Pregled uKit – Posodobljeno 2020

uKit Pregled

Če iščete preprostega ustvarjalca spletnih strani, ki se zlahka spogleduje, boste morda želeli uKit videti. Čeprav ima nekatere oddelke za uporabnost in SEO, ima slabosti, če veste, kaj počnete, vam bo všeč. Za podrobnosti si oglejte naš celoten pregled uKit.


Z izjemnim dizajnom in splošno enostavnostjo uporabe se uKit uvršča med najboljše graditelje spletnih strani na trgu. Vendar je rečeno, da ni brez krivde. Nima zmogljivega orodja za optimizacijo iskalnikov, zato bi bilo kodiranje začetnikom težko.

Če želite, da je graditelj prilagojen globoki prilagoditvi, si oglejte naš uCoz pregled. Zgradili so ga isti razvijalci, vendar imajo veliko močnejša orodja.

UKit pa lahko deluje dobro za podjetja, ki niso namenjena vzdrževanju. Če ne potrebujete bliskovite trgovine in norih digitalnih marketinških vtičnikov, vam bodo všeč. V mešanico dodajte odlične predloge in dobili boste dostojnega ustvarjalca spletnih strani. Preberite več o tem v pregledu uKit.

Moči & Slabosti

Lastnosti

Funkcije uKita so dobro premišljene, saj nudijo globoko prilagoditev in močna orodja. Iz digitalnega marketinga do dela s SEO lahko storite karkoli, torej je vsestranski paket.

uKit obrazci

uKit ponuja osnovni pripomoček za ustvarjanje obrazca, vendar deluje. Kljub temu ne boste mogli uporabljati toliko kot integracija MailChimp uKit. To je odlično orodje, ki vam pomaga ostati v stiku s strankami po e-pošti. Glasila je enostavno sestaviti, integracija s programom uKit pa vam omogoča, da povlečete obrazec MailChimp na katero koli stran.

ukit-obrazci

Poleg tega, da izgleda bolje kot večina privzetih obrazcev, z uporabo dodatka MailChimp vsak stik samodejno prenese v vašo bazo podatkov MailChimp.

Zbiranje e-poštnih sporočil je težaven posel s splošno veljavno uredbo o varstvu podatkov. Poskrbeti morate za pravila o varstvu podatkov, kar uKit olajša. V nekaj minutah lahko dodate pojavna okna in strani s pravilniki, tako da je zbiranje podatkov enostavno.

uKit Trgovina

Če želite dolgoročno prodajati prek spleta z uKitom, boste morali nadgraditi na e-trgovinski načrt uKita. Za razliko od drugih graditeljev spletnih mest, ki imajo takšno ceno, lahko orodje za prodajo brezplačno preizkusite 14 dni.

Samo orodje je izčrpno. Če želite izdelek dodati na katero koli stran, preprosto povlecite pripomoček izdelka in uKit bo ustvaril navidezno vsebino za vas, ki jo je enostavno urediti.

ukit-izdelek

Ko prvič kliknete pripomoček za izdelke, boste tudi začeli postopek za nastavitev trgovine. Nastavite lahko valuto, cene in druge splošne podatke. Še pomembneje je, da lahko nastavite razpoložljive načine pošiljanja, tako da se cene posodobijo glede na to, kaj stranke izberejo kot svojo lokacijo pošiljanja.

Ko končate z vsem tem, je urejanje izdelkov na strani enostavno. Lahko spremenite slike, opise in metapodatke, vendar na žalost ni veliko možnosti za strukturo strani izdelka.

Po drugi strani je super funkcija, da lahko sami izberete, kaj se zgodi s spletnim mestom, ko stranka doda nekaj v svoj voziček. Na primer, jih lahko pošljete v omenjeni voziček ali ostanejo tam, kjer so.

To je pomembna možnost, ki temelji na vaših cenah. Če prodajate drage izdelke, bi bilo pozneje poslano v voziček, sicer bo stranka samo dodala več izdelkov in se odvrnila od velikega vsote.

Če se želite osredotočiti na e-trgovino, obstajajo boljše platforme, kot je Shopify. To je izčrpno orodje, vendar ga je tudi težko obvladati, zato predhodno preberite vodnik za začetnike Shopify.

uKit Blogging

Bloganje z uKit-om ni tako enostavno kot pri nekaterih graditeljih spletnih strani, vendar tudi ni tako okorno kot pri drugih. Predloge imajo privzeto stran za blog, ki vas pošlje v omejeno orodje za bloganje.

Če želite začeti posodabljati svoje obiskovalce, morate tam dodati članek in ga urediti na strani. Struktura in zasnova sistema sta podobni člankom na Facebooku, kar pomeni, da je preprost, a lep.

Obstaja veliko možnosti prilagajanja. Vse, kar lahko storite, je, da vstavite slike in citate in oblikujete besedilo.

ukit-blog

Po drugi strani je uvrstitev v Googlu z vašimi objavami lažja kot pri drugih ustvarjalcih spletnih mest. Na primer, lahko spremenite ključne besede, v katere se uvrščate, kar veliko pomaga pri indeksiranju in je redka funkcija med graditelji spletnih mest.

Za boljšo platformo za bloganje poglejte v WordPress. Če ustreza vašim potrebam, preberite najboljše spletno gostovanje za WordPress vodnik, ker programska oprema ne vsebuje lastnega gostovanja.

Pregled funkcij uKit

Cenitev

Nakupovalni načrti uKita so zapleteni. Minimalni načrt je zelo primeren za preizkušanje programske opreme. Ponuja vam orodja, s katerimi lahko začnete delovati nekaj prijazno do mobilnih naprav z vključenim gostovanjem in domenskim imenom. Dober načrt je, če nimate prvega spletnega podjetja. Prav tako je dobro izbrati, ali bo uKit deloval za vas.

Osnovni načrt ni tako velik. Edina dodatna prednost je veliko statistike in vrhunskih modelov. Na prvi pogled izgleda kot lepa nadgradnja, vendar je ulov. Večina ustvarjalcev spletnih mest vsebuje tiste statistične in oblikovne funkcije med začetnim potekom, zato je načrt “zajem denarja za del uKita”.

Načrt e-trgovine je samoumeven. Ni preveč drago ali poceni, zato je edini razlog za nadgradnjo načrta, če vam je všeč uKit in želite z njim zagnati spletno trgovino. Če želite več informacij, se pomaknite do razdelka »uKit trgovina« tega pregleda.

Nazadnje je Pro načrt samo denar. Barvne sheme po meri bi morale biti na voljo tudi pri nižjih cenah, ker funkcija razvijalcem ni draga..

Oblikovanje & Orodja

UKit urejevalnik je dovolj lep in kompleksen, da skrbi za vaše spletne potrebe.  

Na zavihku »strani« boste upravljali vse dele svojega spletnega mesta. Poleg standardnih možnosti za upravljanje strani omogoča upravljanje pojavnih oken. uKit ima nekaj vgrajenih, lahko pa jih tudi ustvarite. To veliko pomaga pri vključevanju obiskovalcev na vašem spletnem mestu.

Na zavihku »Strani« lahko dodate tudi potrebne strani, na primer sporočilo o napaki 404 ali pravilnik o zaupnosti vašega podjetja..

Tehnično lahko to storite s katerim koli ustvarjalcem spletnih strani, tako da dodate novo stran in jo uredite v tisto, kar potrebujete. Razlika je v tem, da vam uKit daje predlogo za to vrsto vsebine, zato je veliko lažje nastaviti te dolgočasne, a potrebne strani.

Kartica »widgeti« vam omogoča, da povlečete in spustite predhodno sestavljene elemente in bloke. Čeprav so bloki dobro narejeni, jih ni veliko. Če želite sodelovati z ustvarjalcem spletnih strani, ki vsebuje veliko elementov, preberite naš pregled o Dudi. Povedalo pa je, da tudi Duda nima neomejene knjižnice, zato dobite minimalno: besedilna polja, oblike, gumbe in obrazce.

Poleg teh dobite kul integracije na kartici »widgeti«. Govorili smo že o obrazcih MailChimp, lahko pa vstavite tudi predvajalnik Soundcloud, na primer, kar je odlično za umetnikovo spletno mesto.

Zavihek »design« vam omogoča spreminjanje barv in pisav. V brezplačni različici lahko izbirate le nekaj vnaprej določenih palet. Lahko tudi ustvarite naloge slogov, vendar dokler ne nadgradite na plačljivo različico, ste vizualno omejeni.

Oblikovanje zahteva veliko dela in finih retuš. Dokler ne morete vstaviti barvne kode HTML, je težko dobiti natančen videz, ki ga imate v mislih.

Kartica »predogled« vam omogoča ogled, kako se vaše spletno mesto prikazuje na različnih zaslonih. Odzivnost mobilnih telefonov je pomembna za Google, zato je možnost urejanja le-teh odlična lastnost.

Odlično je tudi, da so predloge uKit odzivne in optimizirane za mobilne naprave, kar vaše delo prepolovi. Izberete lahko, kateri elementi se prikazujejo tudi na katerih zaslonih, tako da je enostavno izdelati optimizirano spletno mesto.

V urejevalniku so tudi varnostne kopije in razveljavitve. Če želite narediti napako v seji, lahko sledite nazaj in če želite poskusiti nekaj tveganega, na primer spreminjanje predloge, lahko varnostno kopirate spletno mesto in se vrnete na to različico, če gre kaj narobe.

Ker smo že omenili predloge, govorimo o njih. Poleg tega, da so odzivni, so tudi lepi. To velja za večino ustvarjalcev spletnih mest, vendar so predloge optimizirane za nišo in celo jezik v uKit-u.

predloge-ukit

Recimo, da imate odvetniško pisarno, ki se ukvarja z avtomobilskimi primeri. Ko se prijavite, boste našli predlogo za svojo nišo, opremljeno z navidezno vsebino in strukturo, ki ustreza državi, v kateri živite.

Voog ni najboljši gradnik spletnih strani na trgu, ima pa tudi super predloge. Če se to sliši dobro, preberite naš Voog pregled.

Na koncu zavihek „nadzorna plošča“ omogoča upravljanje stvari v zadnjem delu. Tu boste upravljali svoje domene, urejali kodo spletnega mesta, dobili potrdilo SSL in se integrirali z orodjem za upravljanje odnosov s strankami..

Kodo lahko urejate samo v HTML-ju in edini CRM, ki je na voljo, je AmoCRM. To bi se lahko spremenilo, vendar je to velika omejitev za strokovnjaka, ki lahko uporabi kodo CRM. Za večino uporabnikov pa to ne bo oviralo njihovih spletnih prizadevanj.

Enostavnost uporabe

uKit ni tako enostaven za uporabo kot večina ustvarjalcev spletnih strani, vendar lahko naredite skoraj vse, ko se odložite. Težava je v strmi krivulji učenja. Vendar ni nič posebej napornega, le nekaj manjših ovir. Na levi plošči je mogoče izkoristiti nekaj nalepk ali ikon za zavihke in urejanje na strani bi bilo lahko bolj jasno.

Glede na to je igranje okoli 15 minut dovolj, da razumemo, kaj vse počne. Kot programske opreme na splošno je ni težko uporabljati. Samo v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih mest je jasno, da je mogoče stvari narediti bolje.

Pomaga, da se nekatere funkcije aktivirajo samo na glavnem zaslonu, če jih sprožite. Na primer, zavihek »trgovina« se bo pojavil šele, ko boste dodali svoj prvi izdelek. Po drugi strani pa, čeprav to zagotavlja nenehen in čist vmesnik, bi lahko zmedli pet minut, dokler ne najdete funkcije e-trgovine..

Podpora

Težava skrivanja funkcij za kontraturenimi zavihki ali odseki je mogoče videti tudi s podporo za UKit.

ukit-podpora

Zbirka znanja vsebuje devet kategorij vaj in Q&Kot vse, podkrepljeno z zgovornimi slikami in videoposnetki. Dobro so narejeni, zato pridobitev pomoči ne bi smela biti težava.

Vzpostavljanje stikov z razvijalci pa je drugačna zgodba. Na žalost graditelj spletnega mesta ne ponuja telefonske podpore, podpore za klepet ali foruma, ki bi si uporabniki med seboj pomagali. Edini način za vzpostavitev stika je prek starega sistema vozovnic. Čeprav so zastareli, to ni veliko vprašanje, ker agenti UKit na e-poštna sporočila odgovarjajo takoj in dragoceno.

Site123, na primer, zagotavlja veliko boljšo podporo. To ni najostrejše orodje v odpravi spletnega mesta, toda če vam je pomemben odličen center za pomoč, preberite naš pregled Site123.

Razsodba

uKit je odličen, če želite ustvariti spletno mesto za podjetje brez povezave ali majhno spletno podjetje. Čudovit dizajn, odlične funkcije, odzivne predloge in enostavna uporaba, ko se navadiš, da ga programska oprema uvršča med naše najboljše graditelje spletnih strani.

Na žalost ni popoln ustvarjalec spletnih strani. uKit nima skupnosti, nenehnega razvoja in raznovrstnih orodij, ki jih dobite z velikanom, kot sta Wix ali Weebly. Za več o tem preberite naš Wix pregled. Poleg tega je težko ujeti v uKit, četudi ga lahko po nekaj igranja dobro uporabljaš.

Poleg tega bloganje in SEO nista izjemna pri uKit-u. Če vam je to pomembno, preberite naš najboljši vodnik o spletnem gostovanju. Varna izbira je WordPress, a morda bi bil primeren drug sistem za upravljanje vsebin. Preden pa izberete WordPress, preberite vodnik za WordPress našega začetnika. Je odlično orodje, vendar težko za uporabo.

Ste imeli podobno izkušnjo z uKit? Ali ga nameravate uporabiti ali drugega graditelja spletnih strani? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me