Pregled Livedrive – posodobljeno 2020

Livedrive pregled

Livedrive je dostojno orodje za varnostno kopiranje, ki ponuja tudi nekaj prostora za shranjevanje. Vendar pa je storitev izredno draga in imeli smo nešteto poročil o težavah s plačilom in podporo. Čeprav nam je v našem celotnem pregledu dovolj všeč, ga priporočamo.


Najboljše spletne varnostne kopije

Livedrive je storitev za varnostno kopiranje, ki je bila predstavljena leta 2008, J2 Global pa jo je kupil leta 2014. Namenjena je malim podjetjem in domačim uporabnikom. Poleg tega, da ponuja varnostno kopijo, ima tudi prostor za shranjevanje, vendar nič ne konkurira najboljšim storitvam za shranjevanje v oblaku. Hkrati se tudi zaradi nekaterih nenavadnih funkcionalnosti in dragih načrtov ne uvršča med najboljše ponudnike spletnih rezervnih kopij..

Livedrive se nahaja v Veliki Britaniji, zaradi česar je primeren za naše najboljše storitve za shranjevanje v oblaku v Evropi. Tam smo ga vključili kot storitev za shranjevanje v oblaku, če pa ste zmedeni glede razlike med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo, preberite naše razlago. Če želite več izbire, ki nimajo sedeža v ZDA, preberite našo shrambo v oblaku zunaj ZDA.

Livedrive ima poleg navadne, stare varnostne kopije še zanimive funkcije, ki vam omogočajo neomejen prostor za varnostno kopiranje datotek, dobro enostavnost uporabe in skladnost z evropskimi zakoni o zasebnosti. Kljub temu pa ni poceni in ne vsebuje ključnih funkcij, kot sta šifriranje ničelnega znanja in dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Prav tako, po mnenju bralcev bralcev, številna vprašanja izplačujejo s plačilom in podporo; pomaknite se do našega oddelka za komentar na dnu za več o tem.

Moči & Slabosti

Alternativa za Livedrive

Lastnosti

Kot varnostna rešitev je Livedrive dokaj povprečen in podrobneje bomo podrobneje opisani v nadaljevanju tega pregleda. Vendar tisto, kar Livedrive loči od večine njegovih konkurentov, je funkcija shranjevanja, imenovana aktovka.

Kolekcija Livedrive omogoča dostop do datotek in urejanje z različnih naprav in v spletu, skupno rabo velikih datotek z družino in prijatelji ter prost prostor v računalniku. Če iščete namenske storitve za shranjevanje v oblaku, si oglejte naše preglede za shranjevanje v oblaku.

kovček-aktovka

Aktovka deluje kot zunanji pogon v računalniku, tako da je podoben običajnemu modelu sinhronizacije večine storitev shranjevanja v oblaku.

Datoteke, ki jih tam postavite, bodo samodejno sinhronizirane v spletu. Nato lahko dostopate do njih in jih uredite s pomočjo namizne aplikacije, mobilne aplikacije ali spletnega odjemalca.

Če želite prihraniti prostor na trdem disku, lahko datoteke shranjujete samo v spletu. Kljub temu jih boste morali prenesti, da jih odprete. Oglejte si vodnik, kako to storiti.

Tako kot storitve za shranjevanje v oblaku, vam tudi aktovka omogoča skupno rabo datotek z družino in prijatelji ter prost prostor v računalniku s shranjevanjem datotek v oblaku. Svoje glasbene datoteke lahko predvajate tudi iz brskalnika.

Liverive-spletna galerija

V spletni aplikaciji je funkcija galerije, ki vam omogoča predogled fotografij, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo, vendar nam fotografije, ko smo jih naložili, ne prikaže fotografij. Vendar je predogled fotografij ročno deloval v redu.

liverive-predogled fotografij

Za podrobnosti o naprednih funkcijah varnostnega kopiranja, vključno s hibridno varnostno kopijo, preberite naš pregled BigMIND Home.

Cenitev

Varnostno kopiranje znaša 8 USD na mesec in zagotavlja neomejeno varnostno kopijo za en računalnik ter vam omogoča dostop do datotek prek mobilne aplikacije. Kljub temu boste morali za varnostno kopijo pomnilnika, ki je priložen omrežju, kupiti ločeno za 6,33 USD na mesec. Kljub temu ima obnovitev, šifriranje in različico datotek, ki hrani zadnjih 30 različic datotek.

Aktovka stane 16 dolarjev na mesec in vam nudi 2TB prostora za sinhronizacijo. Deluje na namiznih in mobilnih napravah in omogoča skupno rabo datotek iz vašega prostora za shranjevanje. Prav tako hrani zadnjih 30 različic datotek, tako da lahko obnovite prejšnjo različico, če ste spremenili nekaj, česar niste želeli. Poleg tega lahko varnostno kopirate fotografije iz telefona.

Ni poceni: s Sync.com ali pCloud lahko dobite 2TB prostora za shranjevanje v oblaku za precej manj. Če vas zanima, preberite naš pregled Sync.com in pregled pCloud, če želite izvedeti več.

Pro Suite združuje prejšnja dva načrta, kar vam omogoča varnostno kopiranje naprav in uporabo prostora za shranjevanje v oblaku za 25 dolarjev na mesec. Omogoča vam 5TB prostora za sinhronizacijo in neomejen prostor za varnostno kopiranje.

Varnostno kopirate lahko pet računalnikov, pa tudi tabličnih računalnikov in mobilnih naprav. V načrtu so na voljo tudi FTP, SFTP in WebDAV. Če niste seznanjeni s temi načini dostopa, si preberite, kaj je FTP in kaj so članki WebDAV.

Čeprav nam je všeč ideja o združevanju rezervnega prostora in sinhronizacijskega prostora za shranjevanje, je cena programa Pro Suite dovolj strma, da lahko konkurira dražjim rešitvam sinhronizacijske datoteke in skupne rabe..

Uporabniki Pro Suite dobijo izvorno podporo za NAS za vsak omrežni pogon ali NAS napravo, ki jo želijo varnostno kopirati. Uporabo lahko začnejo tako, da odprejo nastavitve računa na spletnem portalu in dodajo mape na pogonu k izbiri varnostnih kopij. Če potrebujete močno podporo za NAS, preberite naš najboljši spletni backup za NAS članek.

Preizkus Livedrive

Storitev ponuja brezplačen 14-dnevni preizkus z vsemi načrti. Preklic ni preprost, saj morate v Združenem kraljestvu poklicati skupino za odpoved, kar je lahko drago, če niste od tam.

V smislu uporabe obstaja lažja metoda. To je povezava, ki vodi do obrazca za preklic, ki ga lahko izpolnite, če želite preklicati račun. Menimo, da je to del Livedrive poceni, saj uporabnikom otežuje odpoved brezplačnega preskusnega obdobja.

Enostavnost uporabe

Namizna aplikacija je med testiranjem večkrat zaostajala, večinoma med dodajanjem ali odstranjevanjem map iz varnostnih kopij. To morate storiti, ker Livedrive zahteva, da izberete določene mape za varnostno kopiranje.

livingrive-control-center

Do nadzornega centra za aplikacijo dostopate prek ikone sistemske vrstice. Uporaba je preprosta, glavni meni pa na vrhu in preostali del okna prikazuje vsebino. Vmesnik je osupljiv, vendar jasen, zato vas ne bo zmedel.

Liverive-splet

Spletna aplikacija prikazuje naprave, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo, omogoča nalaganje posameznih datotek in dostop do vaše aktovke, če jo imate. Poleg tega lahko vstopite v svoj račun, si ogledate varnostne kopije fotografij v galeriji ali si ogledate podatke o podpori.

Nima veliko funkcij, zato vas ne bi preplavil. Med njimi se lahko pomikate po meniju na levi strani, medtem ko se funkcije prikažejo na jasen in privlačen način.

liverive-mobile

Mobilna aplikacija je na voljo za iOS in Android. Hiter je in olajša dostop do varnostne kopije v oblaku. Ogledate si lahko tudi datoteke, ki so v skupni rabi z vami, in odprete glasbene datoteke. Predvajanje glasbe je prijetna funkcija, ki vam omogoča ustvarjanje seznama predvajanja in branje glasbe po izvajalcu, albumu, letu ali zvrsti.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Livedrive privzeto izbere več map za varnostno kopiranje, vključno z namizjem, dokumenti, slikami, glasbo in video posnetki.

liverive-backup-select

Kljub temu pa izključuje nekatere datoteke, zato oglejte, ali so pomembne za vas. Datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, boste morali ročno izbrati, ker Livedrive ne more varnostno kopirati glede na vrsto datoteke. Če potrebujete to funkcijo in imate radi preprosto uporabniško izkušnjo, jo lahko dobite z Backblaze. Preberite naš pregled Backblaze, če želite izvedeti več.

livingrive-planer

Ko določite varnostno kopijo, lahko med pregledovanjem datotek Livedrive izberete več ur sprememb datotek ali določite določen čas za to vsak dan.

Funkcija obnovitve deluje iz namizne aplikacije. Če želite obnoviti datoteke, morate izbrati računalnik, ki ste ga ustvarili varnostno kopijo, in izberite posamezne datoteke ali mape, ki jih želite obnoviti. S spletno aplikacijo lahko prenesete tudi posamezne datoteke.

Hitrost

Začetne varnostne kopije običajno trajajo dolgo, odvisno od tega, koliko podatkov morate zaščititi. Če želite videti, kako se Livedrive primerja z drugimi v spletnem polju varnostne kopije, smo izvedli teste za nalaganje in prenos s pomočjo mape z zadrgo 1 GB. Bili smo na WiFi povezavi iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 83 Mbps..

Pri drugem poskusu smo se borili s testiranjem Livedrive-a. Odjemalec namizja se je obdržal pri “izračunu” časa dokončanja in ni začel nalagati. Kljub temu so bili naši nadaljnji poskusi uspešnejši. V povprečju je trajalo približno eno uro, da bi naložili 1 GB podatkov, kar je veliko počasneje kot 24 minut, ki bi jih v teoriji potreboval.

Prenos sicer ni bil počasen, saj je trajal le dve minuti, kar je blizu teoretičnemu času.

Glede na to hitrosti prenašanja in nalaganja niso samo na Livedriveu. Odvisni so tudi od vašega ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežnikom v Veliki Britaniji.

Če ugotovite, da nalaganje varnostne kopije zahteva preveč pasovne širine, jo lahko ugasnete tako, da odprete »nastavitve«, kliknete »napredno« in nato »pasovno širino«.

Varnost & Politika zasebnosti

Livedrive lahko nastavite tako, da ob vsakem zagonu zahteva geslo. Koristno je, če nekdo ukrade vašo napravo in poskuša obnoviti vaše datoteke v njej.

Livedrive ima strežnike v varnih podatkovnih centrih v Veliki Britaniji. Na varnostni strani piše, da ima “tri plasti fizične varnosti podatkov.” Podatkovni centri izvajajo 24/7 nadzor za odkrivanje in preprečevanje vdorov. Vsi so certificirani po ISO 27001, kar je standard za sisteme upravljanja informacijske varnosti.

Livedrive uporablja 256-bitno šifriranje AES, da si jih naloži, preden jih naloži, vendar obdrži ključ za dešifriranje, zato se ne šteje za ničelno znanje.

Storitve lahko najdete v našem najboljšem delu z znanjem ničelnega znanja. Ena izmed teh, SpiderOak ONE, je tudi storitev varnostnega kopiranja v oblaku. Če vas zanima varnostno kopiranje z ničelnim znanjem, preberite naš SpiderOak ONE pregled za več o njegovi varnosti.

Zero znanje je pomembno, če vas skrbi vaša zasebnost. V razdelku H politike zasebnosti Livedrive je navedeno, da lahko Livedrive vaše osebne podatke deli s pravnimi in regulativnimi organi, zunanjimi svetovalci in katero koli potrebno stranko za sodne postopke. Storitev je kljub temu skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov, ki uporabnikom v EU zagotavlja ustrezno zaščito.

Livedrive ne ponuja dvofaktorne avtentikacije za zaščito vašega računa, če nekdo ukrade vaše geslo, zato se prepričajte, da je močan.

Podpora

podporo za preživetje

Oddelek za podporo je sestavljen iz pogostih vprašanj in baze znanja ter funkcije, ki prikazuje stanje storitve.

Pogosta vprašanja in zbirka znanja so vedno na voljo, čeprav bi bila funkcija iskanja pri vračanju rezultatov hitrejša. Če ne najdete odgovora na svoje vprašanje, lahko predložite vozovnico podporni skupini. Na skupino za podporo se lahko obrnete od ponedeljka do petka od 21.00 do 18.00. Greenwich srednji čas. Med testiranjem smo dobili odgovor v približno eni uri, kar je dobro.

Podporo bi lahko izboljšali z dodatkom spletne klepeta in telefonske podpore.

Razsodba

Livedrive je imel včasih ločene aplikacije, zdaj pa je vse integrirano, kar uporabnikom omogoča enostaven dostop do tega, kar potrebujejo. Pomemben je tudi njegov pristanek k GDPR, saj je imel v svoji politiki zasebnosti vprašljive klavzule. Ker to ni nič znanja, morate paziti pri izbiri datotek, ki jih želite varnostno kopirati.

Kljub temu uporablja 256-bitno šifriranje AES za branje datotek, preden jih naložite. Vendar tudi ne ščiti vašega računa, ker dvofaktorska overitev ni na voljo. Predogled fotografij in prostor za sinhronizacijo shranjevanja sta dragoceni dodatki njegovih lastnosti.

Hitrosti prenašanja in prenašanja se ne morejo hvaliti, ker so počasne. To ni presenetljivo, če nima globalne mreže strežnikov. Upoštevajte to, če imate veliko podatkov, ki jih želite varnostno kopirati.

Tudi cena ni velika vrednost in ne moremo konkurirati drugim storitvam med našimi spletnimi varnostnimi ocenami. Ali koristi programa Livedrive presegajo njene stroške? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map