Pregled Jottacloud – posodobljeno 2020

Pregled Jottacloud

Zelo cenovno dostopen ponudnik varnostnih kopij z velikimi hitrostmi nalaganja Jottacloud manjka večjih imen na trgu zaradi pomanjkanja kopiranja na ravni blokov in dvomljive varnosti. Vse o njih preberite v našem celotnem pregledu Jottacloud.


Najboljše spletne varnostne kopije

Jottacloud je storitev za varnostno kopiranje, pomešana s funkcijami in zasnovo storitve za shranjevanje v oblaku. Izvira iz zasebnosti prijazne Norveške.

Je sorazmerno poceni in enostaven za uporabo. Poleg tega ima funkcije za sinhronizacijo in skupno rabo, aplikacijo za fotografije, ki upravlja s fotografijami, orodje ukazne vrstice in drugo. Varnostno kopirajte tudi vse vrste datotek. Tudi vam ne bo treba skrbeti, če vam bo zmanjkalo rezervnega prostora, ker je neomejen.

Kljub temu ima storitev slabosti, vključno s pomanjkanjem kopiranja datotek na ravni blokov in zasebnim šifriranjem. To so velike napake, če upoštevamo večino najboljših spletnih rezervnih storitev.

Jottacloud morda ni najboljša izbira za vse, vendar ga je enostavno poskusiti zahvaljujoč svojim brezplačnim načrtom. Če želite najprej izvedeti več o tem, se držite nas, ko bomo podrobneje preučili ta pregled Jottacloud.

Moči & Slabosti

Alternativa za Jottacloud

Lastnosti

Jottacloud omogoča varnostno kopiranje osebnih in poslovnih računalnikov v oblak. Prav tako lahko varnostno kopirate vaše omrežne pomnilniške naprave in zunanje pogone. Ko končate varnostno kopijo, ste lahko prepričani, da ne boste izgubili datotek zaradi okvar trdega diska ali drugih programskih napak.

Za razliko od običajnih varnostnih kopij, Jottacloud zagotavlja sinhronizacijo naprav in možnosti izmenjave datotek. Sinhronizacija naprave, tako da se vaše fotografije, dokumenti, videoposnetki in druge datoteke zrcalijo v več napravah, kar pomeni, da vam jih ne bo treba prenašati ročno. Tudi spremembe teh datotek se odražajo.

Jottacloud ponuja tudi spletni arhiv, tako da lahko v njega premikate datoteke, če želite sprostiti prostor v računalniku.

Skupna raba datotek omogoča skupno rabo varnostnih kopij datotek s soigralci in prijatelji, zato vam za pošiljanje ne bo treba uporabljati USB ključkov, zunanjih pogonov ali drugih naprav. Jottacloud vam omogoča ustvarjanje povezave za skupno rabo, medtem ko aplikacija Jottacloud Photos omogoča objavo neposredno na Facebooku ali Twitterju.

Te funkcije so skupne najboljšim storitvam za shranjevanje v oblaku, le nekaj rezervnih storitev pa jih ima. IDrive in SpiderOak ONE izstopata med tistimi, ki to počnejo, saj so med našimi najboljšimi spletnimi storitvami za varnostno kopiranje. Več o njih si lahko preberete v našem pregledu IDrive in pregledu SpiderOak ONE. Če vam ni jasno, kakšna je razlika med varnostno kopijo in shranjevanjem, preberite razlago.

jotta-fotografije

Medijski navdušenci bodo z veseljem slišali, da Jottacloud omogoča nalaganje in upravljanje fotografij in videoposnetkov v aplikaciji, prilagojeni za takšen namen. Poleg tega Jottacloud Photos ne stisne fotografij ali videoposnetkov. Podpira številne formate, vključno z RAW. Naložene videoposnetke lahko tudi pretakate v svoj brskalnik ali napravo.

Jottacloud Photos vam omogoča tudi ustvarjanje albumov in skupno rabo vsebine, kar ni običajno za varnostne kopije. Najpomembnejša izjema je BigMIND Home, ki je poln funkcij, vključno z zaznavanjem obrazov in obrazom z AI napajanjem fotografij. Več o hiši BigMIND lahko izveste v našem pregledu BigMIND Home.

Jottacloud vam omogoča predogled datotek dokumentov tudi s programom Office Online. Za izdelavo dokumentov lahko uporabite tudi Office Online.

Če ste uporabnik energije, boste veseli, če veste, da ima Jottacloud odjemalec ukazne vrstice, ki ga lahko uporabite za varnostno kopiranje map.

Jottacloud je na voljo za Windows, macOS in Linux, deluje pa lahko tudi na namizjih, strežnikih, napravah NAS in celo Raspberry Pi.

Druge funkcije, ki so običajne med storitvami varnostnega kopiranja v oblaku, vključujejo varnostno kopiranje, načrtovanje slik in različico datotek. Različica datotek vam omogoča, da obnovite prejšnje različice datotek, če vnesete neželene spremembe datotek ali postanete plen za odkritje programske opreme. Če želite več zaščite pred njim, preberite naš vodnik za zaščito pred odkupi.

Izvedba Jottacloud shrani samo zadnjih pet različic, zato, če jih potrebujete še več, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za pregledovanje različic.

Jottacloud lahko izvaja neprekinjeno varnostno kopiranje, kar pomeni, da bo izvajal varnostno kopijo vsakič, ko uredite varnostno kopirano datoteko ali dodate novo datoteko v mapo, označeno za varnostno kopiranje.

Manjkajoče funkcije vključujejo postopno varnostno kopiranje in možnost varnostne kopije na lokalno napravo, kar pomeni, da ne morete uživati ​​hibridne varnostne kopije. Zasebno šifriranje prav tako manjka, vendar bomo o tem govorili v razdelku “varnost”. Če so funkcije za varnostno kopiranje zanimive za vas, se pozanimajte v naši spletni knjižnici varnostnih kopij.

Pregled funkcij Jottacloud

Jottacloud Logotipwww.jottacloud.com

Začne od 660 dolarjev mesečno za neomejene GBAll načrte

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus

Cenitev

Jottacloud ima šest načrtov, razdeljenih med domačimi in poslovnimi uporabniki. Dva sta brezplačna.

Lepo je, da ima Jottacloud dva prosta načrta. Druge varnostne storitve, kot sta Backblaze in CrashPlan za mala podjetja, ne ponujajo brezplačne varnostne kopije. Kljub temu je 5 GB tanek nabiranje, ko gre za varnostno kopiranje računalnika, vendar je dovolj, da poskusite storitev.

Poleg tega osebni načrt stane skoraj dvakrat toliko kot Carbonite in Backblaze, oba pa ponujata tudi neomejeno varnostno kopiranje. Kljub temu niti Carbonite niti Backblaze ne ponujajo funkcij za sinhronizacijo in skupno rabo datotek. Osebni načrt Jottacloud-a znaša 7,92 USD na mesec, cena pa se zniža na 6,59 USD na mesec, če plačujete za celo leto, kar je 79,19 USD.

Če želite več informacij o storitvah, ki ponujajo neomejeno prostora za varnostno kopiranje, preberite naš najboljši neomejeni spletni pregled varnostnih kopij.

Družinski načrt znaša 11,36 USD na mesec in zagotavlja 5TB rezervnega prostora za pet uporabnikov. Če plačate za eno leto vnaprej, je cena 9,46 dolarja na mesec ali 113,61 dolarja na leto.

Jottacloud ima tudi dva premijska načrta za podjetja. Business Small lahko sprejme dva uporabnika, ki si delita 1TB prostora za varnostne kopije. To je 7,92 USD ali 95 USD na leto. Plačilo za leto vnaprej vam ne prinese popusta.

Enako velja za Business Large, ki zagotavlja enako količino prostora, vendar vam omogoča neomejeno število uporabnikov. To znaša 11,36 USD na mesec ali 136,34 USD na leto.

Oba načrta sta dobra vrednost. Najbližje jim ustrezajo poslovni načrti Acronis True Image in IDrive, vendar so dražji. Načrt 1TB programa Acronis True Image znaša 8,33 USD na mesec za samo en računalnik, IDrivejev 1,25TB pa 31,22 USD na mesec.

Če z Jottacloudom zmanjka prostora, lahko za 6,72 USD na mesec dobite 1TB dodatnih $. Poslovni načrti vključujejo skrbniška orodja, kot so skrbniška konzola in generiranje poročil. Na voljo je tudi enotna prijava. Cene za podjetja brez DDV.

Enostavnost uporabe

Na Jottacloud se je enostavno prijaviti. Ko to storite, prejmete brezplačno naročnino, ki jo lahko nadgradite pozneje. Če želite nastaviti varnostno kopijo, morate prenesti in namestiti odjemalca namizja.

Deluje v sistemu Windows in macOS. Če sodelujete v ekipi Penguin, si oglejte najboljše spletno varnostno kopijo za Linux za ideje.

jotta-default-backup-mape

Namestitev traja le nekaj časa. Ko to storite, se morate prijaviti v svoj račun. Naslednje okno prikazuje privzete mape, ki jih je za varnostno kopiranje izbral Jottacloud. V operacijskem sistemu Windows so to “namizje”, “moji dokumenti” in “moje slike.” Če jih ne potrebujete, jih počistite, če ob vstopu v aplikacijo vključite druge.

Ko vam prikaže privzete mape, vam Jottacloud ponuja možnost vklopa sinhronizacije in spreminjanje privzetega mesta mape za sinhronizacijo.

jotta-desktop-app

Zasnova odjemalca namizja ni med najlepšimi, ki smo jih preizkusili, niti ni med najgršimi. Všeč nam je, kako preprosto in jasno je. Gumbi na vrhu vam omogočajo, da sprožite postopke za varnostno kopiranje ali obnovitev, si ogledate prenose ali dostopate do nastavitev. Obstaja tudi vrstica za iskanje, vendar nam ni delovala.

Kljub temu je nerodno, ker morate datoteke, ki jih želite varnostno kopirati, izbrati ročno ali jih povleči in spustiti preko sredinskega podokna.

Druge rešitve vključujejo možnost izbire najpogostejših vrst datotek ali drevesne hierarhije, ki omogoča hitro iskanje datotek, ki jih potrebujete. Jottacloud zahteva, da poiščete datotečni sistem in izberete mape za varnostno kopiranje. Izberete lahko samo mape in ne posameznih datotek.

jotta-backed-files-web

Spletni odjemalec je pred kratkim posodobil svoj vmesnik in to kaže. Hitro in enostavno za uporabo. V meniju na levi se premikate med varnostnimi kopijami, fotografijami, smeti, podporo za klepete, nastavitvami in nadgradnjo strani za shranjevanje. V zgornjem desnem kotu menija poleg tega vidite, koliko prostora vam je ostalo, namestite aplikacijo in se odjavite.

jotta-web-sync-stran

Za sinhronizirane, varnostno kopirane, deljene in arhivirane datoteke obstajajo ločeni pogledi. Datoteke lahko naložite v svoj prostor za sinhronizacijo Jottacloud, ne morete pa je naložiti v varnostno kopijo. Če jih želite naložiti, morate izbrati datoteke v meniju “+” ali jih povleciti in spustiti. Nalaganje v arhiv deluje enako, le da te datoteke ne bodo sinhronizirane z drugimi napravami.

jotta-mobile-app

Mobilna aplikacija je na voljo za Android in iOS. Je privlačna in enostavna za uporabo. Omogoča vam samodejno varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov, ne more pa varnostne kopije vaših mobilnih podatkov. Če to potrebujete, lahko uporabite IDrive ali BigMIND Home. Če želite več možnosti, preberite članek o najboljši varnostni kopiji za mobilne naprave.

Še vedno pa mobilna aplikacija Jottacloud omogoča sinhronizacijo datotek v druge naprave, sprosti prostor tako, da naložite fotografije in jih izbrišete iz telefona ter prenesete datoteke iz oblaka za uporabo brez povezave.

Težave še nismo imeli, vendar so nekateri dolgoletni uporabniki poročali o napakah v trgovini Google Play. Aplikacija ima na voljo 3,7 zvezdice in več kot 10 000 prenosov.

jotta-backed-files-web

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Za ustvarjanje varnostnega načrta morate odpreti namizje in kliknite zavihek »varnostna kopija«. Nato lahko mape povlečete po oknu aplikacije ali kliknete »Dodaj mapo«, da jih izberete s pomočjo vašega orodja za pregledovanje datotek. Ko to storite, se bo začelo varnostno kopiranje in po potrebi lahko dodate mape.

jotta-add-map

Postopek je enostaven, vendar omejen. Varnostno kopirate lahko le mape, ne posameznih datotek ali celotnega pogona. Večina varnostnih kopij, ki jih pregledamo, lahko varnostno kopiramo na ravni datotek. Jottacloud pravi, da je “lahko shranjena kakršna koli vrsta datotek”, in resnično pri tem nismo imeli težav pri nalaganju katere koli pogoste vrste datotek ali izvršljivih datotek.

Datoteke in mape lahko izključite iz varnostne kopije, ne morete pa izključiti vrst datotek, kot jih lahko, z več drugimi orodji za varnostno kopiranje.

jotta-backup-spored

Jottacloud vam omogoča, da izvajate samodejno varnostno kopiranje, ki je neprekinjeno, ali ga načrtujete. Varnostne kopije lahko izvajate vsak dan ob točno določenem času, vsak teden ali ob vikendih. Poleg tega lahko določite, kako dolgo naj traja varnostna kopija. Če želite, lahko ustvarite tudi urnik po meri.

Načrtovanje Jottacloud-a ni tako prilagodljivo kot nekatera boljša orodja. Na primer, Acronis True Image ima več možnosti, vključno z mesečno varnostno kopijo in varnostno kopijo na dogodkih. Prav tako vam lahko pošlje obvestila o stanju varnostne kopije. Več o tem v našem pregledu Acronis True Image.

Večja napaka Jottaclouda je, da ne izvaja inkrementalnih varnostnih kopij na ravni bloka. Postopno varnostno kopiranje prenese samo spremenjene dele datoteke, namesto da bi jih preneslo vse. To prihrani čas in pasovno širino. Večina varnostnih kopij, vključno z IDrive, BigMIND Home in Carbonite, lahko opravi postopne varnostne kopije.

jotta-Restore-start

Postopek obnovitve omogoča tudi samo obnavljanje map iz varnostne kopije. Če želite obnoviti svoje podatke, morate klikniti gumb »obnovi«. Nato izberite datoteko ali mapo, ki jo želite obnoviti, in kliknite »začni prenos«. Določiti morate, v katero mapo želite obnoviti, vendar ni možnosti, da se obnovite na prvotno lokacijo, kakršno dobite pri številnih varnostnih storitvah.

pripravljena za obnovo jotta

Postopek obnovitve lahko uporabite tudi za pridobivanje podatkov iz zabojnika, fotografij ali arhiva, kar je priročno.

Programi za varnostno kopiranje in obnovo so preprosti, če imate preprost načrt varnostnih kopij z majhnim številom datotek in map. Stvari se zapletejo, ko na seznam dodate veliko datotek in map. Poleg tega ne morete ustvariti več rezervnih načrtov ali zapletenih.

Hitrost

Jottacloud hrani svoje podatkovne centre na Norveškem, tako da boste bližje tej državi, boljše bo vaše hitrosti povezave. Hitrosti so odvisne tudi od ponudnika internetnih storitev.

Za testiranje storitve smo uporabili Ethernet povezavo v Beogradu, Srbija, ki je imela hitrost prenosa 10 megabitov na sekundo in hitrost prenosa 31 Mbps. Teoretično bi nam morale te hitrosti pomagati, da v približno 14 minut naložimo svojo preskusno mapo 1 GB in jo naložimo v nekaj več kot štirih minutah, brez kakršnih koli režijskih stroškov.

Prvi poskus:
Drugi poskus: Povprečje:
Čas nalaganja00:22:4400:22:3800:22:41
Čas prenosa00:06:3500:06:3500:06:26

Jottacloud ni bil blizu teoretičnemu času, vendar je bil v primerjavi z drugimi storitvami še vedno hiter. Povprečna hitrost prenosa je bila 22 minut in 41 sekund. Hitrost prenosa pa je bila počasnejša, kot bi morala biti. Za prenos naše mape z zmogljivostjo 1 GB je potrebovalo šest minut in 26 sekund.

jotta-bandwidth-gas

Če postopki za varnostno kopiranje in obnovo motijo ​​vaše delo, lahko hitrost prenosa in prenosa izklopite v meniju z nastavitvami.

Varnost

Protokol TLS / SSL varuje vaše datoteke pri prehodu iz računalnika na strežnik. Ko so tam, Jottacloud uporablja 256-bitno šifriranje AES za pomivanje datotek v mirovanju.

Ob tem Jottacloud ustvarja in upravlja vaš šifrirni ključ in ne podpira ključev, ki jih ustvari uporabnik. Ta metoda je hitra in priročna, toda vaši podatki so ogroženi, če so strežniki pokvarjeni ali se lažnivec odloči, da bo pokukal na vaše podatke.

Jottacloud ne podpira zasebnega šifriranja, ker je v nasprotju z njegovo zmožnostjo predogleda, skupne rabe in sinhronizacije datotek. Kljub temu lahko posamezniki, ki jih skrbi zasebnost, to vzbujajo. Več o zasebnosti bomo govorili v naslednjem razdelku.

Če je zasebno šifriranje nujno za vas, boste morda želeli razmisliti o IDrive, Carbonite, SpiderOak ONE in drugih iz naših spletnih rezervnih pregledov.

Jottacloud odlikuje dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Če ga omogočite, morate ob prijavi iz neznanega računalnika poleg običajnih poverilnic vnesti varnostno kodo. To pomaga preprečiti dostop do vašega računa vsem, ki so vam ukradli poverilnice.

Zasebnost

Zaradi pomanjkanja zasebnega šifriranja je pomembno, da je politika zasebnosti močna. Dejstvo, da ima Jottacloud sedež na Norveškem, državi z nekaterimi najboljšimi zakoni o zasebnosti na svetu, mu gre v prid. Tamkajšnji zakoni ne dovoljujejo vohunjenja ponudnika internetnih storitev in se ne igrajo lepo s programi nadzora ZDA, kot je PRISM.

Jottacloud obljublja, da ne bo spremljal informacij, ki jih shranjujete v garanciji o zasebnosti. Piše tudi:

 • Podatkov o uporabnikih ne bo izročil organom, če ni predložen nalog, ki ga je izdalo norveško sodišče.
 • Uporabniških podatkov ne bo izmenjeval, shranjeval ali obdeloval prek storitev tretjih oseb, kot je Amazon.
 • Njeni zaposleni ne bodo odpirali, dostopali do datotek ali jih brali brez vašega pisnega soglasja.
 • Njeni zaposleni morajo podpisati sporazume o nerazkrivanju podatkov.

Kljub temu pa politika zasebnosti pravi, da se bodo nekateri podatki prenesli. Bere: »Ko datoteke naložite v Jottacloud, pošljete tudi podatke o datotečnem sistemu, vključno z imeni datotek in imenikov. Datoteke so med prenosom šifrirane z zaščitnim slojem vtičnic (SSL). “

Vse varnostne storitve uporabljajo takšne informacije za podporo varnostnega kopiranja in politika o zasebnosti to navaja. Prav tako piše, da Jottacloud ne bo prodajal ali tržil vašega e-poštnega naslova ali razkrival vaših osebnih podatkov tretjim osebam. Poleg tega se Jottacloud drži splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Več o zakonu EU o zasebnosti lahko izveste v našem vodniku GDPR.

Politika zasebnosti Jottacloud nima sumljivih klavzul in podjetje se drži norveških zakonov o zasebnosti in GDPR. Kljub temu samo zasebno šifriranje zagotavlja zasebnost datotek zunaj dvoma.

Podpora

Ko imate težave, lahko brskate po centru za pomoč ali se obrnete na podporo prek klepeta ali telefona.

jotta-help center

Center za pomoč je razdeljen na kategorije, s pomočjo katerih boste našli odgovor na svojo težavo. Če se izkaže, da je težko, lahko poiščete iskalno vrstico. Nekateri članki so tanki, a večina ima dovolj informacij in posnetkov zaslona, ​​da lahko pomagajo. Prav tako so jasni.

Če center za pomoč nima odgovora, se lahko obrnete na skupino za tehnično podporo. To lahko storite le ob delavnikih, vendar od 9.00 do 17.00. za telefonsko podporo in od 9.00 do 20.00. za klepet. Vsi časi so UTC + 2. Prek klepeta smo zastavili več vprašanj in ekipa je hitro odgovorila. Tudi odgovori so bili koristni.

jotta-support-chat-window

Razsodba

Jottacloud ne označi vseh varnostnih kopij v oblaku. Manjkajo mu postopno varnostno kopiranje, napredne možnosti načrtovanja in možnost oblikovanja več in zapletenih načrtov za varnostno kopiranje. Poleg tega omogoča samo izbiranje map za varnostno kopiranje. Ker ima funkcije iz priročnika za shranjevanje v oblaku, nima zasebnega šifriranja.

Povedano je, da lahko te funkcije uporabite za sinhronizacijo in skupno rabo datotek. Jottacloud vam omogoča tudi predvajanje videoposnetkov in predogled fotografij s pomočjo aplikacije Jottacloud Photos. Tudi Office Office lahko odpirate, ustvarjate in urejate dokumente Office. Napredni uporabniki bodo uživali v orodju ukazne vrstice.

Storitev je relativno poceni in ponuja neomejeno varnostno kopiranje. Nalaganje datotek hitro utripa. Tega ne moremo reči o hitrosti prenosa, kar je grozno.

Na koncu je Jottacloud mešana vreča. Ne glede na to, ali bo ustrezalo vašim potrebam, je odvisno od tega, ali boste od svojih funkcij, podobnih pomnilniku, dobili več, kot jih boste izgubili, če ne boste imeli funkcij varnostnega kopiranja v oblaku.

Kaj menite o Jottacloudu? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map