da se prijavite za celo leto ali dve leti; v tem primeru vam bo storitev privoščila 60 dolarjev na leto ali 110 dolarjev za dva.

Čeprav načrt ponuja neomejeno varnostno kopiranje, to ne velja za naprave. Vsak načrt lahko ustvari varnostno kopijo samo enega računalnika, tako da, če imate veliko naprav, ki jih želite zaščititi, boste morda bolje služili drugemu ponudniku varnostnih kopij, namesto da bi kupili več licenc Backblaze.

Če rečem, če potrebujete samo eno napravo, potem so stroški Backblaze sprejemljivi, saj se lahko le Carbonite ujema z njo, vendar še vedno zagotavlja neomejeno skladiščenje. Če želite videti, kako se postavljajo drug proti drugemu, si oglejte primerjavo Backblaze vs. Carbonite.

Ker lahko plačujete mesečno, lahko preprosto preizkusite Backblaze, ne da bi porabili preveč denarja. Poleg tega podjetje ponuja tudi 15-dnevno brezplačno preizkusno različico, če ste na ograji.

Enostavnost uporabe

Rezultat pomanjkanja funkcij Backblaze je, da ga je neverjetno enostavno nastaviti in začeti, če boste stranki z veseljem dovolili, da izbere, kar je ustvarilo varnostno kopijo. Če je vse, kar potrebujete, osnovna varnostna kopija vaše naprave, potem je uporaba Backblaze lahka.

Čeprav uporabniški vmesnik zagotovo ne bo prejel nobene nagrade za estetiko, je funkcionalen in preprost, kar ima za posledico čisto uporabniško izkušnjo brez veliko zmede. 

Backblaze-glavna plošča

Večina dejanja se zgodi na glavni plošči stranke. Tukaj lahko vidite napredek varnostne kopije in gumb za začetek. Vse ostalo se nahaja v meniju z nastavitvami, ki je razdeljen na osem zavihkov: nastavitve, zmogljivost, urnik, izključitve, varnost, datoteke, načrtovane za varnostno kopiranje, poročila in težave.

Backblaze-Settings

Na zavihku »Nastavitve« lahko nastavite opozorila, ko nekaj časa niste naredili varnostne kopije, nastavite začasni podatkovni pogon – kamor Backblaze shranjuje datoteke, ki jih pripravlja za prenos – kot tudi nastavite varnostno kopijo dedovanje in se odločite, katere trde diske želite varnostno kopirati.

Backblaze-Performance

Na zavihku »zmogljivost« boste dobili oceno, kako hitro lahko naložite datoteke, pa tudi možnosti za stiskanje in multithreading. Te ocene nismo našli kot zelo koristne, saj se zdi, da nenehno nihajo in redko odražajo našo dejansko hitrost povezave ali hitrost nalaganja..

Backblaze-Schedule

V »urniku« imate samo eno spustno ploščo, ki omogoča izbiro med neprekinjenim, načrtovanim (enkrat na dan) in ročnim varnostnim kopiranjem.

Kartica »Izključitve« je verjetno tista, ki jo boste najbolj izkoristili, saj je tu nekaj nadzora nad tem, katere datoteke varnostno kopirajo v oblak. 

Izključitve v ozadju

Poleg izbire map, ki jih želite izvzeti – kar je nekaj težav, ker jih lahko izberete samo eno naenkrat – lahko vtipkate tudi imena razširitev datotek vrst datotek, ki jih želite prezreti. Tu so privzeto vnesene sistemske datoteke in nekatere velike vrste datotek.

Backblaze-Varnost

Zavihek “Varnost” je dokaj brez kosti, njegov edini namen pa je, da vam posreduje nekaj informacij o varnosti Backblaze in gumb za ustvarjanje vašega zasebnega ključa.

Backblaze-Files-Scheduled-For-Backup

Naslednji zavihek se imenuje “datoteke, načrtovane za varnostno kopiranje” in vključuje natanko tisto, kar piše. To je preprosto besedilni seznam novih ali spremenjenih datotek, ki bodo varnostno kopirane pri naslednjem zagonu. Žal ne morete klikniti datotek na seznamu, ki jih želite preusmeriti na njihovo lokacijo, kar se zdi očitna funkcija.

Backblaze-Poročila

Zadnji dve zavihki, “poročila” in “vprašanja”, nista preveč zanimivi. Čeprav “poročila” zvenijo, kot da vsebujejo dnevnike, jih vseeno povemo, kako se vaše varnostno kopirane datoteke razčlenijo glede na kategorije, kot so videoposnetki ali dokumenti. Medtem so na zavihku »vprašanja« tam, kjer poročajo o napakah.

Backblaze-vprašanja

Največje vprašanje je pomanjkanje informacij, ki vam jih Backblaze daje o varnostni kopiji. Čeprav lahko vidite, katera datoteka se trenutno nalaga, vam ni sporočena hitrost prenosa, kako daleč je trenutna datoteka ali predvideni čas dokončanja. 

Če ste takšen človek, ki bi rad natančno vedel, kaj se dogaja v danem trenutku, je uporaba Backblaze lahko nekoliko moteča..

Backblaze-Backup-v teku

Backblaze privzeto pregleda vaše trde diske, ko se računalnik zažene. Če želite ponovno skenirati brez ponovnega zagona, morate pritisniti tipko “alt” in klikniti gumb “možnosti obnovitve …”. 

To ni ravno intuitivno, in čeprav cenimo, da je Backblaze oblikovan tako, da je lahek – kar preprečuje nenehno skeniranje pogonov – poseben gumb za ročno skeniranje ne bi bil na mestu.

Backblaze-Force-Scan

Backblaze spletni odjemalec in mobilna aplikacija

Spletni odjemalec Backblaze je precej osnoven. Po prijavi v račun dobite pregled svojih naprav in datotek ter meni za obnovitev varnostne kopije. Dostopite lahko tudi do seznama vaših prejšnjih dejanj za obnovitev in datotek, ki ste jih dali v skupno rabo z drugimi.

Backblaze-Web-Client-Restore

Tukaj lahko prilagodite tudi nastavitve računa, kot so vaši kontaktni podatki in dvofaktorska overitev. Končno vam spletni odjemalec omogoči tudi dostop do funkcije »poišči moj računalnik«, ki smo jo obravnavali prej v tem članku.

Backblaze-Account-Settings

Podobno je mobilna aplikacija Backblaze. Na voljo je tako za Android kot za iPhone in v bistvu obstaja samo za zagotavljanje mobilnega dostopa do vaših varnostnih kopij. Ogledate si lahko varnostno kopirane naprave in nalagate datoteke, vendar je to skorajda tako.

Backblaze-Mobile-App

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Kljub naprednejšim funkcijam je Backblaze delo, če iščete preprosto varnostno kopijo. V skladu s splošno filozofijo podjetja ne boste imeli preveč nadzora nad postopkom, razen nastavljanja izključitev in spreminjanja možnosti za stiskanje in večtiranje.

Backblaze-Namestitev

Kot je omenjeno v zgornjem razdelku „enostavna uporaba“, Backblaze samodejno izbere, katere datoteke v računalniku morate varnostno kopirati. Privzeto je to v osnovi vse sistemske datoteke z zaporo in določene vrste datotek, ki so običajno zelo velike, na primer ISO.

Izključitve zadaj-privzeto

Če želite izvajati nekaj nadzora nad varnostnim kopiranjem, je to precej mučno. Izključitev vrst datotek je dovolj preprosta – razširitev datoteke preprosto vnesite v besedilno polje, ki se nahaja na zavihku »izključitve« nastavitev -, vendar izključitev map povzroča veliko bolečine. To lahko storite na istem zavihku, vendar stranka omogoča, da izberete samo eno mapo naenkrat.

Backblaze-Exclude-Mapa

Za rezervni načrt lahko izbirate med neprekinjeno, načrtovano ali ročno varnostno kopijo. Načrtovano varnostno kopijo je mogoče nastaviti samo enkrat na dan, kar je nekoliko omejeno. Če želite izvesti ročno varnostno kopijo, morate preprosto klikniti gumb »backup now« na glavni strani odjemalca.

Načrtovanje povratnega plavanja

Backblaze bo privzeto samodejno upravljal s stiskanjem in navojem. Če vam to ni všeč, imate možnost ročne nastavitve, koliko niti naj aplikacija uporabi za nalaganje, in tudi, ali je treba hitrost prekiniti na počasnih povezavah, da shranite pasovno širino za drugo programsko opremo in naprave. 

Zapiranje z navojem in navojem v ozadju

Varnostne kopije se izvajajo z algoritmom na ravni blokov, kar pomeni, da ne boste izgubljali časa ali virov za ponovno nalaganje celotnih datotek, temveč le za dele, ki so se spremenili.

Čeprav lahko varnostno kopirate zunanje pogone, morate to storiti vsaj enkrat na 30 dni, da preprečite brisanje datotek Backblaze. 

Da se prepreči slučajno, vas Backblaze po 14, 21 in 28 dneh pošlje opozorilo, da vas opomni, da ponovno priključite pogon in zaženete varnostno kopijo. Podobno lahko dobite tudi Backblaze, da vas obvesti, ko mine sedem dni brez varnostne kopije.

Druge oblike varnostne kopije – vključno s pogoni NAS, mobilnimi napravami in strežniki – niso vključene v Backblaze, in ni mogoče izvajati hibridne varnostne kopije, kar je mešanica med varnostnim kopiranjem podatkov lokalno in v oblaku. 

Kloniranje pogona v ozadju

Prav tako ne morete ustvariti klona vašega pogona, ki bi vam omogočil kopiranje sistema na novo napravo. Če so vam te funkcije pomembne, priporočamo, da preverite IDrive, saj vključuje vse, kar smo pravkar našteli, in še več.

Namesto da bi se obnovil prek namiznega odjemalca, vas Backblaze zahteva, da se prijavite na njegovo spletno platformo, da pridobite svoje podatke. To predstavlja nekaj resnih posledic za varnost in zasebnost, o katerih bomo pisali v nadaljevanju tega članka, poleg tega pa se zdi nekoliko nerodno..

Backblaze-Web-Client-Restore

Če nalaganje podatkov neposredno prek brskalnika ne ustreza, lahko namestite tudi “Backblaze downloader”, ki je samostojna aplikacija, ki omogoča nalaganje obnovljenih datotek, ki ste jih pripravili v spletni odjemalec.

Backblaze-Downloader

Privzeta možnost obnovitve je nalaganje zippirane mape, ki vsebuje vaše podatke. Če je vaša varnostna kopija velika, se lahko odločite, da jo boste fizično poslali tudi vam. To je lahko v obliki USB bliskovnega pogona – če varnostna kopija ne presega 256 GB – ali zunanjega trdega diska s kapaciteto do 8TB.

Možnosti za obnovitev ozadja

Obe možnosti pa stanejo dodatne stroške, saj bliskovni pogon stane 99 USD na obnovo, zunanji trdi disk pa 189 USD.

Hitrost

Hitrost je izjemno pomemben kriterij pri izbiri storitve varnostnega kopiranja v oblaku, še posebej pri nalaganju velike količine podatkov, kar je skupno vsaj za začetno varnostno kopijo.

Da bi preizkusili njegovo hitrost, smo naložili mapo 3.61 GB prek povezave za prenos 20Mbps in nalaganja 10Mbps. 

Teoretično bi bilo, če bi bila povezava popolnoma stabilna in ni bilo nobenega drugega prometa do strežnikov Backblaze, potem bi to pomenilo, da bi naš prenos trajal približno pol ure, prenos pa približno eno uro. Realno bi jih radi videli v eni uri in pol oziroma tri ure. Kot vedno smo dvakrat zagnali tako prenos kot nalaganje in povprečno izmerili rezultate.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:06:24:0003:17:0004:50:30
Čas prenosa:01:23:0001:46:0001:34:30

Kot lahko vidite, je čas prenosa precej ustrezal našim pričakovanjem, žal pa je nalaganje v shrambo v oblaku trajalo dlje, kot smo upali. Za začetno varnostno kopiranje smo pustili, da Backblaze upravlja z rolotanjem in večkratnim navojem, za drugi poskus pa smo ga ročno nastavili na največjo zmogljivost in štiri niti, kar se zdi, da pomagajo.

Upoštevajte, da je bil ta test opravljen v Aziji, približno toliko, kolikor lahko dobite od ameriškega podatkovnega centra, ki smo ga uporabljali. Ko izvajate varnostno kopijo v oblaku iz Severne Amerike ali Evrope, bi morali doseči boljše rezultate. Če vas zanima, kakšna bi bila hitrost vaše povezave, lahko s pomočjo preskusnega orodja Backblaze to ugotovite.

Backblaze-Test-Tool

Varnost

Backblaze odlikuje precej dobra varnost tako glede omrežja kot fizičnih podatkovnih centrov. Vendar šifriranje ni tako dobro, kot bi lahko bilo, zlasti če upoštevamo, da je njegova uporaba zasebnih ključev resno napačna.

Ko varnostno kopirate svoje podatke s funkcijo Backblaze, so vaše datoteke zavarovane z AES-ovim 128-bitnim šifriranjem tako v mirovanju kot med potom. Ko se datoteke prenesejo v oblak, se SSL uporablja za zagotovitev, da ostanejo zasebne. 

Čeprav bi bilo 256-bitno šifriranje idealno, bi 128-bitni AES še vedno zadostoval za veliko večino uporabnikov. Če želite izvedeti več o razliki, si oglejte naš opis šifriranja.

Backblaze-zagotavlja-zasebni-ključ

Zasebno šifriranje ni privzeto omogočeno, zato morajo uporabniki to nastaviti ročno. Ne glede na to obstaja bistvena napaka – vsaj z vidika varnosti – v tem, kako Backblaze to izvaja. Edine načine za obnovitev datotek je prek spletnega odjemalca. To pomeni, da morate za obnovitev podatkov Backblaze zagotoviti svoj zasebni šifrirni ključ.

Backblaze-zagotavlja-zasebni-ključ

Čeprav Backblaze trdi, da je ključ odstranjen iz njegovih sistemov v trenutku, ko je bil uporabljen, to še vedno pušča odprta vrata za stvari, kot so napadi človek v sredini, če je ogroženo vaše omrežje ali strežniki Backblaze.

Poleg tega pomembnega opozorila je varnost Backblaze vrhunska. Omogočite lahko dvofaktorno avtentikacijo, da kibernetskim kriminalcem oteži dostop do vašega računa. Poleg tega so fizični podatkovni centri zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom z uporabo biometrične varnosti in pred naravnimi nesrečami, kot so požar ali potresi.

Zasebnost

Podobno kot varnost nudi Backblaze dostojno zasebnost, ki jo ovira pomanjkljivo izvajanje zasebnega šifriranja, pa tudi lokacija svojih podatkovnih centrov.

Kot je bilo omenjeno v prejšnjem razdelku, način ravnanja Backblaze s postopkom obnavljanja pomeni, da se morate odpovedati zasebnemu ključu, če želite obnoviti podatke. 

Ne bomo zapravljali vašega časa s ponavljanjem, zakaj ima to lahko katastrofalne rezultate, ampak zadostuje, če rečemo, da je tako škodljiva zasebnosti kot varnosti. Pomeni tudi, da Backblaze ni storitev z ničelnim znanjem.

Poleg tega se večina podatkovnih centrov Backblaze nahaja v ZDA, državi, ki je znana po svojih slabih spletnih zakonih o zasebnosti in pripravljenosti, da se izognejo zaščiti v obliki programov, kot so PRISM ali zakoni, kot je Patriot Act.. 

Poleg tega obstoj vohunske mreže Five Eyes pomeni, da če bodo ameriške oblasti prestregle vaše podatke, bi jih lahko delili tudi z drugimi državami..

Kljub temu imate možnost vezati svoj račun na Backblazejev podatkovni center v Amsterdamu. Vendar tudi to ni ravno idealno, saj je Nizozemska najbolj prisluškovana država v Evropi (o čemer lahko več preberete v našem vodniku o najboljšem VPN-ju za Nizozemsko). 

Izbira za spremembo regije je neverjetno enostavno zamuditi, saj je ob prvem ustvarjanju računa izbirno polje v spodnjem kotu obrazca za prijavo. Če ne izberete regije, bo to privzeto na ameriško zahodno obalo in tega ne boste mogli pozneje spremeniti, ne da bi ustvarili nov račun.

Regija za povratno plavanje

Pravilnik o zasebnosti backblaze

Vseeno je videti, da Backblaze resnično skrbi za zasebnost svojih uporabnikov. Politika zasebnosti je jasna in jedrnata, navaja pa, da Backblaze ne bo nikoli delil ali prodajal metapodatkov, ki jih zbira, nikomur, razen če je zaupanja vreden partner, ki sodeluje pri opravljanju storitve ali če izpolnjuje zakon ali predpis. 

Ta opozorila so standardna v oblakih za shranjevanje v oblaku in za spletno varnostno kopiranje, zato Backblaze v tem pogledu ni nič drugega. Ko gre za te metapodatke, je sestavljen iz vašega e-poštnega naslova in gesla ter vaših podatkov za obračun. 

Zbirajo se tudi nekatere podrobnosti o vaši napravi, na primer vaš operacijski sistem in statistika uporabe, vendar so ti odvzeti osebni identifikatorji. Ti podatki se uporabljajo interno za razvoj in analizo, kar je spet precej standardno v celotni industriji varnostnih kopij v oblaku.

Backblaze-zasebnost-politika

Kar zadeva vaše dejanske datoteke, shranjene na strežnikih Backblaze, so te v celoti zaupne, pogoji pa dokončno navajajo, da bodo do njih dostopni le z vašim soglasjem in da zagotavljajo osnovno funkcionalnost storitve. 

Kljub temu Backblaze si pridržuje pravico do odstranitve datotek iz kakršnega koli razloga, čeprav bi verjetno to storil le za odstranjevanje nezakonitih materialov.

Pogoji in pogoji za zadnjo plavuto

Backblaze je skladen z GDPR in se drži mednarodnega ščitnika zasebnosti EU / Swiss za mednarodne prenose podatkov, vendar ni skladen s HIPAA. Če želite varnostno kopirati kakršno koli zaupno zdravstveno kartoteko, boste morali uporabiti drugo storitev, na primer IDrive ali SpiderOak ONE.

Bacbkblaze-Privacy-Shield

Podpora

Backblaze ponuja več možnosti, ki vam pomagajo rešiti vse težave s storitvijo. S koristnim in odzivnim oddelkom za podporo strankam ter obsežnimi viri za samopomoč se v tej kategoriji ne moremo pritoževati..

Čeprav telefonske podpore ni, se za pomoč lahko obrnete na Backblaze, tako da vložite zahtevo po e-pošti ali uporabite funkcijo klepetanja v živo. Klepet je odprt od ponedeljka do petka, od 21. do 12. ure in od 13. ure dalje. do 17.00. PST. 

Stran s podporo za hrbtenico

Da bi preizkusili odzivnost njegove podpore, smo poslali zahtevo po e-pošti in v enem dnevu prejeli odgovor, kar je res toliko, kot bi lahko zahtevali, saj obstaja možnost klepeta, če potrebujete takojšnjo podporo.

Backblaze-FAQ-Stran

Stran s pogostimi vprašanji Backblaze je tudi odlična, saj vam ponuja rešitve za številne najpogostejše težave s storitvijo, vse lepo urejene v kategorije, ki jih je mogoče iskati.

Razsodba

S tem smo zaključili naš pregled Backblaze. Brez dvoma je močan tekmec za varnostno kopiranje v oblaku, čeprav Backblaze žrtvuje funkcije za bolj poenostavljeno izkušnjo. Zaradi tega je odlična izbira za tiste, ki preprosto želite uporabljati Backblaze za izvajanje rednih varnostnih kopij v svojem sistemu, ne da bi se vam bilo preveč treba ukvarjati s podrobnostmi.

Vendar pa je osredotočenost na zagotavljanje preproste izkušnje škodljiva funkcija Backblaze na poti med funkcijami, saj ni vključenih veliko običajnih varnostnih kopij.. 

Podobno je Backblaze lahko včasih moteče zaradi nizkega nadzora nad postopkom varnostnega kopiranja in zaradi tega, ker imate malo informacij o njegovem napredku. Če vas te stvari motijo, si preberite druge spletne varnostne kopije in poiščite drugo možnost.

Kaj ste pomislili na naš pregled Backblaze? Ali se strinjate, da je dobra spletna storitev za varnostno kopiranje za tiste, ki iščejo preprost in poenostavljen, vendar neomejen načrt varnostnih kopij? Ali imate raje storitev, ki ponuja več nadzora, varnostne kopije za več računalnikov in boljše zasebno šifriranje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map