Pregled graditelja spletnih mest GoDaddy GoCentral – posodobljeno 2020

GoDaddy GoCentral pregled

GoCentral je graditelj spletnega mesta GoDaddy, ki ga verjetno poznate kot gostitelja domene in spletnega mesta. Čeprav je GoCentral dobro integriran v nadgradnjo GoDaddy, nima nekaterih ključnih lastnosti, kot lahko vidite v našem poglobljenem pregledu GoDaddy GoCentral.


Gradnik spletnega mesta GoCadral GoDentdy je najnovejša dopolnitev njegove ponudbe, ki uporabnikom omogoča hitro izdelavo spletnega mesta brez kakršnega koli znanja o spletnem oblikovanju. Podjetje je bolj znano kot eden naših najboljših ponudnikov spletnega gostovanja in registrator domen (to je celo registrator domene številka ena na svetu), in verjetno z dobrim razlogom: čeprav ni slabo, so tam boljši gradniki spletnih mest.

V primerjavi z drugimi najboljšimi ustvarjalci spletnih mest graditelj spletnega mesta Godaddy preprosto nima udarcev drugih, čeprav je cena vsaj poštena, je preprost za uporabo in nudi veliko podporo. Nekateri uporabniki pa ga morda raje ravno zaradi teh razlogov.

Brez dodatnega pohoda si poglejmo GoCentral ali pa kliknite naš pregled GoDaddy, če bi na tem mestu želeli biti na prvem mestu.

Alternativa za GoDaddy GoCentral

Moči & Slabosti

Lastnosti

GoCentral se počuti nekoliko zavezan za ostale storitve GoDaddyja. To je trend, ki se bo nadaljeval v tem pregledu in se prvič pojavil v naboru funkcij. Kljub temu, da graditelj sam ne ponuja veliko, je še vedno veliko funkcij.

Začenši z graditeljem pa dobiš dostop do nekaj vsestranskih orodij za gradnjo spletnega mesta. V razdelkih, kot so časovno razporeditev sestankov, meniji, koledar dogodkov in rezervacije OpenTable, se funkcije zdijo zaokrožene zunaj vrat. Kljub temu obstaja težava.

Seznam, ki ga dobite od začetka, je vse, kar dobite. Zunaj osnovne baze ni nobenega aplikacijskega centra, premijskih oddelkov ali drugih poslov. Kar vidiš to dobiš. Linija nikakor ne razočara, ampak je zaklenjena vanjo. Če se vaše spletno mesto premakne iz meja, ki jih je določil GoDaddy, rešitve preprosto ni.

Če pa rišete znotraj vrstic, boste našli precej gosto seznam funkcij. Na primer, načrtovanje sestankov je tako enostavno kot kdajkoli prej. Vaše stranke preprosto izpolnijo obrazec na vašem spletnem mestu in sestanek se sinhronizira s spletnim koledarjem.

Spletne trgovine imajo na razpolago tudi kar nekaj moči. Dodate lahko do 1500 izdelkov, pri čemer sprejmete vse glavne kreditne kartice, PayPal in celo Apple Pay. GoDaddy ponuja tudi cene pošiljanja v realnem času in opomnike za nakup, če katera koli stranka odpove košarico.

Ker GoDaddy naredi veliko več kot le spletno gostovanje, imate nekaj dodatnih funkcij, ki obkrožajo graditelja. To vključuje vse, od varnosti spletnega mesta z odstranjevanjem zlonamerne programske opreme do spletnega trženja s strokovnjaki za SEO. Seveda, lahko te funkcije najdete drugje, vendar je treba povedati nekaj o tem, da imate vse pod eno streho.

Z GoCentralom lahko veliko storite. Obstaja veliko funkcij za gradnjo spletnega mesta in vodenje vašega podjetja, vendar omejena izbira pomeni, da se vaše možnosti ujemajo. Seznam je močan, vendar bi nekakšen center aplikacij naredil veliko pot pri diverzifikaciji vrst mest, zgrajenih na GoDaddy.

Cenitev

Model cen je pri GoDaddyju nekoliko zmeden. Medtem ko se osnovni načrt lepo ujema z Wixom (preberite naš Wix pregled), je druge težko oceniti. Kot smo že omenili v zgornjem razdelku, pri GoDaddyju ni nobenega aplikacijskega centra, kar pomeni, da se višji nivoji načrtujejo za višje cene funkcij, ki so brezplačne pri drugih ponudnikih.

Začenši z osebnim načrtom pa dobiš dostop do osnovnega ustvarjalca spletnih strani, podpore za blog in popolnega spletnega gostovanja. Ne gre za posebej vznemirljiv načrt, ampak takšen, ki vas bo sprožil in vodil brez prevelikih težav. Cena se ujema tudi z Wixom in Weeblyjem (preberite naš Weebly pregled), tako da je vrednost zagotovo tam.

Poslovni načrt ima skoraj dvakratno ceno za le nekaj dodatnih funkcij. Na domeno dobite SSL potrdilo, gumbe za donacijo PayPal in dostop do orodja SEO, o katerem bomo govorili v spodnjem razdelku. Žal se z dvojnimi stroški zdi, da funkcije niso vredne.

Preden se premaknete na zadnjo polovico linije, je pomembno upoštevati, da je teh nekaj funkcij vse, kar dobite. Na primer, v prvih treh načrtih nobena vrsta e-trgovine ni podprta. Lahko poskusite in poskušate pritrditi gumb PayPal za en izdelek, vendar je to približno tako. Celo odpovedan nabor funkcij za e-trgovino, kot so omejeni izdelki in višje pristojbine za transakcije, bi neizmerno pomagal.

Majhna nadgradnja, “business plus”, doda nekaj dodatnih funkcij glede na osnovni poslovni načrt. To vključuje trženje po e-pošti, integracijo družbenih medijev in seznam podjetij v Googlu. Najbolj zanimiva pa je spletna rezervacija za sestanke, ki se sinhronizira v katerem koli večjem spletnem koledarju.

Zaokrožitev seznama je načrt “spletne trgovine”. To je prikladno ime, saj je to edini načrt, ki vam omogoča, da sestavite popolno platformo za e-trgovino. Tudi cena ni preveč draga, saj je za nekaj dolarjev cenejša od trgovine s SquareSpace (preberite naš pregled SquareSpace).

Vendar za razliko od SquareSpacea nimate dostopa do toliko funkcij. Posvečena prodajalna, kot je Shopify, je v vsakem primeru boljša izbira, vendar pomanjkanje funkcij pri GoDaddyju sploh ne deluje. Seveda ste opustili obnovitev košarice, podporo za popust in promocijo ter preglede izdelkov, vendar zunaj tega ni veliko.

Kako bodo te omejitve vplivale na izkušnjo, bomo razpravljali v naslednjih nekaj razdelkih. Kar se tiče cen, pa se lahko zdijo lastnosti preveč nišne, da bi upravičile stroške. Na primer, rezervacija sestankov s programom Business Plus je koristna, vendar le za podjetja, ki jim je mar za sestanke.

Kljub temu so cene načrtov dokaj upravičene. Če pa je kakršen koli programski center zaradi vsakega načrta občutek bolj omejujoč in zato manj vreden v primerjavi z drugimi gradbeniki.

Oblikovanje & Orodja

Graditelj je pri GoDaddy-ju najmanj omejen. Jasno, bil je dodatek k uveljavljenemu spletnemu gostovanju in ne obratno. Čeprav lahko spletno mesto dobite na spletu, ne bo videti veliko drugače kot katero koli drugo spletno mesto, ki ga je dal ustvarjalec.

Še posebej to je posledica izbire tematike. GoDaddy vam ponuja samo osem skupnih tem in se med seboj ne razlikujejo veliko. Če spremenite temo, se zmedete le z barvno paleto in pisavami. Te nastavitve lahko spremenite tudi pozneje, kar v prvi vrsti postavlja pod vprašaj tematiko.

Tu je malo zlorabljen izraz. Teme delujejo bolj kot predlagana izhodišča in niso popolne prenove vašega spletnega mesta. Med njimi je nekaj sprememb, kot je umestitev glave, vendar je to še vedno zelo različno, zato se ustvarjalec počuti kot MS Paint spletnega oblikovanja.

Če želite dodati zmedo, so na voljo edinstvene vnaprej pripravljene teme, vendar ne znotraj ustvarjalca. GoDaddy imenuje te “predloge” in ne “teme”, kar je očitno pomembno tukaj. Neumnost je, da je na prvem mestu razlika.

Predlogo bi morali izbrati že od samega začetka, namesto da bi se premetavali z osrednjim nizom tem. Predloge so veliko bolj primerna izhodišča, tista, ki jih žal običajno odkrijemo kasneje v postopku oblikovanja.

GoDaddy zaklene osnovni videz vašega spletnega mesta, vendar imate še vedno možnosti za delovanje znotraj določenih parametrov. Svoje spletno mesto urejate prek interaktivnega vmesnika in na novo postavljate nove odseke. To ni vmesnik povleci in spusti, ampak se zdi ravno tako intuitiven.

Prekrivanje nad zgornjim delom vam omogoča, da dodate še eno in stran oblikujete linearno. Medtem ko bi radi videli več v načinu prilagajanja, pa obstaja veliko načinov, kako iz omejene količine možnosti sestaviti edinstveno stran..

Nastavitve pametne, izbor je omejen, a presenetljivo primeren. Na primer, GoDaddy vključuje orodje za SEO, ki vas vodi skozi urejanje meta naslova in opisa neposredno na plošči z nastavitvami. Orodje smo poskušali prebiti z uvrstitvijo za ključno besedo “cupcakes” za našo lahkomiselno računalniško trgovino “Computers McGee” in delovalo je precej dobro.

Optimizirate lahko katero koli stran na svojem spletnem mestu in čeprav orodja izvajajo samo osnovne funkcije SEO, je to izvrstno izhodišče za tiste, ki se ne ujemajo glede uvrstitve v iskanju..

Kljub pomanjkanju možnosti lahko z GoDaddyjem še vedno ustvarite dobro videti spletno mesto. Za mnoge je nekaj potrebnih orodij, še posebej, če je na voljo enostavna uporaba. Vendar je za tiste, ki želijo več nadzora, najbolje pogledati drugje.

Enostavnost uporabe

Kljub temu je na voljo omejena nabor orodij. V ustvarjalcu ne morete storiti veliko, zato je postopek izdelave spletnega mesta izjemno enostaven. Vendar pa je priti do te točke nekaj težav.

To je predvsem posledica ločevanja tem in predlog. Ta dva izraza bi bila zlahka zamenljiva z drugimi ustvarjalci spletnih strani, vendar tu obstaja razlika med njimi. Teme se nanašajo na barvno shemo, izbira pisave in predloge pa so edinstvena izhodišča.

Kot že omenjeno, je izbira predloge precej velika, z veliko možnostmi za skoraj katero koli spletno mesto. GoDaddy bi moral te predloge uporabiti kot izhodišče za uporabnike. Razčlenitev obeh samo dodaja zmedo v postopek in pogosto pomeni, da porabite nekaj časa za načrtovanje, preden odkrijete bolj primerno izhodišče.

Po tem razlikovanju je GoDaddy tako enostavno, kot je mogoče. Glavna stran ustvarjalca vam nudi tri možnosti: temo, strani in nastavitve spletnega mesta. Prva je precej preprosta. Enostavno izberete eno od osmih tem ali sami izberete pisave in barvno shemo. Strani so le preprosta hierarhija strani, ki je precej preprosta.

Moč graditelja pride skozi zadnjo možnost. Meni z nastavitvami upravlja vse notranje delovanje vašega spletnega mesta. Tu boste našli široke možnosti, kot so povezovanje v družabnih omrežjih in umestitev oglasov, vendar obstajajo tudi nišne možnosti. Nekaj ​​opozoriti je na zavrnitev piškotkov za obiskovalce, vgrajeno orodje za SEO in samodejno prevajanje z Google Prevajalnikom.

Nobeno od orodij tukaj se ne ukvarja z oblikovanjem vaše spletne strani. To rešite prek interaktivnega urejevalnika. Kot že omenjeno, vam lahko nalaganje katerega koli odseka dodate drugega. Možnosti je omejeno, vendar vam moduli za HTML, MLS seznam nepremičnin in rezervacije OpenTable omogočajo dovolj prožnosti za izdelavo spletnega mesta za vaše potrebe.

Iz omejenega izbora se preprosto ujema enostavnost uporabe. Za mnoge je ustvarjanje spletnega mesta z GoDaddy enostavno, z veliko možnostmi, da spletno mesto prilagodite svojim potrebam. Če pa na seznamu ne najdete tistega, kar potrebujete, resnično nimate sreče.

Podpora

Ta registrator domene se je obrnil na spletnega gostitelja, ki je postal graditelj spletnega mesta. Zaradi tega GoDaddy ne podpira neznanca, in čeprav je na drugih področjih premalo, se oddelek za podporo počuti v celoti.

Podpora je razdeljena na tri različne dele. Imate vaje, forum in seveda podporno osebje. Vadnice so spet razdeljene na videoposnetke in članke, oba sta med najboljšimi, kar smo jih videli.

Po člankih lahko iščete tako kot v kateri koli bazi znanja. GoDaddy pa vsebuje tudi seznam člankov o “potapljanju”, zbirko, s katero boste začeli z različnimi področji spletnega gostovanja. Na primer, bistveni članki za potrdila SSL vključujejo preverjanje potrdila, prenos in odpravljanje težav.

Obstaja celo seznam videoposnetkov, posebej za ustvarjalca spletnega mesta. Ker je GoDaddy podjetje z različno paleto izdelkov, je dodajanje določenega oddelka za graditelja spletnih strani izredno koristno za hitro iskanje podpore.

Na dnu vsakega članka in videa je nekaj tem povezanih forumov. Tukaj boste našli razdelke za vsa področja storitev, ki jih ponuja GoDaddy, vključno z ustvarjalcem spletnih mest. To je v celoti v skupnosti, razen moderatorjev, tako da večina odgovorov ne bo prišla neposredno iz GoDaddyja. To pa ni preveč boleče, če upoštevamo, da GoDaddy občasno gosti AMA-je z drugo ekipo.

Če med forumi in bazo znanja ne najdete odgovora, je na voljo neposredna podpora 24/7. GoDaddy ponuja izključno podporo za klepet v živo in telefonsko podporo, kar pomeni, da je vsak e-poštni stik odsoten. Podjetja, kot je Bluehost (preberite naš pregled Bluehost), so se oddaljila tudi od podpore po e-pošti in, čeprav je nekoliko razočaranje, pomanjkanje ne škodi celotni izkušnji.

Kljub temu pa GoDaddy zasije s samostojno podporo. Baza znanja je zanesljiva z informacijami in forumi zagotavljajo povezavo s skupnostjo. Klepetanje v živo in podpora po telefonu zadostujeta, vendar je neposredna linija zaradi pomanjkanja e-poštne podpore rahlo razočarana.

Razsodba

GoDaddy zagotovo potisne svojo linijo izdelkov mimo osnovnega spletnega gostovanja. Kljub temu je trenutna iteracija graditelja GoCentral neuspešna, če se postavimo proti drugim ustvarjalcem spletnih mest. Je funkcionalni kos kompleta, zagotovo pa ne idealen.

Zdi se, da je najboljša uporaba tega ponudnika strogo spletno gostovanje. Podpora in enostavna uporaba sta vrhunski, z dostojnimi odzivnimi časi za zagon.

Kaj menite o GoDaddyju? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map