Corel VideoStudio Ultimate pregled – posodobljeno 2020

Corel VideoStudio Ultimate Review

Corel VideoStudio Ultimate je zelo dobro opremljen in preprost za uporabo video urejevalnik, ki ga tako profesionalci kot amaterji pogosto uporabljajo. Vendar smo med njegovo uporabo naleteli na nekaj težav z uspešnostjo, zato morda ni odgovor na vse. Za podrobnosti preberite celoten pregled VideoStudio.


ocene video urejevalnika

V tem pregledu Corel VideoStudio Ultimate smo danes pogledali zelo cenjen del programske opreme. VideoStudio je orodje za urejanje videov, ki ga je objavilo kanadsko programsko podjetje Corel. Prvotno ga je razvil tajvanski razvijalec Ulead Systems, že od leta 2006.

Videli bomo, kako se oblikuje v primerjavi s svojimi tekmeci danes. Najprej si bomo ogledali njegove lastnosti, da bomo videli, kaj lahko naredi. Upoštevali bomo njegovo ceno, prav tako tudi njegovo dostopnost. Ogledali si bomo tudi njegovo uspešnost in videli, katere formate podpira, kot tudi orodja, ki so priložena temu.

V VideoStudio smo našli veliko všečkov, z bogatimi funkcijami, dobrim uporabniškim vmesnikom in berljivimi kontrolami. Vendar pa ni šlo tako dobro, kot bi si želeli, in imeli smo nekaj težav z njim, vendar je bila na splošno pozitivna izkušnja.

Moči & Slabosti

Alternativa za Corel VideoStudio Ultimate

Lastnosti

VideoStudio Ultimate vključuje vse osnovne funkcije urejanja, ki bi jih pričakovali. Video posnetke lahko uvozite in jih enostavno režete in prilepite. Dodate lahko zvok, prekrivke, besedilo in napise – vključno z besedilom 3D – in uporabite niz učinkov.

Čeprav so dodatki vsekakor pomembni, je dobro početje preprostih stvari zagotovo še toliko bolj in VideoStudio dobi to prav. 

To je, da vlečete posnetke na svojo časovnico, premikate stvari in jih narežete. Video lahko preprosto povlečete, da ga spremenite in spremenite v njegovo velikost. VideoStudio Ultimate omogoča tudi pomikanje in povečevanje brez napora, kar je dober način, da stvari izgledajo bolj profesionalno.

VideoStudio Ultimate s svojimi stopnjami barvne nastavitve in možnostmi dosega veliko več kot osnov. Barve lahko samodejno prilagodite ali sami prilagodite vse. 

Obstajajo tudi možnosti za delo z ravnovesjem beline, skupaj z orodji, kot sta krivulja tona in uravnavanje HSL, ki vam omogočajo spreminjanje odtenka, nasičenosti in lahkotnosti. Prednastavitve lahko uporabite za hitre spremembe ali si vzamete čas, da stvari nastavite točno tako, kot jih želite. 

VideoStudio filtri

Za spreminjanje videza svojih videoposnetkov lahko uporabite tudi številne filtre. Uporaba le teh je vprašanje vlečenja in spuščanja.

Obstaja dober izbor prehodov, ki vam pomagajo preiti iz enega posnetka na drugega. Najnovejša različica VideoStudio Ultimate vključuje brezhibne prehode, pa tudi morfing. 

Prehodi imajo veliko nastavitev, zato jih lahko prilagodite tudi vi. V pomoč so vse ikone prehoda in učinkov animirane, tako da lahko vidite, kaj počnejo, ne da bi jih morali preizkusiti.

corel-videostudio-učinki

VideoStudio vam omogoča uporabo večine video, slikovnih in zvočnih datotek kot virov. Vse podprte formate smo navedli v njihovem lastnem razdelku.

Uvoz izrezkov

Video lahko posnamete neposredno iz zunanjih naprav in uvozite obstoječi video. Posnetki, uvoženi iz različnih virov, se prikažejo na medijski plošči, ki jo lahko po potrebi povlečete v glavno časovnico. Obstaja tudi zajem zaslona, ​​o katerem bomo razpravljali pozneje v razdelku z orodji.

Poleg izdelave video datotek lahko ustvarite diske v različnih oblikah, kot sta DVD in Blu-ray, in tudi delate z datotekami ISO, zato VideoStudio deluje kot video pretvornik in urejevalnik. Za druge možnosti si oglejte naš najboljši pregled video pretvornikov.

corel-videostudio-glasba

Če vaša filmska mojstrovina potrebuje zvočni posnetek, lahko izkoristite brezplačno glasbeno knjižnico. Obstaja veliko odrezkov, od klasičnih do elektronskih in vključuje vse vmes. Eden nas je spomnil na staro morsko šanti. Samo povlecite jih na svojo časovnico in dobili boste nekaj brezplačne glasbe v ozadju.

Ravni glasnosti se lahko prilagajajo, zvok pa lahko zmedete iz različnih posnetkov, da dosežete pravo mešanico. Časovna premica privzeto vključuje več plasti za vaš video, prekrivanje, naslove ter glasovne in glasbene posnetke. S pomočjo zvočnega duckinga lahko nekatere skladbe izstopate pred drugimi.

Animirani prekrivni elementi VideoStudio Ultimate so uporaben način za dodajanje vzdušja v vaše videoposnetke, na primer ustvarjanje učinkov dežja ali dodajanje delcev. Obstajajo tudi animirani prehodni učinki za diaprojekcije. Igranje s temi je zelo zabavno, rezultati pa so impresivni.

Če želite ustvariti naslednji Wallace in Gromit, se ustavi gibanje, in sledenje gibanju je tam, če želite te videoposnetke na šolskem dnevu narediti nekoliko bolj profesionalne.

Na splošno smo bili navdušeni nad ponujenimi funkcijami. Prepričani smo, da se bodo amaterji, ki se ukvarjajo z njimi, zabavali, ko jih bodo raziskovali, strokovnjaki pa se ne bodo počutili niti spremenjene.

Corel VideoStudio Ultimate

Logotip Corel VideoStudio Ultimatewww.videostudiopro.com

Začne se od 153 $ mesečno na vse načrte

Operacijski sistem

Windows

Mac

Linux

Lastnosti

Urejanje 4K

Orodja akcijske kamere

Chroma tipka (zeleni zaslon)

360-stopinjsko urejanje videov

Urejanje več kamer

Izvozi v YouTube

Izvozi na Facebook

Izvoz v Vimeo

Optimizacija naprav
Možnost izvoza mobilne naprave – brez nastavitev za določene naprave

Zapni na DVD

Zapelji na Blu-ray

Cenitev

Corel VideoStudio ima dve različici, Pro in Ultimate. Trenutno so na spletnem mestu znižani za 20 in 30 odstotkov, zato bodite pozorni na ponudbe, če se odločite za nakup. 

Če niste zadovoljni, prejmete tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja. Obstaja tudi 30-dnevna preizkusna različica, ki jo lahko prenesete s spletnega mesta, pri čemer ni potrebna nobena kartica.

Poskusno okno pa sproži pojavne oglase, ko zaprete programsko opremo. Če ga zaprete prek zgornjega desnega gumba, morate potrditi, da ga želite zapreti; ampak hej, brezplačno je. Če pa v spletu vidite preveč pojavnih oken, si oglejte naš najboljši vodnik za zaviranje pojavnih oken..

Različica Pro je odličen paket, vendar Ultimate vključuje dodatne funkcije, kot so razvrščanje barv in ustvarjanje video mask, skupaj z izboljšanimi različicami drugih funkcij, kot so urejevalnik naslovov 3D, video predloge z ločenim zaslonom in stabilizacija videa. Z različico Ultimate dobite tudi veliko širši izbor vtičnikov z učinki.

Obe različici sta izbrani, vendar je treba ponuditi paket Ultimate, če želite vsako funkcijo.

Enostavnost uporabe

Za začetek naložite namestitveni program, vnesete nekaj podrobnosti, vključno z vašim e-poštnim naslovom, nato pa počakajte, da se prenos 1,37 GB konča. Medtem ko čakate, je morda pravi čas, da si ogledate navodila za uporabo. To je brezplačen dokument, ki traja več kot 200 strani, zato se je treba še veliko naučiti. Lahko si ogledate tudi naš spletni vodič o zasebnosti.

corel-videostudio-dobrodošli

Uporabniški vmesnik je podroben in profesionalno videti. Napetostni vmesnik je na začetku videti zapleten, vendar je dobro razporejen z gumbi in krmilnimi elementi, ki jasno kažejo njihovo funkcijo. Lahko prilagodite postavitev svojega delovnega prostora in premaknete okna na druge monitorje, če jih imate.

Obstaja veliko, kar lahko odkrijete z igranjem in preizkušanjem stvari. Če pa želite narediti nekaj specifičnega, ni vedno očitno, kako. Na primer, za predvajanje končnega videoposnetka je potreben obisk na zavihku skupne rabe. Dokumentacija vas po navadi pripelje nazaj na sled, če se zataknete.

Kontrole so na splošno odzivne, vendar ne povsem tako. Na primer, pri menjavi zavihkov je majhna zamuda. Obstajajo tudi zamude pri izvajanju zapletenih operacij, vendar je to pričakovati pri videu.

Vadnice za VideoStudio

Pozdravni zaslon VideoStudio-ja navaja več kot 30 videov z vadnicami, na njegovem spletnem mestu pa več. Kot je podrobno opisano v vadnici, vam lahko predloge VideoStudio pomagajo dodati majhen razred v svoje prve videoposnetke.

Videoposnetki z vadb so kratki in podrobni. Ugotovili smo, da so uporabni, vendar menimo, da bi nekateri pozdravili nežnejši uvod. Pri prvi uporabi programske opreme priporočamo, da “videoposnetek” začnete kot prvo pristanišče.

Aplikacije in jeziki za podporo spletnega mesta, ki niso angleščina. Sporočila o podnapisih se pojavljajo v več jezikih na spletnem mestu, kar bo pomagalo pri govorcih, ki niso angleški.

Pomoč za VideoStudio

Vprašanja lahko postavite tudi na forumu skupnosti. Tam je veliko dejavnosti, zato bi morali, če lepo vprašate, dobiti pomoč. VideoStudio ponuja tudi podporo strankam po telefonu, klepetu ali e-pošti, zato Corel dobro poskrbi za vas.

Poskusili smo postaviti vprašanje o varčevanju z oblakom v njegovem oknu za klepet. Za to smo morali vnesti svoj e-poštni naslov in v manj kot minuti smo dobili odgovor, da nam shranjevanje v oblaku ni podprto. Nad tem smo bili nekoliko presenečeni, saj je v dokumentaciji omenjeno varčevanje na Dropboxu in Google Drive.

Video je ena izmed najbolj vesoljskih dejavnosti, zato, če se vam zdi, da imate premalo, si oglejte naš najboljši oblak za shranjevanje člankov o videoposnetkih. Najboljše shranjevanje v oblaku za velike datoteke je vredno tudi preveriti.

Videli smo upočasnitev in občasne trke. Pri žongliranju z videoposnetki v Explorerju smo prišli do napake, ko ni uspel najti izbrisanega posnetka in smo ga morali znova zagnati. Odkrili smo tudi težave z drsenjem kolesa z miško.

Najboljše spletne varnostne kopije vam bodo pomagale zaščititi pred izgubo podatkov, če vaš sistem zruši. V pomoč nam bo tudi naš vodič o samodejnem varnostnem kopiranju videoposnetkov.

Na splošno pa se VideoStudio Ultimate odlično predstavlja, saj se predstavi in ​​omogoči dostopnost. Veliko lahko ugotovite z eksperimentiranjem, pri vadbi in dokumentaciji pa vam bodo pomagali ostali.

Takšno orodje bo trajalo dolgo, da bi ga obvladali, vendar vam ni treba skrbeti, da bi z njim pospešili.

Oblika datotek & Podpora ločljivosti

VideoStudio podpira ogromno število oblik za uvoz in izvoz, kot kažejo spodnje tabele. Prav tako lahko ustvarite videoposnetke in jih objavite neposredno na YouTubu, Flickr ali Vimeo.

Uvozi formate
Video:AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, Nešifrirani naslovi DVD
360 stopinjski video:enakokotno, enojno ribiško oko, dvojno ribiško oko
Zvok:CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, UFO, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, RAW kamere
Izvozi formate
Video:AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Naprava:Apple iPod / iPhone / iPad / TV, naprave Android, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, združljivi formati Microsoft Xbox, DV, HDV
Disk:VD, AVCHD, SD kartica, Blu-ray
Splet:YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Zvok:M4A, OGG, WAV, WMA
Slika:BMP, JPG

Na voljo je veliko nastavitev in ločljivosti za izvoz. Največ, kar smo jih lahko našli, je bilo 4096 x 2304 za video posnetke MPEG-4.

corel-videostudio-izhod

Med urejanjem si lahko v zgornjem levem kotu zaslona ogledate predogled svojega videoposnetka. Ko dodate posnetek na časovnico, lahko spremenite nastavitve svojega projekta, da se ujemajo. Nastavite lahko tudi nastavitve ločljivosti in izhoda, ko ste na sredini dela.

Vendar ne vključuje vsega. Na primer, nismo mogli uvoziti videoposnetka FLV, narejenega s programom OBS Studio, in ga je bilo treba pretvoriti s funkcijo HandBrake. Po uvozu pretvorjene datoteke je bilo predvajanje v VideoStudio predvajalniku slabo, kljub temu, da je v predvajalniku VLC videti odlično..

Izvedba

Urejanje videa je ena najzahtevnejših stvari, ki jo lahko naredite z osebnim računalnikom, in VideoStudio ima nekaj strmih sistemskih zahtev. Potrebuje vsaj Intel Core i3 ali AMD A4 3,0 GHz procesor, vendar boste potrebovali i5 ali i7 1,06 GHz ali višje za podporo AVCHD in Intel za hitro sinhronizacijo videoposnetkov. 

Za več kamere, UHD ali 360 stopinjski video potrebujete i7 ali Athlon A10. Potrebovali boste tudi 64-bitni operacijski sistem in vsaj 4 GB RAM-a, za naprednejše funkcije pa priporočamo 8 GB.

VideoStudio je samo Windows, ki potrebuje vsaj Windows 7. Zavzema 3,5 GB prostora na trdem disku. Ko smo prvič namestili in zagnali VideoStudio, je naš testni sistem povzročil malo stresa in naše pisarniške aplikacije so visele.

Poskusili smo upodobiti testni video v izhodnih formatih, da bi videli, kako dolgo traja. Pred tem smo zaprli vso drugo programsko opremo. Naš preskusni računalnik deluje v sistemu Windows 10 s procesorjem i5–7600 in 16 GB RAM-a, skupaj z GeForce 1060 6 GB grafično kartico in SSD pomnilnikom.

Pri pretvorbi videoposnetka za testiranje smo dobili napako, da je oblika podprta le v sistemih Windows 7, 8 in 10. Vendar smo takrat uporabljali Windows 10.

Na koncu smo ustvarili nekaj minut dolgih video posnetkov za testiranje in dobili naslednje rezultate, ko smo jih upodabljali v različne nastavitve.

Nastavitve: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 sličic na sekundo14,9018.2112,7215.28
720p 60 sličic na sekundo57,741.24.0833.5658.46
1080p 30 sličic na sekundo24.5730.0820.2224,96
1080p 60 sličic na sekundo1,59.242.45.311.08.881.57.81

Kot lahko vidite, je pri predvajanju videov s 60 sličicami na sekundo potrebno veliko dlje kot pri videoposnetkih s 30 sličic na sekundo, zlasti pri 1080p. To je tisto, kar bi pričakovali, in te hitrosti so videti ugledne. Tudi najboljša programska oprema za urejanje videoposnetkov lahko preizkusi vašo strojno opremo, toda VideoStudio Ultimate je tekel večino časa.

Poskusili smo tudi upodobiti naš posnetek F1 z nekaj različnimi nastavitvami pospeševanja strojne opreme, da bi videli, kakšna je razlika.

Nastavitev: Čas:
Intel Hitra sinhronizacija video pospeška1.52.09
NVIDIA CUDA1,55,89
Pospešek je onemogočen1.58.56

Intelova hitra sinhronizacija zmaga, a tu ni veliko razlik. Če se vaš sistem kljub vsemu bori, bi bilo morda vredno prilagoditi to nastavitev. To je prvo orodje, ki smo ga ocenili na ta način, tako da bodo dobri rezultati postali jasnejši v naslednjih tednih.

Pri uporabi preskusne različice programske opreme smo v oknu za predogled in v videoposnetkih, ki smo jih ustvarili, opazili slabo kakovost slike. Slišali smo, da so te težave omejene na preskusno različico, vendar priporočamo, da pred nakupom sami preizkusite programsko opremo, da se prepričate, da ima rezultat pravilno..

Orodja

VideoStudio ima več drugih orodij, od katerih ima vsako svoje funkcije. Videoposnetke lahko neposredno zajamete iz računalnika z orodjem za zajem zaslona, ​​MultiCam Capture Lite. To je opravilo razumno delo, čeprav ne tako dobro kot namensko orodje, kot je OBS studio.

Zajem videa z vašega zaslona ponuja veliko možnosti. Na voljo je tudi prekrivni zaslon na zaslonu, ki prikazuje pritisk tipk, medtem ko to storite odličen način za ustvarjanje videov vadnic.

Vendar to zaostajajo. Med tipkanjem med zajemom zaslona smo ugotovili, da smo hitro prehiteli zmogljivost programske opreme za nadaljevanje. To pomeni, da so tipke še nekaj minut počasi ometane po zaslonu, potem ko smo prenehali tipkati.

corel-videostudio-zajem

Odločili smo se, da bomo preizkusili uspešnost zajema tako, da smo ga preizkusili z igro in videli, kako se je naš sistem spoprijel s pritiskom. Assetto Corsa, sim-dirkaška video igra, se je odlično odrezala, čeprav ni posnela posnetkov v igri.. 

Namenska programska oprema za zajem, kot je OBS studio, omogoča nastavitev nastavitev za zajem posnetkov igre, vendar tega v MultiCam Capture nismo mogli storiti. Če pripravite svojo igro, preberite članek o najboljšem razvoju iger orodja.

Corel FastFlick je še en dodaten paket. Omogoča vam ustvarjanje hitrih diaprojekcij iz vseh slik, ki jih imate na voljo, in razvrsti vse mešanje, prehode in glasbo za vas. Hitro in enostavno je, rezultati pa so sprejemljivi.

Svoje stvaritve lahko shranite tudi neposredno na DVD s priloženo programsko opremo MyDVD. To je preprosta aplikacija, ki vam omogoča, da dodate posnetke in jih razdelite na poglavja. Prav tako lahko spremenite svojo glasbo in ozadje v meniju.

Obstaja tudi orodje za 3D besedilo. Lahko manipulirate z različnimi lastnostmi besedila, na primer z dodajanjem lastnih tekstur, spreminjanjem osvetlitve ali barve in dodajanjem poševno. Besedilo lahko animirate tudi tako, da ga premikate in zavrtite po vrhu filmov.

Tu smo videli enega izmed občasnih hroščev. S klikom na gumb naslova 3D se je odprlo okno, v katerem je pisalo, da se urejevalnik naslovov izvaja in da ga moramo nadaljevati, vendar se orodje ni prikazalo niti minuto. Orodje je dobro delovalo, ko smo ga zagnali.

Na splošno so ta orodja koristna in večinoma učinkovita. Niso tako dobri kot namenska programska oprema, vendar so kot del celotnega paketa VideoStudio odlična orodja, ki bi jih imela na voljo. Če vas zanima svet upodabljanja, preberite našo najboljšo programsko opremo za 3D modeliranje ali najboljše članke v programski opremi za 3D grafiko.

Razsodba

VideoStudio Ultimate je videti del in olajša osnovno urejanje videov. Opremljen je tudi s funkcijami in dodatki, ki lahko vašim videoposnetkom dodajo kakovost. Med uporabo smo odkrili nekaj napak in težav z uporabniškim vmesnikom, občasno pa tudi zrušimo. Kljub temu smo lahko uredili in delali z njim, zato ga veliko raje uporabljamo VideoPad, o katerem si lahko preberete v našem pregledu VideoPad.

Na žalost smo v preizkusni različici videli dosledne težave z izročenim video posnetkom, večina oddanih produktov pa je bila slabe kakovosti. Na srečo je preizkusna različica brezplačna, tako da jo lahko preizkusite, da vidite, kako napredujete. Ima garancijo za vračilo denarja, če želite preizkusiti tudi polno različico.

VideoStudio vam lahko ponudi veliko, če ste potrpežljivi in ​​se želite navaditi na njegove poglede. Če odstopite od problemov, lahko dobite dobre rezultate. Kljub temu boste morali sodelovati z njegovimi nepopolnostmi. 

Če ste preizkusili VideoStudio Ultimate ali katerega od njegovih konkurentov, nam v komentarjih sporočite vaše misli. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me