Pregled WestHost – posodobljeno 2020

WestHost pregled

WestHost nas ni ravno navdušil, medtem ko smo ga pregledali. Njegova hitrost je povprečna in plačati morate polno ceno, če želite dostop do kakršnih koli spodobnih funkcij. Kljub temu je precej poceni in bi lahko bil nadomestna alternativa oboževalcev WordPress-a. Za podrobnosti preberite naš celoten pregled.


WestHost je ponudnik spletnega gostovanja v Veliki Britaniji v lasti skupine UK2. UK2 Group ima nekaj blagovnih znamk, vključno z VPS.net in Midphase, vendar na srečo nima senčnih praks skupine Endurance International. Kljub temu ima WestHost način, preden se šteje za naš najboljši vodič po spletnem gostovanju.

V tem pregledu WestHost bomo podrobneje opisali svojo izkušnjo s storitvijo. Zagnali smo spletno mesto s skupnim načrtom in namestili prazno različico WordPress-a, s katero smo preizkusili hitrost, uporabnost in funkcije. Po pogovoru o tem, kje je to odmevno in pomanjkljivo, bomo izrekli svojo sodbo.

WestHost ima prednosti, vendar so kontra preveč, da bi jih lahko prezrli. Hitrost potrebuje delo, kot tudi funkcije, in čeprav je cena dovolj nizka, boste porabili dodatne stroške za popoln načrt. Kljub temu pa so WordPress paketi impresivni, zato je morda kandidat za vas.

westhost-drsnik1

westhost-drsnik2

westhost-drsnik3

westhost-drsnik4

westhost-drsnik5

Prejšnja

Naslednji

Moči & Slabosti

Alternativa za WestHost

Lastnosti

WestHost ima veliko funkcij, vendar odvisno od načrta, ki ga kupite, jih veliko morda ne bo. Skupno gostovanje je v tem pogledu skromno, saj zagotavlja le minimalni minimum, ki je potreben za dosego spleta. Če pa skočite na WordPress načrt ali višje, boste uživali dolg seznam funkcij.

Začenši z načrti v skupni rabi, so funkcije bolj pričakovanja kot karkoli. Dobite neomejene e-poštne naslove, brezplačno domeno v skupnih načrtih nad prvo stopnjo in SSL / TLS potrdilo na najvišji skupni ravni. Edina značilnost je opozoriti na orodja za optimizacijo iskalnikov, ki jih lahko, čeprav je koristno, pridobite sami.

Načrti WordPressa so sicer bolj impresivni, čeprav nasprotujejo nekaterim krampam v našem najboljšem spletnem gostovanju za vodnik za WordPress. Dobiš polno pomnilniško napravo SSD, Cloudflare, samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, vsakodnevno varnostno kopiranje in številne brezplačne teme WordPress. Teme so z datumom, vendar so brezplačne, zato se je težko pritožiti.

Obstaja tudi ustvarjalec spletnega mesta in osnovna različica je vključena v vse pakete gostovanja. Prosti načrt je omejen, ko gre za strani, modele, e-poštne naslove in drugo, vendar je dovolj, da vas spravimo s noge. Kljub temu so plačljive različice drage in se jih ne splača.

westhost-builder spletnega mesta

Če iščete ustvarjalca spletnega mesta, preberite naš najboljši vodič za ustvarjalce spletnih mest. Wix se uvršča na vrh seznama (preberite naše mnenje o Wixu).

WestHost je osredotočen na dodatke. Vključujejo SiteLock, upravljane storitve odstranjevanja zlonamerne programske opreme, SEO Guru in napredno različico Cloudflare. Čeprav so te storitve odlične, bi bilo lepo videti globljo integracijo s ponudbo gostovanja.

Na primer, SiteLock Basic v vseh načrtih bi naredil nadgradnje bolj privlačne, še posebej potem, ko uporabniki vidijo, kaj storitev počne za njihovo spletno mesto. Namesto tega dobite a la carte izkušnjo, v kateri se nikoli ne počutite, kot da ste kupili celoten paket. Funkcij ne manjka, temveč so bile uvedene previsoko v verigi.

Pregled funkcij WestHost

Logotip WestHostwww.westhost.com

Začne se od $ 199 mesečno na vse načrte

Vrste strežnikov

Skupno gostovanje

VPS gostovanje

Upravljan WordPress

Gostovanje v oblaku

Namensko gostovanje

Gostovanje preprodajalcev

Usablity

FTP dostop

SSH dostop

cPanel

Korenski dostop

Dnevne varnostne kopije

Spletna stran Builder

Storitve

SEO

Trženje

Oblikovanje spletnih strani

Varnost

Zasebnost domene

Šifriranje SSL

Odstranjevanje zlonamerne programske opreme

Požarni zid spletne aplikacije

Dvofaktorska overitev

Zaščita DDoS

sFTP

Podpora

Podpora po e-pošti

Telefonska podpora

Podpora v živo

Vadnice

Uporabniški forum

Baza znanja

24/7 Podpora

Cenitev

Kot že omenjeno, načrti skupne ponudbe WestHost temeljijo na funkcijah in ne kažejo dobro na ceno. Skupni načrti so veliko cenejši od Arvixejevih (preberite naš pregled o Arvixeju), vendar lahko za svoj denar dobite drugje.

Skupni načrti so na voljo v eno-, dvo- in triletnem trajanju ter v treh mesecih. Na srečo je WestHost pregledna navedena cena le za začetni termin in skozi blagajno jasno pove, kaj boste plačali ob obnovi. Kljub temu pa trimesečni načrt ceni za en dolar več kot cena obnove pri večini ponudnikov.

Začetni termin je dovolj poceni, vendar lahko dobite strmejši popust pri Hostingerju (preberite naš pregled Hostinger). Osnovni načrt se podaljša s približno 8 dolarjev na mesec, kar je, čeprav ni slabo, nekaj dolarjev več kot konkurenca. Če iščete poceni spletno gostovanje, je najbolje, da se obrnete na ponudnika, kot je iPage (preberite naš iPage pregled).

iPage je približno enak ceni, vendar so značilnosti značilne. WestHost ni predaleč nad trgom, a dejstvo, da se skupni načrti počutijo nerodovitne, ko gre za funkcije, jih naredi manj privlačne.

Načrti za WordPress so veliko ugodnejši, saj pridejo po približno isti ceni z veliko več funkcijami. Poleg tega na WordPress načrtih ni cene, če greš manj kot eno leto, in ti jih ponujajo mesečno.

Izven linije so najboljši načrti WordPress in VPS, saj skupne in namenske možnosti ponujajo malo vrednosti za njihove cene. Kljub temu transparentnost zmaga na dan. WestHost je dovolj poceni, da je konkurenčen, hkrati pa je jasen tudi za svojo cenovno shemo, ki je v naši knjigi zmaga.

Poleg tega je vaš nakup podprt za 30 dni. Čeprav InMotion Hosting ponuja daljše obdobje vračila, je mesečno obdobje WestHosta dovolj (preberite naš pregled InMotion Hosting).

Enostavnost uporabe

Ko se odločite za načrt, se prijavite na WestHost. WestHost se podobno kot GoDaddy dogaja, kar lahko oteži iskanje tega, kar potrebujete (preberite naš pregled GoDaddy). Kljub temu, ko dobite ležaje, po spletnem mestu ni preveč težko krmariti.

Odjava od te točke je standardna. Izbrali boste trajanje nakupa, izbrali dodatke in se registrirali ali usmerili na domeno. Po zaključku nakupa vas WestHost pošlje na zaslon za potrditev naročila, kjer lahko nastavite geslo.

westhost-pregled-naročilo-potrditev

Tako kot Kinsta je tudi WestHost zaprt sistem, kar pomeni, da vam ni treba zavihek stran od spletnega mesta, da dokončate nastavitev računa (preberite naš pregled Kinsta). WestHost vam bo poslal e-poštno sporočilo s potrditvijo naročila, vendar vam ga ni treba odpreti, če želite nastaviti račun. Čeprav se to zdi manjše, uporabniško izkušnjo naredi veliko bolj tekočo.

Nato boste preusmerjeni na nadzorno ploščo, ki jo WestHost pokliče v CHI. Vendar ga ne boste mogli takoj uporabiti, ker mora WestHost svoje spletno mesto dodati na strežnik in konfigurirati nadzorno ploščo, zato je nekaj minut potrebno, da se te informacije posodobijo. Lahko bi sedeli in osvežili stran, vendar vam bo WestHost poslal e-pošto, ko bo CHI nastavljen.

westhost-pregled-chi

CHI ni cPanel, kar je lahko negativno, če poznate ta vmesnik (preberite naše najboljše spletno gostovanje z vodnikom za cPanel). Kljub temu lastniški dizajn WestHosta deluje dobro, čeprav ni tako tekoč kot recimo Pagely (preberite naš pregled strani). cPanel je tudi vključen, toda slediti je težko.

Zato je večina CHI zgrajena na podlagi nakupa drugih izdelkov. V levem meniju so zavihki za vse izdelke, ki jih WestHost ponuja, tisti, ki jih nimate, pa bodo ozelenjeni. Če jih kliknete, vas pošljete na stran izdelka.

Ne pravimo, da WestHost samo oglašuje prek CHI, vendar je malo verjetno, da boste imeli več kot dva ali tri omogočene razdelke v levem meniju. Fokus je težava. Za upravljanje spletnega gostovanja preprosto dobite majhen zgornji meni, ki še enkrat vključuje dodatke za vašo storitev.

westhost-pregled-spletno gostovanje-upravljanje

Na koncu je težko najti pomembne informacije, kar pomeni, da je navigacija do cPanela dobra naloga. Za upravljanje spletnega mesta mora biti gumb ali hitra povezava, namesto množica oglasov. Na primer, novinec lahko domneva, da je zavihek »WordPress« tam, kjer namestite WordPress, le da se lahko sreča s stranjo izdelka.

cPanel je tak, kot ste ga vedno poznali. Zavihke je enostavno obiskati, seznam elementov, ki temelji na ikonah, pa preprosto poišče tisto, kar potrebujete. Kljub temu je namestitveni program Softaculous pokopan proti dnu, zato je težko namestiti želeno platformo.

westhost-review-cpanel

CHI je plošča za izstavitev računov, vendar izgleda bolj, in to je lahko zavajajoče. Skoraj ves dim in ogledala vas preusmerijo, da odjavite strani, ne pa da pokažete pomembne informacije, ki jih potrebujete za upravljanje svojega spletnega mesta. To ni bolj jasno prikazano kot pri navigaciji do cPanela.

Vrste gostovanja

WestHost ponuja skupno rabo, VPS in namensko gostovanje, skupaj z upravljano WordPress možnostjo. Čeprav je linija celovita, ne spada v vrsto HostGatorja, predvsem zato, ker ji primanjkuje gostovanja v oblaku (preberite naš pregled HostGator). Kljub temu je upravljanje WordPressa lepo videti.

Skupni načrti, ki jih WestHost imenuje “spletno gostovanje”, na isti strežnik postavijo več spletnih mest. Ta spletna mesta delijo računalniške vire strežnika, kar prihrani denar spletnega gostitelja. Čeprav je odlična vstopna točka v spletno gostovanje, gostovanje v skupni rabi običajno prihaja do omejitev hitrosti in uptime.

Pri WestHostu pa je več omejitev. Kot rečeno, tri stopnje skupnega gostovanja ne vključujejo veliko dobrot, zaradi česar je že tako dolgočasen paket še manj privlačen.

Veliko bolj privlačni so upravljani načrti WordPress, ki uporabljajo tudi skupno arhitekturo. Ponovno ponuja WestHost tri stopnje, vendar so na voljo vse funkcije, kot so varnostno kopiranje spletnega mesta, samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme in shranjevanje SSD. Čeprav ni tako dober kot upravljani načrti SiteGround (preberite naš pregled SiteGround), je WestHost odličen za WordPress.  

Načrti VPS so naslednji v verigi, WestHost pa omogoča več konfiguracij glede na vaše potrebe. Virtualni zasebni strežniki, kot jih imenujejo, uporabljajo skupno arhitekturo, vendar svojemu spletnemu mestu dodelite namensko količino virov. To pomeni, da imate koristi od ukrepov za varčevanje z deljenimi gostovanji, medtem ko dobite odpornost namenskega gostovanja.

Načrti VPS WestHosta so opremljeni s popolno SSD-shrambo, zmogljivostjo 200 gigabitnih omrežij in namenskim naslovom IPv4 (preberite naš vodnik IPv4 vs. IPv6). Imate tudi nadzor nad operacijskim sistemom, tako da, če niste ljubitelj Linuxa in cPanela, lahko uporabite Windows in VDesk.

Na vrhu so namenski strežniki, ki jih WestHost imenuje “WestHost Pro.” Namensko spletno gostovanje vam daje strežnik sam zase in vam omogoča uporabo njegovih virov in omrežne zmogljivosti. Obstajajo tri namenske možnosti, vendar je razkol čuden. Na primer, procesor Xeon E3-1231v3 v najcenejšem strežniku D2 deluje boljše od Xeon E5-2620v2 v vodilnem ladiju.

V ponudbi manjka oblačno gostovanje, ki omogoča, da vaše spletno mesto po potrebi pokliče omrežje strežnikov za dodatne vire. Vse bolj priljubljena rešitev je, zlasti za WordPress, zato je škoda, da WestHost ne ponuja.

Hitrost & Občasni čas

Hitrost WestHosta smo preizkusili s testom hitrosti Pingdom in Load Impact s prazno različico programa WordPress, nameščeno na najcenejšem skupnem načrtu. Čeprav naši rezultati kažejo nizek konec storitve, zagotavljajo dobro osnovo za to, kako dobro lahko pričakujete, da bo opravil.

Na žalost je WestHost daleč od A2 gostovanja, ko gre za hitrost (preberite naš pregled A2 gostovanja). V testnem hitrosti Pingdom je bil ocenjen 84 od 100, kar ni impresivno. Čeprav se B sliši spodobno, preizkušamo prazno različico WordPressa, kar pomeni, da bi moralo biti na koncu nekaj preprek.

westhost-pregled-hitrostni test

Kopanje v varnostne kopije podatkov. Večina časa je bila uporabljena metrika “čaka”, ki meri, koliko časa traja, da brskalnik začne prejemati podatke po pošiljanju zahtevkov. Čeprav je to običajno res, je imel WestHost čakalni čas, ki je daljši od povprečnega.

Vpliv obremenitve ni bil veliko boljši. Čeprav se je WestHost začel močan, je odzivni čas po nekaj virtualnih uporabnikih postal velik. Load Impact pošlje virtualne uporabnike strežniku v določenem časovnem obdobju, da vidi, kako deluje, ko je pod pritiskom. V petih minutah s 50 virtualnimi uporabniki je naš test skromen in kot tak primeren za testiranje poceni gostovanja v skupni rabi.

westhost-pregled-vpliv na obremenitev

WestHost kljub temu ni mogel prenesti pritiska. Odzivni čas se je povzpel pri približno 25 virtualnih uporabnikih in od tam ravnal. To pomeni, da je bil strežnik preobremenjen z zahtevami in jih ni mogel izpolniti.

To pomeni počasna hitrost pod kakršno koli prometno obremenitvijo. V nekaterih primerih to lahko pomeni, da bo vaše spletno mesto nedosegljivo. Čeprav se pri skupnem gostovanju pričakuje bistveno obremenitev, naša skromna simulacija ne bi smela biti težava. Dejstvo, da se je WestHost skoraj takoj polomil, ni dober znak.

Varnost

Tako kot druge funkcije so varnostne funkcije dobre, vendar do njih verjetno ne boste imeli dostopa. Skupni načrti so skoraj brez varnostnih funkcij, razen če kupite najdražji načrt, pa tudi takrat postavitev ni preveč impresivna.

Najdražji skupni načrt ima SSL / TLS certifikat, ki pa bi ga moral, čeprav je dober, predstaviti že prej. SSL / TLS certifikati postajajo standard pri večini platform za spletno gostovanje, še posebej, ko brskalniki poskušajo pokopati nezanesljiva spletna mesta.

Nenavadno vsi načrti za WordPress vključujejo enega, čeprav je cenejši od skupne ponudbe. Pravzaprav so vse varnostne funkcije programa WordPress boljše. Poleg SSL / TLS certifikata dobite samodejno pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme, Cloudflare in varnostne kopije.

Kljub temu se pojavlja vprašanje oglasov. Tako kot SEO Guru tudi WestHost nenehno sprašuje, ali želite kupiti Cloudflare Plus ali različico SiteLocka. To so odlična orodja za zavarovanje vaše spletne strani in želeli smo si, da bi jih vključili z vsaj nekaj načrti.

Naš zaključek v tem razdelku je podoben zaključkom. Vse je prisotno, vendar boste na koncu plačali več za dostop do ponudbe. Radi bi videli osnovne različice varnostnih funkcij v skupnih načrtih, še posebej, če jih vključujejo cenejši načrti WordPress.

Čeprav bi bilo super priporočiti WordPress načrte, to ni platforma za vse, kar omejuje možnosti na WestHostu. Varnostnih funkcij v skupnih načrtih skorajda ni, medtem ko imajo WordPress načrti impresivno postavitev. Če bi te funkcije lahko dosegle skupne načrte, bi bil ta odsek lahka zmaga.

Zasebnost

WestHost je eden redkih spletnih gostiteljev, ki razume, kako pomembna je zasebnost spletnega gostovanja. Pravzaprav WestHost poudarja nekaj razlogov, zaradi katerih želite ohraniti zasebne informacije o spletnem gostovanju, vključno s poslovnimi konkurenti, množičnim nabiranjem podatkov in v nekaterih primerih celo zalezovalcem.

Začne se z zasebnostjo domene, ki vaše osebne podatke nadomesti s podatki registrarja. Ko kupite domeno, morate ustvariti WHOIS zapis, ki prikazuje vaše ime, e-poštni naslov, telefonsko številko in drugo. Te podatke je mogoče prepisati z zasebnostjo domene.

WestHost je med redkimi, ki brezplačno vključujejo zasebnost domene. To kaže, da WestHost tako kot DreamHost zasebnost obravnava kot pravico in ne storitev, kar je v naših očeh dobro (preberite naš DreamHost pregled). Na voljo je prvo leto, ko novo domeno registrirate pri WestHost-u. Obstoječe domene bodo še vedno morale plačati pristojbino v višini 10 USD.

Kar zadeva politiko zasebnosti, je WestHost daleč od blagovnih znamk skupine Endurance International – za primer si preberite pregled našega Bluehosta – čeprav je last konglomerata za spletno gostovanje. Podobno je z 1&1 IONOS, ker se vaši osebni podatki zbirajo, vendar ne prodajo (preberite naš 1&1 pregled IONOS-a).

Politika zasebnosti WestHost pravi, da bodo vaši osebni podatki zaradi delovanja posredovani nekaterim tretjim osebam, vključno s procesorji kreditnih kartic in storitvami, ki so priložene vašemu gostovanju. Zunaj tega lahko WestHost osebne podatke deli z organi pregona, drugimi znamkami v mreži skupine UK2 in agencijami za preprečevanje goljufij.

Jasno pa je, da osebnih podatkov uporabnika ne “prodaja tretjim osebam.”

Zbiranje osebnih podatkov je potrebno za operacije spletnega gostovanja, toda WestHost se usmeri v pravo smer. Z jasnim pravilnikom o zasebnosti in zasebnostjo brezplačne domene je eden od pest gostiteljev, ki vodi pristojbino za zasebnost spletnega gostovanja.

Podpora

Obstaja poseben oddelek za podporo CHI, ki omogoča enostavno iskanje možnosti za stike in vire za samopomoč, ki jih WestHost ponuja. Za stik dobite povezave za predložitev vozovnice ali začetek klepeta v živo, v bližini pa so na voljo oddelčne ure. Prav tako prejmete PIN za podporo telefonu, če se morate na telefon obrniti s predstavnikom.

westhost-review-support-area

Naše izkušnje s klepetom v živo so bile odlične. WestHost je bil hiter in gostoljuben, brez razmišljanja je odpravljal težave, ki smo jih imeli z DNS zapisi. Glede na zapletenost spletnega gostovanja je lepo videti predstavnike podpor, ki so pripravljeni iti in odpraviti težavo, namesto da vas preusmerijo na vnos v zbirko znanja.

Kljub temu smo se morali pogovoriti s predstavnikom drugič, ko naše spletno mesto ni bilo objavljeno. Namesto da bi preveril zapise DNS, da bi preveril, ali je razmnoževanje popolno – česar ni bilo – nas je predstavnik vprašal o naslovih IP strežnikov, ki jih WestHost upravlja. Naši dve izkušnji kažeta različne strani WestHosta, zato morda ne boste dobili najboljše podpore.

Pod možnostmi stikov je vrstica za iskanje po zbirki znanja, ki sicer ni uporabna nadomestitev za povezavo do baze znanja. Zbirka znanja ni slaba, vendar izgleda nedokončano. Obstaja nenavaden sistem označevanja, ki sorodne članke povleče na neprivlačen način, vsak vnos pa ima poleg njega logotip Google Docs..

westhost-pregled-baza znanja

Estetska vprašanja ob strani, članki so koristni. WestHost vključuje vsebino, navodila po korakih in posnetke zaslona za zapletene teme in preproste odgovore za preproste. Poleg tega so članki organizirani v hierarhijo, zato je preprosto strniti kategorijo in se usmeriti drugam.

V nekaj vajah so tudi videoposnetki. Na srečo so posnete z dobro kakovostjo zvoka in jasnimi navodili.

Glede na to bi lahko skladnost neposredne podpore koristila delu. Morda je to samo posledica poskušanja reševanja težav v klepetu v živo, toda to bi moralo biti skrb za WestHost, ne za vas. Zunaj tega zbirka znanja ne izgleda odlično, vendar deluje dobro, z jasno navigacijo in podrobnimi vnosi.

Razsodba

WestHost je težko oceniti. Cene niso slabe, čeprav funkcije niso impresivne v skupnih načrtih, nadzorna plošča pa je dostopna, vendar se zdi kot množičen oglas več kot vse. Uporabniki WordPressa imajo srečo, saj WestHost predstavlja enega izmed bolj impresivnih upravljanih razponov WordPress, ki smo ga videli.

Kljub temu bi morala biti množica ozka, še posebej z osrednjimi rezultati hitrosti WestHosta. Ni slab ponudnik, a za svoj denar lahko dobite drugje.

Kaj menite o WestHostu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih in kot vedno hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map