Gator pregled – Mali brat HostGator – Posodobljeno 2020

Gator pregled

Gator je graditelj spletnega mesta HostGator in je kot tak namenjen predvsem novorojencem. Izdelava preprostega spletnega mesta je enostavna in skoraj zabavna, če pa želite več globine, boste morda želeli preveriti drugo storitev. Preberite naš celoten Gator pregled za podrobnosti.


Gradnik spletnega mesta HostGator, Gator, je na voljo v vseh plačljivih načrtih gostovanja, vendar ga je mogoče kupiti tudi kot samostojno orodje, ki vam bo pomagalo pri izdelavi spletnega mesta. Platforma je poceni, lepa in je usmerjena v manj uporabnike, ki so bolj tehnični, zato začetniki ne bi smeli imeti težav s tem.

Kljub temu Gator žrtvi prilagodljivost za sprejem novorojenčkov, zlasti glede na raznolikost elementov in globino lastnosti. Z njim lahko ustvarite nekaj odličnega, vendar pa mu manjka globine, da bi naš seznam najboljših ustvarjalcev spletnih mest.

Moči & Slabosti

Alternativa za Gator

Lastnosti

Gatorjeve lastnosti niso globoke, a tudi plitke niso. Osnove so upoštevane, vendar se nekatere bolj nišne funkcije ne prikazujejo.

Bloganje z Gatorjem

Bloganje z Gatorjem je enostavno. Najprej ste to funkcijo nastavili tako, da izberete Gatorove predloge za blog. Vsi so lepi in odzivni, zato brez skrbi. Vse kar morate storiti je, da izberete takšnega, ki se vam zdi lep.

blog gator

Dodajanje objave v blogu je samo stvar nastavitve strani spletnega dnevnika in dodajanje nove objave. Poleg tega začnete z nekaj že napisanimi objavami, tako da lahko začnete z urejanjem le-teh. Formatirate jih lahko z običajno vozovnico – velikost besedila, teža, barva – vendar razen tega ni veliko prilagodljivosti.

Vstavite lahko samo slike, video posnetke in besedilo. Čeprav je to dovolj za navadno objavo na spletnem dnevniku, če želite narediti nekaj drugačnega, na primer posebne grafike ali vrtiljake, ne bo delovalo, če ne poznate poti Flash datotek.

Lepo bi bilo, če bi stran lahko urejali tako kot običajno, s pripomočki in elementi, vendar to ni mogoče. Če želite ustvariti spletno mesto, ki to stori, si oglejte naš Voog pregled.

Poleg tega je lepo, da lahko nastavite metapodatke za indeksiranje. Prav tako je velik plus, da lahko za komentarje dodelite oznake in se integrirate s Facebookom. To pomaga povečati interakcijo z vašo vsebino, kar je v Googlovih očeh dobra stvar.

Skupno gledano je sistem za bloganje nadpovprečen v primerjavi z drugimi ustvarjalci spletnih mest, vendar je slabši od tistega, kar bi dobili s popolnim sistemom za upravljanje vsebine, kot je WordPress. Če vam je bloganje pomembno, preberite vodnik našega začetnika o uporabi WordPress-a.

E-trgovina z Gatorjem

Prodaja preko spleta z Gatorjem je preprosta. Začnete z nastavitvijo podatkov o zadnji strani o trgovini, nato pa lahko izdelke. Ko prvič uporabite funkcijo, vas bo čarovnik vodil skozi postopek. Če želite dodati izdelek, izberete slike, napišete opis in določite ceno. Po tem ste tehnično končani.

Za boljše indeksiranje pa Gator podpira kategorije in različice izdelkov, s pomočjo katerih lahko uporabnik lažje kroži po vašem spletnem mestu in lažje najde izdelke, ki jih potrebujejo. Poleg tega Gatorjev sistem e-trgovine podpira digitalne izdelke. Uporabniki lahko izdelek celo prenesejo prek platforme, kar vam omogoča veliko prilagodljivosti.

Kadar gre za privlačnost kupcev, Gator izstopa. Ne samo, da lahko dodate kupone za popust in prodajo, temveč lahko sprejmete tudi plačila prek PayPal, Stripe ali gotovine ob dostavi.

To je spodobna funkcija trgovine, vendar bledi v primerjavi s tistim, kar bi lahko dosegli z uporabo Shopifyja. Če vam je e-trgovina pomembna, poskusite to platformo, vendar ne, preden preberete vodnik za Shopify za začetnike..

SEO z Gatorjem

Gator ne prihaja z namenskim orodjem za optimizacijo iskalnikov, kot to počne Wix. Namesto tega lahko pri upravljanju razdelkov spremenite metapodatke vsake strani.

gator-SEO

Poleg tega prejmete SSL certifikat z najcenejšim načrtom. Ne samo, da vam bodo obiskovalci bolj zaupali, ampak je to tudi velik plus za Google. Googlu je všeč tudi odzivnost, v kateri je Gator dober, saj elementi samodejno spreminjajo velikost, da se prilegajo mobilnim zaslonom.

Gator si pomaga pri indeksiranju in uvrstitvi višje, če pa nameravate uvrstiti na prvo mesto po številnih ključnih besedah, si oglejte drugje. Wix ima odlično orodje za SEO, zato preberite naš pregled Wix, preden izberete oblikovalca spletnega mesta.

Pregled funkcij Gatorja

Gator logotipwww.hostgator.com

Začne se od 384 dolarjev mesečno vsi načrti

Oblikovanje

Prednastavljene teme

Obrazec za oblikovanje obrazcev

HTML urejevalnik

Podpora forumu

Vektorska umetniška galerija

Zvok

HD Video

Uporabnost

Vmesnik povleci in spusti

SEO urejevalnik

Podpora za mobilne naprave

App Center

Blog Podpora

Podpora za e-trgovino

Urejevalnik strani

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Doplačila

SSL potrdilo

Domena

Krediti za oglase

Pregled spletnega mesta

Podpora

Center pomoči

Forum

Klepet v živo

Telefon

E-naslov

24/7 Podpora

Video vadnice

Vadnice za besedilo

Razno

Brezplačni načrt

Cenitev

Gator ni slab, ko gre za ceno, toda pomanjkanje prostega načrta zadrži v primerjavi z Wixom ali Weeblyjem.

Starterjev načrt je poceni in primeren za večino spletnih potreb. Če ne želite vnesti v e-trgovino, ima vse, kar potrebujete za izdelavo čudovitega spletnega mesta. Poleg urejevalnika dobite še ime domene, SSL potrdilo in brezplačno gostovanje.

Na vrh verige je Premium načrt za tisto, kar ponuja, drago. Za skoraj podvojeno ceno je edina prednost pred Starterjevim načrtom prednostna podpora. Za večje podjetje, ki ima zaposlene na spletni strani, bi to lahko koristilo. Glede na to, ker Starter načrt že ima podporo 24 ur na dan, to ni tako pomembno.

Nazadnje je načrt e-trgovine samo dobra izbira, če vam je Gator všeč in želite tudi spletno prodajati. Nadgradnja je draga, a kot smo že razpravljali, je platforma za e-trgovino zmogljiva in primerna za vsa podjetja.

Gator ne ponuja brezplačnega načrta ali brezplačnega preizkušanja, vendar to nadoknadi s 45-dnevno garancijo vračila denarja. To je boljše od tržnega standarda 30 dni za zahtevo za vračilo, vendar ne velja v vseh primerih.

Če boste zaprosili za namenske strežnike, programsko opremo po meri ali domeno po meri, ne boste upravičeni do povračila. To je pomembno za Gatorjeve načrte za gostovanje, vendar je tukaj manj skrbi.

Poleg tega ne boste dobili vračila, če plačate s čekom, bančnim nakazilom ali nakazilom. Čeprav obstajajo omejitve, niso pretirane, zato se prepričajte, da plačujete s svojo kreditno kartico ali PayPal računom in bi morali biti v redu..

Oblikovanje & Orodja

Zasnova graditelja spletnega mesta Gator je lepa, njegova orodja pa enostavna za uporabo. Za začetek postopka urejanja vam bo ob prvem odpiranju orodja na voljo kratka vadnica, v kateri so poudarjena glavna orodja programske opreme. Ni izčrpen, vendar vam daje dobro predstavo, kaj morate storiti, da začnete.

Vmesnik je preprost. Leva vrstica je tista, ki jo boste največ uporabljali. Kartica »elementi« vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate predhodno pripravljene bloke in elemente. Vključujejo ikone, zatiči Google Maps, obrazce za stike in celo datoteke Flash.

Na splošno lahko na svojo stran vlečete veliko različnih blokov, tako da ne bi smeli imeti težav s prilagajanjem razdelkov, kot se vam zdi primerno..

Zavihek Gatorjeve strani

Kartica »Strani« vam omogoča upravljanje strani vašega spletnega mesta, kar je pogosta nit med ustvarjalci spletnih strani.

Kar je Gatorjevega zavihka »Strani«, je dobro, da lahko stran, ki jo urejate, spremenite z ikonami na vrhu orodne vrstice. Poleg tega se vse strani začnejo z vnaprej določenim sklopom razdelkov, kar pomaga pri razčlenitvi dela, ki ga morate opraviti, kar vam omogoča učinkovitejše oblikovanje spletnega mesta.

Zavihek Gator’s Sections

Kartica »razdelki« vam omogoča urejanje razdelkov na določeni strani. Vsaka ena stran ima glavo, podnožje in nekatere razdelke z navidezno vsebino, če ne boste začeli s prazno stranjo.

Vsak razdelek ima svoje vnaprej določene bloke in postavitev, podobno diapozitivom PowerPoint. To olajša urejanje spletnega mesta na poti. Poleg tega lahko odseke skrijete pred prikazovanjem na različnih platformah. Če na primer zgrajen odsek ne izgleda dobro v mobilnih napravah, ga lahko nastavite tako, da se prikazuje samo za obiskovalce namizja.

Zavihek »design« vam omogoča, da spremenite videz svojega spletnega mesta. Uredite lahko barvno paleto, pisave in slog besedila, vendar je to pričakovati pri ustvarjalcu spletnega mesta. Super je, da lahko dodate vnaprej pripravljena ozadja spletnega mesta, in če nič ne vzbudi zanimanja, lahko ustvarite svoje.

gator-ozadje

Zavihki »blog« in »trgovina« niso zapleteni, vendar je to na bolje. Zaradi preprostega vmesnika lahko enostavno krmarite po tako zapletenih sistemih, zaradi česar bo vaše delo lažje.

Kartica »statistika« prikazuje osnovno analitiko za vaše spletno mesto. Čeprav ni tako zapleten kot Google Analytics, vam pomaga, če želite hitre posodobitve uspešnosti svojega spletnega mesta, še posebej, če vodite plačljivo kampanjo ali želite sčasoma preveriti ekološki promet.

Za napredne statistike se lahko vključite v Google Analytics. To je enostavno. Preprosto prilepite svoj ID Analytics v določeno polje in Google bo začel zbirati podatke.

gator-analitika

Upravljanje Gatorjevega vikenda

Nazadnje, zavihek »Upravljanje« vam omogoča, da se ukvarjate z zadnjimi stvarmi. Dostopate lahko do celotne zgodovine revizij, preverite predložitve obrazcev, posodobite svoj favicon in celo upravljate svoje socialne povezave. To ni impresiven seznam orodij, vendar vam je treba pomagati sestaviti dostojno spletno mesto.

Super je, da lahko v razdelku »upravljanje« dodate povezave do svojih družbenih medijev in nato samo povlečete ustrezni element, da se v trenutku vključite v svojo Facebook stran ali YouTube kanal..

Poleg teh modov na levi vrstici lahko urejate tudi strani, kot so spreminjanje velikosti elementov, spreminjanje barve objavljenega elementa in podobno. To je pomembno, ker vsakič, ko povlečete element, se samodejno ne postavi znotraj odseka in poravna z vsemi drugimi bloki. Čeprav to pomeni več dela vsakič, ko dodate nekaj novega, pomeni tudi več možnosti prilagajanja, zato ga bomo šteli kot plus.

Gatorjeve predloge poleg teh možnosti urejanja veliko poslastico, povezano z ustvarjanjem spletnega mesta, zmanjšujejo.

Lepi so in optimizirani za mobilne naprave, pa tudi razdeljeni v kategorije podjetij. To je odličen začetek postopka ustvarjanja spletnega mesta, saj ne začnete s praznim platnom in lahko iščete samo predloge iz svoje panoge..

Čeprav je s predlogami enostavno delati, niso tako raznolike kot recimo kvadrat kvadratka. Če želite izbirati veliko paleto postavitev spletnih strani, si oglejte naš pregled v Squarespaceu, če želite izvedeti več o tem.

Enostavnost uporabe

Uporaba Gatorja je tako enostavna kot uporaba večine graditeljev spletnih mest. Ko se prijavite, izberete predlogo od zgoraj opisanih in se lotite urejanja.

Če se vam zdi strma krivulja učenja, ne skrbite. Preden začnete z vlečenjem in spuščanjem, pojdite skozi Gatorjevo vadbo na krovu. Kratka, 15-sekundna pot vam pokaže, kaj počne vsak jeziček in kje je vsak pomemben gumb.

Po tem lahko začnete uporabljati urejevalnik. Urejanje besedila in slik je tako enostavno kot pisanje dokumenta Microsoft Word. Lahko naletite na težave, če želite na primer vstaviti pričevalno vrtiljak Gator nima tako vnaprej pripravljenega bloka, a orodja, ki jih ima, so preprosta za uporabo.

Podpora

Gatorova podpora ni zvezdna, ampak je dobro zaobljena. Center za pomoč je dobro narejen in vsebuje osem kategorij vaj, Q&Kot in pojasnila. To ni samo besedilo. V teh kategorijah so videoposnetki in slike, ki prikazujejo, kaj morate storiti za vsak primer.

podpora gatorju

Če tam ne najdete svojega odgovora, ne obupajte. Ne glede na vaš načrt dobite 24-urno podporo prek klepeta, e-pošte ali telefona. Gatorovi podporni agenti so prijazni in koristni, vendar je ulov. HostGator je velika platforma in njegovi agenti lahko na trenutke postanejo preobremenjeni. Takrat bo morda koristna prednostna podpora. Ne pomaga tudi to, da ni podpore forumu.

Odločiti se morate sami, ali je razlika v ceni med začetnim in premijskim načrtom manj pomembna, kot če veste, da boste dobili prednostno podporo, ko jo boste potrebovali. Če je, pojdite na ta načrt in bodite prepričani, ko se pojavijo težave.

Razsodba

Gator je odlično orodje. Ko ga obesite, je preprost za uporabo, poceni in ima dostojne funkcije. Orodje je na voljo z našimi najboljšimi ustvarjalci spletnih strani, tudi če so možnosti prilagajanja na trenutke omejene in ne dobite najboljše podpore.

Če želite boljšo platformo za bloganje, preberite naš najboljši vodnik za spletno gostovanje. Priporočamo WordPress, vendar lahko kaj drugega ustreza vašim potrebam. Preden pa izberete WordPress, preberite naše najboljše spletno gostovanje za WordPress vodič.

Ste imeli z Gatorjem drugačno izkušnjo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in hvala za branje

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me