ElephantDrive Pregled – Posodobljeno 2020

ElephantDrive Pregled

ElephantDrive je vsestranska varnostna storitev, ki trpi zaradi nekaterih resnih napak. Vendar pa bi lahko bil za določene ljudi odličen fit. Oglejte si naš celoten pregled ElephantDrive in preverite, ali ste eden izmed njih.


Najboljše spletne varnostne kopije

ElephantDrive je ameriška storitev za varnostno kopiranje v oblaku, ki se bori za uskladitev s storitvami v vrhu naših spletnih pregledov varnostnih kopij. To je posledica nekonkurenčnih cen, slabe uporabniške izkušnje na namizju, pomanjkanja obnovitve datotek s namiznega odjemalca in šibke politike zasebnosti.

Kljub temu ima ElephantDrive preobrat. Poleg tega, da lahko varnostno kopirate datoteke, jih lahko sinhronizira med napravami in jih deli z drugimi. Poleg tega lahko datoteke varnostno kopirate v lokalno shrambo, vključno z omrežnimi pomnilniškimi napravami in zunanjimi pogoni. Brez dodatnih stroškov lahko tudi varnostno kopirate strežnik. Ima močno varnost in nudi zaščito pred ničelnim znanjem.

V preostalem pregledu ElephantDrive bomo podrobneje preučili podrobnosti, ki vam bodo pomagale pri odločitvi, ali je ElephantDrive storitev za vas.

Moči & Slabosti

Alternativa za ElephantDrive

Lastnosti

Kot druge storitve z našega najboljšega spletnega seznama varnostnih kopij, lahko ElephantDrive zaščiti vaše datoteke pred okvarami trdega diska, neželenimi popravki in naključnimi izbrisi. Poleg tega ponuja več funkcij, tudi nekatere, ki so bolj običajne storitvam za shranjevanje v oblaku. Uporabniki, ki potrebujejo dodatne funkcije, bodo ElephantDrive našli dobro.

Poleg varnostne kopije računalnika in mobilnih naprav lahko ElephantDrive varnostno kopira vaše NAS naprave in strežnike. Storitve varnostnega kopiranja, kot je Keepit, običajno zaračunajo dodatno varnostno kopijo strežnika, vendar to ne velja za ElephantDrive. Domači načrt vključuje varnostno kopijo strežnika in zunanje diske. Če želite izvedeti, kako to deluje Keepit, preberite pregled v Keepitu.

slon-pogon-povsod

ElephantDrive lahko naredi več kot samo varnostno kopiranje datotek. Lahko jih tudi sinhronizira in deli. Sinhronizacija je kratka za sinhronizacijo, kar pomeni, da lahko datoteke sinhronizirate v napravah. Omogoča vam urejanje datoteke v eni napravi in ​​ogled sprememb, ki se odražajo na drugi v skoraj realnem času.

Če želite to doseči, morate datoteke povleči v mapo, imenovano “povsod”, ki je znotraj mape ElephantDrive. Takoj ko dodate datoteke, bodo te kopirane v druge računalnike in naprave, na katerih imate ElephantDrive. To velja tudi za spremembe, ki jih vnesete v svoje datoteke.

slonski pogon-sinhronizacijo

Število naprav je omejeno, zato če vam je ta funkcija všeč, vendar morate sinhronizirati več naprav, ElephantDrive ne bo storil. Vaša najboljša stava je IDrive, ki je poceni in lahko varnostno kopirate in sinhronizirate neomejene naprave. Več o tem si preberite v našem pregledu IDrive.

slon-pogon-delež

ElephantDrive vam omogoča tudi skupno rabo svojih podatkov. Datoteke lahko delite s prijatelji in soigralci tako, da ustvarite in pošljete URL povezave. Če želite zagotoviti, da do njih ne more dostopati tretja oseba, jih lahko zaščitite z geslom. Obstajajo tudi možnosti za skupno rabo map.

Če potrebujete te funkcije, vendar vam ElephantDrive ni všeč, poglejte SpiderOak ONE. Poleg zmogljivosti za sinhronizacijo in skupno rabo ima močno varnost. Več o tem si preberite v našem pregledu SpiderOak ONE.

Različica ElephantDrive

Različica datotek vam omogoča, da pridobite prejšnje različice datotek in razveljavite neželene spremembe. Prav tako vam pomaga zaščititi pred odkupovalno programsko opremo, ki šifrira vaše datoteke in zahteva plačilo za njihovo dešifriranje. S spletnim odjemalcem lahko določite, koliko različic in koliko dni jih želite obdržati.

Ko iz spletnega odjemalca izbrišete datoteke ali mape, se ne bodo trajno izbrisale. Namesto tega so poslani v mapo »smeti« ElephantDrive. Če želite trajno izbrisati podatke, jih morate izbrisati iz te mape. Če želite določiti, kako naj deluje shranjevanje izbrisanih datotek, lahko v namiznem odjemalcu uporabite »nadzor arhiva«.

Izbrisane datoteke privzeto ostanejo v vašem računu 30 dni. Lahko jih hranite dlje, če določite določeno številko ali pa jih izberete v nedogled.

ElephantDrive lahko načrtuje tudi varnostne kopije, vključno z neprekinjeno varnostno kopijo, in lahko zaščiti datoteke z zasebnim šifriranjem. O tem bomo več govorili v razdelku „varnost“.

ElephantDrive ima tudi pomanjkljivosti. Omejitve za nalaganje postavljajo na velikost datoteke: 2 GB za domače načrte in 15 GB za poslovne načrte. Zlasti za domače uporabnike to ni veliko, saj imajo filmi z visoko ločljivostjo dobrih 2 GB. Poleg tega vam ElephantDrive ne dovoli obnoviti s namiznega odjemalca. Namesto tega morate uporabiti spletni odjemalec.

Če želite izvedeti več o funkcijah za varnostno kopiranje, se posvetujte z našo spletno knjižnico varnostnih kopij.

Pregled funkcij ElephantDrive

ElephantDrive Logotipwww.elephantdrive.com

Začne od 833 dolarjev mesečno za 1000 načrtov GBA

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom
SSL

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus

Cenitev

ElephantDrive ponuja tri naročniške načrte: Brezplačno, Domov in podjetja.

Prosti načrt vas ne bo stavil niti za trenutek, zagotavlja pa le 2 GB prostora za shranjevanje. To ni veliko, vendar je dovolj dobro, da preizkusite ElephantDrive. Preizkusite lahko večino funkcij, vključno z varnostno kopijo NAS in strežnika, sinhronizacijo in skupno rabo. Svoje datoteke lahko zaščitite tudi s šifriranjem od konca do konca. Brezplačni uporabniki dobijo pogosta vprašanja in podporo po e-pošti.

Redko je mogoče videti rezervno storitev, ki ima brezplačen načrt. Večina ponuja samo preskuse. Brezplačni načrti so pogostejši med storitvami za shranjevanje v oblaku, in vidite, katere ponujajo največ pri naših petih najboljših ponudnikih z velikim člankom o načrtih storitev.

slon-pogon-več-shramba

Večina osebnih uporabnikov bo morala nadgraditi na domači načrt. To je 9,95 USD na mesec. Če se odločite za plačilo za eno leto vnaprej, se bo cena znižala na 99,95 USD. Načrt poveča vaš prostor za shranjevanje na 1TB in poveča omejitev datoteke na 2 GB. Varnostno kopirate lahko največ tri naprave.

Poleg funkcij Prostega načrta dodaja varnostno kopijo zunanjih pogonov in zaklenjenih datotek in map. Na voljo je načrtovana podpora za klepet. Če ne nudi dovolj prostora za shranjevanje, ga lahko povečate za 1TB za 10 USD na mesec. Največja količina prostora za shranjevanje je 10TB, število naprav, ki jih lahko varnostno kopirate, pa je 10. Načrt omogoča tri podračune.

Poslovni uporabniki bodo kar najbolje izkoristili poslovni načrt. Uporabnikom omogoča 2TB prostora za shranjevanje za 39,95 USD na mesec. Omejitev velikosti datoteke je 15 GB. Če potrebujete več prostora za shranjevanje, ga lahko dodate v korakih po 1 TB. Vsak prirast vam bo stal 20 USD na mesec. Najdaljši prostor za shranjevanje je 50TB.

Z 25 računov lahko varnostno kopirate 20 naprav. Načrt dodaja tudi direktno telefonsko linijo ElephantDrive in možnost, da se upravlja obnavlja.

Če ga poslovni načrt ne bo zmanjšal, se lahko obrnete na ElephantDrive in dobite ceno za načrt po meri. Zagotavlja 5TB prostora za shranjevanje, zviša omejitev velikosti datoteke na več kot 50 GB in ne postavi zgornje meje količine prostora, ki ga lahko kupite. Če kupite dodaten prostor za shranjevanje, plačate na GB. Omogoča tudi varnostno kopiranje več kot 100 naprav in več kot 100 podračunov.

Kot uporabnik po meri boste imeli prednostno podporo in namenskega upravitelja računa.

IDrive smo omenili, da ima podobne lastnosti, vendar so njegovi načrti tudi boljši. Domači načrt ElephantDrive znaša 95,99 USD na leto in ponuja le 1TB, medtem ko IDrive osebni načrt 5TB znaša 74,62 USD na leto.

Če želite samo 1 TB poceni, hkrati pa lahko varnostno kopirate zunanje naprave, si oglejte naš pregled Zoolz Home. Družinski načrt Zoolz Home v času pisanja znaša 39,95 USD na leto in ponuja 1 TB rezervnega prostora.

Enostavnost uporabe

Odjemalci ElephantDrive so na voljo za Windows, macOS, Linux, iOS in Android. Stranko je enostavno nastaviti. Za registracijo računa morate navesti samo e-poštni naslov in geslo. Ko je ustvarjen, lahko odjemalec prenesete za svoj operacijski sistem in ga namestite.

slonski pogon-nastavitev

Med nastavitvijo vam ElephantDrive ponuja možnost, da ustvarite varnostno kopijo običajnih map, kot so mape za namizje, glasbo in dokumente. Po tem vas prosi, da določite, kam želite, da se vloži mapa „ElephantDrive“. Znotraj nje bo ustvarjena mapa za varnostno kopiranje in mapa za sinhronizacijo.

Odjemalec nima nadzornega centra, kot to počnejo stranke drugih storitev, ima pa ikono sistemske vrstice, s katero lahko nastavite nastavitve, odprete varnostne kopije in sinhronizirate mape, zaženete spletni odjemalec in drugo.

slon-pogon-backup-povleci

Datoteke lahko varnostno kopirate in sinhronizirate z nekaj metodami, vendar je najbolj enostavno skozi vaš operacijski sistem. Datoteke morate samo povleči v mape, ki jih ustvari ElephantDrive, in počakati, da se nalaganje konča. Če morate varnostno kopirati mapo, jo lahko samo kliknete z desno miškino tipko in v meniju ElephantDrive izberite »varnostno kopiraj to mapo«..

slon-pogon-spletna stranka

Varnostno kopirate lahko tudi iz telefona ali brskalnika. Spletni odjemalec je enostaven za uporabo, vendar se zdi nekoliko zastarel.

Ko se prijavite v račun, boste videli seznam svojih naprav, na vrhu pa so gumbi za dejanje in iskalna vrstica. Gumbi omogočajo prenos, preimenovanje, brisanje in izvajanje drugih dejanj v mapah in datotekah. Funkcija iskanja je hitra, vendar lahko išče samo po trenutnih mapah. Datoteke lahko v oblak naložite prek spletnega odjemalca, vendar ni povleci in spusti.

slon-pogon-mobilni

Aplikacija za mobilne naprave lahko iz vašega telefona varnostno kopira fotografije in stike, vendar je to vse. Nastavite lahko varnostno kopijo, da se izvaja vsakodnevno ali mesečno. Če ne želite samodejnega varnostnega kopiranja, lahko preklopite na ročni način. Mobilna aplikacija omogoča tudi dostop do fotografij, zvočnih datotek in video datotek, shranjenih v spletu.

ElephantDrive je enostaven za uporabo, kadar vam ni treba ničesar spreminjati, vendar ni tako prijetno, ko morate spremeniti nastavitve varnostnih kopij. To vključuje dostop do menija “dejanja” iz opravilne vrstice, navigacijo do želene varnostne kopije, izbiro in klikom na gumb “uredi varnostno kopijo”. Ni težko, a zdi se nerodno in zmedeno.

Raje bi si ogledali kontrolni center, ki prikazuje stanje vaše varnostne kopije, skupaj z drugimi možnostmi, na bolj priročen način. Kljub temu bi nekateri morda želeli ElephantDrive “tanek” pristop.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Primarni način ustvarjanja varnostnih kopij je tisti, ki ga aplikacija pokaže med namestitvijo. Vključuje vlečenje datotek v dve mapi, ki jih namizni odjemalec ustvari na svojem glavnem pogonu.

Obstajata mapa za varnostno kopiranje in mapa za sinhronizacijo, vendar bo končni rezultat enak. Mape lahko varnostno kopirate iz vašega datotečnega sistema tako, da izvedete operacijo z desnim klikom, o kateri smo govorili v prejšnjem razdelku.

slon-pogon-mapo

Med nalaganjem mape pri nalaganju prikažejo modri simbol prenosa in zeleno kljukico, ko se končajo. Če ne odprete okna dejavnosti, ne boste imeli več vpogleda v dogajanje. ElephantDrive lahko ustvari varnostno kopijo običajnih vrst datotek skupaj z nekaterimi redkimi.

slon-drive-edit-backup

Spreminjanje nastavitev varnostnih kopij ni preprosto. Za upravljanje nastavitev morate uporabljati ikono opravilne vrstice, vključno z urejanjem varnostnih kopij. Iz nastavitev varnostne kopije lahko nastavite izključitve za varnostne kopije. Lahko so posebne mape, vrste, datoteke, večje od omejitve, ki ste jih postavili, ali starejše od določenega datuma.

Prav tako lahko nastavite, kako pogosto se izvajajo varnostne kopije. Stranka vam omogoča, da jih načrtujete dnevno, tedensko, mesečno ali neprekinjeno. Priporočamo uporabo neprekinjenega varnostnega kopiranja. Če ga uporabljate, vam ne bo treba skrbeti, ali ste varnostno kopirali vse, ker samodejno varnostno kopira nove datoteke in se spreminja v obstoječe datoteke.

slon-pogon-obnovitev-mapo

Žal datotek ne morete obnoviti s namiznim odjemalcem. Namesto tega morate uporabiti spletni odjemalec. Obstajata dve možnosti za obnovitev datotek z njim. Prvi je prenos mape ali datoteke, drugi pa obnovitev mape. Če želite to narediti, morate najti mapo, ki jo želite obnoviti, z desno miškino tipko kliknite in izberite “obnovi mapo.”

slonski pogon-obnovitev-mape-nastavitve

Videlo se bo okno, v katerem boste morali vnesti informacije in prilagoditi nastavitve. Izberete lahko napravo, kamor želite obnoviti, vnesite obnovitveno pot, izberite, kdaj želite zagnati opravilo, prepisati ali shraniti obstoječe datoteke in vključiti ali izključiti arhivirane datoteke.

slon-pogon-obnovitev-delo-dejavnost

Ko ustvarite delovno mesto, se bo odjemalca namizja zagnalo in začelo delati na njem. Nismo videli obvestil o postopku. Namesto tega smo morali odpreti okno dejavnosti. To naredite tako, da kliknete ikono sistemske vrstice, nato pa s kazalcem miške nad »dejanja« in izberete »dejavnost«. Naloga je trajala nekaj časa, da se je začelo za nas, vendar je spis pristal tam, kjer naj bi bil.

Drugi pristop zahteva, da najdete datoteko ali mapo, ki jo želite obnoviti, z desno miškino tipko kliknite in izberite »prenesi«. Nato se bo ElephantDrive Transfer Manager zagnal in vas prosil, da izberete, kam želite shraniti svoje podatke. Ko to storite, se bo začelo nalaganje.

Oba pristopa sta dolgočasna in zapletena v primerjavi z obnovitvijo drugih rešitev. Raje želimo obnoviti funkcijo z enim klikom, ki jo lahko po potrebi spremenite.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo veliko časa, odvisno od količine podatkov, ki jih želite varnostno kopirati.

Hitrost prenosa bo odvisna od tega, kako daleč ste od podatkovnih centrov ElephantDrive, ki so v ZDA, vašega ponudnika internetnih storitev in kako hitro ElephantDrive ravna s šifriranjem in podvajanjem vaših podatkov.

Za testiranje hitrosti prenosa in prenosa uporabljamo mapo z 1 GB z zadrgo. Za ta pregled smo uporabili WiFi povezavo iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 6 megabitov na sekundo in hitrostjo prenosa 100 Mbps..

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:25:2000:25:1600:25:18
Čas prenosa:00:04:5300:04:4700:04:50

Kot je razvidno iz tabele, je bilo nalaganje v povprečju 25 minut in 18 sekund. To je približno 21 minut, ki bi jih v teoriji moral vzeti. Večina storitev traja približno eno uro, da naložijo mapo 1 GB, tako da je to odličen rezultat.

Tega ne moremo reči za čas prenosa, ker bi moralo biti teoretično nekaj več kot minuto, nekoliko več, če pomislimo na režijske procese. Če vzamemo blizu pet minut, je slab rezultat. ElephantDrive nima algoritma za prenos na ravni bloka, da bi pospešil prenos že naloženih datotek, tako da pošlje le spremenjene dele.

Varnost

ElephantDrive šifrira vaše datoteke, preden zapustijo vašo napravo z 256-bitnim šifriranjem AES. Med prenosom jih 128-bitni SSL protokol ščiti pred napadi človeka v sredini.

šifriranje slon-pogon

Šifriranje lahko prilagodite glede na vaše potrebe. Šifriranje je privzeto na strani strežnika, kar pomeni, da ElephantDrive samodejno ustvari in upravlja ključ za vas. ElephantDrive bo ob prenosu datotek dešifriral vaše datoteke, zato vam ne bo treba ukvarjati s posredovanjem ključa.

Če se odločite za upravljanje ključa, boste uživali prednosti šifriranja, kar pomeni, da zaposleni v podjetju ElephantDrive ne bodo mogli dostopati do vaših podatkov. To pomeni tudi, da če ElephantDrive ne pozabite gesla, vam ga ne bomo mogli ponastaviti. Pridobite enega izmed naših najboljših upravljalcev gesel in se prepričajte, da ne pozabite gesla.

Tretja možnost je, da ni šifriranja za pospešitev varnostnih kopij. Vendar pa glede na število spletnih groženj vaši varnosti ne priporočamo.

Šifriranje ne bo pomagalo, če nekdo poskuša ukrasti vaše poverilnice. Dvofaktorna avtentikacija bo, vendar ElephantDrive nima. Kar lahko zaščitite svoj račun, je ustvariti močno geslo.

ElephantDrive hrani vaše podatke v utrjenih podatkovnih centrih, do katerih lahko dostopa samo pooblaščeno osebje. Objekti nadzorujejo temperaturo, imajo odvečno moč, povezljivost in zaščito pred poplavami in požari. Poleg tega uporabljajo zaklenjene kletke za zaščito strežnikov.

Zasnova varnostnega sistema je pregledna, da lahko neodvisne strokovnjake za varnost preuči in posreduje povratne informacije o ranljivosti. Več o tem in drugih varnostnih funkcijah, ki jih uporablja ElephantDrive, lahko preberete na tej strani.

Zasebnost

Odločili smo se preveriti politiko zasebnosti ElephantDrive, ker lahko sumljive klavzule škodijo vaši zasebnosti, tudi če imate zasebno šifriranje.

Glede na to smo ugotovili, da je ElephantDrive skladen z EU-ZDA. in Swiss-U.S. okviri zasebnosti ščit. Okviri upravljajo z zbiranjem, uporabo in hrambo osebnih podatkov, ki so bili iz Evropske unije in Švice preneseni v ZDA.

Ko ustvarite svoj račun, ElephantDrive združuje podatke, ki ste jih dali, s podatki tretjih oseb, da ustvarite profil. Pri nekaterih storitvah pa se lahko izklopite iz tega.

Informacije vključujejo vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Prav tako hrani podatke o vaši kreditni kartici v šifrirani obliki. Čeprav je šifrirano, je to še vedno zaskrbljujoče.

Kar zadeva dostop do podatkov, stvari niso tako jasne. V pravilniku o zasebnosti piše, da ElephantDrive ne bo dostopal do vaših podatkov brez vašega dovoljenja, vendar obstaja izjem. Ta del pravilnika se glasi:

»ElephantDrive ne bo nadziral, urejal ali razkrival nobenih informacij o vaših Vault Data brez vašega dovoljenja, razen v skladu s to politiko in našimi pogoji storitve. ElephantDrive lahko dostopa do vašega računa, vključno s podatki o trezorju, da se odzove na zahteve strank ali med revizijami, raziskavami in analizami za vzdrževanje, zaščito in izboljšanje naših storitev. “

Storitev lahko dostopa do vaših podatkov in ni dovolj jasna v tem pravilniku o zasebnosti.

Da bi bilo še slabše, ima ElephantDrive sedež v ZDA in zdi se, da ne bi imel težav pri prenosu vaših podatkov v ameriško nacionalno varnostno agencijo. Podjetje določi, kaj je treba prenesti z naslednjo metodo:

„V dobri veri verjamemo, da je dostop, uporaba, hramba ali razkritje takšnih informacij razumno potreben za (a) izpolnjevanje vseh veljavnih zakonov, predpisov, pravnih postopkov ali izvršljive vladne zahteve, (b) uveljavljanje veljavnih pogojev storitve, vključno s preiskavo morebitnih kršitev le-teh, (c) odkrivanje, preprečevanje ali kako drugače obravnavanje goljufij, varnostnih ali tehničnih vprašanj ali (d) zaščita pred neposrednim škodovanjem pravic, lastnine ali varnosti družbe ElephantDrive, njenih uporabnikov ali javnosti, kot to zahteva ali dovoljuje zakon. “

Tako kot pri večini storitev ima ElephantDrive v svoji politiki zasebnosti tudi določbe o izmenjavi vaših podatkov s tretjimi osebami zunaj kazenskega pregona. Osebne podatke deli s tretjimi osebami samo, če ima vaše soglasje in to stori samo z odvisnimi družbami, povezanimi podjetji ali drugimi zaupanja vrednimi podjetji ali osebami za obdelavo osebnih podatkov v njenem imenu.

Ko ElephantDrive prenese informacije, bo zagotovil, da se lahko takšni podatki obdelujejo le za posebne namene in da bo tretja oseba zagotovila enako raven zaščite kot ElephantDrive in jo obvestila, če tega ne stori..

Poleg tega je ElephantDrive skladen s Splošno uredbo o varstvu podatkov. GDPR je zakon, ki pomaga varovati osebne podatke državljanov EU. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Pravilnik o zasebnosti ne obravnava vaše zasebnosti na najboljši možni način. Če želite zagotoviti, da so vaše informacije varne, priporočamo, da ravnate z zasebnim ključem, ki bi vam zagotovil zaščito z ničelnim znanjem.

Podpora

podpora za pogon slonov

Vrste podpore, ki jih dobite, so odvisne od vrste računa, ki ga imate. Domači načrt ima načrtovan klepet, vendar morate za začetek eskalirati svojo vozovnico. Poslovni načrt doda podporno telefonsko podporo, medtem ko vam načrt po meri daje prednostno podporo. Vsi načrti, vključno z brezplačnim, imajo dostop do e-poštnih zahtevkov in centra za pomoč.

V centru za pomoč lahko poiščete odgovor na svojo težavo ali pa ga izberete v razdelku Pogosta vprašanja. Odgovorov je veliko in jih je jasno in enostavno slediti. Tisti, ki razlagajo, kako nekaj storiti, imajo tudi zaslonske posnetke, ki vam bodo v pomoč. Uporabniški forum bi pomagal pri občasnih težavah. Dobrodošli bi bili tudi videoposnetki.

E-poštna podpora ne deluje 24/7, vendar lahko zahtevo kadar koli pošljete. Odgovor smo dobili in dobili smo v manj kot enem dnevu, kar je hitro.

Razsodba

ElephantDrive ima veliko prednosti, vendar ima tudi resne slabosti. Storitev deluje odlično, če želite varnostno kopirati več računalnikov in drugih naprav, vključno z zunanjimi pogoni, NAS in strežniki. Uporabniško izkušnjo pa je nujno treba popraviti, saj se ne ujema z najboljšimi storitvami na trgu. To velja tudi za model oblikovanja cen.

Ko ustvarite varnostno kopijo, lahko storitev uporabite za sinhronizacijo in skupno rabo datotek, ki omogoča posnemanje nekaterih funkcij, ki so bolj običajne storitvam za shranjevanje v oblaku. Ker je storitev za varnostno kopiranje, ni čudno, da se ElephanDrive ne more primerjati s storitvami v naši najboljši primerjavi za shranjevanje v oblaku.

Kaj menite o ElephantDrive? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map