Wondershare Filmora9 Pregled – Urejanje in rezanje z lahkoto – Posodobljeno 2020

Wondershare Filmora9 Pregled

Wondershare Filmora9 je močan in enostaven urejevalnik, ki ga lahko uporabite za skoraj nič. Med brezplačnim načrtom in njegovo prilagodljivostjo je veliko priporočljivih. Oglejte si naš celoten pregled Wondershare Filomora9 za vse podrobnosti.


ocene video urejevalnika

Wondershare Filmora9 je dramatičen premik od prejšnjih iteracij programske opreme. Zadnjih nekaj let je Wondershare osredotočil Filmora bolj na ne-urednike. Čeprav je najnovejša različica za začetnike še vedno enostavna, ponuja bolj napredne možnosti za veterane in profesionalne uporabnike, s čimer si je prislužil mesto med najboljšo programsko opremo za urejanje videov.

Ne glede na načrt, ki ga izberete, dobite vsako orodje, ki ga ponuja osnovni program. Sem spada tudi časovna premica za avdio-video z 200 posnetki, knjižnica učinkov in prehodov ter zvočna, barvna in besedilna orodja. Program vsebuje vse, kar potrebujete za ustvarjanje rezultatov na profesionalni ravni po ceni potrošnikov.

Wondershare vam omogoča, da kupite to programsko opremo za urejanje videov za ceno, ki je najboljša za vas – tudi brezplačno. Izberete lahko tudi plačilo letne naročnine, kupite program takoj ali dobite različico Ultimate, ki vam omogoča vse v dodatni trgovini.

Moči & Slabosti

Lastnosti

Časovna premica Filmora9 vam omogoča, da dodate do 100 video posnetkov in 100 zvočnih posnetkov. To vam omogoča ustvarjanje zapletenih projektov. Za preproste videoposnetke verjetno ne boste potrebovali več kot dveh ali treh, če pa urejate igrani film, glasbeni video ali drug zapleten izdelek, je odlično imeti prilagodljivost.

Filmora9_003

Osnovni program ima več kot 200 video efektov. Večinoma so filtri in prekrivni elementi, vendar pa veliko ugibajo, da bodo videoposnetki dali pravi videz. Na primer, če želite svojemu projektu dati občutek retro 70-ih, samo potegnite ta učinek na želeni posnetek. Obstajajo tudi učinki, ki posnemajo slab TV signal, kinematografske odplake, video stene in še več.

Za svoje videoposnetke dobite tudi približno 200 prehodov, ki so odlični, če želite dati občutek, da čas mineva, ali pa samo signalizirati, da se je scena končala. Vključujejo preproste blede, zvitke in robčke, pa tudi pomete, osnove in drugo. Med prizori je enostavno videti videz in občutek, kot ga želite.

Filmora9_004

Filmora Audio Tools

Zvočna orodja Filmora9 so za svoj razred precej robustna. Osnovna orodja vključujejo možnost prilagajanja glasnosti, zbledelih posnetkov, prilagajanja višine, zmanjševanja hrupa v ozadju in izenačevanja zvoka. Dobiš tudi dostojno knjižnico zvočnih efektov, kot so atomska bomba, avtomobilski rogovi in ​​laserski posnetki. Čeprav so ta orodja osnovna, delo opravijo.

Vsebuje 50 brezplačnih skladb, ki jih lahko uporabite tudi z žanri, kot so rock, elektronika in folk. Poleg tega lahko sinhronizirate knjižnico iTunes in uvozite glasbo od tam. Še zdaleč ni vsestransko, vendar je dovolj dobro, da začnete.

Filmora9_011

Orodja, kot je na primer tipka chroma (zeleni zaslon), so bila nekoč omejena na velike hollywoodske studie, zdaj pa so običajna cena. Tudi v Filmora9 je enostaven za uporabo Samo uvozite posnetke z zelenega zaslona, ​​jih spustite na časovnico in vnesite želeno sliko za njo. Ne boste mogli doseči kakovostne kromatske tipkovnice Wars Star Wars, vendar je to dovolj za YouTube in amaterske filme.

Dodatne funkcije Filmora

Filmora9 vključuje tudi krmiljenje gibanja in barv. Omogočajo vam, da dosežete ravno pravi občutek. Korekcija barv je osnovna, a uporabna, kar je pri programu pričakovati pri tej ceni. Kljub temu pa omogoča doseganje doslednega videza od posnetka do posnetka.

Filmora9 naredi ustvarjanje naslovov čim bolj preprosto. Izbirate lahko med približno 140 predprogramiranih predlog, vključno z odpiranjem in zapiranjem dobropisov, naslovov, nižjih tretjin in podnapisov. Odlični so za ustvarjanje kinematografskega, novinarskega in zabavnega videza za vaš video.

Prav tako lahko manipulirate s hitrostjo in gibanjem svojih video projektov. Preprosto se naučite, kako upočasniti ali pospešiti video in zvok ter jih prestaviti v vzvratno smer. Poleg tega lahko na zavihku za nadzor gibanja posnamete in povečate svoje posnetke.

Orodja, ki so priložena Filmora9, so odlična, če pa želite iti dlje, Wondershare ponuja dodatna pakiranja z orodji, usmerjenimi v poslovne in profesionalne uporabnike. Če vam je všeč tisto, kar dobite z osnovnim programom, je smiselno brezplačno preizkusiti dodatke, če se premaknete na naslednjo stopnjo urejanja.

Wondershare Filmora9 Pregled funkcij

Cenitev

Filmora9_008

Za razliko od drugih orodij za urejanje videov Filmora9 ponuja več možnosti oblikovanja cen, ki vključujejo vse funkcije, ki jih ponuja. Nekateri programi, kot je Adobe Premiere Pro CC, imajo samo naročnino. Možnost nakupa programa je velik plus za ljudi, ki ne marajo izposoje programske opreme. Lepo je, da vam ni treba stalno plačevati, ko so časi kratki, tudi če ne dobite posodobitev.

Brezplačna različica Filmora

Za programsko opremo obstaja brezplačna možnost in za razliko od drugih programov, ki ponujajo brezplačno brezplačno preskušanje, dobite vsa orodja, ki jih program ponuja. Edina težava je, da bodo vaši izvoženi videoposnetki imeli vodni žig Filmora9. Moteče je, a če nimate nič proti svojim videoposnetkom, vključno s tem, koliko pomeni oglas, ni nič hudega.

Enoletna licenca za Filmora9 vam bo porabila približno 45 dolarjev. To ni slabo za program. Poleg pridobivanja vseh orodij vodni žig odide in brezplačno dobite posodobitve programske opreme. Če vas izposoja programske opreme ne moti, je to verjetno najboljša stava.

Možnost Lifetime je, kako program kupite dokončno. Vse dobite v enoletnem načrtu, razen plačate samo enkrat. Plačali boste približno 20 USD več, vendar je vredno, da ne izgubite dostopa do programa, če pride čas obnove in vam primanjkuje gotovine.

Načrt Unlimited vam daje celoten shebang. Vse dobite v osnovnem programu, pa tudi vse iz trgovine z dodatki. To je drago, vendar če si lahko privoščite 164 dolarjev na leto, se splača.

Enostavnost uporabe

Če poznate programsko opremo za urejanje videov, boste prepoznali postavitev in potek dela, vendar je Filomora poenostavljena v primerjavi z drugo programsko opremo za urejanje videov na ravni potrošnikov. Funkcije in orodja so dostopna v glavnem oknu vmesnika, tako da je enostavno krmariti in poiskati tisto, kar potrebujete.

Ena nenavadna stvar Filmora9 je, da ne obstaja način za zgodbo. Način knjige v nasprotju s časovno premico prikazuje vsak element vašega projekta enako, ne glede na to, kako dolgo je. To je dober način, da določite široke poteze svojega projekta in nato preklopite na časovnico za natančno nastavitev. To je odlično orodje za začetnike in prejšnje različice Filmora, tako da je čudno, da ni vključen.

Za izvajanje vsega v Filmora9 vam ni treba uporabljati miške in kazalca. Ima priročne vezi na tipkovnici, ki omogočajo enostavno rezanje, obrezovanje, približevanje in vrtenje posnetkov. Bližnjice na tipkovnici vključujejo tudi hiter dostop do barvnih modulov in barvnih tipk. Učinkoviti so prihranki časa.

Kot vsak program za urejanje videov boste morali porabiti vsaj nekaj ur in nekajkrat skozi postopke, da se naučite uporabljati Filmora9, še posebej, če še nikoli niste uporabljali programske opreme za urejanje videov. Če imate težave z učenjem ali uporabo določenega orodja, ima Wondershare odličen YouTube kanal, ki razloži, kako vsako orodje deluje in kako iz njega kar najbolje izkoristiti..

Oblika datotek & Podpora ločljivosti

Filmora9 deluje z večino oblik video datotek, ki jih verjetno imate. Združljivi video formati vključujejo .mp4, .m4v, .mov, .wmv, .avi, .mkv in še več. Seznam ni obsežen, zato nejasni ali zaščiteni formati morda ne bodo delovali, vendar če niste na visoko specializiranem področju ali delate na ravni hollywoodske industrije, je malo verjetno, da boste dobili video format, ki ga ne morete uvoziti v program.

Filmora9_006

Šele v zadnjih letih so programi na ravni potrošnikov, kot je Filmora9, pridobili možnost uvoza 4K ločljivosti ultra visoke ločljivosti. To je super, ker odpira program do preoblikovanja velikih, lepih, podrobnih posnetkov v končni izdelek, ki je na isti vizualni ravni kot vse, kar lahko ustvarijo v večjih studijskih hišah.

Ko končate urejanje videoposnetka, vam Filmora9 ponuja veliko možnosti za izvoz. Dobite dolg seznam video in zvočnih formatov, vključno z .mp4, .mov, .mkv, .f4v, .webm in še več. Poleg tega lahko izvozite samo oblike zvoka, na primer .mp3 in .ogg. Če morate izvoziti v format, ki ga Filmora9 ne podpira, boste morali dobiti eno od orodij naših najboljših video pretvornikov..

Videoposnetke lahko tudi optimizirate za predvajanje na določenih napravah. Če na primer veste, da bo vaš video gledal na pametnem telefonu iPhone ali Android, preprosto izberite ta profil na zavihku naprave v izvoznem meniju. Dobite tudi profile za igralne konzole, kot so Xbox in PlayStation, pa tudi pametne televizorje in Apple TV.

Filmora YouTube Upload

Ena najbolj uporabnih izvoznih funkcij je možnost nalaganja končanih projektov neposredno v storitve za skupno rabo videov, kot sta YouTube in Vimeo. To je super, ker vam omogoča, da preskočite več korakov v postopku objavljanja. Poleg tega imajo spletne storitve določene nastavitve, ki najbolje izgledajo na njihovih platformah. Filmora9 iz tega ugiba.

Če želite narediti DVD iz svojega videoposnetka, obstaja možnost izvoza. Meni za ustvarjanje diska je osnovni, vendar funkcionalen. Ne samo da lahko svoje projekte zapisujete neposredno na disk, ampak lahko ustvarite tudi mape DVD in datoteko ISO.

Datoteke ISO so v bistvu načrt za DVD. Ko ga ustvarite v računalniku, ga lahko uporabite za zapisovanje novega diska, kadar koli želite. To je super za arhiviranje in varnostno kopiranje. ISO datoteke zasedejo veliko prostora za shranjevanje, zato če nameravate arhivirati projekte v tej obliki, si oglejte zunanji trdi disk ali enega najboljših oblakov za video storitve.

Meni za zapisovanje diskov omogoča tudi ustvarjanje menija DVD. Na izbiro imate 11 predlog, vključno s temami za določene praznike, kot sta Valentinovo in božič, ter preprostimi elegantnimi ozadji. Ne morete ustvariti prelomov poglavij ali dodatnih funkcij, vendar to na tej ravni programske opreme za urejanje video posnetkov ni nepričakovano.

Filmora9_010

Druga stvar, s katero ne morete storiti Filmora9, je izdelava Blu-ray diska. To je nenavadno, ker je program združljiv z ločljivostjo visoke ločljivosti in ločljivostjo 4K. Če spremenite velikost čudovitih posnetkov do standardne ločljivosti, se zdi sramotno zapravljanje.

Izvedba

Za razliko od drugih programov za urejanje videov na ravni potrošnikov je Filmora9 na voljo za Windows in macOS. Skoraj vsi drugi programi so na voljo za Windows, malo jih je na voljo za macOS. Zaradi tega je Filmora9 odlična alternativa brezplačnim programom, kot je iMovie, in aplikacijam profesionalne ravni, kot sta Adobe Premiere Pro CC in Final Cut Pro X.

Filmora9 smo preizkusili s posnetki, ki so jih prej posneli za snemanje kratkega filma. Uvozil je lahko vsak element, zvok, video in drugače. Lahko smo obrezali neželene posnetke, uredili elemente na časovnici in prilagodili zvok in barvo s tako enostavno in učinkovito kot v programski opremi profesionalne ravni, ki se uporablja za ustvarjanje izvirnega filma.

Čeprav originalnega filma nismo mogli ponoviti ravno zato, ker Filmora9 ni združljiv z nekaterimi vtičniki, ki smo jih uporabili za ustvarjanje naprednih vizualnih učinkov, smo ga lahko približali. Rezultat je bil končni izdelek, ki ga je bilo mogoče prikazati na filmskem festivalu.

Ko smo izvažali končni testni projekt, je Filmora9 trajalo približno 25 minut, kar ni slabo za 15-minutni video. Verjetno bi bilo krajše, če bi bil naš preskusni računalnik čebelji. Ko smo gledali nastali video, je bilo kristalno jasno. V njej ni bilo pikselacije, zamegljenosti gibanja ali drugega izkrivljanja. Tudi zvok je bil čist in jasen.

Izvozili smo tudi enominutni testni prizor v različnih ločljivostih in hitrosti sličic, vključno z 1080p pri 30 sličicah na sekundo, 1080p pri 60 fps, 720p pri 30 fps in 720p pri 60 fps. Izvozi smo časovno opredelili, kako dolgo traja program za dokončanje vsake in kako velike so datoteke z video posnetki. Rezultati so v spodnji tabeli.

Oblika: Čas za izvoz (min: sek) Velikost datoteke (MB)
1080p (30 sličic na sekundo)1:3863.2
1080p (60 sličic na sekundo)2:2963.6
720p (30 sličic na sekundo)1:1239.8
720p (60 sličic na sekundo)1:4540

Izvozili smo video posnetke v .mp4 (H.264) v 1,4 GHz Intel Core i5 iMac z operacijskim sistemom macOS Mojave različice 10.14.15

Orodja

Filmora9 ponuja korekcijo objektiva, kar je super za video posnetke, posnete z akcijskimi kamerami, saj imajo tisti učinek ribjega očesa, ki lahko moti. Orodje za popravljanje leč ima prednastavitve akcijskih modelov proizvajalcev kamer, kot so GoPro, Panasonic, Ricoh, Sony in iON. Tako je program dobra alternativa brezplačni programski opremi, kot je GoPro Quik.

Drugo odlično orodje je zaznavanje prizorov. Ko uvozite datoteke v Filmora9, lahko programu poveste, naj samodejno pregleda posnetke za ločene posnetke in jih skupaj organizira v zaboj za medije za enostavno postavitev na časovnico. To je še posebej koristno za dolge posnetke z dogodkov, kot so športni dogodki in glasbeni koncerti.

Zabeležite lahko tudi, kaj se dogaja na zaslonu računalnika. To je super, če želite narediti vadnico za programsko opremo, komentirati članek z novicami ali posneti posnetek v živo ali spletni video.

Filmora in spletne kamere

V programu lahko tudi zajamete video iz svoje spletne kamere in zvok iz mikrofona. To se morda zdi preprosta stvar, vendar je koristno, ker pomeni, da vam ni treba imeti dodatne programske opreme za snemanje edinstvenega videa in zvoka ter uvoz. Samo posnemite ga iz Filmora9 in samodejno v zaboj za medije, pripravljen za urejanje.

V Filmora9 manjka nekaj naprednih orodij, ki jih najdemo v drugih programih na ravni potrošnikov. Na primer, ne morete uvoziti ali urejati posnetkov 360 stopinj. To ni veliko, saj je ta tehnologija še vedno relativno nova.

Prav tako manjka modul za urejanje več kamer, kar bi bilo super za hitro urejanje skupaj, tudi posneto z različnih zornih kotov – kot koncert v živo, ki ga je posnelo več pametnih telefonov. To bi bilo dobro vključiti, vendar ne za odpravljanje poslov za začetnike.

Če je v Filmora9 na voljo funkcija, ki jo želite ali potrebujete, se lahko obrnete na Wondershare z možnostjo »nova zahteva za funkcijo« v meniju »pomoč«. Wondershare je odličen, če vključuje povratne informacije uporabnikov in daje urednikom tisto, kar želijo in potrebujejo.

Razsodba

Filmora9 je dober nakup za začetnike in navdušence. Dobite vsa orodja, ki jih potrebujete za doseganje rezultatov profesionalnega videza po ceni potrošnika. Omejena je le vaša sposobnost, da orodja naučite v največji možni meri.

Če so vam všeč izdelki Wondershare, si oglejte tudi naš pregled Wondershare Data Recovery. Všeč nam je bilo, in morda vam bo pomagalo, če se boste umaknili.

Hvala, ker ste prebrali naš pregled. Prenesite brezplačno preskusno različico zase in nam v spodnjih komentarjih sporočite, kaj menite, ali če smo kaj zamudili.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me