Pregled oblaka CloudAlly – Prinesite svoje skladiščenje – Posodobljeno 2020

Pregled CloudAlly

CloudAlly je vzel list iz knjige CloudBerry Backup in ponuja varnostno kopiranje, kjer zagotovite shrambo. Vendar je dražja od navdiha in ima nekaj težav z vmesnikom. Za podrobnosti preberite celoten pregled CloudAlly.


Najboljše spletne varnostne kopije

CloudAlly je izraelsko podjetje za varnostno kopiranje v oblaku. Drugače je od večine storitev v našem najboljšem spletnem krožnem kopiranju varnostnih kopij, ker varnostno kopira vaše podatke, ki so že v oblaku. Ponudniki storitev v oblaku imajo vgrajeno odvečnost in varnostne kopije za lastno obnovo po nesreči, vendar lahko z CloudAlly ustvarite še en nivo zaščite za varnostno kopirane podatke.

Večina ponudnikov storitev v oblaku shrani izbrisane datoteke v mapo »koš«, vendar jih ne more obnoviti, ko jih izbrišete od tam. Da bi se temu izognili, lahko uporabite CloudAlly za varnostno kopiranje in obnovitev datotek, ki jih hranite z drugimi storitvami v oblaku.

CloudAlly se združuje z več priljubljenimi storitvami poslovnega oblaka in ima močno varnost in zasebnost, kar je najpomembnejše, če nameravate varnostno kopirati svoje najpomembnejše poslovne datoteke.

Kljub temu je shema oblikovanja varnostnih kopij podatkov iz storitev za shranjevanje v oblaku draga, če morate varnostno kopirati veliko podatkov. V večini primerov boste verjetno morali le shraniti svoje kritične podatke, ki ne bi potrebovali veliko rezervnega prostora. Zbirka znanja CloudAlly lahko pomaga rešiti običajne težave, njegova skupina za tehnično podporo pa je na voljo 24/7.

CloudAlly je tudi enostaven za uporabo, vendar omejen na spletno stranko. Operacije za varnostno kopiranje in obnovitev so preproste in hitre. Če vas zanima storitev, se držite nas, ker vam bomo povedali podrobnosti v tem pregledu CloudAlly.

Moči & Slabosti

Lastnosti

Klasična varnostna kopija v oblaku pomaga zaščititi podatke na osebnih računalnikih in zunanjih pogonih. Ko so vaše datoteke v oblaku, ste lahko prepričani, da se zrušijo trdi disk ali programske napake ne bodo izgubile.

storitve v oblaku

CloudAlly je drugačna zver v primerjavi s tovrstnimi storitvami. Ne more varnostno kopirati računalnika ali druge strojne opreme. Namesto tega pomaga zaščititi datoteke, ki so že v storitvah za shranjevanje v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive ali Box. Prvi trije so imena gospodinjstev. Če še niste slišali za četrtega, preberite naš pregled v polju, če želite izvedeti več o tem.

Če ne poznate razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo, preberite razlago.

Poleg Google Drive lahko CloudAlly varnostno kopira Gmail, vaše stike, Google Koledar, Google Spletna mesta, Googlove naloge in več domen iz Googlovega G Suite. Podobno lahko uporabite za varnostno kopiranje datotek Office 365 Group, Microsoft Exchange in Microsoft OneNote. OneNote je ena najboljših aplikacij za beleženje. O tem si preberite v našem pregledu OneNote.

Na voljo je tudi varnostno kopiranje za Microsoft SharePoint Online, vključno s spletnimi mesti, dokumenti in knjižnicami. Poleg tega lahko varnostno kopirate IMAP e-poštna sporočila in okolja Salesforce Production in Sandbox, vključno z dokumenti, prilogami, viri v klepetu ter standardnimi in prilagojenimi predmeti.

Če želite varnostno kopirati zbirke podatkov, lahko to storite za baze podatkov Amazon DynamoDB in Amazon SimpleDB..

CloudAlly zagotavlja tudi neomejeno varnostno kopiranje in hrambo dnevnih arhivov. Če želite varnostno kopijo shraniti na lokalni stroj, lahko prenesete .zip arhiv. Poleg tega CloudAlly nikoli ne izbriše datotek, zato jih lahko vedno pridobite.

Nove varnostne kopije ne prepisujejo starih, tako da lahko pridobite prejšnje različice varnostnih kopij. Tako deluje različica datotek z drugimi storitvami varnostnega kopiranja v oblaku. Več člankov o varnostnem kopiranju v oblaku in njegovih značilnostih najdete v naši spletni knjižnici varnostnih kopij.

Pregled funkcij CloudAlly

Cenitev

CloudAlly ima preprosto cenovno shemo, ki je sestavljena iz načrtov, s katerimi lahko varnostno kopirate različne spletne storitve in baze podatkov.

Vsi načrti vključujejo neomejeno shranjevanje, ki ga ponuja Amazon S3. Če z njim niste seznanjeni, preberite naš Amazon S3 pregled. Vsi načrti CloudAlly imajo tudi AES 256-bitno šifriranje. O tem bomo več govorili v razdelku „varnost“.

Prvi načrt omogoča varnostno kopiranje Googlovega G Suite in Microsoftovega Office 365 Exchange za 3 USD na mesec. Če plačate za leto vnaprej, cena pade na 30 dolarjev na uporabnika.

Naslednji načrt lahko varnostno kopira vaše podatke iz storitev za shranjevanje v oblaku za 2 USD na uporabnika na mesec. Načrt je prilagodljiv, saj se zaračuna na 5 GB, tako da lahko uporabite toliko ali malo, kolikor potrebujete. Enoletna naročnina zniža ceno na 20 USD na uporabnika na mesec za 5 GB. Najmanj, to je malo, in varnostno kopiranje samo 100 GB vas bo stalo 40 dolarjev na mesec.

Če potrebujete veliko prostora po nižji ceni, preberite naš najboljši neomejeni spletni pregled varnostnih kopij.

Načrt IMAP omogoča varnostno kopiranje e-poštnih sporočil IMAP za 3 USD na uporabnika na mesec ali 30 USD na uporabnika na leto. Načrt Salesforce stane enako, omogoča pa vam varnostno kopiranje produkcije, podatkov in sorodnih datotek Salesforce.

Zadnja dva načrta lahko varnostno kopirate svoje baze podatkov SimpleDB in DynamoDB za 12 USD oziroma 15 USD na mesec. Prostega načrta ni, vendar imajo vsi načrti brezplačno 15-dnevno preskusno različico, ki vam omogoča, da preizkusite storitev pred naročnino.

Enostavnost uporabe

CloudAlly nima odjemalca namizja. Namesto tega vse poteka prek spletnega odjemalca. Uporabo je jasno in enostavno. V meniju na levi strani se lahko pomaknete do varnostnih kopij, strani za obnovitev, obračunavanja, dejavnosti računa, nastavitev in podpore. Preklapljanje med stranmi je hitro.

oblak-zaveznik-spletni odjemalec

V zgornjem desnem kotu lahko dostopate do nastavitev računa in se odjavite. Na strani »varnostne kopije« je mesto, ko se prijavite, ko se prijavite, in omogoča hitro nastavitev varnostne kopije. Več o tem bomo govorili v naslednjem razdelku.

Pristop CloudAlly, v katerem upravljate več varnostnih kopij z ene lokacije, je podoben CloudBerry Backup. Ob tem CloudBerry Backup uporablja namizno aplikacijo, ki upravlja z več shranjevanjem v oblaku, ki se servisira za varnostno kopiranje datotek iz računalnika in naprav. Tako je CloudAlly ravno nasprotno. Če želite to, preberite naš pregled CloudBerry Backup, če želite izvedeti več.

Dodajanje aplikacije za pametne telefone bi bilo dobrodošlo, ker bi nato lahko preverili stanje varnostnih kopij v oblaku ali ga sprožili na poti.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

cloud-ally-create-backup-start

Vse, kar morate storiti, da ustvarite varnostno kopijo za svoje datoteke, se prijavite v svoj račun CloudAlly in na začetni strani izberite storitev, ki jo želite varnostno kopirati..

oblak-zaveznik-overite-dropbox

Nato morate CloudAlly omogočiti dostop do te storitve. To storite tako, da vnesete poverilnice, z žetonom OAuth ali odprete novo okno, s katerim se lahko prijavite v to storitev. Razpoložljive metode so odvisne od storitve. Izbrali smo podjetje Dropbox Business in vpisali svoje poverilnice na stran, ki se je odprla, ko smo kliknili gumb »overite«.

cloud-ally-new-backup-možnosti

Po tem bodo prikazane možnosti, ki jih lahko nastavite. Ko dodate novega uporabnika, lahko izberete samodejno zagon varnostne kopije, kar olajša, če jih imate veliko. Kljub temu lahko posamezne varnostne kopije zaženete tako, da kliknete ikono za predvajanje poleg varnostne kopije v podoknu »račun«.

CloudAlly varnostno kopiranje zažene samodejno ob 14:00 po UTC, vendar lahko to spremenite v spodnjem delu razdelka. Varnostno kopiranje je nastavljeno tako, da se izvaja vsak dan, namesto tega pa ga lahko izvajate vsak tretji dan ali pa enkrat tedensko.

Nastavitev varnostne kopije je enostavna in hitra. Če ne želite, se morate z nastavitvami ukvarjati z nastavitvami.

Če želite začeti postopek obnovitve, v meniju na levi strani kliknite »obnovitev«. Ko to storite, boste videli stran s seznamom vaših aktivnih računov. Ustvarjene naloge lahko poiščete ali ustvarite tako, da kliknete podokno »račun«.

oblak-zaveznik-obnovitev-zagon

Izbrali smo svoj račun Dropbox Business in naslednja stran nam je pokazala seznam varnostnih kopij, ki jih lahko obnovimo. Edino varnostno kopiranje na voljo je bilo tisto, ki smo ga zagnali ročno, zato smo ob njem kliknili ikono desne puščice.

oblak-zaveznik-obnovitev-izbor-izbira

V naslednjem oknu lahko obnovite podatke s pomočjo posnetka ali določene datoteke. Posnetek vam omogoča, da obnovite celotno varnostno kopijo iz nastavljenega časovnega obdobja. Izbrali smo posnetek, ki se začne s prvotno varnostno kopijo, in za nadaljevanje postopka kliknili gumb »Nadaljuj«.

oblak-zaveznik-obnovi-seznam

Predmete, ki jih želite obnoviti, lahko izberete na naslednji strani. Za nas vsebuje samo en posnetek. Ko izberete posnetek, ga lahko obnovite v storitev za shranjevanje ali ga prenesete. Možnost prenosa omogoča izvoz datotek v .zip formatu v Amazon S3, Microsoft Azure Blob, Box ali Dropbox.

oblak-zaveznik-obnavljanje-prenos

Obnovitve datotek ni težko, vendar je potrebno veliko korakov. Raje bi imeli možnost obnoviti vse z enim klikom ali dvema ali tremi. To bi bilo hitreje kot trenutni postopek.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo dolgo. Kako dolgo trajajo, je odvisno od tega, koliko podatkov morate zaščititi, vendar za razliko od drugih varnostnih kopij storitev v oblaku ni pomembno, koliko ste blizu storitve, ki hrani vaše podatke. Namesto tega je pomembno, kako blizu so strežniki CloudAlly s strežniki vaše storitve. V tem primeru smo CloudAlly preizkusili z Dropbox Business.

Dropbox Business je na našem seznamu najboljših ponudnikov sinhronizacijskih datotek in delitve datotek, zato če vas to zavede, preberite naš pregled o Dropbox Business..

Da bi videli, kako hitri so postopki za varnostno kopiranje in obnovo CloudAlly, smo izvedli preskuse za prenos in prenos z uporabo 1 GB zadrge mape. Uporabili smo Ethernet povezavo iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 95,88 megabitov na sekundo. Teoretično naj bi pri tej hitrosti naš prenos trajal približno minuto in 30 sekund.

CloudAlly ni enostavno primerjati z drugimi varnostnimi storitvami, ker datotek ne naloži iz računalnika, ampak jih prenese iz partnerske storitve v oblaku. Glede na to je trajalo povprečno minuto in 20 sekund, da smo prenesli svoj delovni prostor v skupni rabi za skupino Dropbox Business, ki je vseboval našo preskusno mapo 1 GB. To je odličen rezultat.

Operacija obnovitve je drugačna zadeva, saj lahko njen čas primerjamo s teoretičnim časom, ki ga pričakujemo. V povprečju sedem minut in 15 sekund CloudAlly sploh ni bil blizu minute in 30 sekund. To je počasi v primerjavi z drugimi storitvami, ki traja približno dve minuti.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:01:1800:01:2200:01:20
Čas prenosa:00:07:0000:07:3000:07:15

Varnost

CloudAlly podatke shranjuje v shrambo Amazon S3 in jih šifrira s pomočjo AES-256 bitne enkripcije. SSL protokol ščiti in šifrira podatke med prevozom. Šifrirni ključi so edinstveni za vsakega kupca in so varno shranjeni. Poleg tega uporaba edinstvene mape Amazon S3 za vsakega kupca zagotavlja izolacijo podatkov.

Ni načina za neposreden dostop do varnostnih kopij podatkov strank. Dostop do njega je mogoč samo s platformo CloudAlly. Poleg tega lahko samo skrbnik podatkov upravlja z varnostnimi kopijami CloudAlly. Osebje CloudAlly ne more dostopati do podatkov o strankah in le omejeno število članov ekipe »mora vedeti« ima dostop do proizvodnih ključev, da lahko rešijo težave.

Podatkovni centri CloudAlly so zaščiteni, utrjeni in vključujejo najnovejše varnostne popravke. Poleg tega je CloudAlly certificiran po ISO 27001, ki je mednarodno priznan standard za upravljanje varnosti informacij. CloudAlly je tudi skladen s HIPAA.

Ni vam treba shranjevati poverilnic uporabnika CloudAlly v sistemu CloudAlly, ker za dostop na podlagi dovoljenja uporablja industrijski standard OAuth. OAuth ponuja le osnovne informacije, ki jih potrebuje CloudAlly, da lahko počne, kar mora storiti. OAuth lahko kadar koli prekličete ali shranite poverilnice in jih šifrirate z AES-256 bitnim šifriranjem.

Poleg tega lahko omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti in dodate dodatno raven varnosti za svoj račun.

Zasebnost

CloudAlly dobro dela pri zagotavljanju datotek in omejevanju dostopa zaposlenih do njih. Kljub temu se ukvarjamo s politiko zasebnosti in preverjamo sumljive klavzule o zasebnosti.

Kot mnoge storitve tudi CloudAlly od vas zahteva, da ustvarite račun, ki vsebuje osebne podatke, na primer ime in priimek ter e-pošto. Te podatke uporablja za izboljšanje svoje storitve, vzpostavitev stika z vami, preverjanje pristnosti in dostop do njegovih storitev.

Vaše osebne podatke lahko prenese v CloudAlly ali drugim ponudnikom storitev, vendar le za zagotavljanje storitev. Poleg tega se lahko osebni podatki prenesejo v druge države.

Hčerinske družbe in podružnice lahko prejmejo tudi osebne in neosebne podatke za njihovo obdelavo za CloudAlly. CloudAlly zahteva, da te stranke obdelujejo podatke v skladu s svojo politiko zasebnosti.

CloudAlly lahko razkrije tudi vaše osebne podatke ali katere koli druge podatke, ki ste jih predložili v skladu z zakoni, prepreči varnostne težave ali zaščiti ljudi pred škodo.

Zasebno šifriranje ni na voljo, le omejeno število starejših zaposlenih ima dostop do proizvodnega okolja, v katerem so podatki o uporabnikih. Poleg tega nas je predstavnik podjetja CloudAlly sporočil, da se vse delo v proizvodnem okolju beleži in pregleda.

Varnostni protokol CloudAlly

Ko operacija varnostnega kopiranja ali obnovitve potrebuje pozornost zaradi težave, povezane z datoteko, mora ekipa CloudAlly najprej preučiti potrebo po dostopu do datoteke, nato pa pridobiti dovoljenje lastnika podatkov za dostop do nje. To je dobra praksa, zaradi česar je pomanjkanje ničelnega znanja sprejemljivo.

CloudAlly hrani varnostne kopije podatkov tako dolgo, da vzdržujete svojo naročnino. Če prekličete naročnino, bo CloudAlly v dveh tednih izbrisal svoje arhive. Če deaktivirate varnostno kopijo posameznega uporabnika, bodo ti podatki izbrisani v enem dnevu.

S svojimi podatki lahko Amazon shranite v ameriških, kanadskih, evropskih ali avstralskih podatkovnih centrih. To je odlična funkcija za tiste, ki se želijo izogniti projektu PRISM strica Sama in skiciranim zakonom o zasebnosti, na primer akt CLOUD.

CloudAlly je tudi v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov, ki je močan evropski zakon o zasebnosti spletnih podatkov. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Vse, kar je standardna cena za storitve v oblaku. Tu ni nobenih dvomljivih klavzul, ki bi lahko škodovale vaši zasebnosti.

Podpora

CloudAlly ima ekipo za tehnično podporo, ki deluje ves čas. Preden se obrnete na njih, lahko brskate po zbirki znanja za rešitev svoje težave.

oblak-zaveznik-baza znanja

Ločen je v različnih temah pomoči, če pa med iskanjem odgovora ne najdete odgovora, lahko uporabite iskalno vrstico. Članki so enostavni za sledenje in posnetki zaslona, ​​ki omogočajo lažje dokončanje rešitev. Poleg tega obstaja razdelek z videoposnetki, ki vam pomagajo rešiti običajne težave.

Če zbirka znanja ne pomaga, lahko pošljete e-pošto z vprašanjem. Odgovor smo dobili in prejeli v 10 urah, kar ni tako hitro kot nekatere storitve, vendar je še vedno hitro. Tisti, ki imajo nujno težavo, lahko pokličejo podporo neposredno. Na voljo so telefonske linije v ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji.

Razsodba

CloudAlly je specifična storitev. Morda ga ali ne boste potrebovali, odvisno od tega, koliko zaupanja boste dali ponudniku shrambe ali varnostnega kopiranja. Morda tudi ne želite hraniti svojih jajc v eni košari, v tem primeru je to dobra rešitev. Lahko ga povežete s storitvijo, ki jo želite varnostno kopirati, in ji pustite, da opravi svoje delo, ne da bi od vas vložili veliko prispevka.

Če morate nekaj prepletati, vam ne bo treba poklicati pomoči, saj je storitev enostavna za uporabo. Varno je tudi s šifrirnimi protokoli, funkcijami, ki varujejo vaše poverilnice in utrjena podatkovna središča. CloudAlly dobro skrbi tudi za vašo zasebnost.

Ni mobilnega odjemalca, ki bi mu omogočil dostop, ko ste zunaj računalnika. Cene CloudAlly niso poceni, če želite varnostno kopirati veliko datotek, vendar so v redu, če varnostno kopijo omejite na najpomembnejše.

Kaj menite o CloudAlly? Ali je to nekaj, kar potrebujete, ali zaupate mehanizmu za obnovo po katastrofi, ki ga uporablja vaša storitev v oblaku? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map