Pregled dvojnikov – Posodobljeno 2020

Duplikati Pregled

Osnovna odprtokodna varnostna rešitev, ki nima funkcij, a kljub temu deluje presenetljivo dobro, Duplicati je vsekakor nekaj, kar bi moral pogledati vsak tinkar. Ljudje, ki želijo pripravljene rešitve, bodo morda želeli, da to prepustite, kot lahko preberete v našem pregledu Duplicati.


Najboljše spletne varnostne kopije

Duplicati ni standardna varnostna storitev. Ne vsebuje prostora za varnostno kopiranje, temveč vam ponuja spletni odjemalec, ki vam omogoča upravljanje varnostne kopije v oblačni storitvi. To je blagoslov ali prekletstvo, odvisno od vašega znanja o IT in pripravljenosti za razgibavanje. Če želite preprosto storitev, ki olajša varnostno kopiranje podatkov, si oglejte naš najboljši spletni seznam varnostnih kopij.

Če ste navdušeni nad možnostjo upravljanja varnostne kopije tako, kot želite, upoštevajte, da se lahko Duplicati povežejo z več kot 20 ponudniki oblakov. Je tudi odprtokodna in brezplačna. To še ne pomeni, da gre za šibek izdelek. Nasprotno, ima močno in zasebno šifriranje, načrtovalnik varnostnih kopij, možnost varnostnega kopiranja na lokalne in zunanje pogone in visoke hitrosti, za zagon.

Ker je brezplačen, nima dovolj predane ekipe podpornih tehnikov, ki bi bili pripravljeni pomagati rešiti vaše težave. Kljub temu obstaja aktivni forum, na katerem lahko zaprosite za pomoč. Ni mobilnih aplikacij, zato bi morali tisti, ki želijo dostopati do varnostnih kopij na poti, poiskati drugje.

Če vas zanima več o storitvi, se držite nas, ko bomo podrobneje preučili ta pregled dvojnikov.

Moči & Slabosti

Alternativa za Duplicati

Lastnosti

Duplicati ne zagotavlja prostora za varnostno kopiranje, kot to počnejo običajni spletni ponudniki varnostnih kopij. Namesto tega vam daje samo sredstva za varnostno kopiranje podatkov. Poskrbeti boste morali za prostor za varnostno kopiranje. To je dodatno delo in uporabnikom večine to verjetno ne bo všeč.

Po drugi strani pa je plus, če si varnostni prostor organiziral tako, kot se ti zdi primerno, plus. Izbirate lahko med številnimi ponudniki, tako da imate dostop do boljših ponudb in lahko nastavite varnostno kopijo tako, kot želite.

duplikati-možnosti shranjevanja

Duplicati deluje z 21 storitvami v oblaku. Vključujejo storitve oblačne infrastrukture, kot so Amazon S3, Backblaze B2 in Google Cloud, pa tudi storitve za shranjevanje v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive in MEGA. Vse te najdete na našem primerjalnem seznamu najboljših ponudnikov shranjevanja v oblaku.

Izberete lahko, da nastavite svoje strežnike kot cilj in se povežete z Duplicati z uporabo FTP, njegove varnejše različice SFTP ali WebDAV. Če ne veste, kaj ti protokoli pomenijo, preberite naše vodiče za FTP in WebDAV.

Duplicati podpira tudi varnostno kopiranje na lokalne zunanje pogone in strežnike. To je dobro, če ste nekdo, ki želi implementirati pravilo varnostne kopije 3-2-1, ki upošteva lokalno varnost in varnostno kopiranje v oblaku.

Duplicati na začetku ustvari popolno varnostno kopijo. Nato ga posodobi tako, da doda le dele podatkov, ki so se spremenili. Tako boste prihranili čas in prostor, velikost varnostnih kopij pa običajno počasi raste. Celoten postopek se imenuje „neprekinjeno varnostno kopiranje“. Spodaj bomo več govorili o postopkih za varnostno kopiranje in obnovo.

Duplicati ima tudi napredne možnosti, ki so običajno povezane z lastniškimi storitvami varnostnega kopiranja v oblaku. Vključujejo možnost načrtovanja varnostnih kopij, nastavitev pravilnikov za različice in šifriranje datotek. Če želite pokukati, lahko dodate več možnosti, kot so raven šifriranja zip, skripte, ki se izvajajo na določenih točkah v verigi in e-poštna sporočila, poslana po zaključku varnostne kopije..

Pravilnik o hrambi vam omogoča, da obdržite prilagojeno število različic. Določite lahko, kako pogosto naj Duplicati hranijo varnostne kopije v dneh, tednih, mesecih ali letih. Če se ne želite spopadati s tem, lahko uporabite pametno varnostno kopijo, ki shrani eno varnostno kopijo za vsakega v zadnjih sedmih dneh, vsakega v zadnjih štirih tednih in vsakega od zadnjih 12 mesecev.

V nasprotnem primeru lahko izberete samodejno brisanje varnostnih kopij, starejših od določene vrednosti, ali ohranite določeno število varnostnih kopij.

Sistemski skrbniki in drugi posamezniki, ki so nagnjeni k uporabi ukazne vrstice, lahko to storijo z izvedljivo ukazno vrstico za Duplicati. Omogoča vam, da v skripte dodate varnostne kopije ali zaženete varnostne kopije v terminalskem oknu.

Za več informacij o varnostnem kopiranju v oblaku se potopite v našo spletno knjižnico varnostnih kopij.

Pregled lastnosti dvojnikov

Duplikati Logotipwww.duplicati.com

Začne se od 500 $ mesečno na vse načrte

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev
n / a

Utrjeni centri podatkov
n / a

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA
n / a

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
Neomejeno

Cenitev

Duplicati sam je brezplačna in odprtokodna programska oprema, ki jo lahko prenesete s spletnega mesta duplicati.com. Nobenih ovir ni, če jih želite poskusiti.

Če želite uporabljati shrambo v oblaku kot cilj za varnostno kopijo, boste morali izbrati ponudnika. Odvisno od tega, koliko morate varnostno kopirati, vas bo to stalo. Ne morete se zanesti na brezplačne načrte, ker ne zagotavljajo veliko prostora za shranjevanje.

Koliko bo stalo, je odvisno od storitve, ki jo opravljate in koliko prostora potrebujete. Če predpostavite, da potrebujete 1TB prostora, si oglejte priljubljene možnosti v spodnji tabeli.

Cene za Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 in Google Cloud v zgornji tabeli so poenostavljene in odražajo le, koliko stane vsaka storitev na gigabajt pomnilnika na mesec.

Vse so storitve, ki od vas zahtevajo samo plačilo za shranjevanje, ki ga uporabljate, vendar tudi za prenos podatkov.

Oglejte si članek primerjave člankov Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud in Backblaze B2 in si oglejte, kako se te storitve medsebojno skladajo. Če želite izvedeti več o Wasabiju, preberite naš pregled o Wasabiju. Če ste nagnjeni k Googlovemu izdelku, si preberite pregled v oblaku Google.

Čeprav vam nekatere od teh ponudb dajo 1TB za 60 USD na leto, še vedno ne morejo premagati načrta Backblaze neomejeno 5 $ za domače uporabnike. Več o tem lahko izveste v našem pregledu Backblaze.

Tisti, ki potrebujejo več možnosti kot ponudbe Duplicati, lahko poskusijo CloudBerry Backup. CloudBerry Backup se lahko poveže z več kot 60 ponudniki, vendar upoštevajte, da različica namizja stane 49,99 USD in ne vključuje cene ponudnika shranjevanja v oblaku, ki ga izberete. Preberite več o varnostni kopiji CloudBerry v našem pregledu Cloudberry Backup.

Enostavnost uporabe

Za uporabo storitve morate naložiti namizni odjemalec Duplicati, vendar večino časa uporabljate brskalnik. Namizni odjemalec je na voljo za Windows, macOS in Linux.

Spletna aplikacija ima minimalen vmesnik, ki je enostaven za uporabo. Na levi strani so navigacijski gumbi, s katerimi lahko dostopate do domače strani, dodate varnostno kopijo, obnovite datoteke, nastavite nastavitve in preberete stran »približno«.

Izkušnja je preprosta. Ko ustvarite varnostno kopijo, sledite korakom in izberete potrebne možnosti, tako kot pri osnovni namestitveni aplikaciji. O postopkih za varnostno kopiranje in obnovo bomo govorili v naslednjem razdelku.

Primerjali smo ga z Cloudberry Backupom v prejšnjem razdelku, vendar je uporabniška izkušnja obeh storitev precej različna. Duplicati je veliko bolj prijazen in enostavnejši za uporabo, vendar je vseeno bolj zapleten kot Backblaze in Carbonite. Backblaze in Carbonite avtomatizirata večino postopkov za varnostno kopiranje in obnovo, zato vam ni treba delati veliko.

Duplicati nima mobilnih aplikacij, zato je treba, če želite preveriti varnostno kopijo s pametnega telefona, bolje izbrati eno od glavnih varnostnih kopij spletnih storitev. Za pomoč se obrnite na naše spletne varnostne ocene.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Če želite ustvariti načrt varnostnih kopij, kliknite gumb »dodaj varnostno kopijo«.

duplikati-novo-varnostno kopijo

Izberete lahko, da konfigurirate novo varnostno kopijo ali uvozite konfiguracijo iz datoteke. Če izberete prejšnjo, boste poslani na zaslon, kjer lahko nastavite splošne nastavitve varnostnih kopij.

duplikati-set-general-nastavitve

Poimenujte rezervni načrt, izberite raven šifriranja in nastavite močno geslo in kliknite »Naprej«.

duplikati-rezervne destinacije

Naslednji korak zahteva, da izberete varnostno kopijo cilja. Izberete lahko lokalnega ali oddaljenega. Lokalni pomnilnik vam omogoča izbiro lokalne mape ali pogona. Na daljavo lahko izberete ponudnika za shranjevanje v oblaku ali se povežete s svojim strežnikom s pomočjo enega od razpoložljivih protokolov.

Za test smo izbrali Google Drive. Če to storite, morate pooblastiti Duplicati za interakcijo s storitvijo Google Drive s klikom na povezavo »authID«.

duplicati-backup-google

Ko to storite, lahko preizkusite povezavo s storitvijo Google Drive, tako da kliknete »preizkusi povezavo«.

podvojeni-izvorni podatki

Naslednji korak zahteva, da izberete vsebino za varnostno kopijo. Duplicati ne izbira datotek ali map na podlagi vrste, zato morate izbirati ročno. Kljub temu lahko dodate filtre, da vključite in izključite nekatere datoteke.

Datoteke, ki temeljijo na razširitvi, lahko vključite z običajnimi izrazi in izključite skrite, sistemske in začasne datoteke ter datoteke večje od določene velikosti.

dvojnik-urnik

Nato lahko nastavite, da se varnostna kopija izvaja po urniku. Varnostne kopije lahko izvajate po določenem številu minut, ur, dni, tednov, mesecev ali let. Izberete lahko tudi, v katerih dneh v tednu se lahko izvajajo varnostne kopije.

duplikati-zadnji-možnosti

Zadnji zaslon vam omogoča, da nastavite pravilnik hrambe. Izberete lahko, da obdržite vse prejšnje različice varnostnih kopij, določeno število njih, uporabite pametno hrambo ali izbrišete varnostne kopije, starejše od določenega datuma.

To je vse, kar morate storiti, da ustvarite varnostno kopijo. Če nastavite, da se varnostne kopije samodejno zaženejo, bi se morale začeti po izbranem urniku. Če ne, morate ročno začeti s klikom na gumb »zaženi zdaj«.

Podatkovna hitrost podvajanja

Glede na to, koliko podatkov morate varnostno kopirati, lahko začetna varnostna kopija traja veliko časa. Na stotine gigabajtov lahko traja nekaj dni ali tednov, odvisno od ponudnika internetnih storitev in oddaljenosti strežnika..

duplikati-obnoviti-lokacijo

Po prvotni varnostni kopiji bodo prenosi precej hitrejši, zahvaljujoč algoritmu kopiranja datotek na ravni Duplicati in neprekinjenem varnostnem kopiranju. Algoritem kopiranja na ravni blokov pomaga izbrati in prenesti samo dele datoteke, ki so se spremenili od zadnje varnostne kopije, in ne cele datoteke.

Če želite obnoviti datoteke, kliknite gumb »obnovi« v spletnem odjemalcu. Od tam se lahko odločite, da obnovite datoteke s pomočjo konfiguracijske datoteke, neposredno iz varnostne datoteke ali iz varnostnega načrta.

duplikati-obnavljanje datotek

V naslednjem oknu lahko izberete datoteke, ki jih želite obnoviti. Za nas je to samo ena mapa z zadrgo, ki smo jo uporabili za testiranje.

možnosti duplikati-obnavljanja

Datoteke lahko obnovite na njihovo prvotno mesto in jih prepišete z istim imenom ali shranite različne različice. V nasprotnem primeru se lahko obnovite na drugo lokacijo. Ko ste pripravljeni, kliknite gumb »obnovi«, da začnete postopek.

Duplicati bo na vrhu zaslona postavil vrstico napredka, da bo prikazal stanje vaše obnovitve. Po končanem obnavljanju vas bo Duplicati obvestil in prosil za donacijo. Postopek deluje dobro in ima veliko možnosti, ki jih lahko uporabite za njegovo izboljšanje. Za pregled rezultatov testov si lahko ogledate tabelo hitrosti v naslednjem razdelku.

Hitrost

Na splošno je hitrost izvajanja varnostnih kopij odvisna od vašega ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste enemu od strežnikov ponudnika varnostnih kopij v oblaku. V tem primeru to ne bo Duplicati, ampak storitev, ki zagotavlja prostor za shranjevanje. Dejstvo je tudi, kako hitro bo tudi dvojnik stiskal in šifriral datoteke.

Duplicacijeve hitrosti prenosa smo preizkusili tako, da smo ga povezali s storitvijo Google Drive ter prenesli in prenesli 1 GB zadrgano mapo. Naši testi so bili opravljeni s pomočjo Ethernet povezave v Beogradu, Srbija, ki je imela hitrost prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrost prenosa 100 Mbps..

Glede na to smo pričakovali, da bo trajalo približno 21 minut za prenos in približno minuto za prenos, brez kakršnih koli režijskih stroškov.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:24:5500:25:5000:25:23
Čas prenosa:00:00:4400:00:3500:00:40

Naši testi so bili podobni, kot smo pričakovali. Povprečni čas prenosa je bil 25 minut in 23 sekund, medtem ko je prenos v povprečju trajal le 40 sekund. To je zahvaljujoč globalni mreži strežnikov Google Drive.

Če ugotovite, da prenosi Duplicati prevzamejo preveč vaše pasovne širine, jih lahko ugasnete tako, da kliknete ikono merilnika hitrosti na vrhu spletnega odjemalca.

duplikati-dušilka

Varnost

duplikati-šifriranje

Šifriranje lahko vklopite, ko ustvarjate rezervni načrt. Prvi korak v postopku varnostne kopije vam omogoča izbiro med šifriranjem, GNU Privacy Guard in 256-bitnim AES-om. Priporočamo uporabo 256-bitnega AES-a, ker je to standard za šifriranje pri prenosu v oblak. Ni bilo pokanje, kolikor kdo ve.

Če želite svoje podatke šifrirati, morate nastaviti geslo. Duplicati vam bo povedal, če je geslo šibko, in vam dal možnost, da ustvarite močno geslo, če ne veste, kako ga ustvariti.

Duplicati lokalno šifrira vaše podatke, preden jih prenese na strežnik. Geslo nikoli ne zapusti računalnika. Zaradi tega Duplicati velja za šifriranje ničelnega znanja. S šifriranjem ničelnega znanja vam datoteke ne bo mogel brati nihče, razen vas. Prav tako lahko vklopite protokol SSL, da zaščitite svoje podatke pred napadi človeka v sredini.

To je vsa varnost, ki je odvisna od Duplicatija. Ostalo bo odvisno od storitve v oblaku, ki jo uporabljate. Izberite storitev, ki je utrdila podatkovne centre. Na srečo jih večina počne. Nekatere storitve ne šifrirajo podatkov, na primer Amazon Drive, zato omogočite šifriranje z Duplicati.

Zasebnost

Vaša zasebnost se bo opirala na Duplicati in storitev, ki jo izberete za gostovanje svojih podatkov. Primer storitve, ki ima močno zasebnost, preberite naš pregled Sync.com.

Kljub temu Duplicati uporablja šifriranje z ničelnim znanjem in ne posreduje vašega gesla. Vaša zasebnost je dobro zaščitena. Poleg tega politika o zasebnosti ne vsebuje nič sumljivega.

Duplicati zbira podatke o vas, ko se registrirate na spletnem mestu in sodelujete na forumih. Te podatke uporablja za izboljšanje spletnega mesta in storitve za stranke ter za pošiljanje občasnih e-poštnih sporočil.

Duplicati uporablja številne varnostne ukrepe za ohranjanje varnosti svojih osebnih podatkov, vendar upoštevajte, da imajo skrbniki spletnih strani popoln dostop do sporočil na spletnem mestu, vključno z zasebnimi sporočili.

Storitev ne prodaja, ne prodaja ali kako drugače prenaša vaših osebnih podatkov tretjim osebam. To ne vključuje zaupanja vrednih tretjih oseb, ki Duplicatiju pomagajo pri upravljanju njegovega spletnega mesta, če se strinjajo, da bodo informacije zaupne. Podjetje Duplicati lahko objavi tudi informacije v skladu z zakonom ali zaščiti pravic in varnosti drugih.

Podpora

Kategorija podpore je največja razlika med Duplicati in ostalimi varnostnimi storitvami. Zato, ker Duplicati nima posebne ekipe za tehnično podporo, kar pomeni, da ni e-pošte, klepeta ali telefonske podpore. Če smo pošteni, je Duplicati odprtokoden in brezplačen, zato si jih ne more privoščiti.

podvojena podpora

Namesto tega je forum za podporo, kjer vam bodo drugi uporabniki pomagali odpraviti težavo. Med uporabniki so razvijalci Duplicati in drugi strokovnjaki za IT. Odzivni časi so na splošno dobri, večina vprašanj je odgovor prejela isti dan, ko so bili objavljeni.

Razsodba

Duplicati ponuja gladko uporabniško izkušnjo, čeprav je za nastavitev varnostne kopije potrebna gimnastika IT. Na to ne bodo vplivali napredni uporabniki IT. Tisti, ki si želite racionalizirane izkušnje, bi morali poiskati primernejšo storitev.

Ob tem je Duplicati brezplačen in če izberete storitev za shranjevanje, ki ni draga, lahko prihranite denar. Če izberete enega z globalno mrežo strežnikov, boste dosegli tudi visoke hitrosti, ker Duplicati šifrira in stisne datoteke hitro.

Postopek varnostne kopije in obnovitve ni težaven in ima standardne možnosti, ki jih radi vidimo pri uporabi varnostne kopije. Duplicati je varen tudi zato, ker za zaščito datotek uporablja močno šifriranje.

Kakšne misli imate o Duplicati? Ali se bolj nagnete k storitvi, ki vključuje shrambo? Če že uporabljate storitev za varnostno kopiranje, nam v spodnjih komentarjih sporočite katero. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map