Pregled Jimda – posodobljeno 2020

Jimdo pregled

Jimdo je dobra možnost za večino ljudi, ki želijo izdelati svoje spletno mesto. Možnosti je veliko, primeren izbor tem in cen je smiseln. Podpora pa je na nekaterih mestih drobna vrvica; preberite naš celoten Jimdo pregled za vse podrobnosti.Jimdo je ustvarjalec spletnih strani, prilagojen tistim, ki želijo hitro videti odlično spletno mesto. Uporabniku prijazen urejevalnik naredi, da se vaše spletno mesto sproti od vetriča, inteligentni AI Delphin pa vam lahko v nekaj minutah zbere nekaj. Ne glede na pot, jasno je, da je to oblikovalec spletnih strani osredotočen na hitrost.

Ta enostavna uporaba še vedno zasluži Jimdo mesto med najboljšimi ustvarjalci spletnih strani, vendar nekatere težave preprečujejo, da bi dosegel najvišjo stopnjo. V povprečju boste porabili nekoliko več za funkcije, ki jih morda ne potrebujete, zato bo to nekoliko višja stroškovna rešitev, odvisno od vašega načrta.

V tem pregledu Jimdo bomo naleteli na vrhunce in padce te storitve. Govorili bomo o funkcijah, cenah, oblikovanju, enostavni uporabi in podpori, potopite se globoko v tisto, kar pride prav in na kaj bi lahko delali.

Če bi raje skočili pištolo in preizkusili Jimdo zase, se lahko prijavite na brezplačen račun in se lotite gradnje. Ne pozabite prebrati konca tega pregleda, če želite izvedeti več o nadgradnji na plačljivi načrt.

jimdo vmesnik

video ozadje jimdo

nastavitve jimdo seo

nastavitve e-trgovine jimdo

nastavitve bloga jimdo

Prejšnja

Naslednji

Alternativa za Jimdo

Moči & Slabosti

Lastnosti

Jimdo je po lastnostih dokaj preprost. Zunaj seznama elementov in samega graditelja nekateri uporabniki sploh ne bodo vedeli, kaj lahko Jimdo ponudi. Funkcije večinoma delujejo v ozadju in kljub temu, da niso bliskovite, vseeno ponujajo veliko vrednost vašemu spletnemu mestu.

Vsa spletna mesta so šifrirana s SSL certifikatom, kar je velik dodaten učinek, zlasti za prodajo v e-trgovini. SSL potrdilo šifrira vse podatke, ki se pošiljajo na vaše spletno mesto in z njega, kar je nujno, če nameravate zbirati karkoli osebnega. Vašim uporabnikom omogoča umirjenost, hkrati pa tudi pomaga Googlovim uvrstitvam, saj veliko iskalnikov in spletnih brskalnikov opozarja uporabnike, ki pristajajo na nezanesljivih spletnih mestih.

potrdilo jimdo ssl

Celo spletna mesta brez e-trgovine bodo imela korist od certifikata. Jimdo vam omogoča, da na svojem spletnem mestu ustvarite kontaktne obrazce neposredno v urejevalniku. Potrdilo bo poleg številk kreditnih kartic šifriralo tudi stvari, kot so imena in e-poštni naslovi, kar pomeni, da ste zaščiteni pred krajo informacij, medtem ko so ti podatki med prevozom..

gradnik obrazca jimdo

Bloganje je velik del katerega koli graditelja spletnih strani in Jimdo pri tem ni izjema. Ustvarite lahko popoln spletni dnevnik ali pa ga le pritrdite na obstoječe spletno mesto. Vendar pa Jimdo omogoča tudi ustvarjanje območij, zaščitenih z geslom, kar pomeni, da lahko drugi uporabniki vstopajo in blog, če želite sodelavce piscev.

Jimdo ne ponuja centra za aplikacije, vendar obstajajo načini za integracijo aplikacij drugih proizvajalcev z ustvarjalcem. Kompatibilne so številne različne storitve, vključno s Tidio Live Chat, Eventbrite vozovnicami in Infogr.am infografiko. To zagotovo trpi hit nobenega aplikacijskega centra, saj ponuja še nekaj orodij za izdelavo spletnega mesta.

Te integracije so resnično prodajno mesto Jima. Sestavljalnik je zelo enostaven za uporabo, vendar nič posebnega, če ga postavite pred druge graditelje spletnih mest. Vendar pa je dostop do tega seznama orodij tisto, kar Jimdo loči in omogoča uporabo močnih kosov programske opreme na vašem spletnem mestu. Medtem ko imajo drugi ustvarjalci spletnih strani morda orodja, ki izvajajo podobne funkcije, le redki ponujajo idealne rešitve za izdelavo spletnega mesta, kot je ta.

Pregled funkcij Jimdo

Jimdo logotipwww.jimdo.com

Začne od 750 dolarjev mesečno Vsi načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik
Pro načrt samo

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani
Pro načrt samo

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum
1

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora
1

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cena

Jimdo ponuja cenejše cene kot večina drugih graditeljev spletnih strani. Načrt Pro je na primer precej pod večino konkurence. Kljub temu pa stroški znatno poskočijo. Čeprav je cena poslovnega načrta zagotovo upravičena, bi bil načrt med obema dolg, da bi se ta zasedba počutila bolj zaokroženo.

Začenši z brezplačnim načrtom pa gre le za tisto, kar pričakujete. Na svojem spletnem mestu dobite brezplačno poddomena od Jimdo, omejeno shranjevanje in Jimdo oglasi. V Weeblyju pravzaprav dobivate popolnoma enake zahteve kot brezplačni načrt (preberite naš Weebly pregled). Ni vznemirljivo, vendar dovolj, da vas postavi in ​​teče.

Pro načrti so, kjer lahko s to oblikovalcem spletnih strani pridete v svoje roke. Oglasi se režejo in prvo leto dobite brezplačno domeno. Tudi po ceni so značilnosti precej impresivne, saj ponujajo 10 GB pasovne širine in 5 GB prostora za shranjevanje. Podobni načrti z drugimi gradbeniki spletnih mest običajno znašajo 10 ali več USD na mesec, tako da zagotovo obstajajo prihranki.

Po tem se stvari začnejo razpadati. Poslovni načrti nudijo veliko koristi za vaš denar, vendar ne bodite dobro naravnani na druge gradbenike. Na primer, neomejena pasovna širina in 10 GB prostora za shranjevanje v Wixu (preberite naš pregled Wix-a) staneta le 14 USD na mesec. Čeprav imate manj prostora za shranjevanje, pridobite več brezplačnih kreditov za oglase in dodatnih aplikacij.

Kljub temu vam poslovni načrt ponuja spletno trgovino, zaradi česar se cena zdi precej prilegajoča. Spletna trgovina na GoDaddy GoCentral (preberite naš pregled GoDaddy GoCentral) je pravzaprav enaka cena. Resnično vprašanje je delta med Pro in Business načrti.

Če želite več prostora za shranjevanje in pasovno širino, boste prisiljeni plačevati spletno trgovino, tudi če je ne potrebujete. Če v sredino dodate načrt, ki bi stal nekaj dolarjev ceneje na mesec, bi to postavo precej zaokrožili.

Na koncu seznama so Premium načrti. Večina ljudi bi se jih morala čim bolj izogibati. Za dodatnih 10 dolarjev na mesec imate dostop do VIP podpore in brezplačen pregled spletnega mesta (če bi ga res lahko poklicali brezplačno). Za tako majhno dodatno vrednost ne moremo spodbuditi, da bi preplačali dodatni kovanec.

Poleg Premium programa se vse cene zdijo precej upravičene. Prosti in Pro načrti so odlični, poslovni načrti pa ponujajo veliko dodatnih funkcij. Kljub temu Jimdo tako zelo pogreša način, kako bi ta dva sveta povezoval skupaj, in če bi dodal peti načrt, bi to postalo bolj trdno.

Oblikovanje & Orodja

Jimdo ima precej intuitivnega urejevalca, ki mu v naslednjem razdelku zasluži popoln rezultat. Precej zmogljiv je tudi napolnjen z različnimi elementi za izdelavo strani. Pomanjkanje možnosti predloge pomeni, da boste verjetno imeli več dela z nogami, vendar to ni preveč razočaranje nad tem, kako enostavno je Jimdo uporabiti.

Urednik je popolnoma interaktiven. Mnogi graditelji spletnih strani uporabljajo izraz “povleci in spusti”, vendar se tukaj ne dogaja ravno to. Na spletni strani neposredno komunicirate, premikate, spreminjate velikost in dodajate elemente tam, kjer jih želite. Ko nastavite svojo stran, lahko nato povlečete in spustite različne vidike spletnega mesta, sam postopek izdelave pa je v tem, da dodate nove elemente s seznama.

jimdo doda element

Vendar smo imeli nekaj težav pri uporabi urejevalnika. Na primer, naložili smo temo trgovine v Barceloni, da bi preizkusili izdelavo lastne spletne trgovine s majicami. Predloga uporablja slike na dnu strani kot eno od načinov za krmarjenje. Ko pa smo kliknili, da dodamo povezavo, se ni povezala in dobili smo sporočilo o napaki.

jimdo prekinjena povezava

Pokaže se, da so povezave mrtve, ko naložite temo in morate element urediti tako, da dejansko dodate povezavo. To ni težava z enostavno uporabo toliko, kolikor je težava z zasnovo. Teme izgledajo odlično, toliko, da jih je precej enostavno sprejeti za funkcionalna spletna mesta. Vendar to ne pomeni, da boste imeli veliko dela, da bo spletno mesto delovalo tako, kot želite.

Morda je razlog, da obstaja le omejen izbor teh. Jimdo ponuja približno 15 ali več poti pred vrati, z možnostjo, da začnemo iz nič. Ker je urejevalnik Jimdo tako enostaven za uporabo, je morda najboljša možnost začeti s prazno predlogo. Izognili se boste težavam, kot je zgoraj opisano, in svoje spletno mesto bo videlo tako, kot želite.

predloge jimdo

Jimdo se v urejevalniku dogaja kar nekaj, zaradi česar je zelo uporaben. Funkcije, kot so vgrajen urejevalnik slik, integracija kontaktnih obrazcev in stolpci za spreminjanje velikosti, omogočajo veliko orodij. Kljub temu pomanjkanje aplikacijskega centra zapre uporabnost za več nišnih potreb.

urejevalnik slik jimdo

To je trend, ki smo ga opazili pri nekaterih ustvarjalcih spletnih mest, kot je SquareSpace (preberite naš pregled SquareSpace), ki zaklene veliko prilagodljivosti. Kar vidite, je tisto, kar dobite, in čeprav obstaja veliko možnosti, ne boste mogli vgraditi v nekaj zunaj meja, ki jih je postavil Jimdo. Vsak graditelj spletnih strani ima do neke mere omejitve, vendar tule stopnja daleč odtehta druge možnosti, kot je WordPress.

Za večino spletnih mest bi moralo biti malo težav. Osebni portfelji, glasbeniki, fotografi in lokalna podjetja bodo z Jimdom lahko ustvarili funkcionalno in dobro videti spletno mesto. Če pa iščete nekaj bolj intenzivnega, morda ne boste imeli orodij za pravilno izvedbo.

Vse aplikacije tretjih strank prihajajo prek POWr Plugins, storitve, ki ponuja različna orodja, vendar ne na isti ravni kot WordPress. Našli boste stvari, kot so odštevalnik časa, gumb PayPal in pojavne ciljne strani, ki so uporabne, vendar ne na isti ravni kot nekateri drugi ustvarjalci spletnih strani.

Enostavnost uporabe

S Jimdom lahko ustvarite spletno mesto z enim klikom. To se sliši zgolj siroka fraza, vendar je tukaj resnično res. Na domači strani preprosto kliknete »začni zdaj« in greš na dirke. Presenetljiv začetek nas je med pregledovanjem dejansko skrbel, zato smo morali posneti zaslonske posnetke.

domača stran jimdo

Obstajajo tri možnosti za začetek gradnje: spletna stran, trgovina ali blog. Ko ste izbrali pravega, lahko Jimdu dovolite, da ustvari spletno mesto na podlagi nekaj vprašanj ali se poglobi v orodja zase. Samodejni sistem (znan kot Jimdo Dolphin) vam bo postavil nekaj vprašanj o vsebini vašega spletnega mesta in ustvaril izhodišče za delo.

izbira spletnega mesta jimdo

Dobili boste popolnoma funkcionalno spletno mesto od Dolphina, vendar je še vedno najbolje, da naredite dodatne nastavitve znotraj urejevalnika. Res je, da je Dolphin nekoliko grozljiv, saj bo po spletu iskal vaše ime in poskušal zbrati vse podatke o vas. To je koristno, vendar tudi zelo moteče.

delfin jimdo

V resnici je verjetno najbolje, da se Delfinom izognete v celoti, saj je oblikovanje spletnega mesta precej enostavno samo po sebi. Kot smo omenili v zgornjem razdelku, je Jimdo popolnoma interaktiven vmesnik, tako da so vsi elementi oblikovanja vaše spletne strani konfigurirani na sami spletni strani.

Na nek način je to dvorezen meč. Če imaš na tako majhnem prostoru toliko elementov, ki jih je mogoče urejati, je prvotna uporaba Jimda zelo močna. Kljub temu, da si po tem, ko sem preživel nekaj časa z urejevalnikom, težko predstavljam. Ni vprašanja o tem, kje je določena funkcija, ker lahko dobesedno z miško prenašate neposredno na spletno stran.

Če imate kakršno koli vprašanje o tem, kaj določena funkcija počne, Jimdo vključuje hitro napotitev za vsako orodje. Podali boste kratek opis tega, kar element počne, in povezavo do bolj obsežnega članka v centru za podporo.

Pomoč jimdo

Ko skočite noter, je Jimda nekoliko težko uporabiti. Vendar pa s časom postaja eden bolj intuitivnih vmesnikov. Čeprav ima kateri koli graditelj spletnih strani krivuljo učenja, se ta počuti še posebej nizko, saj se izplača veliko hitreje kot večina konkurentov. Zagotovo je še prostora za izboljšave, vendar je jasno, da je Jimdo eden najlažjih graditeljev tam.

Podpora

Jimdo ima enega boljših podpornih centrov, ki smo jih videli pri teh ustvarjalcih spletnih mest. To je čist, enostaven za uporabo vmesnik, poln informacij o zagonu in vzdrževanju spletnega mesta. Vendar pa je dobil Jimda nekaj zapletov.

Začenši s podpornim centrom, imate dostop do smorgasbord člankov, ki so večinoma osredotočeni na uporabo graditelja Jimdo. Teme, ki se vrtijo okoli podpore, je zelo malo, na primer povečanje omejitve pomnilnika. Podporni center je bolj podoben vadnemu središču, ki posega po večini delov spletnega mesta, kot je Googlovo indeksiranje.

podporni center jimdo

Vendar to ni preveč težava. Za razliko od običajnega spletnega gostovanja, Jimdo in vsi drugi ustvarjalci spletnih strani niso zaprti sistemi, kar pomeni, da se na poti s tehnične strani spletnega mesta zelo malo nereda. Večina težav, ki se bodo pojavile na tem koncu, bo na strani Jima, in verjetno ne boste niti vedeli, da se dogajajo.

Večina tega, kar boste potrebovali, bo prispela prek centra za podporo, četudi je ime nekoliko zavajajoče. Članki so zelo podrobni, prilegajo se zaslonskim posnetkom in navodilom po korakih. Številne teme imajo tudi spremne videoposnetke, zaradi česar so zapletene vaje, kot je postavitev strani v izdelavi, veliko enostavnejše..

Članek o podpori jimdo-ja

Za kakršna koli tehnična vprašanja se boste morali obrniti na Jimda. Vendar to zagotovo ni idealen postopek. Izdelovalec spletnih strani ponuja e-poštno podporo samo prek kontaktnega obrazca, kar omogoča neroden postopek podpore. To je edini način za pridobitev Jimda, razen tistih, ki imajo Premium načrte, ki dobijo direktno linijo za podporo.

kontaktni obrazec jimdo

Sam center za podporo je dober, vendar se bolj osredotoča na gradnjo in rast vašega spletnega mesta, namesto da bi ga odpravil. Zaradi kakršnih koli težav je vzpostavitev stika s Jimdoom nujna, vendar težaven postopek pomeni, da bodo vaše težave verjetno trajale dlje, kot bi želeli.

Preprost klepet v živo bi ublažil celoten problem. V sedanjem stanju je težko spregledati neroden postopek, ki ga ima Jimdo. Z boljšo obliko stika bi podporni center izgledal lepše, vendar, kot že zdaj, niti eden ni idealen.

Razsodba

Jimdo je odlična izbira za izdelavo spletnih strani. Od začetka imate dostop do velikega seznama orodij z integracijo v aplikacije, kot sta Google Calendar in Eventbrite. Začetna nadgradnja je precej poceni, vendar boste plačali nekoliko več kot drugi gradbeniki, če potrebujete zmogljivejši načrt.

Tisti, ki iščejo hitrega oblikovalca spletnih strani, ki vam lahko v nekaj minutah na spletu, zagotovo razmislijo o Jimdu. To je enostavno za uporabo, če začnete iz nič, vendar Delphin AI zagotavlja, da se lahko povežete s spletom z malo ali brez dela na nogah.

Poleg tega bi lahko v spletni strežnik, kot je WordPress, vstopili s spletnim gostiteljem. Oglejte si naš seznam najboljših ponudnikov spletnega gostovanja, če želite izvedeti več o tej poti.

Kaj misliš o Jimdu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me