Pregled karbonita – posodobljeno 2020

Pregled karbonita

Ponuja enostavno uporabo in neomejeno varnostno kopiranje za eno napravo, je Carbonite nedvomno eden izmed spletnih ponudnikov varnostnih kopij Cloudwards.net. Vendar pa skrbijo počasne rezervne hitrosti. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled o karbonitu.


Najboljše spletne varnostne kopije

Karbonit je del rezervnega trga od leta 2005, ki je starodaven v IT letih. Kljub temu ima veliko izkušenj in to kaže. Odlična je za osebne uporabnike, ki želijo neomejeno varnostno kopijo za enega ali več računalnikov in ne mislijo plačati premije, da bi jo dobili.

Kljub temu bo za dokončanje varnostne kopije trajalo veliko časa, ker je karbonit med najpočasnejšimi storitvami, ki smo jih preizkusili. Hitrejšega ne morete povečati s povečanjem števila varnostnih kopij, lahko pa počasneje, če posega v sistemske vire.

Karbonit je s svetle strani enostaven za uporabo, bodisi na namiznem odjemalcu, v spletu ali mobilnem telefonu. Samodejno varnostno kopiranje vam bo odvzelo težave pri ročnem izbiranju datotek za varnostno kopiranje, postopek preproste obnovitve pa vam bo pomagal vrniti datoteke.

Ne bo vam treba skrbeti za svoje datoteke, ker Carbonite omogoča zasebno šifriranje, skupaj z drugimi varnostnimi funkcijami. Tudi varstvo zasebnosti ne razočara. Pravzaprav je med najmočnejšimi, kar smo jih videli.

Če se vse sliši, kot da je na vaši uličici, se držite nas, ko bomo podrobneje pregledali ta pregled o karbonitu. Sicer izberite drugo storitev z našega najboljšega spletnega seznama varnostnih kopij.

Moči & Slabosti

Alternativa za karbonit

Lastnosti

Za razliko od najboljših storitev v oblaku za shranjevanje v oblaku ni mišljeno, da bi zmanjšali količino prostora na trdem disku ali sinhronizirali podatke v napravah. Kot spletna storitev za varnostno kopiranje vam pomaga, ko pride do nesreče, tako da obnovite datoteke. To je koristno, ker se vaš trdi disk lahko zruši in vzame vaše podatke. Pogoni SSD so boljši, vendar imajo več podatkovnih napak.

Če potrebujete oboje, lahko uporabite storitev, kot je IDrive, ki lahko varnostno kopira vaše podatke in vam zagotovi prostor za sinhronizacijo. Več o tem lahko izveste v našem pregledu IDrive. Če vam ni jasno, kakšna je razlika med spletno shranjevanje in spletno varnostno kopijo, preberite razlago.

Karbonit zagotavlja neomejen prostor za shranjevanje brez skrivnih omejitev podatkov ali omejitev hitrosti prenosa. Ker je neomejeno, ne boste mogli varnostno kopirati neomejenih naprav. Namesto tega lahko varnostno kopirate samo eno napravo ali računalnik z osebnim načrtom. To je običajno nadomestilo pri izbiri med neomejeno varnostno kopijo in neomejenimi napravami.

Glede na to lahko Carbonite uporabite za varnostno kopiranje fotografij, posnetih s pametnim telefonom. Oglejte si naš najboljši neomejen spletni članek o varnostnih kopijah in si oglejte, kako se Carbonite primerja z drugimi neomejenimi varnostnimi kopijami.

Karbonit značilnosti

Poleg neomejene varnostne kopije funkcije Carbonite vključujejo načrtovanje varnostnih kopij, zasebno šifriranje, samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov, oddaljeni dostop do datotek in različice, ki ne deluje na macOS-u. Poleg tega lahko vsi načrti poleg Carbonite Safe Basic varnostno kopirajo zunanje trde diske.

Karbonit deluje z vsemi običajnimi priponami datotek. Ker je neomejen, lahko po namestitvi samodejno označi običajne vrste datotek za varnostno kopijo. Kljub temu je samodejno varnostno kopiranje videoposnetkov na voljo samo za naročnike Carbonite Safe Plus in Carbonite Safe Prime. Osnovni uporabniki morajo videoposnetke naložiti ročno.

Carbonite ima tudi storitev za obnovo kurirja, ki vam pošlje vaše obnovitve po pošti, kar je lahko veliko hitrejše od prenosa. Večina rezervnih storitev tega ne ponuja.

Čeprav vam Carbonite omogoča varnostno kopiranje zunanjih trdih diskov, ne more varnostno kopirati na zunanje trde diske. To pa ni velika napaka, saj neomejeno varnostno kopiranje ne deluje dobro z omejenim številom zunanjih pogonov.

Poleg tega naročniki Plus in Premium nimajo več dostopa do varnostne kopije zrcalne slike. Varnostno kopiranje zrcalne slike vzame varnostno kopijo slike operacijskega sistema računalnika in jo ustvari na zunanjem trdem disku. To uporabnikom omogoča, da povrnejo OS in aplikacije svojega računalnika nazaj v isti računalnik.

Carbonite pravi, da je funkcijo odpravil, ker omejitve različic preprečujejo varnostno kopijo zrcalnih slik zaščito uporabnikov, pa tudi varnostno kopiranje na podlagi datotek. To bi sicer lahko bilo res, toda funkcija zrcalne slike je bila dragocena, ker omogoča hitro obnovitev strmoglavljenih trdih diskov.

Spodaj bomo podrobneje govorili o varnostnih in varnostnih funkcijah, zato preberite nadaljevanje. Če želite izvedeti več o varnostnem kopiranju v oblaku, se obrnite na našo rezervno knjižnico.

Cenitev

Za razliko od storitev varnostnega kopiranja v oblaku, ki ponujajo en sam neomejen načrt, na primer Backblaze, Carbonite ponuja tri: Basic, Plus in Prime. Načrti so namenjeni domačim in poslovnim uporabnikom, ki nimajo veliko računalnikov. Upoštevajte, da načrti omogočajo varnostno kopiranje samo enega notranjega trdega diska.

Basic znaša 71,99 USD na leto in zagotavlja neomejeno varnostno kopijo brez dodatnih funkcij.

Plus vam omogoča varnostno kopiranje zunanjega pogona in samodejno varnostno kopiranje videa za 111,99 USD na leto. Je najbolj priljubljen načrt, vendar je drag v primerjavi z načrtom Backblaze, ki znaša le 60 USD na leto in ponuja enake funkcije. Več o Backblaze si lahko preberete v našem pregledu Backblaze.

Prime je 149,99 USD na leto. Poleg funkcij Plus dodaja storitev kurirske obnovitve.

V katerem koli načrtu lahko prihranite 5 odstotkov, če se naročite za dve leti ali 10 odstotkov, če se prijavite za tri. Prav tako lahko kupite Carbonite Safe Backup za do 100 računalnikov. Če niste prepričani o karbonitu, se lahko z brezplačnim 15-dnevnim preskusom odločite.

Enostavnost uporabe

karbonet-spletna stranka

Zasnova spletnega odjemalca Carbonite je neobičajna, vendar funkcionalna. Na glavni strani so prikazani računalniki, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo. Prav tako si lahko ogledate ali obnovite datoteke, dodate računalnik ali znova namestite Carbonite.

V meniju na levi strani se lahko pomikate do kreditnih kartic in naročnine ter osebnih podatkov, pa tudi do zgodovine plačil in do podpore. Če imate podatke v varnostni kopiji, lahko z iskalno vrstico poiščete datoteke ali mape po imenu ali z določeno pripono.

karbonat-namizni odjemalec

Namizni odjemalec Carbonite deluje v sistemih Windows in macOS, ne pa tudi v Linuxu. Za podporo Linuxu si oglejte naš najboljši članek o varnostni kopiji za Linux. Ko ga namestite, vas bo vodil skozi postopek ustvarjanja varnostne kopije. Preprosto je, dokončati morate le en korak.

Karbonit samodejno izbere najpogostejše vrste datotek za varnostno kopiranje. Če s tem niste v redu, lahko samo začnete postopek varnostne kopije ali se poglobite v napredne nastavitve. Samodejno varnostno kopiranje je priročno, ker vam ni treba porabiti časa, da bi ročno izbirali datoteke in mape, ki jih želite shraniti.

Odjemalca lahko zaženete z ikone sistemske vrstice. Stranka predstavi najpomembnejše informacije, ki jih morate videti takoj.

Na levi strani je prikazana slika računalnika in povezava, ki prikazuje nastavitve. Na sredini je prikazano stanje varnostne kopije in vam omogoča, da vanj dodate datoteke, vklopite samodejno varnostno kopiranje ali obnovite datoteke. Na desni strani sta prikazana oblak in možnost za ogled varnostne kopije.

Gumb za obnovitev datotek se imenuje “vrni moje datoteke nazaj”, povezava do datotek za predogled pa piše “Prikaži mojo varnostno kopijo.” Ta imena nikogar ne bodo zmedla.

Barvno kodiranje karbonita

Barva karbonita kodira vaše datoteke, tako da lahko na prvi pogled vidite njihov status.

Oranžna pika na datoteki pomeni, da je izbrana za varnostno kopijo, zelena pa, da je datoteka varnostno kopirana.

Rumena pika v mapi pomeni, da so datoteke ali podmape v mapi izbrane za varnostno kopiranje. Napol zelena pika pomeni, da je mapa izbrana za varnostno kopiranje in nekatere datoteke v njej so varnostno kopirane, druge pa niso izbrane za varnostno kopijo. Zelena pika v mapi pomeni, da so vse datoteke v tej mapi varnostno kopirane.

karbonet-mobilni odjemalec

Mobilna aplikacija je minimalna in enostavna za uporabo. Z njim lahko dostopate do varnostne kopije in shranite varnostne kopije datotek za hiter in brez povezave. Poleg tega lahko dodate več računalnikov za varnostno kopiranje, kar pomeni, da vam bo Carbonite poslal elektronsko sporočilo s povezavo, ki jo morate odpreti iz računalnika, ki ga želite varnostno kopirati..

Aplikacija je bila nazadnje posodobljena oktobra 2017, vendar je ocena v trgovini Google Play skromnih 3,7 zvezdice.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Ko namestite namizni odjemalec Carbonite in začnete prvotno varnostno kopijo, bo odjemalec preiskal trde diske in jih začel naložiti.

Kot že omenjeno, vam ni treba izbrati želenih datotek, ker jih Carbonite izbere za vas. Njegova izbira je pametna in vključuje dokumente, slike, glasbo, e-pošto, zaznamke brskalnika, finančne podatke in “vse pomembno”.

Karbonit iz samodejne varnostne kopije izključi nekatere OS in začasne datoteke. Katere lahko vidite na seznamu izključenih vrst datotek na njegovem spletnem mestu.

Začetne varnostne kopije pogosto zahtevajo veliko časa. Ko končate, pa bo veliko hitreje zahvaljujoč nenehnemu varnostnemu kopiranju, ki nalaga datoteke, ko jih spremenite. Carbonite za to uporabi algoritem kopiranja datotek na ravni blokov.

Algoritem prenese le dele datoteke, ki so se spremenili, in ne celotno datoteko. Priporočamo uporabo neprekinjenega varnostnega kopiranja. V tem primeru, tako kot v mnogih drugih, deluje brez oviranja preostalega sistema. Če pa raje načrtujete varnostne kopije, ko računalnika ne uporabljate, lahko to storite tudi vi.

nastavitve rezervnih karbonov

Izberete lahko varnostno kopijo enkrat na dan ob določenem času ali pa ga nastavite tako, da v določenih urah ne bo varnostno kopirano. Čeprav je to priročno, ima Carbonite manj možnosti načrtovanja kot druge storitve. Na primer, Acronis True Image vam omogoča, da v določenem času izvajate varnostno kopijo dvakrat na dan, vsake od ene do osem ur, tedensko, mesečno ali ob dogodku.

Več o Acronis True Image si lahko preberete v našem pregledu Acronis True Image.

Karbonit hrani vašo vsebino v podatkovnih centrih, ki uporabljajo RAID. To pomeni, da so vaše datoteke na več strežnikih zaradi odvečnosti, kar jim pomaga, da so varne, če strežnik ne deluje. Carbonite ima vsaj tri kopije vaše varnostne kopije na 15 trdih diskih.

karbonet-obnoviti-korak1

Obnovitev datotek s sistemom Carbonite je preprosta. V odjemalcu namizja kliknite gumb »povrni moje datoteke«. V naslednjem oknu lahko obnovite vse ali določene datoteke ali mape.

Če želite obnoviti vse datoteke, lahko izbirate med obnovitvijo na prvotno lokacijo ali s prenosom v novo mapo na namizju.

Če se odločite obnoviti določene datoteke ali mape, bo namizni odjemalec odprl spletno mesto Carbonite in vam tako pomagal poiskati želeno vsebino. To je koristno, če morate nekaj hitro obnoviti in nimate časa za popolno obnovo.

Spletni odjemalec prikazuje vašo vsebino na podlagi vašega datotečnega sistema, zato pri iskanju ne bi smeli imeti težav. V tem primeru lahko z iskalno vrstico poiščete datoteke po imenu datoteke in končnici. Ko najdete svojo vsebino, kliknite gumb za prenos poleg nje, da jo naložite ali potrdite več datotek in map s potrditvenimi polji, nato pa kliknite »prenesi«.

Različica karbonita

Carbonite podpira različico datotek za Windows, ne pa tudi za Mac. Različica različic omogoča iskanje prejšnjih iteracij datotek, kar pomeni, da lahko prekličete naključne spremembe. Različica različice vas ščiti tudi pred izsiljevalno programsko opremo, ki lahko poškoduje vaše datoteke in zahteva njihovo plačilo za njihovo obnovo.

Carbonite hrani vsaj tri najnovejše različice datoteke, ne glede na starost. Poleg tega stara tri različice spremenjenih datotek hrani do tri mesece. Poleg tega eno dnevno različico datoteke za vsak dan preteklega tedna, eno tedensko različico za vsak prejšnji tri tedne in eno mesečno različico za vsak prejšnji mesec, ko je bila datoteka varnostno kopirana.

V pravilniku o hrambi datotek piše, da izbrisane datoteke hrani 30 dni. Če ste odjemalec Carbonite Safe v ZDA, lahko obnovite izbrisane datoteke s pomočjo kurirske službe. Glavni naročniki so vključeni z vračilom kurirske službe, zato morajo plačati le 9,99 dolarja za izterjavo. Če uporabljate Basic ali Plus, morate plačati 99,99 USD.

Ne glede na načrt morate trdi disk vrniti na Carbonite, da se izognete plačilu pristojbine za vrnjene diske, ki znaša 130 do 300 USD, odvisno od velikosti naprave.

Poleg tega ga uporabniki, ki upravljajo z zasebnim ključem, naložijo, preden zahtevajo kurirsko storitev. To je razumljivo, ker mora Carbonite vaše podatke dešifrirati, preden jih lahko uporabite, vendar še vedno skrbi za zasebnost. O tem bomo govorili v nadaljevanju.

Informacije o cenah za kurirsko službo si lahko ogledate v tabeli na tej strani.

Hitrost

Rekli smo, da lahko prvotno varnostno kopiranje traja dolgo, vendar glede na rezultate podjetja Carbonite lahko traja več kot to. Kako dolgo traja, bo odvisno od hitrosti vaše povezave in od tega, kako blizu ste strežnikov Carbonite. Pravilo velja, da bo hitrost prenosa boljša, bližje kot si.

Pojdite na nastavitve namiznega odjemalca in potrdite polje, ki zmanjšuje uporabo interneta Carbonite, vendar ne morete povečati števila varnostnih niti za povečanje hitrosti.

Za testiranje hitrosti prenosa in prenosa uporabljamo mapo z 1 GB z 1 GB. Naše preizkuse s karbonitom smo izvedli z Ethernet povezavo v Beogradu, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Te hitrosti pomenijo, da bi trajalo približno 21 minut, da naložijo našo preskusno mapo in nekaj več kot minuto, da jih ne prenesete. Vendar so bili rezultati naših testov daleč od tega. Nalaganje naše mape je trajalo več kot eno uro in nalaganje več kot sedem minut.

Nismo bili blizu ZDA, kjer Carbonite hrani svoje podatkovne centre, rezultati pa so to pokazali, vendar so v primerjavi z drugimi storitvami še vedno slabi.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:59:5001:25:0001:12:25
Čas prenosa:00:03:1100:12:2200:07:46

Varnost

karbonatna varnost

Carbonite uporablja 128-bitni protokol SSL za zaščito datotek pred napadi človeka v sredini, ki se pojavijo med postopkom prenosa podatkov. Datoteke v mirovanju na svojih strežnikih šifrira z 128-bitnim AES-ovim šifriranjem. Ni tako močan kot njegov težji bratranec, 256-bitni AES, vendar zagotavlja veliko varnosti. Kolikor kdo ve, tega ni nihče zlomil.

Carbonite privzeto uporablja vaš šifrirni ključ. To podjetju omogoča, da ponastavi vaše geslo, če ga pozabite, hkrati pa predstavlja tudi tveganje za zasebnost, ker ga lahko ločeni zaposleni uporablja za branje datotek. Če se želite temu izogniti, lahko vklopite zasebno šifriranje.

Če to storite, uporabite geslo, da ne boste izgubili gesla. Če ne veste nobenega, ga lahko izberete med našimi najboljšimi skrbniki gesla za leto 2019.

Ko vklopite zasebno šifriranje, Carbonite preide na 256-bitni AES. Ker imate zasebni ključ, podjetje ne more brati datotek ali jih posredovati, kadar to zahteva zakon.

Čeprav je zlom vašega zasebnega ključa morda nemogoč, to z gesli ne velja. Šibko geslo je lahek plen za napade grobe sile, zato ustvarite močnega. Čeprav je vaše geslo močno, morate vklopiti dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Ko to storite, vam bo postopek prijave še dodatno zaščitil vaš račun. Vsakič, ko vnesete poverilnice, boste morali vnesti varnostno kodo. Lahko ga prejmete prek besedilnega ali telefonskega klica. Več o varnostnem pristopu Carbonite lahko izveste v varnostnem dokumentu.

Karbonit hrani vaše podatke v utrjenih podatkovnih centrih. Takšni podatkovni centri so zasnovani tako, da prenesejo naravne nesreče, kot so požari in potresi, pa tudi fizične in virtualne napade.

Dostop do svojih podatkovnih centrov nadzira kombinacija biometričnih skenerjev in elektronskih kartic s ključi. Na voljo je televizijski nadzor z zaprtim krogom, poleg nadzora temperature, neprekinjenega napajanja, rezervnih generatorjev in dostopa do strežnika, ki se nadzira z elektronskimi ključnimi karticami in PIN kodami. Stražarji so aktivni 24 ur na dan, 365 dni v letu.

Zasebnost

Politika zasebnosti Carbonite je preprosta in nima sumljivih določb nekaterih oblačnih storitev. Politika zasebnosti podjetja Carbonite je jasna in neposredno navaja, katere vrste podatkov zbira, vključno s podatki, ki jih posredujejo uporabniki, kot so ime, naslov, e-pošta, kreditna kartica in druge informacije, potrebne za registracijo in nakup izdelka Carbonite.

Poleg tega Carbonite hrani vaše datoteke, velikosti in razširitve ter podatke o povezanih napravah. Prav tako zbira podatke o vašem naslovu IP, vrsti brskalnika, vrsti naprave, ponudniku internetnih storitev, sklicuje ali zapušča strani, OS in datum ter čas.

Carbonite pravi, da podatke uporablja v različne namene, kot so pošiljanje trženjskega gradiva s privolitvijo uporabnika ali stranke, olajšanje varnostne kopije in obnavljanja podatkov, arhiviranje, tehnična podpora in skladnost z zakonom.

Storitev pravi, da ne bo prodajala osebnih podatkov trgovcem ali drugim prodajalcem in ne dostopa do podatkov, ki jih shranjujejo stranke. Glede na to Carbonite včasih deli informacije s tretjimi osebami, vendar samo za zagotovitev, da bodo notranji izdelki delovali.

Če ne želite prejemati marketinških materialov, se lahko odjavite tako, da pošljete e-pošto [zaščitena po e-pošti], se obrnete na podporo za stranke na številko 1-877-222-5488 ali na ustrezno zemljepisno številko, ki jo najdete tukaj.

V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov imajo stranke in uporabniki naslednje pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obravnava Carbonite:

 • Pravica do dostopa do osebnih podatkov, ki jih ima Carbonite.
 • Pravica zahtevati popravek nepopolnih, napačnih, nepotrebnih ali zastarelih osebnih podatkov.
 • Pravica zahtevati izbris osebnih podatkov, ki so nepopolni, napačni, nepotrebni ali zastareli v razumnem roku..
 • Pravica zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov iz določenih razlogov
 • Pravica do pridobivanja kopije osebnih podatkov podjetja Carbonite v strukturirani, varni, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki.
 • Pravica do umika soglasja, da se osebni podatki kadar koli obdelujejo, če se ti podatki obdelujejo samo na podlagi privolitve in ne na nobeni drugi pravni podlagi.
 • Pravica do stika z ustreznim regulatorjem za varstvo podatkov v zvezi z ravnanjem z osebnimi podatki podjetja Carbonite.

Karbonit se prav tako drži EU-ZDA. Ščit zasebnosti in Swiss-U.S. Okviri zasebnosti ščit. Prav tako je v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ali GDPR, ki velja za državljane EU. Več o tem si preberite v našem vodiču GDPR.

Podpora

karbonetna baza znanja

Če se zataknete, je vaša prva možnost brskanje po zbirki znanja o karbonitu. Omogoča vam filtriranje tem za pomoč po izdelkih in napravah. Ko izberete izdelek in napravo, dobite seznam pogostih tem in priljubljenih člankov. Obstaja tudi video knjižnica, ki vsebuje več videov z vadbami o priljubljenih temah. Iščete lahko tudi po zbirki znanja.

karbonet-zbirka znanja-pregled

Če to ne pomaga, obstaja razdelek s pogostimi vprašanji, ki vsebuje odgovore na pogosta vprašanja. Če to še vedno ni dovolj, se morate obrniti na tehnično podporo.

Carbonite za razliko od številnih storitev nudi telefonsko podporo vsem strankam. Telefonska podpora ni na voljo 24 ur na dan, lahko pa pokličete vsak dan v tednu, razen praznikov ZDA, od 9.00 do 20.00. EST.

Na voljo je tudi e-poštna podpora in Carbonite pravi, da odgovori običajno pridejo v 24 urah. Da bi to preizkusili, smo zastavili vprašanja s kontaktnim obrazcem. Odziv karbona je prejel manj kot šest ur, kar je super. Bila je podrobna in povezave so nam pomagale izvedeti več.

Karbonit na svoji strani za skrb za stranke trdi, da ima več kot 200 agentov, ki imajo certifikat Microsoft Technology Associate. Služba za stranke Carbonite je v zadnjih petih letih osvojila 64 nagrad.

Razsodba

Karbonit dobro opravlja zagotavljanje neomejene varnostne kopije. Karbonit glede na posel s podjetjem Backblaze ni tako poceni, kot bi bil, vendar tudi ni med najdražjimi storitvami. Varnostno kopirajte datoteke in jih obnovite zahvaljujoč odličnemu namiznemu odjemalcu. Če imate drug računalnik, lahko z odjemalcem brskalnika pogledate in obnovite varnostno kopijo.

Datoteke v varnostni kopiji so zaščitene z močnimi varnostnimi funkcijami, med katerimi je zasebno šifriranje. Jasna politika zasebnosti zagotavlja tudi vašo zasebnost. Glede na to je Carbonite počasen, nima različic za macOS in bi lahko bil cenejši. Če s tem prekinete pogodbo, poiščite našo spletno varnostno kopijo in poiščite drugo storitev.

Kaj menite o karbonitu? Je primeren zate? Ali uporabljate druge storitve? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map