Keepit pregled – posodobljeno 2020

Keepit pregled

Keepit je zanesljiv ponudnik v mnogih pogledih, vendar boste morali pripraviti neroden vmesnik. Vendar pa presezite, dobite neomejene ponudnike varnostnih kopij, ki se lepo igrajo z Linuxom. Za podrobnosti preberite celoten pregled Keepit.


Najboljše spletne varnostne kopije

Keepit je spletni rezervni ponudnik s sedežem na Danskem, ki posluje od leta 2007. Ima dva izdelka: Keepit in Keepit Classic. Prva je storitev varnostnega kopiranja v oblak, ki zrcali datoteke v Office 365, G Suite in kmalu Dropbox. Slednji je podoben glavnim rešitvam za varnostno kopiranje, kot so tiste, ki jih najdete na našem najboljšem spletnem seznamu varnostnih kopij.

Keepit Classic lahko varnostno kopira strežnike, ne le domače računalnike ali prenosnike. Ker je različica oblak v oblak bolj primerna za podjetja, ki hranijo ogromno količino podatkov, se bo ta pregled osredotočil na Keepit Classic, ki je primeren za domače uporabnike.

Keepit Classic ima veliko prednosti, vendar obstajajo tudi resne pomanjkljivosti. Ponuja neomejeno varnostno kopiranje za poceni, podpira vse vrste datotek, kar je redko, ima 60-dnevno različico in deluje na nekaj distribucijah Linuxa. Njegov vmesnik pa je neroden in ni spletnega odjemalca ali mobilne aplikacije, ki bi ga uporabljali, ko ne bi bilo računalnika.

Za razliko od drugih rezervnih rešitev so možnosti načrtovanja redke. Če naletite na težavo, boste morali počakati na odgovor podpore, ker je na spletnem mestu za pomoč malo odgovorov, nekateri pa so v danščini. Politika zasebnosti ima tudi svoj del težav. Če se to sliši kot veliko pomanjkljivosti, boste morda želeli razmisliti o drugi storitvi iz naših najboljših pregledov spletnega varnostnega kopiranja.

Če vas še vedno zanima Keepit, se držite nas, ko bomo podrobneje pregledali to recenzijo Keepit Classic.

Moči & Slabosti

Alternativa za Keepit

Lastnosti

Trdi diski, naj bodo to notranji ali zunanji, na koncu ne bodo uspeli. Edino, kar se razlikuje, je trajanje trajanja. Zunanji pogoni lahko trajajo dlje, ker se ne uporabljajo toliko kot notranji pogoni, vendar se lahko tudi pokvarijo, ujamejo v požar ali poplavo ali jih lahko kdo ukrade.

Keepit Classic pravi, da se z njim naročite in varnostno kopirate svoje podatke v oblak, temu se lahko izognete in imate mir. To je realistična trditev, saj je glavna značilnost Keepit Classic njegov neomejen prostor za varnostno kopiranje, ki vam bo pomagal zaščititi svoje podatke.

Varnostno kopirate lahko datoteke katere koli velikosti in vrste, na primer seje Pro Tools in projekte Adobe Premiere Pro. Če ste poklicni delavec z redkimi vrstami datotek, je to ključna funkcija.

Ko naložite svoje podatke v podatkovni center Keepit, se bodo ti kopirali na vsaj še en podatkovni center na ločenem geografskem mestu. Če datoteko izbrišete pomotoma ali postanete žrtev odkupne programske opreme, datoteke pa so poškodovane, se lahko za obnovitev zanesete na njeno 60-dnevno varnostno zgodovino. Omogoča vam obnovitev izbrisanih datotek ali njihovih prejšnjih različic iz zadnjih 60 dni.

Druga zanimivost za podjetja, ki uporabljajo Windows, je možnost distribucije Keepita svojim uporabnikom prek uvajanja MSI. Če morate varnostno kopirati in obnoviti celoten sistem, lahko, vendar le, če ste naročeni na najdražji načrt.

Če vaše potrebe tečejo v tej smeri, vendar potrebujete več možnosti, poskusite varnostno kopijo v oblaku CloudBerry. Na voljo je s funkcijami in možnostmi, s katerimi lahko prilagodite varnostno kopijo. Upoštevajte pa, da je to morda preveč za mainstream uporabnike. Več o tem lahko preberete v našem pregledu CloudBerry Backup.

Keepit načrtovanje

Keepit Classic za razliko od večine spletnih rešitev za varnostno kopiranje nima veliko možnosti načrtovanja varnostnih kopij. Varnostno kopiranje je privzeto neprekinjeno in postopno, kar pomeni, da bo začetna varnostna kopija končana, samo prenese spremenjeni del datoteke, kar prihrani čas in pasovno širino.

Temu pristopu pravimo blokirno kopiranje.

Ne morete nastaviti časa, ko želite izvesti varnostno kopijo. Namesto tega se bo samodejno izvajal enkrat na dan. Kar lahko storite je, da izberete dneve v tednu, v katerih želite, da teče. To je malo v primerjavi z drugimi storitvami. Tudi Keepit Classic primanjkuje kurirske službe dostave, kar bi bilo koristno pri velikih operacijah obnove.

IDrive ima sposobno kurirsko službo, ki vam omogoča varnostno kopiranje ali obnavljanje datotek po pošti. Obnovitve niso brezplačne, vendar je koristno, če morate obnoviti veliko podatkov. Več o tem si preberite v našem pregledu IDrive.

Keepit Classic uporablja 256-bitni AES za skeniranje datotek, manjka pa mu dvofaktorna avtentikacija. Več o tem boste našli v spodnjem razdelku o “varnosti”. Če želite izvedeti več o funkcijah, storitvah in praksah za varnostno kopiranje, se obrnite na našo rezervno knjižnico.

Pregled funkcij Keepita

Keepit Logotipwww.keepit.com

Začne od 454 USD na mesec za 1000 GBAll načrtov

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Tabela cen na spletnem mestu prikazuje tri načrte, vendar ne vidite vsa razpoložljive različice, dokler ne pridete na stran za odjava.

Ne glede na to, kateri načrt ste izbrali, lahko plačate le leto ali dve leti. Ni možnosti plačevanja mesečno. Lepo bi bilo imeti možnost, čeprav je nekaj dolarjev več, ker vam zagotavlja prožnost. Če plačate eno leto, ni nobenega popusta, dobite pa majhen popust in dva prosta meseca, če plačate dve leti.

Preden se odločite za naročnino, lahko brezplačno preizkusite 30-dnevno preskusno storitev. Lahko preizkusite načrt Home Unlimited ali načrt Pro Desktop.

Home Unlimited ponuja neomejeno prostora za varnostne kopije za 4,95 USD na mesec ali 59,40 USD na leto. Dovolj je, če želite varnostno kopirati osebni računalnik.

Pro Desktop dodaja centralna orodja za konfiguracijo, uvajanje in poročanje, ki vam pomagajo pri upravljanju poslovnih računalnikov. To znaša 179,40 USD na leto, kar znaša 14,95 USD na mesec. Podpira več uporabnikov in lahko distribuirate licence po svojih sistemih, dodate varnostne politike na posamezne stroje ali skupine in jih upravljate s svoje nadzorne plošče.

Naslednji načrt je Pro Server, ki je v več različicah, začenši s Pro Server 100.

Pro Server 100 ponuja 100 GB rezervnega prostora za vaš strežnik. Poleg funkcij v načrtu Pro Desktop ponuja popolno varnostno kopiranje in obnovitev sistema. Če želite izkoristiti to korist in zaščititi svoje strežnike, boste morali pospraviti zajetnih 588 USD na leto. Slednje različice dodajo več prostora in ceno še bolj dvignejo. Različica s 500 GB znaša 2.028 dolarjev na leto.

Če potrebujete več prostora, Keepit Classic omogoča nakup več. Ponudba je obsežna, če dosežete največjo zmogljivost, bo Keepit Classic dodal prostor v korakih po 500 GB za dodatnih 165 USD na mesec. 500 GB je 165 USD na mesec, 1TB pa 330 USD na mesec in tako naprej.

Za domače uporabnike je Carbonite najbolj neposreden konkurent. Njegov osnovni načrt ponuja tudi neomejeno varnostno kopiranje, vendar znaša 71,99 USD na leto v primerjavi z 59,50 $ za Keepit Classic. Glede na to so drugi načrti podjetja Carbonite veliko boljši kot pri Keepit Classic-u in ponujajo samodejno varnostno kopiranje videov in storitve za obnovitev kurirjev. Če je to tisto, kar potrebujete, preberite naš pregled o karbonitu, če želite izvedeti več.

Enostavnost uporabe

Ko pristanete na spletnem mestu Keepit, se vam predstavi Keepit, ne Keepit Classic. Če se želite prijaviti v Keepit Classic, morate klikniti povezavo v spodnjem dnu strani. Če želite dodati zmedo, obstaja domača varnostna različica storitve Keepit, ki ne ponuja brezplačnega preskušanja.

Ko pristanete na strani Keepit Classic, se lahko prijavite za preizkus programa Home Unlimited ali načrta Pro Desktop. Po tem morate prenesti odjemalca, ki deluje na vseh večjih različicah sistema Windows in macOS, pa tudi na Debian in RedHat različicah Linuxa. Če imate drugačno različico Linuxa, preberite naš najboljši spletni backup za Linux.

Keepit-desktop-app

Aplikacijo je enostavno namestiti. Preprosto sledite navodilom v namestitvenem programu in dobro boste šli. Po namestitvi boste videli aplikacijo Keepit Classic s štirimi zavihki na vrhu, po katerih boste lahko krmarili. Zasnova je zastara in aplikacija ni tako intuitivna kot nekateri konkurenti Keepit Classic-a.

Za prehod od jezička do zavihka je včasih potrebno nekaj klikov, preden se aplikacija odzove. Pomikanje in izbiranje datotek se tudi počuti počasi in nerodno. Na primer, Zoolz Home Cloud Backup uporablja podoben pristop, vendar je drevo map jasnejše in izbirni pogled ima dve okni, ki vam omogočata enostavno navigacijo. Več o tem si preberite v našem pregledu Zoolz Home Cloud Backup.

Kljub temu zavihki Keepit Classic niso prepolni z informacijami in prikazujejo samo tisto, kar morate vedeti. Zaradi tega in njegove preproste strukture je odjemalec enostaven za uporabo.

Za razliko od številnih rešitev Keepit Classic nima mobilne aplikacije, ki bi vam omogočala predogled varnostnih kopij datotek, ko ste zunaj računalnika. Vendar obstajajo storitve, ki jih primanjkuje, zato je opustitev majhno presenečenje.

Še bolj presenetljivo je dejstvo, da Keepit Classic nima spletnega odjemalca, ki bi vam omogočil dostop do varnostne kopije iz drugega računalnika.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Ko varnostno kopirate s programom Keepit Classic, iz svojega datotečnega sistema ne boste mogli izbrati map ali datotek za varnostno kopiranje. Namesto tega postopek dokončate iz aplikacije Keepit Classic.

Keepit-mape-izbor

Zavihek »Nastavitve« vam bo pomagal izbrati, kaj želite varnostno kopirati. Kljub temu, da je tam umeščen. Privzeti pogled v njem je preprost pogled. Preprost pogled vnaprej izbere nekaj map. V operacijskem sistemu Windows so dokumenti, namizje, priljubljene in slike.

Keepit-Advanced-izbor

Če želite sami izbrati mape, morate omogočiti napredni način s klikom na povezavo »Napredni pogled« na desni strani. Izbira določenih datotek za varnostno kopijo skozi drevo namesto datotečnega sistema je dovolj slaba, slabši je le možnost izbire map.

Ko izberete mape, ki jih želite varnostno kopirati, lahko izberete, v katerih dneh se bo varnostna kopija začela izvajati. Ne morete izbrati datotek, vendar tudi niste omejeni na mape. Vse lahko izberete nad mapo v hierarhiji datotek.

Ta možnost vam, brez omejitev glede velikosti ali vrste datoteke, omogoča varnostno kopiranje celotnega trdega diska ali celo nabora le-teh v konfiguraciji RAID..

kartica Keepit-Restore

Če želite obnoviti datoteke, kliknite kartico »obnovi«. Nato morate klikniti povezavo “ogled vseh varnostnih kopij” ali “obnovi najnovejšo varnostno kopijo”. Privzeti cilj obnovitve je “namizje”, ki ga lahko spremenite s klikom na “spremeni cilj”.

Keepit-Restore-set

Povezava »Prikaži vse varnostne kopije« prikazuje vaše sklope varnostnih kopij. Vse lahko obnovite iz varnostne kopije ali jo pregledujete. Če se odločite za slednje, boste videli drevesno strukturo, kot je tista, ki se uporablja za ustvarjanje varnostnih kopij.

datoteke-datoteke-datoteke-obnovi

Od tam lahko izberete določene datoteke, ki jih želite obnoviti. Izberite datoteke ali mape, ki jih želite obnoviti, in kliknite »obnovi«. Če želite spremeniti cilj obnovitve, kliknite povezavo »spremeni cilj« pod hierarhijo mape.

Na koncu, če želite pridobiti nekaj, kar je bilo vključeno v vašo zadnjo varnostno kopijo, kliknite “obnovi najnovejšo varnostno kopijo” in postopek obnovitve bo obnovil samo te datoteke.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo dolgo, še bolj verjetno pa je, da lahko z Keepit Classic varnostno kopirate neomejene podatke, kot jih lahko. Kako dolgo traja, je odvisno od številnih dejavnikov, vendar sta med njimi glavna pasovna širina povezave in kako blizu ste enega od podatkovnih centrov družbe Keepit. Na Danskem, v ZDA in Avstraliji.

Ni mogoče, da bi zmanjšali svoje hitrosti, če Keepit Classic preveč odstrani pasovno širino in ni možnosti za povečanje števila varnostnih niti.

Za testiranje hitrosti Keepit Classic smo uporabili mapo z zadrgo 1 GB. Naše teste smo izvedli z WiFi povezavo v Beogradu, Srbija, ki je imela hitrost prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrost prenosa 100 Mbps. S temi hitrostmi smo izračunali, da bi potrebovali približno 21 minut, da naložimo svojo preskusno mapo in nekaj več kot minuto, da jo prenesemo brez predvajanja.

Hitrost prenosa je bila odlična, saj je v povprečju trajal 28 minut in 55 sekund. Za primerjavo, številne storitve potrebujejo skoraj eno uro, da ustvarijo varnostno kopijo naše preskusne mape z enakimi hitrostmi. Da bi to uravnotežili, so bile hitrosti prenosa grozne. Čas, ki je potreben za prenos, traja 23 minut in 23 sekund, ko večina storitev traja približno dve minuti.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:28:3200:29:1800:28:55
Čas prenosa:00:22:1300:24:3300:23:23

Varnost

Keepit-varnost

Podatki o varnostnih praksah Keepita so maloštevilni. Vemo, da Keepit Classic uporablja 256-bitno AES šifriranje in vam omogoča, da shranite kopijo ključa. Ker hranite le njegovo kopijo in ne edina kopija, storitev ni nič znanja. V tem pravilniku o zasebnosti obstaja tudi vprašljiva klavzula. Več o tem si preberite v naslednjem razdelku.

Močno šifriranje bo pomagalo zaščititi vaše datoteke, vendar za poverilnice vašega računa ne bo nič. Dvofaktorna avtentikacija sicer sicer obstaja, vendar Keepit Classic nima. Zaradi tega se izogibajte ustvarjanju šibkega gesla, ki bi bil lahek plen za napade silovitih napadov. O tem, kako narediti močno geslo in se prepričati o tem, preberite naš vodič.

Keepit Classic uporablja protokol TLS za zaščito datotek med prevozom. Zahvaljujoč temu ste lahko prepričani, da napadi med ljudmi ne bodo mogli prestreči vaših datotek.

Zasebnost

Osebni podatki, ki jih posredujete Keepit, niso šifrirani, zato je vaša edina zaščita močna politika zasebnosti. Vanj pokukamo, da vidimo, kako močna je. Prva stvar, ki smo jo opazili, je bil datum 18. februarja 2008, ki ni bil spodbuden. Pravilnik je od takrat postal neveljaven in ne omenja ničesar o splošni uredbi o varstvu podatkov.

GDPR je uredba, ki ščiti zasebnost državljanov EU, začela pa je veljati 25. maja 2018. Več o njej si lahko preberete v našem GDPR vodiču.

Politika zasebnosti Keepita se ne bere kot nekateri boljši pravilniki, ki smo jih prebrali. Ni tako jasno in ima klavzule, zaradi katerih se opraskaš po glavi. Vzemite na primer spodaj.

„KEEPIT je upravičen do uporabe zunanjih dobaviteljev različnih storitev, ki zahtevajo izmenjavo informacij o strankah za pravilno izvedbo storitve. Vsi dobavitelji podjetja KEEPIT so ob zaključeni dostavi dolžni izbrisati vse podatke. KEEPIT zavrača odgovornost za kršitev posameznega dobavitelja tega razmerja. “

Lepo je, da morajo zunanji dobavitelji podatke izbrisati, vendar ni zagotovila, da bodo. Poleg tega ne vemo, kateri zunanji dobavitelji ali celo kakšne storitve delujejo z Keepitom.

Keepit in tretje osebe

Obstaja tudi klavzula, ki ščiti pravice tretjih oseb pred uporabniki. Zdi se, da imajo tretje osebe večjo zaščito kot uporabniki.

„Stranka je KEEPIT odgovorna za zagotovitev, da podatki o strankah ne kršijo pravic tretjih oseb. Če se proti stranki ali KEEPIT vloži pravni postopek, ki navaja, da storitve KEEPIT kršijo pravice tretjih strank, ima KEEPIT po svoji izbiri pravico, da (I) spremeni svoje storitve, tako da kršitve prenehajo, ali (II) prekinejo to pogodbo v v celoti ali delno brez dodatne odgovornosti za KEEPIT. “

Ob tem mora Keepit z informacijami uporabnikov ravnati v skladu z veljavnimi zakoni o osebnih podatkih.

„KEEPIT bo s podpisom naročnine registriral podatke o strankah, posebej ime, naslov in e-pošto v KEEPIT-ovi zbirki podatkov o strankah. KEEPIT obravnava take podatke in bo v skladu z zakonom o obdelavi osebnih podatkov. “

Nenavadno je, da mora stranka Keepit obvestiti o spremembah v e-poštnem naslovu, kar je smiselno, pa tudi o spremembah stanovanjskega naslova. Če tega ne storijo, lahko Keepit prekliče svoje storitve. Poleg tega so uporabniki odgovorni za podatke, ki jih hrani Keepit.

»Stranka se odloči in je odgovorna za osebne podatke in podatke, zapisane v naročnikovi naročnini, in za njihovo uporabo. KEEPIT v glavnem upravlja take osebne podatke po navodilih stranke. “

Uporabniki morajo obdržati pisno obvestilo Keepit, če za podatke, ki jih posredujejo, velja zakon.

“Če obstajajo podatki, za katere velja zakon o obdelavi osebnih podatkov na strežnikih KEEPIT-a, mora stranka o tem obvestiti KEEPIT in zakon o ravnanju z osebnimi podatki, odstavek 41. člena. 3-5 velja za ravnanje z osebnimi podatki KEEPIT. “

Poleg tega Keepit ne odgovarja za zadeve v zvezi z zakoni o obdelavi osebnih podatkov in uporabnikovih podatkov.

„KEEPIT je v vseh pogledih odgovoren za vse zadeve, ki spadajo v zakon o obdelavi osebnih podatkov v povezavi z obdelanimi podatki stranke. Stranka KEEPIT povrne kakršen koli zahtevek, ki izhaja iz zakona o obdelavi osebnih podatkov, druge ureditve osebnih podatkov ali drugega javnega predpisa v zvezi s tem. “

Kot smo že rekli, je ničelno znanje velik plus za vsako storitev, ki želi zagotoviti zasebnost svojih uporabnikov. Keepit vam omogoča, da obdržite svoj zasebni ključ, vendar se zdi, da do njega lahko dostopa tudi zaradi nadaljnjega delovanja in vzdrževanja varnosti.

„KEEPIT si pridržuje pravico do dostopa do shranjenih podatkov stranke, kolikor je najboljša ocena KEEPIT potrebna za delovanje in / ali varnostne razmere. KEEPIT in njeno osebje bodo v zvezi s tem predmet zaupnosti in kupca obvestili, da je imel KEEPIT dostop do shranjenih podatkov. “

Če želite zagotoviti, da nihče ne more brskati po vaših datotekah, se boste morda izognili Keepitu in namesto tega izvedeli več o naših najboljših oblačnih storitvah z ničelnim znanjem.

Na svetli strani bo Keepit vse vaše podatke izbrisal v 30 dneh po koncu naročniškega razmerja.

Podpora

spletna stran za vzdrževanje

Keepit ima spletno mesto za podporo, ki ga je mogoče iskati in ki deluje z vsemi izdelki Keepit, vključno z Keepit Classic. Rezultati so ločeni po izdelkih, zato lahko med iskanjem rešitve izbirate med njimi in si ogledate rešitve za vsako. Boljši pristop bi bil, da izberete izdelek za ogled najpogostejših težav, nato pa po potrebi opravite iskanje

Člankov za Keepit Classic je malo, večina pa je v danščini, čeprav je spletno mesto v angleščini. Forumi so na voljo, vendar tudi ti ne bodo v veliko pomoč, saj niso aktivni.

Zahtevo lahko pošljete po e-pošti in v 24 urah dobite odgovor. Odpravili smo več vprašanj, a na eno smo dobili le odgovor. Prav tako je bilo skromno, saj je dajalo le omejene informacije. Obstaja tudi možnost klepeta, ko pa smo jo poskusili med delavnikom, je dejala, da je skupina za podporo klepetu brez povezave.

Razsodba

Keepit Classic je odlična storitev, če ne upoštevate njegovih napak, kot so skicirana politika zasebnosti, pomanjkanje podpornega članka na spletnem mestu za pomoč, neroden in zastavljen namizni odjemalec ter pomanjkanje spletnega odjemalca. Poleg tega ima namizni odjemalec malo možnosti za načrtovanje, mobilna aplikacija pa v celoti manjka.

Če odpravite te napake, boste ugotovili, da Keepit Classic nudi poceni varnostno kopijo neomejenega prostora, podpira vse vrste datotek in omogoča uživanje v 60-dnevni različici varnostnih kopij. Deluje tudi na Linuxu, za razliko od mnogih storitev. Ali bo to dovolj, da razmislite o naročilu nanj, je odvisno od vaših potreb.

Kaj menite o Keepit Classic? Ali je neomejeno varnostno kopiranje dovolj poceni, da ne upošteva njegovih pomanjkljivosti? Če ne, o katerih drugih storitvah razmišljate? Povejte nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me