Pregled enostavno shranjevanje – posodobljeno 2020

Shranjevanje enostavno pregled

Shranjevanje je enostavno, da izberemo, kako shraniti datoteke in s kom, zanimivo novo ponudbo shranjevanja v oblaku. Čeprav ne gre brez svojih napak, bodo skladiščniki (ne sodimo) verjetno vzljubili MSP, tudi samo zato, da bi si nekoliko olajšali življenje. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled Storage Made Easy.


Mnenja v oblaku
Storage Made Easy (SME) je drugačen pristop kot Dropbox, Google Drive in večina storitev, ki jih boste našli v naši knjižnici pregledov v oblaku. Namesto da bi zagotovili lastne strežnike v oblaku, se lahko mala in srednja podjetja povežejo s več kot petdesetimi različnimi ponudniki oblakov zahvaljujoč programski opremi File Fabric.

To pomeni, da se lahko prijavite za storitev v oblaku IaaS, kot sta Amazon S3 ali Rackspace, jo povežete z MSP in jo spremenite v popolno rešitev za shranjevanje v oblaku, s katero lahko očistite prostor na trdem disku, sinhronizirate datoteke med napravami in delite datoteke z drugimi. Ne le, da je MSP primerljivo s številnimi izbirami v našem najboljšem priročniku za shranjevanje v oblaku, to je le vrh ledene gore tega, kar lahko stori.

V celotnem pregledu tega Storage Made Easy pregledamo vse ključne lastnosti, vključno z varnostjo, poleg tega pa si oglejte stroške in osnovno uporabniško izkušnjo. Če želite preveriti, ali je MSP smiselno kot orodje za shranjevanje v oblaku, lahko poskusite pred nakupom, tako da se prijavite na brezplačen osebni načrt ali 14-dnevno poslovno preizkušnjo.

Alternativa za enostavno shranjevanje

Moči & Slabosti

Lastnosti

V središču Storage Made Easy je File Fabric, programska oprema, zasnovana za integracijo s ponudnikom oblakov, da se ustvari celovita rešitev za shranjevanje v oblaku. V času tega pisanja File Fabric podpira več kot petdeset različnih priključkov tako v sistemskih prostorih kot v oblaku.

Nekaj ​​pomembnih ponudnikov oblakov so Amazon S3, Egnyte Connect, Dropbox, Google, Microsoft Azure in Rackspace.

Možnosti priključkov manjkajo predvsem Backblaze B2, nizkocenovni oblak IaaS, ki nam je na Cloudwards.net zelo všeč. Vendar pa MSP sodeluje z Wasabijem, novejšim vnosom vroče shrambe z nekaterimi najboljšimi cenami, ki smo jih videli (oglejte si naš pregled v Wasabiju za več informacij.)

Za lažje delo z datotekami MSP ponuja peščico namiznih orodij za Windows, Mac in Linux, ki se integrirajo v datoteko Fabric. Ta orodja vključujejo brezplačnega odjemalca za raziskovanje oblaka, ki vse vaše storitve v oblaku združi v en vmesnik za lažje upravljanje.

Na voljo so tudi odjemalci omrežnega pogona za nekatere ponudnike storitev v oblaku, pa tudi podpora za WebDAV, kjer aplikacija za domači omrežni pogon ni na voljo. Te funkcije, kot je podpora za sinhronizacijo, so poleg dodatnih datotek za licenciranje dodatne stroške (glejte spodnje cene).

Poleg strank za Windows, MacOS in Linux ima MSP brezplačne mobilne aplikacije za Android, iOS, Blackberry in Windows Phone. Seveda obstaja tudi spletni GUI za prenos in dostop do datotek.

Skupna raba datotek s shranjevanjem je enostavna

Shranjevanje je enostavno več kot le shranjevanje datotek. Zmogljivosti za skupno rabo datotek omogočajo tudi ključne varnostne funkcije, kot so gesla za povezavo, datumi poteka in omejitve prenosov, ki jih nekatera večja imena v shrambi pogosto pogrešajo, vključno s storitvijo Google Drive. Dropfolders za zbiranje datotek od drugih je še ena od ključnih funkcij za skupno rabo.

Če želite podpirati sodelovanje, lahko ustvarite skupine in mape skupin ali se vrnete na prejšnje različice datotek, ko sodelovanje ne bo pravilno. Izbrisani predmeti so ujeti v koš za smeti, ki ga najdete tudi v upravitelju datotek, tako da lahko obnovite naključna izbrisa.

MSP ima integracijo, imenovano CloudEdit, ki vam bo omogočila, da po prenosu odprete katero koli datoteko iz spletnega GUI-ja in uredite s pomočjo namizne programske opreme. CloudEdit bo naloženi dokument vsakih nekaj sekund preverjal, ali je urejen, in naložil spremenjen dokument, če ima.

Čeprav je varnost deloma odvisna od podjetja, s katerim ste se odločili shraniti svoje datoteke (npr. Amazon, Google, Microsoft), lahko programska oprema za MSP za šifriranje datotek pred nalaganjem pomaga pri zaščiti pred nepooblaščenim dostopom in uporabo . Obstaja možnost dvofaktorne avtentikacije za zaščito pred ukradenimi gesli.

V nadaljevanju tega pregleda si bomo podrobneje ogledali številne od teh funkcij, da bomo lažje občutili celoten izdelek za MSP. Najprej pa poglejmo, koliko vas bo stalo.

Cenitev

MSP ponuja tako osebne kot poslovne rešitve za shranjevanje v oblaku. Obe imata na voljo stalno (dosmrtno) licenco, tako da boste morali za MSP plačati samo enkrat, medtem ko se podjetja lahko odločijo tudi za mesečno naročnino.

Poleg uporabe programske opreme vam MSP ponuja tudi nekaj brezplačnega prostora za shranjevanje, ki ga gosti Amazon S3. Za račune za osebne in poslovne večne licence dobite 5 GB. Za poslovne naročnine dobite 20 GB na uporabnika, ki ga lahko poljubno razporedite po računu.

Dodatna shramba vas bo seveda stala in ta strošek bo odvisen od tega, kateri oblak IaaS v oblaku se odločite za uporabo. Datoteke v oblaku Rackspace na primer stanejo približno 1,00 USD na TB na mesec za shranjevanje, Wasabi pa približno 0,40 USD na mesec. Upoštevajte, da večina IaaS rešitev v oblaku poleg shranjevanja vsebuje tudi majhne izhodne naboje (Rackspace doesn).

Če se želite držati Amazon S3, lahko vključeno shrambo povečate neposredno prek MSP za mesečno plačilo. Dodatni gigabajt prostora za shranjevanje pa stane 0,50 USD na mesec, kar je skoraj dvakrat več, kot bi plačali, če bi S3 samo nastavil (minus stroški izstopa).

Medtem ko je osnovni odjemalec datotek za upravljanje namiznih datotek za MSP brezplačen, vas bodo odjemalci omrežnega pogona stali dodatnih 49 USD pristojbine za licenco. Enako velja za funkcijo sinhronizacije malih in srednjih podjetij, ki je priložena dodatku 39 dolarjev.

Glede na to, da je MSP v svojem poslovnem modelu precej drugačen od običajnega izdelka za shranjevanje v oblaku, je soditi o njegovi relativni vrednosti nekoliko težavno.

Z naše strani menimo, da je trajna licenca vsaj razumna pogodba, četudi je nismo ravno pripravljeni mazati kot eno najboljših ponudb za shranjevanje v oblaku. Če bi bila funkcija mape za sinhronizacijo vključena v osnovni strošek licenciranja, bi to stališče morda lahko ponovno razmislili.

Če iščete proračunu prijazno poslovno orodje, si oglejte Egnyte Connect za boljšo vrednost iz meseca v mesec (5TB skupne shrambe za 8 USD na uporabnika). Na splošno smo ga uvrstili med najboljše skladišče v oblaku za poslovno orodje.

Enostavnost uporabe

Ena stvar, ki bi ji morala biti jasna, je, da se mala in srednja podjetja ne zdijo tako polirana ali uporabniku prijazna kot večina rešitev vse v enem, na primer pCloud (glejte naš pregled pCloud).

Kljub temu je postopek povezovanja v MSP v oblaku in upravljanje datotek relativno preprost. Za to lahko uporabite spletni GUI ali pa prenesete odjemalca za upravljanje datotek za MSP.

Ko se prijavite za storitev in nastavite poverilnice, se lahko prijavite v splet, da začnete stvari. Prikazala se vam bo peščica povezav, ki lahko naredijo stvari, kot so dodajanje ponudnika oblakov, zagon upravitelja datotek in nalaganje oblačnih aplikacij.

Najbrž boste želeli začeti s povezavo v oblačni storitvi, če ste se za to prijavili. Če ni, se boste morali obrniti na Rackspace ali katero koli drugo storitev, ki jo želite uporabiti za prvo nastavitev. Vendar pa bi morala obstajati tudi privzeta možnost za MSP, ki vam bo omogočila dostop do prostora Amazon S3, ki ga MSP vključuje s katero koli licenco.

Ko se enkrat prijavite in kopirate ključ API, dodate novo storitev. Kliknite povezavo »dodaj ponudnika oblakov« in prikazal se vam bo spustni meni za izbiro.

Ko najdete želenega, kliknite gumb »dodaj ponudnika«. Na naslednjem zaslonu boste morali dodati podatke o povezavi za tega ponudnika. Vodili vas bomo skozi osnovne korake, kako to storiti v našem uvodnem priročniku z Rackspace vodičem.

Če ste povezani, lahko z upraviteljem datotek začnete nalagati vsebino.

Gumb za nalaganje datotek v zgornjem delu vmesnika ima tako eno datoteko kot serijo. Datoteke lahko tudi delite in od tam ustvarite mape. Na voljo so tudi možnosti za ustvarjanje skupin in dodeljevanje nalog ter iskanje naložene vsebine.

Kot smo že omenili, je Storage Made Easy razvil peščico namiznih in mobilnih orodij za lažje delo z datotekami. Ne bomo jih vsega preučili, ampak si bomo ogledali možnosti odjemalca in pregledovalnika oblakov.

SME Cloud Explorer

Za tiste, ki imajo raje namizje pred odjemalci brskalnika, Cloud Explorer omogoča izvajanje številnih enakih dejanj kot spletni vmesnik, poleg tega pa vam omogoča dostop do oblačnih orodij za varnostno kopiranje pošte, sinhronizacijo v oblaku in orodje WebDAV.

Tako kot spletna stran za mala in srednja podjetja se tudi to orodje v svoji zasnovi zdi nekoliko meh. Tudi pri delu z njim smo naleteli na velik zaostanek, a če smo pošteni, smo testirali iz Bangkoka, tako da to ni povsem nepričakovano.

Nekaj ​​podrobneje si bomo ogledali funkcijo sinhronizacije v oblaku in skupno rabo datotek.

MSP oblak

MSP ponuja odjemalcu omrežnega pogona peščico oblačnih storitev, vključno z Amazon S3, Google Cloud, Microsoft Azure in Rackspace. To je nekaj, kar vam bo ponudilo peščica tradicionalnih ponudnikov za shranjevanje v oblaku, kot je pCloud in njegova izjemna funkcija pCloud Drive, vendar ne veliko.

Ena od prednosti uporabe omrežnega pogona nad tradicionalno mapo za sinhronizacijo je, da mora poleg sinhronizacije za shranjevanje datotek na trdi disk poleg oblaka. Medtem ko lahko ponavadi izklopite sinhronizacijo za mape, ne boste mogli več dostopati do datotek prek računalniškega datotečnega sistema.

Z omrežnim pogonom to ni tako. Vse je shranjeno v oblaku, vendar lahko te datoteke v datotečnem sistemu brskate tako, kot da so shranjene lokalno. To je boljše in bolj priročno sredstvo za prihranek prostora na trdem disku.

CloudDav

Medtem ko so domača orodja za MSP v oblaku odlična, niso na voljo za vsako storitev v oblaku. Vendar storitev podpira tudi WebDAV v izvedbi, ki jo imenuje CloudDav, kar vam omogoča enostavno nastavitev dostopa do omrežnega pogona do katerega koli ponudnika.

Skratka, MSP vam omogoča, da z datotekami delate na poljuben način, kar ponuja veliko večjo prožnost, kot jo boste dobili pri večini tradicionalnih storitev za shranjevanje v oblaku. Celoten videz tega orodja bi lahko uporabil sodobno preobrazbo, vendar je to le manjša (in nekoliko subjektivna) skrb, ki na koncu ne bo bistveno ovirala celotne izkušnje.

Deljenje datotek & Sinhroniziranje

Zraven si bomo podrobneje ogledali skupno rabo datotek in sinhronizacijo, dve ključni značilnosti katere koli storitve, ki se spoštuje v oblaku, za shranjevanje v oblaku. Vsebino lahko delite s spletnim grafičnim uporabniškim vmesnikom ali namiznim odjemalcem tako, da ustvarite URL, ki kaže na datoteko ali mapo, ki jo želite dati v skupno rabo ali prek e-pošte.

Medtem ko je skupna raba povezav pogosta, večina storitev v oblaku poskenira funkcije, zasnovane za lažji nadzor nad vsebino. MSP ne: lahko zaščitite z geslom povezave, določite omejitve prenosa in določite datume poteka, po katerih bodo povezave samodejno onemogočene.

Iste možnosti so na voljo pri odobritvi datotek dostopom do določenih posameznikov preko njihovega e-poštnega naslova. Ko generirate skupno rabo povezave, jo lahko nastavite tudi kot “mapo s padajočimi” in drugim omogočite, da naložijo datoteke v vaš prostor za shranjevanje v oblaku. To je uporabno za naloge, kot so zbiranje zahtev strank ali delovni izdelek od samostojnih podjetnikov.

Za skupinsko sodelovanje lahko ustvarite skupine za skupno rabo map in datotek z več ljudmi hkrati. Posamezniki, povabljeni v delovno skupino, lahko dobijo dostop za nalaganje v skupno rabo datotek.

Mape v skupni rabi imajo prilagodljive nastavitve, s katerimi lahko dodelite ali prekličete posamezna dovoljenja, kot so ustvarjanje podmap, nalaganje datotek in ustvarjanje skupnih povezav.

Z uporabo funkcij za skupno rabo MSP omogoča sinhronizacijo map na trdem disku. Kot je navedeno, je za to potreben nakup orodij za oblak Windows za 39,99 USD (ali ustreznih orodij za Mac ali Linux). Ko kupite, lahko nastavite mape za sinhronizacijo s klikom na »sinhronizacijo v oblaku« pod naslovom »orodja v oblaku« odjemalca.

Od tam lahko nastavite sinhronizacijsko razmerje med mapo na lokalnem pogonu in mapo v oblaku.

Prav tako lahko nastavite pravilnik hrambe za izbrisane datoteke in različice, določite zgornjo mejo velikosti datotek, ki jih je mogoče sinhronizirati, in nastavite razpored sinhronizacije. MSP omogoča tudi, da omejite sinhronizacijo na gor (računalnik v oblak) ali navzdol (oblak na računalnik), ne pa na tradicionalno dvostransko ulico za sinhronizacijo.

Sinhronizacijo lahko izklopite in vklopite za katero koli podmapo v nastavljenih mapah za sinhronizacijo in tako učinkovito zagotovite tisto, kar je v industriji shranjevanja v oblaku običajno znano kot “selektivna sinhronizacija”. Če želite to narediti, v orodju za sinhronizacijo v oblaku počistite polje poleg njegovega imena.

Glede našega edinega govedine s postopkom sinhronizacije je, da želimo, da je bil hiter pregled stanja sinhronizacije na voljo prek ikone opravilne vrstice. Google Drive ima na primer pojavno okno, ki prikazuje tekoče in nedavno dokončane sinhronizacije.

Hitrost

Običajno pri izvajanju pregledov storitev za shranjevanje v oblaku tukaj na Cloudwards.net opravimo nekaj preskusov za nalaganje in prenos datotek, da merimo hitrost sinhronizacije. S storitvijo Storage Made Easy je faktor hitrosti nekoliko zunaj podjetja, saj je ta vidik bolj odvisen od ponudnika oblakov, s katerim združite tehnologijo.

Amazon S3 na primer ponavadi dosega velike hitrosti zahvaljujoč globalni infrastrukturi, ki pomaga zmanjšati razdaljo med računalnikom in podatkovnim centrom ter, kar je še pomembneje, zmanjša preobremenjenost strežnika. Medtem ko ima Wasabi cenovno ugodnejše, ima bolj omejene lokacije podatkovnih centrov, kar ima za posledico nižje hitrosti.

Zaradi tega je malo MSP težko oceniti hitrost sinhronizacije, vendar glede na to, da njegova sposobnost združevanja z več kot 50 različnimi ponudniki oblakov daje faktor hitrosti v vaše roke, mu dajemo palec gor.

Samo za hihitanje smo vseeno opravili nekaj testov s pomočjo 5 GB pomnilnika, ki je priložen licenci, ki kot omenjeno uporablja Amazon S3. Ti testi so bili opravljeni iz Bangkoka na Tajskem z uporabo 1 GB testne mape. Za referenčno povezavo smo imeli uporabljeno povezavo WiFi 12 Mbps in hitrost prenosa 30 Mbps.

Prvi test: Drugi test: Povprečno:
Naloži:18 minut20 minut19 minut
Prenesi:5 minut, 30 sekund5 minut, 30 sekund5 minut, 30 sekund

To so dobri rezultati v skladu s pričakovanjem gigabajta datotek po vsem svetu. To je nekoliko počasneje od podobnih testov, ki smo jih izvajali z Dropboxom, vendar nekoliko hitreje kot OneDrive in Google Drive.

Upoštevajte, da so to rezultati za celotne datoteke. Peščica ponudnikov za shranjevanje v oblaku, zlasti Dropbox, zagotavlja kopiranje datotek na ravni bloka, da pospeši sinhronizacijo datotek, ki so bile že shranjene. Ta mehanizem deluje le tako, da ponovno kopira dele datoteke, ki so se spremenili (delta).

Ker tkanina datotek za MSP ne nadzoruje samega prostora za shranjevanje, bi njena uporaba blokovnega kopiranja zahtevala, da storitev v oblaku zagotovi mehanizem API za izvajanje delta sinhronizacije. Žal je to precej nenavadno. Če se odločite za zasebno šifriranje (glejte varnost), to vseeno ne bi bila možnost.

MSP privzeto za sinhronizacijo datotek uporabljajo poljubno pasovno širino. Če pa želite, lahko hitrosti prenašanja in prenašanja zaprete, da preprečite, da bi virili vire. Druga možnost je, da nastavite stvari, da nastavite večnamenske prenose.

Na splošno so to predvsem dobre novice. Kljub temu je tu glavni dejavnik vaša izbira ponudnika oblakov.

Varnost

Tako kot pri sinhronizacijskih hitrostih tudi varnost deloma temelji na ponudniku oblakov, s katerim združite Storage Made Easy. Različni ponudniki imajo različne ravni varnosti podatkovnega centra, vključno s šifriranjem v mirovanju, zato jih boste želeli preveriti posamično.

Kljub temu pa četudi MSP združite s storitvijo, ki ne šifrira datotek na strani strežnika, vam odjemalec dovoli zasebno šifriranje vseh datotek, ki jih sinhronizirate.

Zasebno šifriranje, ki ga včasih imenujemo šifriranje z ničelnim znanjem, zagotavlja veliko prednost pred upravljanim šifriranjem, kar boste dobili pri večini običajnih storitev za shranjevanje v oblaku, vključno z Dropboxom in Google Drive.

Zasebno šifriranje pomeni, da ponudnik oblakov ne more dešifrirati datotek, bodisi za skeniranje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami ali za trženje, ali celo za predajo datotek vladnim programom nadzora, kot je priljubljena torba za prebijanje vseh zagovornikov zasebnosti, PRISM.

Metoda, ki jo MSP uporablja za zasebno šifriranje, je AES 256, protokol, ki ga priporoča ameriški Nacionalni inštitut za standarde in tehnologijo (NIST) in ga uporablja večina oblačnih služb, finančnih inštitutov in vojaških organizacij.

Slaba stran zasebnega šifriranja je v tem, da MSP ne vodi evidence šifrirnih ključev, če pozabite geslo za šifriranje, izgubite dostop do datotek. Prav tako hitrost prenosa in prenosa postane hitra nad šifriranimi datotekami.

Za poslovne naročnike Storage Made Easy obstaja tudi možnost šifriranja na ravni računa, ki kodira vse datoteke ekipe v mirovanju. V tem primeru šifrirni ključ upravlja MSP, zato je nekoliko manj varen, čeprav ne boste naleteli na težavo z izgubljenim geslom. Ko je šifriranje ekipe vklopljeno, je možnost osebnega, zasebnega šifriranja onemogočena.

MSP ponuja tudi možnost 2FA, ki preprečuje enostavno uporabo ukradenih gesel za dostop do vaše shrambe. Če je 2FA vklopljena, bo za prijavo iz neznanega stroja potrebna dodatna poverilnica v obliki kode. To kodo lahko v vašo mobilno napravo pošljete kot besedilo ali pa uporabite Google Authenticator.

Podpora

Shranjevanje Made Easy omogoča več stikov, vključno s klepetom v živo s prodajo in e-pošto za tehnično pomoč. Podpora za Skype je na voljo tudi, če jo potrebujete.

Čas neposredne podpore je na žalost nekoliko omejen: trajajo od 10.00 do 16.00, od ponedeljka do petka po londonskem času. Poskusili smo nekaj e-poštnih sporočil na tehnično podporo, da bi ocenili čas odziva in prejeli odgovore še isti delovni dan. Skupina v malih in srednjih podjetjih resnično pozna svoje stvari in nudi prijazno pomoč, čeprav ni zelo velika ekipa. 

Če ne želite čakati na podporo ali potrebujete pomoč med neurejenimi urami, lahko obiščete SME wiki ali stran s pogostimi vprašanji in tam najdete odgovore. Zlasti vir wikija je lepo opravljen z veliko članki in funkcijo iskanja za hitrejše iskanje ustreznega gradiva.

Obstaja tudi forum za MSP, ki ga lahko uporabljate, čeprav se ne zdi zelo aktiven.

Končne misli

Na splošno smo bili med našim uvodnim pregledom storitve navdušeni nad skladiščenjem enostavno. Všeč nam je sposobnost povezovanja malih in srednje velikih podjetij s široko paleto storitev v oblaku, kot sta Rackspace in Amazon S3. Ključne funkcije, kot sta skupna raba datotek in sinhronizacija, so lepo izvedene zaradi nenavadnih funkcij, kot so gesla za povezavo in zasebno šifriranje.

Kot smo omenili, namizni in spletni odjemalci nimajo enakega laka kot nekateri člani najboljšega prostora za shranjevanje v oblaku, a večina funkcij, ki jih iščemo, je tam, poleg odjemalcev omrežnega pogona, podpore za WebDAV, podporo FTP in še nekaj uporabnih orodij.

Na splošno je Storage Made Easy varnejša in bolj sposobna rešitev kot Dropbox in številne običajne možnosti Dropbox. Za kratkost smo celo preskočili nekaj stvari, vključno z orodji za upravljanje poslovnih uporabnikov, ki pomagajo malim in srednjim podjetjem, da se primerjajo z najboljšimi orodji EFSS.

Seveda bi radi slišali tudi vaše misli o Storage Made Easy. Sporočite nam, kaj mislite v spodnjih komentarjih in hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me