CyberLink PowerDirector pregled – posodobljeno 2020

CyberLink PowerDirector pregled

CyberLink PowerDirector je eden najboljših urejevalnikov videoposnetkov srednjega obsega. Čeprav nima nekaterih naprednih funkcij, bi si po tej ceni težko prizadevali, da bi našli boljšo možnost. Oglejte si naš celoten pregled CyberLink PowerDirector za vse podrobnosti.


ocene video urejevalnika

PowerDirector 18 je najnovejši v dolgoletni seriji video urednikov tajvanskega podjetja CyberLink. Je zelo uporaben z obilico funkcij in spodobno ceno za zagon. Pri vsakodnevnem urejanju videoposnetkov in ustvarjanju vsebine ne morete iti daleč narobe.

Uživali smo v uporabi, vendar ni tako obsežno orodje kot zgornji izbor urejanja videov. Če resno razmišljate o snemanju filmov in ste pripravljeni zapraviti denar za najboljše izdelke, ki so na voljo, si oglejte naš seznam najboljše programske opreme za urejanje videov.

Glede na ceno PowerDirectorja pa se ne moremo pritoževati in je najboljši urejevalnik videov za manj kot 100 dolarjev. Odlična izbira je, če ste na trgu za dobrega urednika srednjega obsega.

Moči & Slabosti

Alternativa za CyberLink PowerDirector

Lastnosti

CyberLink’s PowerDirector 18 ima močan nabor funkcij, še posebej, če želite delati s specializiranimi tehnikami, kot so 360-stopinjski video, multicam ali akcijske kamere. Ima nekaj šibkih področij, na primer barvno in zvočno delo, vendar jih pokrivajo druge aplikacije CyberLink.

Vključuje časovnico z več posnetki, pa tudi področja za video in zvočne učinke. Skladba, ki predstavlja zgornjo plast, je dejansko na dnu zaslona, ​​kar je sprva rahlo zmedeno, vendar je vlečenje in premikanje posnetkov dovolj preprosto..

Učinki PowerDirectorja

Poleg navadne časovne premice PowerDirector 18 vključuje način zgodbe, ki prikazuje posnetke kot sličice. Če imate velik film s tono posnetkov, vam to lahko pomaga, da boste organizirani, kar vam omogoča preprost pregled “velike slike”. Za podrobnejše delo pa je časovna premica najboljša.

best-video-editor-power-Director

Ima močan izbor učinkov, ki vključujejo običajne zameglitve in stilske učinke, poleg stvari, kot so ognjemet in virtualni slapovi. Učinki so kategorizirani in obstaja celo kategorija romantike, zato je odlična izbira za poročne video posnetke.

učinki režiserjev

Obstaja več video prekrivanj, na primer napise in nekaj malih animacij, ki vključujejo žarnice, vrteče se zvezde in ja, več romantičnih odločitev. Obstaja tudi poseben razdelek za učinke delcev. Obstaja 20 prednastavljenih možnosti, vendar jih lahko nadzirate prek zaslona s podrobnimi možnostmi in tako izboljšate svoj izhod.

delci moči režiserja

Poleg tega obstajajo vtičniki v slogu AI, zaradi katerih so vaši videoposnetki videti, kot da so bili naslikani v določenem slogu. Te so zahtevne v vašem sistemu, vendar zelo učinkovite. Za še eno orodje z veliko učinki si oglejte naš pregled Corel VideoStudio Ultimate.

prekrivanje video-režije

Besedilo in napise je enostavno dodati, poleg tega pa lahko ustvarite 3D-besedilo skupaj z različnimi prednastavljenimi naslovi. Na voljo imate tudi veliko prehodov, od diskretnih bledišč do bolj vidnih učinkov, tako da če želite posneti videz igre iz 80-ih, lahko.

power-Director-text

Močan je v 360-stopinjskem urejanju z dobrimi stabilizacijskimi funkcijami, poleg tega pa vsebuje veliko funkcij za spremljanje gibanja in uporabnike akcijske kamere.

Avdio in barvno urejanje PowerDirectorja

Obstaja prostor za mešanje zvoka, vendar smo ugotovili, da so njegove zvočne funkcije zaželene v primerjavi z mnogimi tekmeci. Če uporabljate celoten paket CyberLink, imate na voljo AudioDirector za dvig ohlapnosti.

PowerDirector ima funkcijo razvrščanja barv in prilagoditve, kar omogoča nastavitev videza vaših filmov. Niso vključeni kot najboljši urejevalniki videov, vendar lahko s pomočjo ColorDirectorja CyberLink zagotovite več nadzora, če ga potrebujete.

Vse različice PowerDirectorja imajo knjižnico glasbenih in zvočnih posnetkov ter različne učinke in vtičnike. Dražje možnosti nakupa vam omogočajo več, vendar je za potrebe večine uporabnikov na voljo veliko.

Če kupite PowerDirector takoj, dobite 25 GB prostora za shranjevanje v oblaku za eno leto. Z naročninsko različico dobite 50 GB. Če želite razvrstiti svoj lastni pomnilnik ali potrebujete več od tega, si oglejte članek o najboljšem oblaku za videoposnetek.

PowerDirector omogoča zajem posnetkov iz različnih virov, vključno z zaslona, ​​zunanje naprave, mikrofona ali spletne kamere. Posnetke lahko celo posnamete s TV signala, če imate priključeno ustrezno opremo.

Če želite dodati podnapise, je tudi to namenjeno področje. Zaradi tega je PowerDirector dobra izbira za naglušne ali za tiste, ki ustvarjajo filme za mednarodno občinstvo.

Upodabljanje z PowerDirectorjem

Kar zadeva upodabljanje videoposnetka, obstaja ločeno območje za izdelavo video datotek in za zapisovanje diskov. Zaslon za upodabljanje videoposnetkov vsebuje širok izbor formatov z veliko možnostmi. Na voljo so tudi izhodne nastavitve za posamezne naprave, ki omogočajo izbiro med različnimi napravami z dodatnimi možnostmi v vsaki izbiri.

Zaslon za ustvarjanje diska vam omogoča dodajanje poglavij in menijev, kar vam omogoča ustvarjanje interaktivnih DVD-jev, Blu-žarkov in AVCHD-jev.

Filme lahko naložite tudi neposredno na YouTube in Vimeo. Zanimivo je, da Facebook ni podprt, ima pa nekaj nenavadnih možnosti v Dailymotionu, Niconicu in Youkuju, zato je uporaben urejevalnik za tiste, ki želijo deliti svoje delo na bolj priljubljenih storitvah v Aziji kot v ZDA.

Če ste v Aziji, zakaj si ne oglejte naših najboljših VPN storitev na Kitajskem ali najboljših VPN za tajvanske vodnike, s katerimi boste lahko varni v spletu.

Na splošno je funkcija funkcij PowerDirector 18 močna, njene glavne slabosti pa so zvok in barva. Če imate celoten nabor CyberLink aplikacij, vam o tem ni treba skrbeti toliko.

CyberLink PowerDirector

Logotip CyberLink PowerDirectorwww.cyberlink.com

Začne se od 3042 dolarjev mesečno vsi načrti

Operacijski sistem

Windows

Mac

Linux

Lastnosti

Urejanje 4K

Orodja akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni zaslon)

360-stopinjsko urejanje videov

Urejanje več kamer

Izvozi v YouTube

Izvozi na Facebook

Izvoz v Vimeo

Optimizacija naprav

Zapni na DVD

Zapelji na Blu-ray

Cenitev

Za dokončen nakup sta na voljo dve različici PowerDirector 18, pa tudi naročniški PowerDirector 365, ki ima dodatne vtičnike, učinke ter zvočno in glasbeno knjižnico. Dobite ga lahko tudi kot del Suite za direktorje CyberLink, ki vključuje tudi PhotoDirector, AudioDirector in ColorDirector. 

Naročni model 365 je veliko cenejši od enakovrednega Adobeja, čeprav programska oprema ni tako znana in, odkrito povedano, vsaj v primeru PowerDirectorja ni tako dobra. Če pa želite dobiti celoten nabor aplikacij za spodobno ceno, je vredno razmisliti.

Če kupite PowerDirector takoj, je tudi po ugodnih cenah. Obe različici PowerDirector 18 – “ultra” in “ultimate”, sta priloženi zvočni in glasbeni knjižnici, vendar z “ultimate” različico dobite več vtičnikov in učinkov. Obstaja tudi nekaj dodatnih funkcij, kot so urejanje 4K in nekateri dodatni formati uvoza.

Brezplačno CyberLink PowerDirector

Vsak izhod, pridobljen z brezplačno preskusno različico PowerDirector-a, vsebuje vodni žig, zato če nameravate izstreliti svojo mojstrovino, preden se preizkus izteče, premislite še enkrat. Če želite pridobiti kakovostno brezplačno orodje, si oglejte naš najboljši brezplačni članek o urejevalniku videov.

CyberLink’s PowerDirector je na voljo samo za Windows. Lastniki računalnikov Mac lahko v naši pregledu HitFilm preberejo o odlični alternativi. Lastniki Linuxa bi lahko poskusili Blender ali prebrali naš pregled DaVinci Resolve.

Obstaja tudi različica PowerDirectorja za Android, čeprav je v tem primeru ne pokrivamo, zato bi morali pričakovati, da bo ponudil manj kot namizna različica.

Na splošno je PowerDirector 18 CyberLink eden močnejših urejevalcev srednjih cen in ima všečen celoten paket, ki nudi veliko kakovosti po spodobni ceni.

Enostavnost uporabe

PowerDirector ima temen, profesionalni uporabniški vmesnik, ki se zasuka z obilico orodij in kontrol, ne da bi bil prenatrpan. Obstajajo različne “sobe”, s katerimi se lahko osredotočite na različne naloge, kot so učinki in prehodi.

Prav tako lahko krmarite po različnih področjih z vrha zaslona. Poleg zaslona za urejanje obstajajo zasloni »zajem«, »izdelava« in »ustvarjanje diska«.

PowerDirector 18 ima v svoji knjižnici na voljo nekaj različnih vrst medijev, kar pomeni, da lahko raziščete njegove lastnosti takoj, ko jih odprete.

Na voljo je izbor zvočnih učinkov in glasbe, ki jih lahko izberete in naložite, če jih želite uporabiti, kar vam daje ravnovesje med izbiro in diskovnim prostorom.

CyberLink dobro razdeli svoje naloge na različnih področjih uporabniškega vmesnika. Med območji je enostavno krmariti in ugotoviti, kaj storiti od tam. Na nekaterih območjih so na njih priloženi številni zasloni z možnostmi, čeprav niso vsi.

Pomoč in podpora

Nadaljujte s podporo, spletno učno središče CyberLink je polno vadnic, s katerimi boste lažje začeli s programsko opremo. Obstaja več kot 100 vadnic, ki zajemajo različne funkcije in dele vmesnika. So jasni in natančni, čeprav jih veliko izvira iz starejših različic programske opreme.

Oddelek za začetek, kot boste pričakovali, je odličen kraj za začetek in pomagal vam bo, da se pospešite z najpogostejšimi nalogami. Obstajajo tudi občasni spletni seminarji, in čeprav jih ni preveč, lahko stare pregledate na YouTubu.

Obstaja zaseden forum z veliko aktivnostmi in koristnimi ljudmi, ki podrobno odgovarjajo na vaša vprašanja. Če želite neposredno vzpostaviti stik s CyberLink, lahko to storite po e-pošti ali telefonu. Telefonska podpora odgovarja le na vprašanja, ki temeljijo na namestitvi, čeprav lahko za bolj poglobljeno storitev plačate približno 15 dolarjev na mesec.

PowerDirector je razmeroma enostaven del programske opreme z močnim uporabniškim vmesnikom in obilo pomoči, ki je na voljo za tiste, ki so novi v urejanju videov..

Uvozi formati:
VideoH.265 / HEVC (8-bitni, 10-bitni, 10-bitni s HDR10 & HLG),
MVC (MTS),
Video ob strani,
Video od zgoraj,
Dvojni tok AVI, FLV (H.264),
MKV (več zvočnih tokov),
3GPP2,
AVCHD (M2T, MTS),
AVI,
DAT,
WTV v H.264 / MPEG2 (več video posnetkov) & zvočni tokovi),
DSLR video posnetek v H.264 z LPCM / AAC / Dolby Digital Audio,
WebM (VP9),
HDR (HEVC HDR10 & HLG),
MXF AVC 4: 2: 0,
MOD,
MOV (H.264 / HEVC / alfa PNG / Apple ProRes 10-bitni 4: 2: 2),
MPEG-1,
MPEG-2,
MPEG-4 AVC (H.264),
MP4 (XAVC S, 8-bitni XAVC 4: 2: 0),
TOD,
VOB,
VRO,
WMV,
WMV-HD,
DV-AVI,
DVR-MS,
MXR (8-bitni 4: 2: 0 H.264),
ProRes 4: 2: 2,
XAVC 4: 2: 0,
360 VideoEnakokotni format MP4 (H.264)
Video Capture Analogni TV sprejemnik, CI ali USB naprava za zajem, ki je skladna s standardom WDM
ZvokWAV, MP3, WMA, M4A, OGG, FLAC, AAC, AMR-NB, Opus, AAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, WAVE, MPEG-1, Sloj III, FLAC, ALAC
FotografijaMPO, JPS, RAW, GIF, BMP, JPG, TIF, PNG, Animirani GIF, HEIC
360 fotografijaEnakokotni format JPG / TIF v razmerju stranic 2: 1
Pregledna tabela3DL, MGA, M3D, CUBE, CSP, CMS, RV3DLUT, VF
Izvozna oblika:
Video Visoka ločljivost: AVCHD, AVCHD 2.0 (3D / progresivno), MPEG-2 HD, WMV-HD
MKV H.264, AVC / H.265, HEVC (.MKV) z LPCM / ACC / DTS / Dolby Digital Audio
M2TS H.264, AVC / H.265 HEVC (.M2TS) z LPCM / Dolby Digital Audio
XAVC S (.MP4 z zvokom AAC)
Windows AVI / DV-AVI (.AVI)
3GPP2 za 3G mobilne telefone
Zaporedje slik (JPG / PNG)
Ločljivost 2K / 4K: H.264 AVC, WMV, H.265 HEVC, XAVCS
MPEG-2 (.MPG) z LPCM / Dolby Digital Audio
MPEG-4 H.264 AVC (.MP4) z LPCM / AAC / Dolby Digital Audio
Windows Media (.WMV)
AVCHD2.0 za pomnilniško kartico SD / SDHC / SDXC / MS ali bliskovni pomnilnik
3D videoMVC, stranski, anaglif
360 VideoEnakokotni format MP4 (H.264 AVC / H.265 HEVC)
ZvokAAC (.M4A), WMA, LPCM (.WAV)
NapravaiPad, iPhone, telefoni Android, prenosni PlayStation, PlayStation 3 in 4, PlayStation VITA in VITA TV, XBox 360, XBox One, Zune
Disk3D zapisovanje diskov: DVD / AVCHD / BD
DVD
BD gorenje: BDMV
AVCHD zgorevanje diska
DVD in BD disk zapisujete z LPCM 2-kanalnim in DTS 5.1-kanalnim zvokom

PowerDirector vam omogoča, da uporabite impresivno paleto uvoznih formatov, s celovito podporo preglednim tabelam in odličnim izborom običajnih vrst video in zvočnih datotek. Podobno je pri izvozu, saj podpira več video formatov, skupaj z nastavitvami za napravo. 

Prav tako lahko ustvari izhod za DVD in Blu-ray. Manjka mu izhod MP3, vendar ima druge možnosti izvoza zvoka. Ima odlične možnosti za večino formatov in celo omogoča uporabo visokih hitrosti slik, na primer 120 sličic na sekundo, čeprav tega nismo preizkusili.

Če morate delati z določeno vrsto datoteke, si natančno oglejte, katero različico PowerDirectorja kupite, ker “ultimate” podpira nekaj formatov, ki niso na voljo v “ultra” izdaji. Če imate datoteke, ki niso podprte, si oglejte tudi naš najboljši članek o video konverterju.

PowerDirector 18 ima v svojem cenovnem razredu nekaj najboljših podpor za obliko in to je resnična moč programske opreme.

Izvedba

Za delovanje PowerDirector 18 boste potrebovali 64-bitno različico Windows 7, 8 ali 10, vendar sistemske zahteve niso posebej visoke. Dokler imate procesor i-series ali AMD Phenom II ali višje, z 128MB grafično kartico in 4 GB RAM-a, bi morali biti v redu. Nekateri vtičniki imajo večje zahteve. Na primer, za svoj vtičnik AI potrebujete grafično kartico 2 GB.

Testirali smo CyberLink’s PowerDirector 18 z običajnim izborom posnetkov in videli, kako hitro je pri upodabljanju. Uporabili smo H.264 AVC izhod s svojim MPEG-4 profilom, saj nam je omogočil izbiro vseh želenih velikosti in števila sličic. 

Naš testni sistem ima i5-7600 procesor s 16 GB RAM-a in GeForce GTX 1060, 6 GB grafično kartico. Operacijski sistem Windows 10.

Nastavitve: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 sličic na sekundo15.0516.9418.6016.86
720p 60 sličic na sekundo23.3422.6020.6722.20
1080p 30 sličic na sekundo28.8731.7024.1628.24
1080p 60 sličic na sekundo49,7451.4443,8048.33

Subjektivno je kakovost izhoda dobra in za razliko od nekaterih urejevalnikov uspe preklopiti med hitrostjo sličic, ne da bi se zapletel s hitrostjo predvajanja. Po pojavnem upodabljanju se iz nekega razloga pojavi pojavno okno brez vsebine, vendar ne pozabite.

Manj subjektivno so hitrosti odlične, zato je, če vam je mar za čas upodabljanja, najboljša izbira PowerDirector 18. Na splošno je najhitrejša, kar smo jih videli na naših testih doslej, saj je njeno upodabljanje 1080p še posebej impresivno. Corel VideoStudio je pri 720p nekoliko hitrejši, vendar je bila njegova kakovost slabe kakovosti. 

Opazili smo, da PowerLink namesti postopek, ki se zažene, tudi če ne uporabljate njegove programske opreme, vendar ne izgleda kot tisti, ki bi zaustavil vaš računalnik.

Zaslužiti moramo tudi, če gre za Final Cut Pro X, ki zaostaja le nekoliko, kljub temu, da smo ga preizkusili na povprečni strojni opremi. Več o tem si preberite v našem pregledu Final Cut Pro X. Če želite cenejše orodje, ki deluje tudi dobro, si oglejte naš pregled MAGIX Movie Edit Pro.

Orodja

Če ne želite porabiti preveč časa za razvrščanje počitniških posnetkov, jih lahko uporabite s ustvarjalcem diaprojekcije in jih hitro spremenite v film profesionalnega videza. Izberete lahko svoje slike, nastavite nekaj možnosti – na primer dodajanje glasbe – in nato predvajate diaprojekcijo v različne formate ali jih shranite naravnost na disk.

ustvarjalec diapozitivov-moč-režiser

Koristno je, da ga lahko tudi izvozite naravnost na standardni časovni trak PowerDirector, ki vam omogoča, da osnove postavite v nekaj sekundah, preden sami prevzamete nadzor nad podrobnostmi..

Pri PowerDirector 18 so vključeni različni vtičniki in vključujejo funkcije, kot je snemalnik zaslona, ​​ki omogoča zajem posnetkov iz iger ali aplikacij. To je super, če želite pripraviti video tutorial ali pregled programske opreme.

Obstajajo namenski vtičniki za multicam in akcijske kamere ter oblikovalec tematik in oblikovalec barv.

Če dobite PowerDirector 18 kot del Suite CyberLink’s Director, dobite tudi ColorDirector in AudioDirector, ki pomagata nadoknaditi glavna šibka področja PowerDirectorja..

Razsodba

CyberLink’s PowerDirector 18 je najboljši urejevalnik za srednje cene. Je poln funkcij in je odličen pri skoraj vsem, kar počne. Ima tudi najhitrejšo hitrost upodabljanja urednikov, ki smo si jih ogledali. 

Odlično deluje tudi med urejanjem, pri njegovi uporabi pa nismo prihajali do okvar ali večjih napak. Če pa želite biti na varni strani, si oglejte naše, kako samodejno varnostno kopirati video vodič.

Ni ravno tako profesionalno usmerjen kot težki uteži Adobe Premiere CC ali Final Cut Pro X, vendar če ne boste potrebovali globine, ki jo zagotavljajo, verjetno ne boste razočarani s PowerDirectorjem.

V svojem naboru funkcij ima nekaj vrzeli, vendar jih večinoma pokrivajo druga orodja v knjižnici CyberLink. Če imate raje nekaj, ki ima celovita orodja za razvrščanje zvoka in barv, si oglejte naš pregled Adobe Premiere Pro CC.

Če ste preizkusili PowerDirector in imate kakršne koli povratne informacije, nam to sporočite v komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map