Pregled strani123 – Posodobljeno 2020

Site123 Pregled

Ko gredo graditelji spletnih mest, Site123 ni nič, kar bi vam odvrglo nogavice. Upravlja stvari starega sloga, ne da bi uporabil mehaniko povleci in spusti, zato ni najboljši izbor za novorojenčke. Vendar pa je za tiste, ki so pripravljeni sodelovati z njim, dobro orodje, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu.


Site123 se osredotoča na enostavno uporabo in lep dizajn ter ogroža nadzor. Platforma se ponaša z “[biti tukaj], da spremenite vse, kar veste o ustvarjalcih spletnih strani.”

To izjavo podpira dejstvo, da Site123 nima urejevalnika za povleci in spusti. Oblikovanje spletnega mesta poteka s spreminjanjem določenih, pogosto binarnih možnosti na obstoječih predlog in elementov.

To pomeni, da Site123 ni močan razvoj spletnih strani. Omejeni ste, kako lahko urejate svoje spletno mesto, toda za pravo osebo bosta lepota in enostavnost uporabe programske opreme dovolj, da nadomestite njen pomanjkljiv nadzor. Če želite preveriti, ali ste to, nadaljujte z branjem našega pregleda Site123.

Nadomestne možnosti za spletno mesto123

Moči & Slabosti

Lastnosti

Site123 ima vse funkcije odličnega graditelja: e-poslovanje, optimizacija iskalnikov, brezplačno šifriranje SSL in trg aplikacij.

Podjetje pokriva svoje osnove, vendar funkcije niso natančnejše. Super so, če ne potrebujete nečesa posebnega, vendar nimate naprednih možnosti.

Glede na to se lotimo najpomembnejših.

Možnosti e-trgovine Site123

Orodja za e-trgovino so verjetno najbolje izdelane funkcije na spletnem mestu123. Izdelke lahko dodate in odstranite ter ustvarite drugačno stran za vsako ponudbo. Platforma podpira tudi različne valute in jezike.

Poleg tega je na trgu aplikacij veliko orodij, ki pomagajo pri upravljanju izdelkov, analizi občinstva in prodaji.

Če razmišljate o tem, kako boste dobili svoj denar, bodite prepričani. Vaše stranke bodo lahko plačevale poljubno, razen kripto valute, ker platforma podpira PayPal, kreditno kartico in neposreden prenos.

Če že imate katalog izdelkov ali ne želite porabiti preveč časa za pripravo strani za vsako ponudbo, je stran123 prava pot. Postopek precej olajša.

Če želite več nadzora nad svojim podjetjem za e-trgovino, lahko poskusite Shopify. Njegov urejevalnik je težji za uporabo, toda vse, kar je narejeno za uspeh v e-trgovini, je enostavno na začetku platforme z vodnikom za Shopify za začetnike..

Site123 Vtičniki

Aplikacije v Site123 se imenujejo vtičniki. Do trga aplikacij lahko dostopate v meniju z nastavitvami.

Site123-pluginmarket

Opazili boste, da med vtičniki ni veliko izbire. To je težava, ki ni omenjena, in glavna težava na trgu aplikacij.

Zelo enostavno je, da spletno mesto povežete z Google Analytics ali dodate oznako za ponovno trženje, kar bo vedel vsak, ki je poskusil izvesti kampanjo za plačilo na klik za ponovno trženje, vendar ne morete storiti veliko več. Ni odprta za vse tretje osebe in ni veliko sprejetih vtičnikov.

Če želite ustvariti spletnega mesta z boljšim trgom aplikacij, ki je odprt za tretje osebe, lahko poskusite Weebly. Za iskanje pravih aplikacij boste morali prebrskati trg, zato najprej preberite naš Weebly pregled.

Spet bi lahko Site123 deloval za majhno podjetje ali samostojni podjetnik, vendar to ni dovolj za podjetje, ki želi prodati tečaje, na primer.

Poleg tega z brezplačno različico ne morete uporabljati vtičnikov, tako da ne boste vedeli, ali trg aplikacij deluje za vas, dokler ne kupite načrta.

Site123 Optimizacija iskalnikov

SEO-orodje Site123 je enostavno za uporabo. Na voljo imate tri metapodatkovna polja (samo o domači strani), lahko pa tudi naložite zemljevid spletnega mesta in ga naložite na iskalno konzolo..

To je vse, kar je tam, kar pomeni, da ga lahko hitro nastavite, pa tudi, da verjetno ne deluje.

Gumb za nastavitve Site123

Če ste v nekonkurenčni niši, bo dolgoročno morda uspešno, vendar je verjetno, da se ne boste prikazali v številnih rezultatih iskanja.

Preprosto povedano, nimate orodij za nastavitev metapodatkov na vašem spletnem mestu in je težko graditi, če ima vaše spletno mesto podobno kodo kot vsa druga spletna mesta uporabnikov Site123..

Razume se, da smo malo krivični. SEO se težko umakne pri večini graditeljev spletnih strani zaradi istih omejitev kode. Če rečem, da je prikazovanje rezultatov iskanja pomembno za vaše podjetje, preberite naš Wix pregled. Ta platforma je daleč najboljši proizvajalec spletnih strani za Googlove rezultate iskanja.

Site123 Varnost

Ena najboljših stvari o Site123 so njegove varnostne funkcije. Spletna mesta, izdelana s programsko opremo, dobijo brezplačno šifriranje SSL, kar pomeni, da so vaši podatki zaupni in tako ostanejo.

Večina ustvarjalcev spletnih mest in gostujoča podjetja ponujajo to storitev proti plačilu, vendar je brezplačna pri spletnem mestu Site123.

Poleg tega je vaše spletno mesto varnostno kopirano v primeru trka. Zahvaljujoč funkciji samodejnega shranjevanja vam ni treba skrbeti, da bi izgubili vsebino, kar pomeni, da vam ni treba truditi, da bi varnostno kopirali ročno.

Te lastnosti kažejo, da se Site123 zaveda kibernetske kriminalitete, kar je v naši knjigi velik plus. Če je ta razdelek vzbudil vaše zanimanje za kibernetsko varnost, preberite naše članke o najboljših ponudnikih VPN in najboljših upravljalcih gesel.

Pregled funkcij

Logotip Site123www.site123.com

FreeAll Načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum
0

Klepet v živo
24/7

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora
0

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Site123 ima brezplačen načrt, vendar ga ne bo razrezal, razen če gostujete življenjepis ali portfelj. Poleg omejitev za shranjevanje in pasovno širino dobite le poddomene in ste zastavljeni s plavajočimi oglasi od razvijalca.

Če ste pripravljeni zapraviti denar, obstaja veliko možnosti.

Osnovno: Napredno: Strokovno: Zlato:
10,80 USD16,80 USD22,80 USD28,80 USD

Navedene cene so za 12-mesečno naročnino in se zaračunajo v celoti ob nakupu. Če se odločite za določeno časovno obdobje, se cene razlikujejo.

Osnovni načrt vam omogoča povezovanje lastne domene, povečuje pasovno širino in shranjevanje, odstranjuje plavajoče oglase in odpira možnost trženja e-pošte s 100 sporočili s poštnega seznama. Če ste samostojni podjetnik, ki želi izboljšati svojo spletno prisotnost, je to dober načrt, vendar ne bo deloval v agenciji ali majhnem podjetju.

Napredna nadgradnja povečuje prednosti osnovnega načrta, tako da vam omogoča več prostora za shranjevanje in pasovno širino ter odpira možnosti za e-trgovino in lokalizacijo. Na mesec dobite do 50 naročil, tako da je cena primerna za majhno podjetje, ki želi samo drug kanal za promocijo in prodajo svojih izdelkov.

Še ena stvar, ki jo moramo pohvaliti, je dodani jezik. Vsebino lahko prevedete v želeni jezik. Ko ljudje iz določene države obiščejo vaše spletno mesto, bo samodejno prikazalo prevedeno besedilo, kar je super, če je vaše občinstvo mednarodno.

Načrt Professional in Gold sta si med seboj podobna. Dobite več jezikov in možnost izdaje kreditnih kartic. Edina razlika med obema je številka: Zlato ima več prostora za shranjevanje, nabiralnike, naročila na mesec itd. In napredne funkcije e-trgovine..

Lahko uporabite kateri koli od teh dveh načrtov, da ustvarite osrednje središče za majhno ali srednje podjetje, če pa ste pripravljeni porabiti toliko časa in denarja na svojem spletnem mestu, bi bilo bolje, da uporabite drugega ustvarjalca spletnih strani.

Kul stvar pri storitvi je njen novi uporabniški popust. Ko ustvarite račun, dobite tri dni, da izkoristite 40-odstotni popust na svoje načrte. To sicer ustvarja nujnost, vendar upajmo, da vam bo ta pregled pomagal pri odločitvi in ​​lahko od prodaje izkoristite.

Oblikovanje & Orodja

Če ste navajeni urejati teme WordPress, bo urejevalnik Site123 videti znano.

Elementov ne morete vleči in spustiti, zato ste omejeni s predlogo ali postavitvijo, kot jo imenuje platforma, vendar to morda ne bo težava, če niste nastavljeni na določen videz.

Če želite več nadzora nad svojimi temami, lahko WordPress posnamete. Njen sistem je sicer bolj zapleten, zato preberite naš vmesni vodnik za uporabo WordPress-a, da se prepričate, kako delujejo teme.

Glede na to lahko na svojem spletnem mestu spremenite šest gumbov na levi strani. Čeprav to povečuje dostopnost, žrtvuje prilagoditev.

Možnosti se lahko razlikujejo glede na predlogo in načrt cen, vendar so na splošno enaki za vsa spletna mesta, zato si oglejmo vsako od njih.

Gumb za domačo stran vam omogoča spreminjanje stvari, kot so ime vašega spletnega mesta, logotip ali domači naslov. Tu lahko spremenite tudi predlogo domače strani, zato je na začetku pomembno, vendar ko jo enkrat objavite, jo boste vedno manj uporabljali.

Site123-homebutton

Gumb strani obravnava vaše posamezne strani. Za vsako lahko spremenite postavitev in dodate ali odstranite strani, kar samodejno spremeni vaš meni.

Gumb Site123-pages

To je super, ker je vse lažje organizirati, če strani in menijskih možnosti ne obravnavate ločeno. Poleg tega jasna struktura novim uporabnikom pomaga pri navigaciji po urejevalniku in hitrejšem doseganju zamišljenega rezultata.

V meniju za oblikovanje lahko spremenite predlogo spletnega mesta in spremenite vidike, kot so slogi, pisave, glave in noge in socialne ikone. Slog je osvežujoč, saj je vsaka sprememba globalna, zato vam ni treba iti skozi vsako stran samo, če želite spremeniti pisavo.

Site123-design gumb

To se sliši dobro – in je -, vendar je dvorezni meč. Nekateri želijo, da imajo različne strani različne pisave ali sloge, česar pa ni mogoče storiti s Site123.

V meniju z nastavitvami se ukvarja ozadje vašega mesta. Izberete lahko, ali želite eno samo strukturo strani, kar je privzeto. V meniju lahko nastavite tudi lokalizacijo, SEO in vtičnike.

Vse je enostavno dostopno in Site123 zasveti na žargonu. Ljudje, ki so novi v spletnem svetu, zlahka razumejo, kaj vse se dogaja, še posebej, ker ima ta del urejevalnika majhne ikone vprašalnika poleg vsake možnosti, ki prikazujejo ustrezne informacije, ko premaknete miško nad njimi.

Site123-hoverinfo

Domena in predogledni meniji so najbolj enostavni. Z domeno lahko spremenite svojo poddomeno ali povežete svojo. Gumb za predogled prikazuje vaše spletno mesto, saj bi ga obiskovalec videl na namizju, tabličnem računalniku ali pametnem telefonu.

Site123-predogled

Site123 ustvarja čudovita spletna mesta za mobilne naprave. Pomanjkanje nadzora pomeni manjšo prilagoditev, hkrati pa pomeni, da je vsaka vaša izbira optimizirana. Ker lastnih elementov ne morete povleči in spustiti, ostane koda čista, kar omogoča Site123, da optimizira možne različice, da brezhibno izgledajo na mobilnih napravah.

Site123 ni za kompleksna spletna mesta. Pravzaprav samo poskus, da bi naredili preprosto spletno mesto z več strani, ne bo šlo po načrtih. Ne morete dodati elementov, spremeniti velikosti obstoječih blokov ali floatov ali kodirati želenega kazalca miške.

Če bi to radi počeli, priporočamo, da si ogledate WordPress in naš napredni vodnik za uporabo WordPress-a.

Ciljna publikacija Site123 ni tehnična. Umetniki, samostojni podjetniki in celo mala podjetja, ki potrebujejo preprosto, lepo spletno mesto, ki se začne v nekaj dneh ali celo urah, bodo všeč.

Če želite preprosto uporabo in osupljive rezultate Site123, vendar z večjim nadzorom, si oglejte naš pregled Squarespace.

Enostavnost uporabe

Ko se prijavite, boste vprašani o svojem spletnem mestu, pri čemer bo vsak odgovor lahko vseboval nekaj podkategorij.

Spletna stran123

Ko končate s tem, bo programska oprema samodejno izbrala predlogo za vas in napolnila vaše spletno mesto z navidezno vsebino in zalogami. Postopek nadalje kaže, da je Site123 usmerjen v ljudi, ki hitro potrebujejo dostojno spletno mesto.

Po tem si boste ogledali kratko vadnico, v kateri so osvetljeni gumbi, o katerih smo govorili prej, in informacije o tem, kaj vsak počne. Odličen je pregled, kaj lahko naredite naprej.

Site123-vadnica

Kljub temu vadnica ni potrebna.

Zato je vse, kar lahko storite na spletnem mestu123, intuitivno. Pri njegovi uporabi ni nobene krivulje učenja, ker je vsaka možnost prilagajanja pravilno imenovana, urejanje besedila ali slik pa enako preprosto kot urejanje datoteke Word ali Google Docs..

Nekatere možnosti, na primer, kako spremeniti sidro gumba, lahko trajajo bolj igranje z njim, vendar nič ni tako zapleteno kot Wix ali Squarespace.

Če imate kakršne koli težave, pa ni razloga za obup. Eden največjih prednosti uporabe Site123 je njegova uporabniška podpora.

Podpora

Ta spletna stran se ne izogiba pomagati svojim uporabnikom. V podpornem centru je 18 kategorij težav, ki se lahko pojavijo, ločene pa so glede na lastnosti izdelka in nekaj drugih, kot so obračunavanje ali domene.

Site123-center za podporo

Ko boste kliknili kategorijo, boste poslani na seznam splošnih težav ali dejanj, ki jih morda ne boste mogli storiti. Na primer, “posredovanje e-pošte na drug e-poštni naslov” je v kategoriji nabiralnikov.

Site123-podpornik

Vnosi na seznam so jedrni in podprti s kratkimi .gifi, ki nadalje prikazujejo postopek, s katerim se spopadate. Ponovno pa ta struktura in oblika baze znanja deluje v korist vsakogar, ki potrebuje dobro spletno mesto, ki se začne manj kot en dan.

Če center za podporo ne pomaga, lahko stopite v stik s agentom za podporo strankam. Polje za klepet v živo je vedno na voljo, če ste še vedno v domeni, ki se začne s spletnim mestom123, in odzivni čas je hiter.

Site123-klepet

Med testiranjem smo se obrnili na podporo za stranke Site123 in vprašali, kako dodati kategorije menija.

V dveh ali treh minutah je prišel odgovor iz klepeta v živo. Agent je poslal osebno sporočilo s podrobnostmi o postopku, podkrepljenem s kratkim .gif, da pokaže, kako dodati kategorije menija in zakaj je postopek tako nastavljen.

Razsodba

Site123 je hit za pravo občinstvo, a velika napaka, če niste del tega občinstva. Če ste samostojni ali imate majhno podjetje in želite hitro in lepo spletno mesto prodreti v spletni svet, si oglejte.

Če želite nadzor, zapletene funkcije in sposobnost kodiranja odsekov, ki ne ustrezajo vam, vam bo bolje, da uporabite drugo platformo. Oglejte si naše najboljše graditelje spletnih mest in si oglejte, katera vam ustreza.

Če želite nekaj drugačnega, si oglejte naš najboljši vodič po spletnem gostovanju. Priporočamo WordPress, ki je potreben za obvladovanje, zato preberite navodila za uporabo WordPress-a za začetnike.

Ali se strinjate z našim zavzemanjem za spletno mesto123? Če ne, pojdite na oddelek za komentarje in nam sporočite, kaj mislite.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me