1 in 1 pregled varnostne kopije IONOS v oblaku – posodobljeno 2020

1&1 pregled varnostne kopije IONOS v oblaku

1&1 IONOS Cloud Backup je zanimiv ponudnik varnostnih kopij, saj deluje kot IaaS rešitev, vendar ima svojo lastno stranko za varnostno kopiranje. Rezultat je zelo vsestranska, če je draga, rezervna možnost. Preberite našo celoto 1&1 IONOS Cloud Backup pregled za podrobnosti.


Najboljše spletne varnostne kopije

1&1 je bil predstavljen leta 1988 z namenom zagotavljanja arhitekture podatkovnega centra in obsežne mreže. Leta 2018 se je združila s podjetjem ProfitBricks ‘, podjetjem za rešitve v oblaku, in spremenila ime v 1&1 IONOS.

Če ne potrebujete varnostne kopije v oblaku, 1&1 IONOS ponuja druge izdelke. 1&1 Izdelovalec spletnih strani vam bo pomagal ustvariti spletno mesto, ki ste ga vedno želeli, in 1&1 Spletno gostovanje IONOS vam bo pomagalo, da ga postavite in zaženete. Več o njih preberite v našem ločenem 1&1 graditelj spletnega mesta in 1&1 IONOS spletna gostovanja.

1&1 IONOS je rešitev za infrastrukturo kot storitev s lastniškim upraviteljem varnostnih kopij, imenovanim Cloud Backup. 1&1 IONOS Cloud Backup je bil izveden v partnerstvu z namenskim ponudnikom varnostnih kopij v oblaku, Acronis. Naši redni bralci bodo to ime prepoznali kot podjetje, ki stoji za Acronis True Image, ki je izdelek, ki vam omogoča varnostno kopiranje več računalnikov.

Uporabniku je bolj prijazen kot 1&1 IONOS-ova rešitev, vendar ne more varnostno kopirati neomejenih naprav, kot je 1&1 IONOS Cloud Backup lahko. Če pa vam Acronis zveni intrigantno, preberite naš pregled Acronis True Image Cloud, če želite izvedeti več o tem..

1&1 IONOS Cloud Backup zahteva, da dostopate do njegovega oblikovalca podatkovnih centrov in ga uporabite za ustvarjanje varnostnih kopij. Ta pristop bi bil morda preobsežen za glavne uporabnike. Poleg tega naročniški načrti niso poceni.

To je reklo 1&1 IONOS Cloud Backup deluje na številnih napravah, vključno s strežniki, prenosniki, tablicami in pametnimi telefoni. Lahko jih varnostno kopirate in ne omejuje števila naprav, ki jih lahko varnostno kopirate. Ponuja tudi neomejen rezervni prostor, za katerega plačujete na gigabajt, zato je cena prilagodljiva.

Če ne mislite 1&1 IONOS Cloud Backup je prava rešitev za vas, o možnostih pa si oglejte naš najboljši spletni primerjalni seznam varnostnih kopij. Za ostale rešitve za podjetja preberite naš najboljši vodnik za sinhronizacijo datotek za podjetja in delitev. V nasprotnem primeru se držite nas, ko bomo preučili podrobnosti v tem 1&1 pregled varnostne kopije IONOS v oblaku.

Moči & Slabosti

Alternativa za 1&1 Varnostno kopiranje v oblaku IONOS

Lastnosti

Storitve varnostnega kopiranja v oblaku pomagajo zaščititi vaše pomembne datoteke z zrcaljenjem njihove strukture v oblaku. Ko je začetna varnostna kopija končana, ste lahko prepričani, da so vaše datoteke varne pred zrušitvami trdega diska ali drugimi programskimi težavami.

Ker storitve varnostnega kopiranja v oblaku posnemajo strukturo datotek v oblaku, jih ne morete uporabiti za čiščenje prostora na trdem disku. To je glavno razlikovanje med varnostnim kopiranjem v oblaku in storitvami za shranjevanje v oblaku. Če želite izvedeti več o tem, kaj jih ločuje, preberite naše razlago.

1&1 IONOS Cloud Backup vam pomaga zaščititi računalnike, strežnike, tablice in pametne telefone. Varnostno kopira lahko celoten stroj, stanje sistema, posebne diske, datoteke in mape. Poleg tega lahko varnostno kopira strežnike Microsoft Active Directory ter strežnike Microsoft SQL in Exchange.

Vendar ne more varnostnih kopij zunanjih pogonov ali omrežja, shranjenega v shrambi. Če potrebujete, preberite naše najboljše varnostne kopije na spletu za NAS in najboljše varnostne kopije za zunanje pogone.

1&1 Možnosti varnostnega kopiranja IONOS v oblaku

Standardne možnosti varnostnega kopiranja vključujejo načrtovanje, varnostno kopiranje v lokalno ali omrežno mapo, kar pomeni, da je na voljo hibridna varnostna kopija in varnostno kopiranje slik. Ena najbolj uporabnih funkcij, neprekinjeno varnostno kopiranje, pa manjka. Najbližje do ponovne uporabe je nastavitev varnostnega kopiranja, ki naj deluje vsako minuto skoraj cel dan.

Izberete lahko tudi stopnjo stiskanja svojih podatkov, ki ne sme biti nobena, običajna, visoka ali najvišja.

1&1 IONOS Cloud Backup lahko izvaja popolne varnostne kopije, ki varnostno kopirajo vse na enem mestu. Kasnejše varnostne kopije so posamezne, kar pomeni, da spremembe naložijo šele od zadnje popolne varnostne kopije.

Ko ustvarite varnostno kopijo, ga lahko pošljete na številko 1&1 IONOS na trdem disku s pomočjo storitve Physical Data Shipping. Naknadne varnostne kopije se lahko izvedejo prek interneta.

Na voljo je tudi različica datotek. Omogoča vam popoln nadzor nad hrambo, kar pomeni, da se lahko kadar koli odločite, da bo varnostno kopijo ohranjeno v nedogled, in kadar koli pridobite želeno različico.

1&1 IONOS Cloud Backup Active Protection

1&1 IONOS Cloud Backup ima funkcijo Active Protection, ki pomaga zaščititi datoteke pred odkupovalno programsko opremo. Poleg tega ima zasebno šifriranje in druge varnostne funkcije. Več o njih bomo govorili v varnostnem razdelku.

Če izbrišete datoteke iz lokalnega stroja, 1&1 IONOS Cloud Backup jih lahko hrani v oblaku za nedoločen čas, glede na število varnostnih kopij ali starost. Varnostne kopije se izbrišejo samo, če je varnostna kopija odstranjena iz storitve varnostnega kopiranja ali če je načrt varnostnih kopij izbrisan.

1&1 IONOS Cloud Backup vam pomaga tudi zmanjšati čas izpadov z nalaganjem varnostnih kopij za Linux ali Windows v virtualni stroj.

Lahko uporabite 1&1 IONOS Cloud Backup zahteva dodatne strežnike z že nameščenim varnostnim odjemalcem in konfigurira vse z oblačne plošče. Če želite izvedeti več o funkcijah varnostnega kopiranja in varnostne kopije na splošno, obiščite spletno knjižnico varnostnih kopij.

1&1 Pregled funkcij varnostnega kopiranja IONOS v oblaku

1 in 1 logotip varnostnega kopiranja IONOS v oblakuwww.ionos.com

Začne od 500 USD mesečno za 50 GBAll načrtov

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom
SSL

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus

Cenitev

Preden se odločite, da se naročite na 1, lahko uporabite brezplačno preskusno različico&1 IONOS Cloud Backup, vendar morate porabiti nekaj časa za komunikacijo s prodajno ekipo po e-pošti, da jo potrdite. Če ste zadovoljni s storitvijo, lahko nadgradite na načrt z določeno količino rezervnega prostora ali prožnim.

Možnosti varnostnega kopiranja v oblaku omogočajo plačilo manj za fiksno količino prostora za varnostno kopiranje. Ko jo uporabite, se bodo uporabljale cene Backup Flex. Upoštevajte, da je ta stopnja varnostnih kopij v oblaku cenejša, kot če bi šli s programom Cloud Backup Flex od začetka.

Morate plačevati 5 USD na mesec za 50 GB, kar se morda zdi nepoštenim neprimerno, za dolar več na mesec pa lahko z Backblaze pridobite neomejeno prostora za varnostno kopijo. Vendar je to samo za en računalnik Če to bolje ustreza vašim potrebam, lahko o tem izveste več v našem pregledu Backblaze.

Načrt za varnostno kopiranje v oblaku je dražji za gigabajt za 12 centov, vendar je bolj prilagodljiv. Če ne potrebujete veliko prostora, lahko prihranite denar.

Kljub temu je veliko dražja od Wasabija, ki zaračuna le 0,0039 centa na gigabajt. Wasabi sicer ponuja le prostor za shranjevanje, zato morate uporabiti aplikacijo, ki vam lahko pomaga narediti varnostno kopijo podatkov. CloudBerry Backup je odlična izbira, saj se integrira z Wasabijem in ima veliko rezervnih funkcij.

Preberite naš pregled CloudBerry Backup, če želite izvedeti podrobnosti o njem.

Enostavnost uporabe

ionos-armaturna plošča

Preden lahko ustvarite varnostno kopijo, se morate prijaviti na 1&1 IONOS-ov oblikovalec podatkovnih centrov in ustvarite varnostno enoto. Več o tem postopku bomo govorili v naslednjem razdelku.

Ko to storite, morate prenesti in namestiti varnostno sredstvo, da ustvarite varnostno kopijo v napravi. Komunicira s sistemom za varnostno kopiranje in dodeli varnostne kopije za varnostno kopijo. Rezervni agent deluje v sistemih Windows, macOS in Linuxu.

Deluje kot ikona sistemske vrstice in prikazuje stanje varnostne kopije, kdaj je bila zadnja varnostna kopija končana in katera varnostna enota je povezana z vašo napravo. V meniju z nastavitvami lahko spremenite šifriranje in zaženete konzolo za upravljanje varnostnih kopij.

ionos-backup-management-console

Z njim upravljate vse, kar zadeva varnostno kopiranje. Je privlačna in jasna. V meniju na levi si lahko ogledate svoje naprave, varnostno kopirate, spremljate dejavnosti, preverite opozorila in izbrišete varnostne naprave iz svojih naprav. Hitro in enostavno za uporabo.

Obstaja mobilna aplikacija, vendar ne deluje z 1&1 IONOS Cloud Backup, tako da ne boste mogli preveriti varnostne kopije, če niste od računalnika. To je velika napaka, saj večina varnostnih kopij omogoča dostop do varnostne kopije s pametnim telefonom.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

ionos-create-backup-unit

Če želite ustvariti varnostno kopijo, morate najprej izdelati varnostno kopijo. To storite tako, da vnesete edinstveno ime in svoje poverilnice. Ko je ustvarjena, lahko vnesete konzolo za upravljanje varnostnih kopij.

Nato morate dodati napravo. Preden to storite, morate prenesti in namestiti varnostno kopijo, da lahko napravo registrirate pri storitvi. Gumb »Dodaj« na vrhu odpre meni »dodaj naprave«, s katerim lahko naložite odjemalce za določene naprave.

ionos-namizni odjemalci

Ko naložite in namestite varnostno kopijo, lahko svojo napravo registrirate tako, da kliknete povezavo register, ki je na voljo na koncu namestitve. Lahko pa kopirate registracijski žeton in ga vnesete s pomočjo gumba na dnu menija »dodaj naprave«.

Po tem boste videli svojo napravo. Izberite ga in izberite stransko vrstico »backup«.

ionos-create-backup-plan

1&1 Nastavitve varnostne kopije IONOS v oblaku

Lahko varnostno kopirate celoten stroj, posebne diske, datoteke, mape in stanje sistema. Če se odločite za varnostno kopiranje celotnih diskov ali določenih datotek ali map, jih morate določiti prek upravitelja datotek. Čeprav upravitelj datotek deluje v brskalniku, je hitro in ne boste imeli težav z iskanjem diskov ali map, ki jih potrebujete.

Če želite vstopiti v upravitelj datotek, kliknite oranžno povezavo “določi” in nato “izberite datoteke in mape.” Preden izberete datoteke in mape, se lahko odločite, da jih neposredno varnostno kopirate ali uporabite pravila pravilnika, na primer “[vse datoteke],” / root “,”% programfiles% “in druge.

ionos-select-backup-map

Nato lahko varnostno kopirate lokalne ali omrežne mape. Ko izberete svoje mape, lahko spremenite privzeti razpored ali ga izklopite. V tem primeru morate ročno začeti postopek varnostne kopije.

Razporeditev ponuja veliko možnosti, vključno s časovnim razporedom po času, od zadnjega varnostnega kopiranja, v primeru dogodka Windows, ko se uporabnik prijavi v sistem ali izklopi iz njega in ko se sistem zažene ali izklopi.

ionos-rezervno načrtovanje

Načrtovanje po času vam omogoča varnostno kopiranje mesečno, dnevno, tedensko ali na uro. Mesečno varnostno kopiranje lahko poteka v določenih mesecih, dneh v mesecu ali tednu. Tedensko in dnevno varnostno kopiranje vam omogoča, da izberete določen čas, v katerem se bo varnostno kopiranje izvajalo in katere dni. Vsako uro varnostno kopiranje omogoča še bolj natančen nadzor. Z njim lahko določite, kako pogosto naj se varnostna kopija izvaja v nekaj minutah.

1&1 Pogoji za varnostno kopiranje v oblaku IONOS

Če to ni bilo dovolj, 1&1 IONOS Cloud Backup vam omogoča, da določite začetne pogoje, ki morajo biti izpolnjeni, preden se bo postopek varnostnega kopiranja začel izvajati. Vključujejo pogoje, na primer, da je uporabnik nedejaven, da se prilega določenemu časovnemu intervalu, da se ne zažene na odmerjeni povezavi in ​​več.

Po tem lahko nastavite, kako pogosto 1&1 IONOS Cloud Backup bo očistil stare varnostne kopije. Hranite jih lahko v nedogled, s številnimi varnostnimi kopijami do največ 200 ali po starosti. Starost vam omogoča, da določite mesece, tedne, dneve in ure.

Nato vam drsnik za šifriranje omogoči vklop in določitev gesla, ki 1&1 IONOS Cloud Backup ne beleži.

Preden začnete, lahko kliknete tudi malo ikono zobnika v zgornjem desnem kotu za dostop do naprednih možnosti.

ionos-rezervne možnosti

Omogočajo vam spreminjanje nivoja stiskanja, filtriranje datotek, zakasnitev začetnega časa varnostnih kopij in še več.

Na koncu pritisnite “ustvari” in varnostna kopija se bo začela.

ionos-recovery-files-start

Če želite obnoviti datoteke, je postopek preprost. Tako kot pri postopku varnostnega kopiranja morate izbrati napravo. Ko to storite, kliknite povezavo »obnovitev« v meniju stranske vrstice na desni.

Videli boste kronološko časovnico časovnih kopij varnostnih kopij. Izberite katero koli izmed njih in kliknite »obnovi datoteke / mape« ali kliknite »več načinov za obnovitev«, ki vam omogoča prenos datotek ali slik.

ionos-recovery-mapa-seznam

Za potrebe testiranja smo šli po poti »datoteke / mape«. Odpre se novo okno, v katerem boste zaprosili za vnos gesla, če ste šifrirali varnostno kopijo. Nato boste videli vsebino varnostne kopije. V njej lahko izberete katero koli datoteko ali mapo in kliknete »Obnovi«.

ionos-recovery-select-location-lokacija

Preden začnete postopek obnovitve, lahko izberete, da obnovite datoteke na njihovo prvotno mesto ali novo. Druge možnosti obnovitve vključujejo preverjanje varnostne kopije, izključitve datotek, zaščito na ravni datoteke in še več.

možnosti za obnovitev ionov

Ko kliknete »začni obnovitev«, se lahko odločite za prepis obstoječih datotek in prepisati obstoječe datoteke le, če so starejše ali jih ne želite prepisati.

1&1 IONOS Cloud Backup ne preskoči utripov, ko gre za varnostno kopiranje in obnovitev operacij. Izdelati in izvajati jih je enostavno in nudijo veliko možnosti. Plus, 1&1 IONOS Cloud Backup skriva napredne možnosti, zato vam ni treba z njimi zajebavati, če nočete.

Hitrost

1&1 IONOS Cloud Backup ima več odvečnih podatkovnih centrov v ZDA in Evropi. Natančneje so v New Jerseyju, Las Vegasu, Londonu, Berlinu, Frankfurtu na Majni, Nemčiji in Karlsruheju, Nemčiji.

To vam bo pomagalo doseči hitrejše hitrosti, ker imate več možnosti, da ste blizu strežnika. Poleg tega bodo hitrosti prenosa odvisne od ponudnika internetnih storitev in od tega, ali vklopite šifriranje.

Vklopili smo ga in za svoje teste uporabili mapo z zadrgo 1 GB. Mapo smo prenesli s povezavo v Beogradu, Srbija, s hitrostjo nalaganja 9,34 megabita na sekundo in hitrostjo prenosa 126 Mbps. Pri teh hitrostih naj bi naša datoteka prenesla približno 15 minut in 19 sekund, za prenos pa minuto in osem sekund.

Upoštevajte, da je bil naš ciljni podatkovni center v Frankfurtu na Majni v Nemčiji, ki je razmeroma blizu.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas nalaganja00:16:0000:15:0800:15:34
Čas prenosa00:00:5700:00:5700:00:57

1&1 IONOS Cloud Backup ni razočaral. Kot je razvidno iz naše tabele hitrosti, je trajalo le 15 minut in 34 sekund, da smo naložili preskusno mapo 1 GB. To bi moralo trajati v idealnem scenariju. Čas prenosa se je ujemal tudi s časom, ki smo ga pričakovali. Začetno varnostno kopiranje ne bi smelo trajati dlje časa.

To rečemo zato, ker 1&1 IONOS nima globalne mreže strežnikov, zato obstaja možnost, da boste daleč stran od tega, kar bo vplivalo na hitrost prenosa.

Če hitrosti prenosa prevzamejo preveč vaše pasovne širine, jih lahko izklopite iz menija nastavitev varnostnih kopij. Testirali smo, ali 1&1 IONOS Cloud Backup uporablja kopiranje datotek na ravni bloka s spreminjanjem varnostne kopije in izvedbo druge varnostne kopije, vendar nalaganje ni trajalo manj časa.

Vprašali smo 1&1 Predstavnik IONOS-a je pojasnil in odgovoril je z naslednjim besedilom: “inkrementalna varnostna dela so podprta samo na ravni datotek.”

Varnost

1&1 IONOS Cloud Backup skenira vaše varnostne kopije z 256-bitnim šifriranjem AES in vam omogoča, da zadržite zasebni ključ, potreben za dešifriranje. To pomeni, da se uvršča med šifriranje ničelnega znanja. Pomeni tudi 1&1 IONOS ne more ponastaviti gesla, zato ga zapišite ali uporabite enega najboljših upravljalcev gesel. Protokol SSL bo zaščitil vaše podatke med prevozom.

Različica vas ščiti pred izsiljevalno programsko opremo, vendar 1&1 IONOS Cloud Backup ima funkcijo, ki aktivno ščiti pred njim in rudarjenje kripto valut, imenovano Active Protection. Opazuje procese, ki potekajo na zaščitenem stroju. Ko tretji proces skuša šifrirati datoteke ali rudnik kriptovalute, Active Protection ustvari opozorilo in izvede dodatna dejanja.

1&1 IONOS-ovi podatkovni centri so utrjeni in uporabljajo številne varnostne mehanizme za zagotavljanje varnosti vaših podatkov. Glede na to, kateri podatkovni center uporabljate, obstajajo različni mehanizmi. Tu jih lahko vidite tukaj.

Podatkovni center, s katerim smo se povezali v Frankfurtu na Majni, uporablja sisteme z dvojnimi vrati z varnostnim steklom, 24/7 patruljami in nadzorom, bralniki kartic, biometrično identifikacijo in alarme. Napajalniki in klimatske naprave so na voljo več kot 99,99 odstotka. Poleg tega je skladen s standardom ISO 27001, ki je glavni standard informacijske varnosti.

Podatkovni centri podvajajo pomnilniške pogone na drugem pomnilniškem strežniku v drugem požarnem območju v istem podatkovnem centru. Poleg tega imajo vse komunikacijske povezave in naprave vsaj eno varnostno kopijo.

To je vse za nič, če nekdo pridobi dostop do vašega računa. Da bi to preprečili, 1&1 IONOS ponuja dvofaktorno overjanje. Ko je vključen, od vas zahteva, da poleg poverilnic vnesete tudi varnostni žeton, kar pomeni, da je vaš račun varen, tudi če nekdo ukrade vaše uporabniško ime in geslo.

Zasebnost

1&1 IONOS zbira osebne podatke, kot so ime, e-poštni naslov, poštni naslov, številke telefona in faksa, podatki o plačilnem računu in druge informacije, potrebne za zagotavljanje zahtevanih storitev. Prav tako vodi evidenco stikov za stranko ali tehnično podporo.

Prav tako lahko zbira podatke o tem, kako uporabljate njegove storitve. Takšni podatki lahko vključujejo vrsto in jezik brskalnika, vaš IP naslov in dejanja, ki jih izvajate na njegovem spletnem mestu, kot so na primer ogledane spletne strani in kliknjene povezave.

Pri tem mu pomagata dve zunanji storitvi, Mouseflow in Google Analytics. Iz Mouseflowa se lahko odjavite tako, da obiščete www.mouseflow.com/opt-out/.

Če vaše domene niso nastavljene na zasebno registracijo, 1&1 IONOS bo vaše podatke delil z javno dostopnim registrom WHOIS. Delnica bo vsebovala osebne podatke, kot so vaš naslov, ime, priimek, ime domene, e-poštni naslov, država in telefonska številka.

1&1 IONOS lahko osebne podatke uporablja tudi za trženje izdelkov in storitev za stranke, vendar le, če se z njimi strinjate.

1&1 Skupna raba podatkov varnostne kopije IONOS v oblaku

Podjetje lahko te informacije tudi uporabi in jih deli z zaupanja vrednimi tretjimi osebami za raziskave o učinkovitosti svojih spletnih strani, trženju, oglaševanju in prodajnih prizadevanjih. 1&1 IONOS ne bo prodajal ali kako drugače delil informacij s tretjo osebo za tržne namene tretje osebe, razen če jih za to pooblastite..

1&1 IONOS lahko razkrije tudi kombinirane, anonimizirane podatke na podlagi informacij, zbranih od uporabnikov, za vlagatelje in potencialne partnerje. V tem primeru se bodo delile samo statistične informacije.

1&1 IONOS lahko občasno uporablja tretje osebe, na primer svoje podružnice in pridružene družbe, za analizo, hranjenje, shranjevanje ali manipuliranje s podatki, ki jih prejme od svojih strank. V takšnih primerih bodo morali ponudniki storitev tretjih oseb obravnavati podatke z enako stopnjo odgovornosti kot 1&1 IONOS in ne smejo ga razkrivati ​​drugim.

Google Analytics zbira podatke o uporabi 1&1 Spletno mesto IONOS, na primer, kako pogosto uporabniki obiščejo, katere strani obiskujejo in katera spletna mesta so uporabila pred prihodom na to spletno mesto. Google Analytics zbira samo vaš naslov IP, ne pa vašega imena ali drugih identifikacijskih podatkov.

1&1 IONOS uporablja podatke, prejete od storitve Google Analytics, za izboljšanje svojih storitev. Podatki, ki jih je mogoče osebno prepoznati, niso združeni s podatki storitve Google Analytics.

Kadar to zahteva zakon, 1&1 IONOS bo morda moral razkriti vaše osebne podatke. Poleg tega meni, da je razkritje potrebno za zaščito njegovih pravic in uskladitev s sodnim postopkom, sodnim sklepom ali drugimi pravnimi postopki. Prav tako lahko razkrije podatke o vas za namene nacionalne varnosti, kazenskega pregona ali drugih javnih vprašanj.

Zbira osebne podatke, vendar le tiste, ki jih posredujete za registracijo pri njegovih storitvah. To je normalno za spletno storitev. Prav tako zbira metapodatke, ki jih uporablja za izboljšanje svojih storitev. To je tudi tisto, kar počne večina storitev.

Kljub temu lahko vaše osebne podatke deli z zaupanja vrednimi tretjimi osebami za raziskave svojih storitev. To je zaskrbljujoča klavzula in želimo, da bi se družba odločila, da se odpove.

Dobro je, da je za zaščito vaših varnostnih kopij na voljo zasebno šifriranje. Z igranjem v igri ste lahko prepričani, da ga boste lahko prebrali le. Plus, 1&1 IONOS spoštuje Splošno uredbo o varstvu podatkov. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Podpora

ionos-support-center

Če naletite na splošno težavo z 1&1 IONOS Cloud Backup, lahko kliknete »?« v konzoli za upravljanje varnostnih kopij, da odprete razdelek za pomoč. Članki so jasni in jedrnate, vendar bi lahko s pomočjo posnetkov zaslona olajšali sledenje.

Če oddelek za pomoč ne reši vaše težave, se lahko obrnete na ekipo za tehnično podporo, ki deluje celotno uro. Pridržite se jih lahko po e-pošti ali telefonu.

Tehnično ekipo smo preizkusili tako, da smo poslali nekaj e-poštnih sporočil in v nekaj minutah smo prejeli odgovor, kar je najhitrejši odgovor, ki smo ga videli. Kljub temu se pričakuje, da se takšna podpora pričakuje od rešitve podjetja.

Druga možnost je, da omogočite svojega predanega osebnega svetovalca. Funkcijo lahko kadar koli brezplačno aktivirate. Ko to storite, boste lahko stopili v stik prek klepeta ali telefona.

In nazadnje, obstaja forum DevOps Central Community, ki je poln vadnic, ki so razvrščene od »začetnik« do »napredni«.

Razsodba

1&1 IONOS Cloud Backup je dobra varnostna storitev zaradi svoje močne varnosti, velike hitrosti prenosa, odlične tehnične podpore in možnosti varnostnega kopiranja neomejenega števila naprav. Všeč nam je tudi, kako ponuja veliko možnosti za varnostno kopiranje in obnovo, vključno z naprednim razporedom.

Glede na to storitev nima pravega neprekinjenega varnostnega kopiranja in algoritma kopiranja datotek na ravni bloka, ki sta značilnosti varnostnega kopiranja v oblaku. Je tudi drago, vendar je cena morda upravičena, če morate zaščititi veliko poslovnih računalnikov, vključno s strežniki. Veliko rezervnih možnosti, ki jih lahko prilagodite tako, kot želite, sladkate tudi ponudbo.

Kaj misliš o 1&1 varnostno kopiranje v oblaku IONOS? Ali je rešitev IaaS z lastniško varnostno kopijo odjemalca tisto, kar potrebujete, ali potrebujete cenejšo rešitev za osebne uporabnike? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in če potrebujete nekaj za osebno uporabo, si oglejte naše spletne varnostne varnostne ocene za ideje. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me