Acronis True Image Review 2020 – Posodobljeno 2020

Acronis True Image Review 2020 – pregled

Acronis True Image se veliko trudi za to, v resnici je skoraj vse, vendar jo škodi njen težko uporabljiv vmesnik in zapletene cene. Povedano je, da je hiter in celovit, zato ga je vredno preveriti. Preberite naš celoten pregled Acronis True Image za vse podrobnosti.


Drsnik1

Drsnik2

Drsnik3

Drsnik4

Drsnik5

Drsnik6

Prejšnja

Naslednji

Acronis True Image je bogata funkcija s spletnimi varnostnimi kopijami z odlično varnostjo, zasebnostjo in storitvami za stranke. Vendar pa jo prizadenejo okorni namizni odjemalec, slaba zasnova vmesnika in zapletena shema oblikovanja cen. Ne pozabite prebrati tega pregleda Acronis True Image, če želite izvedeti vse o prednostih in slabostih programske opreme.

Storitev je s funkcionalnostmi, kot so čiščenje diska, zaščita pred nezaželeno programsko opremo in drugo, neverjetno bogata z lastnostmi, čeprav vključitev vsega tega pomeni, da je težko najti tisto, kar iščete. Pri tem ne pomaga dejstvo, da se namizni odjemalec pogosto ne odziva, pri poskusu odpiranja različnih oken pa se pojavijo velike zamude..

Kljub temu so njegova varnost, zasebnost in storitev za stranke odlični, in kljub zapleteni ponudbi tudi cene niso slabe. Sam postopek varnostnega kopiranja je prav tako dobro razvit, z različnimi podprtimi operacijskimi sistemi in možnostmi, kot so razporejanje sporedov, hibridno kopiranje in kopiranje na osnovi slik.

Če pa sta za vas pomembna enostavna uporaba in hitri odzivni časi, razmislite o iskanju alternative na našem seznamu najboljših spletnih rezervnih storitev. 

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za pregled Acronis True Image 2020

Lastnosti

Medtem ko se številne varnostne storitve osredotočajo na zagotavljanje čiste uporabniške izkušnje, vključno s kopico funkcij, gre Acronis True Image v nasprotno smer. Namizni odjemalec je poln funkcionalnosti, vključno z zaščito pred odkrivanjem programske opreme, čiščenjem pogona, čiščenjem sistema in še več.

Acronis-Cloud-Sync

Začetek s svojimi varnostnimi funkcijami za varnostno kopiranje podpira Acronis True Image, ki podpira varnostne kopije slik, kar pomeni, da lahko ustvarite popolno kopijo sistema na njegovih strežnikih. Poleg tega so vključene tudi mobilne, hibridne, NAS in varnostne kopije strežnikov, ki jih bomo podrobneje opisali v razdelku »varnostno kopiranje in obnova datotek«..

Kjer programska oprema resnično izstopa, je s številnimi dodatnimi funkcijami. To vključuje možnost ustvarjanja skrite particije za shranjevanje lokalnih varnostnih kopij (imenovanih Acronis Secure Zone), orodje za ustvarjanje naprave za reševanje in popolno sinhronizacijo shranjevanja v oblaku, ki je bolj v skladu z izdelki, kot sta Dropbox in Google Drive.

Acronis-Secure-Cona

Naprava za reševanje vam omogoča, da varnostno kopijo naložite na USB ali drugo zunanjo napravo in izvedete popolno obnovitev sistema v prejšnje stanje. To je koristno tudi pri nastavitvi novega računalnika, saj ga lahko takoj spremenite v klon svoje stare naprave.

Acronis-Rescue-Media

Ta funkcija ima tudi funkcijo, imenovano “univerzalno obnavljanje”. Skratka, to vam omogoča, da obnovite podobo sistema na bistveno drugačni strojni opremi, ne da bi vam bilo treba skrbeti za težave z združljivostjo.

Acronis-Universal-Restore

Acronis lahko uporabite tudi za čiščenje sistema, s katerim lahko z naprave obrišete občutljive podatke – na primer gesla – in zagotovite, da so vsi zapisi trajno uničeni (v nasprotju z običajnim brisanjem, kjer sledi še vedno ostanejo v prostem prostor na trdem disku).

Acronis-System-Cleanup

Podobno, funkcija “čistilec pogona” vam omogoča, da popolnoma obrišete pogon ali particijo in s tem zagotovite, da nihče ne more obnoviti nobenih informacij, ki so bile tam shranjene..

Acronis-Drive-čistilo

Acronis ima tudi funkcijo, znano kot “aktivna zaščita”, ki vas ščiti pred odkupno programsko opremo in nezakonitim kriptominiranjem, če slučajno prenesete kakšno dodgy programsko opremo.

Druga zanimivost je poskus & orodje “, ki odloži določeno količino prostora na trdem disku kot vrsto karantene za preizkus potencialno nevarne programske opreme ali datotek. Če gre kaj narobe, se negativni učinki odpravijo in jih lahko preprosto vrnete nazaj na takšno, kot je bilo.

Acronis, poskusi in odloči

Če ste se prijavili za napredne ali premijske načrte (več o tem pozneje), lahko uporabite tudi funkcijo »arhiva« Acronisa. Vse, kar daste v arhiv, bo izbrisano iz vaše naprave, da sprosti prostor, vendar bo še naprej vidno v File Explorerju, kot bi bilo običajno, dokler ste povezani z internetom.

Čeprav ste včasih lahko varnostno kopirali račune v družbenih medijih, kot sta Facebook in Instagram, so to funkcijo avgusta 2019 odstranili s platforme.

Pregled funkcij Acronis True Image

Logotip Acronis True Image Review 2020www.acronis.com

Začne od 417 USD na mesec za neomejene GBAll načrte

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom
TLS

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Acronis True Image ima nekoliko nenavaden model cen, saj paket Standard zahteva samo enkratno plačilo, medtem ko načrti Advanced in Premium delujejo kot naročnine, ki se zaračunavajo vsako leto. Čeprav je težko ovijati glavo okoli vseh različnih možnosti, so dejanske cene zelo smiselne.

Acronis True Image Cloud deluje v bistvu kot neomejena storitev varnostnega kopiranja za določeno število naprav. Izdelajte lahko varnostno kopijo na podlagi celotne slike za eno, tri ali pet naprav, ne glede na velikost. 

Če morate varnostno kopirati samo eno napravo, je cena 59,99 USD približno enaka ostalim neomejenim ponudnikom varnostnih kopij, kot sta Backblaze in Carbonite. Še bolje, standardni načrt zahteva le eno samo plačilo, ne pa ponavljajoče se naročnine. 

Čeprav nimamo razloga za domnevo, da bo Acronis potegnil preprogo izpod svojih kupcev, nas zaradi nedavnega fiaska, ki se nanaša na naročnino za življenjsko dobo Zoolza, posvetimo tovrstnim ponudbam (več o tem preberite v februarju State of the Cloud).

Vendar datotek ali map ne morete varnostno kopirati posamično, če želite biti bolj izbirni pri postopku izdelave varnostnih kopij, se boste morali odločiti za načrt Napredni ali Premium.

Poleg tega imajo uporabniki Advanced in Premium možnost povečanja zmogljivosti za shranjevanje v oblaku, ki presega privzeto dodelitev. Napredni načrt vključuje privzeto 200 GB, vendar lahko to povečate na 500 GB za dodatnih 20 USD na leto.

Acronis-Dodatno skladiščenje

Medtem uporabniki Premium prejmejo 1TB prostora za shranjevanje, ki je vključen v njihov načrt, in možnost, da to zvišajo na 2TB za 40 USD, 3TB za 80 $, 4TB za 120 $ ali 5TB za 160 USD.

Acronis True Image ponuja tudi zelo radodarno brezplačno preskusno različico, ki vam nudi 1TB prostora za shranjevanje cel mesec, kar vam daje veliko možnosti, da se odločite, ali želite storitev plačati ali ne..

Enostavnost uporabe

Ker je tako veliko funkcij, je krmarjenje po namiznem odjemalcu Acronis True Image lahko nekoliko nejasna zadeva. K temu dodajte nagnjenje, ko uporabniki kliknejo različne elemente vmesnika, in dobite del programske opreme, ki je lahko zelo težaven za uporabo, zlasti za uporabnike, ki prvič uporabljajo.

Namizni odjemalec – na voljo za Windows XP in novejše ter OS X 10.10 in novejše – je razdeljen na devet glavnih razdelkov, razporejenih v meniju na levi strani okna. Najprej je razdelek »varnostno kopiranje«, kjer lahko upravljate in začnete varnostno kopijo, nastavite nastavitve in obnovite datoteke s strežnika.

Acronis-Backup-oddelek

Sledi meni »arhivi«, kjer lahko organizirate svoje arhivirane datoteke, kar pomeni, da so izbrisane iz naprave, vendar ostanejo dostopne prek običajnega Raziskovalca datotek.

Odsek za arhiv Acronis

Tretji vnos na seznamu je funkcija “sinhronizacija”, kjer lahko določite posebne mape za sinhronizacijo med napravami in s samim oblakom Acronis. Ta funkcija je pogostejša v storitvah za shranjevanje v oblaku, kot je Dropbox, in je neverjetno uporabna za zagotovitev, da imate takojšen dostop do pomembnih datotek v svojih napravah.

Acronis-Sync-oddelek

Sledi meni »orodja«, kjer so vse različne funkcije, omenjene v našem pregledu – na primer orodje za izdelavo reševalnih medijev, funkcija čiščenja sistema in funkcija varne cone Acronis -..

Oddelek za orodja Acronis

Po meniju orodij je plošča sistema “aktivne zaščite”, ki mu lahko omogočite, da Acronis True Image dovoli blokiranje programske opreme in datotek, ki vsebujejo odkupno programsko opremo in / ali kodo, ki uporablja vašo napravo za izvajanje kriptominiranja.

Acronis-Active-Protection

S prehodom na zavihek »dejavnost« lahko vidite, ali se je kaj ustavilo, zavihek »upravljanje procesov« pa vam omogoča, da določite določene procese, ki jih je treba najprej spremljati in / ali blokirati..

Oddelek Acronis-Accounts

Naslednji meni spodaj vam daje pregled vašega računa, vključno s trenutnim naročninskim načrtom in koliko prostora uporabljate. Splošne nastavitve so pod tem menijem, kjer lahko spreminjate stvari, vključno s pritiskanjem na podlagi ravni baterije, lokacije za varnostno kopiranje v mobilnih napravah in nastavitev obvestil.

Acronis-General-Settings

Končno sta v spodnjem levem kotu še dva odseka. Prva je preprosto na voljo za nadgradnjo računa, če se vam zdi, da potrebujete več prostora, druga pa je center za pomoč, kjer lahko dostopate do baze znanja, ustvarite sistemsko poročilo ali pošljete povratne informacije podjetju.

Oddelek za pomoč Acronis

Kot smo na kratko omenili v začetku tega razdelka, je namizni odjemalec Acronis True Image na žalost včasih zelo počasen. Večkrat smo kliknili na zavihek, samo da smo čakali kar 10 do 20 sekund, preden se je aplikacija dejansko odzvala in nas odpeljala tja, kamor smo želeli iti.

To je velika težava, ker je stranko zelo frustrirajoča pri uporabi, še posebej, ko ste novi v storitvi in ​​niste natančno ugotovili, kje vse je.

Acronis je na voljo tudi v mobilnih operacijskih sistemih, pri čemer so aplikacije na voljo za prenos tako v trgovini z aplikacijami iOS kot v trgovini Google Play. Mobilne aplikacije so enostavne in enostavne za uporabo, še posebej v primerjavi z napihnjenim namiznim odjemalcem, saj lahko resnično ustvarite varnostni načrt za svojo mobilno napravo in upravljate obstoječe varnostne kopije.

AcronisiOS-glavna plošča

Čeprav je na voljo spletni odjemalec, je zelo malo. Sestavljen je iz treh razdelkov, ki omogočajo prenos in brisanje obstoječih varnostnih kopij, upravljanje povezav za skupno rabo in ogled, koliko prostega prostora vam je ostalo.

Acronis-spletni odjemalec

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

To je verjetno najpomembnejše merilo za spletno varnostno kopiranje. Na srečo sam postopek varnostnega kopiranja in obnavljanja predstavlja jedro funkcionalnosti programa Acronis True Image in je področje, kjer deluje dobro. Varnostno kopirajte lahko vse vrste naprav, od mobilnih naprav do celotnih strežnikov, in na voljo imate veliko možnosti, kako nadaljevati postopek.

S programom Acronis imate na voljo varnostno kopiranje posameznih datotek in map ali popolno varnostno kopijo sistemskih slik celotne naprave. To lahko nastavite tako, da se zgodi po urniku, ki je lahko vsak dan, teden, mesečno ali neprekinjeno, kar pomeni, da odjemalec vsakih pet minut preveri, ali je v izbranih datotekah opravil kakšne spremembe..

Acronis-Select-Source

Varnostno kopiranje se opravi z algoritmom na ravni blokov, kar pomeni, da odjemalec ne bo zapravil vaše povezave ali sistemskih virov in prenesel celoto spremenjene datoteke. Namesto tega bo iskal natančne spremembe in naložil samo tiste dele, ki so bili spremenjeni.

Acronis-urnik

Poleg namiznega računalnika lahko tudi varnostno kopirate strežnike, NAS naprave, zunanje pogone in mobilne telefone. V iOS-u lahko varnostno kopirate fotografije, videoposnetke, stike, koledarje in opomnike, medtem ko aplikacija Android omogoča tudi varnostno kopiranje besedilnih sporočil.

Acronis-New-iOS-Backup

Če želite obdržati lokalno kopijo varnostne kopije, vam Acronis daje možnost (ko prvič nastavite varnostno kopijo), da izberete lokacijo v trenutni napravi ali na povezanem zunanjem pogonu namesto oblaka Acronis. Čeprav bi morali biti vaši podatki popolnoma varni v oblaku, to zagotavlja dodatno raven odvečnosti, za vsak primer.

Acronis-Destination

Glede različice različice lahko Acronis neomejeno dolgo obdrži staro različico spremenjene datoteke ali lahko odjemalca nastavite tako, da izbriše vsako preteklo različico, ki je dosegla določeno starost. Privzeto je to šest mesecev, vendar lahko to v celoti onemogočite, če želite.

Acronis-različica

Dejanski postopek oblikovanja rezervnega načrta je preprost. Vse kar morate storiti je, da kliknete gumb »dodaj varnostno kopijo« v razdelku z varnostnimi kopijami odjemalca namizja. Nato se lahko odločite, kaj želite varnostno kopirati in kam želite, da se shrani. 

Acronis-Add-Backup

S pritiskom na gumb »možnosti« v tem pogledu lahko določite razpored, omogočite zasebno šifriranje za večjo zaščito in nastavite izključitve glede na vrste datotek ali lokacijo. 

Izberete lahko tudi, v kakšnem podatkovnem centru bodo shranjene datoteke, nastavite droženje, da zmanjšate vpliv programske opreme na vašo povezavo in se odločite, kako dolgo želite obdržati staro različico ali izbrisano datoteko.

Izključitve akronov

Na žalost ni možnosti za večkratno branje, kar je nekaj, kar dobite pri več tekmecih, kot sta Cloudberry in BigMIND Home. Prav tako ni storitve za obnovitev varnostne kopije (pomeni pošiljanje fizične naprave pri obnovitvi varnostne kopije), tako da, če nameravate obnoviti ogromno varnostnih kopij po počasni povezavi, boste morda namesto tega želeli razmisliti IDrive.

Hitrost

Hitrost je pomemben vidik varnostnih kopij, saj uporabniki pogosto varnostno kopirajo velike količine podatkov. Pri počasni storitvi lahko to pomeni dneve ali celo tedne prenašanja datotek. 

To še posebej velja za začetno varnostno kopijo ali celoten prenos sistemskih slik, kjer je velikost nalaganja zlahka precej velika. Kot boste videli, ima Acronis True Image odlične hitrosti med prenosom in prenosom.

Za namen našega testa smo naložili mapo 3,51 GB, ki vsebuje več različnih vrst datotek, vključno z video, besedilom in slikami. Povezava, uporabljena za test, je imela hitrost prenosa in nalaganja 25Mbps. 

Čeprav teoretično to pomeni, da bi se prenos in prenos lahko končal v približno 20 minutah, bi bilo bolj realno videti, da ju prideta približno v uri do uri in pol.

Prvi poskus, drugi poskus, povprečje
Naloži1:43:000:57:001:20:00
Prenesi1:25:001:41:001:33:00

Kot lahko vidite, ti rezultati popolnoma ustrezajo našim pričakovanjem, saj je naš drugi prenos v resnici celo boljši, kot smo pričakovali. 

Acronis-Data-Center-Map

Naše varnostne kopije so bile opravljene v Aziji, kar pomeni, da smo svoje datoteke nalagali v podatkovni center v Singapurju. Čeprav nam je to geografsko blizu, je še vedno bolj oddaljen od podatkovnih centrov za Evropo in Severno Ameriko do strank v teh regijah. 

To pomeni, da če se nahajate na primer na ameriški vzhodni obali ali v zahodni Evropi, boste imeli še boljše rezultate. 

Varnost

Glede na to, da so ponudniki varnostnih kopij zaupani s potencialno občutljivimi informacijami, je nujno, da katera koli storitev za varnostno kopiranje sprejme pomembne ukrepe za zagotovitev svoje varnosti. 

Ne glede na to, ali upravlja z virtualnimi grožnjami v obliki kibernetskih kriminala ali bolj oprijemljivih nevarnosti, kot so fizične tatvine in naravne nesreče, Acronis stori vse, kar je v naši moči, da bodo vaši podatki varni v njegovih rokah.

V smislu virtualnih groženj Acronis True Image uporablja 256-bitno šifriranje AES za zaščito vaših podatkov in TLS, da se nihče ne prestreže med prevozom (znan kot napad človeka v sredini). 

To je odlično, še posebej, ker je mogoče šifriranje narediti povsem zasebno. To pomeni, da tudi sam Acronis ne bo mogel pokukati v vaše datoteke. Če se želite s to temo spopasti, si oglejte naš opis šifriranja, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti.

Acronis-Private-Encryption

Pomembno pa si je zapomniti, da če omogočite zasebno šifriranje, Acronis ne bo mogel obnoviti vašega gesla, če ga pozabite. Zato je najbolje, da združite enega od najboljših upravljalcev gesel, da zagotovite, da ne boste trajno izgubili dostopa do svojih podatkov.

Na žalost ni možnosti za dvofaktorsko preverjanje pristnosti, kar bi bila lepa dodatna plast varnosti. Če je to za vas ključnega pomena, razmislite namesto CloudAllyja.

Z vidika stvari so v podatkovnih centrih družbe na voljo 24-urno obratovanje varnostnega osebja ter biometrične varnostne preglede in video nadzor, ki hranite dnevnike 90 dni. Ima tudi sisteme za spremljanje in nadzor vlažnosti in temperature ter rezervne generatorje, ki lahko delujejo do 48 ur, v primeru izpada električne energije.

Zasebnost

Zasebnost je še eno področje, kjer Acronis True Image deluje zelo dobro. Njegova zasebna šifriranje, fleksibilne lokacije podatkovnih centrov in jasna, jedrnata politika zasebnosti so tudi del tega, pa tudi skladnost z več predpisi, kot je GDPR.

Kot smo že omenili, zagotavlja zaščito z zasebnim 256-bitnim šifriranjem AES, kar je odlično, saj pomeni, da podjetje ne more dostopati do vaših datotek, tudi če bi želelo. 

Vendar zbira nekaj osnovnih osebnih podatkov, vključno z vašim imenom, e-poštnim naslovom in tako naprej. V skladu z izjavo o zasebnosti te podatke delijo le zaupanja vredni partnerji, kot so prodajalci ali preprodajalci, ali v skladu z zakonom.

Acronis-zasebnost-izjava

Ko prvič namestite varnostni načrt s programsko opremo, bo odjemalec izbral najbližji podatkovni center do vaše lokacije. Če iz nekega razloga želite, da se vaši podatki shranijo na drugem mestu, lahko to preprosto spremenite med začetnim postopkom nastavitve. Ko pa je varnostna kopija ustvarjena, pa nazaj ni več.

Acronis-Pick-Data-Center

V tem pogledu lahko izbirate veliko, saj Acronis True Image uporablja podatkovne centre v ZDA, Veliki Britaniji, Evropi (Nemčija, Švica in Francija), na Japonskem, v Singapurju in Avstraliji. 

To je v nasprotju z mnogimi drugimi varnostnimi storitvami, kot je IDrive, kjer je edina možnost podatkovni center s sedežem v ZDA, ki je država, ki je znana po svojih slabih zakonih o digitalni zasebnosti.

Kot smo že omenili, je podjetje v skladu z GDPR in številnimi drugimi regulativnimi okviri, kot je HIPAA, in različnimi standardi uničenja podatkov, kot je nemški VSITR.

Storitev za stranke

Glede na kritično naravo varnostnih kopij je pomembno, da ponudijo več različnih poti za podporo strankam in tudi visoko stopnjo odzivnosti, ko na njih stopite s težavo. Acronis jo v tej kategoriji odpihne iz vode, saj obstaja več načinov, kako do svojih izdelkov priskočiti na pomoč v več različnih jezikih..

Prvič, obstaja obsežna zbirka znanja, ki vsebuje vse najpogostejše težave in njihove rešitve. To je prvi korak v katerem koli postopku odpravljanja napak in po zbirki znanja je enostavno krmariti, tako da lahko hitro ugotovite, kako odpraviti težavo.

Acronis-KnowledgeBase

Če vam zbirka znanja ne more pomagati, se lahko obrnete na forum, kjer lahko druge uporabnike poiščete, ali so imeli podobno težavo in kako odpraviti težavo..

Forum Acronis

Če še vedno ne najdete rešitve za svojo težavo, se lahko obrnete na službo za podporo na več načinov. Lahko pošljete e-poštno vozovnico – na katero smo testirali in prejeli odgovor v manj kot 24 urah – ali pa se v realnem času obrnite na službo za podporo prek možnosti za klepet v živo, ki je na voljo 24/7.

Acronis-podpora-klepet

Te možnosti niso na voljo samo v angleščini (očitno), ampak tudi v mandarinščini, nemščini, španščini, francoščini in italijanščini. Na žalost ni nobene telefonske številke, ki bi jo lahko poklicali, vendar to glede na vse druge možnosti, ki jih imate za podporo, to skoraj ni potrebno.

Razsodba

S tem smo prišli do konca pregleda. Brez dvoma močna možnost za spletno varnostno kopiranje, Acronis kljub temu zadržuje njegova zamakana in pogosto počasno odjemalca namizja. Kljub temu opravlja svojo glavno nalogo – varnostno kopiranje podatkov – zelo dobro, saj ima odlično hitrost, varnost in zasebnost ter vrhunsko storitev za stranke.

Kaj ste pomislili na naš pregled? Ali se strinjate, da počasen in preoblikovan odjemalec odvzame tisto, kar je sicer odlična storitev za varnostno kopiranje in z zelo ugodnimi cenami, ali menite, da zaradi številnih funkcij napihnjen del programske opreme? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map