Pregled SquareSpace – posodobljeno 2020

Pregled SquareSpacea

Čeprav ni tako bogat s funkcijami, kot ga ima konkurenca, ima SquareSpace veliko enostavnosti v smislu enostavne uporabe in cen. Preberite naš pregled SquareSpace, če želite ugotoviti, ali ste ciljna publika tega ustvarjalca spletnih strani ali morate še naprej iskati.


SquareSpace je trenutno dom milijonov milijonov spletnih strani in tudi z dobrim razlogom. Je eden najboljših oblikovalcev spletnih strani, ki je zaščiten z natančnostjo do dizajna, eden od podjetij, ki je leta 2014 osvojil več nagrad, vključno s štirimi Webbys.

Študent univerze v Marylandu Anthony Casalena je SquareSpace začel leta 2004 s skromnimi 30.000 dolarjev naložbe od očeta. Bila je ena prvih rešitev za spletno objavljanje na spletu, ki je za vedno spremenila način, kako ljudje postavljajo spletna mesta.

Sami priljubljeni spletni graditelj smo preizkusili, ali je resno orodje ali lepa oblika. Medtem ko se lahko zaprti sistem, ki ga shrani SquareSpace, zdi precej omejujoč, je še vedno resno orodje za oblikovanje, ki vključuje vire, ki jih potrebujete za izdelavo lepega in funkcionalnega spletnega mesta.

dodaj blok kvadrata

vmesnik kvadratnega prostora

nastavitve oddelka kvadratnega prostora

urejevalnik sloga kvadrata

nastavitve tipkarskega prostora

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za SquareSpace

Moči & Slabosti

Lastnosti

SquareSpace je nekoliko nenavaden, ko gre za funkcije. Sam seznam je precej obsežen, vsaj za načrte višjih stopenj, funkcije pa so uporabne. Kljub temu pa nasprotno možnosti zaradi pomanjkanja podpore tretjih strank izsušijo.

Začnimo s tem, kar dobite. Poslovni načrti in novejši prejemniki dobijo popoln dostop do G Suite, Googlove storitve gostovanja po e-pošti, ki smo jo ocenili kot našo prvo izbiro za najboljše storitve gostovanja po e-pošti. V osnovi je Gmail v vaši domeni, poleg paketa poslovnih orodij, izdelanih za delo s storitvijo Google Drive (preberite naš pregled Google Drive).

google g suite

Na vašem dejanskem spletnem mestu SquareSpace nujno nima veliko funkcij, ampak veliko orodij, da ga prilagodite svojim okusom. Na voljo so brezplačne pisave Google in Typekit, poleg integracije Getty Images in urejevalnika CSS. Po svoji naravi niso posebne, ne, vendar vseeno značilnosti, ki jih nekateri drugi spletni graditelji izpuščajo.

nastavitve tipkarskega prostora

Obstajajo številne druge vključene funkcije: pravzaprav toliko, da ima SquareSpace kazalo za vse. Seznam je tako obsežen, ker ni centra za aplikacije. Za razliko od mnogih drugih spletnih graditeljev, ki vključujejo nekakšno trgovino z aplikacijami, ki vam omogoča namestitev dodatkov drugih proizvajalcev, je SquareSpace popolnoma zaprt sistem.

To je tema, ki bo močno vplivala na preostanek tega pregleda, saj je celotna storitev SquareSpace zasnovana tako, da je popolnoma zaprta. Kar zadeva funkcije, pomeni, da je začetni seznam precej obsežen, vendar popolnoma omejen. Če se SquareSpace ne odloči za uporabo nove funkcije, ste zaklenjeni v tisto, kar je že na voljo.

Zaradi tega je ocenjevanje lastnosti SquareSpace nekoliko zanimivo, saj ga je treba opraviti znotraj vakuuma. V primerjavi z drugimi ponudniki je pomanjkanje možnosti težko sprejeti. Vendar SquareSpace še vedno ponuja dovolj kakovostnih funkcij, da lahko to območje osvoji, če ga ocenjujemo sami.

Pregled funkcij SquareSpace

Logotip SquareSpacewww.squarespace.com

Brezplačno za 4 GB

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu
Vtičnik tretjih oseb

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum
0

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora
0

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Sodeč po ceni, bi SquareSpace v primerjavi z drugimi ponudniki padel precej ravno. Osebni načrt je enak ceni Wix-a (preberite naš pregled Wix-a), vendar naprednejši načrti hitro poravnajo račun. Tudi pri visokih stopnjah se SquareSpace meni, da je vredno vsakega denarja.

Osebni načrt je osnovna izkušnja SquareSpace za isto ceno kot mnogi načrti srednjih ravni drugih graditeljev. Na spletnem mestu dobite brezplačno domeno, neomejene vire in do dva sodelavca. To ni neokusen načrt, ne, ampak je več kot dovolj za osnovno uporabo. Za preprosta spletna mesta je to začetek.

Poslovni načrti beležijo velik skok funkcij za nekaj dodatnih dolarjev na mesec. e-trgovina je vpeljana v enačbo s standardno 3-odstotno pristojbino za transakcije. Nekaj ​​drugih omembe vrednih vključkov so e-pošta G Suite, premijski bloki in popolna prilagoditev JavaScript in CSS.

Seveda, poslovni načrti vam omogočajo prodajo izdelkov, vendar namenske prodajalne za e-trgovino veliko bolje ustrezajo naročnini na Trgovino. Osnovna varianta nix zaračuna transakcijske stroške in vam nudi močna orodja za upravljanje. Imeli boste popoln dostop do ShipStation za izpolnitev, Xero za knjigovodstvo in orodja za podporo strankam (preberite naš Xero pregled).

Napredne trgovine imajo vse enake lastnosti kot osnovne, z nekaj manjšimi vključki. Dobite samodejne popuste, podporo darilnih kartic, cene pošiljanja v realnem času in opuščeno vračilo vozička. Funkcije so zagotovo uporabne, vendar izgubijo svoj sijaj pri skoraj dvakratni ceni osnovne naročnine.

Na veliko načinov Napredni načrti tudi izgubijo svoj lesk. Nekaj ​​dodatnih funkcij bi moralo biti vključitve po že tako visoki hitrosti. Funkcije, kot so samodejni popusti in opuščeno obnavljanje vozičkov, običajno prihajajo prek trgovine z aplikacijami, kot pri Shopifyju, zato se jim zaračunavanje dodatnih stroškov zdi nekoliko pohlepno.

Vseeno je v vseh načrtih trend. Cene so stalno visoke, vendar zagotavljajo veliko vrednost. Poslovni načrti so na voljo s čudovitim paketom G Suite, načrti za e-trgovino pa vključujejo praktična orodja za spletna podjetja.

Vse te funkcije pa bi lahko prišle prek trgovine z aplikacijami. Kot je omenjeno v zgornjem razdelku o funkcijah, nam SquareSpace ne manjka, ker ni trgovine z aplikacijami, a kljub temu možnost ni na voljo. Kadar se postavimo v kontekst oblikovanja cen, je izključitev veliko bolj škodljiva. Plačujete za funkcije, ki bi sicer prihajale iz aplikacij drugih proizvajalcev.

SquareSpace je nekoliko podoben Apple spletnega oblikovanja. Plačujete za zaprt sistem in pri tem plačujete visok dolar. Medtem ko orodja obstajajo, možnosti niso, kar pomeni, da niste samo omejeni na uporabo orodij SquareSpace, ampak plačujete za ceno, ki je priložena njim.

Oblikovanje & Orodja

Ena od blagovnih znamk SquareSpace od njegove ustanovitve je linija privlačnih oblikovalskih predlog. Čist videz skoraj vseh predlog je spodbudil nov val spletnih ustvarjalcev, kar je prisililo tekmovalce, kot je Weebly (preberite naš Weebly pregled), da nadaljujejo. Kljub temu, da so predloge na začetku videti bolj slog kot vsebina, resnica od tega ne bi mogla biti več.

SquareSpace upravlja predloge, ki zagotavljajo, sodoben videz in žrtvujejo uporabnost. Vpadljiva privlačnost je še vedno tam, vendar ne za ceno preprostega spletnega mesta. SquareSpace deluje tako, da vam ponuja sodoben videz, hkrati pa ohranja enostavnost uporabe predhodno pripravljene teme.

predloge kvadratnega prostora

Ko izberete eno izmed 92 razpoložljivih predlog, vas odpre urednik. To območje je sestavljeno iz dveh delov: levi meni z nastavitvami in sam urejevalnik povleci in spusti. Meni z nastavitvami obravnava široke poteze vašega spletnega mesta. Našli boste hierarhijo strani, univerzalne možnosti oblikovanja, orodja za e-trgovino in osnovno analitiko.

vmesnik kvadratnega prostora

Spletne trgovine imajo tu veliko dela. Nove izdelke lahko dodate z običajno paleto meril, vključno z oznakami in kategorijami, in jih uporabite za urejanje povleci in spusti. Posamezne strani izdelkov podpirajo medije, ki imajo enako odličen dizajn kot ostale teme SquareSpacea. Ustvari bogato izkušnjo izdelkov, podprto z 2048-bitnim šifriranjem SSL in samodejno obnovo prodaje.

Medtem ko je v večini graditeljev spletnih strani enostavno prelistati območje z nastavitvami, se tukaj SquareSpace veliko dogaja. Zlasti je možnosti oblikovanja presenetljivo veliko. Na voljo so osnovne možnosti, kot sta nastavitev logotipa in pisave, pa tudi naprednejša orodja, kot so CSS po meri, urejevalnik stilov in integracija Typekita.

urejevalnik sloga kvadrata

Vendar je središče urejanja vašega spletnega mesta v vmesniku povleci in spusti. Nekoliko se razlikuje od nekaterih drugih urejevalcev, ki smo jih videli po tem, da na glavnem zaslonu za urejanje ni ikon, ki bi se vlekle na stran. SquareSpace segmentira vsak element vašega spletnega mesta v pesek razdelkov, ki jih morate izbrati za urejanje razdelka, preden se potegnejo vse možnosti.

Tukaj dejansko urejate svoje spletno mesto. Prikaže se orodna vrstica, ki prikazuje, kateri razdelek urejate z gumbom z naslovom »dodaj blok« na desni strani. Bloki ustvarijo vaše spletno mesto, kar vam omogoča, da dodate preproste elemente oblikovanja, kot so distančniki in črte ali zapletene družbene integracije, kot je vdelava SoundCloud.

nastavitve blokov kvadrata

Ta orodja so res edina, ki so vam na voljo, kar je nekoliko razočaranje. SquareSpace ne podpira aplikacij tretjih oseb, kar pomeni, da ste preprosto omejeni na tisto, kar ste zagotovili. Premijske bloke, kot je donacijski modul, lahko kupite z dražjim načrtom, vendar se celo seznam zdi omejen.

Tu je še posebej močna tema zaprtega sistema. Odpovedujete se morebitnim dodatkom, ki jih na vašo spletno stran dodajo tretje osebe, in sicer v korist sistema, ki deluje brezhibno. Seveda, izbira je omejena, vendar vsak od blokov deluje tako dobro, da se je težko pritoževati.

Resnično, to je močna obleka SquareSpacea. Oblikovalec se počuti veliko bolj kot orodje za oblikovanje in manj kot igračo. Nimate aplikacij cutesie, ampak namesto tega resna orodja za doseganje želenega videza. To pogosto pomeni, da izkoristite omejene možnosti, ki jih imate, in ustvarite nekaj s temi orodji, namesto da bi že vzpostavili že ustvarjeno aplikacijo.

Enostavnost uporabe

Kljub občutku kot naprednejše oblikovalsko orodje je SquareSpace še vedno zelo enostaven za uporabo. Večji del vašega dela izhaja iz interakcije s spletno stranjo, ki jo urejate. Ne pa neposredno. Izberete razdelek, ki ga želite delati, in uporabniški vmesnik bo nato potegnil orodja za urejanje tega razdelka.

Če poskušate urejati, to ne bo prekrivalo zaslona. Namesto da se med miško po zaslonu pojavlja pol ducata različnih polj, izberete in izberete mesto urejanja.

nastavitve oddelka kvadratnega prostora

Ko najdete razdelek, urejevalnik odstrani vse ostalo in ga poveča, da ustreza vašemu zaslonu. Če se boste spremenili, lahko najdete območja za dodajanje novih elementov in prikazalo se bo okno z različnimi možnostmi. Ena stvar, ki jo ima SquareSpace nad svojimi konkurenti, je iskalna vrstica v tem oknu. Pomaknite se po seznamu in poiščite želeni element je na splošno polovica bitke s temi spletnimi ustvarjalci, tako da je ta vključitev majhna, a pomembna stran.

Z levega menija je upravljanje s preostalim delom spletnega mesta prepir. Ima vsa orodja, ki jih potrebujete od analitike do SEO, z malo nejasnosti na drugih področjih. Posebej v tem področju je, da je ločeno od prostora za oblikovanje. Ločenost upravljanja in oblikovanja neizmerno pomaga pri enostavni uporabi.

Medtem ko smo se do zdaj še pritoževali nad zaprtim sistemom, je smiselno, da se v sliko vnese enostavnost uporabe. Seveda so možnosti zelo omejene, vendar to pomeni tudi, da vam ni treba iskati zadnjega vtičnika, ki ga želite. S SquareSpaceom je vse od začetka.

To vključuje urejanje slik, upravljanje SEO, integracijo blogov in še veliko več. Med testiranjem smo nenehno odkrivali nova orodja, za katera smo predvidevali, da prihajajo le iz dodatne aplikacije. Imeti vse na dosegu roke je dostojna trgovina in udarec zaprtega sistema škodi veliko manj.

Podpora

Čeprav je preostanek oblikovalcev tako visoke kakovosti, je podpora morda najboljše področje SquareSpacea. Zagotovljena količina možnosti ne le za vzdrževanje, temveč tudi rast vašega spletnega mesta je v primerjavi z drugimi ponudniki osupljiva. Jasno je, da je SquareSpace svojim strankam predan, kar kaže v podpori.

Vsa podpora se nahaja v zbirki znanja, do katere je priročno dostopen z leve strani orodne vrstice v oblikovalcu. Tu boste našli osnovne članke, ki bi jih pričakovali na takšnem področju, pa tudi kontaktne podatke, vodnike, videoposnetke, spletne seminarje in forume.

baza znanja o kvadratura

Sama baza znanja je sestavljena iz vodnikov in pogostih vprašanj. SquareSpace te delčke postavlja v nekakšni izobraževalni obliki. To je kot učni načrt za spletno gradnjo, kjer je na primer člankov o posamezni temi, ki se povezujejo med seboj. Običajno je to seznam vodičev, ki jim sledi pogosta vprašanja za morebitne dodatne teme, ki niso zajete v vodnikih.

vodnik po kvadratu

Skoraj vsi vodniki imajo tudi spremljajoči video. Nekatere zajemajo osnovne teme, na primer povabilo sodelavca ali dodajanje izdelkov, vendar so tudi precej bolj zapletene teme. Zlasti SquareSpace vključuje sveženj videoposnetkov “Uvod”, ki zajemajo glavne arhetipe za spletna mesta in kako sestaviti vsako.

Za bolj praktičen pristop SquareSpace organizira tudi delavnice in seminarje. Če ste v New Yorku, imate toliko sreče, da imate dostop do osebnih delavnic, kjer oblikovalci SquareSpace naletijo na uporabo globljega graditelja. Ne skrbite, če niste v območju, čeprav se osebni dogodek v živo prenaša za člane SquareSpacea.

vebinar kvadratnega prostora

Za vodenje pasivne podpore je precej živahen forum. Deluje podobno kot Reddit, kjer se glasujejo o objavah in komentarjih, kar prinaša najpomembnejše informacije. Seveda, SquareSpace ima celo članek o uporabi foruma.

forum kvadrata

Vse to in nismo podprli niti razmišljanja o podpori SquareSpacea. Dejstvo, da še nismo, bi moralo biti dokaz, kako je s podporo. SquareSpace ima pokrito vsako bazo s podpornim vozliščem, ki se mu lahko ustavi le malo tekmovalcev. Preprosto povedano, to je najboljša podpora, ki smo jo videli pri spletnem ustvarjalcu.

Zaključek

SquareSpace je precej polarizirajoča znamka, deloma zaradi visokih cen in deloma zaradi zaprtega sistema. Kljub temu je oboje smiselno, če se uveljavi v praksi. Medtem ko se orodje na začetku lahko nekoliko omeji, se na koncu dolgoročno spremeni ugodnost možnosti konsistentnosti.

Vendar s tem rečeno, ne gre za trgovino, ki ustreza vsem. Če sodite v to kategorijo, si oglejte nekaj naših drugih pregledov spletnih ustvarjalcev in poiščite tisto, ki je najboljše za vas. Vsako smo podrobno preizkusili, da boste ob prijavi vedeli, kaj se lotite. Priporočamo vam tudi, da si ogledate naše ponudbe najboljših ponudnikov spletnega gostovanja, da vidite, ali se bosta dva očesa omrežila.

Če bi raje obiskovali spletno gostovanje, priporočamo uporabo WordPress-a. Oglejte si naše vodiče za WordPress, če želite izvedeti več. 

  • Vodniki za začetnike pri uporabi WordPress-a
  • Vmesni vodnik za uporabo WordPress-a
  • Napreden vodnik za uporabo WordPress-a

Kaj menite o SquareSpaceu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me