Pregled MultCloud – posodobljeno 2020

Pregled MultCloud

Čeprav ni tako vsestranski kot nekateri njegovi konkurenti, je MultCloud odlično orodje za upravljanje več oblakov, ki ga lahko nastavite in pozabite, in ki združuje spodobno ceno s prijaznim vmesnikom. Za podrobnosti preberite celoten pregled MultCloud.


Upravljanje z več oblaki je morda ena od naslednjih velikih stvari pri shranjevanju v oblaku, čeprav so trenutno izbrani posnetki precej tanki. Če je glavna skrb skrb za premikanje datotek z enega pogona v oblak na drugega, je MultCloud ena najboljših možnosti, ki je na voljo v tem trenutku, vsaj dokler se ne pojavi bolj izpopolnjeno orodje..

Odlično za prenos v oblak v oblak, varnostno kopiranje v oblak v oblak in sinhronizacijo med oblakom in oblakom, MultCloud je sicer precej omejeno orodje, ko gre za žongliranje več pogonov v oblaku. Za razliko od Otixo (preberite naš pregled Otixo) MultCloud nima namiznih ali mobilnih aplikacij; v celoti temelji na spletu. Čeprav datoteke lahko delite z MultCloudom, tudi to ni izjemno orodje za produktivnost.

Kljub temu pa MultCloud za tiste, ki želijo ustvariti povezave med nastavitvami in pozabiti med storitvami v oblaku, opravi nalogo in podpira številne najboljše storitve za shranjevanje v oblaku.

V tem pregledu MultCloud bomo govorili o tem, kakšne so te storitve, pogledali bomo celoten nabor funkcij MultCloud, spregovorili o cenah pogovorov in vas seznanili z uporabniško izkušnjo.

Alternativa za MultCloud

Moči & Slabosti

Lastnosti

MultCloud je specializiran za prenos datotek v oblak v oblak, kar vam omogoča enkratne migracije datotek ali ustvarjanje samodejnih varnostnih kopij in sinhronizacij med storitvami. Glejte spodaj, če želite izvedeti, katere storitve za shranjevanje v oblaku je mogoče vključiti.

Postopek se v celoti upravlja prek spletnega vmesnika. Odjemalca namizja ni na voljo, vendar procesi, ki jih nastavite v oblak, ki jih nastavite, še vedno potekajo, ne glede na to, ali ste prijavljeni ali ne. Nekoliko presenetljivo tudi MultCloud nima programov za Android ali iOS.

Ne glede na to, ali ste vzpostavili enosmerno ali dvosmerno sinhronizacijsko razmerje, lahko pustite, da se ta postopek izvaja neprekinjeno ali da ga postavite na urnik, da ohranite pasovno širino (če ste naročnik), kar je koristno za izvajanje velikih migracij čez noč . Enosmerne sinhronizacije, ki se uporabljajo za varnostno kopiranje, se lahko nastavi tudi postopno.

MultCloud lahko izvaja več kopij datotek hkrati. Za naročnike lahko naenkrat poteka do 10 takšnih procesov. Za brezplačne uporabnike ste omejeni na dva. Poleg tega lahko uporabniki, ki plačujejo, vzpostavijo enosmerno sinhronizacijo z več naslovi v oblaku.

Skupna raba večkrat

MultCloud omogoča tudi skupno rabo in predogled datotek, shranjenih v katerem koli povezanem oblačnem pogonu, vendar sta obe funkciji precej omejeni. Na primer, ni nobenega načina, da bi povezavam za skupno rabo datotek pripisali datume roka uporabnosti in ne morete predogledati datotek Microsoft Office ali Google Docs..

Poleg pomanjkljivosti funkcij, poleg brez namiznih in mobilnih aplikacij, bo za večino uporabnikov verjetno največ pomanjkanja dvofaktorske overitve in zasebnega šifriranja, o čemer bomo več govorili, ko bomo govorili o varnosti pozneje.

To je res vse, kar je značilno za vrhunce. Poglejmo, koliko vse to stane.

Cenitev

Z MultCloud obstajata dve možnosti načrta: brezplačna različica in MultCloud Premium.

Brezplačna različica MultCloud ni preizkusna, kar pomeni, da je dobro za življenje. Vendar so njegove zmogljivosti in funkcije omejene, zato je resnično primeren le za uporabo SOHO. Omejitve vključujejo zgornjo mejo 2TB za mesečne prenose, samo dve niti za kopiranje datotek, manj možnosti za enosmerno sinhronizacijo in manj odzivno podporo strankam. Prav tako ne morete načrtovati gibanja datotek v brezplačnem računu.

Majhna in mala podjetja ter večja podjetja z več skladišči v oblaku in veliko podatkov, s katerimi bodo sodelovali, bodo želeli sodelovati z MultCloud Premium, ki odstrani mesečno omejitev pasovne širine in zažene do 10 niti hkrati.

Stroški storitve so na splošno precej dobri. Mover.io na primer stane 20 dolarjev na uporabnika na mesec, vi pa dobite le 20 GB pasovne širine prenosa, kar je v primerjavi s tem precej grozno. Čeprav je Mover namenjen tudi enkratnejšim migracijam in ne stalnim sinhronizacijo.

Podprti oblaki & Protokoli

MultCloud je morda večinoma sposobno orodje, vendar je to pomembno le, če podpira vašo izbiro v oblaku. Na srečo seznam vključuje približno 30 možnosti v oblaku v času tega pisanja. Te možnosti vključujejo nekatere od naših najljubših ponudnikov, vključno s pCloud in Egnyte Connect, ter velike tri v Dropbox, Google Drive in OneDrive.

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive za podjetjaAmazon DriveAmazon S3
ŠkatlapCloudMediaFireADrive
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Amazon S3 in Backblaze B2 sta edini podporni infrastrukturi v oblaku; Azure, Google Cloud in datotek v oblaku Rackspace niso na seznamu. Vendar MultCloud podpira FTP in WebDAV, kar možnosti znatno poveča.

Vključitve Google Photos in Flickr vam omogočajo varnostno kopiranje fotografij, medtem ko bo Evernote, naša izbira za najboljšo aplikacijo za zapisovanje, omogočila varnostno kopiranje in sinhronizacijo raziskovalnih zapiskov z drugo oblačno storitvijo.

OwnCloud je tudi za tiste, ki gradijo osebno omrežje za shranjevanje v oblaku.

Uporabniška izkušnja

MultCloud deluje prek uporabniškega vmesnika, ki temelji na brskalniku, v katerega se lahko prijavite, ko ustvarite račun. Vmesnik ni videti veliko, a tega ni treba. Začetni zaslon je “raziskovalec oblakov”, ki prikazuje račune v oblaku, ki ste jih povezali, koliko podatkov imate shranjenih v vsakem in koliko prostora imate še.

Preden boste lahko videli vse to, boste morali svoje račune za shranjevanje v oblaku povezati z MultCloudom. K sreči, tega ni veliko.

V zgornjem desnem kotu kliknite gumb »dodaj pogone v oblaku«. To bo povzročilo, da se bo osrednje podokno naselilo z vsemi storitvami v oblaku, ki jih podpira MultCloud.

Če želite dodati storitev v oblaku, kliknite njeno ikono in jo “preverite”.

Pritisnite “Naprej” in na naslednji strani boste povezali storitev v oblaku z uporabo svojih poverilnic za prijavo.

Ko boste dovolili, da programska oprema MultCloud vleče podatke iz storitve za shranjevanje v oblaku, se bodo prikazala na levi strani pregledovalnika oblaka. S klikom na katero koli tam navedeno storitev v oblaku boste imeli dostop do map in datotek, shranjenih v njej.

Datoteke lahko ponudniku oblakov dodate tudi neposredno iz MultClouda s klikom na gumb »upload«. Vmesnik podpira povleci in spusti, kar omogoča dodajanje več datotek in map hkrati.

Če dodate veliko količino podatkov, vas bo vmesnik seznanil z njenim napredkom in se lahko lotili svojega dela. Pri MultCloud Premium bi se morali prenosi prenesti hitreje kot pri brezplačni različici, saj boste hkrati prenesli 10 niti za prenos podatkov.

Čeprav je to lepa prednost, si želimo, da bi imel MultCloud namizni odjemalec. Brez tega morate brskalnik MultCloud pustiti odprt, sicer bo postopek ustavljen.

Enkratni prenosi iz oblaka v oblak

Če želite opraviti enkraten prenos z enega pogona v oblak na drugega, kliknite povezavo “prenos oblaka” blizu vrha vmesnika. Na strani, ki se odpre, izberite svoj izvorni in ciljni oblak.

Lahko prenesete tako mape kot datoteke. Pravzaprav lahko v svojem računu za shranjevanje v oblaku naenkrat prenesete vse, kar želite, kar je koristno za izvajanje selitev iz ene storitve na drugo.

V razdelku »Možnosti« lahko MultCloudu naročite, naj prepisuje podvojene datoteke v ciljni mapi, če so starejši, in mu naročite, naj izbriše izvorno datoteko, ko je prenos končan, pošiljanje obvestil po končani nalogi in nastavite izključitve vrste datotek, če ne želite prenesti vsega v mapo.

Prav tako lahko načrtujete prenos, ki bo potekal pozneje.

Enosmerna in dvosmerna sinhronizacija

Če želite nastaviti varnostno kopiranje v oblaku v oblak (enosmerna sinhronizacija) ali sistem dvosmerne sinhronizacije, namesto prenosa v oblaku kliknite »sinhronizacija v oblaku«. Kot pri prenosih boste morali izbrati izvorni oblak in ciljni oblak in za vsako mapo lahko izberete posebne mape..

Poleg izbire vira in cilja boste morali postopku dati ime in nato izbrati, ali želite enosmerno ali dvosmerno sinhronizacijsko razmerje.

Če nastavljate enosmerno sinhronizacijo, je med možnostmi na voljo več različnih vrst enosmerne sinhronizacije, med katerimi lahko izbirate:

 • Preprosta sinhronizacija: dodane, urejene in izbrisane datoteke v viru bodo posneto v namembnem kraju
 • Sinhronizacija z ogledalom: datoteke v izvoru in cilju so vedno enake; dodatne namembne datoteke bodo izbrisane
 • Skupna sinhronizacija: izbrisane datoteke v izvoru ne bodo izbrisane v namembnem kraju
 • Posodobi sinhronizacijo: datoteke na ciljnem mestu bodo izbrisane, nato bodo dodane / urejene datoteke v viru kopirane na cilj
 • Postopno varnostno kopiranje: ob vsaki sinhronizaciji bo na ciljnem mestu ustvarjen podimenik, kamor bodo dodane / urejene datoteke iz vira
 • Celotna varnostna kopija: ob vsaki sinhronizaciji bo na ciljnem mestu ustvarjen podimenik, kamor bodo kopirane vse datoteke iz vira

Lahko je načrtovana tudi enosmerna in dvosmerna sinhronizacija z možnostmi izvajanja dnevno, tedensko ali mesečno. Če ni načrtovano, se kopije datotek zaženejo v skoraj realnem času, kar zagotavlja stalno sinhronizacijo ali varnostno kopiranje.

Raziskovalec oblakov poleg premikanja datotek omogoča tudi ustvarjanje map ter nalaganje, brisanje in kopiranje datotek. V MultCloudu lahko predogledate tudi nekatere vrste datotek, vključno z .pdf, .txt in slikovnimi datotekami, vendar ne datotek Microsoft Office ali Google Docs..

Če želite hitro najti datoteke, uporabite funkcijo iskanja. Datoteke lahko iščete po ključnih besedah, pri čemer so na voljo tako splošne možnosti iskanja kot tudi možnosti hitrega iskanja (hitro iskanje teče hitreje, vendar ne podpirajo vsi ponudniki).

Raziskovalec MultCloud omogoča tudi skupno rabo datotek, bodisi z uporabo datotek, dostopom po e-pošti ali z objavo vsebine v podprta omrežja družbenih medijev (Facebook, Twitter, Google+, Tumblr, Pinterest in Linkedin).

Pri ustvarjanju povezav lahko ustvarite javno povezavo, ki jo lahko uporablja kdorkoli, ali zasebno povezavo z geslom. Vendar se gesla samodejno ustvarijo in so dolga le štiri znake. Poleg tega ni nobene možnosti, da nastavite samodejno iztek povezav, kot bi lahko, z nekaterimi bolj varnimi storitvami za shranjevanje v oblaku, kot sta Sync.com in pCloud.

Če z desno miškino tipko kliknete katero koli datoteko ali mapo v raziskovalcu oblaka in izberete »pojdi na uradno spletno mesto«, vas bomo preusmerili neposredno v svoj račun za shranjevanje v oblaku, kar je koristno, če za urejanje datoteke uporabite Google Docs ali drugo integrirano aplikacijo..

Na splošno je raziskovalec oblakov uporaben za zbiranje vseh rešitev za shranjevanje v oblaku na enem mestu za lažji dostop, prav tako pa jih je enostavno nastaviti. Resnična korist uporabnika MultCloud pa je v njegovih funkcijah v oblaku v oblak.

Varnost

MultCloud šifrira datoteke, ki se kopirajo med oblačne pogone s šifriranjem SSL s 256-bitnim AES. To bi moralo biti veliko zaščite pred spletnimi poskusi prisluškovanja, kot so napadi človek v sredini.

Na žalost MultCloud žal ne zagotavlja sredstev za šifriranje datotek, naloženih v vaše oblačne pogone. Zasebno, končno šifriranje bi šlo daleč do zagotavljanja sicer neprepustnih storitev v oblaku, zlasti tistih, ki vztrajajo pri upravljanju šifrirnih ključev za vas, ali še huje, tistih, ki datotek ne šifrirajo v mirovanju. Če je to potrebno, poiščite Boxcryptor.

Druga varnostna napaka je dvofaktorska avtentikacija (2FA). 2FA je sredstvo za omejevanje morebitne škode, ki jo povzroči ukradeno geslo, saj zahteva dodatno varnostno kodo, ki jo običajno pošljete na vašo mobilno napravo ob prijavi iz neznanega stroja.

Podpora

Multcloud ponuja center za podporo ali spletno bazo znanja, kjer najdete odgovore na številna pogostejša vprašanja, ki se lahko pojavijo. Središče vključuje vaje in stran s pogostimi vprašanji.

Ena stvar, ki smo jo takoj opazili, je, da center za podporo ne ponuja nobenih možnosti iskanja za hitrejše iskanje člankov. Portal tutorial ni ravno dobro organiziran, s članki pa so naključno navedeni v treh širokih kategorijah: prenos oblaka, sinhronizacija v oblaku in raziskovalec oblaka.

Medtem ko so na voljo strani in strani člankov z vadb, ne da bi lažje našli tisto, kar želite, bo podporni center MultCloud verjetno prinesel več frustracij kot odgovorov.

Če potrebujete neposredno podporo, imate več možnosti s pomočjo MultCloud: e-poštna podpora. Uporabniki, ki plačujejo, prejmejo odgovore višje prioritete, vendar ne nadomestnih načinov za stike, na primer klepetanja v živo ali telefonske podpore.

Testnemu e-poštnemu sporočilu smo poslali MultCloud, da smo ocenili odzivni čas podpore in odgovor prejeli v približno 48 urah. Ni ravno odličen preobrat, ampak niti najslabši, kar smo ga videli.

Končne misli

MultCloud deluje kot čar za nastavljanje samodejnih odnosov za upravljanje datotek med storitvami za shranjevanje v oblaku. Njegov brezplačni račun je odličen za domačo uporabo, medtem ko je MultCloud Premium vreden stroškov, čeprav si želimo, da je prišel z namiznimi in mobilnimi odjemalci, dvofaktorsko preverjanje pristnosti, možnost zasebnega, končnega šifriranja in boljše funkcije sodelovanja.

Všeč nam je tudi dejstvo, da MultCloud podpira pCloud in Egnyte Connect, dva favorita Cloudwards.net, o katerih lahko izveš v ločenih ocenah:

 • pCloud pregled
 • Egnyte Connect pregled

Ste ljubitelj MultCloud ali menite, da potrebuje malo več časa za razvoj? Sporočite nam vaše misli spodaj in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map