Pregled Adobe Premiere Pro CC – posodobljeno 2020

Adobe Premiere Pro CC pregled

Adobe Premiere Pro CC je morda najboljši program za urejanje videov. Omogoča vam dostop do vseh orodij, ki jih profesionalci uporabljajo, vendar je še vedno enostaven za uporabo in razumevanje. Shema oblikovanja cen vam bo morda zastala, kot lahko preberete v tem celotnem pregledu Adobe Premiere Pro.


ocene video urejevalnika

Programska oprema za urejanje videov se je v zadnjih letih razvijala skokovito. Orodja za profesionalno oceno so zdaj na voljo vsem in dostopate do mnogih istih orodij, ki se uporabljajo za urejanje hollywoodskih filmov.

V tem pregledu Adobe Premiere Pro CC si bomo ogledali enega od težjih video urejevalnikov. Linija Premiere Pro CC sega vse do leta 1991, kar kaže. To je gladek, rafinirano orodje z veliko ponudbo bodočemu ustvarjalcu videoposnetkov.

Namenjen profesionalcem in z dolgim ​​seznamom odmevnih odjemalcev in filmov do svojega imena ima Premiere Pro CC ogromen nabor funkcij. Kljub temu, da je tako napredno orodje, pa odlično služi uporabnosti in ima fantastično vadbo, s pomočjo katere se boste naučili, kako ga uporabljati.

Nismo tako navdušeni nad Adobeovim mesečnim modelom cen naročnin, vendar je Premiere Pro CC eno najboljših orodij in vreden zmagovalec na našem seznamu najboljše programske opreme za urejanje videov.

Moči & Slabosti

Alternativa za Adobe Premiere Pro CC

Lastnosti

Adobe Premiere Pro CC ima časovnico za dodajanje in urejanje video in zvočnih posnetkov. Več od teh je vidnih od začetka, vmesnik pa ima kompakten videz, kar pomeni, da imate lahko naenkrat vidnih več posnetkov. 

Elementi na časovnici so privzeto tesno sestavljeni skupaj, vendar lahko prilagodite povečavo in velikost, da si zagotovite nekaj vizualnega prostora za dihanje.

Osnovne funkcije urejanja, na primer premikanje posnetkov okrog in obrezovanje le-teh, je na časovni premici enostavno opraviti z osnovnimi orodji za urejanje. Na voljo sta britva za rezanje in orodja za urejanje zdrsav in valovitih urejanj ter besedilo in pisala za dodajanje hitrih naslovov in slik v filme.

Kot vsa programska oprema za urejanje videov, ima tudi Adobe Premiere Pro CC izbor učinkov, ki jih lahko uporabite za svoje filme. Izbirate lahko med tonami in jih je enostavno uporabiti. Ko ga najdete, boste imeli na izbiro možnosti za natančno določitev delovanja in učinek.

Tu je našteti veliko preveč, vendar vključujejo slogovne učinke, popačenja, zameglitve, prilagoditve, barvne učinke in še več.

Ne samo kateri koli program za urejanje videov

Uporabite lahko tudi chroma keying, uporabno za kombiniranje video posnetkov in ustvarjanje posebnih učinkov. Običajno se izvajajo z zelenim zaslonom, vendar lahko izberete katero koli barvo, ki vam je všeč in lahko prilagodite agresivnost učinka tako, da prikrije širšo paleto barv.

Premiere Pro CC se prav tako dobro integrira z Adobe After Effects, namensko programsko opremo za učinke, ki vam lahko pomaga še bolj dodati dodajanje spektakularnih trenutkov v filme..

Veliko je tudi prehodov, ki vam omogočajo, da bodo vaši kosi bolj zanimivi. Pri tem morate biti previdni, saj lahko izgledajo vrtoglavo, vendar lahko vašemu videu dodajo veliko, če se dobro uporabljajo.

Za urejanje zvoka ste podobno zadovoljni. Lahko ojačate, povečate nizke tone in dodate zamude, uporabite tudi popačenje ali učinke, kot je reverb. Če imate vtičnike drugih proizvajalcev – v obliki VST -, jih lahko uporabite tudi znotraj Premiere Pro, čeprav CC vključuje Adobe Audition, ki je bolj primeren za urejanje zvoka. 

Adobe vključuje tudi široko paleto prednastavitev Lumetri, ki prilagajajo barve, profesionalci pa bodo lahko s temi natančno prilagodili videz svojih filmov. To je le majhen izbor številnih možnosti, ki so na voljo.

Seznam učinkov je preprosto to: seznam imen učinkov, razvrščen v mape. Neka druga programska oprema nudi ikono ali majhno animacijo, ki prikazuje, kaj ima vsak učinek. Oglejte si naš pregled Hitfilm ali Corel VideoStudio Ultimate pregled za nekaj primerov.

Tega ne najdete z Adobe Premiere Pro CC, vendar je vsaj tako enostavno brskati po njih in večina naslovov je samoumevna. 

Vmesnik je tudi dovolj zanesljiv, da lahko eksperimentirate, ne da bi pričakovali, da vas bo zrušitev ali težava ustavila na vaših posnetkih. Če želite biti še bolj varni, pa si oglejte, kako samodejno varnostno kopirati video vodič.

Če uporabljate GoPro ali podobno kamero, lahko z učinkom stabilizatorja osnove odstranite katero koli mahanje in tudi odstranite popačenje leče ribjega očesa. Podprta sta tudi multicam in 360-stopinjska montaža videov.

Adobe Premiere Pro CC ima tukaj zelo visoko oceno z eno najširšimi funkcijami.

Pregled funkcij Adobe Premiere Pro CC

Logotip Adobe Premiere Pro CCwww.adobe.com

Začne se od 2099 $ mesečno na vse načrte

Operacijski sistem

Windows

Mac

Linux

Lastnosti

Urejanje 4K

Orodja akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni zaslon)

360-stopinjsko urejanje videov

Urejanje več kamer

Izvozi v YouTube

Izvozi na Facebook

Izvoz v Vimeo

Optimizacija naprav

Zapni na DVD
prek Media Encoderja

Zapelji na Blu-ray
prek Media Encoderja

Cenitev

Adobe-ov Creative Cloud je sistem na podlagi naročnin, ki ni vedno priljubljen pri svojih uporabnikih. Izberete lahko eno naročnino na aplikacijo ali pojdite na celoten paket kreativnih aplikacij Adobe. Čeprav vas bo to stalo bodisi na letni bodisi na mesec, dobite impresiven nabor aplikacij za ceno. 

Združitev vseh teh paketov je odlična za tiste, ki delajo v kreativnih industrijah, ki bodo morda morali uporabljati različna orodja za svoje delo. Video urejevalci lahko večino svojega dela opravijo v premieri, vendar imajo na voljo tudi After Effects in Media Converter. Photoshop in Audition sta lahko koristni tudi vi.

Nekdo, ki hoče vsake toliko časa urejati video, bo morda raje poiskal kaj cenejšega, če pa si to lahko privoščijo, je razpoložljivost vseh teh orodij fantastična.

Mnoge aplikacije so industrijsko standardne in vključujejo Photoshop, pa tudi Illustrator, After Effects, Dreamweaver, Acrobat in še veliko več. V naši različici zbirke Creative Cloud je 28 vnosov, ki vključuje nekaj dodatkov, na primer Adobejeve pisave in zaloge, ki vključuje slike in video, ki jih želite uporabiti v ustvarjalnem izidu.

Prav tako imate dostop do Behance, Adobe-ove platforme za socialne medije, ki vam omogoča, da pokažete svoje delo in vidite, kaj so počeli drugi.

Creative Cloud vam omogoča veliko prostora za shranjevanje. Paketi, ki vključujejo Adobe Premiere Pro CC, vam dajejo 100 GB. Če jih potrebujete več, lahko pokličete Adobe in razpravljate o njihovem načrtu velikosti 1TB ali si oglejte naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku.

Poslovni paketi vključujejo enake aplikacije, ki jih dobite v posameznem paketu, ter podporo 24/7. Na voljo je tudi študentski paket, ki stane samo 19,99 USD na mesec za prvo leto in 29,99 USD za tem.

Na voljo je sedemdnevna brezplačna preskusna različica, vendar boste za uporabo morali vnesti kreditno kartico, zato ne pozabite preklicati ali pa vam bomo zaračunali.

Celovit paket Adobe vključuje odlično knjižnico programske opreme za produktivnost, vendar je mesečni paket za posamezno aplikacijo na dolgi rok drag. Celoten paket stane le nekaj manj kot dvakratno, kot to počne posamezna aplikacija, zato če potrebujete več aplikacij Adobe, je veliko boljša vrednost. 

Ustvarjalni strokovnjaki, ki nimajo nameščenega Adobe CC, bodo vedeli, kako sprejeti datoteke samo Adobe od bodočih strank. Njegovo programsko opremo je lepo imeti na voljo, tudi če je ne uporabljate redno.

Poleg zgornjih načrtov obstaja še načrt fotografiranja v višini 9,99 USD, vendar to ne vključuje Premiere Pro. Dijaki in učitelji lahko dobijo tudi popuste na navedene cene.

Enostavnost uporabe

Začeti z izdelki Adobe pomeni vzpostavitev njegovega CC ekosistema. Če se prijavite za celoten paket, s tem dobite različne dodatke. Če greste na Premiere, zraven dobite tudi Media Encoder in Premiere Rush ter namizno aplikacijo Creative Cloud. Več o Media Encoderju si lahko preberete v našem najboljšem krogu video pretvornikov.

adobe-premiere-dobrodošli

Po prijavi in ​​posredovanju podatkov o svoji kreditni kartici se morate prijaviti za prenos programske opreme. Odpre ločen zavihek brskalnika, da preveri svojo identiteto, vam odgovori na nekaj vprašanj in nato končno omogoči prenos namestitvenega programa. 

To je zajeten prenos, tudi na hitri povezavi, zato počakajte na kavo, medtem ko čakate. Pri nameščanju smo videli nekaj nenavadnih utripanj in naš sistem se je naenkrat zaklenil.

Če potrebujete nekaj, s čimer vas bodo med čakanjem čakali, si oglejte naš najnovejši članek o stanju oblaka.

adobe-premiere-vodniki

Po 10 minutah namestitve Premiere Pro vas sprejme s prijaznim uvodnim zaslonom, ki vam omogoča dostop do vaj in navodil ali vam omogoča skok naravnost v nov ali obstoječ projekt.

Neželeni dodatki Adobe

Iz preteklih izkušenj vemo, da izdelki Adobe nameščajo različne storitve in procese, ki tečejo skupaj s programsko opremo. 

Bodite opozorjeni, če boste želeli ohraniti sistem čisto, boste morda morali nekaj kopati, tudi po odstranitvi. Adobe CC doda tudi mapo Creative Cloud v standardna okna Raziskovalca.

Po izklopu ikone pladnja Adobe CC smo v ozadju našli 10 procesov Adobe. Eden od teh, posrednik Adobe IPC, se je še naprej pojavljal tudi po desnem kliku in zapiranju v upravitelju opravil.

Če vas skrbi, kaj še skriva vaš sistem, si oglejte naš vodič z najboljšo protivirusno programsko opremo in našimi protivirusnimi pregledi. 

Vadnice za Adobe Premiere Pro

Če se odločite, da preverite vadnico Adobe Premiere, vas hitro popelje k ​​vzorčnemu projektu z animirano ploščo na levi strani, ki vam natančno prikazuje, kaj morate storiti, ko se naučite programske opreme.

Čeprav ima večina podobnih izdelkov vaje, so običajno video ali spletne. Adobejeva integrirana ponudba je višja od vsega, kar smo videli od konkurence. Poleg tega, da vas korak za korakom vodi skozi funkcije, vam omogoča, da ponovite korake, ki ste se jih pravkar naučili, in vam tako omogoči osnovno usposabljanje v programski opremi.

Adobe-jev vmesnik je gladek in kakovostnega videza. Prav tako je enostavno delati. Zaslon je razdeljen na plošče, ki jih po potrebi lahko spreminjate in premikate. 

Plošča na vrhu zaslona omogoča izbiro med več prednastavljenimi postavitvami, razporejenimi za različna opravila, poleg tega pa lahko shranite tudi svoje želene nastavitve. Na voljo so tudi prek bližnjic na tipkovnici ali v meniju Okno.

adobe-premiera-vadnica

Vse je lepo oblikovano in intuitivno. Nasveti za orodje in animacije ikon dajejo koristne nasvete, kaj se bo zgodilo med raziskovanjem vmesnika. Pojasnjevalno besedilo se včasih pojavi na dnu zaslona, ​​zato bodite pozorni in lahko izberete nekaj koristnih predlogov.

Njeni gumbi in meniji so jasno označeni in logično nastavljeni. Vmesnik je lahko videti novoustanovljen in potencialno zmede za novince, vendar Adobe dobro naredi, da je veliko kontrol čim bolj berljivo..

Pri poskusu uporabe učinkov smo že zgodaj imeli nekaj težav. Sprva nismo mogli ugotoviti, kako animirati besedilne učinke, tudi okno za predogled videoposnetka je postalo neprimerno črno, ko smo eksperimentirali s ploščami z učinki. Funkcija za razveljavitev nam ni pomagala, zato smo morali znova zagnati.

Pri orodju na ravni Pro je pričakovati nekaj manjših vprašanj, pri raziskovanju številnih funkcij, ki jih ponujamo, pa smo lahko veliko naredili..

Adobe vam da tudi veliko vzorčnih posnetkov, s katerimi lahko eksperimentirate. To pomeni, da lahko že od vsega začetka delate s posnetki profesionalnega videza, kar vam omogoča boljšo predstavo o tem, kaj lahko naredite z njim, kot pa nekaj hitrih posnetkov iz pametnega telefona.

Podpora za Adobe

Adobejev meni za podporo ima več uporabnih možnosti. Med drugim lahko dostopate do odlične izbire vadnic, si ogledate dolg seznam bližnjic na tipkovnici in dostopate do spletnega portala za pomoč.

Iskanje portala za pomoč nam je pogosto dalo zastarele rezultate. Želeli smo vedeti, ali lahko zapišemo naravnost na DVD ali Blu-ray, vendar smo videli rezultate pomoči za ukinjeni Encore. Poskušali smo vzpostaviti stik s podporo na osnovi klepeta, vendar so nam najprej predstavili zanimiv “virtualni asistent”. 

To je bilo nekoliko presenetljivo, saj smo kliknili povezavo, ki je izrecno dejala “resnična pomoč resničnih ljudi”, in čeprav pomočnik ni uspel spektakularno odgovoriti na naše preprosto vprašanje, nas je poskusil in vključiti v fascinantno filozofsko razpravo.

adobe-premiere-asistent

Potem so naše druge možnosti za iskanje odgovorov na forumih skupnosti, ki smo jih že iskali brez uspeha, in 24-urno telefonsko številko od ponedeljka do petka. Poskusili smo poklicati telefonsko podporo.

Adobejev telefonski menijski sistem nam je ponudil več možnosti, med katerimi je bila večina prodaj in nobena ni vključevala dejanske podpore. Ena možnost, ki smo jo špekulativno preizkusili, nam je posebej povedala, da nam ne bo pomagalo nič drugega kot nakup programske opreme. 

Razočarani smo obupali nad tem, da se naše sanje o neposrednem človeškem stiku – visele pred nami kot mučijo korenček – niso uresničile..

Tu smo skoraj dali vrhunske ocene Premiere Pro. To ni najbolj enostavno orodje, vendar je Adobe glede na njegovo kompleksnost opravil fantastično delo in ga naredil dostopnega. Možnosti podpore ga nekoliko pustijo na cedilu, vendar je z vidika uporabnosti še vedno izvrstno orodje in tudi vaje z vrhunsko kakovostjo.

Formati datotek Adobe Premiere Pro in podpora ločljivosti

Uvozi formati:
Video 3GP, 3G2, Apple ProRes, ASF, AVC-Intra, AVI, CHPROJ, DRM, DNxHD, DNxHR, DV, GIF, H.264 AVC, HEIF, HEVC (H.265), M1V, M2T, M2TS, M2V, M4V , MOV, MP4, MPEG, MPE, MPG, MTS, MXF, Native MJPEG, OpenEXR, R3D, Rush, VOB, WMV
ZvokAAC, AIFF, AIF, ASND, BWF, M4A, MP3, OMF, WAV
Podpora za domače fotoaparateKamera ARRI AMIRA, posnetki ARRI Alexa LF, Canon XF, Canon RAW, CinemaDNG, Panasonic AVC, P2 kamere, Phantom Cine media, RED podpora, Sony kamere
Slika / DiaprojekcijaAI, EPS, BMP, DIB, RLE, DPX, EPS, GIF, ICO, JPEG, PICT, PNG, PSD, PTL, PRTL, TGA, ICB, VDA, VST, TIFF
Podnapisi / zaprti predpisiDFXP, MCC, SCC, SRT, STL, XML
Izvozi oblike:
VideoAnimirani GIF, AS-10, AS-11, AVI, DNxHR / DNxHD MXF OP1a, H.264, H.264 Blu-ray, HEVC (H.265), JPEG 2000 MXF OP1a, MPEG2, MPEG2 Blu0ray, MPEG2-DVD , MPEG4, MXF OP1a, OpenEXR, P2 Movie, QuickTime, Windows Media, Wraptor DCP
ZvokAAC Audio, AIFF, MP3, Waveform Audio
SlikaBMP, DPX, GIF, JPEG, PNG, Targa, TIFF

To je ogromen izbor formatov, še posebej impresiven je seznam izvoznih formatov. Adobe Media Encoder je na voljo tudi, če želite neposredno izvajati konverzije. Izvajate lahko tako na standardne filmske datoteke kot tudi na DVD ali Blu-ray združljive formate.

Izvoz je zelo enostaven, vendar ima veliko možnosti, če jih potrebujete. Obstajajo prednastavitve za različne ciljne platforme in spletna mesta za pretakanje, kot je YouTube, in tudi te platforme lahko objavite neposredno. Izbirate lahko veliko izhodnih formatov in enostavno lahko prilagodite stvari, kot sta hitrost slike in ločljivost. 

adobe-premiera-izvoz

Nekatere učinke je mogoče uporabiti v času upodabljanja, na primer prekrivanje slike, če želite vodne žigove posvetiti svojim filmom. Obstajajo nastavitve za časovno interpolacijo in multipleksiranje, ki jih nismo raziskali, vendar je bila videti dovolj preprosta za uporabo za tiste, ki jih potrebujejo.

Urejate lahko v ločljivosti 4K, čeprav bo to pomenilo uspešnost. Pri izvozu videa H.264 smo lahko postavili največjo ločljivost 4096 × 2304.

Izvedba

Adobe Premiere Pro CC je na voljo za Windows in Mac. Potrebujete 64-bitni sistem Windows ali različico 10.12 macOS. Potrebovali boste tudi Intelov CPU 6. generacije ali ekvivalent AMD in vsaj 8 GB RAM-a z 2 GB video pomnilnika, čeprav je priporočljivo dvakrat več.

Potrebujete vsaj 8 GB prostora na trdem disku, čeprav lahko za urejanje videov hitro uporabite več kot to. Oglejte si naš najboljši oblak za shranjevanje videoposnetkov za več.

Kot je običajno v naših videoogledih, smo poskušali prikazati tri video posnetke v določenih ločljivostih in hitrosti sličic, glede na čas, v katerem so trajali.

Naš testni sistem deluje z operacijskim sistemom Windows 10 in ima procesor Intel i5-7600 s 16 GB RAM-a in grafično kartico GeForce 1060 6 GB. Imamo tudi SSD za shranjevanje.

Običajno pred testiranjem izklopimo dodatno programsko opremo in vse nepotrebne procese, vendar je v tem primeru veliko teh procesov Adobe, zato smo jih pustili na mestu. Vsi ti testni videoposnetki so dolgi približno eno minuto.

Nastavitve: posnetek F1: glasbeni posnetek: posnetek intervjuja: povprečje:
720p 30 sličic na sekundo28.5330,8721.1026.83
720p 60 sličic na sekundo42.2747.1933.5641.01
1080p 30 sličic na sekundo52,7056,5241.6850.30
1080p 60 sličic na sekundo1: 19.541: 30,571: 03.141: 17,75

Zmogljivost med uporabo urejevalnika videov je bila večinoma popolna. Če povlečemo predvajalnik, smo dobili takojšnje povratne informacije in uporabniški vmesnik je hiter. Vendar smo opazili občasne zamude pri uporabi stvari, kot je animirano besedilo.

Privzeta lokacija izvoza je nekoliko na poti, vendar jo je enostavno spremeniti tako, da v nastavitvah izvoza kliknete ime datoteke in jo postavite nekam bolj smiselno.

Naša subjektivna presoja kakovosti izhoda je, da je odlična in ni imela težav pri pretvorbi v 60 sličic na sekundo, za razliko od nekaterih drugih orodij, ki tega ne morejo storiti ali pa skrajšajo video pri tem.

Orodja

Adobe Premiere je del zbirke Creative Cloud, ki vključuje veliko kosov programske opreme. Kaj natančno dobite, je odvisno od paketa, ki ga izberete, vendar so orodja tesno integrirana. Uporabniki Premiere Pro CC bodo še posebej pozorni na druga orodja, povezana z video posnetki, Media Converter, After Effects in Premiere Rush.

Media Converter naredi, kot se sliši, in vam omogoča pretvorbo datotek med različnimi formati. Je celovito orodje, ki vam omogoča dodajanje filtrov, vključno z barvnimi filtri Lumetri, poleg tega pa ima dodatne dodatke, kot je na primer uporaba kodeka GoPro CineForm, ki se uporablja za videoposnetke z visoko ločljivostjo.

After Effects vam omogoča ustvarjanje posebnih učinkov vseh vrst in presega običajne filtre in učinke delcev, ki so običajni v programski opremi za urejanje videov. Tako kot Adobe Premiere Pro je tudi to profesionalno orodje, vendar bolj specializirano. Če so vaši zapleteni vizualni učinki, vam bo z uporabo Premiere na voljo orodja za to.

Premiere Rush je ločen urejevalnik videov v CC suite. Narejena je ustvarjalcem družbenih medijev in zasnovana tako, da je čim bolj preprosta. Če ne potrebujete premierjevih zvončkov, si je vredno ogleda. Če ste prijavljeni za brezplačno preskusno različico Adobe, je morda vredno, da jih preverite, če želite videti, kaj vam najbolj ustreza.

Dobite tudi Adobe Animate, najnovejšo utelešenje Adobe Flash, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje animacij. Te lahko izvozite v različnih video formatih, če jih želite uporabiti v svojih filmih.

Adobe Premiere Pro CC ima tukaj visoko oceno, saj je na voljo paket vrhunske programske opreme, ki je lahko zelo koristna za video urednike.

Razsodba

Adobe je v mnogočem ustvarjalna programska oprema Electronic Arts. Ima več vrhunskih, zagotovo bistvenih paketov, a zaradi naročniškega sistema potrošniki težko uživajo.

Vseeno, ko začnete uporabljati programsko opremo, so zamrle rezervacije glede Adobejevega cenovnega modela. Vse naredi in kljub temu, da se spoprijatelji s profesionalci, odlično opravi tako, da je preprosta in zabavna za uporabo.

Vsi, ki se resno ukvarjajo s programsko opremo za urejanje videov, bi morali razmisliti o Adobe Premiere Pro CC. Ne moremo ga priporočiti dovolj visoko.

Če ste uporabljali Adobe Premiere Pro CC, nam v komentarjih delite svoje misli z nami. Hvala za branje.

Pogosta vprašanja o Adobe Premier

 • Je Premiere Pro vreden denarja?

  Profesionalci dobijo fantastično orodje za primerno mesečno ceno. Hobisti bi morali dobro premisliti, ali želijo za programsko opremo plačati tekočo pristojbino.

 • Koliko stane Adobe Premiere Pro?

  Za različico z eno aplikacijo stane 20,99 USD na mesec ali 52,99 USD za celoten programski paket Adobe CC, če se zaračuna letno.

 • Je Final Cut Pro boljši od Adobe Premiere?

  Adobe Premiere je naše najljubše orodje, vendar med njimi ni veliko. Raje uporabljamo Premiere, vendar je Final Cut Pro boljše cene.

 • Je Premiere Pro težko uporabljati?

  Nekaj ​​časa boste potrebovali, da obesite to, vendar je dobro oblikovan in ima odlične vadnice, zato ne.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map