Pregled spletnega vozlišča – posodobljeno 2020

Pregled spletnega vozlišča

Spletna enota je že blizu bloka in kaže: storitev je enostavna za uporabo in ponuja veliko načrtov za oblikovanje cen. Ljudje, ki želijo vzpostaviti spletno mesto za e-trgovino, pa bi morda želeli poiskati drugje, tako kot ljudje, ki imajo raje estetsko prijeten vmesnik. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled Webnode.


Webnode je eden izmed prvotnih ustvarjalcev spletnih mest, ki je na trg prodrl z bumom Web 2.0, ki je bil ustanovljen tako, kot je bil v Švici leta 2008. V bistvu je zrasel, saj je nedavno izdal novega ustvarjalca spletnih strani in nabor tem za svojo uporabniško bazo 30 milijonov.

Webnode smo preizkusili in ga primerjali z najboljšimi graditelji spletnih mest. Medtem ko pretvorba v najnovejšega ustvarjalca in nabor tem ni dokončana za vsako področje spletnega mesta, Webnode predstavlja svetlo prihodnost z intuitivnim urejevalnikom in nizkimi cenami, da se zažene.

V tem pregledu bomo dosegli najvišje in najnižje rezultate graditelja tega spletnega mesta in koga je najbolj primeren. Za praktični pristop se lahko prijavite za brezplačen račun in sami preizkusite graditelja, vendar ga pred nadgradnjo obvezno preberite do konca.

spletni vmesnik

Nastavitve stikov za spletno vozlišče

nastavitve spletnega mesta webnode

nastavitve spletnega dnevnika

predloge spletnih strani

Prejšnja

Naslednji

Nadomestne možnosti za Webnode

Moči & Slabosti

Lastnosti

Načrti v spletnem vozilu so polni funkcij, tudi na brezplačni ravni. Vsi uporabniki imajo dostop do obrazcev, spletnih dnevnikov, e-trgovine, urejevalnika HTML in več, ne da bi prepisali en račun. Spletna mesta ponujajo tudi podporo za neomejene strani, kar HostGatorju (preberite naš pregled HostGator) dodatno zaračuna.

Vsi načrti so brezplačni z blogom, kar je morda najosnovnejša značilnost katerega koli graditelja spletnih strani. Ni nič posebnega, omejeno na eno stran, polno objav. Objave lahko ustvarite neposredno v urejevalniku z nekaj osnovnimi možnostmi oblikovanja. Če pa želite blog intenzivno iskati, je verjetno najbolje, da greste z WordPressom (za najboljše priporočilo preberite spletno gostovanje za WordPress).

nastavitve spletnega dnevnika

Medtem ko se bo večina uporabnikov držala nekaj razdelkov, ki jih ponuja Webnode, obstaja urejevalnik HTML. To vam omogoča, da pišete kodo neposredno na svojem spletnem mestu, tako da lahko ustvarite razdelke po meri. Gre za majhno vključitev, vendar tisto, za katero plačujejo ponudniki, kot je Strikingly (preberite naš Strikingly review).

Ko nadgradite, je na vašem spletnem mestu nekaj različnih funkcij. Na voljo imate možnosti, kot so video ozadje na katerem koli območju, varnostne kopije, integracija Google Analytics in registracija članstva. Kljub temu pa Webnode primanjkuje na nekaj področjih.

Omejeni ste na odseke, ki jih ponuja spletno vozlišče. Ni programa za razširitev števila možnosti, ki se lahko v nekaterih primerih počutijo precej omejujoče. Razdelek HTML je v tem primeru rešitelj. Še vedno lahko na svoje spletno mesto vdelate pripomočke, video in zvok z uporabo HTML-ja, vendar se izgubijo tisti, ki tega ne vedo, kako to storiti..

nastavitve html po meri spletnega vozlišča

Poleg tega običajni načrti ne vključujejo SSL certifikata. Ta komplet ščiti vse osebne podatke, ki bi jih uporabnik vnesel na vašo spletno stran. Nekateri brskalniki bodo prikazali celo opozorilno sporočilo, če vaše spletno mesto ni varno, kar odvrača del vašega prometa. Edini načrt, ki je priložen enemu, je najdražji načrt za e-trgovino, 39,95 USD na mesec, za tisto, kar je treba vključiti v vse načrte.

Kljub temu SSL potrdilo ni nujno, če ne nameravate zbirati podatkov. Če pa imate dostop do območja članstva in oblikovalca obrazcev, ga je smiselno imeti, tudi če niste prodajalec e-trgovine.  

Kljub nekaj negativnosti je na spletni strani Webnode veliko funkcij. Dostop do obrazcev, spletnih dnevnikov in strani v vseh načrtih je nekaj, s čimer se lahko pohvalijo graditelji spletnih strani. Oddelek HTML blaži težave, ker nimate trgovine z aplikacijami, vendar pomanjkanje SSL certifikata v plačanih načrtih še vedno razočara..

Pregled funkcij spletnega vozlišča

Logotip spletnega vozliščaus.webnode.com

Začne se od 395 dolarjev mesečno Vsi načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Webnode ima nekaj najboljših cen od katerega koli graditelja spletnih mest, ki smo ga preizkusili. To ni samo poceni, ampak je postavljeno tako, da vsi načrti zagotavljajo veliko vrednost. Webnode ne varčuje tam, kjer šteje, in zaračuna le funkcije, ki so vredne dodatnih stroškov.

Prosti načrt predstavlja vitrine, ki popolnoma. Ta presenetljivo neomejen načrt vam omogoča popoln dostop do graditelja, ustreza neomejenemu štetju strani in podpori spletnega dnevnika. Na spletnem mestu je lahko vse, od osebnega portfelja do prodajnega mesta za e-trgovino v brezplačnem načrtu, česar se večina graditeljev spletnih strani ne more zoperstaviti.

Kot vsi drugi ustvarjalci spletnih mest, tudi pri brezplačnem načrtu obstaja omejitev uporabe poddomene Webnode. Če želite povezati svojo domeno, boste morali nadgraditi na Omejen načrt. Je dovolj poceni, vendar resnično ne ponuja veliko zunaj povezave vaše domene. Za nekaj dolarjev več je smiselno nadgraditi na Mini načrt.

Tu se začnejo prave cene, ki zagotavljajo brezplačno domeno, oblikovalca obrazcev, e-poštni račun in vrhunsko podporo. Videoposnetek lahko dodate tudi kot ozadje svojega spletnega mesta in si ogledate vse statistike svojega spletnega mesta. V načrtu je še vedno prikazan majhen oglas Webnode v nogi, vendar je to polovica stroškov podobnega načrta na Wixu (preberite naš pregled Wix-a), kar je težko oporekati.

Za popolno izkušnjo s spletno kodo je najbolje nadgraditi na standardni načrt. To je srednji načrt, na katerem bo končala večina uporabnikov. Zmanjša vse blagovne znamke Webnode in doda registracijo članstva do 100 članov in 20 e-poštnih računov v vaši domeni. To je enaka cena kot podoben načrt pri Weeblyu (preberite naš Weebly pregled), vendar zagotavlja do pet varnostnih kopij s popolno obnovitvijo, kar Weebly ne.

Na zgornjem koncu so načrti Profi. To je v osnovi prilagojeni standardni načrt, ki podpira do 100 e-poštnih naslovov, neomejeno varnostno kopiranje, neomejeno registracijo članstva in prevod spletnega mesta v kateri koli jezik. Po dvakratni ceni ne bo veljal za vse uporabnike. Če pa potrebujete veliko število članov in e-poštne naslove, potem se doplačilo zagotovo splača.

Načrti za e-trgovino Webnode

Obstajajo tudi številni načrti za e-trgovino. Te se začnejo pri 7,95 USD na mesec s podporo do 100 izdelkov. Razen tega razliko v ceni predstavljajo SSL potrdilo, uvoz in izvoz XML ter plačila s kreditnimi karticami. Tako kot pri običajnem ustvarjalcu spletnih mest lahko tudi s poddomene brezplačno zaženete spletno trgovino, vendar je omejen na le 10 MB prostora za shranjevanje.

Webnode se povezuje z značilnim modelom oblikovanja cen spletnega mesta. Načrte lahko najdete v prirastku za 5 dolarjev, tako kot povsod drugje. Vendar so stroški vpisa za funkcije, kot so video ozadja in registracija članstva, precej nižje. Predlagamo, da preskočite Omejeni načrt, saj to v praksi nima veliko smisla. Za vse druge pa je vsekakor vredno nadgraditi.

Oblikovanje & Orodja

Webnode ima precej preprost urejevalnik, ki pa je kljub temu zelo močan. Začnete s popolnoma funkcionalno predlogo in tweete svoje spletno mesto od tam z različnimi deli vsebine. Preprosto z miško preklopite območje, ki ga želite urediti, da dodate, izbrišete ali preuredite odseke, da oblikujete spletno mesto po želji.

Vendar pa vam ne bi smeli veliko delati. Predloge spletnega spletnega mesta so zelo dobre, saj omogočajo, da je vaše spletno mesto zunaj vrat. Izbira ni veliko, vendar je omejena ponudba videti super, saj vam daje nekaj strani in navidezne vsebine kot načrt..

Vendar je treba opozoriti, da ko izberete temo, je ne morete spremeniti. Vse teme imajo popolnoma enake lastnosti, tako da ne gre za preveč težave, ampak nekaj, kar morate imeti v mislih.

predloge spletnega vozlišča

Sam urejevalnik je dokaj preprost. Na spletni strani je malo podoben PowerPointu, ki vam prikazuje vso različno vsebino, ki jo lahko posnamete. Okolice se bodo samodejno prilagodile novemu območju, za pospešitev delovnega procesa pa lahko uporabite celo standardne makre, kot so CTRL + Z.

Na robu vsakega dela vsebine boste opazili ikono plus. Če kliknete tukaj, se prikaže okno “dodajanje vsebine”, glavno orodje, ki ga boste uporabili pri izdelavi spletnega mesta. Obstaja le dvanajst možnosti, precej nižja številka kot večina drugih ustvarjalcev spletnih strani. Kljub temu omejena izbira predstavlja veliko možnosti. Dodate lahko gumbe, ustvarite obrazce za stike, vdelate HTML ali kombinirate katero koli od obstoječih možnosti, da ustvarite povsem novo območje svojega spletnega mesta.

spletno kodo dodajte vsebino

Če želite dodati še cel drug razdelek, lahko to storite tudi vi. Med razdelki, ki jih lahko odprete za razširitev strani, se bo prikazal črni znak plus. Tu je veliko več možnosti, vključno z osnovnimi orodji, kot so stolpci in naslovi. Vendar pa obstaja tudi nekaj bolj edinstvenih razdelkov, kot so pričevanja in rezervacije.

webnode doda razdelek

To je vse, kar ponuja proizvajalec, kar resnično priča o tem, kako učinkovit je dizajn. Hierarhijo strani lahko uredite na zavihku »Strani« v zgornjem meniju in nastavite nastavitve, kot je SEO, na zavihku »Nastavitve«, vendar je sam graditelj omejen na te omejene, a močne možnosti.

Vendar to ni edini graditelj, ki ga ponuja Webnode. Vsako običajno spletno mesto bo uporabljalo to, vendar je za spletna mesta za e-trgovino uporabljen daleč zastarel gradnik. Stari graditelj spletnih črt je bolj podoben programu Microsoft Word kot orodju za oblikovanje. Pozanimali smo se do Webnode in videli, ali je graditelj v postopku pretvorbe, kar so potrdili. Kot je zdaj, je to zastarel dizajn, ki se preprosto ne more spoprijeti z drugimi ustvarjalci spletnih strani.

spletno kodo za izdelavo e-trgovine

Običajna spletna mesta bodo cenila preprostost in moč ustvarjalca spletne mreže. Ni orodne vrstice, polne različnih možnosti, ki bi posodila čist oblikovalski vmesnik, ne da bi pri tem žrtvovali nobeno moč. Na drugi strani so trgovine z e-trgovino trenutno zasačene z gradbenim strojem, ki ima še vedno veliko moči, vendar je neroden, da se prebije skozi.

Enostavnost uporabe

Gradnik, na katerega boste verjetno pristali, je izredno enostaven za uporabo. Kot že omenjeno, ima Webnode v urejevalniku zelo malo neumnosti, kar omogoča tekočo oblikovalsko izkušnjo. Če pa želite izdelati spletno mesto za e-trgovino, se bo zaradi arhaičnega videza drugega graditelja strmela pot do zaključka..

Običajni graditelj je sicer precej značilen vmesnik za povleci in spusti. Z vsebino lahko neposredno komunicirate na zaslonu, premikate in spreminjate velikost, dokler se vse ne ujema kot sestavljanka. Vsebina je lahko karkoli, od slike in besedila do HTML kode po meri, vse z možnostmi povezovanja in velikosti.

gradnik povleci in spusti spletnega vozlišča

V širšem obsegu se razdelki uporabljajo za vso to vsebino. Najdete ga na enak način, ko se prerivate, dokler ne zagledate znaka plus. Vendar pa je te odmore nekoliko težavno najti, saj se pogosto vozijo na tanki rob med odseki. To ni glavna prevara, le majhna podrobnost, ki smo jo opazili med testiranjem.

Vendar pa preprostost uporabe resnično prežene z oblikovalnikom obrazcev. Obrazec lahko vstavite kot vsebino ali kot celoten razdelek, odvisno od tega, koliko prostora želite zasesti. Tako kot urejanje vsebine se lahko tudi z vpisi na obrazcu zmedete tako, da povlečete in spustite. To je daleč od kakršnega koli oblikovalca obrazcev v WordPressu, namesto tega pa vam omogoča enostavno ustvarjanje vnosov neposredno na spletni strani.

nastavitve obrazca spletne kode

Strani so tako preproste kot preostala storitev. Zavihek v zgornjem meniju prikazuje vašo hierarhijo, ki ji lahko dodate, izbrišete ali preuredite svoje strani. Obstaja kar nekaj različnih možnosti, vključno z blogom, območjem članstva in galerijo fotografij. Izberete lahko, ali se stran prikazuje v navigaciji ali omejuje dostop do članov, pa tudi upravljate SEO.

nastavitve spletnega vozlišča

Za vse druge vidike vašega spletnega mesta poskrbite v meniju z nastavitvami. Z nekaj e-poštnimi naslovi lahko rešite stvari, kot so e-poštni naslovi, integracija v Google Analytics in sodelavci. Večina možnosti preprosto zahteva, da jih vklopite, kar omogoča tudi najbolj tehnološko pomanjkljivo oblikovanje spletnega mesta.

pregled računa spletne kode

Webnode bo sčasoma posodobil graditelja e-trgovine, kar bo olajšalo uporabo slam dunka. Urejevalnik je popolnoma intuitiven, kar omogoča neposredno interakcijo s spletno stranjo in brez zunanjih funkcij. Celo zapletene možnosti, kot sta registracija članstva in indeksiranje iskalnih mehanizmov, se obravnavajo s klikom na stikalo, kar pomeni, da je vaše spletno mesto lahko zagnano v zelo malo časa.

Podpora

Podpora je šibka točka spletnega vozlišča. Kakovost podpore je precej visoka, vendar število možnosti ni. Kot pri mnogih ustvarjalcih spletnih mest ste tudi vi pri vsakem vprašanju omejeni na zbirko znanja in na žalost je Webnode nekoliko zastarel.

Tako kot na nekaterih drugih področjih spletnega mesta Webnode je tudi baza znanja arhaična zasnova. Uporaba ni žaljiva ali težka, zagotovo pa ne ustreza ostalim storitvam. Webnode članke razdeli v 12 različnih kategorij z razponom od dva do 20 člankov za katero koli temo.

spletna baza znanja

Medtem ko je sama baza znanja zastarela, članki vsebujejo posodobljene informacije. Webnode vam daje navodila po korakih za vsako temo, ki ustrezajo posnetkom zaslona. Ni pravega pisanja, kar je v tem primeru velik plus. Preprosto dobite seznam navodil za hiter postopek podpore.

vadnica spletnega vozlišča

Če navodila niso bila dovolj enostavna, Webnode vsebuje tudi seznam 11 video vadnic. Zajemajo le osnove storitve, na primer povabijo druge, da delajo na vašem spletnem mestu in dodajo Google Search Console. Videoposnetki so dokaj nedavni in vsi so tudi manj kot 10 minut.

Vendar pa je vse v zbirki znanja preprosto vadnica. Ni nobenih vodnikov za odpravljanje težav s svojim spletnim mestom, to je trend, ki mu sledi večina graditeljev spletnih strani. V resnici je eden od edinih ustvarjalcev spletnih mest, s katerim smo naleteli na razdelek za odpravljanje napak. Če imate težave, se boste morali obrniti na spletno vozlišče.

Edini način, da pridobite spletno kodo, je prek e-pošte. Podpora je na voljo pet dni v tednu, ni pa določenih ur delovanja. Webnode poskuša odgovoriti na poizvedbe v 24 urah, ko smo se oglasili, smo odgovor prejeli v nekaj več kot 12 urah.

obrazec za podporo spletnega vozlišča

To pa je bilo s prostim načrtom. Mini načrti in višje prejmejo vrhunsko podporo. Še vedno ste omejeni na e-pošto med delovnimi dnevi, vendar ima vaše sporočilo prednost pred drugimi poizvedbami. To ni velika stvar ali kaj drugega, vendar tudi za to ne plačujete zares.

Razsodba

Webnode je ena najboljših možnosti za graditelja spletnih strani danes. Na paletni vmesnik se nabira vrsta funkcij, kar omogoča tekoč zagon in postopek oblikovanja. Poleg tega dodajte paleto načrtov, ki so z razumno ceno, in Webnode je ustvarjalec spletnih strani, ki se jih večina lahko ujema z.

Vendar pa ne morejo vsi. Če nameravate uporabljati kakršno koli prodajalno za e-trgovino, je najbolje, da poiščete drugje. Pomanjkanje SSL certifikata in splošnega grdega oblikovalskega vmesnika je slabo zastopanje te storitve in se ji je treba izogibati v trenutnem stanju.

Če bi raje imeli CMS, kot je WordPress, si oglejte naš seznam najboljših ponudnikov spletnih gostovanj. Potrebno je nekoliko več dela z nogami, da se spletno mesto postavi in ​​deluje, vendar vam omogoča prožnost ustvarjanja točno tistega, kar želite.

Kaj menite o spletni kode? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me