Pregled spletnega mesta – posodobljeno 2020

Pregled spletnega mesta

O Sitebuilderju je lahko veliko všeč, vendar ima preveč negativnosti, da bi lahko zaslužili priporočilo. Medtem ko sta vmesnik in urejevalnik odlična in enostavna za uporabo, sta oblikovanje in predloge zelo zastarela. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled Sitebuilder.


SiteBuilder je močno orodje, ki je že nekaj časa. Njegov urejevalnik povleci in spusti je enostaven za uporabo in omogoča, da v kratkem času objavite osnovno spletno mesto. Dodajte funkcije, ki jih potrebujete za začetek v mešanici in dobite spodobnega graditelja.

Na žalost SiteBuilder ni tam z našimi najboljšimi graditelji spletnih strani. Ker storitev redko prejme posodobitve, so predloge zastarele in zmogljivost v primerjavi z Wixom ali Weeblyom manjka, zdi se, da je nekdo leta 2016 opustil platformo in jo pustil v uporabo.

Lahko dobite dostojno spletno mesto, vendar je težko narediti fine retuše. Tudi če bo storitev ustrezala določenim občinstvom, na primer majhnim podjetjem brez povezave, ki želijo imeti spletno platformo, lahko isto stvar dobite tudi od drugih, boljših gradbenikov.

Alternativa za Sitebuilder

Moči & Slabosti

Lastnosti

SiteBuilder se ponaša z vsemi pravimi lastnostmi. Ima vse, kar potrebujete, vključno z bloganjem, e-trgovino, obrazci in trgom aplikacij.

Tako ali tako izgleda. Težava je v tem, da funkcije niso natančnejše. Vsi so omejeni, zato govorimo o najpomembnejših.

Bloganje spletnega mesta SiteBuilder

Če želite dodati spletni dnevnik na svoje spletno mesto, morate najprej izbrati predlogo. Kar nekaj jih je in so lepo zasnovani.

predloga spletnega mesta

Dodajanje in upravljanje objav v meniju bloga v urejevalniku je enostavno. To je preprost postopek, ki vam omogoča, da spremenite pisave, velikosti, glave in celo oznake za boljšo optimizacijo iskalnikov. Kljub temu bi ga bilo mogoče izboljšati za začetnike.

spletna stran-bloger-objava

Na primer, Voog vam omogoča urejanje strani s spletnimi dnevniki kot običajna stran, kar v SiteBuilderu ni mogoče. Če želite uporabnikom bolj prijazen pristop k bloganju, si oglejte naš Voog pregled.

Povedano drugače, če je bloganje bistveno za vašo spletno prisotnost, lahko poskusite z WordPressom. To je popoln sistem za upravljanje vsebin, ki je narejen za bloganje. Vendar je zapleten, zato ne pozabite najprej prebrati vodnika za WordPress našega začetnika.

SiteBuilder e-trgovina

Za dostop do funkcij e-trgovine morate nadgraditi na plačljiv načrt. Ko to storite, je enostavno nastaviti stran v trgovini, dodati izdelke in integrirati PayPal z vsem (voziček, gumbi za nakup itd.).

sitebuilder-paypal

Sistem je tog, ker morate med urejanjem med trgovino in elementi elementov preklapljati, vendar ga boste po dodajanju enega ali dveh izdelkov prejeli.

Glede na to postopek ni dobro zaokrožen. Strani izdelkov ne morete prilagoditi, ker ste privzeti s privzeto predlogo. Druge omejitve vključujejo, da spletno mesto ne shranjuje zapuščenih predmetov v vozičkih vaših strank in pomanjkanje paketne obdelave.

Poleg tega lahko plačila sprejmete samo prek PayPala in neposrednega prenosa. Lahko bi bilo dovolj, vendar nekateri raje uporabljajo druge metode, na primer MakeCommerce ali Stripe.

Wix je veliko bolj primeren za podporo spletnemu mestu za e-trgovino. Njegova analitika, prilagajanje in podpora presegajo podatke spletnega mesta SiteBuilder, zato preberite pregled Wix-a, preden se odločite.

SiteBuilder bi še vedno lahko deloval, če je e-trgovina za vas sekundarna, toda če je vaša spletna prodaja vaša glavna prednostna naloga, morate razmisliti tudi o Shopify. To je ustvarjalec za e-trgovino, vendar je zapleten, zato pred skokom v notranjost preglejte naš vodič za začetnike Shopify..

SiteBuilder App Market

Na trgu aplikacij SiteBuilder lahko dostopate z nadzorne plošče računa.

sitebuilder-app-market

Ko odprete orodje, je obetavno. Obstaja iskalna vrstica in zavihek kategorij, vendar vam jih ne bo treba uporabljati. V Pro načrtu lahko izbirate le med sedmimi dodatki. To je desetine premalo.

Ker trg ni odprt za tretje osebe, ste nadgrajeni nabor orodij omejeni. Na primer, preprosto se ne primerja s trgom aplikacij Weebly, kar je eden od razlogov, da je spletno mesto z SiteBuilderjem enostavno, a nemogoče je biti popolno.

Če želite retuširati svoje spletno mesto z najnovejšimi posodobitvami, si oglejte naš Weebly pregled. Ta graditelj je veliko primernejši za namestitev perfekcionista.

Pregled funkcij

Logotip spletnega mestawww.sitebuilder.com

Začne se od 323 dolarjev mesečno vsi načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo
24/7

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Načrti SiteBuilderja tam niso najboljši. Ne boste dobili e-trgovine, razen če kupite najdražji načrt in pridobite le 5 GB prostora za shranjevanje na najnižji stopnji.

V Pro načrtu dobite večino funkcij SiteBuilder. Predloge lahko prilagodite in se znebite plavajočih oglasov. Poleg tega lahko dostopate do spletnih statistik in dobite domeno brezplačno. To je spodoben načrt, dokler ne pridete v dušik.

5 GB prostora za shranjevanje je vse, kar dobite z njim, kar je malo. Večina proizvajalcev spletnih mest ponuja več po najnižji ceni, zato je shranjevanje SiteBuilderja težava.

Načrt Premium ima še več težav. Za skoraj dvojno ceno je edina nadgradnja, ki jo dobite, prednostna podpora, ki je ni vredna. Dobite še 5 GB prostora za shranjevanje, tako da to ni več težava.

Edini razlog za nadgradnjo na njegov načrt e-trgovine je, če ste začeli s SiteBuilder in želite na svojo spletno stran dodati trgovino. e-trgovina je edini plus tega načrta, in kot rečeno, funkcija e-trgovine storitve ni natančna..

Brezplačno lahko preizkusite SiteBuilder, vendar boste prejeli samo poddomene in ostali ste v oglasih za razvijalce. To možnost priporočamo, da preizkusite storitev, vendar ne za kaj drugega.

Oblikovanje & Orodja

Urejevalnik SiteBuilder je zapleten. Obstaja veliko elementov, ki jih lahko povlečete na svojo stran in veliko možnosti, ko gre za oblikovanje, slog in kodo.

Problem je v tem, da sistem ni dovolj globok. Da, zapleteno je, vendar nima smisla imeti veliko možnosti, če nobena od njih ni dovolj prilagodljiva, da bi dosegla želeni rezultat. Predstavljajte si Atlantski ocean, če bi bil globok eno nogo. S površine bi bilo videti čudovito, vendar ne bi mogli nikamor pluti. To je urejevalnik SiteBuilder-a.

Poleg splošnih omejitev predloge ne morete spremeniti, ko je objavljena. To pomeni, da morate biti previdni pri izbiri, saj se boste z njim zataknili. Če želite uporabiti SiteBuilder, priporočamo, da preizkusite nekaj predlog, preden pritisnete objavo.

Čeprav je vse res, je orodje zasluga. Nastaviti je preprosto spletno mesto in hitro se lahko pomikate po njegovih možnostih. Kljub temu, da se to sliši, pa ni dovolj. Večji del konkurence ima tudi to veselje.

sitebuilder-editor

Zavihek elementov je zapleten. Na primer, lahko dodate oblike, ki jih je mogoče spremeniti v velikost in barvati poljubno. To zagotavlja veliko prilagodljivosti, vendar se na tem še ne konča. Vse je lažje nastaviti, če se sidrišča na strani neposredno vstavijo kot gumba za pomikanje navzdol ali za pomikanje navzgor.

zavihek-gradniki elementov

Na splošno je sistem nastavljen, tako da lahko hitro in hitro zaženete nekaj preprostega.

V meniju »Strani« lahko upravljate strani svojega spletnega mesta. Če dodate ali odstranite strani, boste spremenili meni glave, tako da lahko še enkrat vidite zavezo SiteBuilderja, da bo vse preprosto.

zavihek strani-graditelj strani

Pod gumbom »razdelek« lahko spremenite strukturo strani, ki jo urejate. Čeprav ni veliko možnosti, je vse lažje organizirati, zato je to še en plus za začetnike.

Najlepše je, da lahko skrijete odseke za različne platforme. Če nekaj ne izgleda dobro v mobilnem telefonu, vendar deluje odlično za obiskovalca namizja, ga lahko skrijete na mobilni različici svojega spletnega mesta.

V razdelku »Oblikovanje« lahko spremenite slog in pisave. Vse je preprosto, vendar je ta meni velik plus za ljudi, ki želijo umetniško spletno stran. Izbirate lahko med številnimi teksturami, ki delujejo kot ozadje vašega spletnega mesta.

sitebuilder-teksture

Žal ne morete naložiti lastnih tekstur, lahko pa uredite obstoječe s spreminjanjem oblik in barv.

Odseka “blog” in “trgovina” obravnavata njuni značilnosti: bloganje in e-trgovina. V obeh primerih morate odgovoriti na nekaj vprašanj, če želite nastaviti funkcijo in dostopati do globalnih sprememb na zavihkih.

sitebuilder-blog-zavihek

Ti meniji so dobro organizirani in omogočajo enostavno upravljanje bloga ali trgovine, vendar ne ponujajo veliko možnosti prilagajanja. Na primer, ne morete kategorizirati objav ali naročila paketnih procesov.

Kartica »statistika« vam omogoča ogled lastnih statističnih podatkov. V primerjavi s tistim, kar lahko analizirate v storitvi Google Analytics, bledi, vendar bi moral delovati bolje, če ne upravljate spletnega podjetja.

Ljudje, ki morajo samo promovirati svoje poslovanje brez povezave, bodo na kartici »Statistika« SiteBuilderja veliko lažje krmarili in razlagali, zato lahko znova vidite programsko opremo, ki je bolj primerna za ljudi, ki začnejo delovati.

Gumb »upravljaj« razkriva možnosti prilagajanja za nazaj. Dostopate do možnosti v zvezi s predložitvijo obrazcev, integracijo Google Analytics in še več.

zavihek spletnega mesta za upravljanje

Kul stvar v meniju je zgodovina revizij. Spletno mesto lahko kadar koli shranite in vrnete na starejšo različico, če nova funkcija ni bila kos vašemu občinstvu. Če je odobreno, morate to nadgraditi na plačljiv načrt, vendar je to še vedno koristna funkcija.

revizija spletnega gradišča-revizija

Elemente na strani lahko spremenite tudi z nekaj pojavnimi možnostmi, ko na svoji strani izberete karkoli.

sitebuilder-on-page-edit

Običajno se ukvarja s slogom, vendar možnosti, ki jih ponuja, pomagajo poenostaviti postopek objave vašega spletnega mesta.

Na koncu je nekaj možnosti na voljo na nadzorni plošči.

nadzorna plošča

Tu lahko dostopate do trga aplikacij, dobite hiter pregled predložitev obrazcev in nadgradite svoj načrt cen.

Kot lahko vidite, obstajajo pomembne možnosti, vendar to ni nujno dobra stvar. Na primer, pomagalo bi, če bi bil trg aplikacij dostopen v urejevalniku, ker boste lažje vključili vtičnike in hitreje opravili svoje delo..

Enostavnost uporabe

Urejevalnik SiteBuilder je preprost za uporabo. Obstaja nekaj naprednih vprašanj, na primer plastenje barv ozadja ali učinki, ki jih je težko rešiti, če se ne obrnete na predstavnika. Poleg tega so nekateri postopki, kot je postavitev trgovine, kontraintutivni. Glede na to vam ne bi smelo biti težko vzpostaviti spletnega mesta in ga zagnati.

sitebuilder-editor

Predloge platforme vam olajšajo tudi življenje, saj potrebujejo malo prilagoditve, da so videti lepe.

Žal predloge spletnega mesta ne morete spremeniti, ko jo objavite. To je težava, ker je v prihodnosti težko rebranding. To je težava, saj predloge, čeprav je enostavno spremeniti videz predloge, imajo omejitve strukture..

Če imate podjetje brez povezave in želite hitro spletno mesto razširiti svojo bazo strank, bo SiteBuilder deloval v redu, vendar poskusite še nekaj, če je vaše podjetje spletno.

Podpora

Baza znanja SiteBuilderja ni dobro organizirana. Vsebuje le 10 kategorij z odgovori, vendar iskalnik deluje v redu.

baza znanja-graditelja spletnih strani

Odgovori na vprašanja so zadeti in zamuditi. Nekateri so temeljiti, drugi pa ne nudijo veliko pomoči. Kljub temu so zajete najpomembnejše teme, zato vam ne bi bilo težko najti tistega, kar potrebujete.

vprašanje za podporo spletnemu mestu

Če naletite na težave in se morate obrniti na podjetje, je položaj boljši. Če ste v ZDA, lahko kadar koli pokličete. Uporabniki z drugih lokacij lahko stopijo v stik tudi po e-pošti ali klepetu.

Odzivni čas za obe osebi – do 48 ur, da pregleda vaše poizvedbo – je spodoben. Odziv, ki smo ga prejeli na eno od naših vozovnic, ni bil uporaben.

Na splošno podpora za SiteBuilder ni zvezdna, a bo naredila delo.

Razsodba

Če imate v mislih jasno sliko, kako bo izgledalo vaše idealno spletno mesto ali ste perfekcionist, vam bo morda boljše pri drugem ustvarjalcu.

Če rečem, da v nobenem trenutku želite osupljive rezultate, fotografirajte SiteBuilder, če vam ni všeč Squarespace ali Weebly, ki ponujata isto in naj vam nato delajo retuširanje.

Če želite nekaj drugačnega, preberite članek o naših najboljših ponudnikih spletnega gostovanja. Priporočamo WordPress, vendar se poglejte okoli sebe in preverite, ali vas še kaj zanima.

Kaj menite o SiteBuilder? Je bilo naše prevzemanje pošteno? Če se ne strinjate z nami ali če želite nekaj dodati, nam v spodnjem razdelku za komentar dodajte svoje mnenje. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map