Pregled diskov iz džungle – posodobljeno 2020

Pregled diska iz džungle

Jungle Disk je hiter in dokonča delo, vendar preprosto ne ponuja funkcij ali uporabniške izkušnje naših najboljših ponudnikov varnostnih kopij. Vendar je precej poceni, zato si oglejte celoten pregled Jungle Disk.


Najboljše spletne varnostne kopije

Poslovni uporabniki, ki ne želijo plačati rezervnega prostora, ki ga ne potrebujejo, bi se morali počutiti kot doma z uporabo Jungle Diska. To je dobra poslovna alternativa rešitvam, kot sta Carbonite in IDrive, toda brez težav.

Ime izvira iz dejstva, da se je prvotno povezal le z Amazon Web Services. Zdaj Jungle Disk ponuja tudi shrambo v oblaku Google in možnost izbire med lokacijami podatkovnih centrov.

Spletne storitve Amazon in Google Cloud zagotavljajo Jungle Disku hitro prednost pred nekaterimi svojimi konkurenti, vendar ne more konkurirati CloudBerry Backup, ki se lahko poveže z več kot 60 storitvami v oblaku. Če je to privlačno, preberite pregled varnostne kopije CloudBerry. Zaradi zapletene uporabniške izkušnje Jungle Diska se ne uvršča med najboljše spletne varnostne kopije.

Kljub temu ima Jungle Disk v svojo korist funkcije, vključno s tem, da lahko varnostno kopirate strežnike in omrežne pomnilniške naprave. Je tudi cenovno ugodno in hitro.

Če to vzbuja vaše zanimanje, se držite nas, ker bomo v tem pregledu Jungle Disk govorili podrobnosti. Govorili bomo o funkcijah, stroških, varnosti in splošnih izkušnjah, da se bomo lažje odločili, ali je Jungle Disk primeren za vaše podjetje. Če ne, se za druge možnosti obrnite na naš najboljši spletni rezervni seznam.

Alternativa za Jungle Disk

Moči & Slabosti

Lastnosti

Jungle Disk je spletna storitev za varnostno kopiranje, namenjena poslovnim uporabnikom. Z njim lahko shranjujete datoteke v oblaku za varnostno kopiranje računalnika in strežnika. Preberite si naš najboljši članek o varnostni kopiji strežnika za alternative.

Poleg tega lahko uporabite Jungle Disk za varnostno kopiranje podatkov iz USB naprav, kot so zunanji trdi diski in NAS naprave. Druge funkcije programa Jungle Disk vključujejo načrtovanje varnostnih kopij in ustavljanje, kar vam omogoča nadzor hitrosti prenosa in prenosa..

Jungle Disk kupi prostor za shranjevanje od Amazon S3 in Google Cloud Storage, tako da lahko svoje podatke shranite na katerega koli. Preberite naš pregled v storitvi Google Cloud Storage za več informacij o njem. Več strežniških lokacij lahko izberete, bolje je, ker to pomeni, da lahko hitro varnostno kopirate več. Več o rešitvi Amazon lahko izveste v našem pregledu Amazon S3.

Jungle Disk vam omogoča varnostno kopiranje vseh računov na en disk ali ustvarjanje ločenih diskov za vsakega uporabnika.

S svojo pametno aplikacijo lahko uporabite varnostno kopijo videov, fotografij, zvočnih in drugih datotek, pa tudi stikov. Presenetljivo je, da lahko varnostno kopirate tudi datoteke iz storitev za shranjevanje v oblaku, ki jih imate v telefonu, vključno z Google Drive, pCloud, Dropbox in MEGA.

džungla-disk-ustvari-nov-disk

Ker je poslovna rešitev, Jungle Disk omogoča upravljanje uporabnikov in njihovih dovoljenj.

Skupna raba datotek iz diska v džungli

Jungle Disk omogoča skupno rabo varnostnih kopij datotek, map in omrežnih pogonov. Datoteko lahko daste v skupno rabo iz svojega datotečnega sistema, tako da z desno miškino tipko kliknete in izberete »Skupna raba z Jungle Diskom«. Začetek prenosa se začne, ko se konča stran s povezavo za skupno rabo. Enako lahko storite tudi iz spletnega vmesnika. Ne morete deliti datotek, večjih od 5 GB.

Skupna raba datotek Jungle Disk je rudimentarna in ne more konkurirati drugim orodjem, kot so tista, ki jih imamo v najboljšem podjetju za sinhronizacijo datotek in priročnik za ponudnike delnic..

Druge funkcije vključujejo zasebno, končno različico šifriranja, sinhronizacijo in skupno rabo, ki so bistvene za dobro varnostno rešitev.

Različica različic omogoča pridobivanje prejšnjih različic datotek. To je koristno, če se zmotite ali postanete plen za odkritje programske opreme. Jungle Disk vam omogoča, da določite, koliko dni naj se ohranijo starejše različice in izbrisane datoteke, preden potečejo. Če počistite to možnost, bodo stare varnostne kopije in izbrisane datoteke ostale v nedogled.

Sinhronizacija diska v džungli

Jungle Disk vam omogoča sinhronizacijo, kar pomeni, da lahko datoteke sinhronizirate v napravah. To vam omogoča urejanje datoteke v eni napravi in ​​ogled sprememb v vseh napravah, povezanih z vašim računom Jungle Disk, v skoraj sprotnem času.

Tako kot pri skupni rabi je tudi obseg sinhronizacije omejen. Jungle Disk priporoča, da ne sinhronizirate map, večjih od 10 GB, in v njih več kot 100.000 datotek. Če želite uporabljati sinhronizacijo, morate ustvariti in konfigurirati sinhronsko mapo, kar je dolgočasno. Kljub temu pa pristop omogoča, da z izbiro vrst datotek izključite datoteke, ki jih ne želite sinhronizirati.

Ni načina ustvarjanja varnostnih kopij slik na disku, zato če želite to storiti, preberite naše najboljše varnostno kopiranje storitev na osnovi slik. Poleg tega ni stalne varnostne kopije, ki bi sprožila postopek varnostne kopije, kadar koli dodate ali spremenite datoteke v varnostno kopirane mape. Več o funkcijah za varnostno kopiranje lahko izveste v naši spletni knjižnici varnostnih kopij.

Cenitev

Jungle Disk lahko sprejme dva do 250 uporabnikov. Za varnostno kopiranje računalnika zaračuna 4 USD na licenco. Vsak uporabnik dobi brezplačno neomejen prenos podatkov in 10 GB varnostne kopije. Ker je minimalno število uporabnikov, ki jih lahko imate, morate plačati najmanj 8 USD na mesec.

To je dobro izhodišče za večino podjetij, vendar stroški lahko hitro narastejo. To je zato, ker po uporabi brezplačnega prostora za varnostno kopiranje 10 GB vsak dodatni gigabajt znaša 15 centov. Odlično je, da se cene znižajo, zato plačujete le za tisto, kar uporabljate, in ne za nakup prostora, ki ga morda ne boste potrebovali po pavšalni ceni.

Obstaja tudi naročninski načrt, ki omogoča varnostno kopiranje za strežnike Windows in Linux. Stane 5 dolarjev na licenco. Dobite 10 GB brezplačno, za vsak dodatni gigabajt pa 15-centimetrsko polnjenje.

Jungle Disk ima brezplačno 30-dnevno preizkusno različico, vendar ga morate zahtevati po e-pošti. Lahko se naročite sami in izkoristite 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, če vam Jungle Disk ne ustreza.

Enostavnost uporabe

Namizni odjemalci Jungle Diska delujejo v sistemih Windows, macOS in Linux, odjemalci strežnika pa so na voljo za Windows in Linux. Aplikacije za pametne telefone lahko uporabljate v napravah Android in iOS.

uporabniki dodatkov džungle-diska

Ko ustvarite svoj račun, boste morali ustvariti prilagojeno domeno za svoj glavni račun, ki vam bo omogočila dodajanje uporabnikov. Domena mora biti v obliki yourdomain.myjungledisk.com. Klepet v živo vam je na voljo, ko nastavljate svojo domeno, kar je prijeten dotik.

Naslednji korak je, da za vsako kupljeno licenco dodate enega uporabnika. Ko dodajate uporabnike, jih lahko označite s posebnimi oznakami, ki jih boste kasneje lahko uporabili za ustvarjanje poročil o uporabi. Lahko dodate oznake, kot so “prodaja”, “trženje” ali “razvoj.”

nastavitev džungle-diska

Ko nastavite svoje uporabniške račune, morajo uporabniki namestiti odjemalca za svoj operacijski sistem. Čarovnik za namestitev jih bo vodil skozi korake, postopek pa je zmeden, ker se bodo morali povezati s spletnim diskom in nastaviti mape za sinhronizacijo in omrežni pogon, kar ni običajno za spletno varnostno kopiranje.

Nato vas čarovnik po ponovnem zagonu računalnika usmeri skozi nastavitev varnostnega kopiranja. Več o tem bomo govorili v naslednjem razdelku. Spletni odjemalec Jungle Disk lahko uporabite za nadaljnje upravljanje uporabnikov z dostopom do poročil o uporabi in varnostnih kopijih.

džungla-disk-splet

Do spletnega diska lahko dostopate prek spletnega odjemalca. Je enostaven za uporabo Na levi strani je prikazana hierarhija datotek, desna pa datoteke. Dejanja lahko izvajate iz menija na vrhu. Delujejo dobro, vendar počasi.

džungla-disk-mobilni

Aplikacija za pametni telefon omogoča dostop do podatkov, ki so varnostno kopirani iz vaših naprav. Prikažejo tudi vaše sinhronizirane podatke. Aplikacija je racionalizirana in intuitivna, tako da ne boste imeli težav z njeno uporabo. V trgovini Google Play ima 4 zvezdice in ima več kot 1000 prenosov.

Jungle Disk je zapletenejši od uporabe rešitev za enkratno namestitev, kot je Backblaze. Če želite to, preberite pregled Backblaze Business. Potrebujete čas, da nastavite Jungle Disk in ga ugotovite, pa tudi takrat ni vedno jasno, kaj iz njega izhajate. Uporabniška izkušnja bi imela koristi od posodobitve.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Če želite ustvariti varnostno kopijo, se bodo morali vaši uporabniki prijaviti v svojo delovno skupino s poverilnicami, ki ste jih nastavili z njimi, in z diskovno domeno. Nato bodo morali izbrati mape iz računalnika za varnostno kopijo.

Jungle Disk vsebuje seznam pogostih map, ki jih lahko vključite, na primer »namizje«, »dokumenti«, »slike«, »glasba« in drugo, lahko pa izberete tudi druge. Če ne izberete nobene od teh map, morate ročno izdelati varnostno kopijo. Enako velja za urejanje obstoječe varnostne kopije.

jungle-disk-start-backup

Najprej morate klikniti gumb »konfiguriraj«. Nato izberite spletni disk, v katerega želite naložiti, in pojdite skozi njegovo hierarhijo varnostnih kopij, dokler ne pridete do možnosti “kaj narediti varnostno kopijo”. Ko kliknete, boste videli, da lahko dodate ali spremenite varnostne mape ali jih izbrišete.

varnostno kopiranje džungle-diska

Naslednji korak zahteva, da nastavite rezervni razpored. Privzeta vrednost je ena varnostna kopija na dan, vendar jo lahko izvajate tako pogosto kot vsakih pet minut. To je Jungle Disk, ki je najbližje nenehnemu varnostnemu kopiranju. Obstaja tudi možnost ročnega varnostnega kopiranja.

Po tem boste lahko, če imate dovoljenje, ustvarili svoj zasebni disk, pa tudi ustvarili mape za sinhronizacijo in omrežne skupne rabe. Na splošno postopek za varnostno kopiranje ni težaven, vendar tudi ni uporabniku prijazen.

obnovitev džungle-diska

Postopek obnovitve lahko začnete s odjemalca namizja, tako da v meniju spletnega diska kliknete »obnovi«. Odprlo se bo okno za obnovitev datotek, ki vam omogoča, da izberete, katere datoteke želite obnoviti in kam jih želite obnoviti. Lahko jih obnovite na prvotno lokacijo ali novo. Obstaja tudi možnost obnovitve prejšnjih različic datotek, narejenih v prejšnjih varnostnih kopijah.

Poleg namiznega odjemalca lahko za prenos datotek uporabite spletni odjemalec ali mobilno aplikacijo.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo dolgo. Kako dolgo trajajo, je večinoma odvisno od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežniku. Pri Jungle Disku obstaja velika verjetnost, da boste blizu enega, saj se opira na infrastrukturo Amazon in Google, ki sta razširjeni po vsem svetu..

Da bi preizkusili hitrost Jungle Diska, smo izvedli več prenosov in prenosov z mapo 1 GB z zadrgo. Naše teste smo izvedli s pomočjo Ethernet povezave v Beogradu, Srbija, ki je imela hitrost prenosa 10 megabitov na sekundo in hitrost prenosa 31 Mbps..

S temi hitrostmi smo izračunali, da bi potrebovali približno 14 minut, da naložimo svojo preskusno mapo in nekaj več kot štiri minute, da jo prenesemo brez režijskih stroškov.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:32:0000:31:4200:31:51
Čas prenosa:00:05:1200:05:1600:05:14

Hitrosti prenosa so bile v redu, saj so v povprečju znašale 31 minut in 51 sekund. Dovoljeno je, da bi moralo biti približno 14 minut, vendar za primerjavo veliko storitev traja skoraj eno uro. Povprečni čas prenosa je bil v petih minutah in 14 sekundah precej boljši, kar je blizu pričakovanju.

džungla-disk-plin

Če Jungle Disk ovira vaše delo, ga lahko ugasnete. Če želite to narediti, odprite nastavitveno okno, kliknite na “nastavitve aplikacije” in izberite “Omejevanje pasovne širine.” Večina storitev vam omogoča, da določite omejitve pasovne širine za prenos in prenos, vendar Jungle Disk omogoča tudi konfiguriranje časa, ko naj jih uveljavi.

To je po naših izkušnjah prestavljanje ni bilo potrebno, ker nam varnostna kopija ni preprečila, da ne bi drugače uporabljali računalnika.

Po drugi strani pa lahko hitrost prenosa omogočite možnost “optimizirajte zmogljivost za visoko pasovno širino”. Jungle Disk priporoča, da ga vklopite le, če je hitrost prenosa večja od 2 Mbps. Testov smo opravili brez tega.

Varnost

Jungle Disk uporablja AES 256-bitno šifriranje za zaščito datotek med prevozom in v mirovanju na svojih strežnikih. Gre za enega najmočnejših algoritmov šifriranja, kar dokazujejo banke in vladne pisarne. Kolikor vemo, tega nihče ni mogel zlomiti.

Jungle Disk vam omogoča, da se držite svojega šifrirnega ključa, kar pomeni, da boste izkoristili šifriranje z ničelnim znanjem. To pomeni, da boste le lahko dešifrirali in prebrali datoteke. To pomeni tudi, da Jungle Disk ne bo mogel ponastaviti gesla, če ga izgubite. Prepričajte se, da si ga zapomnite, zapišite ali uporabite enega najboljših upravljalcev gesel.

Protokol TLS ščiti tudi datoteke med prevozom pred napadi človeka v sredini in drugimi grožnjami, ki lahko ciljajo na vaše datoteke med prenosom na strežnik.

Kako varni bodo vaši podatki v podatkovnem centru, je odvisno od ponudnika oblakov, ki ga izberete. Googlovi podatkovni centri uporabljajo elektronsko dostopne kartice, alarme, detektorje kovin in drugo. Spremljali so ga tudi 24/7.

Odvečni elektroenergetski sistemi zagotavljajo, da se podatkovni centri izvajajo brez prekinitev. Poleg tega hladilni sistemi vzdržujejo optimalno delovno temperaturo. Obstaja tudi oprema, ki se ukvarja s požari in drugimi nevarnostmi za okolje. Podjetje je objavilo varnostni list, če želite izvedeti več.

Amazonovi podatkovni centri so podvrženi revizijam tretjih oseb in omejujejo dostop samo na tiste, ki imajo upravičen razlog, da so tam. Video nadzor, zaznavanje vdorov in dnevniki dostopa pomagajo zaščititi nepremičnino pred neželenim dostopom.

Voda, elektrika in drugi sistemi so zasnovani z odvečnim številom, zato bodo nenehne operacije še naprej potekale v sili. Poleg tega lahko objekti prenesejo požare, poplave in druge okoljske katastrofe. Več o varnosti podatkovnega centra Amazon si lahko preberete tukaj.

Jungle Disk ne podpira dvofaktorne avtentikacije, kar bi pomagalo zaščititi vaše poverilnice. Kljub temu se lahko skrbniki računov prijavijo na nadzorno ploščo diska Jungle Disk prek Google računa, ki to podpira.

Jungle Disk ima večino varnostnih funkcij, ki jih radi vidimo glede zaščite varnostnih kopij, zato ne bi smeli skrbeti za svoje podatke.

Zasebnost

Na vrhu svojega pravilnika o zasebnosti Jungle Disk pravi, da si ne bo ogledal datotek, ki jih naložite, prenesete ali shranite z njim. Prav tako pravi, da ne bo spremljal ali razkrival podatkov o vaših datotekah brez vašega dovoljenja, razen če ni v skladu s politiko zasebnosti in pogoji storitve.

To pomeni, da Jungle Disk omejuje dostop do osebnih podatkov svojim zaposlenim, izvajalcem in zastopnikom, ki morajo te podatke poznati za svoje storitve. Ta pristop je običajen med storitvami v oblaku. Če te osebe zlorabijo svoje pravice do dostopa, so lahko predmet kazenske pregone in kazenskega pregona.

Jungle Disk sprejema tudi ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do ali nepooblaščenega spreminjanja, razkritja ali uničenja podatkov. Vključujejo notranje revizije podatkov, prakse shranjevanja in obdelave ter varnostna prizadevanja.

To ni dovolj zaščite pred zlonamernimi posamezniki, zato priporočamo, da ravnate z zasebnim ključem, ki bo zagotovil, da bo zasebno šifriranje zaščitilo vaše datoteke pred radovednimi očmi.

Dobro je, da Jungle Disk obljublja, da ne bo prodajal ali tržil e-poštnih naslovov ali drugih osebnih podatkov svojih uporabnikov tretjim osebam.

Jungle Disk zbira podatke, ko se prijavite za njegove storitve. Te informacije ne bo uporabljal za druge namene, razen za to, zakaj so bile zbrane, razen če ne daste svojega dovoljenja. Prav tako sledi različnim parametrom prenesenih podatkov za podporne funkcije, kot so poročila o pasovni širini, uporabi pomnilnika in drugih meritvah.

Vaše pravice z džunglo diska

Jungle Disk vam omogoča, da spremenite svoj račun tako, da popravite ali posodobite podatke, ki ste jih posredovali storitvi.

Če prekličete račun, lahko Jungle Disk obdrži vaše osebne podatke in druge podatke v svojem arhivu ali varnostni kopiji. To je najmanj zaskrbljujoče, saj ne morete biti prepričani, da bo Jungle Disk izbrisal vaše podatke.

Če ste državljan EU in ste Jungle Disku namesto poslovnih informacij posredovali Jungle Disk, lahko pošljete zahtevo za izbris tako, da v zadevi naslov [zaščiteni e-poštni naslov] pošljete z „GDPR“. Če niste seznanjeni s Splošno uredbo o varstvu podatkov, preberite vodnik GDPR.

Podpora

baza znanja o džungli in disku

Ko s pomočjo Jungle Diska pritisnete na krmo, je vaša prva in najhitrejša možnost uporaba baze znanja za reševanje težave. Lahko iščete odgovor na svojo težavo ali brskate po najpogostejših člankih. Članki imajo veliko posnetkov zaslona in jih je enostavno spremljati.

Če ne pomagajo, se morate obrniti na podporo Jungle Disk v živo, vendar to lahko storite le od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00, po srednjeevropskem času. Podpora je prek telefona, namesto klepeta.

Če se raje izogibate pogovoru, lahko prošnjo pošljete tudi ekipi za podporo Jungle Diska s spletnim obrazcem ali pošljete e-pošto na [email protected]. Časi podpore po e-pošti smo preizkusili tako, da smo postavljali vprašanja in odgovor prejeli v dveh urah ali, kasneje, v nekaj minutah. Kljub temu so odzivni časi odvisni od časa, ko se obrnete na skupino za podporo. Odgovori so bili v pomoč in celo zagotovili so nam povezave, da bi izvedeli več.

Razsodba

Uporabniki, ki ne marajo zapletene uporabniške izkušnje, bodo ugotovili, da Jungle Disk ni drag, ima močno varnost in lahko varnostno kopirajo vaše strežnike in NAS naprave. Prav tako ima neomejeno različico in hrambo izbrisanih datotek. Poleg tega ima funkcije sinhronizacije in skupne rabe, čeprav rudimentarne.

Lepo je, da lahko za gostovanje datotek izbirate med uporabo Amazon S3 ali Google Cloud Storage. To bo skupaj z zasebnim šifriranjem vaše poslovne datoteke varno.

Kljub temu se Jungle Disk ne zdi tako poliran ali bogat z lastnostmi funkcij, kot so nekatere storitve, kot so Cloudberry Backup, Acronis True Image ali CrashPlan za mala podjetja. Več CrashPlan za mala podjetja si lahko preberete v našem pregledu CrashPlan for Small Business. Nima neprekinjenega varnostnega kopiranja, kar je glavna funkcija storitve varnostnega kopiranja v oblaku.

Če Jungle Disk ni za vas, poiščite naše spletne varnostne varnostne preglede in poiščite druge možnosti. Kaj menite o Jungle Disku? Svoje misli objavite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map