Pregled CloudHQ – posodobljeno 2020

Pregled CloudHQ

Storitev za upravljanje od oblaka do oblaka, ki ima veliko prav, obotavljamo, da resnično priporočamo CloudHQ zaradi svoje visoke cene. Kljub temu je še vedno ena boljših storitev med na splošno žalostno veliko, kot lahko preberete v našem pregledu CloudHQ.


Ko se bolj zanašamo na oblak, je nenadoma ena sama aplikacija v oblaku za upravljanje vseh vaših oblačnih aplikacij smiselna (en oblak, da bi jih vsi upravljali, v smislu Srednje Zemlje). Izbira takšnih storitev, ki se imenujejo aplikacije za upravljanje v več oblakih, je na žalost trenutno malo in je daleč med seboj, kar nas pripelje do teme tega pregleda storitve CloudHQ.

CloudHQ, predvsem poslovno orodje (vendar v redu za domačo uporabo), zagotavlja storitve prenosa iz oblaka v oblak. Cilj te aplikacije je, natančneje, nastaviti samodejne rutine za sinhronizacijo med oblakom in oblakom in varnostno kopijo v oblaku.

S tem zelo spominja na drugo storitev upravljanja več oblakov, MultCloud (preberite naš pregled MultCloud). MultCloud nam je v resnici všeč veliko boljši kot CloudHQ, toda CloudHQ se še vedno uvršča med najboljše razpoložljive aplikacije za upravljanje v več oblakih, četudi je to posledica pomanjkanja konkurence.

Čeprav je CloudHQ koristen, je zaželeno veliko in je zaradi tega verjetno predrag. V prihodnjem pregledu bomo zmanjšali vse prednosti in slabosti, ko bomo pokrivali funkcije, stroške in uporabniško izkušnjo. Pokrili bomo tudi, katere storitve v oblaku podpira CloudHQ.

Če potrebujete prostor za shranjevanje v oblaku in ne upravljanje, si oglejte naš najboljši vodnik za shranjevanje v oblaku. Podoben pregled najboljših spletnih rezervnih storitev imamo tudi mi. Zdaj pa k poslu.

Alternativa za CloudHQ

Moči & Slabosti

Lastnosti

CloudHQ je specializiran za sinhronizacijo med oblakom in oblakom. Celotna izkušnja je spletna, kar pomeni, da za dostop do datotek, kot jih boste našli z Otixo in odrive, ni na voljo nobenih namiznih ali mobilnih aplikacij.

Čeprav, če smo pošteni, niti Otixo niti odrive ne moreta sinhronizirati med oblakom in oblakom. Gre za različna orodja za upravljanje v več oblakih, o katerih boste lahko več izvedeli v njihovih lastnih pregledih (preberite naš pregled Otixo in odriven pregled).

Namesto tega CloudHQ bolj spominja na MultCloud, saj se osredotoča na samodejna razmerja prenosa datotek med dvema ali več storitvami v oblaku. Sinhronizacija datotek je lahko enosmerna, kar omogoča varnostno kopiranje enega oblaka v drugega ali dvosmerna.

Spodaj bomo pokrivali podprte aplikacije v oblaku, vendar vključujejo paleto storitev za shranjevanje v oblaku, e-poštnih storitev in drugih spletnih aplikacij.

Čeprav nam je spletna aplikacija CloudHQ všeč zaradi njene enostavnosti, obstaja nekaj manjkajočih funkcij, ki bi jih radi videli v prihodnosti. Naslednje pomanjkljivosti naslovijo, ker ni mogoče načrtovati sinhronizacije datotek. Namesto tega se morate prisiliti v nenehno sinhronizacijo. Poleg tega enkratni množični prenosi datotek niso podprti, zato ne priporočamo uporabe CloudHQ za migracijo podatkov.

Druga težava z CloudHQ je ta, da lahko kljub brskanju datotek, shranjenih v povezanih računih v oblaku, vidite samo metapodatke (ime datoteke, velikost, datum ustvarjanja in lastnik).

Ni možnosti za predogled datotek, kakršne lahko, do stopnje z MultCloud. Prav tako MultCloud omogoča skupno rabo datotek, medtem ko CloudHQ ne, zunaj e-poštnih sporočil.

Na splošno CloudHQ deluje dovolj dobro za nastavitev prenosov datotek, vendar gre le za to. Čeprav nobeno orodje za upravljanje več oblakov, ki smo ga pregledali tukaj na Cloudwards.net, v resnici ne naredi vse, je CloudHQ v funkcijah bolj omejen kot večina.

Cenitev

CloudHQ ima brezplačen načrt in možnosti naročnine. Prosti načrt omogoča sinhronizacijo brezplačnih računov v oblaku, ne pa tudi premijskih računov, kar je zanimiva omejitev. To na primer pomeni, da če imate brezplačen račun za Google Drive 15 GB, ga lahko brezplačno vključite v CloudHQ. Če pa imate naročnino na Google Drive, boste morali nadgraditi.

Obstajajo trije naročniški načrti CloudHQ: Premium, Business in Enterprise.

Za CloudHQ Enterprise se boste morali za ceno obrniti na prodajo. Za Premium in Business se lahko prijavite prek spleta in plačate eno leto vnaprej ali mesečno. Osnovni poslovni načrt lahko uporabljajo trije uporabniki; po tem boste morali plačati za dodatnega uporabnika.

V primerjavi z MultCloud je CloudHQ za samske uporabnike prenizka cena. MultCloud Premium je 70 dolarjev na leto, kar je približno 50 dolarjev manj kot CloudHQ. Po drugi strani MultCloud nima načrta za več uporabnikov. CloudHQ Business s 300 dolarji na leto za prve tri uporabnike in 70 USD na dodatnega uporabnika po tem ponuja večjo vrednost kot Premium načrt.

Če se odločite za naročniški načrt in niste zadovoljni, če prekličete storitev v roku 30 dni, lahko zahtevate vračilo v skladu z garancijo za vračilo denarja CloudHQ.

Podprti oblaki in protokoli

CloudHQ podpira vrsto možnosti za shranjevanje v oblaku, spletne e-poštne storitve in druge aplikacije v oblaku. Njihova vključitev v načrt oblak v oblak je precej preprosta, saj zahtevajo le vaše poverilnice in nekaj, kar si bomo podrobneje ogledali, ko bomo govorili o uporabniški izkušnji.

Podprta imena vključujejo Google Drive, Dropbox in OneDrive, vse priljubljene možnosti shranjevanja v oblaku za domove in podjetja. Prav tako smo bili zelo veseli, ko smo videli, da CloudHQ podpira Egnyte Connect, priljubljenega med našo ekipo za urejanje, o čemer lahko preberete v našem pregledu Egnyte Connect.

Google DriveOneDriveDropboxEgnyte Connect
ŠkatlaTočka za deljenjeAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comiCloud MailYahoo MailHitra pošta
Prodajno siloBazni taborOhlapnostEvernote
OneNotePodioAsanaGoogle Koledar

Od najboljših IaaS storitev v oblaku je neposredno podprta le Amazon S3. Vendar bi to moralo omogočiti tudi povezavo z Wasabijem, ki je stoodstotno združljiv s S3 (preberite naš pregled o Wasabiju).

Podprte spletne storitve podpirajo Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail in iCloud Mail. Nekatere druge podprte opombene aplikacije v oblaku vključujejo Salesforce, Basecamp, Slack, Asana in dve najboljši aplikaciji za beleženje oblakov v Evernote in OneNote.

Protokol WebDAV podpira tudi CloudHQ, s katerim boste lahko povezali storitve v oblaku, ki jih programska oprema ne podpira v celoti, pod pogojem, da te storitve podpirajo tudi WebDAV.

Na srečo to vključuje eno izmed naših najljubših storitev za shranjevanje v oblaku, pCloud (preberite naš pregled pCloud).

Celoten seznam storitev, ki jih podpira CloudHQ, ni slab. MultCloud ponuja še nekaj, vključno s pCloud, Mediafire, HiDrive, OwnCloud in možnostmi fotografij, kot sta Google Photos in Flickr. Vendar pa je razlika pri podpori WebDAV relativno nepomembna.

Uporabniška izkušnja

Čeprav smo raje orodje, opremljeno z več funkcijami, je ena od srebrnih oblog uporabe aplikacije za upravljanje v več oblakih z zelo ozkim poudarkom, kot je CloudHQ, da se ne moremo veliko naučiti. To koristi celotni uporabniški izkušnji, vsaj z vidika enostavne uporabe.

Ko ustvarite račun CloudHQ, vas bomo vprašali, ali želite med nastavitvijo sinhronizacijskega odnosa izvajati korake za enega uporabnika ali skrbnika IT..

Nastavitev za enega uporabnika se lahko uporabi, če imate poverilnice za obe aplikaciji v oblaku, ki jih nameravate uporabiti kot končne točke v postopku prenosa datotek. Druga možnost je namenjena IT strokovnjakom, ki morajo integrirati več računov v oblaku prek organizacije.

Če izberete možnost nastavitve za enega uporabnika, boste naslednjič vprašali, ali želite sinhronizirati ali narediti varnostno kopijo enega oblačnega računa v drugega ali če želite varnostno kopirati več računov v oblaku v en račun v oblaku.

Za ponazoritev postopka CloudHQ na splošno smo se odločili, da ga bomo ohranili preprosto in ustvarili samo razmerje med oblaki ena proti ena. Naslednji korak je, da dejansko izberete ti dve oblačni storitvi in ​​izberete odnos (enosmerna ali dvosmerna sinhronizacija).

CloudHQ je to zelo preprost: blizu vrha zaslona sta dva prazna kvadrata za končne točke v oblaku. Spodaj bodo prikazani seznami vseh storitev v oblaku, ki jih podpira CloudHQ.

Kliknite prvo končno točko, nato pa storitev v oblaku, ki jo želite dodati. Od vas se bo zahtevalo, da se prijavite in pooblastite CloudHQ za dostop do njega.

Če je izbrana storitev za shranjevanje v oblaku, kot je Google Drive, boste pozvani, ali želite:

 • Sinhronizirajte celoten račun v oblaku
 • Ustvari in sinhroniziraj novo mapo
 • Izberite in sinhronizirajte obstoječo mapo

Izbrali smo drugo možnost in ustvarili mapo z imenom »CloudwardsTest«.

Ko to storite, lahko po istih korakih nastavite drugo končno točko.

Naslednji korak je, da se odločite, ali želite enosmerno ali dvosmerno sinhronizacijo, ki jo lahko spremenite s klikom na majhen gumb med obema končnima točkama. Uporabite enosmerno sinhronizacijo, če želite varnostno kopirati eno storitev v oblaku v drugo, na primer Evernote v Egnyte.

Ko končate z obema končnima točkama, lahko izvedete spremembe, kot so izključitev določenih map iz sinhronizacije, arhiviranje datotek, preden se spremenijo ali izbrišejo, in naša najljubša možnost, ko se premaknete dokumente v obliko Google Doc samodejno, ko se premaknete na Google Drive (preberite naš Google Drive pregled).

Če ste zadovoljni in ne želite vzpostaviti drugega razmerja za sinhronizacijo, kliknite »začni sinhronizacijo«, da omogočite neprekinjen prenos datotek. Kot smo že omenili, ko smo govorili o funkcijah, vam CloudHQ ne omogoča načrtovanja sinhronizacije.

Lahko pa brskate po vseh datotekah v povezanih računih s klikom na »uporabniki & na kartici vmesnika CloudHQ in nato kliknite »brskaj po datotek in map«. Vendar ni nobene možnosti za skupno rabo datotek, predogled datotek, iskanje datotek ali celo dostop do datotek z zagonom povezane storitve v oblaku.

Kot smo že omenili, je CloudHQ enostaven za uporabo. Vendar bomo veseli nekoliko težje krivulje učenja v zameno za več prožnosti.

Varnost

Naslednjič si bomo ogledali varnost CloudHQ.

Nekatere močne točke so tudi uporaba OAuth pri povezovanju z Googlom in Dropboxom, kar pomeni, da CloudHQ nikoli ne pozna vaših gesel za ti dve storitvi. Vendar pa druge storitve zahtevajo, da CloudHQ posredujete vaše poverilnice, ki jih storitev shrani v lastne podatkovne centre. Hranilnice, ki se hranijo, šifrirane vsaj v mirovanju z uporabo 256-bitnega AES.

CloudHQ ne hrani trajno datotek, čeprav lahko ob dostopanju do vsebine začasno predpomni vsebino. Vsi metapodatki, ki jih shrani CloudHQ, so šifrirani v mirovanju s pomočjo AES.

Komunikacija z API-jem je šifrirana s pomočjo 256-bitnega SSL-ja. Enako velja za komunikacijo med brskalnikom in strežniki CloudHQ.

Storitev ponuja skrbniška orodja za upravljanje in spremljanje uporabe za naročnike poslovnega in podjetniškega načrta. Zmožnosti vključujejo zmožnosti nadzora nad tem, kdo lahko uporablja katere oblačne aplikacije in spremlja, katere podatke se delijo in shranjujejo. Prav tako lahko dostopate do revizijskih dnevnikov vseh dejavnosti računa.

CloudHQ ne ponuja nobenega sredstva za dodatno šifriranje datotek v oblaku, ki presegajo storitve v oblaku. To pomeni, da ni možnosti za uporabo zasebnega šifriranja, kar iskreno ni presenečenje zaradi omejenega namena CloudHQ-a. Če je zasebno šifriranje potrebno, razmislite o Otixo ali storitvi brez znanja, kot je Boxcryptor (preberite naš pregled Boxcryptor).

Bolj zaskrbljujoče je, da CloudHQ ne ponuja možnosti za dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Vendar se zdi, da je to običajni trend upravljanja sistemov z več oblaki, zato ga CloudHQ verjetno ne skrbi, saj storitev ne omogoča prenosa, skupne rabe ali predogleda vsebine.

Podpora

Uporabniki brezplačnih računov ne nudijo nobene neposredne podpore, vsaj glede na stran z načrtom naročnine v CloudHQ. Naročniki CloudHQ Premium dobijo podporo po e-pošti, naročniki podjetij in podjetij pa po e-pošti in telefonski podpori.

Vendar smo preizkusili ponudbo brezplačnega računa za storitev, poslali smo podporo CloudHQ in približno dva dni kasneje prejeli odgovor. Mogoče imamo srečo ali pa poslovni uporabniki preprosto dobijo hitrejše odgovore.

Za pomoč si lahko vsakdo uporabi stran za podporo CloudHQ. Tam boste našli posebna navodila za vsako podprto aplikacijo v oblaku. Brskate lahko po kategorijah ali uporabite funkcijo iskanja za hitro iskanje člankov.

Članki o podpori so preprosti in v nekaterih primerih uporabijo posnetke zaslona, ​​da pomagajo uporabnikom. Pravzaprav je spletna zbirka znanja CloudHQ eno od redkih področij, za katere menimo, da imamo prednost pred MultCloudom. Potem je storitev tako enostavna za uporabo, da je verjetno ne boste nikoli potrebovali.

Razsodba

Naše končno iskanje CloudHQ-a je, da je resnično preprosto priti do obiska, vendar zelo kratke funkcije. Nastavitev sinhronizacije med oblakom in oblakom traja nekaj minut in podprta je dostojna paleta storitev shranjevanja v oblaku. Vendar bi si radi ogledali vsaj enkratne prenose datotek, predogled datotek in boljše možnosti za skupno rabo datotek, podobno kot pri konkurenci za sinhronizacijo med oblakom in oblakom MultCloud.

Kar bi storitev resnično izstopalo, bi bil namizni odjemalec, ki bi združil vse mape za sinhronizacijo shranjevanja v oblaku, podprte z možnostjo zasebnega, končnega šifriranja. Za te potrebe pa se za zdaj najbolje podajte z drugo storitvijo, pri čemer je verjetno najboljša možnost Otixo.

Kar počne CloudHQ, je tudi to preveč podcenjeno. MultCloud se mi zdi drag, čeprav je za samostojne uporabnike približno 40-odstoten cenejši od CloudHQ-ja.

V bistvu nam je všeč CloudHQ na splošno. Le težko je videti, kaj bi lahko bilo več. Upajmo, da bo trg za upravljanje z več oblaki v naslednjih letih dozorel, bodisi CloudHQ bo sprejel ukrepe za zagotavljanje popolnejšega nadzora nad aplikacijami v oblaku ali pa bo prišla tudi storitev, ki bo to storila.

Spodaj nam podajte svoje misli o CloudHQ-ju in o tem, ali vam je ljubše, MultCloud ali drugi možnosti za sinhronizacijo med oblakom in oblakom. Kot ponavadi hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map