Pregled spletnega mesta One.com – Posodobljeno 2020

One.com Pregled

One.com ponuja veliko funkcij za odlično ceno, vendar je preveč ročajev. Vendar, ko pridete mimo njegovih vmesniških čudov, lahko resnično ustvarite odlično spletno mesto v zelo malo časa. Preberite podrobnosti o prednostih in slabostih tega gradbenika spletnega mesta v našem podrobnem pregledu One.com.


One.com je eden manjših graditeljev spletnih mest na trgu, trenutno pa živi več kot 1,5 milijona strank. Na več načinov gre za diamant v grobem, z odličnim naborom funkcij in poceni cenovno ceno. Medtem ko storitev nekoliko zasenčijo najboljši graditelji spletnih strani, morate One.com zagotovo upoštevati kot svojo izbiro.

V tem pregledu One.com bomo govorili o teh funkcijah in zakaj so pomembne pri izdelavi vašega spletnega mesta. Poleg tega bomo razpravljali o nekaterih šibkih točkah storitve, kot sta slaba implementacija bloga in občasno zakasnjen vmesnik.

Na koncu bomo izdali dokončno razsodbo storitve, zato jo pred nadgradnjo preberite. Če ga raje vzamete za spino, lahko to storite s 15-dnevno garancijo vračila denarja.

Alternativa za One.com

Moči & Slabosti

Lastnosti

Kljub nizkim stroškom One.com obstaja kar nekaj funkcij. Vsi načrti so šifrirani z varnostjo SSL in podporo za graditelje spletnih strani, z veliko prostora za shranjevanje. Zunaj tega je večina funkcij vrhunska, tista, ki ne razmišlja preveč o tem, kako poceni so sami načrti.

Začenši z brezplačnimi funkcijami, vendar je vsak načrt opremljen z neomejenimi e-poštnimi naslovi in ​​dobroimetjem za Google AdWords. E-pošta uporablja katero koli tipično stranko za odjemalce z omejitvami poštnega predala, ki jih lahko določi uporabnik. Ne boste imeli čistega vmesnika, kot je GSuite (ena naših najboljših e-poštnih storitev gostovanja), ampak namesto katere koli stranke, ki jo izberete.

Vsak načrt ima tudi dostop do bloga, ne pa do bloga in graditelja. Lahko imate eno ali drugo, vsaka pa ustreza svojemu naboru predlog. Predloge spletnega dnevnika so najmanj omejene, brez kakršnega koli zaledja za organizacijo ali ustvarjanje objav. To je eno najšibkejših področij One.com in nekaj, o čemer bomo razpravljali pozneje, v razdelku »oblikovanje«.

Edino rešitev je uporaba poddomene, ki je, na srečo, brezplačna. V svojem spletnem dnevniku morate namesto običajne domene postaviti blog na “blog.yourdomain.com”. To je edini način, kako se lahko rešite z uporabo arhaičnih predlog kot glavnega dizajna.

Vendar nimajo vse proste funkcije slabost. One.com vsem nudi celovito analitiko za svoje spletno mesto, dostop do FTP / sFTP in zaščito pred virusi. Večina podlag je zajeta in celovito zajeta, zaradi česar je slabost grdega bloga škodljiva veliko manj.

Na splošno so plačane funkcije veliko bolj impresivne. Za doplačilo lahko na svoje spletno mesto dodate SiteLock, popoln varnostni paket za naslavljanje zlonamerne programske opreme in spopadanje z neželeno pošto. Orodje lahko skenira do 500 strani na spletnem mestu in zagotovi popoln pregled morebitnih ranljivosti. Vsak dan boste celo pripravili poročilo o ugledu in ogled črnih seznamov, tako da boste vedeli, kje stojiš v očeh iskalnikov.

Ko že govorimo o tem, One.com ponuja tudi storitve SEO prek MarketGoo. Osnovni načrt vam zagotavlja osnovne SEO metrike, tedensko revizijo in do pet ključnih besed za spremljanje. Dražji načrt Evolution se nanj razširi z izboljšanim poročilom z nadzorno ploščo, do 15 ključnimi besedami in vsakodnevno revizijo spletnega mesta.

Zaradi denarja je težko premagati nabor funkcij One.com. Izdaja spletnega dnevnika je bolj v domeni izbire oblikovanja, tako da ta del pregleda ne škodi preveč. Namesto tega funkcije, kot so SSL certifikat, SiteLock in MarketGoo, zaklenejo ta odsek kot enostavno zmago za One.com.

Cenitev

One.com je rahlo osredotočen na načrte po vsem svetu. Storitev v celoti ponuja le tri, od katerih lahko dve izkoristijo spletnega mesta. Kljub omejenemu izboru so stopnje precej nizke, saj je treba zagnati presenetljivo količino funkcij. Ne glede na načrt, na katerem boste pristali, boste dobili veliko denarja.

Standardno gostovanje je dokaj enostavno. To je skupni načrt, ki vam dodeli en jedrni procesor in 512 MB RAM-a. Vendar pa lahko izkoristite tudi graditelja spletnega mesta. Omejeno je na samo pet strani, vendar bi to moralo biti dovolj, če iščete preprosto spletno mesto.

Poleg tega ta načrt ponuja prilagodljivost, da se v prihodnje izdelate iz oblikovalca spletnih strani. Imate popoln FTP / sFTP dostop do svojega spletnega mesta, kar omogoča namestitev WordPressa. Če se želite naučiti, kako to storiti, preberite navodila za uporabo WordPress-a za začetnike. Poleg tega je v načrtu tudi neomejen e-poštni naslov in nekaj dobroimetja za Google AdWords.

Če pa ste vsi v ustvarjalcu spletnega mesta, je namenski načrt veliko bolj primeren. Omejitev strani je odpravljena, do 200 strani pa vse samo za približno en dolar več na mesec. To je veliko ceneje kot skoraj katerikoli drug graditelj spletnega mesta v prostoru, saj ga lovijo le spletni gostitelji, ki ponujajo dodatnega ustvarjalca, kot je GoDaddy (preberite naš pregled GoDaddy GoCentral).

Dobite vse enake funkcije kot spletno gostovanje minus FTP / sFTP dostop, kar pomeni, da WordPress ne pride v poštev. Vendar pa to dosegajo predloge vrhunskih predlog, ki so popolnoma odzivne in optimizirane za mobilne naprave. Imate varnostno kopiranje in obnavljanje funkcij ter možnost uvoza HD slik.

Cene so nizke, vendar je vprašanje tukaj pomanjkanje kakršnega koli brezplačnega načrta. Večina namenskih ustvarjalcev spletnih strani ponuja eno, medtem ko gostitelji, ki so postali obrnjeni, ne. Na žalost One.com sodi v slednjo kategorijo. Nikakor ne preseneča, zagotovo pa razočara.

Načrti za e-trgovino družbe One.com

Na voljo so tudi načrti za e-trgovino. Izdelovalca spletnih strani lahko uporabite za spletno trgovino ali WordPress, pri čemer slednja možnost prihaja v nekaj dolarjev več na mesec. Na koncu ustvarjalca spletnega mesta je načrt popolnoma enak običajnemu ustvarjalcu spletnega mesta, vendar omogoča tudi prodajo izdelkov.

To je strm skok v ceno, vendar to ne pomeni, da načrt ni cenejši od konkurence. Na primer, spletna trgovina na Wixu (preberite naš pregled Wix-a) je za približno 5 USD dražja od cene One.com.

Oblikovanje & Orodja

One.com ima urejevalnik, ki je zelo podoben tistemu v Weeblyu (preberite naš Weebly pregled). Kljub temu ne deluje povsem na ravni fluidnosti tega ponudnika, z lahkim vmesnikom in zmedeno segregacijo orodij.

Imate dostop do precej širokega nabora predlog in vse so videti precej dobro. Nekateri so zaklenjeni za tiste, ki nimajo premijskega načrta, vendar to ni preveč razočaranje. One.com ne skriva dobrih tem za tem zidom in ne pušča smeti. Namesto tega obstaja lepo kombinacijo obeh, kar pomeni, da bi morali imeti dobro možnost, ne glede na načrt, ki ga imate.


One.com vam omogoča, da kadar koli spremenite predlogo, vendar je to nekoliko težko. Za mnoge je to primer izbire predloge in ne spreminjanja, ker poskušate razveljaviti vse nastavljeno. Več o tem, kako spremeniti predlogo, bomo govorili v spodnjem razdelku »enostavnost uporabe«.

Izberite predlogo pametno, ker jo verjetno držite. Če želite vse razstaviti, je to mogoče. One.com ima dokaj odprt urejevalnik, ki ne drži vaše roke skozi celoten postopek. Predvideva, da veste malo o tem, kako delujejo graditelji spletnih strani, in podeli prožnost, da spremenite vse.

Sam urejevalnik deluje kot Weebly. Imate pravi vmesnik za povleci in spusti, na levem meniju pa so elementi, ki jih lahko postavite na stran. Je intuitiven urejevalnik, ki pa zaradi slabe optimizacije izgubi nekaj točk. Stroji nižjega razreda bodo z njim zaostajali in izgubili del tekočnosti, ki jo ima Weebly. Upoštevajte, da gre za majhno zaostajanje, vendar je vseeno še vedno.

Resnično vprašanje je ločitev nastavitev predloge in nastavitev strani. V urejevalniku strani lahko povlečete okrog česarkoli, vendar se ne morete dotakniti ničesar, kar je vključeno v univerzalni dizajn vašega spletnega mesta, na primer glave in noge. One.com hvaležno podeljuje ta območja, da vas seznani. Kljub temu je nadležno, da se med dvema premikate med nami in nazaj, da opravite nekaj preprostih opravil.

Kot je omenjeno v zgornjem razdelku s funkcijami, lahko blog pišete na One.com, vendar ni vključen v urejevalnik. Za razliko od večine ustvarjalcev spletnih mest ne morete dodati strani spletnega dnevnika ali povleciti elementa spletnega dnevnika na nobeno stran. Blog lahko nastavite samo na nadzorni plošči in, čeprav je postopek dokaj enostaven, je to asininsko izvajanje, ki vodi le v frustracije.

Enostavnost uporabe

Kljub tem frustracijam je enostavnost uporabe pravzaprav kar dobra. One.com se lahko odloči za čudne odločitve z umestitvijo spletnega dnevnika in izbiro tem, vendar se sam postopek gradnje zdi tekoč. Izposodil si je stran knjige Weebly in to je dobra stvar. Dokler vaša tema ustreza vašemu namenu, bi morali imeti možnost, da oblikujete spletno mesto z malo in brez težav.

Na levi strani je orodna vrstica popolnoma interaktivna izkušnja. Elemente povlečete neposredno na stran, tako da se ne prepira pri iskanju ikone za dodajanje ali kopanju želenega. One.com vključuje tudi nekaj Photoshop podobnih označevalcev, tako da ste lahko prepričani, da se vse ujema.

Dodajanje novih strani je prav tako preprosto. Vaš urejevalnik je v zgornji orodni vrstici in z nekaj kliki bo prikazan zaslon za izbiro strani. Za spletno trgovino, galerije in strani za stike obstaja veliko različnih možnosti, ki so vse napolnjene z navidezno vsebino. Dodati novo stran in razširiti spletno mesto preprosto.

Kar zadeva celoten izgled vašega spletnega mesta, lahko predlogo prilagodite, vendar je to nekoliko težko. Če želite spremeniti svoje, morate vstopiti v urejevalnik strani, dodati novo stran in klikniti »raziskati predloge One.com«. Kar se tiče našega testiranja, nismo našli drugega načina, kako spremeniti predlogo, kar je malce moteče.

Če izbira nove predloge ni za vas, lahko vedno oblikujete svojo. One.com omogoča nenavadno funkcijo, kjer se lahko na različnih straneh uporabljajo različne predloge. Omogoča veliko fleksibilnosti, vendar je za novorojenčke lahko malce zmedeno.

Z vidika oblikovanja postavljanje možnosti predloge in možnosti strani na različna področja nima veliko smisla. Z vidika enostavne uporabe pa malce pomaga. Čeprav se edinstveni sistem nekaj navadi, vas prisili, da segmentirate tisto, na čemer delate, zato vam ni treba skrbeti, da boste zmešali univerzalne elemente svojega spletnega mesta. Če na primer povlečete en element na stran, ne boste slučajno zgrabili logotipa.

Jasno je, da to ne pomeni delitve teh orodij dobra stvar. Nekoliko pomaga pri enostavni uporabi, a majhna žrtva na tem področju bi kljub nekaterim potencialnim nesrečam naredila veliko bolj tekočega graditelja.

One.com je zaradi enostavne gradnje spletnega mesta izjemno enostaven za uporabo zaradi svoje domačnosti. Popolnoma interaktivni vmesnik pomeni, da lahko s klikom miške naredite točno tisto, kar želite. Bolj napredne možnosti, kot je preklop predloge, pa vzbujajo zaskrbljenost.

Podpora

Ker je One.com popoln spletni gostitelj, je podpora precej dobra. Številni graditelji spletnih mest omejujejo podporo centru za pomoč in e-poštnemu naslovu. Medtem ko enako velja za One.com, imate na voljo tudi klepet v živo, in sicer za sprotno reševanje vseh težav, ki se lahko pojavijo.

Center za pomoč je dokaj enostaven. One.com ima devet različnih kategorij z vsemi začetki do upravljanja naročnine. Območje za začetek je še posebej koristno, saj ponuja lep pregled nad vsako storitvijo, ki jo ponuja One.com. S tem boste v nekaj kratkih člankih začeli uporabljati graditelja spletnih mest, WordPress, Microsoft Office 365 in več.

Sami deli so napisani čisto s priloženo kazalo za bolj zapletene vaje. Nekateri članki imajo posnetke zaslona, ​​na primer tiste, ki se nanašajo na ustvarjalca spletnega mesta, vendar bi bilo dobro videti posnetke zaslona v več člankih in v nekaterih spremljevalnih videoposnetkih.

Na žalost One.com sodi v past, ki jo mnogi graditelji spletnih mest počnejo v centru za pomoč. Tam je veliko vadnic, od aktiviranja naročnine do začetka bloga, vendar vodnikov za odpravljanje težav ni. V naših pregledih je Strikingly (preberite naš Strikingly review) edini graditelj, ki ima te članke, ki so izredno koristni za majhne, ​​pogoste težave.

Če imate kakršne koli težave, se boste morali obrniti na podporo. Klepet v živo in e-pošta sta na voljo z dokaj kratkimi odzivnimi časi. Odgovor smo prejeli po e-pošti v nekaj več kot 10 urah in v nekaj minutah klepetali v živo. Za govornike, ki ne govorijo angleško, pa bo klepet v živo počasnejši. 24 ur na dan so na voljo samo angleško govoreči agenti, medtem ko imajo drugi jeziki običajna osemurna operacijska okna.

Vseeno so oblike podpore na One.com odlične. Vsekakor bi bili dobrodošli dodatki, kot sta forum ali telefonska podpora, vendar implementacija deluje dovolj dobro, kot je. Članki v centru za pomoč so jasno napisani z veliko mero globine in podpora se odziva hitro, če govorite angleško.

Razsodba

Če iščete ustvarjalca spletnega mesta, ki je bogat s funkcijami in vam lahko prihrani nekaj dolarjev, je One.com odlična izbira. Zaslužite za svoj denar, glede na to, kako pomembne funkcije, kot je SSL certifikat, postajajo sodobni brskalniki. Enostavnost uporabe je tudi vrhunska, z znanim vmesnikom, ki se osredotoča na pomembna področja spletnega oblikovanja.

Vendar je pregovorni slon v sobi zasnova samega graditelja. Na koncu spletnega mesta One.com so bile sprejete nenavadne odločitve, nenazadnje je grozno izvajanje spletnega dnevnika. Zaradi združitve orodij, težko najti možnosti predloge in občasno zakasnjen vmesnik se storitev počuti kot košček.

Za nekatere pa je. Če želite poceni spletno mesto prek uporabniku prijaznega vmesnika, potem je One.com za vas. Samo ne načrtujte veliko blogiranja.

Kaj menite o One.com? Sporočite nam v komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me