Pregled Otixo – posodobljeno 2020

Otixo pregled

Ko gre za upravljanje z več oblaki, je Otixo verjetno vodilni na trgu, zahvaljujoč enostavnosti uporabe in številnim funkcijam. Vendar pa je avtomatizacija osupljiva opustitev, kar pomeni, da je polje še vedno široko odprto. Preberite naš celoten pregled Otixo za vse podrobnosti.


Te dni skoraj vsi žonglirajo vsaj dva računa za shranjevanje v oblaku, če ne več. Z vsemi velikodušnimi brezplačnimi ponudbami za shranjevanje v oblaku je smiselno to izkoristiti.

Poleg tega podjetja in samostojni podjetniki pogosto uporabljajo več storitev za shranjevanje v oblaku, ker imajo kolegi in stranke različne nastavitve, bodisi Dropbox, Google Drive, OneDrive ali druga storitev.

Upravljanje vseh teh pogonov v oblaku je lahko resnično enostavno. Če se spomnite, kje so datoteke, premikanje datotek iz ene storitve v drugo in racionalizacija projektov, ki uporabljajo več storitev za shranjevanje, lahko zahtevajo malo pomoči, pri čemer so lahko orodja za upravljanje več oblakov koristna.

V tem pregledu Otixo bomo preverili eno večjih imen v prostoru, zlasti za poslovne uporabnike. Otixo podpira več kot 30 storitev v oblaku ter protokole, kot sta WebDAV in FTP. Ima tudi nekaj lepih funkcij za sodelovanje, vključno z delovnimi prostori za projekte.

Bodite z nami, ko trčimo po Otixovih funkcijah, stroških in uporabniški izkušnji. Če iščete storitve za shranjevanje v oblaku, da bi se seznanili z Otixo, ne pozabite preveriti tudi našega najboljšega navodila za shranjevanje v oblaku.

Alternativa za Otixo

Moči & Slabosti

Lastnosti

Otixo služi kot središče za vse vaše oblačne pogone in ponuja več funkcij, ki jih ne boste našli pri konkurenčnih storitvah. To vključuje lastne strežnike za shranjevanje v oblaku in nekaj uporabnih zmogljivosti za sodelovanje, ki bodo všeč poslovnim uporabnikom.

Hkrati ima Otixo peščico velikih zamer, ki omejujejo njegovo uporabnost pri določenih nalogah. Na primer, ko lahko kopirate mapo ali datoteko z enega pogona v oblak na drugega, ne morete ustvariti trajnih odnosov med temi pogoni. To pomeni, da ni sinhronizacije med oblakom in oblakom ali varnostne kopije v oblaku, kot jo dobite pri GoodSync.

Medtem ko je osnovna aplikacija spletna, ima Otixo namizne odjemalce za Windows in MacOS, ki jih lahko uporabite za upravljanje datotek v oblaku. Obstajajo tudi aplikacije za Android in iPhone.

Poleg upravljanja vse svoje vsebine v oblaku na enem mestu, Otixo združuje z različnimi aplikacijami, ki jih poganja Zapier. Te aplikacije vključujejo storitve socialnih medijev, digitalne zvezke, koledarje, podatkovne baze in orodja za upravljanje projektov.

Predogled z Otixo

Na katerem koli disku v oblaku, ki ga povežete z Otixo, si lahko ogledate slike, dokumente in videoposnetke, shranjene v njih. Za urejanje datotek pa morate datoteko prenesti ali uporabiti namizno aplikacijo ali pa odpreti datoteko v storitvi za shranjevanje v oblaku, v kateri je shranjena, da uporabite svoj urejevalnik, ki temelji na brskalniku (glejte najboljše shranjevanje v oblaku za dokumente).

Medtem ko urejanje na podlagi brskalnika ne deluje, Otixo še vedno dobro sodeluje, saj ga lahko uporabljate za skupno rabo datotek z drugimi. Prav tako lahko ustvarite delovne prostore in delovne skupine za racionalizacijo projektov in obstaja celo funkcija klepeta za pogovorno okno projekta. Te podrobnosti si bomo podrobneje ogledali spodaj, ko bomo zajemali uporabniško izkušnjo spodaj.

Ogledali si bomo tudi nekatere varnostne funkcije Otixo, vključno z zasebnim šifriranjem od konca do konca za naložene datoteke. Za konec še, preden se lotimo stroškov, z Otixo dejansko dobite tudi nekaj prostora za shranjevanje v oblaku. Govorili bomo o tem, koliko jih bomo sprejeli.

Cenitev

Otixo ima na voljo tri načrte: brezplačni načrt in dve izbiri na podlagi naročnin v Otixo Standard in Otixo Plus.

Brezplačni načrt, kot lahko vidite v zgornji tabeli, ni ravno brezplačen. Če nameravate izvajati prenose iz oblaka v oblak, vam boste za to zaračunali 0,49 USD na gigabajt, kar je precej zajetna pristojbina. Če nameravate prenašati več kot 15 GB na mesec, se lahko prijavite tudi za Otixo Standard, ker gre za približno enake stroške.

Brezplačni nakladalci dobijo 5 GB prostora za shranjevanje delovnega pogona Otixo, naročniki pa 10 GB ali 20 GB na uporabnika, odvisno od tega, s kakšnim načrtom greš. Ta prostor za shranjevanje je kumulativen, kar pomeni, da ga lahko delite med uporabnike, kar želite.

Podprti oblaki & Protokoli

Povedano je, da Otixo podpira več kot trideset pogonov v oblaku in protokolov, na voljo pa je veliko velikih imen. Nekateri izmed najboljših ponudnikov za shranjevanje v oblaku vključujejo elektrarne Dropbox, Google Drive in OneDrive, pa tudi eno najboljših storitev shranjevanja v oblaku z ničelnim znanjem v pCloud.

DropboxGoogle DriveOneDriveOneDrive za podjetja
ŠkatlaAmazon S3Amazon DrivepCloud
HubicMEGAOwnCloudHiDrive
FlickrEvernoteFacebookYandex

Opazno odsoten pa je Egnyte Connect, ki je zlahka ena najboljših rešitev za sinhronizacijo in skupno rabo podjetij, ki so danes na voljo. Tudi med oblačnimi infrastrukturnimi rešitvami je podprt le Amazon S3. Prav tako bi radi videli, da so vključene datoteke Azure, Google Cloud in Rackspace Cloud.

Otixo sicer podpira protokole FTP / SFTP in WebDAV, vendar vam daje še več možnosti za povezovanje pogonov. Vključitev OwnCloud je odlična tudi za tiste, ki želijo integrirati svojo osebno rešitev za shranjevanje v oblaku z drugimi pogoni.

Druga koristna funkcija, ki jo boste dobili z Otixo, je ta, da jo uporabite kot središče za centralizacijo obvestil iz več drugih storitev, vključno z večino priljubljenih platform za socialne medije, poleg Microsoft Excel, Paypal in MySQL.

Uporabniška izkušnja

Otixo, kot smo omenili, vam omogoča, da upravljate svoje gostovane datoteke iz spletne aplikacije, namiznega odjemalca in aplikacije za pametne telefone. Ta vsestranski pristop bistveno lažje ostaja nad omejitvami shranjevanja, obvestil in drugih dogodkov v vašem kompletu pogonov v oblaku.

Izkušnje s spletom in namizjem so skoraj enake, tako da boste enkrat, ko boste ugotovili svojo pot okoli ene, večinoma lahko krmarili do druge. To je dobro, ker se Otixo nekaj navadi.

Povezave navzdol na levi rob so na voljo za delovne skupine, delovne prostore in upravitelj datotek Otixo. Če uporabljate spletni odjemalec, boste imeli tudi dostop do imenika aplikacij.

Imenik aplikacij vam omogoča, da integrirate Otixo z različnimi storitvami, kot so YouTube, GitHub in Twitter. S tem boste lahko prejemali obvestila znotraj Otixo, ko se v teh aplikacijah pojavijo določena dejanja. To je zelo koristna funkcija upravljanja za podjetja z velikim naborom internetnih orodij, s katerimi lahko sledite.

Lahko tudi avtomatizirate določena dejanja, na primer samodejno pošiljanje sporočil za klepet, prejetih v Otixo, v zvezek Evernote (če želite izvedeti več o Evernoteju, preberite naš pregled Evernote).

Priključitev pogonov v oblak na Otixo je razmeroma neboleč postopek. Biti morate v pogledu upravitelja datotek, kjer je v zgornjem desnem kotu majhna ikona oblaka; kliknite, da dodate storitve.

Na naslednjem zaslonu boste našli seznam ikon storitev v oblaku, ki so na voljo za povezavo. Kliknite storitev v oblaku, ki jo želite dodati, poimenujte povezavo in kliknite na gumb »pooblasti«. Storitev v oblaku vas bo pozvala, naj Otixo-u dovoli dostop do vaših digitalnih sredstev.

Naredite to in integracija bo končana: vaš oblačni pogon se bo zdaj pojavil navzdol pod levim navigacijskim stolpcem upravitelja datotek. Tam kliknite ime pogona in v glavnem oknu bi morale biti prikazane vse mape in datoteke.

Od tam lahko datoteke naložite na svoj oblačni pogon, kopirate ali premikate vsebino z enega pogona na drugega in delite vsebino. V Otixo ne morete naložiti celotnih map, ampak le datoteke, kar je nekoliko bizarno.

Datoteke lahko delite tudi samo v delovnih prostorih, ki ste jih nastavili, funkcija, namenjena racionalizaciji projektov.

V delovni prostor lahko dodate datoteke, ne glede na to, v katerem oblaku je shranjena, in povabite druge, da dostopajo do tega prostora. Za lažje dodajanje drugih v presledke lahko predhodno nastavite skupine (npr. Oddelek za marketing, razvijalce) z uporabo delovnih skupin..

Dropbox Business, Egnyte Connect in druga orodja za shranjevanje v oblaku, zasnovana za podjetja, vam omogočajo, da za skupna prizadevanja nastavite skupinske mape. Vendar je s tem pristopom sodelovanje omejeno na datoteke, shranjene v enem samem oblačnem pogonu. Možnost dostopa do datotek, shranjenih v več različnih diskih v oblaku, je velika prednost za sodelovanje in eden najboljših razlogov za uporabo Otixo.

Obstaja celo funkcija za klepet, s katero lahko komunicirate s člani projekta, čeprav se Otixo integrira tudi z Slackom, če vam je ljubše to orodje.

Operacije v oblaku v oblak

Najbolj očitna slabost, ki smo jo ugotovili pri testiranju Otixo-a, je, da so operacije od oblaka do oblaka precej omejene. Mapo ali datoteko lahko premaknete z enega oblaka na drugega s klikom na gumb menija za predmet, ki ga želite premakniti.

To je dovolj enostavno in funkcija, ki je ključna za upravljanje v več oblakih. Vendar bi radi videli možnosti sinhronizacije med oblakom in oblakom in varnostno kopiranje v oblaku, kot jih boste našli pri MultCloud (preberite naš pregled MultCloud).

Otixu smo poslali sporočilo, da bi ugotovili, ali gre za funkcije, ki jih namerava podjetje uvesti. Iz odgovora ne izgleda dobro.

Varnost

Medtem ko Otixo pogreša velike vrste operacij v oblaku v oblak, ki jih lahko izvajate, to nadomešča majhen košček z možnostjo dodajanja dodatne plasti varnosti datotekam, ki jih hranite v oblaku.

Pri večini ponudnikov za shranjevanje v oblaku, vključno z Google Drive in OneDrive, ponudnik sam upravlja šifriranje datotek. To pomeni, da lahko podjetje dešifrira vaše datoteke, ne glede na to, ali skenira vsebino za tržne namene ali odkriva piratske vsebine, kot so hudourniški filmi (preberite najboljši VPN za hudourništvo).

Z Otixo lahko zasebno šifrirate vse datoteke, naložene v povezane pogone v oblaku. Šifriranje je od konca do konca in ker boste šifrirni ključ poznali samo vi, lahko datoteke dešifrirate samo. V tem pogledu deluje nekako kot Boxcryptor, orodje z ničelnim znanjem, o katerem lahko preberete v našem pregledu Boxcryptorja.

Uporabljeni način šifriranja je 256-bitni AES, to je protokol, ki ga večina varnostnih storitev v oblaku uporablja za varnost, pa tudi finančne institucije in vlade. To je tudi protokol, ki ga priporoča Nacionalni inštitut za tehnologijo in standarde.

Datoteke morate šifrirati, ko jih naložite z orodjem.

Na žalost, ker lahko nalagate samo datoteke in ne mape, boste morali datoteke hkrati tudi šifrirati. To je vsekakor nekaj, o čemer Otixo mora razmišljati o popravljanju.

Večja težava je odsotnost dvofaktorske overitve. Brez te funkcije je nekdo veliko lažje uporabiti ukradeno ali zlomljeno geslo za dostop do vaših podatkov, saj pri prijavi iz neznanih naprav ni potreben dodaten varnostni poverilnik..

Spletno mesto Otixo kaže, da se funkcija kmalu pojavlja, čeprav samo za Plus naročnike.

Podpora

Otixo nudi podporo samo po e-pošti. Za sprejemanje pomoči, na primer klepeta ali telefona, ni na voljo nobenih kanalov v živo.

Poleg tega se zdi, da se Otixo, vsaj za brezplačne uporabnike, ne mudi, da odgovarja na e-poštna sporočila v podporo. Družbi smo poslali nekaj e-poštnih sporočil, vendar po petih dneh še vedno nismo dobili odgovora.

Glede na spletno mesto podjetja so naročniki Otixo Plus deležni 24/7 podpore in povprečni odzivni čas štiri ure. Žal te obljube nismo mogli preizkusiti.

Če se znajdete v zavezi in ne čakate na odgovor, lahko za pomoč poiščite spletni center za podporo Otixo. Kot vir ima na voljo dovolj vodnikov za začetek, delo z različnimi diski v oblaku, uporabo WebDAV in FTP, nastavitev delovnih prostorov in še več. Tudi po spletnem mestu je mogoče hitro najti ustrezno vsebino.

Pravnomočna razsodba

Otixo je orodje za upravljanje v več oblakih, ki dobi veliko pravega in skoraj toliko narobe. Poleg tega nam je všeč dejstvo, da ima storitev namizne in mobilne aplikacije ter da podpira širok spekter oblačnih pogonov in aplikacij.

Zmogljivosti delovnega prostora bodo koristne tudi podjetjem, ki si prizadevajo za racionalizacijo projektov, razporejenih po več oblačnih storitvah. Nekatere integracije aplikacij, ki jih poganja Zapier, so videti tudi koristne.

Po drugi strani pa smo bili precej presenečeni, ko smo ugotovili, da Otixo ne dovoljuje avtomatiziranja prenosov datotek v oblak v oblak niti za sinhronizacijo niti za varnostno kopiranje. Vsebino lahko ročno kopirate ali premikate iz enega oblaka v drugega, kar bo preveč zamudno za uporabnike težkih oblakov.

Čeprav nam je všeč dejstvo, da lahko dodate zasebno šifriranje posameznim datotekam, ki jih naložite, želimo tudi, da se ta možnost razširi na celotne mape. Nobena dvofaktorska overitev ni še toliko večja skrb.

Na splošno, Otixo desno sedi blizu vrha trga z več oblaki, ki je, če sem iskren, precej šibek. Popolnoma pričakujemo, da se bo trg v prihodnjih letih povečal, saj je upravljanje več oblakov vedno večje povpraševanje.

Sporočite nam, kaj menite o Otixu v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me