Pregled Mobirise – posodobljeno 2020

Mobirise pregled

Mobirise je za graditelja spletnih mest redka, saj bolje deluje, več denarja boste vrgli nanjo. Njegova osnovna oblika je sicer osnovna, toda ko enkrat vložite nekaj denarja, postane precej privlačna možnost. V tem celotnem pregledu Mobirise poglejte, koliko natančno dobite za svoj dolar.


Mobirise Website Builder je drugačna oblika spletnega mesta. Ne temelji na brskalniku, zato ga morate prenesti, da nekaj sestavite. Odlikuje jo inovativne možnosti urejanja in načrti za oblikovanje cen. Je enostaven za uporabo, če je morda težko nastaviti.

Če želite kar najbolje izkoristiti, boste morali na začetku vložiti denar, saj so njegove zmogljive funkcije dostopne samo s plačanimi dodatki.

Če imate dostojno razumevanje HTML-ja in približno 100 dolarjev, ki jih porabite, je Mobirise Builder spletnih strani odlična izbira za katero koli panogo. Če mobilizem ne poznate ali če iščete cenejše možnosti, Mobirise morda ne bo deloval za vas. V tem pregledu Mobirise Builder spletnega mesta vam bomo pomagali ugotoviti, ali je temu tako.

Moči & Slabosti

Alternativa za Mobirise

Lastnosti

O značilnostih Mobirise Website Builder je treba najprej omeniti pomanjkanje orodja za bloganje. To je težava za vse, ki želijo povečati promet z ekološkim iskanjem in velika ovira, da bi storitev lahko uvrstili na naš seznam najboljših ustvarjalcev spletnih mest. Glede na to poglejmo, kaj lahko naredi.

Razširitve spletnega mesta za gradbenike Mobirise

Stran “razširitve” je trg aplikacij Mobirise Builder spletnega mesta. Vsebuje dodatke, kot je nakupovalna košarica PayPal, ki vam omogoča e-trgovino, in orodje SEO, ki vam omogoča ustvarjanje datotek robots.txt in zemljevidov zemljevidov.

mobirise-razširitve

Na trgu aplikacij je Mobirise zaslužila. Kupite razširitve za nadgradnjo spletnega mesta. Več o njih bomo govorili v razdelku »Cene«. Za zdaj bomo preučili nekaj stvari.

Večina razširitev je poceni za to, kar ponujajo. Na primer, razširitev nakupovalne košarice PayPal, ki vam omogoča prodajo izdelkov na spletu, znaša le 39 dolarjev in zajema eno leto posodobitev in podpore.

Večina predlog, ki jih lahko kupite, je osupljivih in usmerjena v določeno občinstvo. Če je vaše podjetje med tistimi, ki jih je Mobirise imel v mislih, na primer načrtovanje poroke ali telovadnica, boste temo zanj našli v pomoč.

Na primer, izobraževalna tema je dobro narejena. Če želite prodati spletni tečaj, vas je Mobirise Website Builder pokril s to razširitvijo, ki dodaja podporo za video, zbiranje obrazcev in čudovito postavitev vaši garnituri orodij..

To je pameten način vključevanja cen v vaš trg aplikacij. Lahko ustvarite preprosto spletno mesto in ga naložite na GitHub prek FTP-a ali izbranega ponudnika ponudnika gostovanja, a za osupljiv rezultat morate kupiti razširitve.

Kar bi lahko izboljšalo, je količina dodatkov. Razširitve niso zajete v vseh panogah. Če ste zobozdravnik ali samostojni strokovnjak, ki želi uporabljati Mobirise Builder spletnih strani, se boste borili s predlogami.

Čeprav je to res, tekmec SiteBuilder Mobirise Builder spletnega mesta ima samo sedem dodatkov na svojem trgu in so nepomembni. SiteBuilder pa ima prednosti, zato si oglejte naš pregled SiteBuilder, preden pripravite sklepe. Glede na to je trg aplikacij Mobirise Builder spletnega mesta na miljah pred spletnim mestom SiteBuilderja.

Mobirise SEO Builder SEO

Kar zadeva SEO, Mobirise Website Builder ni najboljši graditelj tam. Lahko dodate razširitev, ki bo ustvarila zemljevid spletnega mesta in datoteke robots.txt, vendar je to približno tako.

Tudi brez te razširitve lahko v urejevalniku vanilije urejate kratke odseke metapodatkov. Čeprav to ni izmenjevalec iger, je pomembno, da ga tudi pokrijemo.

Namestite lahko tudi razširitev urejevalnika kode, da zagotovite, da je vse čisto in da bo Google lažje našel vas.

Kljub temu se je treba boriti za minimalne rezultate. Če želite uporabnika, ki je preprost za uporabo in vam pomaga pri razvrstitvi v Googlu, preberite naš Wix pregled.

E-trgovina s spletnim mestom Mobirise Builder

Mobirise Builder spletnih strani ne vključuje brezplačnega orodja za e-trgovino. Če želite začeti prodajati na svojem spletnem mestu, morate kupiti razširitev nakupovalne košarice PayPal.

mobirise-paypal

Za enkratno plačilo 39 USD lahko prodajate digitalne ali fizične izdelke. To ni vseobsegajoči paket e-trgovine, ker sprejema le transakcije PayPal, ampak je veliko cenejši od tistega, kar bi dobili drugje.

Pri dodatku nam je všeč, da je priložena izčrpna vadnica, ki podrobno določa, kako nastaviti trgovino in dodajati ter upravljati izdelke. Ima jasna, jedrnata pojasnila in videoposnetke, ki ponazarjajo postavljene točke.

Mobirise Builder spletnih strani skupaj z razširitvijo PayPal je dobra izbira, če se ne osredotočate na e-trgovino, vendar še vedno želite majhno trgovino na svojem spletnem mestu.

Za boljše rezultate poskusite Shopify. Ne skočite v to. To je zapletena platforma, zato najprej preberite vodnik za začetnike Shopify.

Obrazci za stike za gradbenike spletnih strani Mobirise

Izdelava seznama e-poštnih sporočil s programom Mobirise Website Builder je težka, če ne kupite končnice za Form Builder za 39 USD. Poleg imena, telefona, e-pošte in polja za sporočila ne morete vključiti ničesar drugega. Ne morete dodati posebnih gumbov, spremeniti tipografije ali prilagoditi polj.

To je velik minus, ker je bolje, če se povežete z Googlovim obrazcem kot z orodjem za oddajo obrazcev Mobirise Website Builder.

mobirise-kontaktni obrazec

Čeprav je razširitev Form Builder-ja še vedno omejena, lahko še vedno deluje na majhnem projektu ali nalogi. Na primer, dovolj je, če potrebujete samo ljudi, da se za kaj prijavijo.

Ne odvračajte se. Če vam je všeč Mobirise Builder spletnega mesta in morate sestaviti seznam e-poštnih sporočil, bo nakup dodatka za Builder obrazcev lahko ustrezal vašim potrebam.

Pregled funkcij

Mobirise logotipmobirise.com

prost

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Vanilijevo različico Mobirise Website Builder lahko brezplačno prenesete in uporabite. Kasneje bomo več govorili o tem, kaj lahko storite, toda za zdaj poglejmo, kaj storitev ponuja tistim, ki so pripravljeni porabiti denar.

Večina razširitev je samo nadgrajenih predlog, usmerjenih v določeno občinstvo – na primer, WorkshopAMP je namenjen podjetjem za popravila. Poleg tega dobite razširitve, ki so značilne za posamezne funkcije, kot sta Paypal Shopping Cart in Form Builder, ki dodajo veliko možnosti za prilagoditev.

Kar je super pri nakupu razširitev, je, da jih dobite za vse življenje. Naredite polog, ki vam omogoči dostop do orodja. Poleg tega imate na voljo eno leto prednostne podpore in posodobitve dodatka.

Čeprav je neortodoksna, je ta metoda veliko boljša od ponujanja plačljivih načrtov.

Če želite samo e-trgovino, lahko vlagate v to in vam ne bo treba kupiti najvišjega cenovnega načrta, kot bi pri večini ponudnikov. V teh primerih so načrti lahko dragi, saj so na voljo z dodatnimi jeziki, večjo pasovno širino in prednostno podporo.

Na primer, Voog je odličen za lokalizacijo, toda pridobivanje najboljše večjezične izkušnje pomeni porabo denarja za potrdila in funkcije, ki jih nujno ne potrebujete. Mobirise Website Builder to naredi bolje, toda Voog ima vseeno zasluge, zato preverite naš Voog pregled.

Ne gre omeniti, da je verjetno, da se boste ob koncu leta izšli bogatejši, kot če bi kupili naročnino na najvišji nivo od drugega graditelja.

Oblikovanje & Orodja

Govorili smo o razširitvah, lastnostih vanilije in ceni. Zdaj pa se lotimo urejevalnika. Urejevalnik spletnega mesta Mobirise Builder je osredotočen na preprostost.

mobirise-editor- (stisnjeno)

Vse na armaturni plošči je jasno organizirano. Čeprav orodja za urejanje niso označena toliko, kot bi morala biti, jih morate obesiti v petih minutah po igranju.

»Strani«, presenetljivo, omogoča upravljanje strani vašega spletnega mesta.

mobirise-strani

Tu lahko prilagodite tudi URL svojih strani in metapodatke za boljši SEO.

»Spletna mesta« omogoča upravljanje vseh projektov spletnih mest v aplikaciji.

mesta mobirise

Prav tako je treba prilagoditi izvozno pot spletnega mesta. Poleg tega lahko na stran naložite favicon in aktivirate učinke za pomikanje po strani. Čeprav ni zapleten, bo ta odsek pomemben pri objavi vaše spletne strani.

“Prijava” in “Pomagaj mi!” so samoumevne. Prva vam omogoča, da se registrirate pri spletnem mestu Mobirise Builder, drugi pa vas bo poslal na kontaktni obrazec, da stopite v stik z razvijalci.

Končno se z zavihkom »razširitve in teme« odpelje na zaslon, na katerega lahko namestite brezplačne in plačane dodatke za svoje spletno mesto.

mobirise-teme

Vendar to še ni kruh in maslo podjetja Mobirise Builder. Glavna stvar, ki jo boste storili, če uporabljate storitev, se vrti okoli razdelka »bloki«.

bloki mobirise

Zaslon “bloki” vsebuje več podkategorij s predhodno pripravljenimi razdelki strani.

Kategorija »meni« je preprosta. Z vanilijevo različico lahko izbirate med dvema oblikoma menijev. Ko se odločite za vrsto menija, boste pripravljeni izbrati glavo za svojo stran.

Zavihek uvod vanilije ima med seboj devet glav. Prihajajo s slikami, drsniki, slogani in naslovi, kombiniranimi na različne načine.

Druge kategorije niso zapletene, vendar jih vseeno preučimo.

“Drsniki” vključujejo galerije in vrtičke za slike. “Funkcije” imajo bloke, ki vam pomagajo prikazati prednosti dela s podjetjem. To je pameten dodatek, saj olajša sestavljanje strani s storitvami ali o nas.

»Media« vam omogoča dodajanje vseh vrst videov in samostojnih slik. Čeprav je funkcionalen, bi bilo super, če bi imeli dostop do založniške vsebine z zavihka.

“Članek” vsebuje stvari, kot so naslovi, sestavni deli telesa in družbene integracije, ki se uporabljajo za sestavljanje in objavljanje člankov. Ne gre za sistem za upravljanje vsebine, vendar je dovolj, če želite samo blogirati o tem, kaj ste se lotili.

“Info” vsebuje bloke, ki vam pomagajo orisati podatke. Čeprav bi bil uporaben, bi bil sistem bolj racionaliziran, če bi vsebino združili z blokom “značilnosti”. »Testimonials« vam omogoča, da vstavite ocene strank. Na žalost ni nobenega pričevalnega bloka z vrtiljakom slike v vanilijevi različici, ki bi bil velik plus.

“Social” ima skupne deleže in sledenje blokom priljubljenih storitev socialnih medijev. »Tabele s cenami« imajo všečne bloke načrtov cen, ki jih lahko uporabite, če svoje ponudbe razpršite. »Obrazci« imajo nekaj predlog za zbiranje obrazcev, »zemljevidi« pa vam omogočajo, da na svojo stran vključite Googlov zemljevid.

Nazadnje ima zavihek “footers” vanile štiri bloke podnožja, ki jih lahko uporabite. Noga podjetja Mobirise Website Builder je dobro narejena in spremljajo družabne ikone, zemljevide in gladek dizajn.

mobirise-noge

Poleg dodajanja blokov lahko urejate tudi strani.

urejanje mobirise na strani

Funkcija vam omogoča spreminjanje besedila, tipografije in barv, kar optimizira vaš potek dela. To ni redko med ustvarjalci spletnih strani, vendar Mobirise Builder spletnih strani to dobro naredi, saj so gumbi in polja za urejanje majhni, preprosti in odzivni.

Enostavnost uporabe

Ko se navadiš na storitev, je Mobirise Builder spletnih strani preprost za uporabo. Na nadzornih ali povlečnih delih ni veliko nalepk, zato je potreben čas, da vidite, kaj vse lahko naredijo, vendar pa se lahko obesite v 15 minutah.

Za začetek morate programsko opremo prenesti s spletnega mesta Mobirise. Ko se to uredi, se morate registrirati, če želite dostopati do urejevalnika. Prijavite se in pripravljeni boste za delo.

Uporabniški vmesnik je preprost in estetski. WYSIWYG je privzeti videz urejevalnika, ki vam omogoča, da zgradite strukturo spletnega mesta v manj kot pol ure. Glede na tisto, kar potrebujete na svojem spletnem mestu, lahko traja tudi več časa, če kupite razširitve, vendar je 30 minut pomembna številka za gradnjo hrbtenice..

Vsi bloki so opremljeni z navidezno vsebino, zato morate nato vstaviti slike in bloke besedila, ki jih želite pritegniti obiskovalce. Če vam ni treba kodirati ali dodajati več deset izdelkov, je vse mogoče poskrbeti v enem sedenju.

Kar zadeva objavo, stvari niso tako svetle. Ko končate urejanje, lahko spletno mesto objavite na lokalnem pogonu ali na FTP.

mobirise-objaviti

Na žalost Mobirise ne ponuja storitev gostovanja, zato boste morali plačati za platformo gostovanja. Če potrebujete pomoč pri iskanju, preberite naš vodič o tem, kako izbrati ponudnika spletnega gostovanja.

To je glavna pomanjkljivost uporabe spletnega mesta Mobirise Builder. Nimate vsevključnega paketa, ki bi na enem mestu skrbel za vaše spletne potrebe. Če ste le malo tehnični, to ne bo problem, toda za večino ljudi bo objava spletnega mesta z Mobirise Builder spletnega mesta težava.

Če raje daste vsa svoja jajca v eno košarico, sta kvadrat kvadrat in Weebly boljši izbor. Ponujajo predloge, ki so lepe, vendar dobite tudi gostovanje in globljo prilagoditev. Preberite naš pregled Squarespace in Weebly pregled, če želite izvedeti več o njih.

Podpora

Podpora Mobirise je izčrpna. V urejevalniku kliknite »pomoč« in prikaže se pojavno okno s povezavami do centra za pomoč, foruma in obrazca za stike.

Center za pomoč je dobro organiziran.

center za pomoč pri mobirise

Obstaja šest kategorij pogostih vprašanj in vadnic, prihajajo pa z odličnimi razlagami in vajami. Čeprav smo morali pri preskušanju Mobirise Website Builderja premagati nekaj ovir, je bil center za pomoč dovolj za odgovor na naša vprašanja.

vprašanje o podpori mobirise

Če odgovorov, ki jih potrebujete, ne dobite iz baze znanja Mobirise, se lahko odpravite tudi na forume.

forumi mobirise

Obstaja ogromna skupnost razvijalcev Mobirise, ki so pripravljeni pomagati pri nišnih težavah in vprašanjih. Če se še nihče ni pozanimal o vaši težavi, lahko zaženete nit in poiščete pomoč od uporabnikov Mobirise Website Builder.

Če ta dva ne delujeta, se lahko obrnete na razvijalce s pomočjo kontaktnega obrazca v aplikaciji. Na e-poštna sporočila se odgovori takoj in strokovno.

Na splošno ne bi smeli naleteti na nobeno oviro, ki bi trajala več kot en dan vašega časa.

Razsodba

Mobirise Website Builder je odlično orodje. Je inovativen, ima dobro ponudbo in nekaj dni (ali celo ur) lahko dobite nekaj čudovitega in zagnanega..

Na žalost je programska oprema hit zaradi pomanjkanja funkcij. Nobeno orodje za bloganje ni veliko težavo v letu 2019, če upoštevamo, kako močno si druge družbe prizadevajo za razbijanje formule Googlovega algoritma. V mešanico dodajte slabo orodje za SEO in preprosto ne boste našli organsko.

Če želite super platformo za bloganje, preberite članek o najboljših ponudnikih spletnega gostovanja. Priporočamo WordPress, ki je kralj CMS-a, a morda bo kaj drugega tudi za vas delovalo. Preden pa začnete uporabljati WordPress, preberite vodnik za WordPress za začetnike.

Je bilo naše sodelovanje na spletnem mestu Mobirise Builder? Ste imeli z njim drugačno izkušnjo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map