Pregled WordPress.com – Ne, drugo – Posodobljeno 2020

WordPress.com Pregled

WordPress je behemoth v svetu spletnih strani, vendar ta pregled govori o njegovem komercialnem .com tekmecu. To naredi zelo prav, vendar na določenih ključnih področjih ne uspe, kot lahko preberete v tem celotnem pregledu WordPressa.


Ko rečete WordPress, večina ljudi misli WordPress.org, vendar o tem ne govorimo v tem pregledu. WordPress.com je plačano orodje, ki ga ponuja Auttomatic in ima podobno prilagoditev kot brezplačna različica, vendar je graditelj spletnih mest veliko enostavnejši za uporabo in je našel mesto med našim najboljšim seznamom oblikovalcev spletnih mest.

WordPress je behemoth v spletnem svetu. Več kot 172 milijonov spletnih strani je bilo izdelanih z uporabo programske opreme Auttomatic in z dobrim razlogom. Orodje je učinkovito, zapleteno, odlikuje ga velika podpora in rezultati so videti zagotovo. Vse te funkcije bomo preučili v tem celotnem pregledu WordPress.com.

wordpress-primerjava

Moči & Slabosti

Alternativa za WordPress.com

Lastnosti

WordPress.com vam ponuja veliko orodij in vam omogoča urejanje manjših podrobnosti, na primer, ali je pred objavo treba pregledati nov članek.

Blogging o WordPress.com 

Blogiranje z WordPress.com poteka z dostopom do zavihka “članki”. Preprost vmesnik omogoča hitro dodajanje, upravljanje ali brisanje objav. Ustvarite lahko osnutke, povezave po meri in celo dodate skupino pisateljev na svojo platformo. Tako boste morali, če morate sodelovati s samostojnimi sodelavci, poenostaviti potek dela. Naša najboljša programska oprema za upravljanje projektov pa to naredi bolje.

wordpress-blog

Najboljše je, da so metapodatki, oznake, kategorije objav in družbene interakcije ureljivi, kar uporabniku omogoča veliko nadzora. Ni tako vsestranska kot platforma WordPress.org, vendar je enostavnejša za uporabo.

SEO z WordPress.com

WordPress.com smo pregledali z uporabo osebnega načrta, zato nismo uspeli preizkusiti vgrajenega urejevalnika za optimizacijo iskalnikov. Kljub temu lahko na poljubnem načrtu spremenite veliko metapodatkov na kartici »nastavitve«, kar je prvi korak za dobro Googlovo uvrstitev.

Poleg tega se WordPress.com integrira s programom Yoast SEO, ki vam omogoča ciljanje na ključne besede, analizo uspešnosti vsebine in ogled ocen uspešnosti določenega članka. Če ste pripravljeni žrtvovati funkcije SEO za platformo povleci in spusti, preberite naš pregled uKit. Ni tako močan, vendar je enostavnejši za uporabo.

Vtičniki WordPress.com

Teoretično je dodajanje vtičnika enostavno. Samo odprite meni z orodji in sledite navodilom za vsak dodatek. Težava pri konfiguriranju vtičnikov pomeni uporabo področja “WP administrator”, ki ga je veliko težje obvladati kot osnovni vmesnik.

To je kontraintutivno. Edini razlog, da bi ljudje kupili naročnino na WordPress.com, je ta, da je enostavnejša za uporabo kot vmesnik WordPress.org, vendar je “WP skrbnik” primerljiv po zahtevnosti.

Če rečem, obstajajo odlični vtičniki. Lahko se na primer integrirate z Googlovim jezikom, ki samodejno prevede vašo stran za obiskovalce na podlagi njihovega naslova IP. To je lep dodatek, vendar ni popolno orodje za lokalizacijo. Če to iščete, preberite naš Voog pregled.

Po drugi strani pa za vtičnike še vedno priporočamo WordPress.org. Z dodatki drugih proizvajalcev je bogatejši, in če vas skrbi enostavna uporaba, vtičniki vključujejo tudi vizualne urejevalnike, ki pri zasnovanju spletnega mesta rešujejo delo.

WordPress e-trgovina

Sistem e-trgovine WordPress je dobro zaokrožen. Ima osnovne možnosti urejanja izdelkov, na primer dodajanje slike, nastavitev cen v različnih valutah ali dodajanje podatkov o pošiljanju. Izdelke lahko ločite v kategorije, zanje lahko ustvarite različice in lahko plačate prek PayPal ali Stripe. Z urejevalnikom promocij lahko ustvarite tudi popuste in kupone. 

Na žalost, tako kot pri urejanju obrazcev, ne morete doseči dodatnega kilometra z ustvarjanjem strani s hvala po meri ali avtomatiziranjem e-poštnih odgovorov po nakupu. To je omejitev osnovnega mehanizma za e-trgovino, vendar lahko to storite z integracijo v WooCommerce.

Kot smo že rekli, je težko. Za uporabnikom prijaznejšo platformo poskusite s Shopify, ki omogoča, da so te možnosti dostopne več ljudem. Še vedno ni sprehod po parku, zato preberite naš priročnik za začetnike Shopify, če boste platformi dali prednost.

Pregled funkcij

Logotip WordPress.comwordpress.com

Začne se od 300 dolarjev mesečno Vsi načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Bloggerjev načrt ni izčrpen, vendar bo delo opravil, če želite le platformo za izmenjavo misli. Dobite domeno, podporo po e-pošti, prilagajanje osnovnega oblikovanja, brezplačne teme in osnovno različico funkcij, o katerih smo govorili. Žal je brezplačna domena, ki jo dobite .blog, ki ni idealna za SEO, 6 GB prostora za shranjevanje pa lahko postane po enem letu objavljanja premalo..

Osebni načrt je nadgradnja Bloggerja. Nič se ne spremeni drastično. Samo daje vam navadno domeno, več prostora za shranjevanje in naprednejše funkcije. 

Na drugi strani ima Premium načrt na voljo neomejene premium teme, napredne možnosti oblikovanja in osnovna marketinška orodja.

Načrti za poslovanje in e-trgovino omogočajo dostop do orodij za SEO, prilagojeno pomoč, napredne funkcije e-trgovine, dražja pa vam omogoča integracijo z vrhunskimi prevozniki. 

Skupaj gre za spodobno shemo cen, ki je pod tržnim povprečjem.

Poleg tega lahko v 30 dneh od nakupa katerega koli načrta prejmete celotno povračilo, brez vprašanj. Z vsemi načrti boste dobili tudi domeno, ki jo je mogoče povrniti v 48 urah po nakupu. Končno lahko preizkusite orodje brez vrvic, priloženih z uporabo brezplačnega načrta, ki je znižana različica Bloggerja, ki vam daje manj prostora za shranjevanje in prilagajanje.

Oblikovanje & Orodja

Če želite začeti z WordPress.com, boste morali izbrati kategorijo spletnega mesta, poiskati domeno, izbrati svoj načrt in šele nato lahko začnete urejati spletno mesto. Če nekajkrat zaprete zavihek načrtov cen, boste imeli priložnost poskusiti brezplačno različico orodja.

Če želite preveriti, ali orodje ustreza vašim potrebam, predlagamo, da ga pred nakupom načrta preizkusite brezplačno. Ne glede na to boste lahko z nekaj meniji uredili vsebino in slog svojega spletnega mesta.

Meni »statistika« deluje s pomočjo vtičnika Jetpack in vam omogoča pregled občinstva. Ni tako napreden kot poročilo Google Analytics, vendar je odličen, če vidite, kako napredujete. Odlična značilnost je, da si lahko hitro ogledate, kako deluje vaš najnovejši članek, ki vam pomaga, če želite kratko posodobitev razvoja vsebine spletnega mesta..

wordpress-nedavno

Kartica »spletno mesto« omogoča upravljanje objavljene vsebine. Razdeljen je na “strani”, “članke”, “medije” in “komentarje”, tako da je veliko prožnosti pri analiziranju vsebine. Hitro lahko na primer preberete, kaj so ljudje komentirali vaše objave, kar poenostavlja prizadevanja vašega podjetja.

Poleg tega je zavihek »media« tako razvit kot v WordPress.org. To pomeni, da lahko spremenite slike za boljšo velikost, meta opise in drugo besedilo. To je odlično orodje, saj je medijska vsebina bistvenega pomena za pravilno indeksiranje in uvrstitev s strani Googla.

Meni za oblikovanje bi lahko nadgradil. Gre za boljši videz urejevalnika tem v WordPress.org, vendar ima enake omejitve. Na primer, spreminjanje velikosti glave je velik boj. Po drugi strani pa lahko v meniju dodate odrezke CSS-ja, tako da ponuja več kot tematske moduse.

Če niste zadovoljni z videzom spletnih mest WordPress.com, lahko poskusite s Squarespace. Kar zadeva bloganje, ni tako zmogljivo, vendar se približa in ustvari osupljiva spletna mesta. Preberite naš pregled Squarespace za več.

Orodja za WordPress

Kartica »orodja« se osredotoča na vtičnike in podprte integracije. Z njim lahko v svojo orodje dodate Page Builder, Yoast SEO, WooCommerce in Google Analytics, vendar vsebuje tudi inovativne razširitve. Na primer, lahko se vključi v Upwork za boljše sodelovanje s samostojni pisci.

wordpress-vtičniki

V meniju »admin« lahko izbirate nastavitve za nazaj. Od tam lahko spremenite jezik, naslov, slogan, glavo in celo časovni pas spletnega mesta. Poleg tega dobite na desetine ukazov za upravljanje komentarjev, kar spet kaže, da je platforma usmerjena v pomoč blogerjem.

So pa pomanjkljivosti. WordPress.com ni urejevalnik povleci in spusti. Tako kot pri WordPress.org tudi urejanje temelji na obrazcih in posebej spremenite oblikovanje in vsebino.

Tako kot pri WordPress.org tudi to povzroča veliko težavo. Stran ne morete urediti in videti rezultata v realnem času, ker z besedami in slikovnimi gradivi delate ločeno. Težave imate tudi pri odločanju o oblikovanju. Ne glede na to, ali gre za paleto pisav ali barv, jo spremenite na majhnem seznamu možnosti, vendar rezultatov ne vidite takoj. To prekine postopek izdelave spletnega mesta.

Po drugi strani so teme odzivne in estetsko prijetne. Izbirate lahko med 294 predlogami, vendar tudi one niso brez napak. Različne teme vam omogočajo urejanje različnih vidikov urejevalnika tem, kot so barve ali pisave, zato boste morda težko ugotovili, kje so te možnosti.

Pomagalo bi tudi, če bi lahko urejali medije na strani. Tako je hitreje in večina ustvarjalcev spletnih mest vam to dovoli. Na žalost so takšne možnosti možne samo pri ustvarjalcu spletnih strani s povleci in spusti. Če to iščete, preberite naš Weebly pregled.

Enostavnost uporabe

Uporabniški vmesnik WordPress.com je enostavnejši za uporabo od uporabniškega vmesnika WordPress.org. To je glavno prodajno mesto platforme. Bolje je oblikovan, nenatrpan in meniji so bolje označeni za hitrejšo navigacijo. Poleg tega je jezik veliko bolj preprost za razumevanje. Jasno je, da si razvijalci prizadevajo, da bi ta platforma postala prijazna za začetnike. 

Lahko bi uporabil hitro vadnico, a vsebino tega lahko dobite v nekaj sejah brez enega. Težava je v tem, da obstaja veliko koristnih orodij, o katerih ne boste vedeli, če ne boste prebrali središča znanja. Na primer, lahko omejite, kolikokrat lahko oseba komentira en članek, kar je super za ustavljanje neželene pošte, vendar je možnost skrita pod več meniji in zavihki.

Vzdrževanja bloga ni mogoče opraviti z enakim nadzorom, kot ga dobite pri WordPress.org. Na primer, metapodatki, ki jih lahko urejate, so poenostavljeni, vendar to pomeni, da je blog lažje. Čeprav je vtičnikov manj, kar pomeni manj nadzora nad uporabnikom, to pomeni, da je za osebe, ki niso seznanjeni s tem, kar Yoast SEO ali OptinMonster lahko počneta, manj zmede..

Podpora

Center znanja WordPress.com je eno najboljših, kar smo jih pregledali. V nejasnih temah ni naštetih kategorij, temveč ustvarja potovanje za povprečnega uporabnika.

podpora za wordpress

Postopek gradnje spletnega mesta loči v štiri korake, vsi pa imajo kakovostne vodnike in video vadnice o vseh vidikih WordPress.com.

učne besede

To je na voljo tudi iz klepeta na zaslonu kadar koli. Če to ni dovolj, lahko stopite v stik z razvijalci tako, da predložite vozovnico, poklepetate z “inženirji sreče” podjetja Auttomatic ali pošljete poizvedbo na forumih WordPress-a. To je dobro zaokrožen sistem, ki ima vse, kar vam lahko pomaga pri razvoju spletnega mesta.

Na žalost sta personalizirana podpora in klepet z avtomatičnimi agenti na voljo samo na dražjih načrtih. Če iščete kakovostno podporo po nižji ceni, preberite našo stran123.

Razsodba

Če želite različico WordPress.org, ki je enostavnejša za uporabo in ima dostojne funkcije sistema za upravljanje vsebin, poskusite z WordPress.com. Če iščete izkušnjo povleci in spusti, si oglejte naše najboljše graditelje spletnih mest, da boste videli, katera vam ustreza. Na splošno priporočamo Wix. Preberite naš pregled Wix-a in ugotovite, zakaj.

Če želite nekaj drugačnega, preberite članek o naših najboljših ponudnikih spletnega gostovanja. Priporočamo, da WordPress.org uporabljate pri teh ponudnikih, vendar se poglejte okoli sebe in preverite, ali vas nekaj zanima.

Ali se strinjate z našo analizo WordPress.com? Spodaj nam sporočite in hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map